Gość: wdr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 19:18 tak wyglądają remonty elewacji po polsku. zamiast remontu, na zniszczony tynk nakleja się styropian i maluje. brzydko, tanio, tymczasowo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zibi Komuna pobudowała i stoi 30 lat IP: *.retsat1.com.pl 09.01.10, 19:39 a współczesne budownictwo nie wytrzymało nawet kilu lat. Podobna jakość jest w tzw. deweloperce - gips, karton, styropian, blacha. O komuszej solidności można tylko pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Komuna pobudowała i stoi 30 lat IP: *.izacom.pl 10.01.10, 00:24 Czy mógłbyś podać jakieś źródło swoich rewelacji? Konkretnie, chodzi mi o informację, gdzie i kiedy zawalił się budynek mieszkalny, wybudowany w ostatnich latach przez tzw. deweloperów. Co do trwałości budownictwa za tzw. komuny - poczytaj sobie o wypadku na budowie przy placu Grunwaldzkim we Wrocławiu w latach 60- tych, albo przypomnij sobie, co się stało z warszawską rotundą podczas wybuchu gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 19:44 raczej ktos nie uzyl kolkow do przylapania styropianu do sciany, a nie warunki atmosferyczne zawinily Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 20:31 Panowie od dociepleń metry na akord robili i "zapomnieli" z pospiechu kotwy do styropianu zaaplikować.Typowe polskie partactwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.chello.pl 10.01.10, 09:35 no i już pan internetowy ekspert znalazł odpowiedź. Nie widząc, nie badając. Brawo, na pytanie czy w na marsie są ufoludki też masz nie budzącą wątpliwości odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 10.01.10, 10:11 Gość portalu: ed napisał(a): > no i już pan internetowy ekspert znalazł odpowiedź sam robie docieplenia i wiem jak wiele firm w Polsce stara sie zaoszczedzic. dzieki za ocenienie mojej wiedzy tak wysoko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.217.146.194.generacja.pl 09.01.10, 19:45 partactwo nie robota: jak mozna nie zakołkowac tak wysoko polozonego styropianu? Odpowiedz Link Zgłoś
miaukota Chwała Bogu. 09.01.10, 20:02 Szczęście od Boga dane,że to nie blok oderwał się od elewacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anon Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.chello.pl 09.01.10, 20:00 W Gdańsku było to samo www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Runela-elewacja-na-Suchaninie-n35459.html?&id_news=35459&strona=10 Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 10.01.10, 08:44 Gość portalu: anon napisał(a): > W Gdańsku było to samo > E tam, w Gdańsku nie było takiej balangi na szóstym. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatowiem Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: 41.232.96.* 09.01.10, 20:17 I tak się będzie działo na elewacjach wielkopowierzchniowych na których nie dano dylatacji oraz otworów do dekompresji powietrza za ociepleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.chello.pl 10.01.10, 20:48 Parę lat temu ocieplano wieżowiec przy Malczewskiego. W listopadzie była rekordowa wichura i pół świeżo położonej elewacji, już zakotwionej, a jakże, poleciało ze ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polscy partacze w polsce to norma IP: *.quarto.pl 09.01.10, 20:18 a już zobaczcie budynki na górnym śląsku,centrum Katowic jest względne ale ale jak ktoś wejdzie w którąś z bram-bez kasku na własne ryzyko,prywatni właściciele zamykają takie podwórka-wejście z jednej strony-aby nie odpowiadać za zwalający się tynk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welarg Raczej ściana budynku nie wytrzymała złej jakości IP: *.aster.pl 09.01.10, 20:38 wykonawstwa. Potrzebana jest ekspertyza ITB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quinto Re: w polsce to norma IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.10, 20:50 kotwy na pewno były, tyle ze najtańszy plastikowy szajs jaki można w handlu zdobyć Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 21:00 Jestem katoliczką, ale używanie w tytule słowa cud jakoś tak mnie drażni. Nie można napisać: na szczęście, nikt nie ucierpiał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wa_wa Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.aster.pl 09.01.10, 21:14 alpepe, hmmm... jaka cudna katoliczka. Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 21:35 W sumie masz rację, bo jeśli za każdym razem, gdy nikt nie ucierpi, przypisujemy to cudom, to przy wypadkach powinniśmy pisać również "za sprawą Woli Bożej zginęło dziś w wypadkach 20 osób. Amen." Ot, wiara, każdy wierzy w co chce. PS, o dziwo sam także jestem katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 22:47 Choć jeden inteligentny zrozumiał, o co kaman. I o dziwo, też katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleryk Monopol katolików? chrześcian? IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.10, 21:54 Na szczęście nie musisz czytać postów w internecie. Czytaj tylko biblię i pismo święte. Tam są prawdziwe cuda, o jakich nie śniło się waszym filozofom. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Monopol katolików? chrześcian? 09.01.10, 22:35 Nie wiem, czy o tym wiesz, ale katolikom (owieczkom) zabrania się samodzielnego czytania i analizowania Biblii. Od tego są kapłani i tzw. urząd nauczycielski. Katolik ma wierzyć w to, co mu się do wierzenia poda. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Monopol katolików? chrześcian? 09.01.10, 22:43 jakieś źródło, najlepiej prawo kanoniczne, dogmat lub ustęp w Katechiźmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Monopol katolików? chrześcian? IP: *.izacom.pl 10.01.10, 00:27 Katolikom zabrania się czytania i samodzielnego analizowania Biblii? Skąd to wytrzasnąłeś? Mnie jakiś czas temu ksiądz objechał właśnie za to, że nie czytam Biblii w domu i nie staram się jej sam przemyśleć. Katolicki ksiądz, dodam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zx81s Chrześcian? Jakaś nowa figura geometryczna? 10.01.10, 15:32 Autor najwyraźniej szkoły nie kończył, a uważa siebie za teologa. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Monopol katolików? chrześcian? 09.01.10, 22:42 jeśli to do mnie, to widać, nie zrozumiałeś, ale trudno. Cud, że potrafisz obsługiwać klawiaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
7.symbol Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 22:25 a ja jestem chrześcijaninem i mnie takie określenie wcale nie rusza. Katolicy mają z tym największy problem. PS. Tak nie lubię katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwerty Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 23:25 Spadaj moherze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechoo Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 00:11 a widziałaś któryś z siedmiu "na szczęście" świata? ;) ja tylko piramidę Cheopsa, przecudny widok. sorry, przenajszczęśliwszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
cosczegoniebylo Katolicy... 10.01.10, 13:24 Czy wszystkim katolikom nalezy się usuwać i podporządkowywać? Język pisany jest dla wszystkich ludzi, nie tylko dla katolików, a słowo cud nie jest patentem kościoła katolickiego. alpepe napisała: > Jestem katoliczką, ale używanie w tytule słowa cud jakoś tak mnie drażni. Nie > można napisać: na szczęście, nikt nie ucierpiał? Odpowiedz Link Zgłoś
zx81s GW: Z krzyżami walczą, a o cudach piszą. 10.01.10, 15:34 Zdeklarujcie się wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świadek Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.jmdi.pl 09.01.10, 21:27 elewacja oderwała sie z piątku na sobotę miedzy 1.30 a 1.45 w nocy od 10go do 6go piętra dopiero o godzinie 13.30 straż pożara usuneła reszte elewacji(ocieplenia) czyli od 6go do 1go pietra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadi9 Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.147.166.202.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.01.10, 22:41 kawał elewacji czyt.parę arkuszy styropianu z siatką i klejem - waga jakieś 2kg niesiona w dal lekkim smaganiem wiatru :] - wielkie halo - a u nas we wrocku 3 tyg. temu pół budynku z rozbiórki poleciało na 4 pasmową ulicę (właściwie na skrzyżowanie gdzie jest 6 pasów) - było czego się bać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafko Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.147.202.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.01.10, 21:19 2 kg? 1 m2 waży okolo 15 kg (średnio). Swoją drogą jestem ciekaw kiedy ta elewacja byla robiona. Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 23:00 Według strażaków, ściana budynku nie wytrzymała złych warunków pogodowych. To było takie docieplenie na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desaann Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.10, 23:06 ku*wa a moze laskawie ktos napisze w jakim miescie cala przygoda sie dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Jak Tarchomin to wiadomo, że Kraków, nieuku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 23:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Oooo, taak! Już w V klasie podstawówki uczą, IP: 217.98.20.* 09.01.10, 23:51 a potem co roku aż do matury, że "każden musi znać", iż Tarchomin => Kraków. ;P Nie ma to jak zapyziały zarozumiały pseudopatryjotyzm, prawda ćwikłowy? :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Ale was łatwo podpuścić, matołki jedne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 00:38 Wiem, gdzie jest Tarchomin. Miło jednak popatrzyć na wasze wielkie oburzenie i rzucanie obelgami. Niewiele jak widać potrzeba od tego, hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio HaHa! bornholmbornholm pwnd!!! :)) lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 01:07 Jasio, prowokacja się udała ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.punkt.pl 10.01.10, 09:21 a cena metra w tym bloku pewnie po 8 tys. za metr hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.10, 11:39 cena metra to 8 tyś za pól metra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: 94.75.121.* 10.01.10, 14:25 Tarchomin Snierawitów7 To jest oczywiste że niedopełniono obowiązków ,nie przytwierdzono styropianu kołkami do ściany co jest konieczne,bo przy większych opadach i mrozach odklei się styropian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.ask4.pl 10.01.10, 18:34 POLSCY Fachowcy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peem Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.as.kn.pl 10.01.10, 19:16 polnische wirtschaft... a raczej warszafskie dzieło specjalistów Odpowiedz Link Zgłoś