paws85 10.08.06, 08:25 witam czy ktos zna moze jakies pizzerie w tej okolicy? jesli tak poprosze, o adres strony lub jakis tel i jej adres stacjonarny. dzieki za pomoc pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubeus Re: pizza--> metro natolin 10.08.06, 12:24 Wystarczy się ruszyć z domu i od razu kilka się znajdzie - zwłaszcza wzdłóż Al. K.E.N A dwie pierwsze lepsze " Vesuvio - belgradzka 4 Pizza Dominum - Migdałowa 4 Odpowiedz Link Zgłoś
hivision5 Re: pizza--> metro natolin 10.08.06, 12:49 belgradzka 4 od dwóch lat nie ma tam vesuvio,jest teraz cafe melanż,całkiem miło,można się napić DOBREGO piwa(staropramen)i skonsumować obiadek. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: pizza--> metro natolin 10.08.06, 12:26 wpisz w google k.e.n + pizzeria, to dostaniesz adresy Odpowiedz Link Zgłoś
thomas.h Re: pizza--> metro natolin 10.08.06, 14:24 polecam Deskę w samej Galerii Ursynów. przyjemna knajpka, fajny klimacik. a i jedzonko pierwsza klasa. spory wybór pizz. tel. 448 36 76 (77) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosik Re: pizza--> metro natolin 11.08.06, 13:17 Super pizza jest na Nowoursynowskiej 143 - nowy lokal. Blisko Ciszewskiego (idąc od KEN'u w Nowoursynowską trzeba skręcić w lewo). To co prawda trochę dalej, ale można też zamówić na wynos a pizza wg mnie najlepsza na Ursynowie (a jestem smakoszem tego specjału) :D niestety nie pamiętam telefonu ale warto się przejść na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
e_quazi Re: pizza--> metro natolin 11.08.06, 21:34 Najlepsza pizzeria to Rimini kolo Instytutu Onkologii. Rimini serwuje znakomita pizze. Tylko straszny bufon przyjmuje zamowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: pizza--> metro natolin 11.08.06, 21:45 Towarzystwo też jest odpowiednie. Lokalna siedziba wyżelowanych (lub łysych) miłośników teutońskich dresowozów. Lepiej zamawiać ;-) www.rimini.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
schaetzchen pizza--> metro kabaty :) - prawie natolin! 13.08.06, 22:37 W Rimini jest dobra, ale lokal, hmmmm, trochę "nie tego". Wczoraj jadłam natomiast pyszną w Basilii (KEN obok metra Kabaty, po stronie północno-wschodniej, niestety nie pamiętam numeru) margarita (13 zł) i pescatore (czy może marinara? Z owocami morza i łososiem, chyba za 26 zł). Bardzo dobra jedna i druga. Do tego pani przyniosła oliwę też niezłą (z ziołami, ale i "aromatem identycznym z naturalnym") Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: pizza--> metro natolin 17.08.06, 12:29 osmiele sie zdetronizowac rimini... na rzecz pizzerii nowoursynowskiej wlasnie. od lat jadalismy pizze rimini i vesuvio, z tym że vesuvio strasznie podupadlo od jakiegos roku/poltora. rimini z racji pilkarsko/bokserskich fascynacji nie jest zbyt milym lokalem, ale pizze oczywiscie maja bezczelnie dobra. za to "nowoursynowska" ... polecam z szynką parmeńską i rucolą.. mm. pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
mielek1 Re: pizza--> metro natolin 27.08.06, 21:08 Najblizej metra Natolin jest turecka pizzeria Aram - zaraz przy stacji (al. KEN 48, tel.(22)499 84 00). W menu maja kebaby i pizze (np. 'kebabowe'). Bardzo smaczne. Obsługa przyjemna. (duża pizza kosztuje 18-23 zł, a kebab 8-16 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: pizza--> metro natolin 29.08.06, 11:45 mówisz o tej dużej z czerwonym neonem? kebaby maja smaczne, ale obsługa co najmniej średnia. nigdy nie wiem czy ktoś coś robi czy nie i czy zamówienie jest realizowane dla mnie czy dla kogoś kto czeka jeszcze dłużej przede mną. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek11110 Re: pizza--> metro natolin 02.09.06, 08:27 Start co Ty za bzdury wypisujesz - tam jest sa chyba najgorsze kebaby w całej Warszawi - bez smaku i z jakąś przyprawą, która po prostu śmierdzi glutaminianem sodu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: pizza--> metro natolin 02.09.06, 20:09 Pizze maja tam swietna, nie zaluja przypraw ani warzyw czy miesa. Gorzej z kebabami wedlug mnie. Chociaz mojemu facetowi smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pskubi Re: pizza--> metro natolin 30.08.06, 19:08 Dobra pizza jest w Galerii, przy metrze. Lokal nazywa sie DESKA. Najlepsza w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
schaetzchen Re: pizza--> metro natolin 02.09.06, 22:08 Ostatnio parę razy we wspomnianej Basilii byłam, próbowałam różnych rzeczy i były dobre. Z pizzy - z rukolą i szynką parmeńską oraz "basilię" - z mozarellą i bazylią. Bardzo dobre. Można poprosić o dodatkowy sos pomidorowy i wspomniane oliwy smakowe. Na życzenie robią też pizzę po połowie w różnych smakach. A Deska bardzo świetna, ale akurat pizzy tam nie jadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
reuptake Re: pizza--> metro natolin 09.09.06, 00:19 ja dziś przetestowałem pizzerię "dolce far niente" na wąwozowej 9 i powiem, że jestem mile zaskoczony. nie wiem, czy nie lepsza niż w rimini, chyba lepsza. zamówiłem pizze z małzami i krewetkami, było ich dużo, ciasto cienkie, lekko chrupiące (a nie glutowate). 41 rodzajów pizz. poza tym polecam deskę i rimini. chociaz faktycznie obsługa tam jest "specyficzna". aram to nieporozumienie. ciasto ciężkie, nie "pizzowe", pizza strasznie tłusta (marny ser). Odpowiedz Link Zgłoś