Dodaj do ulubionych

UZGODNIENIA I ZASADY

08.02.06, 20:38
Chciałem rozpocząć nowy wątek dotyczący wspólnego korzystania z części
wspólnych Naszego osiedla.
Proponuje:
1)wprowadzić i respektować zakaz parkowania przed bramą wjazdową-właśnie w tej
chwili stoi samochód firmy montującej kuchnie i nie może wyjechać, bo "ktoś"
nieobrażając nikogo zablokował wyjazd
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aw265 Re: UZGODNIENIA I ZASADY 09.02.06, 08:52
      Wg regulaminu i informacji na klatce schodowej prace zakłócające spokój
      sąsiadom można prowadzić do godziny 20-tej.
      Jednak niektórzy mają to gdzieś.
      Wczoraj słyszałam wiercenie po 21-ej.
      Jednak rekord pobił nasz sąsiad w tamtym tygodniu (blok II), który wiercił
      dziury w ścianie o 23:20. Totalna bezmyślność i brak kultury osobistej. Aż nie
      chce mi się tego komentować, bo musiałabym użyć niecenzuralnych słów.

Nie będzmy takimi sąsiadami, których sami nie chcielibyśmy mieć.
      • bri Re: UZGODNIENIA I ZASADY 09.02.06, 09:59
        Ja też byłabym za tym, żeby surowo piętnować takie zakłócanie ciszy nocnej
        remontami. Po dwóch latach na Kabatach z budową za oknem mam już naprawdę dosyć
        takich odgłosów o każdej porze dnia i nocy.
        • lazurowa1 Re: UZGODNIENIA I ZASADY 09.02.06, 15:44
          wg mnie te wiercenie przed polnoca to bylo zdecydowanie przegiecie, ale to, ze
          ktos przez kilkanascie sekund cos tam powiercil o 21, to chyba mozna na to
          przymknac oko...
      • midarek_gazeta Re: UZGODNIENIA I ZASADY 09.02.06, 21:51
        > Wg regulaminu i informacji na klatce schodowej prace zakłócające spokój
        > sąsiadom można prowadzić do godziny 20-tej.

Badzmy wyrozumiali!!!
        Wiadomo, ze jest to czas ciezki i goracy dla nas wszystkich. Chcemy w miare
        szybko urzadzic nasze mieszkania a prace wykonczeniowe czasami robione sa po
        tym, jak sami wrocimy z pracy do domu.

To nie bedzie trwac wiecznie.

Życzę wszystkim wytrwalości i zrozumienia dla innych. A Panom pracujacym o
        23:20 polecam odpoczynek.
    • dorina04 Re: UZGODNIENIA I ZASADY 09.02.06, 16:05
      Proponuję zwrócić także baczną uwagę przy wjeździe do garażu.
      Zastanawiam się kiedy nastąpi jakaś kraska zwiazana z opuszczaniem i
      podnoszeniem tej bramy. Zamykając ją tak na prawdę nie widzimy dokładnie osoby
      wjeżdzającej za nami. Myśle sobie, ze może dobrym rozwiązaniem, które może
      uchronić nasze "4 kółka" jest świadomosc wjezdzajych i wyjezdzajacych, ze za
      kazdym samochodem zamyka sie brama.
      Widziałam także, że sasiedzi zamykają brame do garazu dopiero po kilkunastu
      minutach od wjazdu, np po dojechaniu na prawie sam koniec garazu, wychodzac z
      samochodu, itd. Nie mozemy zapominac o tym. Badzmy odpowiedzialni. Bądzmy
      swiadomi jakie moga byc tego konsekwencje. Nie liczyłabym na nasza ochrone:))

A swoja droga zastanawiam, czy nasza swietna brama do garazu marki "no name"
      ma czujniki zabezpieczajace przed opuszczeniem?

pozdrawiam,
      • aw265 Re: UZGODNIENIA I ZASADY 09.02.06, 16:44
        Nie ma. Sprawdziłam to.

Najbezpieczniej, jeśli już wjeżdzamy za kimś użyć własnego pilota i upewnić sie
        że brama na pewno się nie opuszcza.
        Osoba wjeżdzająca przed nami moze zechcieć zamknąć za sobą bramę i uważam ze
        słusznie postąpi (bo w końcu nie znamy się prawie i nie wiadomo, kto moze
        zechcieć wjechać do garażu za nami). Dlatego lepiej poczekać chwilkę przed
        wjazdem niz potem liczyć straty w samochodzie.
        • dorina04 Re: UZGODNIENIA I ZASADY 09.02.06, 17:02
          Z ta slusznoscia to nie dokonca sie zgadam, zawsze przeciez mozna zatrzymac
          swoj samochod a tym samym osoby wjezdzajacej i upewnic sie, ze to jest osoba
          mieszkajaca na tym osiedlu.

Z tym uzycie wlasnego pilota tez moze byc roznie, bo jesli Ty nacisiesz
          przycisk powodujac otowrzenie bramy, to nie znaczy, ze ktos w tym samym czasie
          naciskajac przycisk zamkniecia blokuje ja.

Zgadzam sie natomiast ze stwierdzeniem, ze lepiej jest chwile zaczekac przed
          wjazdem niz liczyc straty.

pozdrawiam
          • midarek_gazeta Re: UZGODNIENIA I ZASADY 09.02.06, 21:45
            Proponuje zglosic sie z tym cudem techniki do porzadnego warsztatu
            elektromechanicznego i podlaczyc do ukladu czujnik-fotokomórkę. Wiele to nie
            kosztuje a pomóc- pomoże.

To co, mam zglosic ten pomysl do Pani Administrator, czy Sasiedzi widza inne
            rozwiazanie???

pozdrawiam ;-))
      • mirekczar Re: UZGODNIENIA I ZASADY 05.04.06, 18:34
        W temacie garażu... nie macie wrażenia, że kostka na podjeździe została położona
        z pewnym defektem ? Myślałem, że tylko ja zawadzam podwoziem (precyzyjnie chyba
        tłumikiem) przy pokonywaniu pochyłości w progu bramy ale zauważyłem, że inne
        auta też 'trą'... ciekawe czy to dałoby się poprawić ?
        • aw265 Re: UZGODNIENIA I ZASADY 07.04.06, 10:24
          Niestety ja też zwróciłam uwagę na ten problem. Chociaż jak wjeżdzam swoim
          samochodem uda mi się przejechac bez zarzutu, jednak gdy mąż wjeżdza swoim
          służbowym, który jest dłuższy wyraźnie zachacza podwoziem.
          Tylko co z tym teraz zrobić? I ciekawe czy ten problem dotyczy tez mieszkańców
          II etapu? Bo być może tam jest już wszystko dobrze położone.
    • mirekczar Re: UZGODNIENIA I ZASADY 26.05.06, 07:24
      To jak ? Są chętni żeby reaktywować wątek uzgodnień i zasad, który przywołał
      onegdaj Midarek ? Mamy już spory dorobek... może warto lepić dalej ? Zaczynajac
      od systematyki - zasady dotyczące uczestnictwa w forum i zasady dotyczące
      współmieszkania na osiedlu - osobno, czyli dwa wątki. Co Wy na to ? Forma zasad
      na liście - proponuję deklaracje zamiast zakazów. Na rzykład - 'Nie parkujemy
      przed bramą ani na drodze osiedlowej poza wyznaczonymi miejscami'
      zamiast 'Zakaz parkowania...' W sumie te uzgodnienia i zasady byłby dla nas i
      sami mamy je respektować. Jak ktoś rzuci niepopularne hasło to krzyk nic nie
      da, no nie ? :o) No to najgorszą robotę zrobiłem... teraz tylko konkretna
      lista... :o) Pozdrawiamy
      • bombastic12 Re: UZGODNIENIA I ZASADY 26.05.06, 08:54
        Witam,
        mam pytanko o bordowy samochód, który ktoś parkuje na chodniku obok przejścia dla pieszych ?
        Czy ktoś to robi żeby widzieć go ze swojego okna ??
        Strasznie mnie to wkurza, prosto z przejścia wpada się na samochód!
        • mojsam Re: UZGODNIENIA I ZASADY 26.05.06, 23:43
          Masz rację, ja równiez jestem za usunięciem go z tego miejsca. Może nie będzie
          trzeba uciekać się do korzystania z "kodeksu dorogowego"- a to brak
          przepisowego miejsca dla pieszych na chodniku, a to coś innego...

Może na początek kartka za wycieraczką z prośbą o przestawienie?
    • wrublik35 Re: UZGODNIENIA I ZASADY 26.05.06, 10:02

Rozmowa z znajomy z pracy nasunęła mi jedną ale jakże ważną zasadę do której zastosowanie się może poprawić bezpieczeństwo nas wszystkich.

Jak do tej pory miałem raczej dość luźny stosunek do spraw bezpieczeństwa, generalnie ufam w ludzką uczciwość, niestety czasem moja ufność jest poddawana mocnej próbie.

Samochód kolegi, jak i kilku jego sąsiadów, zostały ogołocone z sprzętu elektronicznego i innych zbytków w strzeżonym, takim jak nasz, garażu podziemnym.
      Najprawdopodobniej złodziej wsuną się do środka w momencie gdy brama garażowa była jeszcze podniesiona (nie zdążyła się zamknąć samoczynnie ) a samochód wyjeżdżający już dawno sobie odjechał.

Stąd moja sugestia/propozycja:
      Osoby otwierające bramę garażową, proszone są o obserwowanie otwartej bramy garażowej aż do momentu całkowitego jej zamknięcia.

Czyli, że samochodem odjeżdżamy z podjazdu gdy brama jest już zamknięta.
      Nie łudźmy się, że kamery w garażu coś dadzą, najprawdopodobniej i takt nikt na filmie sprawcy nie rozpozna a nasze radia (no poza moim, bo to już jakiś czas temu w brutalny sposób wyrwali z naszego auta i od tego momentu jeżdżę z dziurą) trafia na jakiś bazar z elektroniką. Co gorsza już niedługo pewno co odważniejsi zaczną przechowywać w garażu jakieś cenniejsze rzeczy, typu opony itp., a to dopiero będzie kusić.

Pozdrawiam
      Wrublik
      • bri Re: UZGODNIENIA I ZASADY 26.05.06, 11:00
        Ja się zawsze staram ale czasem zdarza mi się zapomnieć.

Moim zdaniem, kiedy już jako wspólnota będziemy sami zatrudniać ochronę to
        powinno być zawsze dwóch ochroniarzy i jeden ma stać i obserwować wjazdy do
        garażu, i zaglądać do samych garaży od czasu do czasu a nie siedzieć w budce
        przed telewizorem.
        • mojsam Re: UZGODNIENIA I ZASADY 26.05.06, 23:56
          Bri- tu muszę pochwalić Pana z Ochrony, tego z C.K. Austro-Węgierskim wąsem.
          Kiedyś zdażyło się mężowi być w garażu gdzieś przed północą i namierzył go
          właśnie ów Pan. Wszedł do garażu, bo obraz z kamer nie był na tyle czytelny,
          aby zidentyfikować któż to kręci się po nocy po garażu.

A przy okazji - okazuje się, że uwagi Dorislazur aby nie pozwolić podejrzanym
          osobnikom przesiadywać w pomieszczeniu ochrony i "monitorować" monitory są
          słuszne:) W taki to niewinny sposób można dowiedzieć się m.in. które kamery
          dają niewyraźny/nieczytelny obraz, albo gdzie są tzw. "martwe pola".

I ja też proszę- Zamykajmy za sobą bramę!

pozdrawiam
          • dorota-kamil Re: UZGODNIENIA I ZASADY 27.05.06, 07:52
            Witam,
            Apropo garażu: od jakiegoś czasu brama zamyka się sama automatycznie.
            Więc jeżeli garaz opuszzca dwa samochody, drugi musi uważać na bramę.
            Wczoraj miałem taki przypadek, a mianowicie, za mną jechała Toyotka Corolla i
            brama zaczeła sie zamykać sama na maske Toyoty. NIe wiem czy kierowca Toyotki
            sam zatrzymał brame, czy też brama sama przestała się opuszczać i zaczeła podnosić?

I przypominam o dopuszczalnej prędkości w garażu-wynosi ona 10 km/h.
            Mało kto przestrzega tego znaku zakazu:(

Pzd
            • dorislazur Re: UZGODNIENIA I ZASADY 29.05.06, 23:10
              Przyznam się - nie zadzwoniłam jeszcze do p.Marzeny w sprawie ochroniarzy. Na
              razie próbuję złapać jednego na tzw.gorącym uczynku i jak na razie nie udało mi
              się. Raz tylko z samego rana ok. 7:30 widziałam wyglądającego z naszej
              stróżówki nieprzyjemnego koleżkę, gdyby nie to że się spieszyliśmy to bym go
              dorwała i stamtąd wywaliła (mój biedny mąż się nasłuchał).
              Niestety dotyczy to naszego gadulskiego ochroniarza z łysiejącą głową. Czy ktoś
              jeszcze zauważył takich podejrzanych typków n ochronie i mógł w jakikolwiek
              sposób zareagować?
              Sumiennie przyrzekam!!! następnym razem jak dorwe jednego chociaż na portierni
              to po nim.
              • dorislazur Re: UZGODNIENIA I ZASADY 31.05.06, 18:38
                No to zadzwoniłam do p. Marzeny i obiecała zainterweniować.
                ps. troce przesadziłam... z tym o przyrzekaniu, zdenerwowana byłam.
                • dorina04 Re: UZGODNIENIA I ZASADY 28.06.06, 09:30
                  Czy macie jakis pomysl jak wygluszyc odglosy dobiegajace od wejscia do naszego
                  osiedla.

Na pewno wczoraj wszycy slyszeli krzyki i wrzaski przed furkta - zreszta trudno
                  bylo ich nie slyszec, nawet przy zamknietym oknie (co przy obecnych upalach
                  jest straszne)!
                  To takze tyczy sie glosnych rozmow ktore lubi prowadzic z samego rana jeden z
                  naszych super, fajnych ochroniarzy. To jak przeklina w swojej rozmowie
                  straszenie mnie irytuje.
                  Czy u Was tez tak wszystko slychac??

A wracajac do pomyslu wygluszenia odglosow, moze jakies wieksze drzewa przed
                  wejsciem do budynku zalatwily by sprawe?? Co Wy na to?
                  • nenekul Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 29.06.06, 23:21
                    Nie ma to jak mieszkanie na przedmieściach... Cudowne powietrze, ogrom zieleni
                    i ogólnie byłyby cudnie gdyby nie party u sąsiadów...
                    Pozdrowienia dla sąsiadów z bloku C piętro 3
                    Niestety nadal nie śpiący :-(
                    Nenekul
                    • marceli-szpak Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 30.06.06, 10:04
                      nenekul napisała:

> Nie ma to jak mieszkanie na przedmieściach... Cudowne powietrze, ogrom zieleni
                      > i ogólnie byłyby cudnie gdyby nie party u sąsiadów...
                      > Pozdrowienia dla sąsiadów z bloku C piętro 3
                      > Niestety nadal nie śpiący :-(
                      > Nenekul

Chciałem sprostować, że impreza była na 2 piętrze w bloku C. U nas na trzecim
                      dało się odczuć ale po 22 juz nie było zbyt głośno.
                      • wiko12 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 30.06.06, 14:52
                        chcialbym powiedziec, ze impreza byla w bloku c na trzecim pietrze i nie
                        skonczyla sie przed 22 widac, ze sasiadow ma sie gdzies
                        • bombastic12 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 30.06.06, 15:17
                          a ile osób było na imprezie ????? nie ma to jak dobre oka sąsiada !!!

Nie macie o czym pisać?
                        • bri Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 30.06.06, 15:29
                          Ja mieszkam w bloku C, na trzecim piętrze ale miałam wrażenie, że impreza była
                          gdzieś po drugiej stronie podwórka :/ Ten pogłos jest naprawdę zwodniczy.
                          Muzykę było słychać jeszcze o 23:30 (follow me ;) ale już niezbyt głośno.
                          • nenekul Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 30.06.06, 15:52
                            bri napisała:

> Ja mieszkam w bloku C, na trzecim piętrze ale miałam wrażenie, że impreza
                            była
                            > gdzieś po drugiej stronie podwórka :/ Ten pogłos jest naprawdę zwodniczy.
                            > Muzykę było słychać jeszcze o 23:30 (follow me ;) ale już niezbyt głośno.

Mam to szczęście, że "follow me" mieszka za moją ścianą i czuła się, że trwa
                            impreza.
                            Nenekul
                            • wrublik35 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 01.07.06, 13:32
                              A ja bym przysiągł, że to studencie zakończenie semestru oblewali.
                              Akurat tak się składa, że na północną stronę mam okna w sypialni i przez nie najlepiej było słychać.

Wrublik
                              • pedro76 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 08:05
                                jednego nie jestem w stanie pojąć, nowe osiedle, sami młodzi ludzie a
                                zrozumienia brak dla jakichkolwiek imprez typu "parapetówka" - nie wiem o
                                jakiej imprezie piszecie w tygodniu, ja swoją robiłem w piątek i pisemnie
                                uprzedziłem sąsiadów w swoim bloku, na dodatek nie było głośnej muzyki, tańców
                                czyli normalna posiadówka dla znajomych ale w bloku numer jeden mieszka jakiś
                                wrażliwiec który o 21 wgryza się w poduszkę i skrzętnie obserwuje życie
                                wieczorne osiedla - wzywanie ochrony czy nawet policji hehe na szczęście
                                mundurowi byli i u mnie jest tylko dowodem na to że brak zrozumienia, może tak
                                domek na wsi zamiast życia w stolicy dla sąsiadów z naprzeciwka????
                                beznadzieja :(
                                • bombastic12 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 08:27
                                  No właśnie, sami młodzi ludzie, a takie zgrzędy....beznadzieja!
                                  Już moja babcia jest bardziej rozrywkowa od Was !

• pedro76 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 09:18
                                    jestem w stanie zrozumieć sytuację w której ktoś baluje co tydzień ale ... rany
                                    to jest nowe osiedle a niektórzy chyba myśleli że tylko na początek ksiądz z
                                    pobliskiej parafii wpadnie poświęcić cztery kąty i ... po 20 gasimy światełka.
                                    trochę więcej wyrozumiałości i luzu zwłaszcza na początku bo inaczej o jakiej
                                    społeczności mówimy? hm w każdym razie jestem w lekkim szoku, całe życie
                                    człowiek mieszkał na woli i nigdy takiej sytuacji nie miałem żeby sąsiedzi nie
                                    zezwalali na imprezy weekendowe od wielkiego dzwonu ...
                                    • nenekul Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 09:39
                                      Rozumiem, że mieszkańcy osiedla oczkują tolerancji w zakresie imprezowania ale
                                      ta tolerancja powinna działać w obie strony.
                                      Na osiedlu mieszkają również osoby, którym weekend nie zaczyna się w czwartek,
                                      a 23:30 w subiektywnym odczuciu jest "trochę" oddalona od dobranocki.
                                      Poza tym temat UZGODNIENIA I ZASADY wydaje się mieć na celu zwrócenie uwagi na
                                      zachowania, które są męczące dla pozostałej części mieszkańców. Ten sposób
                                      komunikowania jest chyba dużo lepszy od dobijania się do sąsiadów czy
                                      uderzania w kaloryfer.

Zrzęda lub jak kto woli Zgrzęda
                                    • bri Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 10:54
                                      Ej, ja tam rozumiem, że czasem TRZEBA zrobić imprezę. Chciałam tylko wyśledzić
                                      u kogo się ćwiczy aerobik o 23:30 ;) Na pewno nie wzywałabym ochrony ani tym
                                      bardziej policji! W ogóle trochę nie rozumiem tego załatwiania spraw
                                      sąsiedzkich przez służby mundurowe, tudzież zarządcę osiedla. Jeśli hałas byłby
                                      naprawdę nie do zniesienia to raczej sama poszłabym i poprosiła sprawców żeby
                                      byli ciszej.

U nas też była parapetówka parę tygodni temu i pewnie robiliśmy sporo hałasu.
                                      Za co wszystkich umęczonych reggae rytmami bardzo przepraszamy.
                    • miszimaszi Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 09:48
                      Pozdrawiam autorów ostatnich postów. Na tym osiedlu mieszkają jeszcze normalni
                      ludzie. A, Ci, którz dzwonią po policję czy ochronę, to pewnie nawet nie mają
                      znajomych, żeby się odgryźć jeszcze lepszą imprezą. Potrzafią tylko przykładać
                      szklankę do ściany lub "filować" zza kolorowych rolet.
                      Wybierając lokalizację Swojego osiedla byłam przekonana, że będzie to bardzo
                      przyjazne miejsce, gdzie wszyscy ludzie będą się rozpoznawać, uśmiechać do
                      siebie i nawet od czasu do czasu imprezować (nawet razem| a tymczasem to Aleja
                      Snobów, którzy na chodniku nie rozpoznają swoich sąsiadów, znają tylko numer
                      telefonu policji i pewnie własnej ochrony.
                      pozdrawiam
                      • bombastic12 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 10:02
                        DO "ZGRZĘDY" nenekul : Tolerancja mówisz .....właśnie takie wzajemne zwaracanie sobie uwagi chyba najbardziej lubicie na tym forum!

• nenekul Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 10:40
                          bombastic12 napisała:

> DO "ZGRZĘDY" nenekul : Tolerancja mówisz .....właśnie takie wzajemne
                          zwaracanie sobie uwagi chyba najbardziej lubicie na tym forum!

Drogi Bombastic12. Cieszę się, że zostałam Maxi Czepialską Nr 2. To chluba
                          przegrać z Tobą!
                          N

• pedro76 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 10:44
                            hehe no właśnie tylko po co takie uwagi? szanujmy się i róbmy tak by na tym
                            osiedlu było przyjemnie mieszkać a nie tylko patrzeć wilkiem i lookać zza
                            firany co by tu za świnię sąsiadom podrzucić ... a Ci którym przeszkadzają
                            sąsiedzi powinni wybierać domy za miastem z wysokim płotem, kamerami
                            • nenekul Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 10:55
                              pedro76 napisał:

> hehe no właśnie tylko po co takie uwagi?

Chyba rzeczywiście odeszliśmy od problemu. Sorki!
                              N
                              • pedro76 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 11:17
                                w odniesieniu do postu "bri" to uwierz mi że naprawdę głośno nie było bo sam
                                ochroniarz który przychodził 3 razy mówił że mu głupio ale musi interweniować,
                                normalna posiadówka i muza z laptopa więc jak na standardy młodzieżowego
                                balowania to kicha i to nawet ziemniaczana haha ale cóż zakalec zawsze się
                                trafić może.
                                • dorislazur Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 03.07.06, 18:50
                                  Ale dobre, heheh, temat pierwsza klasa. Ale ja tam nawet lubie (oprócz
                                  wielkanocnej) te sąsiedzkie imprezki. Bo 1. słuchasz sobie to co lubią sąsiedzi
                                  (moze Ci się nie podobać, ale zawsze to jakaś muzyka); 2. oszczędzasz na
                                  własnym prądzie, bo i tak nie slyszysz zbyt dobrze własnego telewizora/radia i
                                  go wyłączasz ze względu na zbytni mix dźwięków; 3. darmowa kołysanka, jak sie
                                  komuś podoba; 4. podkład muzyczny do wykorzystania; 5. zawsze można czegoś
                                  fajnego się dowiedzieć na takich imprezach, no bo rozmowy dobrze słychać (ja
                                  dobrze słyszę co sąsiad z naprzeciwka do żony mówi, no chyba że rozmawiają
                                  szeptem i drzwi na taras zamknięte), w któryś piękny wieczór miałam okazję
                                  posłuchać o czym to sąsiad z bloku na przeciwko ze znajomymi rozmawiał, i
                                  proszę temat do przepięknych plotek osiedlowych gotowy :).
                                  I czego tu chcieć więcej. Człowiek i się trochę ukulturalni, bo i muzyki sobie
                                  innej niż zwykle posłucha, i trochę wiedzę z życia sąsiedzkiego wzbogaci. Nie
                                  wiem o co się sprzeczacie.
                                  • pedro76 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 04.07.06, 08:07
                                    my się nie kłócimy tylko wymieniamy poglądy na temat braku wyobraźni i
                                    zrozumienia osobnika z bloku nr 1 który powinien przybrać ksywę "tajniak"
                                    ewentualnie "szpicel" ot co ...
                                    • nenekul Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 04.07.06, 08:18
                                      Rzeczywiście nasyłanie "mundurowych" to przesada.
                                      N
                                      • pedro76 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 04.07.06, 08:23
                                        eee przesada to że nie chcieli walnąć po lufie, zawsze musi przyjść
                                        rozczarowanie ale mam nadzieję że donosiciel odpowiednio wcześnie zażyje pavulon
                                        • ezimow Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 06.07.06, 08:42
                                          Witam,
                                          muszę przyznać, ze zmasowane czytanie postów na forum (nie było mnie w kraju
                                          przez tydzień - i nie miałam dostępu do netu) jest bardzo relkasujące,
                                          aczkowleik w pewnym momenecie zaczęlam się obawiac czy nie dojdzie do rękoczynów
                                          ;-) Cieszę sie, że wszystko zostało tylko na postach. ;-)
                                          Pozdrawiam
                                          Ewa
                                          • pedro76 Re: UZGODNIENIA I ZASADY-IMPREZY 06.07.06, 11:38
                                            do rękoczynów nie dojdzie bo złośliwiec się nie ujawnił hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka