Dodaj do ulubionych

Exbud Plaza Kabaty

IP: 193.59.173.* 22.07.03, 14:57
Czy ktos wie coś blizszego o planowanej inwestycji Exbudu róg Wąwozowej i
KEN? Z danych na ich stronie wynika, że to kolos (VI-IX pieter). Mam
nadzieję, ze zostaną jakies przejścia do metra od strony Wańkowicza?
Obserwuj wątek
    • Gość: xp Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.chello.pl 22.07.03, 18:48
      ale to w Koszalinie ?
    • Gość: JJ Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 21:41
      Gość portalu: mola napisał(a):

> Czy ktos wie coś blizszego o planowanej inwestycji Exbudu róg Wąwozowej i
      > KEN? Z danych na ich stronie wynika, że to kolos (VI-IX pieter). Mam
      > nadzieję, ze zostaną jakies przejścia do metra od strony Wańkowicza?

No właśnie, czy ktoś zna już jakieś szczegóły?
    • Gość: gosia Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.u.mcnet.pl 23.07.03, 16:12
      Ale Exbud Plaza jest na Saskiej Kępie:

Exbud Plaza to siedmiokondygnacyjny budynek położony w samym sercu Saskiej
      Kępy, na rogu Placu Przymierza i ul. Zwycięzców. Unikalna atmosfera okolicy
      czyni tę lokalizację niezwykle atrakcyjną. Wśród wielu jej zalet wyróżnić
      należy:
      - ciche, spokojne i pełne zieleni sąsiedztwo pozwalające na chwile relaksu
      - bliskość miejsc związanych z rekreacją i rozrywką
      - dobre połączenia komunikacyjne umożliwiające szybkie dotarcie do różnych
      dzielnic Warszawy
      • Gość: Pik Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 16:36
        Gość portalu: gosia napisał(a):

> Ale Exbud Plaza jest na Saskiej Kępie:
        >
        > Exbud Plaza to siedmiokondygnacyjny budynek położony w samym sercu Saskiej
        > Kępy, na rogu Placu Przymierza i ul. Zwycięzców. Unikalna atmosfera okolicy
        > czyni tę lokalizację niezwykle atrakcyjną. Wśród wielu jej zalet wyróżnić
        > należy:
        > - ciche, spokojne i pełne zieleni sąsiedztwo pozwalające na chwile relaksu
        > - bliskość miejsc związanych z rekreacją i rozrywką
        > - dobre połączenia komunikacyjne umożliwiające szybkie dotarcie do różnych
        > dzielnic Warszawy

TU CHODZI O EDBUD PLAZA!
    • rubeus Re: Edbud Plaza Kabaty 23.07.03, 18:06
      reklamówka jest tu:
      213.77.89.19/oferta/inwestycja.asp?Inw=EDBUD%20PLAZA%20-%20Kabaty&InwID=12
      • Gość: j przepraszam, ale czy chcą zburzyć "Tesco"? IP: *.chello.pl 19.08.03, 00:23
        rubeus napisał:
        > reklamówka jest tu:
        213.77.89.19/oferta/inwestycja.asp?Inw=EDBUD%20PLAZA%20-%20Kabaty&InwID=12

..."na rogu Al. K.E.N. i ul. Wąwozowej" ?
        A gdzie tam jest jeszcze jakieś miejsce? Jak miałby być tam usytuowany taki
        obiekt? Zburzą "Tesco"?
        • rubeus Re: przepraszam, ale czy chcą zburzyć & & #35 34Tesco& & # 19.08.03, 15:34
          sa przeciez dwa rogi :)
          chodzi o ten kawałek po dorigej stronie - vis a vi tesco - w kierunku północnym
    • rubeus Re: Exbud Plaza Kabaty 23.07.03, 18:09
      info o inwestycji

<<< Nowa inwestycja pod nazwą "Edbud Plaza" w rzucie będzie miała kształ litery "Z". Środkowa część budynku usytuowana będzie wzdłuż osi północ-południe, co stworzy optymalne warunki nasłonecznienia. Od strony północnej budynek będzie miał VI kondygnacji. Wzrastając w kierunku południowym do IX kondygnacji w zaokrąglonym narożniku, stanowić będzie dominantę na rogu Al. K.E.N. i ul. Wąwozowej. Na parterze przewidziano pomieszczenia usługowe oraz parking dla 50 samochodów. Podziemie i przyziemie to dwie kondygnacje przeznaczone na podziemny garaż. Część lokali mieszkalnych przewidziano jako dwupoziomowe. Rozpoczęcie budowy Edbud planuje jeszcze w bieżącym roku. Katalogi do wglądu dla zainteresowanych dostępne będą w maju.>>>
      • Gość: uf Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.visp.energis.pl 23.07.03, 23:06
        50 miejsc w podziemnych parkingach - TYLKO. To oznacza, że wkrótce ul.
        Wańkowicza stanie się jednym wielkim parkingiem dla mieszkańców bloków, które
        powstają i powstaną pomiędzy KEN a Wańkowicza. Już teraz te auta blokują
        scieżkę rowerową. Zgroza!

uf
        • rubeus Re: Exbud Plaza Kabaty 24.07.03, 14:55
          uf - te 50 miejsc ma byc PRZED budynkiem - czyl maja to byc miejsca dla klientow [tak to rozumiem].
    • Gość: xp Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.chello.pl 23.07.03, 22:15
      no właśnie molu

w Warszawie to EDbud
      • Gość: . Re: Ex... czy Ed IP: *.chello.pl 18.08.03, 00:05
        Gość portalu: xp napisał(a):

> no właśnie molu
        >
        > w Warszawie to EDbud

nie przejmój się tak rolą bo cie mole .....
    • Gość: Jan Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.chello.pl 17.08.03, 23:38
      Tam nic nie będzie- jak byłem na zebraniu w Spółdzielni Osiedle Kabaty- to
      reprezentanci jej władz mówili , że tam będą boiska ,korty i tereny
      spacerowe.A oni wiedzą co mówią, bo są najlepszą spółdzielnią w kraju- tak
      piszą o sobie w różnych gazetach. A nawet jak ci zastawią wejście do metra- to
      i tak usłyszysz-że to dla twojego dobra. Nie wiesz ile wypadków w metrze się
      zdarza. No- to Zarząd twojej spółdzielni Cię ochroni - i bądź cicho- bo
      mieszkasz na najwspanialszym osiedlu w Europie. A jak tego nie wiesz to
      poczytaj Biuletyn Rady spółdzielni i od razu się dowiesz.
      • Gość: AGA Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.crowley.pl 19.08.03, 15:26
        Rany, skąd się wziąłes pokrewna duszo. Myślałam , ze jestem jedyną osoba,
        której flaki się wywracają przy czytaniu Biuletynu rady nadzorczej Osiedla
        Kabaty . Nie dość, ze mieszkam na najpiękniejszym osiedlu w Polsce, to jeszcze
        muszę za to piękno bulić: sto tysięcy płotków i płoteczków, kupa betonu , gdzie
        popadnie, stada ochroniarzy tropiących ślad mojego psa, stada firm
        sprzątających 2 razy do roku przed Świetami wielkanocnymi i Bożego Narodzenia
        • Gość: Jan Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.chello.pl 24.08.03, 19:11
          Aga,takich dusz jest na naszym osiedlu więcej- ale cwani hucpiarze robią
          dużo ruchu wokół siebie i dobrze się okopali .Może czas to zmienić ?
          • Gość: AGA Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.crowley.pl 25.08.03, 09:22
            Nic się nie da zmienić, zwłaszcza ciasnej zabudowy. Generalnie chodzi tu też o
            filozofię życia. Czy mieszkac w zamkniętym, pilnowanym gettcie, gdzie jakaś
            grupa decyduje o wszystkim, czy też wybrać wolność , ale byc narażonym na
            złodziejstwo i wandalizm. Ja czuję trochę jak w złotej klatce, totalnie
            ubezwłasnowolniona, atakowana tysiącami zakazów i napomnień i hałasem
            sąsiadów, którzy mogą swobodnie zaglądać mi do mieszkania przez okna,bo domy
            stoją za ciasno, osaczona kamerami celującymi w wyjście z klatki schodowej .
            Znajomi skarżą się , że mieszkam, jak w twierdzy, do której nie można się
            dostać, i krępuja się, jak pomylą na oczach ochroniarza numer mieszkania.
            Pies jest znerwicowany , bo ciągle tylko trafia nosem na setki płotów i
            ogrodzeń, których nie chciałam, a za które zapłacić musiałam. Ja ciągle chodzę
            z psem po śmietniskach otaczających osiedle, bo w środku mi nie wolno .

Tyle tylko, że rury nie ciekną, złodzieje samochodu nie rozbierają na części
            pierwsze.

• Gość: mola Re: Exbud Plaza Kabaty IP: 193.59.173.* 25.08.03, 11:48
      Nie byłam na tegorocznym zebraniu, więc nie wiem, o którym terenie była mowa,
      ale z tego co widzę, to cały kawałek między Wańkowicza a KEN będzie niebawem
      zabudowany (od Wąwozowej Edbud, dalej Klub Dwustu). Jeśli tam też ogrodzą się
      płotkami, to z psem trzeba będzie pędzić aż za Aleję Kasztanową. A przejścia do
      metra moga po prostu odciąć. Być może mowa była o drugim ugorze-śmietnisku, tzn
      od strony Bronikowskiego. Ale tez bym nie wierzyła w te tereny rekreacyjne -
      parę miesięcy temu widziałam tam stado facetów o wyglądzie ogólnobiznesowym,
      którzy oglądali teren i snuli jakieś wizje, niewątpliwie atrakcyjne.
      • Gość: AGA Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.crowley.pl 25.08.03, 11:54
        Słyszłam że ta cała rezerwa oświatowa od strony Kierbedzia została juz
        sprzedana jakiemuś deweloperowi. Jezeli to prawda, to powstanie tam super
        gęsta zabudowa, jak to teraz na Kabatach. Nic gorzszego , niż na Kabackim
        Dukcie i tak nie powstanie, bo tam juz chyba są minimalne normatywne
        odległosci przy 6 kondygnacjach . Czy ktos może wie, kto to kupił???
        • rubeus Re: Exbud Plaza Kabaty 25.08.03, 18:46
          ech szkoda slow, szanowni wspoczlonkowie. szkoda, ze smb natolin oddala miastu
          te tereny pod budownictwo edukacyjne. gdyby miasto sie wywiazalo ze swego
          zadani, to bysmy mieli teraz zamiast gaszczu budynkow, szkole z terenami
          sporotwymi. a nawet jakby te terny zostaly przy naszej spoldzielni, to by
          powstalo tam cos sensowniejszego...
          • Gość: AGA Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.crowley.pl 25.09.03, 08:47
            Czy ktos wie, kiedy ruszy na prawdę budowa Edbud Plaza, bo na razie nic się nie
            zanosi. To samo KLUB Dwustu. Wiele juz było inwestycji, które skończyły się
            tylko na tablicach. Edbud kiedyś za HITem miał pozwolenie na budowę osiedla
            mieszkaniowego , a potem żółta tablica z numerem pozwolenia sama spadła ze
            starości, a plac budowy zamienił się w śmietnisko
            • Gość: kika Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.chello.pl 12.10.03, 13:49
              Gość portalu: AGA napisał(a):

> Czy ktos wie, kiedy ruszy na prawdę budowa Edbud Plaza, bo na razie nic się
              nie
              >
              > zanosi. To samo KLUB Dwustu. Wiele juz było inwestycji, które skończyły się
              > tylko na tablicach. Edbud kiedyś za HITem miał pozwolenie na budowę osiedla
              > mieszkaniowego , a potem żółta tablica z numerem pozwolenia sama spadła ze
              > starości, a plac budowy zamienił się w śmietnisko
              Edbudowi nic nie spada, przynajmniej ze starości. To najlepsza firma budow-
              lana , wszycsy o tym wiedzą , a kto nie wie to atakuje naszego prezesa, który
              jest najmądrzejszy pod słońcem i wszystko wie.
              • Gość: Mah Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.chello.pl 21.11.03, 21:39
                Co jest z tym budynkiem-wie ktoś kiedy ruszy inwestycja ?
                • Gość: AGA Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.crowley.pl 24.11.03, 11:13
                  Naprawdę nikt nie ma jakiegoś informatora w Edbudzie? Na strinie internetowej
                  pojawiły się rozkłady mieszkań ale bez terminu
                  • Gość: Mah Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.chello.pl 24.11.03, 21:11
                    Budynek wydaje się niezły. czy będzie w nim basen?
                    • Gość: AGA Re: Exbud Plaza Kabaty IP: *.crowley.pl 25.11.03, 11:33
                      Na basen nie liczę, ale wolałabym,żeby budowa już się już rozpoczęła, bo
                      jeszcze Edbud się rozmyśli i sprzeda działkę Statoilowi pod budowę stacji
                      benzynowej - Patrz wątek Statoil przy stawie z żabami
                      • oblesnik Re: Exbud Plaza Kabaty 25.11.03, 14:46
                        No, no, no, odpalantujta sie od stawu z zabami. Jak juz jest syf-Tesco, to
                        mozna go przypudrowac Statoilem zamiast niszczyc Ostatnia Ostoje Dzikiej
                        Przyrody na Kabatach - bagienko z zabami sztuk siedem.
                        • Gość: Kroll Re: Exbud Plaza Kabaty IP: 195.205.179.* 26.11.03, 17:23
                          Masz rację- żaba to jest to...
                          • wytrych1 Re: Exbud Plaza Kabaty 27.11.03, 08:46
                            na budynku Wąwozowa 8 są 2 następne żaby. Świecą tak ostro, że meiszkańcy
                            naprzeciwko nie muszą zapalać swiatła w swoich mieszkaniach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka