zwykla_biurwa 27.06.09, 15:40 Komentarz zbędny - link: www.inwestycje-smbimielin.pl/file/MapkaZadan.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek_1 Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 27.06.09, 16:06 Dzięki za poprawę humoru, obśmiałam się jak norka. Ale jeszcze kilka plomb dało by radę wcisnąć. Najlepsza jest ta dobudówka przy dereniowej. 10/10 Odpowiedz Link Zgłoś
dwunastnica Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 27.06.09, 20:36 Normalnie Mahnattan na Ursynowie niedługo będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurczarny Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 28.06.09, 00:31 Czy teren zielony, zadrzewiony między MarcPolem a kościołem może być ot tak sobie przeznaczony pod inwestycje? Odpowiedz Link Zgłoś
kocurczarny Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 28.06.09, 00:36 A wogóle to może od razu postawić 20-piętrowce? Po co komu światło słoneczne i zieleń? Już więcej nie dało się wydusić z tych małych skwerków? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga90 Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 28.06.09, 09:02 Przestańcie teraz biadolić! W spółdzielczosci mieszkaniowej jest tak, że tego typu decyzje podejmuwało kiedyś zebranie przedstawicieli a teraz walne zgromadzenie. Jeśli zamiast decydować o swoim najbliższym otoczeniu woleliście ogladać w telewizorni Tańce z gwiazdami albo pić piwsko, to macie teraz to, coście sami sobie wybrali! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_1 Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 28.06.09, 09:28 Jaga90 ma rację, w jednej kwestii "Aby inwestycja mogła zostać dalej przygotowywana a następnie realizowana, musi o tym zdecydować Walne Zgromadzenie. Zapraszamy zainteresowanych inwestowaniem Członków spółdzielni do uczestnictwa w Walnym Zgromadzeniu i głosowaniu nad wnioskiem o jej uruchomieniu. W przypadku podjęcia decyzji o uruchomieniu prognozujemy zakończenie jej do końca 2010r." Szkoda, że w natłoku codziennych spraw, tak naprawdę niewielu mieszkańców ma czas i chęć i wogóle świadomość, żeby śledzić poczynania swojej spółdzielni. SMB Imielin szaleje, a jej prezes to istny Donald Trump. Już nie mieszkam na terenie tej spółdzielni, (z deszczu pod rynnę...) ale mam nadzieję, że nie dacie się zrobić w balona. I może ktoś wydrukuje to zdjęcie, i rozwiesi na klatkach - ku przestrodze. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurczarny Szanowna Jago 28.06.09, 09:46 Daruj sobie te złościwości na temat piwska i tańca z gwiazdami, skąd wiesz, z jakiego to powodu nie ma kogoś na walnym zgromadzeniu? Płacimy spółdzielni czynsze i z tych środków utrzymujemy także jej pracowników. Inwestycja - ok, ale nie w takiej formie, że nie da się zapałki wcisnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
yes2mike Re: 28.06.09, 12:12 Była to wyłącznie kwestia czasu. Mieszkam na terenie tej spółdzielni i też nie jestem zachwycony. Choć trochę zmieni się monotonny krajobraz. Mogło być gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
misiek25 Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 28.06.09, 14:31 Niezłe plany. Swoją drogą strasznie współczuję mieszkańcom starych, zwłaszcza niskich bloków. Zero światła, zero przestrzeni i intymności. To naprawdę powinno być prawnie zabronione. Spójrzcie na budowane nowe bloki przy Rondzie Płaskowickiej i Dereniowej. I zobaczcie co widzą mieszkańcy tych niziutkich bloczków "z tyłu" inwestycji...Horror. A jak sprzedać takie mieszkanie...Na prawdę uważam, że to powinno być karane. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja24 Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 28.06.09, 14:50 a kiedy będą coś budować na Dereniowej od Ciszewskiego? są jakieś plany? Odpowiedz Link Zgłoś
yes2mike Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 28.06.09, 16:21 Generalnie problem będą mieć wszyscy mieszkańcy pięter poniżej krawędzi dachów "inwestycji". To jest wstępny plan, więc zainteresowani jeszcze mają szansę walczyć o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 09.07.09, 16:54 yes2mike napisał: > Generalnie problem będą mieć wszyscy mieszkańcy pięter poniżej krawędzi dachów > "inwestycji". To jest wstępny plan, więc zainteresowani jeszcze mają szansę > walczyć o swoje. A czy nie jest tak, że niejaka Platforma O. przeforsowała w sejmie takie przepisy, według których sąsiedzi mają guzik do powiedzenia w sprawie inwestycji pod ich oknami? Odpowiedz Link Zgłoś
yes2mike Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 10.07.09, 14:43 Po to właśnie montowane są "walne zgromadzenia". I teoretycznie każdy może wyrazić swoje niezadowolenie. Niestety nie wiem, czy powiedzmy 150 mieszkańców nieszczęśliwego budynku będzie miało jakiekolwiek szanse. U mnie kiedyś cwaniaczki pisały o rozbudowie parkingu. Nawet wysypali kilka wywrotek piachu na powyższym wzdłuż Gandhi... Ale rozbudowali ten pod samymi oknami! Oczywiście nikt nie protestował, bo nikomu przez myśl nie przeszło, że wywiną tak wstrętny numer. Rzecz jasna SMB Imielin. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 13.07.09, 00:56 Szkoda, że tej mapki już nie ma. Spółdzielnia się chyba przestraszyła efektu :P Odpowiedz Link Zgłoś
yes2mike Re: Dwa razy więcej bloków na Dereniowej!!! 13.07.09, 13:34 Taaa. Powiedzą, że to przez problemy techniczne serwera musieli przebudować stronę i dlatego mapka zniknęła :D Ja chyba gdzieś mam zaciągnięty ich chytry plan - poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Plany SMB Imielin 29.04.10, 23:52 Powróciła mapka z planami inwestycyjnymi spółdzielni imielin www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=56091313&postcount=922 Co chciałby zarząd wybudować: Zadanie II - mały budynek przy Płaskowickiej, obok bloku Warchałowskiego 2 Zadanie III - blok przy Indiri Gandhi, obok Kossutha. Zadanie V - na terenie przy Dereniowej, między kościołem a Marcpolem. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Plany SMB Imielin 30.04.10, 14:05 Zagęszczą, oj zagęszczą. Będą narzekać mieszkańcy. Na szczęście ja tam nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
relana1 Re: Plany SMB Imielin 23.05.10, 23:26 Było Walne no i nowe inwestycje nie powstaną. Na razie. Moim zdaniem, ale ja się może nie znam, spółdzielnia powinna inwestować, bo to się wszystkim opłaca. Będą o wiele droższe opłaty za użytkowanie wieczyste. Poza tym "miasto" wydzieli tereny, które są wolne a są w tzw. strefie MU (mieszkaniowo - usługowej), bo musi poszukać pieniędzy na usuwanie skutków powodzi. gdy spółdzielnia buduje to mieszkańcy mają wpływ na kubaturę nowopowstających obiektów. Trzeba rozmawiać by były efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
radegast1234 Re: Plany SMB Imielin 05.03.15, 00:45 Inwestorom zaangażowanym w zadanie 5 też zależy na utrzymaniu zieleni i zdrowiu drzew, wystarczy zajrzeć na forum inwestorów zadania 5 aby się o tym przekonać forum.imielin5.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś