Gość: Jan IP: *.chello.pl 16.09.05, 09:40 Ja - PiS i Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wolo Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.fbx.proxad.net 16.09.05, 10:21 Tusk i PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:22 A ja już na PiS i Kaczyńskiego nie zagłosuję, chociaż to uczyniłem poprzednio. A to dlatego, że bardzo, jako spóldzielca, liczylem na PiS, że weźmie mnie w obronę. Tymczasem to własnie poseł PiS-u, niejaki Polaczek(imienia nie pamiętam), zawalił ostatnią nowelizację o spółdzielniach mieszkaniowych. Jak wykazał w Rzeczpospolitej jakiś profesor prawa, ostatnia nowelizacja prawa spółdzielczego wręcz zmniejsza opdpowiedzialność karną prezesów spółdzielni za przekręty. Sam Kaczyński jest wyjątkowo głuchy na sygnały o patologii w wymiarze sprawiedliwości a jego posłowie tak jak np. Mariusz Kamiński za główny cel swoich działań w przyszłym sejmie podaje dekomunizację i jakies inne rzeczy z zamerzchlej przeszlosci. Nie uważam tego za zupełnie niepotrzebne, ale przecież można wyjśc ludziom naprzeciw i coś dla nich robic w dniu dzisiejszym. Nie mam pretensji do polityków np. SLD, że nie bronią mieszkańców czyli członkow wspólnot i spółdzielców przed nieuczciwymi zarządami, bo to ona stworzyła wiele lat temu to bagno, ale dlaczego PiS tego nie rozumie, chociaż zwraca mu się na to uwagę od wielu lat, tego nie rozumiem. Po prostu nie slucha ludzi! I dlatego przepowiadam zarówno Kaczyńskiemu jak i jego partii przegraną z PO. PiS za wcześnie uwierzyło w swój ostateczy sukces. PO teżnie jest moja partią. Najgorsze, że do wyborów coraz bliżej, a ja nie wiem, na kogo głosować, bo politycy wielokrotnie mnie oszukali. Przed wyborami mizdrza sie do mnie jak przyslowiowa końska du.. do bata, po wyborach zupelnie o mnie, jako wyborcy, zapominają, sa wrecz źle wychowani i aroganccy, bo nie racza nawet odpowiedziec na kierowana do nich korespondencję. Pozostanie w domu też nie załatwia sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:24 PD - ci szarlatani podobni do SLD? Nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Ursynowiania - jak głosujecie 16.09.05, 11:11 Ja Tusk i PO (Andrzej Halicki nr 5) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Ursynowianie- jak głosujecie? IP: *.chello.pl 20.09.05, 12:30 To jest chyba ostatnia szansa na zmiany w lepszym kierunku. Wszyscy mieszkańcy spółdzielni mieszkaniowych na Ursynowie mają te same problemy z zarządami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Ursynowianie- jak głosujecie? IP: *.chello.pl 20.09.05, 19:23 Robisz poważny błąd o czym się przekonasz jak zaczną rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Ursynowianie- jak głosujecie? 20.09.05, 21:26 www.joemonster.org/article.php?sid=5093 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:27 Tusk i Demokraci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawerak Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.chello.pl 21.09.05, 15:42 Tusk i Demokraci? To moze Kaczynski i SLD? Jak widze takie wypowiedzi to mi slabo jak Mazowieckiemu w '90 na Wiejskiej, zreszta na jego widok tez mi slabo. SLD, Samoobrona, Demokraci i PiS to lewica. Pukacie sie w czolo? PiS ma prawie tak lewicowy program gospodarczy jak SLD. Zreszta gospodarczo LPR tez nie jest lepszy. W naszym dziwacznym kraju prawica to ci, ktorzy w najbardziej widoczny sposob podlizuja sie kosciolowi bo, ze wszyscy sie podlizuja to wiadomo. Generalnie do sejmu to na PO a na prezydenta nie wiem ale tak najbardziej to mam ochote na to wszystko polozyc laske. Udanego przebudzenia po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: PiS IP: *.chello.pl 23.09.05, 09:27 Jak zapewne zauważyłeś po rządach skrajnej prawicy następowały rządy lewicy i ja mam dość tego rozchwiania społeczeństwa dlatego głosuję na partię PiS, która mam nadzieję wprowadzi stabilizację nastrojów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.05, 16:19 Platforma Janusza Korwin-Mikke lista nr.12 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.chello.pl 21.09.05, 16:31 Właściwie to jego też biorę pod uwagę. Tylko niestety jego partia nie ma za dużego poparcia. Ale osobiście uważam, że dobrze by było gdyby w rządzie był taki "języczek uwagi". No to dlalej proszę o wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Ursynowiania - jak głosujecie 21.09.05, 17:16 Czyżby Jan Korwin-Mikke miał zamiar przejąć roztargniona część elektoratu PO? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: Ursynowiania - jak głosujecie 22.09.05, 01:44 No to ja rzycze powodzenia z Pisem i Kaczynskim. Ja Po i Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursynek Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.acn.waw.pl 22.09.05, 02:12 Dominiak (SDPL, Ursynowianin od urodzenia) - Sejm Pater (niezależny) i Zawiślak (Komitet Wyborczy Przyjaciół Szreka)- Senat Borowski - prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Ursynowiania - jak głosujecie 22.09.05, 09:24 Tusk - prezydent Sejm - PD (Mariusz Zieliński) Senat - PO (Piesiewicz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.05, 17:25 Ja też głosuję na Tuska i Demokratów i nie widzę w tym nic dziwnego. Na Demokratów - bo ich program najbardziej do mnie przemawia i tu nie mam wątpliwości. A na Tuska dlatego, bo chcę zagłosować przeciwko Kaczyńskiemu. Niestety. Na Kaczyńskiego raz głosowałam i przyczyniłam się do jego prezydentury w Warszawie. Uwierzyłam w jego przedwyborcze obietnice. Przez trzy lata uważnie przyglądałam się jak on i jego PISowska ekipa rządzi w Warszawie. Wiem jak niewiele zrobili i wiem w jakiej kondycji zostawią Warszawę. Słucham spotów wyborczych Kaczyńskiego, w których chwali się swoimi osiągnięciami w stolicy i nie mogę zrozumieć, że można tak oszukiwać swoich wyborców!!! Nie wierzę w to, że warszawiacy, którzy choć trochę interesują się swoim miastem z czystym sumieniem zagłosują na tą partię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zazocha Na Demokratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:10 Ja też na Partię Demokratyczną. Sprawdź sobie czy Twoje poglądy są zgodne z ankietą: www.wybieram.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 11:40 Parlament - PO Prezydent - Kaczyński Mam nadzieję, że PO zrealizuje przynajmniej częśc ze swoich obietnic ekonomicznych, a do tego potzrebna będzie wiekszosć w parlamencie a nie fotel prezydenta. W tej roli Kaczyński będzie pewnie mniej szkodliwy niż w roli koalicjanta z przymusu lub zawistnej opozycji PO. Tusk byłby też przedłużeniem nijakiej i bezideowej prezydentury Kwaśniewskiego a na to szkoda czasu i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:14 Kaczyński z PO ! www.michalkaczynski.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Dominiak z SDPL IP: *.acn.waw.pl 23.09.05, 16:28 Dominiak z SDPL www.bartoszdominiak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Dominiak z SDPL 23.09.05, 16:48 Ten wątek forum Ursynów, służy do dyskusji uczestników na temat wyborów, kandydatów, skutków wyników wyborów itp. Uprzejmie prosimy o nie zamieszczanie tutaj ogłoszeń wyborczych, ani linków do stron kandydatów lub komitetów wyborczych. Wszystkie będą usuwane. lewe_oko i jan-w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:14 Tusk i PO Odpowiedz Link Zgłoś
amarsina Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 17:27 Tusk i Demokraci. Chcę zagłosować na tę partię do Sejmu i do Senatu, ale nie znam sylwetek kandydatów. Kogoś konkretnego możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 17:47 Do senatu z PD, z Warszawy, kandyduje Andrzej Wielowiejski. Do sejmu wielu, począwsy od Tadeusza Mazowieckiego, Jan Lityńskiego i młodego Wiktora Jędrzejewskiego. Tych poleca Bronisław Geremek. Podałbym ci link, ale - patrz mój post w tej sprawie. Poszukaj w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 19:03 Hmmm... Zobacz moją poprzednią wupowiedź... Tam wskazałem osobę do sejmu... amarsina napisała: > Tusk i Demokraci. Chcę zagłosować na tę partię do Sejmu i do Senatu, ale nie > znam sylwetek kandydatów. Kogoś konkretnego możecie polecić? Witaj w klubie :-)))) Co do kandydata do sejmu- ja będę głosował na Mariusza Zielińskiego... Człowiek nie urwał się z nikąd... Działał w samorządzie Ursynowskim Jest na 12-tej pozycji na warszawskiej liście demokratów... Senat - tu głosuję na człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 19:14 Przyznaję, że Piesiewicz, to też bardzo przyzwoity człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 20:44 A ten kandydat demokratów ? Warto obok niego postawić krzyżyk ? Bo W-wie wybieramy chyba 2 senatorów ? Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 20:50 Wybieramy aż czterech senatorów... trzeba się zastanowić na kogo jeszcze oddać głos... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 22:07 Rzeczywiście. To przegapiłem. Rubeus ma rację i to bardzo cenna uwaga OKRĘG WYBORCZY NR 18 - obejmujący obszar miasta na prawach powiatu: Warszawa Liczba senatorów wybieranych w okręgu wyborczym wynosi 4. Siedziba Okręgowej Komisji Wyborczej: WARSZAWA. www.sejm.gov.pl/prawo/nowaord/11_zal2.htm Napewno bardzo przyzwoite osoby, to Krzysztof Piesiewicz (PO) i Andrzej Wielowieyski (PD) Patrząc na listę senatorów Warszawa I www.pkw.gov.pl/redir.jsp?place=galleryStats&id=33203 Widać jeszce jednego z PO, a reszta, to folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubeus Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.chello.pl 23.09.05, 23:43 Z przyzwoitszych jeszcze powinien nadać się Pater Krzysztof... Funkcji trochę pełnił, wie po co jest Senat, kandydyje niezależnie To mam 3-ech... I starczy... zaraz cisza wyborcza nastanie i nic nie będziem pisać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursynowiaczek Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.aster.pl 24.09.05, 00:40 Dlaczego są przyjaciele Shreka, a nie ma SDPL??? Odpowiedz Link Zgłoś
amarsina Re: Ursynowiania - jak głosujecie 24.09.05, 19:39 Hej, dzięki za podpowiedzi. Ale przekonał mnie tekst, że premier Mazowiecki miał już swoją szansę i nie zagłosuję na nich. Jeszcze trochę pobiję się z myślami, zanim kogoś wesprę moim cennym głosem ;) Odpowiedz Link Zgłoś