Dodaj do ulubionych

Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie ?

IP: *.chello.pl 11.10.03, 21:58
Chcę kupić tu mieszkanie- ale nie chcę się naciąć na jakiś skorumpowany
Zarząd czy innych cwanych wyłudzaczy. Poradzicie coś . Mam oferty z
Merkurego, Klubu Dwustu , Osiedla Kabaty i od Edbudu. Gdzie faktycznie dbają
o ludzi i człowiek czuje się jak współwłaściciel - a nie jak worek kartofli,
manipulowany prze zadowolonych z siebie działaczy. Jak czytam niektóre posty
o spółdzielniach i deweloperach na Kabatach- to zaczynam myśleć o wozie
Drzymały. Ale na poważnie- poradźcie coś
Obserwuj wątek
    • Gość: kiza Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 13:03
      Na pewno SM PRZY METRZE. Utopione pieniądze.
      • Gość: Natolinczyk Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.acn.pl / *.acn.pl 12.10.03, 23:17
        Dokladnie. SM Przy Metrze to megazlodzieje. Mam nadzieje, ze beda ogladac
        swiat zza krat.
      • Gość: ciekawy Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.gov.pl 24.10.03, 14:08
        Najlepiej poznać spółdzielnię po wydawanych biuletynach, gazetkach. Jaki poziom
        biuletynu taki poziom pracy zarządu i rady nadzorczej. Jeżli mieszkańcy mają
        się gdzie wypowiedzieć to znaczy że można mieszaknie kupować w takiej
        spółdzielni.
    • Gość: nap Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.chello.pl 12.10.03, 13:06
      Uważaj na Klub Dwustu. Obiecuja jedno, dają drugie. Mistrzowie w wypieraniu się
      tego co 5 minut wcześniej powiedzieli. Zarząd chce dobrze, ale........tylko dla
      siebie!
      • Gość: Roch Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.chello.pl 12.10.03, 13:24
        Gość portalu: nap napisał(a):

> Uważaj na Klub Dwustu. Obiecuja jedno, dają drugie. Mistrzowie w wypieraniu
        się
        >
        > tego co 5 minut wcześniej powiedzieli. Zarząd chce dobrze, ale........tylko
        dla
        >
        > siebie!
        Nap-dziękuję za ostrzeżenie.Na ogół te Zarządy to chcą dobrze ...tylko dla
        siebie. Tak na marginesie-czy faceci z Zarządów i Rad Nadzorczych spółdzielni
        to jakiś specjalny gatunek ludzi- taki z łapkami do siebie.?
        • Gość: nap. Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.chello.pl 12.10.03, 21:09
          Tak! Na pierwszym zebraniu poznajemy skromniutkich facecików, którzy
          przyjechali rozklekotanym maluchem. W miasrę jak spółdzielnie rosna w siłę i
          mury się pną do góry, prezesom, viceprezesom i zarządom w całym rozumieniu tego
          słowa, zyje się dostatniej! Zmieniają samochody, wytarne spodnie na eleganckie
          garnitury. Byłoby wszystko ok, gdyby dbałość o własne interesy szła w parze z
          dbałością o np. wykończenie inwestycji. Ale niestety tak nie jest!
        • kabaciki Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie 09.02.05, 14:17
          czy mozesz prosze podac wiecej szczegolow dlaczego uwazasz, ze "Klub Dwustu"
          jest zla spoldzielnia. wlasnie buduje sie u nich moje mieszkanie przzy al. KEN,
          i moze moje pytanie jest troche spoznione, ale chetnie uslysze cos bardziej
          konkretnego, zeby miec oczy otwarte i byc czujnym na ich zagrywki.

dziekuje
    • rubeus Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie 13.10.03, 08:39
      Ja bende robił reklame swojej spoldzielni czyli smb osiedle kabaty.
      Co po niektorzy sie ze mna benda polemizowac, ale pomimo pewnych mankamnetow [ciut za bardzo akustyczne 'nowe' osiedle] ma sporo zalet - m.in dobre tereny wypoczynkowo-rekracyjne - plac zabaw, oczko wodne, boisko do siatkowki, plac do koszykowki (stara czesc osiedla) i całkiem przyzwoita ilosc zieleni.
      Jest tez całkiem sprawnie zarzadzana.
      Do plusu chyba zalicze tez urokliwe zakatki w starej czesci osiedla - ludzie naprawde maja wyjatkowe ogrodki- ale to lekki naduzycie.

Polecam
      • Gość: Kroll Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: 195.205.179.* 13.10.03, 17:43
        Chyba się koleś naczytałeś Biuletynu Rady Nadzorczej SMB Osiedle Kabaty - żeby
        pisać takie dyrdymały. Zachęcam do lektury-nie trzeba chodzić do kabaretu, żeby
        się pośmiać. Tylko tyle, że mieszkańcom- z tego co wiem- nie jest zupełnie do
        śmiechu.
        • rubeus Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie 13.10.03, 18:59
          czy ja wiem...
          wcale sie nie naczytalem biuletynu, bo jak wrescie dociera to juz jest nieaktualny :(
        • Gość: wyjątek? Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.crowley.pl 17.10.03, 13:30
          Czy tylko mnie ten biuletyn Rady Nadzorczej tak działa na nerwy??. Jak czytam
          wstępniaka redaktora naczelnego , to płakać mi sie chce z bezsilności. Czy
          tylko ja jestm nienormalna, czy w biuletynie wypisują nienormalni ?? tania
          propaganda i nieliczenie się zupełnie ze zdaniem meiszkańców , którzy chcą za
          swoje pieniądze mieć tylko świety spokój i posprzątane klatki . Ale sprzątanie
          jest tematem tabu i odbywa się wyłacznie po kilku interwencjach. Za to fontann
          i atrakcji na forum nam nie brakuje
          • Gość: Też wyjątek Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.chello.pl 19.10.03, 18:43
            Gość portalu: wyjątek? napisał(a):

> Czy tylko mnie ten biuletyn Rady Nadzorczej tak działa na nerwy??. Jak
            czytam
            > wstępniaka redaktora naczelnego , to płakać mi sie chce z bezsilności. Czy
            > tylko ja jestm nienormalna, czy w biuletynie wypisują nienormalni ?? tania
            > propaganda i nieliczenie się zupełnie ze zdaniem meiszkańców , którzy chcą za
            > swoje pieniądze mieć tylko świety spokój i posprzątane klatki . Ale
            sprzątanie
            >
            > jest tematem tabu i odbywa się wyłacznie po kilku interwencjach. Za to
            fontann

Jaka propaganda,JAKA?????? MIESZKASZ W WYJĄTKOWEJ SPÓŁDZIELNI- a tak nic nie
            doceniasz.A ze redaktorek Biuletynu bierze wzór z Notatnika Agitatora (to takie
            miłe pisemko dla aktywu, wydawane przez przewodnią siłę narodu, co to rządzła
            nami przez blisko 50 lat)- to sie przecież chłop na czymś wzorować musi. Temu
            narodkowi spółdzielczemu- wicie, rozumicie , jak onegdaj towarzysze mawiali-nie
            dogodzisz. Sprzątania ci się zachciało- a jeszcze czego? Nasi działacze nie są
            od takich spraw. Ich zajmują cele dalekosiężne, troska o nowe horyzonty dla
            ludzkości...A ty sobie możesz posprzątać w czynie społecznym ,jak ci brudno.
            Zorganizuj coś- np. właśnie sprzątanie osiedla w czynie społecznym - a nie
            krytykuj ludu pracującego miast i wsi.A powiedz ty jeszcze- Z jakich pozycji Ty
            to wszystko krytykujesz- Jestem przekonany- że z wrogich.I tu cię mamy-
            wykazujesz aspołeczną postawę...Ty myślisz ,że sprzataczka jest od
            sprzątania ?????? Haaa, Haaaa ,haaaaaa .Ja myślę, że Twoje poglądy powinny być
            napiętnowane w tym Biuletynie - a Ty sama - złożyć samokrytykę (sprzątanie Cię
            nie minie). I zapamiętaj -Mieszkańcy są skupieni wokół naszych spółdzielczych
            wodzów z Rady i Zarządu, realizują uchwały uchwalone ( a nie jakieś problemy
            mieszkańców)- nie nie dadzą się zepchnąć ze jedynie słusznej drogi, jaką
            wytyczono i obrano, a jaką z mozołem piórem wytycza nasz Organ , krzewiąc
            terści wśród wątpiących i malkontentów ( to chodzi o ten biuletyn)- a żeby było
            jasne-Ty jesteś tym malkontentem, nie wierzącym w naszą świetlaną przyszłość.
    • Gość: Fuja Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.10.03, 22:11
      żadnych nie polecam. inaczej - nie ma godnej polecenia.
      • Gość: Kroll Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: 195.205.179.* 28.10.03, 16:55
        Gość portalu: Fuja napisał(a):

> żadnych nie polecam. inaczej - nie ma godnej polecenia.

A ja polecam dzisiejszą gazetę Rzeczpospolitą- dodatek Prawo co Dnia (na
        żółtym papierze). Tekst na 2 stronie( C 2) pod tytułem TO NAPRAWDĘ BYLI SAMI
        SWOI- i opis działań władz jednej ze spółdzielni.
        Wreszcie ktoś dobrał się do interesów prezesów i ich kolesiów
        Prezes Spółdzielni dostał 6 lat a wiceprezes 7 lat więzienia. Nieco mniej
        fagasi z Rady Nadzorczej .
        Kogo polecacie w tej kategorii ?
        Może powstać fajny ranking!!!!!!!
        • Gość: Natolinczyk Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.asw.waw.pl / 213.17.163.* 28.10.03, 17:40
          SM Przy Metrze, moi zdecydowani faworyci do wyroku !!!
        • Gość: Nes Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 29.10.03, 15:14
          Zdecydowanie SPÓŁDZIELNIA PRZY METRZE.
          • Gość: Dyzio Przy Metrze i Klub 200 IP: *.starnettelecom.pl 30.10.03, 12:21
            Poza tym ludzie czasem plują jadem na Merkurego - ale te dwie pierwsze to
            typowe miejsca nie polecane. Osiedle Kabaty - dyskusyjne: tam rzeczywiście jest
            grupa starych zasłużonych działaczy działających zawsze zgodnie z aktualna
            linią a tubą propagandowa jest biuletyn autorstwa opłacanego społecznika
            czyli "wicie - rozumicie" ...
            • wote NCC 30.10.03, 12:38
              Fajna wspólnota. Obecnie założyła nawet radę nadzorczą. Muszę przyznać, że
              ostro się wzięli do roboty i jesli tak dalej pójdzie to mozna byc pewnym w 100%
              że będzie jedną z najlepszych na Ursynowie.
              • Gość: kobalt Re: NCC IP: *.acn.pl 31.10.03, 22:40
                Szkoda tylko że NCC wybudowało budynek z naruszeniem przepisów (obecnie toczy
                się sprawa), chodziło m.in. o to, że w tym miejscu nie miał prawa powstać
                budynek w garażami podziemnymi tak głęboko "osadzonymi" i w zasadzie nie
                powinni dostać pozwolenia na budowę, ale w naszym kraju...
              • Gość: JK Re: NCC IP: *.acn.pl 02.11.03, 17:05
                Pytanie było których spóldzielni NIE polecacie. NCC nie jest spółdzielnią. No i
                z Twojego postu wynika, że chyba go raczej polecasz?
                • wote Re: NCC 02.11.03, 19:52
                  Polecam NCC.
                  A co do postu apropo zawyżonych czynszów to my właśnie o to walczymy. Z nowym
                  rokiem mam nadzieję uda się obniżyć koszty. Trzeba się po prostu zebrać w kupę
                  przynajmniej 51% udziałów i przegłsowwać powołanie rady nadzorczej. Przejrzeć
                  statut i skontrolować finanse, a wtedy wyjdzie co ile powinno kosztować. Jeśli
                  chodzi o spółdzielnie i administracje wspólnot to wszystkie naciągają mniej
                  lub bardziej
    • Gość: Cesiek A Mercury? IP: *.acn.pl 31.10.03, 22:33
      Ciekaw jestem jakie macie zdanie dotyczące spółdzielni Mercury? Kupiłam własnie
      mieszkanie i wkurzają mnie zawyżone koszty - czynsz, opłata za ochronę, garaż,
      sprzątanie garażu etc. Do tej pory mieszkałam w budynku zarzadzanym przez
      wspólnotę (w Edbudzie) i koszty te były znacznie niższe. Czy nie ma sposobu na
      biurwy ze spółdzielni pożerające nasze wpłaty? Dlaczego są tak bzdurne
      przepisy, ze nie można pozbyć się spółdzielni i ustanowić zarząd mieszkańcóww?
      Jak zmusić Spółdzielnię do "racjonalizacji" kosztów i obniżki zawyżonych
      kalkulacji czynszu?
      LOKATORZY - łączmy się!!!!
      Pozdrawiam
      • j.k.01 A tak przy okazji..... 01.11.03, 22:09
        A tak przy okazji czy zna ktoś uczciwego prezesa spółdzielni?
    • Gość: min Przy metrze - bron panie boze!!! IP: *.acn.pl 03.11.03, 19:06
      tylko nie zlodzieje w przy metrze!!!!
      • Gość: Natolinczyk Re: Przy metrze - bron panie boze!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.11.03, 21:16
        Dokladnie, najwieksi oszusci i zlodzieje.
        • Gość: Mors Re: Przy metrze - bron panie boze!!! IP: *.chello.pl 22.11.03, 22:15
          Co się dzieje na Kabatach- w tej SBM Osiedle Kabaty. Mam tam dostać mieszkanie-
          miały być dni otwarte ale coś zwlekają . Czy ktos coś wie o tej spółdzielni ?
          • rubeus SMB osiedle-Kabaty - dni otwarte 23.11.03, 13:55
            Co do dni otwartych - jest watek na forum developerzy.
            Wynika z niego, że sa jakies niedogadania miedzy przedstawicielami admistracji
            a edbudem, który bodajże nie jest do końca chętny do wpuszczania ludzi na palc budowy...
    • Gość: rumba Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.acn.waw.pl 22.11.03, 23:38
      Wejdź na wątek "Co sądzicie o ptoteście w SBM KABATY" i wszystkiego się dowiesz
      od mieszkańców.
      :-)
      • Gość: Mors Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.chello.pl 23.11.03, 21:59
        Dzięki Rumba. Faktycznie-nieco się dowiedziałem. No- to jest naprawdę ciekawe.
        A co do Rubeusa-i jego informacji-no oczywiście, wiem że się nie dogadali- a
        więc nic nowego nie piszesz-ale dzięki za dobre chęci. Najgorsze jest to że co
        do meritum- nadal nic nie wiem.
        Ale Zarząd jest zajęty, jak widać z wątku- protest- sprawami bezpośrednio go
        dotyczącymi-więc ma nas,przyyszłych mieszkańców w ...
        Martwię się-czy to nie jest regułą w tej spółdzielni...?
        Jak wpłacałem forsę do nich tzn. do SMB Osiedle Kabaty to byli b.sympatyczni,
        Co o tym wszystkim można myśleć...?
        • Gość: rumba Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.acn.waw.pl 23.11.03, 22:14
          Gdybyś mnie wpłacał forsę - też byłabym sympatyczna:-)
          A dalej? To zależy na ile mój usmiech by Cię urzekł i co byś podpisał...
          sprawdź wszystko co napisane jest drobnym drukiem...trzymam kciuki :-)
          • Gość: AGA Re: Których spółdzielni na Kabatach nie polecacie IP: *.crowley.pl 24.11.03, 14:29
            Uważam spółdzielnię Osiedle Kabaty za bardzo uczciwą na tle innych aferzastych
            spółdzielni- stsunkowo niskie koszty budowy i czynsze . Zarzuty mam do do
            architektury osiedla , betonu dosłownie i w przenośni, zbyt gęstej
            zabudowy, nachalnej propagandy w biuletynie , nieliczenia się z mieszkańcami
            przy planowaniu jakichkolwiek działań i wydatków. ( mnóstwo betonowych
            pierdół, które kosztowały majątek, a brak zieleni i rzeczy podstawowych jak
            smietnik).
        • rubeus Dla Morsa 24.11.03, 16:35
          pehr napisał:

> Tak!!!! Dzień otwarty jest 29 listopada. Trzeba zadzwonić pod numer
          >[448 50 03 i wew. np:156] i zapisać się na 07:30, 08:00 lub 11:30 na
          > oglądanie. Miejsce zbiórki po zapisaniu się przy "budzie" kierownika budowy.
          > Można mieć ze sobą 2 osoby dorosłe ;)
          >
          • Gość: Mors Re: Dla Rubeusa IP: *.chello.pl 24.11.03, 19:14
            Dziękuję !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka