Dodaj do ulubionych

Pytanie o dewelopera - Sedno

21.03.07, 10:58
Jak w temacie - rozważam zakup mieszkania w Śnieguliczkach i potrzebuję
pomocy od osób mających juz doświadczenie we współpracy z Sednem.

Bardzo proszę o Wasze opinie na jego temat. Czy daliście radę wynegocjować
coś sensownego w umowach? Jak wyglądała realizacja budowy? Czy jesteście
zadowoleni z wyboru rejonu i dewelopera? Co Wam się podoba/co nie w
powyższych. Na co zwrócić szczególną uwagę? Jestem w lekkiej desperacji, więc
proszę napiszcie...
Obserwuj wątek
    • kfiatson Re: Pytanie o dewelopera - Sedno 21.03.07, 11:53
      Witam,

na etapie podpisywania umowy Sedno jest w miarę elastyczne tzn. można
      wynegocjować kilka istotnych zagadnienień zapisanych w w/w dokumencie.
      Budowa posuwa się zaskakująco szybko (odpukać, żeby nie zapeszyć!), ale to
      tez "zasługa" łagodnej zimy (absolutnie nie umniejszając panom budowlańcom) :).
      Zobaczymy co bedzie się działo przy odbiorach mieszkań, bo na Winorośli nie
      przebiegło to bez komplikacji i niedociagnięć ze strony Sedna i ekipy
      budowlanej.

Pozdrawiam serdecznie,
      Justyna
      • anouk_2005 Re: Pytanie o dewelopera - Sedno 25.03.07, 16:06
        O jakiego typu niedociągnięciach Sedna i podwykonawców mówisz?
        • kfiatson Re: Pytanie o dewelopera - Sedno 26.03.07, 09:11
          Przeczytaj wątek na Cynamonowym "Pilnować, żeby nie żałować" - trochę o tym
          jest. Poza tym zapoznaj się z forum Winorośli, tam naprawdę sporo mozna się
          dowiedzieć.
    • cibulette Re: Pytanie o dewelopera - Sedno 21.03.07, 14:20
      Anouk

W trakcie negocjacji umowy Deweloper kieruje się głównie tym aby obie strony
      miały takie same warunki, czyli przewidziane kary takie same dla nas jak i
      dewelopera itd. Myślę że to jest ok. Nie chciałbym zamieszczać konkretnych
      zapisów z umowy na forum. Najlepiej zrobisz jak pokażesz umowę prawnikowi.
      Doradzi Ci na co zwrócić uwagę.

Puki co to o realizacji budowy wiele powiedzieć nie mogę bo najważniejsze przed
      nami. Polecam forum osiedla winorośli (jest gdzieś link na naszym forum).

Z wyboru jesteśmy zadowoleni, kontakt z deweloperem bardzo dobry. Jeśli chodzi o
      rejon to chyba też. Rozpoczął się remont Puławskiej więc za rok mają być 3 pasy.
      Jak jeszcze utwardzą kilka dróg w Józefosławiu, wybudują przepompownie i
      zablokują budowę idiotycznych blokowisk w stylu multi-hekk to powinno być ok.

pozdrawiam
      cibulette
      • armaand Re: Pytanie o dewelopera - Sedno 21.03.07, 20:46
        Sedno to dosyc porządna firma, odpowiednio negocjując umowę oczywiscie z
        prawnikiem najlepej mozna wiele uzyskać, oczywiście rzeczywistość wszystko
        potem zweryfikuje:) ale trzeba być dobrej mysli, jak narazie budowa
        cynamonowego przebiega sprawnie, andy pozdrawia
      • anouk_2005 Re: Pytanie o dewelopera - Sedno 25.03.07, 16:10
        Znajomi wynajęli mieszkanie w pobliskim multi-hekku. To jakiś koszmar. Szczerze
        współczuję ludziom, którzy kupili tam dom. To gorsze niż wielka płyta z lat 70.
        Za każdym razem jak wychodzę na balkon, boję się czy nie znajdę się za chwile na
        dole. Oczywiście razem z balkonem;)
        Podczytuję wątki na temat remontu Puławskiej, przepompowni i dróg, i szczerze
        mówiąc nie napawają jakimś szczególnym optymizmem. Jakie są Twoje odczucia? Ile
        trwa rzeczywisty dojazd do Wawy, w okolicach 8.00? Co z tą wodą? Czy problemy z
        ciśnieniem?
        • cibulette Re: Pytanie o dewelopera - Sedno 26.03.07, 09:55
          >Jakie są Twoje odczucia? Ile
          > trwa rzeczywisty dojazd do Wawy, w okolicach 8.00? Co z tą wodą? Czy problemy z
          > ciśnieniem?

Z dojazdem to nie wiem, jeszcze przez jakiś rok nie będę dojeżdżał z
          Józefosławia do Warszawy w tych godzinach. Natomiast problem niskiego ciśnienia
          na razie rozwiązany jest zakazem podlewania ogródków w sezonie letnim. Budowa
          przepompowni znajduje się w budżecie na 2007 rok z terminem ukończenia chyba w
          2008. Wiem, że gmina ma już działkę na jej budowę ale czy się rozpoczęła to nie
          wiem. Myślę że problemy z wodą będą mieli mieszkańcy jeszcze w tym i może w
          przyszłym roku. Potem powinno być ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka