kpiarz 17.01.06, 09:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=35101370 Czemu to wyleciało na oślą? Dlaczego nie możemy podjąć próby dyskusji na temat sposobu moderacji tego forum? Który punkt Netykiety złamał post Kazuyoshiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Uprzejme pytanie 17.01.06, 09:44 Wątek nie dotyczył Ursynowa, podobnie jak ten. Do dyskusji na temat forum, służy forum o forum Do dyskusji na temat moderacji, forum o moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kpiarz Janie... 17.01.06, 09:46 Ale my chcemy z Wami o tym porozmawiać, a nie z administracją portalu! Jakoś nie zauważyłem, byś na którymkolwiek z tych dwóch forów szczególnie się udzielał... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Janie... 17.01.06, 09:51 Jeśli ktoś zamieści tam post związany z forum Ursynów, z całą pewnością się udzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Janie... 17.01.06, 09:54 jan-w napisał: > Jeśli ktoś zamieści tam post związany z forum Ursynów, z całą pewnością się > udzielę. nie pie..facet. kilkanascie razy pisałem o twoich ekscesach na forum o forum. Jakoś nie widziałem byś się ustosunkował. Łżesz w żywe oczy, robisz ludziom wodę z mózgu i konsekwentnie dążysz do uczynienia z tego forum prywatnego klubu. facet, kto cię tu ku.. przysłał i w jakim celu. Nie podobasz mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Nie za mną te sztuczki silvio... 17.01.06, 11:02 Jedzie dres swoją beemką, jedna ręka na kierownicy, ciało pochylone na prawo; szpan na całego, leci muzyczka umc, umc. Nagle wśród dudnienia basu dochodzi go mocniejsze uderzenie. Dres spanikowany ogląda się dookoła, myśli: "Co jest?" Zatrzymał się, wychodzi, ogląda samochód, patrzy - kapeć w kole. No więc otwiera bagażnik, wyciąga głośniki, podnosi matę, wyciąga lewarek i bierze się za zmianę koła. W tym czasie podjechał drugi dres, wysiadł z samochodu, podchodzi do pierwszego i pyta: - Co robisz? - Ściągam koło! Drugi dres odwrócił się, rozbił szybę i mówi: - Dobra, to ja biorę radio! Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_okey Re: Uprzejme pytanie 17.01.06, 09:47 jan-w napisał: > Wątek nie dotyczył Ursynowa, podobnie jak ten. > Do dyskusji na temat forum, służy forum o forum > Do dyskusji na temat moderacji, forum o moderacji. I tym prostym zabiegiem można wypchnąć wszelkie niewygodne tematy na jakieś forum, na które pies z kulawa noga nie zagląda. Formalnie "opiekunowie" są w porządku, niczego nie kasują, tylko z "ważnych względów" przenoszą dyskusję we "właściwe miejsce". Wczoraj Pan jan-w też wyrzucił mój wątek, bo mu się nie podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend Re: Uprzejme pytanie 17.01.06, 09:58 lewy_okey napisał: > Wczoraj Pan jan-w też wyrzucił mój wątek, bo mu się nie podobał. I powinien cię wywalić w całości, ponieważ celowo zakładasz konto o nazwie podobnej do nazwy konta moderatorki. I śmiecisz. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Uprzejme pytanie 17.01.06, 10:00 urban_legend napisał: > I powinien cię wywalić w całości, ponieważ celowo zakładasz konto o nazwie > podobnej do nazwy konta moderatorki. Mam złe wiadomości. To nie jest powód. Gdyby założył konto o nazwie levve_oko (przez dwa 'v', a nie 'w'), to tak. Ale jak się ma lewy_okey do lewe_oko ? Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Uprzejme pytanie 17.01.06, 10:11 teoretycznie też nie można się przyczepić, bo jak się ma levve_oko oko do lewe_oko :) poza tym, można znaleźc na tym forum kilkadziesiąt wątków niezgodnych z netykietą i jakoś zostają. warto przyjrzeć się czyje wątki zostają i kogo atakują, warto przyjrzeć się czyje wątki znikają i kogo atakują - od razu widać, że silvio ma przerąbane a np urban legend czy kaaarolinka ma fory - dlaczego ? przecież netykieta obowiązuje wszystkich nie "wybrańców". Domyslam się, że znowu zostanę "przypadkiem albo nieprzypadkiem " zbanowana, za kłapanie dziobem tak jak wczoraj, bo źle wyraziłam się na temat zasad tutaj panujących i dla przykładu pokazano mi, że jenak tutaj netykieta obowiązuje ( udzielałam się w wątku nie na temat forum Ursynów) - szkoda tylko, że te zasady nie dotyczą wszystkich. Przestaje mi się to podobać. Na marginesie - nie macie wrażenia, że urban_legend i jan-w to ta sama osoba ? Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_na_forum_ursynow Re: Uprzejme pytanie 17.01.06, 10:04 jan-w napisał: > Wątek nie dotyczył Ursynowa, podobnie jak ten. Tak jak ten pod tytułem: "Czy wprowadzić logowanie na forum Ursynów ?" założony przez moderatora jana w i jak ten "Chamstwo na forum Ursynów" założony przez drugiego moderatora lewe oko? Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_na_forum_ursynow Re: O! 17.01.06, 10:09 yavorius napisał: > To dobry argument ;-) Co z tego, że dobry, jak i tak zaraz zostanie wykasowany. Prawdopodobnie z całym wątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: O! 17.01.06, 10:10 yavorius napisał: > To dobry argument ;-) wiesz, tutaj to nie działa. nikt sie nei bawi w subtelności inetelktualne. chlast w mordę i cześć. Forum Ursynów. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: O! 17.01.06, 10:13 szkoda tylko, że te wątki zamiast zostać przesunięte ( zgodnie z zasadami moderacji) znikają całkowicie pod pretekstem łamania netykiety - dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 07:47 > Wątek nie dotyczył Ursynowa, podobnie jak ten. > Do dyskusji na temat forum, służy forum o forum > Do dyskusji na temat moderacji, forum o moderacji. Nie masz waść honoru. Zamiast honoru masz nożyczki. To może wystarczało byle cenzorowi z Mysiej, ale moderatorowi już nie przystoi. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 08:39 > Wątek nie dotyczył Ursynowa, podobnie jak ten. > Do dyskusji na temat forum, służy forum o forum > Do dyskusji na temat moderacji, forum o moderacji. Nie mwasz waść honoru. Zamiasy honoru masz nożyczki. Pomyliło ci się forum z pewnym gmachem na Mysiej, już nie istniejącym. Skasowaliście kilka moich wpisów, w których nikogo nie obrażałem, tylko po prostu przedstawiłem swoje zdanie. I kasujcie dalej, a ja i tak wrócę i napisze, co o waszych praktykach sądze. Mam wielką nadzieję, że userzy zdołają się w końcu pozbyć problemu, który tu narósł. I dam ci radę. Jak już sie dopchałeś do koryta i nie masz na tyle honoru i przyzwoitości, aby dobrowolnie od niego odjeść, to chociaz jedz powoli i spokojnie a nie pełnymi garściami, bo się pobrudzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 12:14 Kazuyoshi przywrócilam Twoje posty, ale prosiłabym na przyszłośc o odrobinę więcej kultury. Ja tez jestem poirytowana, a jakoś mnie aż tak nie ponosi. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 12:44 Brak możliwości wyrażenia się powoduje stopniowe radykalizowanie wypowiedzi. To normalne. Obserwowałem to na niejednym forum. "Wycieli mnie? To tacy oni są? To teraz im przywalę aż im w pięty pójdzie" Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 12:48 Stąd moja propozycja forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=35163579 Niestety nikt nie jest nia zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_na_forum_ursynow Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 12:59 lewe_oko napisała: > Stąd moja propozycja forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=35163579 > Niestety nikt nie jest nia zainteresowany. Jak nie jest? Oczywiście, że jest, tylko brak odpowiedzi na zadawane pytania. Przypomnę, może wreszcie doczekam się odpowiedzi: ewe_oko napisała: > Dla mnie całkowicie niedopuszczalną sytuacją jest to, że najgłosniej na temat > cenzury na forum ursynów krzyczą ci, ktorzy nigdy nic tam nie napisali poza > protestami na wzmiankowany temat. Skąd wiesz, skoro logowanie jest dopiero od wczoraj? A i logowanych nicków można mieć na pęczki. >Sam autor wątku w ogóle nie jest z Ursynowa, > troche nas podczytywał A jest jakiś zakaz pisania, gdy nie jest się z Ursynowa? Jeśli tak, to trzeba cały siskom wyrzucić, bo żaden z tych zwolenników autostrady przez Ursynów szczęśliwie ani przy autostradzie, ani na Ursynowie nie mieszka. >Co do tych ostatnich to dla mnie moga walczyć z Siskomem do > woli. To dlaczego kasowane są posty krytykujące siskom? I dlaczego blokowanie forum, obowiązek każdorazowego(sic!) logowania wprowadzono akurat po tym, jak ktoś napisał, że jeden z orędowników autostrady przez Ursynów, a przy tym dziwnym zbiegiem okoliczności cenzor forum, złożył oficjalne pismo oprotestowujące rozbudowę osiedlowej (sic!) uliczki Nowoczesnej, przy której mieszka, motywując to zwiększeniem hałasu i uciążliwości? Potrafisz to wyjaśnić? Tylko nie zasłaniaj się, jak to nazywasz, kryminalnym ujawnianiem danych osobowych, bo: 1/ Krzyku nie było, gdy siskom z radością ujawniał kto się kryje pod nickiem komagne i jacek 2/ Moderator sam ujawnił na forum swoje imię i nazwisko 3/ Nie ma paragrafu, który zabraniałby podania czyjegoś nazwiska na forum internetowym, a tym bardziej, gdy sam właściciel już je wcześniej podał. Polecam lekturę ustawy o ochronie danych osobowych. A więc potrafisz wyjaśnić skąd nagle ta cała afera? Czy główny powód to taki, że krytyka dotknęła moderatora forum, czy raczej, że boleśnie dotknęła zwolennika autostrady i obnażyła jego hipokryzję? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 13:13 Naprawdę nie ma już siły, ale ok: 1)Napisałam tak ponieważ osoby które krytykują nas tak gorąco w ostatnich dniach, to zupełnie nowe dla mnie nicki (czesto powstałe przed obowiązkiem logowania). Być może są to stali użytkownicy, którzy na czas rebelii przybrali pseudonimy, ale jakoś wątpię. Najlepszym przykładem jesteś Ty właśnie. 2)Co do tego, że Kazuyoshi jest z Bielan sam się przyznał, dodając że tylko nas podczytywał. Uważam, ze taka osoba moze oczywiscie wypowiadać sie krytycznie, ale wydaje mi się to dość dziwne by wyrastała na jednego z przywódców rebelii. Mam wrażenie, że jest to działanie pod publiczke. Taka osoba nie ma dla MNIE mandatu do takich działań. Nie wyobrażam sobie, żebym ja wtrącała sie aż tak w sprawy forum, na którym sie nie udzielam. Co do miejsca zamieszkania Siskomu - wybacz, ale z wyjątiem Jaagi (która pisała częśto gdzie mieszka) nie wiem, gdzie mieszkają i zupełnie mnie to nie interesuje. 3)Ja kasuję tylko te posty które sa obrażliwe 4)Uważam, ze podawanie danych osobowych jest naganne i nie ma na to żadengo wytłumaczenia. Co do Jacka i Komagane - nie wiem, nie czytam tych wątków. A poza tym co to za argument? Mi ukradli to i ja mogę? 5) Pierwsze słyszę, aby Jan podawał tu swoje dane. Coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 13:32 > 2)Co do tego, że Kazuyoshi jest z Bielan sam się przyznał, dodając że tylko > nas podczytywał. Uważam, ze taka osoba moze oczywiscie wypowiadać sie > krytycznie, Wow, wielki dzięki!!! Szczerzę dziękuję, bo po dotychczasowych doświadczeniach myślałem, że nawet tego nie moge, a tu taka miła niespodzianka :) > ale wydaje mi się to dość dziwne by wyrastała na jednego z przywódców rebelii. > Mam wrażenie, że jest to działanie pod publiczke. No proszę, a miało być tak niewinnie. Chciałem napisać posta, w którym wyartykułowałem, co jako widz z zewnątrz sądzę o moderacji tego forum, no to napisałem. I gdyby post został, to na tym cała sprawa by się pewnie z mojej strony skończyła. No ale że życie nie jest takie proste, to post zniknął, moim zdaniem niesłusznie. No to napisałem kolejnego posta, chcąc wyjaśnić, co jest grane i... I ten psot tez zniknął. I w ten oto sposób stałem się stroną i aktywnym uczestnikiem tego całego sporu, choć w ogóle tego nie planowałem. Sami mnie do tego wciągneliście, państwo moderatorstwo (a może moderatoroswtwo?). > Taka osoba nie ma dla MNIE > mandatu do takich działań. Nie wyobrażam sobie, żebym ja wtrącała sie aż tak w > sprawy forum, na którym sie nie udzielam. Ale zachęcac userów tego forum, aby poradzili sobie z zaisatniałym tu problemem to chyba mogę, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_na_forum_ursynow Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 15:27 Lewe oko znowu (uwaga, eufemizm) zmienia rzeczywistość: 1)Napisałam tak ponieważ osoby które krytykują nas tak gorąco w ostatnich > dniach, to zupełnie nowe dla mnie nicki (czesto powstałe przed obowiązkiem > logowania). Być może są to stali użytkownicy, którzy na czas rebelii przybrali > pseudonimy, ale jakoś wątpię. Najlepszym przykładem jesteś Ty właśnie. Nie pisałaś o nickach, pisałaś o ludziach ("najgłosniej na temat > cenzury na forum ursynów krzyczą ci, ktorzy nigdy nic tam nie napisali") Czego jestem najlepszym przykładem? Tego, że śledzę forum od dawna i dokładniej od ciebie, o czym świadczy, że wiem, że padały tu nazwiska komagne i jacka? Że wiem, gdzie mieszkają członkowie siskomu, bo pisano o tym na forum. Że wiem, gdzie ty mieszkasz, bo też pisałaś, że wiem, jak nazywa się jan w. i gdzie mieszka, bo też sam o tym pisał. Czy przyznasz mi łaskawie mandat do udziału w tej dyskusji, bo czytam forum dokładniej ( a może i dłużej) od ciebie? > ale wydaje mi się to dość dziwne by wyrastała na jednego z przywódców rebelii. To, że tobie się to wydaje dziwne nie ma nic wspólnego z tym czy kazuyoshi może pisać czy nie. >Co do miejsca zamieszkania Siskomu - > wybacz, ale z wyjątiem Jaagi (która pisała częśto gdzie mieszka) nie wiem, >gdzie mieszkają Poza jaagą nikt z nich nie mieszka na Ursynowie. > 3)Ja kasuję tylko te posty które sa obrażliwe Dlaczego nie skasowałaś postu do "kretynów z forum Ursynów"? I kto powiesił go na szpilce? > 4)Uważam, ze podawanie danych osobowych jest naganne Wczoraj pisałaś o kryminalistach? Czy nadal to podtrzymujesz? Czy znany jest ci art.212 kk? >Co do Jacka i Komagane - nie wiem, nie czytam tych wątków. Czy uważasz, że daje ci to mandat do moderowania forum? >co to za argument? Mi ukradli to i ja mogę? To nie jest żadane argument. To było proste pytanie: Dlaczego wtedy moderatorzy i admini nie podejmowali żadnych działań, a gdy dotyczyło to jana w. podjęli szereg drastycznych działań: każdorazowe logowanie, kasowanie wątków i postów, banowanie użytkowaników i blokowanie dostępu do wątków. To jest moje pytanie. Poproszę o odpowiedź. > 5) Pierwsze słyszę, aby Jan podawał tu swoje dane. To tak samo jak nie słyszałaś o podawaniu danych komagne i jacka. > Coś jeszcze? Kluczowe pytanie pozostało bez odpowiedzi: A więc potrafisz wyjaśnić skąd nagle ta cała afera? Czy główny powód to taki, że krytyka dotknęła moderatora forum, czy raczej, że boleśnie dotknęła zwolennika autostrady i obnażyła jego hipokryzję? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 15:36 Znowu??? To w takim razie moze mi powiesz pod jakim nickiem pisałeś wczesniej? Dla mnie osoba, która udziela sie na forum to osoba która coś na nim pisze. Niestety nie wiem, czy jesteś ta sama osoba co stop_cenzurze - podejrzewam, że tak. Ta właśnie osoba pisała, że czyta forum od niedawna. Stąd moje wnioski. Podejrzewam, że udzialełeś sie pod tysiącem nicków w wątkach autostradowych, może wybrałbys sobie jeden nick? W ten sposób będziesz rozpoznawalny i będzie można zacytować Twoje wypowiedzi? Moje opinie znasz, bo mam jeden nick, nie tysiąc. To jak zabawa w kotka i myszkę. Co do Siskomu,Komagane etc. Watki o autostradzie nudzą mnie, przeglądam je pobieżnie. To mój obowiązek wiec zerkam, czy nie pojawił sie jakiś post ewidentnie łamiacy netykietę. Rzadko coś usuwam, ponieważ jestem tak nie w temacie, że moglabym postapić niewłasciwie. Nie wiem, skad w Tobie tyle agresji? Jestem przekonana, że jesteś zaangazowany w sprawę autostrady, inaczej nie entuzjazmowałbyś sie tak bardzo. Tak - uważam, że osoba która wymieniła tu dane osobowe Jana to kryminalista. I mam powody by tak sądzić. Prawo to nie tylko litera. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 15:38 Afera wzięła sie stad, że w ciągu ostanich dni grupa dwóch może trzech osób postanowiła zrobić wszystko by pozbawić Jana W funkcji moderatora, by to zrobić sięgnęła po bardzo podłe metody. I portal zareagował. Bo na nim spoczywał taki obowiązek, specjalisto od kk. Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_na_forum_ursynow Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 16:57 lewe_oko napisała: > Afera wzięła sie stad, że w ciągu ostanich dni grupa dwóch może trzech osób > postanowiła zrobić wszystko by pozbawić Jana W funkcji moderatora, by to zrobić > sięgnęła po bardzo podłe metody. Jana W. w funkcji moderatora od samego początku nie chciało więcej niż 2-3 osoby (do sprawdzenia w archiwum, chyba, że tam również trwa już "moderowanie"), wiele osób nie chciało w ogóle żadnych moderatorów. A podłe to jest lobbowanie za budową autostrady pod oknami tysięcy mieszkańców ogromnej sypialni Warszawy, podczas gdy samemu przy planowanej autostradzie się nie mieszka, za to pisze się protest do urzędu przeciwko rozbudowie osiedlowej(sic!) uliczki Nowoczesnej (do obejrzenia na Kabatach) motywując go wzrostem hałasu i uciążliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 13:46 lewe_oko napisała: > Stąd moja propozycja forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=35163579 > Niestety nikt nie jest nia zainteresowany. I Ty się dziwisz? "Zdenerwowani" (nie lubię sformułowania rebelianci) nie postrzegają forum o moderacji jako czegoś co ma związek z forum Ursynów. I słusznie domyślają się, że forumowicze z forum Ursynów nie będą zaglądać na forum o moderacji, żeby się dowiedzieć o problemach dotyczących forum Ursynów Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Uprzejme pytanie 18.01.06, 13:50 Dlatego miło by było, gdyby moderatorstwo (a może moderatorostwo) stworzyło wątek z linkiem do dyskusji toczącej się na forum o moderacji i podpięło go czerwoną szpileczką na samej górze forum. Skoro tak im zależy, żeby dyskusja troczyła się własnie tam, to chyba nie będą mieli nic przeciwko? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f =654&w=351635 18.01.06, 13:50 Dla przypomnienia wklejam linka. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:17 Janie, Odpowiedz nam- co każe ci się tak z nami męczyć? Skad bierzesz siły? Tak lubisz być moderatorem? Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:19 tak lubisz byc trolem i smiecic na forum-przeciez to zajmuje sporo czasu jakies 12h/dobe. sak d bieresz sily? zona cie utrzymuje? Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:23 kaaarolinkaa napisała: > tak lubisz byc trolem i smiecic na forum-przeciez to zajmuje sporo czasu jakies > > 12h/dobe. sak d bieresz sily? zona cie utrzymuje? setny raz odpowiadam. mnie to zajmuje czas zbędny. w zadnym wypadku nie 12 h na dobę. wpadam na kilkanascie minut i pisze co mi mysl podpowie a ręce chyżo na klawiaturę przełoża. a potem wracam do swojej roboty albo idę pobiegac. natoamist jasiu musi cztrac te wszsystkie pierdoły. to zajmuje zdecydowanie wiecej czasu i uwagi. nie mówiac o tym że jest dennym zajęciem. naparwde jmu się DZIWIĘ. ale znajduje też bardziej przyziemne uzasadnienia. W wielu rozwinietych krajach opinie internautów wyrażane na różnego rodzaju forach publicznych czy tzw. blogosferze traktowane sa nie mniej powaznie niż te podawane przez tradycyjne środki komunikacji. Informacja czy opinia poczęta w inetrnecie zapoczatkowała ale i złamała już kariery wielu osób czy projektów. Co więcej, siła rażenia opinii internetowej jest bardziej dynamiczna niż opinii serwowanej przez media tradycyjne. Przede wszystkim dlatego, że wciąż jest opinią ogółu a nie opinią elit, głosem setek, tysięcy czasami milionów osób. Głosem obiegającym świat w kilka sekund. Stąd głosem niezależnym lyb przynajmniej niepodatnym na manipulacje i kształtowanie. Wszelkie próby moderacji są klasycznym przykładem na to że takie próby są mimo wszystko podejmowane. Moderacja ma swoje merytoryczne czy obyczajowe uzasadnienie na forach specjlistycznych czy po prostu prywatnych. Moderacja forum dzielnicowego, które ma słuzyc integracji mieszkańców jest niezrozumiała. Niezrozumiałe jest dlaczego pewni uzytkownicy mają decydować o tym jacy użytkownicy, jakie informacje i jakie poglądy są własciwe. Tym bardziej iż niezrozumiałe jest dlaczego własnie oni w takie uprawnienia zostali wyposażeni. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:37 Mam dla Was serdeczną radę. Jesli chcecie pozbyć się z nas z roli moderatorów, to nie piszcie o tym tu. Stąd zostanie to usuniete, bo jeste to niegodne z netykietą. Napiszcie do administracji albo na forum o moderacji, tam admini zagladają znacznie częściej niż tu. Wy uparcie zakładacie te watki na forum ursynów, a to naprawdę bez sensu. Nie drepczcie w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:39 lewe_oko napisała: > Mam dla Was serdeczną radę. Jesli chcecie pozbyć się z nas z roli moderatorów, > to nie piszcie o tym tu. Lewe Oko- to są apele byście zrezygnowali. Administarcja ma to w nosie bo chca mieć spokój. Pisałem wielokrotnie, nie tylko ja. Jeśli zrezygnujecie będą musieli coś wymyślić. Jesli to zrobicie- przestane trollować i stanę się stateczny Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:41 Apele? Kogo przepraszam? Twoje, kryminalisty, osoby, która pisze tu od tygodnia i chłopaka z Bielan? Fajną masz paczke, zazdroszczę. To moje ostatnie zdanie w tej sprawie. Stąd te wątki będą wyrzucane. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:43 przesadzasz lewe_oko poza tym, dalczego wyrzucane a nie przesuwane na forum o forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:45 To Ty przesadzasz Javo. Po tym co się wydarzyło, nie mam zamiaru odchodzić. Biorąc pod uwagę to że cała sprawa ma podtekst kryminalny zazdroszcze Wam poziomu na jaki zeszliście. Ja nie mam zamiaru odchodzić w atmosferze zastraszenia.Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:46 A tan wątek zostawiam dla Was - zeby było gdzie pluć jadem, inne bedę kasować. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:48 ja nie piszę, że masz odejść - ja chcę jasnych i przejrzystych zasad, które obowiązują wszystkich a nie wybranych. nie mieszaj mnie z kolesiem, który podpada pod kryminał. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_okey przejrzyste zasady moderowania 17.01.06, 14:22 Wczoraj przedstawiłem propozycję uczciwych i przejrzystych zasad moderowania (o ile w ogóle potrzebujemy tutaj jakiegoś "moderowania"). Post został skasowany, ale napiszę jeszcze raz: 1. Usuwanie wpisów zawierających wulgaryzmy 2. Usuwanie komercyjnego spamu 3. Usuwanie wpisów niezgodnych z prawem Każde inne zasady będą niejasne i będą budziły podejrzenia co do uczciwości i bezstronności "opiekunów". Oczywiste jest, że moderatorem nie może być osoba blisko związana z jakimś lobby biznesowym czy partyjnym, mam nadzieję, że to nie ma miejsca na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: przejrzyste zasady moderowania 18.01.06, 15:00 lewy_okey napisał: > Wczoraj przedstawiłem propozycję uczciwych i przejrzystych zasad moderowania > (o ile w ogóle potrzebujemy tutaj jakiegoś "moderowania"). Post został , > skasowany, ale napiszę jeszcze raz: > 1. Usuwanie wpisów zawierających wulgaryzmy > 2. Usuwanie komercyjnego spamu > 3. Usuwanie wpisów niezgodnych z prawem > Każde inne zasady będą niejasne i będą budziły podejrzenia co do uczciwości i > bezstronności "opiekunów". Netykieta wymaga: Czego unikać: 1 Nie przeklinaj. 2 Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców. 3 Nie podszywaj się pod innych. 4 Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe lub wyznaczone fora. 5 Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach. 6 Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum. 7 Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub podać link z odpowiednim komentarzem. 8 Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_ Niestety zakres oficjalnej i ogólnie uznanej Netykiety jest szerszy niż to co napisałeś Najwięsze wątpliwości budzi oczywiście na forum Ursynów zapis: "Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum." Czy teksty na temat moderacji forum Ursynów są zgodne z tematyką forum? Jeżeli z tej sprawie jest konflikt intepretacyjny pomiędzy moderatorami i niektórymi forumowiczami to może czas żeby w tej sprawie admini się wypowiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:45 może warto, żeby raz na zawsze ktoś się z tym tematem uczciwue rozprawił. a tak, poza kasowaniem, czyli omijaniem tematu, nie stanie się nic i smiem twierdzić, że to nie zgasi tych "płomieni" a wręcz je podsyci. agesji w ten sposób nie stłumisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Janie- dlaczego? 18.01.06, 07:54 > Apele? Kogo przepraszam? Twoje, kryminalisty, osoby, która pisze tu od > tygodnia > i chłopaka z Bielan? Fajną masz paczke, zazdroszczę. To moje ostatnie zdanie w > tej sprawie. Stąd te wątki będą wyrzucane. Widzisz, obserwuję to forum już długo, choć pisałem niewiele. I trochę mi jest przykro, bo widze, jak się zmieniasz. na gorsze niestety. Kiedys byłaś naprawdę w porządku, lubiłem Cię nawet, a teraz obserwuję, jak zamykasz się w jakiejś skorupie i próbujesz usilnie dorównac "poziomem" Janowi-W. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:42 taaaaaa, ty jestes trolem i nic tego nie zmieni. Ty jestes agresywny i tylko taks obie ( i nam ) tlumaczysz ze to jan w cie do tego popchnal, piep...enie Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_na_forum_ursynow Re: Janie- dlaczego? 17.01.06, 10:43 lewe_oko napisała: > Mam dla Was serdeczną radę. Jesli chcecie pozbyć się z nas z roli moderatorów, > to nie piszcie o tym tu. Stąd zostanie to usuniete, bo jeste to niegodne z > netykietą. Napiszcie do administracji albo na forum o moderacji, tam admini > zagladają znacznie częściej niż tu. A to sami nie możecie zrezygnować z tej fuchy, potrzebujecie zgody jakiegoś admina? Przykuliście się do stołków na amen? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Janie- dlaczego? 18.01.06, 07:51 > Mam dla Was serdeczną radę. Jesli chcecie pozbyć się z nas z roli moderatorów, > to nie piszcie o tym tu. Stąd zostanie to usuniete, bo jeste to niegodne z > netykietą. Gdyby twój kolega moderator miał choć resztki honoru, to zrezygnowałby sam już dawno po wpisach zamieszczonych _tutaj_. Ale wychodzi na to, że tak mocno uczepił się moderatorskiego stołka, że tylko interwencja portalowej "góry" jest w stanie go z niego zrzucić. No widzisz, a tu jacyś naiwniacy produkowali się na forum "Ursynów, bo wierzyli, że będzie na tyle przyzwoity, że zrezygnuje sam... Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 w temacie piszcie przedrostek [URSYNOW]... 17.01.06, 10:42 ..wtedy łatwiej bedzie wyłuskac wątkki wysłane na "oślą ławkę" Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend ;-D 17.01.06, 10:47 tvtotal2 napisał: > ..wtedy łatwiej bedzie wyłuskac wątkki wysłane na "oślą ławkę" Sądzisz, że wątki będą wyglądać tak: "[Ursynów] Precz z cenzurą" "[Ursynów] Nie lubię moderatora" "[Ursynów] Moderatorki też nie lubię" "[Ursynów] Czy można się pozbyć moderacji bo nie mogę śmiecić" "[Ursynów] Dlaczego mój wspaniały, trzydziesty wątek o kupach skasowano?" "[Ursynów] Dlaczego znów mi skasowano wątek, który nie wiem o czym był?" ? Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 Re: ;-D 17.01.06, 10:57 ..jesli krzykacze chca byc zauwazeni, to mogliby byc uprzejmi wstawiac te przedrotki. Ułatwią sobie i innym życie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970a Argumenty lewe Oko- ban, ban, ban 17.01.06, 10:52 Właśnie lewa oko po raz kolejnu uzyła koronnego argumentu w swej dyskusji. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
bugatti.atlantic Re: Argumenty lewe Oko- ban, ban, ban 17.01.06, 10:57 Tak się chełpisz swoją inteligencją i naprawdę nie możesz pojąć,że moderatorzy społeczni nie moga banować? A może jedz Bilobil, czy coś w tym guście - moze bedzie lepiej z twoją pamięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Argumenty lewe Oko- ban, ban, ban 17.01.06, 19:48 bany [blokady] "rozdają" główni administratorzy portalu... Lokalni opiekunowie mogą jedynie składać petycję do naczalstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
cenzura_na_forum_ursynow Re: Uprzejme pytanie 17.01.06, 14:27 lewe_oko napisała: > A tan wątek zostawiam dla Was - zeby było gdzie pluć jadem, inne bedę kasować. Tak nie do końca mówisz nam prawdę, lewe oko. Trochę jakby kłamiesz mówiąc, że zostawiasz wątek w spokoju, bo przecież zniknął post o tym jak to przecież moderatorzy nie potrzebują zgody adminów na rezygnację z fuchy moderatora, a w związku z tym nie ma po co odsyłać nas z apelami na forum o forum. Blokowanie dostępu do wątku to też oczywiście zostawienie go w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_okey Re: Uprzejme pytanie 17.01.06, 14:38 Rzeczywiście ktoś "trochę" nie do końca mówi prawdę. Chyba, że "zostawienie wątku w spokoju" oznaczało profilaktyczne zablokowanie użytkowników, którzy mogliby coś w tym wątku napisać. W odpowiedzi na pytanie dlaczego zablokowano moje konto dostałem odpowiedź od administracji portalu, że podobno "wysłałem wielokrotnie tę samą treść", co oczywiście nie jest prawdą i oznacza, że albo "moderatorzy" są pracownikami portalu, albo z jakiegoś powodu administracja portalu jest zaangażowana w to, co się tutaj dzieje. W obu przypadkach pisanie skarg do administracji na niewiele się zda. Zauważcie, że podczas tych kilku godzin "spokoju" na forum sporo się zmieniło. Niektóre wątki uległy wydłużeniu, inne skróceniu i "wymoderowano" kilka dalszych wiadomości, psujących wizerunek "opiekunów". Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: --- W sprawie moderatorów --- 18.01.06, 11:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=35163579&a=35163579 Zachęcam wszystkich do dyskusji w tym wątku - zarówno zadowolonych z pracy tutejsyzch moderatorów, jak i tych niezadowolonych. Tam przynajmniej nikt nie wytnie postów, a i administracjia portalu dzięki wpisóm użytkowników będzie miała lesze rozeznanie na temat sytuacji na tym forum i odczuyć userów. A zatem zabierajcie głos. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: --- W sprawie moderatorów --- 18.01.06, 11:59 Ja także do tego zachęcam. Tam jest do tego miejsce i admini wszystko przeczytają. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f =654&w=35 18.01.06, 13:55 Link zaraz przyszpilę. Przykro mi bardzo, ale nie rozumiem Twoich intencji. Aż tak Cię urazilo usuniecie Twojego posta, że postanowiłeś rozpocząc walkę z moderacją? A moze tak bliskie jest Ci f.Ursynów...? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f =654&w=3 18.01.06, 14:04 Ja nie walczę z moderacją. Ja walczę z _cenzurą_. Różnica moim zdaniem jest zasadnicza. PS. Ursynów w sumie zawsze lubiłem, więc i forum jest mi bliskie i wbrew pozorom trochę jednak na nim napisałem (w długaśnym wątku, w którym spieraliśmy się o budowę autostrady i o wizje transportu w Warszawie). Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f =654&w= 18.01.06, 14:05 W takim razie możemy podac sobie ręce, bo ja na szczęście cenzorem nie jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f =654&w 18.01.06, 14:08 lewe_oko napisała: > W takim razie możemy podac sobie ręce, bo ja na szczęście cenzorem nie jestem :) *podaje rąsię* Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f =654&w 18.01.06, 14:21 > W takim razie możemy podac sobie ręce, bo ja na szczęście cenzorem nie > jestem : A ja nie z Toba walczę. Nie wrzucam Cię do jednego worka z Janem-W, choc przez chwilę sama chciałas do niego wejść :) Tobię rękę podaję. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: --- Przy okazji zapytam --- 18.01.06, 14:30 Przy okazji zapytam - w jaki sposób Jan-W został tu moderatorem? Bo z lektury forum wynika, że nikt go nie wybrał, tylko ktoś go odgórnie wyznaczył. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: --- Przy okazji zapytam --- 18.01.06, 14:51 Jabbur założył wątek z propozycją by forum opiekowali sie moderatorzy społeczni. Pojawiły sie propozycje. Wiele osób odmówiło - pamietam Rubeus, Jaaga i chyab ktoś jeszcze. Nastepnie admini przesledzili działalność na forum proponowanych osób i zaproponowali to nam... Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: --- Przy okazji zapytam --- 18.01.06, 15:03 Zaproponowali, czyli co? 1. Zapytali przed przyznaniem moderatorskich etatów i uzyskali aprobatę userów, a etety przyznali po otrzymaniu pozytywnych opinii. 2. Najpierw wyznaczyli moderatorów, a userów zapytali potem - post factum i pro forma. Która z tych wersji jest prawdziwa? Dla jasności - nie chodzi mi tu o Ciebie, lecz o Jana-W. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: --- Przy okazji zapytam --- 18.01.06, 15:06 Najpierw zapytali userów, czy są za moderacja i kogo proponują. Nastepnie wybrano moderatorów. Z tego, co pamiętam (nie moge znaleźć w wyszukiwarce) dużo osób było przeciwko. Na pewno bohaterowie tamtych dni - Silvio, Rat i Law. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: --- Przy okazji zapytam --- 18.01.06, 20:12 W skrócie - Pomysł z moderacją wyszedł ode mnie - poirytowany natrętny spamowaniem i trolowanie silvia i brakiem reakcji ze strony etatowych modów, zapytałem adminów portalu, czy mogliby wprowadzić opcję opiekunów. Podjeli odpowiednie działania... Z braku odpowiednich kandydatów [nieposzlakowana historia forumowa], zaproponowali funkcje modów janow-w i lewemu_oku [pewnie komuś jeszcze - wybór raczej ograniczony, bo stałych bywalców zalogowanych raczej brakowało]. A, że chyba odrobina kultury chyba tkwi w trolach, to z damsko-męskieg duetu modów zaczeli atakować jana bo: a) to facet b) najczęściej się wypowiadał w kwestiach moderacji i innych bardziej kontrowesyjnych z punktu widzenia niektórych trolii Gdyby nie działalność silvio - forum ursynów pozostałoby bez moderacji dłużej - wątki do skasowania byłyby zgłaszane 'naczalstwó'... modracji] Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_okey Re: --- Przy okazji zapytam --- 18.01.06, 21:51 Muszę cię zmartwić szanowny rubeusie, ale jako kolega jana-w i lewego nie bardzo masz prawo się wypowiadać na ten temat. Tzn. możesz się wypowiadać, ale jesteś tak samo mało wiarygodny jak rzeczony jan-w. I jesteś jedyną osobą, która popiera to co wyprawiają tutaj "opiekunowie" (we współpracy z administracją forum). Nie liczę klasycznego trolla "urban_legend" (prawdopodobnie jest to sam jan-w) i karolinki. A prawda jest taka, że jan-w właściwie po raz pierwszy zaistniał na tym forum przy okazji tematu "moderowania". Czyli rzeczywiście miał "nieposzlakowaną historię". Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend Re: --- Przy okazji zapytam --- 18.01.06, 22:03 lewy_okey napisał: Nie > liczę > klasycznego trolla "urban_legend" (prawdopodobnie jest to sam jan-w) i karolink > i. Jasne, w ogóle to jestem administratorem całego portalu gazeta.pl i robię sobie jajca, usuwając co drugi twój post, żeby cię żółć zeżarła. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: --- Przy okazji zapytam --- 18.01.06, 22:37 lewy_okey napisał: > Muszę cię zmartwić szanowny rubeusie, ale jako kolega jana-w i lewego nie bardzo > masz prawo się wypowiadać na ten temat. Tzn. możesz się wypowiadać, ale jesteś > tak samo mało wiarygodny jak rzeczony jan-w. I jesteś jedyną osobą, która popiera > to co wyprawiają tutaj "opiekunowie" (we współpracy z administracją forum). Nie liczę > klasycznego trolla "urban_legend" (prawdopodobnie jest to sam jan-w) i karolinki. > A prawda jest taka, że jan-w właściwie po raz pierwszy zaistniał na tym forum przy > okazji tematu "moderowania". Czyli rzeczywiście miał "nieposzlakowaną historię". Lubisz powalczyć z ludźmi jak widzę. Ochrzanić, przychrzanić, wychrzanić. Zbliża się chyba nowa kampania wyborcza, może pomyśl o możliwościach jakie daje trybuna sejmowa? Z adwersarzy ze stronnictw przeciwnych zrobiłbyś miazgę :) Odpowiedz Link Zgłoś