Dodaj do ulubionych

Ursynowiania - jak głosujecie

IP: *.chello.pl 16.09.05, 09:40
Ja - PiS i Kaczyński
Obserwuj wątek
    • Gość: wolo Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.fbx.proxad.net 16.09.05, 10:21
      Tusk i PO
      • lewe_oko Re: Ursynowiania - jak głosujecie 16.09.05, 10:22
        Tusk i PD (i PO)
    • Gość: Kazio Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:22
      A ja już na PiS i Kaczyńskiego nie zagłosuję, chociaż to uczyniłem poprzednio.

A to dlatego, że bardzo, jako spóldzielca, liczylem na PiS, że weźmie mnie w
      obronę. Tymczasem to własnie poseł PiS-u, niejaki Polaczek(imienia nie
      pamiętam), zawalił ostatnią nowelizację o spółdzielniach mieszkaniowych. Jak
      wykazał w Rzeczpospolitej jakiś profesor prawa, ostatnia nowelizacja prawa
      spółdzielczego wręcz zmniejsza opdpowiedzialność karną prezesów spółdzielni za
      przekręty.

Sam Kaczyński jest wyjątkowo głuchy na sygnały o patologii w wymiarze
      sprawiedliwości a jego posłowie tak jak np. Mariusz Kamiński za główny cel
      swoich działań w przyszłym sejmie podaje dekomunizację i jakies inne rzeczy z
      zamerzchlej przeszlosci. Nie uważam tego za zupełnie niepotrzebne, ale przecież
      można wyjśc ludziom naprzeciw i coś dla nich robic w dniu dzisiejszym. Nie mam
      pretensji do polityków np. SLD, że nie bronią mieszkańców czyli członkow
      wspólnot i spółdzielców przed nieuczciwymi zarządami, bo to ona stworzyła wiele
      lat temu to bagno, ale dlaczego PiS tego nie rozumie, chociaż zwraca mu się na
      to uwagę od wielu lat, tego nie rozumiem. Po prostu nie slucha ludzi!
      I dlatego przepowiadam zarówno Kaczyńskiemu jak i jego partii przegraną z PO.
      PiS za wcześnie uwierzyło w swój ostateczy sukces. PO teżnie jest moja partią.
      Najgorsze, że do wyborów coraz bliżej, a ja nie wiem, na kogo głosować, bo
      politycy wielokrotnie mnie oszukali. Przed wyborami mizdrza sie do mnie jak
      przyslowiowa końska du.. do bata, po wyborach zupelnie o mnie, jako wyborcy,
      zapominają, sa wrecz źle wychowani i aroganccy, bo nie racza nawet odpowiedziec
      na kierowana do nich korespondencję.
      Pozostanie w domu też nie załatwia sprawy.
      • Gość: Kazio Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:24
        PD - ci szarlatani podobni do SLD? Nigdy!
        • p.o.box.77 Re: Ursynowiania - jak głosujecie 16.09.05, 10:36
          Tusk i demokraci
    • jaa_ga Re: Ursynowiania - jak głosujecie 16.09.05, 11:11
      Ja Tusk i PO (Andrzej Halicki nr 5)
    • Gość: ?? Re: Ursynowianie- jak głosujecie? IP: *.chello.pl 20.09.05, 12:30
      To jest chyba ostatnia szansa na zmiany w lepszym kierunku.
      Wszyscy mieszkańcy spółdzielni mieszkaniowych na Ursynowie mają te same problemy
      z zarządami.
      • yasminee Re: Ursynowianie- jak głosujecie? 20.09.05, 15:43
        Tusk i PO
        • Gość: ?? Re: Ursynowianie- jak głosujecie? IP: *.chello.pl 20.09.05, 19:23
          Robisz poważny błąd o czym się przekonasz jak zaczną rządzić.
          • jan-w Re: Ursynowianie- jak głosujecie? 20.09.05, 21:26
            www.joemonster.org/article.php?sid=5093
    • fuzzy7 Re: Ursynowiania - jak głosujecie 20.09.05, 23:18
      Tusk i PO
      • Gość: zuza Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:27
        Tusk i Demokraci
    • Gość: Wawerak Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.chello.pl 21.09.05, 15:42
      Tusk i Demokraci? To moze Kaczynski i SLD? Jak widze takie wypowiedzi to mi
      slabo jak Mazowieckiemu w '90 na Wiejskiej, zreszta na jego widok tez mi slabo.
      SLD, Samoobrona, Demokraci i PiS to lewica. Pukacie sie w czolo? PiS ma prawie
      tak lewicowy program gospodarczy jak SLD. Zreszta gospodarczo LPR tez nie jest
      lepszy. W naszym dziwacznym kraju prawica to ci, ktorzy w najbardziej widoczny
      sposob podlizuja sie kosciolowi bo, ze wszyscy sie podlizuja to wiadomo.
      Generalnie do sejmu to na PO a na prezydenta nie wiem ale tak najbardziej to
      mam ochote na to wszystko polozyc laske. Udanego przebudzenia po wyborach.
      • Gość: ?? Re: PiS IP: *.chello.pl 23.09.05, 09:27
        Jak zapewne zauważyłeś po rządach skrajnej prawicy następowały rządy lewicy i ja
        mam dość tego rozchwiania społeczeństwa dlatego głosuję na partię PiS, która mam
        nadzieję wprowadzi stabilizację nastrojów.
    • Gość: lolo Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.05, 16:19
      Platforma Janusza Korwin-Mikke lista nr.12 !!!
      • Gość: Jan Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.chello.pl 21.09.05, 16:31
        Właściwie to jego też biorę pod uwagę.
        Tylko niestety jego partia nie ma za dużego poparcia.
        Ale osobiście uważam, że dobrze by było gdyby w rządzie był taki "języczek
        uwagi".
        No to dlalej proszę o wpisy
      • lewe_oko Re: Ursynowiania - jak głosujecie 21.09.05, 17:16
        Czyżby Jan Korwin-Mikke miał zamiar przejąć roztargniona część elektoratu PO? ;-)
    • neuroup Re: Ursynowiania - jak głosujecie 22.09.05, 01:44
      No to ja rzycze powodzenia z Pisem i Kaczynskim.
      Ja Po i Tusk
    • Gość: ursynek Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.acn.waw.pl 22.09.05, 02:12
      Dominiak (SDPL, Ursynowianin od urodzenia) - Sejm

Pater (niezależny) i Zawiślak (Komitet Wyborczy Przyjaciół Szreka)- Senat

Borowski - prezydent
    • rubeus Re: Ursynowiania - jak głosujecie 22.09.05, 09:24
      Tusk - prezydent
      Sejm - PD (Mariusz Zieliński)
      Senat - PO (Piesiewicz)
      • Gość: zocha Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.05, 17:25
        Ja też głosuję na Tuska i Demokratów i nie widzę w tym nic dziwnego. Na
        Demokratów - bo ich program najbardziej do mnie przemawia i tu nie mam
        wątpliwości. A na Tuska dlatego, bo chcę zagłosować przeciwko Kaczyńskiemu.
        Niestety. Na Kaczyńskiego raz głosowałam i przyczyniłam się do jego
        prezydentury w Warszawie. Uwierzyłam w jego przedwyborcze obietnice. Przez trzy
        lata uważnie przyglądałam się jak on i jego PISowska ekipa rządzi w Warszawie.
        Wiem jak niewiele zrobili i wiem w jakiej kondycji zostawią Warszawę. Słucham
        spotów wyborczych Kaczyńskiego, w których chwali się swoimi osiągnięciami w
        stolicy i nie mogę zrozumieć, że można tak oszukiwać swoich wyborców!!! Nie
        wierzę w to, że warszawiacy, którzy choć trochę interesują się swoim miastem z
        czystym sumieniem zagłosują na tą partię.
        • Gość: Zazocha Na Demokratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:10
          Ja też na Partię Demokratyczną.
          Sprawdź sobie czy Twoje poglądy są zgodne z ankietą:
          www.wybieram.pl/
    • silvio1970 Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 11:40
      Parlament - PO
      Prezydent - Kaczyński

Mam nadzieję, że PO zrealizuje przynajmniej częśc ze swoich obietnic
      ekonomicznych, a do tego potzrebna będzie wiekszosć w parlamencie a nie fotel
      prezydenta.

W tej roli Kaczyński będzie pewnie mniej szkodliwy niż w roli koalicjanta z
      przymusu lub zawistnej opozycji PO. Tusk byłby też przedłużeniem nijakiej i
      bezideowej prezydentury Kwaśniewskiego a na to szkoda czasu i pieniędzy.
      • Gość: kibic Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:14
        Kaczyński z PO !
        www.michalkaczynski.com
        • Gość: justa Dominiak z SDPL IP: *.acn.waw.pl 23.09.05, 16:28
          Dominiak z SDPL
          www.bartoszdominiak.pl
          • jan-w Re: Dominiak z SDPL 23.09.05, 16:48
            Ten wątek forum Ursynów, służy do dyskusji uczestników na temat wyborów,
            kandydatów, skutków wyników wyborów itp. Uprzejmie prosimy o nie zamieszczanie
            tutaj ogłoszeń wyborczych, ani linków do stron kandydatów lub komitetów
            wyborczych. Wszystkie będą usuwane. lewe_oko i jan-w
      • Gość: Rycho Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:14
        Tusk i PO
        • amarsina Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 17:27
          Tusk i Demokraci. Chcę zagłosować na tę partię do Sejmu i do Senatu, ale nie
          znam sylwetek kandydatów. Kogoś konkretnego możecie polecić?
          • jan-w Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 17:47
            Do senatu z PD, z Warszawy, kandyduje Andrzej Wielowiejski. Do sejmu wielu,
            począwsy od Tadeusza Mazowieckiego, Jan Lityńskiego i młodego Wiktora
            Jędrzejewskiego. Tych poleca Bronisław Geremek. Podałbym ci link, ale - patrz
            mój post w tej sprawie. Poszukaj w internecie.
          • rubeus Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 19:03
            Hmmm... Zobacz moją poprzednią wupowiedź... Tam wskazałem osobę do sejmu...
            amarsina napisała:

> Tusk i Demokraci. Chcę zagłosować na tę partię do Sejmu i do Senatu, ale nie
            > znam sylwetek kandydatów. Kogoś konkretnego możecie polecić?
            Witaj w klubie :-))))

Co do kandydata do sejmu- ja będę głosował na Mariusza Zielińskiego...
            Człowiek nie urwał się z nikąd... Działał w samorządzie Ursynowskim
            Jest na 12-tej pozycji na warszawskiej liście demokratów...

Senat - tu głosuję na człowieka
            • jan-w Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 19:14
              Przyznaję, że Piesiewicz, to też bardzo przyzwoity człowiek.
              • rubeus Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 20:44
                A ten kandydat demokratów ? Warto obok niego postawić krzyżyk ?
                Bo W-wie wybieramy chyba 2 senatorów ?
                • rubeus Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 20:50
                  Wybieramy aż czterech senatorów... trzeba się zastanowić na kogo
                  jeszcze oddać głos...
                  • jan-w Re: Ursynowiania - jak głosujecie 23.09.05, 22:07
                    Rzeczywiście. To przegapiłem. Rubeus ma rację i to bardzo cenna uwaga

OKRĘG WYBORCZY NR 18 - obejmujący obszar miasta na prawach powiatu:
                    Warszawa
                    Liczba senatorów wybieranych w okręgu wyborczym wynosi 4.
                    Siedziba Okręgowej Komisji Wyborczej: WARSZAWA.
                    www.sejm.gov.pl/prawo/nowaord/11_zal2.htm
                    Napewno bardzo przyzwoite osoby, to Krzysztof Piesiewicz (PO) i Andrzej
                    Wielowieyski (PD)

Patrząc na listę senatorów Warszawa I
                    www.pkw.gov.pl/redir.jsp?place=galleryStats&id=33203
                    Widać jeszce jednego z PO, a reszta, to folklor.
                    • Gość: rubeus Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.chello.pl 23.09.05, 23:43
                      Z przyzwoitszych jeszcze powinien nadać się Pater Krzysztof...
                      Funkcji trochę pełnił, wie po co jest Senat, kandydyje niezależnie

To mam 3-ech... I starczy... zaraz cisza wyborcza nastanie i nic nie będziem
                      pisać :-)

• Gość: Ursynowiaczek Re: Ursynowiania - jak głosujecie IP: *.aster.pl 24.09.05, 00:40
                        Dlaczego są przyjaciele Shreka, a nie ma SDPL???
            • amarsina Re: Ursynowiania - jak głosujecie 24.09.05, 19:39
              Hej,
              dzięki za podpowiedzi. Ale przekonał mnie tekst, że premier Mazowiecki miał już
              swoją szansę i nie zagłosuję na nich. Jeszcze trochę pobiję się z myślami,
              zanim kogoś wesprę moim cennym głosem ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka