Dodaj do ulubionych

Objazd - ul. Marynarska

16.10.05, 22:44
Kiedy skonczy sie przebudowa ul. Marynarskiej?
To jakis absurd zeby nie bylo zadnego innego polaczenia z poludnia Warszawy
na lotnisko oprocz przejazdu ul. Marynarska. Nawet bezposredniego autobusu
tez nie ma. Linie 175 i 188 jezdza z centrum, a do tego prawie jednoczesnie,
wiec przesiadka na ul. Hynka czasami bywa trudna jesli wysiada sie z 436 przy
ul. Sasanki.
O drodze powrotnej na Ursynow po godz. 15 lepiej nie wspominac...
Czy nie ma mocnych, zeby to zmienic?
Obserwuj wątek
    • marek.dumle Re: Objazd - ul. Marynarska 16.10.05, 22:57
      Jeżdżę samochodem na Służewiec (do pracy) i mam podobne problemy. I ciekaw
      jestem czy ta estakada cokolwiek tu zmieni. Jak znam talenty włodarzy miasta...
      to jestem pełen najgorszych przeczuć...
      • aleksandra1977 Re: Objazd - ul. Marynarska 16.10.05, 23:00
        szkoda, ze przejazd ul. Poleczki i ul. Wirazowa jest tylko w planach. Slysze o
        tym od dobrych 10 lat, a moim zdaniem, to bylo by tansze rozwiazanie i
        usprawnilo by poruszanie sie w tym kierunku
        • marek.dumle Re: Objazd - ul. Marynarska 16.10.05, 23:03
          Ale to by oznaczało kolejny wiadukt. Więc jak zawsze "nie ma środków", do czego
          dochodzi nieudolność urzędasów
          • aleksandra1977 Re: Objazd - ul. Marynarska 16.10.05, 23:07
            jak zawsze jest jakies "ale".
            Jeszcze daleko nam do standardow unijnych...
          • yavorius Eeee? 17.10.05, 09:23
            A czemu wiadukt, a nie przejazd kolejowy?
            • marek.dumle Re: Eeee? 17.10.05, 22:19
              Przy tak dużym ruchu samochodów przejazd kolejowy to raczej murowany korek i na
              dokładkę etat dróżnika. Ale mógłby być i przejazd kolejowy. Mogłoby być
              cokolwiek. Ale do tego trzeba by myśleć. A z tym u urzędasów kiepsko.
              • yavorius Re: Eeee? 18.10.05, 08:59
                marek.dumle napisał:

> Przy tak dużym ruchu samochodów przejazd kolejowy to raczej murowany korek i
                na dokładkę etat dróżnika.

Heh, jeden bezrobotny mniej :)
            • tarantula01 Re: Eeee? 18.10.05, 12:21
              Przejazdu kolejowego nie może być w tym miejscu, bo niedaleko (mniej niż 3000
              m) jest wiadukt... Marynarskiej. W myśl przepisów nie może być zatem przejazdu
              kolejowego, gdy właściwie "zaraz za rogiem" jest wiadukt.

3000 m może nie być dokładną odległością.

Poza tym zapytaj się mieszkańców Poleczki, czy życzą sobie mieć tabuny
              samochodów (w tym i TIR, a co :D ) ursynowskich pod oknami dzień i noc?
              • yavorius Re: Eeee? 18.10.05, 12:33
                tarantula01 napisał:
                > Poza tym zapytaj się mieszkańców Poleczki, czy życzą sobie mieć tabuny
                > samochodów (w tym i TIR, a co :D ) ursynowskich pod oknami dzień i noc?

No ja mam za oknami, i jakoś nie narzekam. Chyba że... kurde, ja jednak
                narzekam:D
      • macyk Re: Objazd - ul. Marynarska 16.10.05, 23:22
        Wg. mnie po zjeździe z estakady utkniemy na pobliskich śawiatłach. Nie tylko
        dojazdu do Okęcia nie wybudowano do tej pory. Połączenie z Wilanowem jest równie
        żałosne mimo iż to sąsiednia dzielnica.
        • marek.dumle Re: Objazd - ul. Marynarska 16.10.05, 23:51
          Nie mogę zorientować się ile pasów ma mieć ta estakada. Zresztą ile by nie
          miała to Marynarska i tak będzie miała tak jak dotąd - DWA PASY. I w te dwa
          pasy wlatuje ruch z Wilanowskiej, Rzymowskiego i Wołoskiej. To nie ma prawa się
          niezakorkować. Światła przy Postępu i te dalej dobiją tylko tę sytuację.
          • vampi_r Re: Objazd - ul. Marynarska 17.10.05, 01:44
            Marynarska za 2 lata ma być poszerzana do 2 x 3 pasów przy okazji budowy POW i odnogi tej trasy z Okęcia do Marynarskiej.
            Jednak sytuację (dojazd Ursynów - Lotnisko) poprawi dopiero zbudowanie Południowej Obwodnicy Warszawy.
            • Gość: TOM Re: Objazd - ul. Marynarska IP: *.meil.pw.edu.pl 17.10.05, 14:09
              W sobotę widziełem jak ciężrówki wysypują ziemię w miejscu, gdzie ma
              być wlot do tunelu (koło Geanta) - to z tunelu juz zrezygnowano?
              • aleksandra1977 Re: Objazd - ul. Marynarska 17.10.05, 15:00
                Jak zwykle gdzie nie spojrzec to balagan. A najlatwiej powiedziec, ze "chodzi o
                pieniadze". A gdzie mozgi???
              • vampi_r Re: Objazd - ul. Marynarska 17.10.05, 15:46
                Gość portalu: TOM napisał(a):

> W sobotę widziełem jak ciężrówki wysypują ziemię w miejscu, gdzie ma
                > być wlot do tunelu (koło Geanta) - to z tunelu juz zrezygnowano?

Spokojnie.
                Rozpoczecie budowy POW od Puławskiej do Lubelskiej to przełom 2007/2008.
                Z niczego nie zrezygnowano. Nie siej defektyzmu, TOM. :-)=
                • Gość: TOM Re: Objazd - ul. Marynarska IP: *.meil.pw.edu.pl 17.10.05, 16:15
                  Nie sieję defetyzmu ale jestem ciekaw co się tam dzieje?
                  Po drugiej stronie ulicy powstaje osiedle mieszkaniowe.
                  Pod lasem miejsce na mieszkaniówkę jest jeszcze piękniejsze...
                  • vampi_r Re: Objazd - ul. Marynarska 17.10.05, 18:01
                    Tereny w okolicy Geant upodobali sobie developerzy na osiedla mieszkaniowe.
                    Dom Development buduje osiedle Olimpia
                    Na rogu Płaskowickiej i planowanej Ghandii buduje się Nowy Imielin.

Oczywiście wszyscy developerzy nie informują o planowanej POW, a zapytani o to
                    usiłują wmawiac, że trasy nie będzie lub że będzie w tunelu (ale tunel zaczyna
                    się u nich o wiele wczesniej, niż będzie w rzeczywistości - węzeł Ursynów
                    zachód nie będzie w tunelu).
                    Więcej:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=26011205&a=26011205
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=30308844
                    Trzymaj się, TOM.
    • jadheira Re: Objazd - ul. Marynarska 17.10.05, 16:16
      Dziś rano na WOT-cie mówili, że przebudowa Marynarskiej zakończy się na koniec
      maja 2006. Czyli znając życie przeciągnie się do końca przyszłego roku:)
      • marek.dumle Re: Objazd - ul. Marynarska 17.10.05, 22:23
        I niech żyje nasz Prezydent Miasta :-) I niech nam jeszcze długo rządzi :-)
        Jego zaradność i przebojowość niech będzie wzorem dla całej Polski :-)
        • aleksandra1977 Re: Objazd - ul. Marynarska 18.10.05, 08:03
          Sadze, ze przebudowywanie skrzyzowania Marynarskiej z Rzymowskiego nie rozwiaze
          problemu korkow. Stoi sie juz na wiadukcie przy Hynka i ciezko jest sie wlaczyc
          do ruchu z jadacymi "dolem" samochodami.
          Powinien byc przejazd od strony ul. Poleczki
          • p.o.box.77 Re: Objazd - ul. Marynarska 18.10.05, 13:58
            a ja bylem zmuszony jechać marynarską o godz. 17 na ursynów. i okazalo sie ze
            ten obiazd bardzo przyspieszył przebicie sie na ursynow...

korek byl taki jak zawsze tyle ze jechal, a nie stal...

za tem nie jest najgorzej...
            • marek.dumle Re: Objazd - ul. Marynarska 18.10.05, 20:00
              Bo to tak specyficznie jest, że tragicznie się jedzie z Rzymowskiego w
              Marynarską a nieźle z Marynarskiej na Rzymowskiego. Jest to związane z tym, że
              objazdy na Cybernetyki zrobili trzypasmowe
              • yavorius Dwupasmowe, nie trzy /nt 19.10.05, 08:41
                • marek.dumle Re: Dwupasmowe, nie trzy /nt 19.10.05, 15:55
                  Może i dwupasmowe. Jak ostatnio jechałem Cybernetyki w kierunku Rzymowskiego
                  (parę tygodni temu) to napewno były trzy pasma w jednym kierunku (i Cybernetyki
                  była chwilowo jednokierunkowa)
                  • yavorius Re: Dwupasmowe, nie trzy /nt 20.10.05, 08:12
                    I nadal jest jednokierunkowa:)

Cynernetyki jest dwupasmowa od Taśmowej do Postępu, a od Postępu do
                    Rzymowskiego - trzy :)
            • Gość: rub Re: Objazd - ul. Marynarska IP: *.chello.pl 18.10.05, 21:19
              Zator w godzinach popołudnowych [bo raczej nie korek] na Marynarskiej w stronę Ursynowa jest dla mnie zagadką... Każdego dnia w innym czasie pokonuję ten odcinek komunikacją miejską w innym czasie. Raz jest prawie pusto [np. wczoraj], a raz pojazdy się wleką z epizodycznymi przestojami...
              Jeżdzę z Ursusa koło 17.30.
              • aleksandra1977 Re: Objazd - ul. Marynarska 18.10.05, 21:56
                dzisiaj, zupelnie nieoczekiwanie, a moze z powodu jakiegos swieta, ktorego nie
                zauwazylam, udalo mi sie przejechac z lotniska na natolin w 40 minut. To bardzo
                dobry czas. Ciekawe, czy jutro uda sie pobic ten rekord.
                Jednoczesnie zastanawiam sie, dlaczego w piatek po poludniu powrot ta sama
                trasa zajmuje niekiedy godzine dwadziescia.
                • Gość: Mr X Re: Objazd - ul. Marynarska IP: *.itpp.pl 19.10.05, 14:41
                  Niedawno poprzestawiali światła na skrzyzownaiach Marynarska/Taśmowa (przy
                  wiadukcie PKP) oraz Marynarska/Postępu. Teraz na skrzyżowaniu z Taśmową zielone
                  światło dla Marynarskiej jest dość długie. Dzięki temu znacznie lepiej się tędy
                  jedzie bo zwiększyła się przepustowość i płynność ruchu.
                  Jadąc w stronę Ursynowa ul Rzymowskiego można zaobserwować że pojawiają się
                  problemy z przejechaniem przez skrzyżowanie z Gotarda - czasami nie da się
                  przejechać na jednych światłach. Jest to właśnie rezultatem zwiększenia
                  przepustowości na skrzyzowaniu z Taśmową.
                  Jednocześnie wyraźnie widać, że po zakończeniu przebudowy skrzyżowania
                  Marynarska/Wołoska/Rzymowskiego, to skrzyżowanie z Gotarda będzie "wąskim
                  gardłem". A jeszcze jak zbudują drugą jezdnię Wołoskiej i skrzyżowanie z
                  Woronicza przestanie "dozować" ruch w stronę Ursynowa... No chyba, że
                  pokombinują z ustawieniem świateł na całej Rzymowskiego.
                  • tarantula01 Re: Objazd - ul. Marynarska 28.10.05, 09:55
                    Rzymowskiego nad ul. Gotarda docelowo, czyli jak przyśpieszać się będzie ruch
                    na całej OEC, będzie zapewne na estakadzie, natomiast następne przejście dla
                    pieszych ze światłami zastąpione zostanie kładką, a może tunelikiem?
                  • yavorius gardło:) 28.10.05, 10:36
                    Gość portalu: Mr X napisał(a):
                    > Jednocześnie wyraźnie widać, że po zakończeniu przebudowy skrzyżowania
                    > Marynarska/Wołoska/Rzymowskiego, to skrzyżowanie z Gotarda będzie "wąskim
                    > gardłem".

No, wcześniej jest skrzyżowanie z Cybernetyki, i to ono będzie tym wąskim
                    gardłem...
        • dracoola Re: Objazd - ul. Marynarska 18.10.05, 16:24
          Niech żyje! Kwa, kwa, kwa...
    • yavorius Przejazd Wyczółki - Skawińska 19.10.05, 13:02
      przez linię radomską, tu jest:
      www.trasbus.com/planywarszawy/1978-1979/4355.jpg

A tu już nie ma:
      www.trasbus.com/planywarszawy/1982/5155.jpg
      Ktoś orientuje się może, czemu w latach 1979-1982 zlikwidowano ten przejazd?
      • Gość: Stan Re: Przejazd Wyczółki - Skawińska IP: *.aster.pl 19.10.05, 14:32
        prawdopodobnie chodzi o rozbudowę torowiska ...
        jest tam do dziś bocznica ...
        • yavorius Re: Przejazd Wyczółki - Skawińska 19.10.05, 14:42
          heh, racja. Kurna, dawno na rowerze nie jeździłem :-)
    • Gość: Stan na rowerze lub na piechotę - no problem :-) IP: *.aster.pl 19.10.05, 14:30
      jest już ulica pomiędzy terminalem pasażerskim a Wirażową ...
      to chyba przymiarka do połączenia z Wyczółkami ;-)
      a do Wyczółek brakuje ... "rzut" przez tory ...
      • yavorius eh 19.10.05, 14:31
        tym bardziej że

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=30521786&a=30652667
    • Gość: em777 praca wre jak nigdy IP: *.aster.pl 27.10.05, 10:28
      wiadomosci.onet.pl/1245411,311,relacje.html
      polecam obejrzenie krotkiego filmiku
      • feel_good Re: praca wre jak nigdy 27.10.05, 21:07
        No przecież nóż się w kieszeni otwiera.
        Szkoda się denerwować patrząc na to "imponujące tempo prac"...

Ja to miejsce już od dawna staram się omijać szerokim (niestety) łukiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka