Gość: zzz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 19:23 Nie rozumiem czemu takie oburzenie i czemu usunięto aukcję, wszystko jest legalne. Czy te organizacje też się tak oburzają i oferują wykup każdej krowy, świni czy kurczaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Frączek "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 19:25 Ach, a tytuł i wstęp o oburzonej internautce tylko po to, żeby wyciągnąć forsę na "swoją" dobroczynność, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 28.10.09, 22:24 Gość portalu: Frączek napisał(a): > Ach, a tytuł i wstęp o oburzonej internautce tylko po to, żeby wyciągnąć forsę > na "swoją" dobroczynność, tak? **************************** Mam podobne, równie niemiłe, wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sulaco "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.sggw.waw.pl 28.10.09, 19:34 Ciekawi mnie z jakiej racji Allegro usunęło aukcję, skoro nie łamała ona prawa i ich regulaminu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ketox Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 19:46 1. Żądałbym od allegro odszkodowania za usunięcie aukcji. 2. Jakaś durna baba zaczęła przeżywać co to się z koniem stanie. Jejku masakra dosłownie ! Prawie 5 tysięcy idzie na leczenie konia. Czy za to 5 tysięcy nie można by było ubrać biednych ludzi ? Kupić im jedzenie ? Ale bardziej od człowieka liczy się koń i krycie + licencja...no tak... zwierzęta ważniejsze od człowieka Debilizm najwyższego stopnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.83.230.18.52.debacom.pl.e-zabrze.pl 28.10.09, 20:06 5 tysięcy idzie nie na leczenie, a tylko na wykup konia. Leczenie zapewne będzie dużo droższe. Sprzedawca i tak dostał to, co chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 21:03 Leczenie grudy nie jest bardzo drogie, lecz bardzo czasochlonne i w przypadku bardzo ostrym wymaga zmiany opatrunku kilka razy dziennie. A jesli chodzi o zwierzeta rowne i rowniejsze. Kon, w przeciwienstwie do swini lub krowy, nie jest hodowany tylko i wylacznie w celu pozniejszego spozycia. Ma ludziom zapewniac rozrywke, umilac czas, jak pies czy kot. I z jakis powodow w naszej kulturze sie jada sie posow i kotow. Z tych samych wzgledow u milosnikow hippiki mysl o jedzeniu konskiego miesa wywoluje spory wstret. Poza wszystkim innym, konie ktore trafiaja do rzezni sa zazwyczaj stare lub schorowane. Tudziez trafiaja do rzezni juz martwe. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 28.10.09, 22:27 Gość portalu: aga napisał(a): Z tych samych wzgledow u > milosnikow hippiki mysl o jedzeniu konskiego miesa wywoluje spory > wstret. **************************** Dość trudno jest mi pogodzić funkcję rozrywkową zwierzęcia ze wstrętem do jego mięsa. Zalatuje hipokryzją. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 28.10.09, 22:44 maruda.r napisał: > Gość portalu: aga napisał(a): > > Z tych samych wzgledow u > > milosnikow hippiki mysl o jedzeniu konskiego miesa wywoluje spory > > wstret. > > **************************** > > Dość trudno jest mi pogodzić funkcję rozrywkową zwierzęcia ze wstrętem do jego > mięsa. Zalatuje hipokryzją. > pewnie tak. mam znajoma, ktora doskonale jezdzi konno i nawet ma wlasnego wierzchowca, ale jednoczesnie jadla przy mnie befsztyk z koniny. zapytana odparla, ze tamten jest do jezdzenia, a ten do zjedzenia. rozsadku temu trudno odmowic. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzname Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 29.10.09, 03:16 Dokładnie. Sam miałem kiedyś świnki morskie i choć tych moich bym nie tknął to na wakacjach w Peru pierwszy posiłek jaki sobie zażyczyłem to była naturalnie świnka morska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doombringer Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: 79.139.96.* 29.10.09, 08:56 W takim razie skoro Macie taie podejście to czemu nie poszukacie sobie rastauracji serwujących psy i koty? Przecież to też mięso. Zanim posukacie zobaczcie jak wygląda dostawa takich "smakołyków" do restauracji. Kury trafiają do sklepów przynajmniej martwe i nikt nie interesuje się warunkami w jakich sa trzymane. Poszukajcie też jak kochająca swojego pupila psa cieszy się patrosząc go na żywca żeby mięsko było lepsze. Co do aukcji. Zgadzam się, że skoro aukcja nie naruszała zasad aukcji anie polskiego prawa to na jakiej podstawie została usunięta. Co do konia. Nienawidzę ludzi, którzy zaniedbują zwierzę, które zarabia dla nich a jak przez lenistwo właściciela zwierze choruje a leczenie jest za drogie to jeszcze próbują zarobic. Niestety to jest prawo biznesmena. Jeśli inwestycja przynosi straty to trzeba się jej pozbyć jak najwięcej zarabiając przy pozbywaniu. Co do nadgorliwej Pani z allegro. Przy obsmarowywaniu ludzi nalezy najpierw zasiegnąć informacji a potem dopiero narzekać. To, że na allegro była taka aukcja nie było mi wiadome za to dzieki Pani nadgorliwości kupa osób się o tym dowiedziała. Więc kto bardziej rozprzestrzenia informacje? Allegro czy Pani skarga? A właściciel dzieki Pani dopnie swego. Być może gdyby nie Pani narzekamie może nie sprzedałby konia, infekcja rozwinęłaby się, ktoś wpadł tam i oskarżył gościa o zaniedbanie. A tak dała mu Pani darmową reklamę na całą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 10:44 Ja osobiście nie mam nic przeciwko jedzeniu psa lub kota. W Polsce bym raczej nie zjadł, ale tylko z powodu tego iż jest to kulturowo mało akceptowalne i od razu by się raban podniósł. Natomiast jak kiedyś pojadę do Chin do regionu gdzie lokalnym smakołykiem jest pies lub szczur to zahamowań mieć nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eps Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 29.10.09, 13:32 znaczy to że świnia wszystko zeżre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 15:48 > Natomiast jak kiedyś pojadę do Chin do regionu gdzie lokalnym smakołykiem jest > pies lub szczur to zahamowań mieć nie będę. posuń się jeszcze dalej i zeżryj własne (chociaż niekoniecznie )gó..., smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 11:15 > czemu nie poszukacie sobie rastauracji serwujących psy i koty? Jeśli są takie w Polsce, to chętnie się wybiorę. > Kury trafiają do sklepów przynajmniej martwe i nikt nie > interesuje się warunkami w jakich sa trzymane. Podobnie, jak z jajkami, tak i z mięsem kurzym, mamy informację w jakich warunkach są trzymane, a odpowiednie służby mają tego pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
ari.vatanen Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 29.10.09, 12:27 Gość portalu: em napisał(a): > > Podobnie, jak z jajkami, tak i z mięsem kurzym, mamy informację w jakich > warunkach są trzymane, a odpowiednie służby mają tego pilnować. tak i co wiemy? kilkadziesiąt kur na 1mkw, po kilku tygodniach kura do uboju, hodowana na sterydach. A koń był w oborze, pewnie ciągnął wóz albo biegał na wybiegu, żywiony zdrowym sianem i owsem. Zdecydowanie wolę jeść tego konia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.multimo.pl 29.10.09, 09:15 Gość portalu: aga napisał(a): > > Leczenie grudy nie jest bardzo drogie, lecz bardzo czasochlonne i w > przypadku bardzo ostrym wymaga zmiany opatrunku kilka razy dziennie. > > A jesli chodzi o zwierzeta rowne i rowniejsze. Kon, w > przeciwienstwie do swini lub krowy, nie jest hodowany tylko i > wylacznie w celu pozniejszego spozycia. Ma ludziom zapewniac > rozrywke, umilac czas, jak pies czy kot. I z jakis powodow w naszej > kulturze sie jada sie posow i kotow. Z tych samych wzgledow u > milosnikow hippiki mysl o jedzeniu konskiego miesa wywoluje spory > wstret. > > Poza wszystkim innym, konie ktore trafiaja do rzezni sa zazwyczaj > stare lub schorowane. Tudziez trafiaja do rzezni juz martwe. > Smacznego! Smacznego powiedz swoim pieskom i kotkom, bo karma którą im dajesz zawiera właśnie koninę :D Szczerze, mam w d..e konia, pieski, kotki, myszki, karaluszki, i jakie tam jeszcze wymyślicie stworzenia. Najważniejsi są ludzie, a zwierzęta na szarym końcu, bo spożyte wychodzą przez nasz "szary" koniec :D Dziękujemy wam zwierzątka, że możemy nażreć się wami do syta, dziękujemy wam, bo bez was nie istniałby kebab, Big Mac, Hamburger.... Dziękujemy wam za mięsko, och jakież smaczne są zwierzątka, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryz Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.09, 23:13 Ani stare ani schorowane, przynajmniej nie wszystkie. Większość koni wysyłana na rzeź to roczne-półtoraroczne konie zimnokrwiste. Hodowlane klacze, które po raz kolejny nie zaciążyły. Nie ma źrebaka, nie ma zysku, a są koszty, więc kobyła out. A żadna rzeźnia nie przyjmie trupa z przeznaczeniem konsumpcyjnym, chyba, że dla lisów. Cała ta sprawa ze świętym oburzeniem to jakaś hucpa. Niech pani zdegustowana zrobi dobry uczynek i ogiera wykupi, a potem utrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 22:05 > zwierzęta ważniejsze od człowieka > Debilizm najwyższego stopnia Debilizmem jets twoja nędzna wypowiedź . Na dluższy komentarz szkoda palców i klawiatury , głąbie Odpowiedz Link Zgłoś
antywsior Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 28.10.09, 23:58 > Czy za to 5 tysięcy nie można by było ubrać biednych ludzi ? > Kupić im jedzenie ? > Ale bardziej od człowieka liczy się koń i krycie + licencja...no tak... > zwierzęta ważniejsze od człowieka Idź i kup zakłamany prostaku.Jedyne co potrafisz , to wypisywac takie denne ,oklepane , wyssane z brudnego palucha farmazony. Jkaby ci biedni mieli liczyć na pomoc takich falszywych dziadów , jak ty i tobie podobni , to poumieraliby z głodu albo pozamarzali zimą .Jak przyparci do muru przez wolontariuszy Owsiaka wrzucicie złotówkę do puszki, to przetrawic nie możecie tego przez cały rok.A gębę wycieracie sobie tymi, ktorzy robia dużo , aby choc trochę naprawić ten świat. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Usunieta, bo zostal kon sprzedany... 28.10.09, 21:21 > Ciekawi mnie z jakiej racji Allegro usunęło aukcję, skoro nie łamała ona prawa > i ich regulaminu!!! Rece opadaja.. :/ Usunieta pewnie przez sprzedajacego, bo zostal kon sprzedany- przeciez w artykule jest mowa o wplacie zaliczki 500 zl przez ta fundacje.. Nie uda im sie zebrac reszty sumy, to zaliczka przepadnie, i aukcja bedzie mogla byc ponownie wystawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Anonim Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.wroclaw.mm.pl 28.10.09, 19:46 Po 1 Usunęli aukcje bo "Nasza czytelniczka się oburzyła" a co jej do tego? Po 2 Nie macie już o czym pisać? Tylko o aukcjach na których jest sprzedawany legalnie koń? Czy tak trudno wam znaleźć coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość co oczy nie widza to serce nie boli - wojna tak al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 19:57 ale jak zdjecia pokaza w telewizji, w internecie to be !! bo to brzydko wyglada. OBLUDA I FALSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 28.10.09, 20:07 Ja juz wysylam kase na to konto,ale pod warunkiem ze na pamiatke dostane ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka20-83 Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 29.10.09, 12:09 no jaki ty jesteś dowcipny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barti Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 16:44 Dowcipna to jest ta fundacja. Co to za fundacja ???? Koń kosztuje 6000 to prosta matematyka. Potrzebują 4.500 Ahahhahahahah..hrrhrhhrh..ekhh..ekhhh sie kur.. zakrztusiłem. To znaczy że ta fundacja była w stanie wyskrobać 1500 i to pewnie też tylko z datków wystanych pod McDonaldem. Kto prowadzi tą fundacje Zając Poziomka. Prezesie, sekretarzu, właścicielu, sekretarko, wspólniku tej wspaniałej fundacji sięgnijcie sami do portfeli i uratujcie konia, pożyczcie, weźcie kredyt pod mieszkanie, albo idzźcie i na sam dowód weźcie se 10 000. Oczywiście tak pomagać to się wam nie chce. Najlepiej POMAGAĆ LUDZIOM PSOM I CHOMIKOM ZA PIENIĄDZE INNYCH FRAJERÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graz Tej Internautce kupić mózg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 20:18 Banda oszołomów, ludzie dopuszczają aborcje czy eutanazję, a dla nich końcem świata jest to, że ktoś zje konia - mięso, jak mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Tej Internautce kupić mózg IP: *.175.144.173.koba.pl 28.10.09, 21:11 Popieram, tej Internautce kupić mózg - ale taki do 6 zł/kg, bo droższego dla niej szkoda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolla Re: Tej Internautce kupić mózg IP: 94.75.121.* 28.10.09, 23:02 Tym różni się człowiek od zwierzęcia - może podarować mu zycie z szacunku dla tej istoty i sam pozbawic się życia z szacunku dla swojego jestestwa. Licząc się z konsekwencjami. Tylko współczucie i szacunek dla istnien nas "uczłowiecza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barti Re: Tej Internautce kupić mózg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 16:47 poszedłbym nawet dalej. Ponieważ jesteśmy tacy nieczuli to połączyłbym aborcję i eutanazję z jedzeniem mięsa.... co się będzie marnowało :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.175.144.173.koba.pl 28.10.09, 20:18 A kotlet ze świni na obiadek smakował? Mamy zwierzęta równe i równiejsze? A może by tak odkupić każdą biedną świnkę która idzie na rzeź? Hipokryci Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu no wiesz 28.10.09, 20:40 kotlet nie ma nic wspolnego ze sliczna rozowa swinka. Mleko jest z kartonu, jaja z fabryki a ryba mrozona w kostce (na pewno tez z fabryki, przeciez nie ma kwadratowych ryb!). (ciii, nie piszcie jak jest naprawde - dzieci czytaja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z mazur "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 20:27 Widzę,że choroba na jaką choruje premier i ten rząd jest zarażliwa. Widzę, że coraz więcej jest ludzi po pier do lonych. Ciekaw jestem kiedy tacy chorzy jak ta internautka zacznie oskarżać innych że chodzą po ziemi i po robalach depcząc zabijając je w ten sposób. A ja wnoszę wniosek by ta organizacja wyłapała wszystkie insekty i trzymała w swoich domach bo ludzie te insekty zabijają. A może zaczną podnosić larum że wykładane są trutki na szczury i myszy? Pani internautko i obrońcy natury zaopiekujcie się wszystkimi tymi insektami i trzymajcie u siebie w domach by im nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzeta.edu.pl czemu nikomu nie żal świń, krów, kur? IP: *.zrodla.org.pl 28.10.09, 20:32 forum.empatia.pl/viewtopic.php?f=8&t=39 Zostań wegetarianinem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koński rzeźnik ;) Re: czemu nikomu nie żal świń, krów, kur? IP: 89.108.200.* 28.10.09, 20:46 Konsekwentnych wegetarian szanuję ( rzekłbym podziwiam, gdyby nie brzmiało to tak patetycznie ;) ) , choć nie podzielam Waszych poglądów. To nie moja wina, że Ktoś tak skonstruował ten Świat, że jeden zjada drugiego... .Nie wyobrażam sobie życia bez mięsa, polowania, czy "rybałki". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolla Re: czemu nikomu nie żal świń, krów, kur? IP: 94.75.121.* 28.10.09, 23:05 Dziękuję za szacunek. Polowanie to świństwo, jednak moze lepsze (jeżeli celne) niż rzeźnie i hodowle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: czemu nikomu nie żal świń, krów, kur? IP: *.128.81.122.static.crowley.pl 29.10.09, 10:32 Lepsze. A zwierzeta drapieżne tez polują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: czemu nikomu nie żal świń, krów, kur? IP: 81.26.13.* 29.10.09, 12:01 Zwierzęta polują bo inaczej nie przeżyją, ludzie polują bo lubią zabijać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barti Re: czemu nikomu nie żal świń, krów, kur? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 17:11 Oj dziecko gdyby ludzie nie lubili polować i zabijać to teraz pewnie siedzieliby w transportach do rzeźni, wożeni przez jakieś inne tałatajstwo. To że masz ciepły domek, internecik, komunikacje miejską i bary dla wegetarian zawdzięczasz właśnie swoim przodkom którzy lubili zabijać. Też mogli jeść zielone ale popatrz woleli mamuta. Jesteś typowym "synem największego na świecie złodzieja, mordercy, i alfonsa", który cały swój majątek zostawił swojemu dziecku a ono, korzystając z fortuny pełnymi garściami głośno krzyczy jak to brzydzi się kradzierzą, przemocą i stręczycielstwem. Zebym Ci uwierzył, w sensie w twoją postawę, musiałbyś wyjechać z miasta wybudować szałas, zasiać ogródek i żyć z ciężkiej pracy na roli. Tylko czym byś opalał? bo drzew to chyba byś nie wycinał? Ciepło masz w domku? wiesz ile zwierząt ginie "dzięki" działającym elektrowniom ? Do pracy pewnie jeździsz na rowerze? Wiesz ile zieleni i miejsc lęgowych dla różnego tałatajstwa zostało zmarnowane a ile zwierząt zginęło dlatego że ktoś tam zbudował fabrykę rowerów? Wy pie da laj do puszczy ubierz się w liście (tylko te które opadły!!) wtedy będziesz wiarygodny. Teraz jesteś tylko zakłamanym hipokrytą. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: czemu nikomu nie żal świń, krów, kur? 28.10.09, 21:58 Gość portalu: zwierzeta.edu.pl napisał(a): > forum.empatia.pl/viewtopic.php?f=8&t=39 > Zostań wegetarianinem! Wiesz co moje jedzenie robi z twoim jedzeniem? Powiem tylko, że robi to z góry i to z plaśnięciem :) Tak BTW coś z tym esemesem nie tak - wysłałem i dostałem odpowiedź: "Błędna treść. Sprawdź pierwsze słowo i numer na który wysyłasz". Jak w billingu będę miał obciążenie to... jednak co przelew to przelew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: czemu nikomu nie żal świń, krów, kur? IP: *.128.81.122.static.crowley.pl 29.10.09, 10:31 Ja nie jem mięsa. Szanuje zwierzeta, ale moje jaroszostwo zaczeło sie od tego, że od zawsze nie znosilam smaku miesa. W każdej postaci mięso jest czyms obrzydliwym, fuj. W dziecinstwie non stop slyszalam: chociaz cienki plasterek, kawaleczek kotleta zjedz. Straszne... teraz po wielu latach całkowitego niejedzenia miesa tak samo nie wyobrazam sobie zjeść prosiaka, kury czy ryby jak człowieka :) Pozdrawiam wszystkich podobnych "dziwolągów" :) Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Mnie nie żal konia 29.10.09, 12:53 Gość portalu: zwierzeta.edu.pl napisał(a): > Zostań wegetarianinem! Zostań wszystkożercą! Konina jest bardzo smaczna, a białko jest Ci tak samopotrzebne jak misiowi czy małpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koński Rzeźnik Założę się o każde pieniądze że "oburzona ... IP: 89.108.200.* 28.10.09, 20:36 ..."oburzona internautka" to tzw. "kocia mama", która wprawdzie sama mięsa nie jada, jednakowoż zupełnie nie przejmując się że jej "kitikety" etc. którymi skarmia swoje pupilki, produkuje się min. z tegoż właśnie surowca. Chciałbym wierzyć że to głupota, a nie pospolita obłuda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Założę się o każde pieniądze że "oburzona ... 28.10.09, 22:33 Gość portalu: Koński Rzeźnik napisał(a): > ..."oburzona internautka" to tzw. "kocia mama", która wprawdzie sama mięsa > nie jada, jednakowoż zupełnie nie przejmując się że jej "kitikety" etc. > którymi skarmia swoje pupilki, produkuje się min. z tegoż właśnie surowca. ******************************* Podejrzewam, że w tych puszkach są resztki większej ilości stworzeń, niż możemy sobie wyobrazić. Skoro w przeciętnym hamburgerze znaleziono DNA setek krów, to co jest w tych puszkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Założę się o każde pieniądze że "oburzona ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 22:55 Kolega prowadzi ubojnie i trochę mi opowiadał. Wszystko co się nie sprzeda lub zepsuje (na jedno wychodzi) idzie na karmę dla zwierząt. Flaki, zepsute flaki, flaki z białymi robakami, krowie wymiona, bycze penisy, zepsute wyroby, zepsute już zwroty z masarni, sklepów - wszystko idzie na karmę dla psów. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Założę się o każde pieniądze że "oburzona ... 29.10.09, 02:08 Gość portalu: eh napisał(a): > Kolega prowadzi ubojnie i trochę mi opowiadał. Wszystko co się nie sprzeda lub > zepsuje (na jedno wychodzi) idzie na karmę dla zwierząt. Flaki, zepsute flaki, > flaki z białymi robakami, krowie wymiona, bycze penisy, zepsute wyroby, zepsute > już zwroty z masarni, sklepów - wszystko idzie na karmę dla psów. **************************** Nic dziwnego, że starcza kasy na wynajęcie "renomowanych" hodowców i weterynarzy, by reklamowali to coś w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barti Re: Założę się o każde pieniądze że "oburzona ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 17:26 Ej no to niezła ta ubojnia, bo normalnie to wsyzstko idzie na kiebasę i parówki. Naprzykład jak swego czasu pracowałem w takiej fajnej rzeźni to tak o 4 rano jak się wchodziło do "hali produkcyjnej" trzeba było "zagrzać maszynę" do mielenia mięsa. Oj co się wtedy działo :) jeden pisk. Wszystkie szczury które przez noc tam powłaziły miały dyskotekę :). A potem w kolejce przede mną stoi kobitka i mówi poproszę paróweczki tylko te cielęce..... bo to dla dziecka :D Napatrzyłem się tam różnych rzeczy. Włącznie z tym jak chłopakowi upitoliło trzy palce nad maszyną i już ich nie znaleźliśmy :) Więc nie deklarujcie że nie jedliście ludziny bo wcale tego nie wiecie :).Nigdy nie wpłynęło to na moje preferencje żywieniowe no może mniej chętnie kupuję pasztetówkę i parówki a tak jem wszystko jak leci a Człowiek nie wie od czego tyje. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_i_sceptyk Re: Założę się o każde pieniądze że "oburzona ... 29.10.09, 20:34 Kolega ma ubojnie i mi opowiadał. Chyba jasno opisałem. Od niego biorą te wszystkie pedigripale odpady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . [...] IP: *.multi-play.net.pl 28.10.09, 21:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipokryta Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 21:03 Ale hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hommer "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 21:14 Jeśli nie lubisz koni to kup kilo zwyczajnej pięć kilo szmat w lumpeksie i daj biedakowi. Jeśli uważasz że warto uratować tego konia to nie czytaj komentarzy! Można tylko odnieść wrażenie że ktoś przez monitor sypie piachem w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 28.10.09, 21:25 ROLADA Z KONINY • 1 kg koniny • 1 duża cebula • 4 ząbki czosnku • 2 jajka • 4 jajka ugotowane na twardo • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki • 1 bułka • 2 łyżki bułki tartej • 1 łyżeczka ziół prowansalskich • sól, pieprz • olej Koninę zemleć z cebulą i czosnkiem, dodać pietruszkę, jajka, namoczoną i odciśniętą bułkę, sól, pieprz i zioła. Masę dobrze wymieszać, rozłożyć na desce posypanej tartą bułką, uformować prostokąt. Na prostokącie położyć jajka na twardo, zawinąć w rulon. Włożyć do brytfanny, polać olejem. Piec polewając wydzielającym się sosem do momentu aż wierzch będzie rumiany i chrupiący. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda8110 SMS 79880 28.10.09, 21:26 WYSŁAŁAM POD TEN NUMER SMSA I CHYBA JAKIŚ BŁĄD JEST, GDYŻ DOSTAŁAM SMSA ZWORTNEGO O TREŚCI: BŁĘDNA TREŚĆ ( CHOĆ WPISAŁAM TAK JAK PROSZONO : ISR.KONIE . PROSZĘ O WERYFIKACJE NUMERU LUB TREŚCI. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koński Rzeźnik;) Numer właściwy, błąd w treści IP: 89.108.200.* 28.10.09, 21:36 Należało wysłać sms o treści : "FRAJER.NA.KONIA" Ustawa nakłada na "ekologów" obowiązek by każdego smsa w szczytnej sprawie rozpoczynać od słowa pilotującego "Frajer" a po kropkach dopiero "na co". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosnik zwierzat Re: SMS 79880 IP: 83.13.200.* 29.10.09, 08:58 Faktycznie jest blad ale jaka jest wlasciwa tresc sms? Moze ktos z redakcji podpowie/poprawi tresc artykulu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.cyberlex.pl 28.10.09, 21:26 dobry pomysł na biznes, dogadujesz się z fundacją, oni robią raban kasa wpływa, a konia w ogóle nie ma na świec ie :D:D:D:D: jaja w biały dzień a naiwni płacą i płacą i ............... Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda8110 Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 28.10.09, 21:35 Oj chciałabym by to była prawda.... choć miałabym być tą naiwną ratujacą wielkie nic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juliusz z Danii Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.adsl.cybercity.dk 28.10.09, 21:30 Kupie nadawce ogloszenia aukcyjnego : 0,1 zl za kilogram + premia w wys.0,5 zl/kg o ile jest praktykujacym katolikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLM "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: 89.72.44.* 28.10.09, 21:32 konina bardzo smaczna jest... zwłaszcza w postaci kiełbasy lub kabanosów... i nie ma to jak tatar z końskiej polędwicy! a ta cała fundacja to banda oszołomów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.09, 21:58 Nie miałem okazji spróbować. Rozumiem miłośników koni... ale jeśli jest sprzedawca i klient, a wszystko dzieje się zgodnie z prawem, to życzę udanej transakcji. (gdybym miał chorego konia, to chyba nie miałbym nic przeciwko sprzedaniu go na mięso, oby tylko został humanitarnie zabity) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwaga! "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.kielce.vectranet.pl 28.10.09, 22:21 Uwaga! Podany nr do wysłania sms-a jest nieaktywny. Tak jest napisane na stronie www Fundacji Centaurus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belmondo "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 22:28 Rzygac sie chce , jak sie czyta te komentarze. Oby wam ta konina , świnina i wszelkie inne jadło stanęło w waszych parszywych gardłach.Dorzućcie jeszcze do swojego jadlospisu niewowlęcy móżdżek z cebulką. W koncu w niektorych "kręgach kulturowych" z dzidą w herbie ,się go jada . A Polactwo , to bardzo "postępowy" naród , co widac , słychać i czuć , chociażby na tym zas..nym forum.A teraz do dzieła , kasowac mój post! Admin zapewne też uzna ( z sobie tylko znanych powodów), że mój wpis jest "niepoprawny ideologicznie".A wszelkie odpowiedzi mam głęboko w ...iadomo gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 28.10.09, 22:36 Gość portalu: belmondo napisał(a): > Rzygac sie chce , jak sie czyta te komentarze. Oby wam ta konina , świnina i w > szelkie inne jadło stanęło w waszych parszywych gardłach.Dorzućcie jeszcze do > swojego jadlospisu niewowlęcy móżdżek z cebulką. **************************** Ciekawe rzeczy mówisz. A co mówią lekarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 22:53 jak ktos nie lubi niech nie je. Lubie koninie i jadam. Jesli bedzie smaczne to moge i muchy w sosie zajadac. W sklepie gdzie kupowalem kabanosy konskie ostatnio zostaly przemianowane na "belgijskie". A dlaczego nie je sie psow lub kotow ( w PL) ja bym sprobowal. Jesli nie ma przepisow zakazujacych hodowli tych ras to musza byc zachowane warunki sanitarne i mozna startowac? Odpowiedz Link Zgłoś
cc.c Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 28.10.09, 23:31 A > dlaczego nie je sie psow lub kotow ( w PL) ja bym sprobowal. Jesli > nie ma przepisow zakazujacych hodowli tych ras to musza byc > zachowane warunki sanitarne i mozna startowac? 1.Baraninę na pewno tez uwielbiasz -nie sadzę , abyś zrozumiał o co mi chodzi. 2.Psy czy koty są gatunkiem, a nie rasą (szkoła podstawowa się kłania) 3. Hodowla może byc dozwolona, co nie oznacza , ż e można te zwierzęta zabijać dla celów gastronomicznych. Póki co , jesteśmy europejskim , podobno cywilizowanym narodem, ale jak widać odstępstwa od normy istnieją wszędzie.Na szczęście myslący podobnie jak ty ,stanowią jedynie margines społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 29.10.09, 02:12 cc.c napisała: > 3. Hodowla może byc dozwolona, co nie oznacza , ż e można te zwierzęta zabijać > dla celów gastronomicznych. Póki co , jesteśmy europejskim , podobno > cywilizowanym narodem, ale jak widać odstępstwa od normy istnieją wszędzie.Na > szczęście myslący podobnie jak ty ,stanowią jedynie margines społeczny. ***************************** Koniny do nieakceptowalnego marginesu raczej nie zaliczamy. Wyroby z koniny, choć nie jadane przez większość społeczeństwa, to mają swoich zagorzałych zwolenników. I nie budzą takich emocji, jak potencjalna psina czy kocina. Odpowiedz Link Zgłoś
cc.c Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 29.10.09, 11:10 > Koniny do nieakceptowalnego marginesu raczej nie zalicza zapisz się na kurs czytania ze zrozumieniem,chociaż po prześledzeniu twojej "twórczości" na tym forum widzę ,że łatwo ci nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 22:56 Koń takie samo zwierze jak ryba, którą zasuwasz w wigilię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 12:47 > Koń takie samo zwierze jak ryba, którą zasuwasz w wigilię. o,tak ! Porównanie w sam raz. Co miałeś z biologii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barti Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 17:31 Oj dziecko gdyby ludzie nie lubili polować i zabijać to teraz pewnie siedzieliby w transportach do rzeźni, wożeni przez jakieś inne tałatajstwo. To że masz ciepły domek, internecik, komunikacje miejską i bary dla wegetarian zawdzięczasz właśnie swoim przodkom którzy lubili zabijać. Też mogli jeść zielone ale popatrz woleli mamuta. Jesteś typowym "synem największego na świecie złodzieja, mordercy, i alfonsa", który cały swój majątek zostawił swojemu dziecku a ono, korzystając z fortuny pełnymi garściami głośno krzyczy jak to brzydzi się kradzierzą, przemocą i stręczycielstwem. Zebym Ci uwierzył, w sensie w twoją postawę, musiałbyś wyjechać z miasta wybudować szałas, zasiać ogródek i żyć z ciężkiej pracy na roli. Tylko czym byś opalał? bo drzew to chyba byś nie wycinał? Ciepło masz w domku? wiesz ile zwierząt ginie "dzięki" działającym elektrowniom ? Do pracy pewnie jeździsz na rowerze? Wiesz ile zieleni i miejsc lęgowych dla różnego tałatajstwa zostało zmarnowane a ile zwierząt zginęło dlatego że ktoś tam zbudował fabrykę rowerów? Wy pie da laj do puszczy ubierz się w liście (tylko te które opadły!!) wtedy będziesz wiarygodny. Teraz jesteś tylko zakłamanym hipokrytą. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 28.10.09, 22:37 Skoro aukcja nie łamała ani obowiązującego prawa, nie ma też informacji, żeby naruszała regulamin Allegro (żywe zwierzęta wolno sprzedawać o ile tylko sprzedający zagwarantuje humanitarne warunki transportu), to z jakiej racji została usunięta? Odpowiedz Link Zgłoś
partyboi Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 29.10.09, 00:31 Misiu, nie wyskakuj z pseudo prawniczym bełkotem. Konie od wieków są traktowane jako towarzysz człowieka i zwierzę pracujące. Sprzedaż ich na mięso jest - zgodzisz się - niesmaczna. Zresztą jeśli ktoś wystawiłby świniaka na sprzedaż w podobnym stylu, też byłoby to żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzname Re: "Sprzedam konia na mięso. 6 zł za kilogram" 29.10.09, 03:35 > Misiu, nie wyskakuj z pseudo prawniczym bełkotem. Konie od wieków > są traktowane jako towarzysz człowieka i zwierzę pracujące. Z pewnością od wieków też jak taki koń przestał być przydatny jako towarzysz człowieka i zwierzę pracujące (zachorował, złamał nogę) to bez skrupułów się go zjadało. Dokładnie jak teraz, nie istnieją hodowle koni tylko na mięso. > Sprzedaż ich na mięso jest - zgodzisz się - niesmaczna. Na temat gustów się nie dyskutuje. Nie smakuje ci? To nie kupuj, nikt cię nie zmusza. > Zresztą jeśli ktoś wystawiłby świniaka na sprzedaż w > podobnym stylu, też byłoby to żenujące. Dlaczego? Towar to towar. Czym się różni wystawienie świniaka na allegro od pójścia na targ ze świniakiem i tam go sprzedania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.H to oburzające ! IP: *.satkol.pl 28.10.09, 22:43 Oburzona iNternautka ma świętą racje. Można kraść zabijać gwałcić ale żeby tak otwarcie o tym mówić to oburzające ! Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikowiec Yeah 29.10.09, 01:06 Niech sie dzieje co sie chce byle bysmy tego nie widzieli. To przeciez jest najgorsza zbrodnia: pokazywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Yeah IP: *.wroclaw.mm.pl 29.10.09, 12:56 Ta pani jest przykładem dotknięcia klasyczną chorobą Polaków-hipokryzją. Objawia się to najczęściej tym, ze sąsiad może chlać wódę od rana do nocy i prać żonę, ważne,żeby tego nie robił na klatce schodowej co by nasze dzieci nie widziały. Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juju Sprzedam konia na mięso. IP: 188.33.123.* 28.10.09, 22:51 wczoraj chciałem zakupić baleron. Napisane było "wieprzowy". Wiem, że z mięsa ze świnek robi się wędliny,ale żeby tak oficjalnie?! Byłem oburzony! opierd...em sprzedawce. kupiłem podwawelską z plastiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki chorzy na glowe zieloni? IP: *.dyn.optonline.net 28.10.09, 22:55 znow probuja innym narzucic swoje poglady? Na swiecie co roku zjada sie okolo 5 000 000 koni. Odpowiedz Link Zgłoś