Dodaj do ulubionych

Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 19:18
tak wyglądają remonty elewacji po polsku. zamiast remontu, na zniszczony tynk
nakleja się styropian i maluje. brzydko, tanio, tymczasowo
Obserwuj wątek
    • Gość: Zibi Komuna pobudowała i stoi 30 lat IP: *.retsat1.com.pl 09.01.10, 19:39
      a współczesne budownictwo nie wytrzymało nawet kilu lat. Podobna jakość jest w
      tzw. deweloperce - gips, karton, styropian, blacha. O komuszej solidności
      można tylko pomarzyć.
      • Gość: ciekawski Re: Komuna pobudowała i stoi 30 lat IP: *.izacom.pl 10.01.10, 00:24
        Czy mógłbyś podać jakieś źródło swoich rewelacji? Konkretnie, chodzi
        mi o informację, gdzie i kiedy zawalił się budynek mieszkalny,
        wybudowany w ostatnich latach przez tzw. deweloperów.

Co do trwałości budownictwa za tzw. komuny - poczytaj sobie o
        wypadku na budowie przy placu Grunwaldzkim we Wrocławiu w latach 60-
        tych, albo przypomnij sobie, co się stało z warszawską rotundą
        podczas wybuchu gazu.
    • luksusowy_yacht Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 19:44
      raczej ktos nie uzyl kolkow do przylapania styropianu do sciany, a
      nie warunki atmosferyczne zawinily
      • Gość: majster Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 20:31
        Panowie od dociepleń metry na akord robili i "zapomnieli" z pospiechu kotwy do styropianu zaaplikować.Typowe polskie partactwo
      • Gość: ed Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.chello.pl 10.01.10, 09:35
        no i już pan internetowy ekspert znalazł odpowiedź. Nie widząc, nie badając.
        Brawo, na pytanie czy w na marsie są ufoludki też masz nie budzącą wątpliwości
        odpowiedź?
        • luksusowy_yacht Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 10.01.10, 10:11

Gość portalu: ed napisał(a):

> no i już pan internetowy ekspert znalazł odpowiedź

sam robie docieplenia i wiem jak wiele firm w Polsce stara sie
          zaoszczedzic.

dzieki za ocenienie mojej wiedzy tak wysoko :)
    • Gość: wrocławianin Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.217.146.194.generacja.pl 09.01.10, 19:45
      partactwo nie robota:
      jak mozna nie zakołkowac tak wysoko polozonego styropianu?
      • miaukota Chwała Bogu. 09.01.10, 20:02
        Szczęście od Boga dane,że to nie blok oderwał się od elewacji.
    • Gość: anon Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.chello.pl 09.01.10, 20:00
      W Gdańsku było to samo

www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Runela-elewacja-na-Suchaninie-n35459.html?&id_news=35459&strona=10
      • iq58 Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 10.01.10, 08:44

Gość portalu: anon napisał(a):

> W Gdańsku było to samo
        >
        E tam, w Gdańsku nie było takiej balangi na szóstym. ;)
    • Gość: jatowiem Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: 41.232.96.* 09.01.10, 20:17
      I tak się będzie działo na elewacjach wielkopowierzchniowych na których nie dano dylatacji oraz otworów do dekompresji powietrza za ociepleniem.
      • Gość: Maja Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.chello.pl 10.01.10, 20:48
        Parę lat temu ocieplano wieżowiec przy Malczewskiego. W listopadzie była
        rekordowa wichura i pół świeżo położonej elewacji, już zakotwionej, a jakże,
        poleciało ze ściany.
    • Gość: polscy partacze w polsce to norma IP: *.quarto.pl 09.01.10, 20:18
      a już zobaczcie budynki na górnym śląsku,centrum Katowic jest względne ale ale
      jak ktoś wejdzie w którąś z bram-bez kasku na własne ryzyko,prywatni
      właściciele zamykają takie podwórka-wejście z jednej strony-aby nie odpowiadać
      za zwalający się tynk
      • Gość: Welarg Raczej ściana budynku nie wytrzymała złej jakości IP: *.aster.pl 09.01.10, 20:38
        wykonawstwa. Potrzebana jest ekspertyza ITB.
      • Gość: quinto Re: w polsce to norma IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.10, 20:50
        kotwy na pewno były, tyle ze najtańszy plastikowy szajs jaki można w handlu zdobyć
    • alpepe Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 21:00
      Jestem katoliczką, ale używanie w tytule słowa cud jakoś tak mnie drażni. Nie
      można napisać: na szczęście, nikt nie ucierpiał?
      • Gość: wa_wa Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.aster.pl 09.01.10, 21:14
        alpepe, hmmm... jaka cudna katoliczka.
      • soyokaze Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 21:35
        W sumie masz rację, bo jeśli za każdym razem, gdy nikt nie ucierpi, przypisujemy to cudom, to przy wypadkach powinniśmy pisać również "za sprawą Woli Bożej zginęło dziś w wypadkach 20 osób. Amen." Ot, wiara, każdy wierzy w co chce.

PS, o dziwo sam także jestem katolikiem.
        • alpepe Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 22:47
          Choć jeden inteligentny zrozumiał, o co kaman. I o dziwo, też katolik.
      • Gość: kleryk Monopol katolików? chrześcian? IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.10, 21:54
        Na szczęście nie musisz czytać postów w internecie. Czytaj tylko biblię i pismo
        święte. Tam są prawdziwe cuda, o jakich nie śniło się waszym filozofom.
        • everettdasherbreed Re: Monopol katolików? chrześcian? 09.01.10, 22:35
          Nie wiem, czy o tym wiesz, ale katolikom (owieczkom) zabrania się samodzielnego
          czytania i analizowania Biblii.
          Od tego są kapłani i tzw. urząd nauczycielski.
          Katolik ma wierzyć w to, co mu się do wierzenia poda.
          • alpepe Re: Monopol katolików? chrześcian? 09.01.10, 22:43
            jakieś źródło, najlepiej prawo kanoniczne, dogmat lub ustęp w Katechiźmie?
          • Gość: ciekawski Re: Monopol katolików? chrześcian? IP: *.izacom.pl 10.01.10, 00:27
            Katolikom zabrania się czytania i samodzielnego analizowania Biblii?
            Skąd to wytrzasnąłeś? Mnie jakiś czas temu ksiądz objechał właśnie
            za to, że nie czytam Biblii w domu i nie staram się jej sam
            przemyśleć. Katolicki ksiądz, dodam :)
            • zx81s Chrześcian? Jakaś nowa figura geometryczna? 10.01.10, 15:32
              Autor najwyraźniej szkoły nie kończył, a uważa siebie za teologa.
        • alpepe Re: Monopol katolików? chrześcian? 09.01.10, 22:42
          jeśli to do mnie, to widać, nie zrozumiałeś, ale trudno. Cud, że potrafisz
          obsługiwać klawiaturę.
      • 7.symbol Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 22:25
        a ja jestem chrześcijaninem i mnie takie określenie wcale nie rusza. Katolicy
        mają z tym największy problem.

PS.
        Tak nie lubię katolików.
      • Gość: Qwerty Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 23:25
        Spadaj moherze.
      • Gość: grzechoo Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 00:11
        a widziałaś któryś z siedmiu "na szczęście" świata? ;) ja tylko piramidę
        Cheopsa, przecudny widok. sorry, przenajszczęśliwszy :)
      • cosczegoniebylo Katolicy... 10.01.10, 13:24
        Czy wszystkim katolikom nalezy się usuwać i podporządkowywać?
        Język pisany jest dla wszystkich ludzi, nie tylko dla katolików, a słowo cud nie
        jest patentem kościoła katolickiego.

alpepe napisała:

> Jestem katoliczką, ale używanie w tytule słowa cud jakoś tak mnie drażni. Nie
        > można napisać: na szczęście, nikt nie ucierpiał?
        • zx81s GW: Z krzyżami walczą, a o cudach piszą. 10.01.10, 15:34
          Zdeklarujcie się wreszcie.
    • Gość: Świadek Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.jmdi.pl 09.01.10, 21:27
      elewacja oderwała sie z piątku na sobotę miedzy 1.30 a 1.45 w nocy
      od 10go do 6go piętra dopiero o godzinie 13.30 straż pożara usuneła
      reszte elewacji(ocieplenia) czyli od 6go do 1go pietra
    • Gość: wadi9 Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.147.166.202.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.01.10, 22:41
      kawał elewacji czyt.parę arkuszy styropianu z siatką i klejem - waga jakieś
      2kg niesiona w dal lekkim smaganiem wiatru :] - wielkie halo - a u nas we
      wrocku 3 tyg. temu pół budynku z rozbiórki poleciało na 4 pasmową ulicę
      (właściwie na skrzyżowanie gdzie jest 6 pasów) - było czego się bać
      • Gość: rafko Re: Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.147.202.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.01.10, 21:19
        2 kg? 1 m2 waży okolo 15 kg (średnio). Swoją drogą jestem ciekaw
        kiedy ta elewacja byla robiona.
    • quosoo Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku 09.01.10, 23:00
      Według strażaków, ściana budynku nie wytrzymała złych warunków pogodowych.

To było takie docieplenie na lato.
    • Gość: desaann Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.10, 23:06
      ku*wa a moze laskawie ktos napisze w jakim miescie cala przygoda sie dziala?
      • Gość: Jasio Jak Tarchomin to wiadomo, że Kraków, nieuku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 23:19
        • Gość: z Oooo, taak! Już w V klasie podstawówki uczą, IP: 217.98.20.* 09.01.10, 23:51
          a potem co roku aż do matury, że "każden musi znać", iż Tarchomin =>
          Kraków. ;P
          Nie ma to jak zapyziały zarozumiały pseudopatryjotyzm, prawda
          ćwikłowy? :DDDDDD
        • Gość: Jasio Ale was łatwo podpuścić, matołki jedne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 00:38
          Wiem, gdzie jest Tarchomin.
          Miło jednak popatrzyć na wasze wielkie oburzenie i rzucanie obelgami.
          Niewiele jak widać potrzeba od tego, hihihi.
    • Gość: zdzisio HaHa! bornholmbornholm pwnd!!! :)) lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 01:07
      Jasio, prowokacja się udała ;))
    • Gość: er Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.punkt.pl 10.01.10, 09:21
      a cena metra w tym bloku pewnie po 8 tys. za metr hehehe
    • Gość: buc Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.10, 11:39
      cena metra to 8 tyś za pól metra
    • Gość: fachowiec Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: 94.75.121.* 10.01.10, 14:25
      Tarchomin Snierawitów7
      To jest oczywiste że niedopełniono obowiązków ,nie przytwierdzono
      styropianu kołkami do ściany co jest konieczne,bo przy większych
      opadach i mrozach odklei się styropian
    • Gość: tedi Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.ask4.pl 10.01.10, 18:34
      POLSCY Fachowcy :)
    • Gość: peem Wielki kawał elewacji oderwał się od bloku IP: *.as.kn.pl 10.01.10, 19:16
      polnische wirtschaft... a raczej warszafskie dzieło specjalistów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka