Dodaj do ulubionych

przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu

10.06.06, 10:45
Witam, ciekawi mnie wasza opinia na temat publicznych przedszkoli na
Ursynowie.
Czy jesteście/byliście zadowoleni z opieki nad waszymi dziećmi?
Jaki jest poziom zajęć edukacyjnych?
Czy wasze dzieci są/były zadowolone z pobytu w przedszkolu?
Czy budynek i plac zabaw spełniał wasze oczekiwania?
Które przedszkole polecacie?
Obserwuj wątek
    • dziegluk Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 29.08.06, 20:49
      to przy sarabandy, wyśmienita pani dyrektor, super atmosfera, duzy ogród z
      placem zabaw. i cisza i zieleń i brak ulicy :) polecam
    • makoc Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 30.08.06, 15:35
      słyszalam raczej dobre opinie o przedszkolach na ursynowie, niestety jest
      problem z dostaniem sie do przedszkola. mało przedszkoli jak na taka dzielnicę.
      • hanulla5 Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 29.09.06, 22:43
        mój syn chodzi do przedszkola nr 55 na cybisa i nie jestem zadowolona. w
        zeszłym roku chodził do przedszkola niepublicznego i różnica jest ogromna,
        chodzi przede wszystkim o stopień zaangażowania pań.zaczynam odnosić wrażenie,
        że dzieci im po prostu przeszkadzają.
        • pitaszyl Totalna załamka 02.10.06, 20:53
          Zapisałem dziecko do przedszkola samorządowego przy Wardzałowskiego 4.
          Po miesiącu mogę powiedzieć jedno: NIKOGO W PRZEDSZKOLU NIE OBCHODZI ROZWÓJ DZIECI. Panie wychowawczynie uzbrojone w świetnie napisane założenia metodyczne ilekroć tam zachodzę, siedzą przy biurku i nie zwracają najmniejszej uwagi na dzieci. Córka przez miesiąc nie nauczyła się niczego. Ani na zajęciach organizowanych przez przedszkole, ani na płatnych dodatkowo.
          Jestem załamany. Dziecko chodziło wcześniej do prywatnego przedszkola. Codziennie wracało naładowane nowymi wiadomościami. Opowiadało jak nakręcone o planetach, strażakach, jadowitych wężach. Malowało, rysowało, lepiło. Tutaj cofnęło się pod każdym względem.
          OPIEKA PEDAGOGICZNA FATALNA.
          • michal-z Re: Totalna załamka 03.10.06, 00:03
            a to doprawdy ciekawe. jestem absolwentem, z wiedzy swojej jestem zadowolony,
            właśnie zdałem maturę i rozpocząłem 2 kierunki studiów
            dziecku trzeba dać czas na beztroskę:)
            pamiętam, że uwielbiałem tam chodzić
          • volta2 Re: Totalna załamka 09.02.07, 14:27
            Ja bym nie załamywała rąk. Przedszkole prywatne funkcjonuje na nieco innych
            zasadach, gdyby twoje dziecko nie przynosiłoby tych info to byś dziecko zabrał,
            przeniósł gdzie indziej, a tak to widziałeś, że panie coś robią.
            W publicznym też na pewno panie coś robią, ale nie mają takiej presji na
            stawianie dzieci w wyścigu po wiedzę, i może słusznie... dajmy dzieciom czas na
            bycie dzieckiem, czy w przedszkolu musi już być omnibusem?

moje jak do przedszkola nie chodziło(byłam z nim w domu do 3 r.ż.) to mówiło
            lokomotywą tuwima i znało wszystkie bajki na pamięć, a po 2 latach chodzenia do
            przedszkola jakby się uwstecznił, nie powie mi żadnego wierszyka, ale jakoś się
            tym nie martwię, cieszę się, że ma czas na poznanie przyjaciół i czas na
            wspólne zabawy, wolę, by się socjalizował, niż uczył, bo na to ma jeszcze dużo
            czasu. Oczywiście wiadomo, że przy sprawnej organizacji jedno drugiego nie
            wyklucza...
          • bazylea1 Re: Totalna załamka 14.02.07, 09:30

moj syn chodzi do tego przedszkola od wrzesnia i jest wręcz odwrotnie, mnóstwo
            się nauczył, jest dużo ciekawych zajęć (zarówno dodatkowych jak i "metodyki"
            prowadzonej przez panie z grupy), jestesmy bardzo zadowoleni.
          • yohanan Re: Totalna załamka 07.05.07, 16:19
            Dwoje moich dzieci chodziło do tego przedszkola...
            Mogę powiedzieć jedno - było WSPANIALE !!!
            Dzieciaki uwielbiały to miejsce, karda była doskonała a i społeczność rodziców
            bardzo się zintegrowała.
            Może błędnie zakładasz, że już po miesiącu ma być widać zmianę.
            Ze swojej strony z całą odpowiedzialnością polecam przedszkole przy Warchałowskiego.
        • anettajan Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 13.02.07, 13:28
          Ja jestem bardzo zadowolona z przedszkola na Cybisa.Moja córka nie chciała
          wracać do domu i nie dlatego,że w domu jest żle:-).
          Miałam tylko jedną uwagę na koniec roku do Pani Dyrektor ale rozwiązałam ją
          poprzez rozmowę z w/w.
          Moja druga córka też tam będzie chodzić.
          Jeżeli jesteś niezadowolona z Pań, to po prostu porozmawiaj z nimi - zobaczysz,
          będzie lepiej.Pozdrawiam.
    • caps6 Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 09.02.07, 11:56
      A czy ktoś może podzieliłby się opiniami nt. 385-tki na ZWMie?
      • katstud Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 09.02.07, 16:40
        A co myślicie o przedszkolu przy ul. Lokajskiego ? Mam tam zamiar posłać Córkę
        od września, zastanawiam sie jeszcze nad prywatnym , katolickim przy ul. Przy
        Bażantarni.
        czekam na opinie, pozdrawiam K.
      • kasiekgo Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 09.02.07, 18:10
        Już moje drugie dziecko chodzi do przedszkola nr 385. Jestem bardzo zadowolona
        zwłaszcza z pań, które uczą w tej grupie. W innych grupach też są bardzo fajne
        nauczycielki, kilka jest nowych młodych . Bardzo fajne zajęcia dodatkowe mój
        syn chodzi na korektywę i jest bardzo zadowolony, tańce też są fajnie
        prowadzone. W przedszkolu też jest logopeda.
        • mojra25 przedszkola publiczne - filia Lasek Brzozowy 09.02.07, 18:57
          Witam,
          Jak jest w przedszkolu, które mieści się w budynku Lasek Brzozowy 12?Dzięki :)
          • marek.dumle Re: przedszkola publiczne - filia Lasek Brzozowy 09.02.07, 20:42
            mojra25 napisała:
            > Witam,
            > Jak jest w przedszkolu, które mieści się w budynku Lasek Brzozowy 12?Dzięki :)

Jest ekstra.

Korytarz może wyglądem nie zachęca, ale mieszczą się tam tylko dwie grupy, jest
            kameralna atmosfera i dobra opieka. Kilka zajęć dodatkowych do wyboru. I jak
            wszędzie - czasem imprezy i wyjścia.

Polecam.
    • martinimartini Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 09.02.07, 19:32
      a moje dzieci chodzą na Wokalną - państwowe. jakoś tak rzadko piszą na forach o
      tym przedszkolu, a to bardzo fajne i godne polecenia miejsce.
      pani dyrektor bardzo komunikatywna - jak 3 lata temu szukałam przedszkola, to
      selekcję zrobiłam na podstawie rozmowy z dyrekcją (na zasadzie jaki gospodarz -
      taka zagroda). pani z wokalnej była najlepsza. moje starsze dziecie trafiło na
      super wychowawczynię - dla mnie to wzór pedagoga z powołaniem. młodsze miało
      mniejszego farta i mam pewne zastrzezenia do pań. ale generalnie obserwuję, że
      kadra tam jest naprawdę oddana temu robi.
      • marianna18 Re: integracyjne na Teligi 1 - super! 14.02.07, 09:26
        Mój syn tam chodził, na początku wydawało mi się siermiężnie, przygladałam sie
        też innym przedszkolom, ale efekty przeszły moje najśmiejsze oczekiwania. Mój
        syn który przez 3 lata tylko przy spódnicy mamusi uspołecznił się w tym
        przedszkolu, nabył wiele umiejętności edukacyjnych i nie tylko (ktoś tu pisał o
        wierszykach na pamięć - no od tego to już dawno się odchodzi, należy uczyć
        dzieci myślenia, rozwijać wyobraźnię)i przede wszytskim nie zapomninać, że
        dzieci w tym wieku mają prawo przede wszystkim do zabawy. Nie pchajcie ich do
        wyścigu szczurów od kołyski. Żal mi tych dzieci co to rano basen i tenis, po
        południu język i skrzypce, plastyka itp. Dajcie im wybrać i mądrze ich
        inspirujcie. Syn jest teraz orłem w szkole i twierdzę że to zasługa także tego
        przedszkola.
        M
    • gamzo Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 14.02.07, 12:38

Prawda jest taka, że to zależy od wychowawczyń i grupy, a nie od przedszkola.
      Mój 4-letni syn jest na Hawajskiej i sobie chwali.

__
      Łukasz
      • magda.da Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 27.04.07, 21:08
        Moja córa uwielbiała swoje przedszkole(Hawajska). Teraz chodzi tam mój młodszy
        syn, którego absolutną miłością jest jego opiekunka. Niektórzy uważają, że to
        moloch, że za dużo grup i dzieci, ale naprawdę wszystko leży w rękach
        wychowawczyń.
    • monikahp1 Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 14.02.07, 14:02
      pitaszyl napisał:

> Witam, ciekawi mnie wasza opinia na temat publicznych przedszkoli na
      > Ursynowie.
      > Czy jesteście/byliście zadowoleni z opieki nad waszymi dziećmi?
      > Jaki jest poziom zajęć edukacyjnych?
      > Czy wasze dzieci są/były zadowolone z pobytu w przedszkolu?
      > Czy budynek i plac zabaw spełniał wasze oczekiwania?
      > Które przedszkole polecacie?
      Moja córka chodziła do przedszkola na ul. Mandarynki i było naprawde super:
      miłe wychowawczynie, dużo zajęc dodatkowych, imprezy takie jak bal karnawałowy,
      dzień dziecka, wycieczki itp. Organizowane były również spektakle z udziałem
      dzieci dla rodziców i dziadków. Można było również na terenie przedszkola
      urządzić urodziny lub imieniny dla dziecka. Od września moje młodsze dziecko
      też tam będzie chodziło
    • chmiela Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 14.02.07, 17:22
      Hej!
      A może macie jakieś opinie o przedszkolu na Puszczyka? Mało kto pisze o tym
      przedszkolu a chce tam posłać moją córeczkę i nie wiem czy warto...
      Dzięki i pozdrawiam
      Ania
      • gamzo Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 15.02.07, 11:40
        Na Puszczyka chodził kilka lat temu siostrzeniec mojej Żony ... też sobie
        chwalił przedszkole. ( W końcu najważniejsza jest opinia dziecka, no nie?)
        __
        Łukasz
    • ohofman Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 09.03.07, 12:33
      Moje dziecko od 2 lat chodzi do przedszkola nr 395 Na Uboczu 9. Odradzam, i nie
      jestem osamotniona w tym odczuciu. Wszyscy rodzice, którzy są naprawdę
      zainteresowani tym, co się tam dzieję, mówią podobnie. Dobre zapowiedzi,
      obietnice i na tym koniec. Jest fatalnie, głęboki PRL!!! Panie słabo
      zainteresowane dziećmi, a kontaktem z rodzicami to już w ogóle. Drugie dziecko
      prędzej zostawię w domu niż poślę do tego przedszkola. Dzieci go nie lubią. Po
      2 latach się nie przyzwyczaiły i nie polubiły chodzenia tam.
      • wasil_ka Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 09.03.07, 14:21
        A moje drugie już tam chodzi - i w cale nie jest źle. Zależy od pań. Słabo jest
        tylko z wychodzeniem na dwór.
      • monikahp1 Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 09.03.07, 15:07
        Jeżeli jest tak żle to zmień przedszkole, po co dziecko ma się męczyć jak się
        tam nie klimatyzuje, teraz można zapisać dziecko nie koniecznie w rejonie i
        znaleść przedszkole gdzie będzie mu dobrze a nie siedzieć i narzekać
      • anettajan Re: przedszkola publiczne - wasza ocena poziomu 09.03.07, 19:14
        zmień przedszkole

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka