Dodaj do ulubionych

Ciśnienie wody

07.01.07, 17:47
Cześć,

Pewnie was to zaciekawi bo problem dotyczy całej okolicy w sezonie letnim.
Oto jaką odpowiedź dostałem z Biura Promocji i Informacji Gminy Piaseczno na
pytanie czy coś się dzieje w temacie niskiego ciśnienia wody w Józefosławiu:

"Pompownia bedzie wykonana w tym roku. Najwazniejszy problem dotyczyl dzialki,
ale juz mamy lokalizację. Trudno mi mowic o szczegolach i terminach, gdyz nie
mamy jeszcze zatwierdzonego budzetu na 2007 rok. W planach ta inwestycja
figuruje. O szczegoly prosze pytac w wydziale inwestycji tel. 022 70 17 666
pozdrawiam
Łukasz Wyleziński"

Ciekaw jestem czy za rok jak będizemy się wprowadzać będzie już wszystko ok.

pozdr.
Cibulette
Obserwuj wątek
    • siciliana Re: Ciśnienie wody 27.03.07, 11:14
      Witam wszystich. Troche mnie ten problem cisnienia wody zmartwil, bo nie
      chcialabym przezywac tego od nowa. Mieszkalam niedawno w Nadarzynie i tam
      problem z wodą w lecie był naprawde koszmarny - czasem jej po prostu w nie bylo
      od rana do poznego wieczora... Rozmawialam ze znajomymi ktorzy mieszkaja w
      Józku i oni twierdza ze woda jest i nie maja zadnych problemow... Sama nie wiem
      jak jest naprawde, nie mieszkalam nigdy w Jozku wiec nie wiem czy to
      rzeczywiscie problem - ktos z was moze to potwierdzic? W najgorszym wypadku
      mozna sobie kupic wlasna pompe, to koszt ok 1.200 PLN i z woda nie ma problemu
      bo ta pompa sciaga wode nawet jak cisnienie w wodociagach jest minimalne.
      Pzdr
      • cibulette Re: Ciśnienie wody 27.03.07, 11:59
        Zgadza się, też dowiadywałem się czy można jakoś obejść problem niskiego
        ciśnienia, bo liczyć na gminę, że coś zrobi to można się przeliczyć. Zestaw
        hydroforowy można kupić nawet za mniejsze pieniądze. Jest to jednak ostateczność.
        Polecam lekturze wątek na ten temat na forum budowa i remont:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=56762901&a=56762901
        Możemy się spodziewać że za 2-3 miesiące temat niskiego ciśnienia z hukiem
        powróci na forum Józefosławia kiedy ludziom zacznie brakować wody. Na szczęście
        coś się dzieje w tej kwestii i przepompownia pojawiła się w budżecie na 2007r.
        pozdr
        • siciliana Re: Ciśnienie wody 27.03.07, 13:05
          Wiem ze w najgorszym wypadku zamontujemy pompe (nie wiem dokladnie jak to sie
          nazywa) ale to troche nie fair bo jednoczesnie "zabiore" wode sąsiadom.
          zastanawiam sie jak ten problem wody wyglada w rzeczywistosci w Jozefosławie.
          Czy to jest niskie cisnienie czy calkowity brak wody, szczegolnie w weekendy w
          godzinach popoludniowych... Moze ktos cos wie, ale na podstawie wlasnych
          doswiadczen?. Poza tym, zakaz podlewania ogrodkow tez chyba jest nie fair - czy
          taka uchwala władz lokalnych jest w ogole zgodna z prawem? Ja bede miec ogrodek
          i na pewno nie po to hodowac w nim kaktusy.
          Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka