vei 23.02.06, 11:23 przymierzam sie do kupna mieszkania na tej ulicy - jakie są wasze opinie na temat tej lokalizacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiekgo Re: ZWM - jak sie mieszka 23.02.06, 16:38 Mieszka się tu świetnie. Na ZWM mieszkam od małego, stąd jest blisko do metra, do sklepów, szkoła podstawowa i przedszkole też jest na ZWM. Latem jest tu zielono, dzieci mają kilka placów zabaw do wyboru. No i najważniejsze, że jst tu bezpiecznie, chodza patrole policji i strazy miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: ZWM - jak sie mieszka 23.02.06, 17:21 Chamstow wyrzuca śmiecie na klatkę schodową zamiast wyniesć je do smietnika. Tak też się mieszka na ZWM. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekgo Re: ZWM - jak sie mieszka 23.02.06, 22:19 W moim bloku nie ma chamstwa, tak jak w twoim u mnie pani dozorczyni super sprząta. Odpowiedz Link Zgłoś
e-e Re: ZWM - jak sie mieszka 25.02.06, 23:46 W moim niestety jest. O rozmarzających i śmierdzących psich kupach nie wspominając - w końcu wiadomo, że ursynowskie elity nie sprzataką po swoich szających i srających "milusińskich" - "bo przecież podatki płacą". Odpowiedz Link Zgłoś
vei Re: ZWM - jak sie mieszka 23.02.06, 22:29 wiesz, w moim nowym bloku przy KEN chamstwo wyrzuca papierki w windzie i rownie pieknie po windzie rysuje:( Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Re: ZWM - jak sie mieszka 24.02.06, 01:15 mieszkam tu od niedawna, mniej wiecej 4 lata zalety: nowe place zabaw dla dziecka; blisko jest malo uczeszczana ul. jastrzebowskiego; okolica raczej spokojna i bezpieczna; blisko do metra wady: nieodpowiedzialny listonosz; monopol Markpolu dookola; z okna widoki nieciekawe, dookola same bloki; dosc daleko do jakiegos parku czy skweru z odrobina przestrzeni i zieleni to tyle mi przyszlo do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
vei Re: ZWM - jak sie mieszka 24.02.06, 10:50 "a buty na klatkę wystawia ? :)" obejrzałam tam klika mieszkan butow na klatkach nie widzialam, za to w moim nowym bloku na KEN widze pod drzwiami wozki dzieciece, anioly na drzwiazch powywieszane itp, swietnie tez wiem o czym gadaja, jakiej muzyki sluchaja moi sasiedzi na gorze, dole i z boku:( a co do wystawek na klatce, to polecam Chomiczowke, tam na klatkach widuje wsyztko stare meble, buty, wozki, rowery, ziemniaki w worach - cudo:)))! Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: ZWM - jak sie mieszka 24.02.06, 11:18 ha ja też piszę o nowym bloku przy KEN i przy ZWM :)) Odpowiedz Link Zgłoś
vei Re: ZWM - jak sie mieszka 24.02.06, 14:27 na ZWM są w ogóle nowe budynki???? Odpowiedz Link Zgłoś
wkalinowski mieszka się w HAŃBIE 25.02.06, 12:50 Przede wszystkim mieszka się w hańbie. Jak już zamieszkasz, to się zameldujesz, a do dokumentów nie wpiszą Ci: "ul.ZWM", tylko: "ul. Związku Walki Młodych". Związek Walki Młodych był organizacją zbrodniczą, a ściślej: zbrodniczą agenturą Stalina w okupowanej przez Niemców Polsce. Sam ZWM nie był szczególnie szkodliwy, bo młodzi towarzysze zajmowali się głównie dintojrą wzajemną. Więc, jeśli nie pokręciłem kolejności: Nowotko zarżnął Findera, Mołojec zarżnął Nowotkę, Bierut zarżnął Mołojca, Gomułka miał zarżnąć Bieruta, ale się ulitował - co na zdrowie Gomułce nie wyszło, bo przesiedział kilka lat w więzieniu i sam omal głowy nie stracił. Za to już Bierut - capo di tutti capi jedynie słusznej Partii, która w prostej linii była spadkobiercą ZWM - z pomocą swoich siepaczy wymordował całe pokolenie uczciwych Polaków. Oto jaką wizytówkę otrzymasz, kiedy przeprowadzisz się na ulicę Zwiąku Walki Młodych. Odpowiedz Link Zgłoś
e-e Re: mieszka się w HAŃBIE 25.02.06, 23:44 To Szanowny Pan złożył wniosek o zmianę nazwy? Proszę zmieniać! Szczególnie jeśli sfinansuje pan wymianę dowodów/składanie podań dokumentów/druk materiałów promocyjnych firm. A sądzić ludzi będą na Sądzie Ostatecznym, i z pewnością nie tacy świętoszkowaci patrioci jak Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
vei Re: mieszka się w HAŃBIE 26.02.06, 10:45 widze, ze opinie rozne i dobre i zle, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: mieszka się w HAŃBIE 28.02.06, 18:56 A Dunikowski to człowieka zabił. I co? Ma ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
wkalinowski Re: mieszka się w HAŃBIE 01.03.06, 02:00 dziedzicznacytadelafinansjery napisał: > A Dunikowski to człowieka zabił. I co? Ma ulicę. A kogo on zabił, bo nie słyszałem. W afekcie może? Artystom to się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: mieszka się w HAŃBIE 01.03.06, 21:55 Nie mie oceniać motywy www.adwokatura.pl/aktualnosci_procesyartystyczne_7803.htm Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: mieszka się w HAŃBIE 10.03.06, 10:39 a nie pamiętacie,że proponowano zmianę ZWM na Pawlaczuka? To chyba mieszkańcy nie wyrazili zgody? ;) Odpowiedz Link Zgłoś