sselrats 14.11.11, 23:11 W 2012 bedzie studniowka 2011? To dopiero nowosc i odpal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polak200 Znakomity pomysł! 14.11.11, 23:25 Liceum im. Lajosa Kossutha w Warszawie bije inne pomysły na głowę - sami wymyślili pokera, w pakiecie może znajdować się wizyta funkcjonariuszy skarbówki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Znakomity pomysł! IP: *.net.autocom.pl 15.11.11, 00:20 Wizyta dodajmy niezapomniana, w programie wejście smoka - funkcjonariusze wpadają na salę razem z drzwiami, piękne funkcjonariuszki kontra młodzi bogowie z III e, na koniec chłopcy i dziewczęta dojrzewają i zakładają nową biżuterię, następnie tanecznym krokiem opuszczają salę przy dźwiękach puluneza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DNA Dziewczynki i Chlopcy IP: 193.57.67.* 15.11.11, 06:23 Kiedy mialem studniowke (1998) renomowane licea robily je na swoich aulachi. Byly tance, flaszka z woznym, ludzie sie stawali jacys blizsi... Teraz wszystko odpicowane na "zastaw sie a postaw sie", niby bawimy sie wspolnie a tak naprawde to tylko hermetyczny pokaz na co kogo stac... Gdybym mial 19 lat - zamiast na studniowke zapewnilbym dziewczynie wieczor i noc warta tysiac studniowek... Ciekawe jak mocnego kaca (moralnego) beda miec imprezowicze dzien pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright spoko, moralnego kaca maja wylacznie myslacy 15.11.11, 08:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 23:27 Chore te marzenia, zamiary, kompleksy i fobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry człowiek Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.146.239.147.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.11.11, 01:16 Tak, śmierdzące sale gimnastyczne i chowanie się z wódą po jeszcze bardziej śmierdzących kiblach to był dopiero ubaw, co? A jak ktoś woli sushi od rodzicielskich przaśnych pseud-wypieków (bo mało kto potrawi zrobić naprawde dobre ciasto!), to jest degenerat i odpowiada za całe zło tego świata. Widzę, że wielu żal d... ściska, że oni nie mieli tak, jak ma dzisiejsza młodzież... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.play-internet.pl 15.11.11, 01:45 a i tak robotre dostaniesz za 1500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merkuriusz Mądry człowiek - :-)))) - dawno się tak nie IP: 81.219.189.* 15.11.11, 06:51 uśmiałem. Kto ci kazał "pić wódę w kiblu" ? - z jakiej remizy te wrażenia ? Miałem studniówkę prawie 30 lat temu, piłem alkohol stawiając go na stole a toast wszyscy wznieśli ze swoim wychowawcą - po prostu trzeba było mieć trochę kultury a jeżeli twoja "kultura" jest na poziomie wc - to tam piłeś i tyle. A salę gimnastyczna trzeba było przewietrzyć i udekorować. A sushi to ty więcej nie oglądaj w tej telewizji bo dostaniesz wypieków - ale na twarzy. Co masz do domowego ciasta ? - Za takie teraz płacisz więcej niż za sklepowe czy z cukierni. Jakieś kompleksy Ci odżywają ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simian raticus Zwisała mi studniówka! IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 06:53 n raticusW d00pie ją miałem! Schlałem się jak świnia i naćpałem jak w Las Vegas Parano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hryjku Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.multi-play.net.pl 14.11.11, 23:27 A ja serdecznie olałem ciepłym moczem tą całą błazenadę i na studniówkę nie poszedłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.devs.futuro.pl 14.11.11, 23:41 "A ja serdecznie olałem ciepłym moczem tą całą błazenadę i na studniówkę nie poszedłem." I ktoś ma ci z tego powodu gratulować ? Zawsze było mi żal takich antyspołecznych "ciołków" w liceum, niby lata młodości a żadnych wspomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 23:56 Ja też olałem i nie żałuję. Widocznie wspomnienia masz wyłącznie wtedy, kiedy ktoś ci je zorganizuje. Ja trzymam się z dala właśnie od kołków tego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.devs.futuro.pl 15.11.11, 00:18 Wspomnienia mam przede wszystkim związane z przyjaciółmi i i właśnie ze względu na nich studniówka jest warta wspomnień. Ale tak, lepiej gnuśnieć w domu a gdy dzieci zapytają o studniówkę wymownie milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsads Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.acn.waw.pl 15.11.11, 02:55 Pierdoły opowiadasz, w takim przypadku studniówka to po prostu kolejna imprezka i tyle. Można ale nie za taką kasę. Błazenada i bałwochwalstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.devs.futuro.pl 15.11.11, 16:17 Rzeczywiście przypadki przedstawione w tekście dla mnie też są na granicy tolerancji. Jednak nie zmienia to faktu, że świadoma rezygnacja ze studniówki moim zdaniem dotyczy osób które nie potrafią wspólnie bawić się z osobami z którymi spędzili 3 bądź 4 lata (lepsze lub gorsze ale zawsze), za to potrafią doskonale narzekać i smęcić. I nikt mi nie mówi, że bojkot studniówki w imię zatrzymania komercjalizacji tej imprezy jest lepszy od z wspólnej zabawy ze znajomymi nawet jeżeli przyświeca jej wątła idea 100 dni przed maturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hryjku Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.multi-play.net.pl 15.11.11, 17:06 Gdy już skończysz gimnazjum łosiu to może pojmiesz że robienie imprezy w myśl zasady "zastaw się a postaw się" jest żałosne. I wielce żałośni są ludzie uważający się za lepszych i uczestniczący w nich. Wybacz ale dalszej polemiki z Tobą prowadzić nie będę. Nie mój poziom i zniżać się do Twojego nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.devs.futuro.pl 15.11.11, 18:34 Nie jestem zwolennikiem typów imprez zastaw się a postaw się, gimnazjum też dawno temu skończyłem więc źle trafiłeś ale nie ma problemu. Koszt studniówki 400-500 zł od pary (standardowe ceny w hotelach jeżeli studniówka ma mieć charakter "poważniejszy") raczej nie kwalifikuje się do imprezy zastaw się, prawda ? A zawsze można zorganizować studniówkę w szkole obniżając koszty, nie widzę w tym niczego złego. W wypadku jeżeli nie ma się pieniędzy na studniówkę cóż zawsze można zarobić. Ja za zaproszenia dla siebie i partnerki zapłaciłem z zarobionych własnoręcznie pieniędzy i nie żałuję. Jeżeli za zbojkotowaniem studniówki opowiedziało się więcej osób aniżeli tylko ty to okej i jestem w stanie to zrozumieć, jeżeli nie...cóż w takim wypadku laurkę wystawiasz sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hryjku Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.multi-play.net.pl 15.11.11, 20:21 Tak jak wcześniej wspomniałem dalszą polemikę z twoją osobą sobie daruję. Jesteś typowym leszczem który uważa się za lepszego i określa mających inne zdanie mianem cytuję "antyspołecznych "ciołków"". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brain_dead Nie lubię studniówek jak i . . . IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 06:58 urodziny, imieniny, wesela czy święte komunie jak i chrzcinn! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stef Matura 89 IP: *.140.c67.petrotel.pl 15.11.11, 07:05 Dekoracje robilismy na salach sportowych naszego liceum kilka dni, takiej atmosfery nigdy juz nie bylo. Studniowka w przerobionym garniaku wujka bo juz nie bylo czasu na szukanie lub kupowanie nowego, bo i nie bylo gdzie. Zaje...sta zabawa, wraz z alkoholem na strychu dzieki kluczom podrobionym od woznej. Poranne mleko spod sklepu w szklanej butelce. Komuna padala, wszyscy weselej patrzyli na swiat. Zal mi was nowobagacka mlodziezy.. a wlasciwie nie zal mam was w d....e i smieje sie z was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neron Re: Matura 89 IP: *.183.185.127.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.11.11, 09:55 Dzięki za ten tekst. ładnie ujęte. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.play-internet.pl 15.11.11, 01:47 wspomnienia za straych szmal pozdro piecset szkoda Cie! Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Studniówka wypasiona albo żadna 14.11.11, 23:28 Niech dzieciaki zaczną płacić same to koszty spadną o 60-75%, a zabawa będzie równie udana o ile nie lepsza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usak Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.asm.bellsouth.net 15.11.11, 04:02 Nie jestem pewien. Provident zaoferuje dzieciakom, przeciez juz pelnoletnim, specjalne kredyty studniowkowe (1000PLN na 10 lat za 29,9% APR) i ceny imprez nie tylko ze nie spadna, ale pojda jeszcze w gore. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usak Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.asm.bellsouth.net 15.11.11, 04:13 Zapomnialem dodac, ze przez 10 lat dzieciaki beda musialy placic jedynie odsetki od pozyczonego kapitalu (25PLN/miesiac), a 120 rata stanowic bedzie "one baloon payment" rowny 1000PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyziek90 Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.rev.km-net.pl 14.11.11, 23:34 ma to być 'symboliczne' 100 dni przed maturą... Odpowiedz Link Zgłoś
korvetien Na swojej studniówce byłem parę lat temu w 14.11.11, 23:40 warszawskim Radissonie przy Grzybowskiej (tak zarządziła dyrekcja LO). Teraz wiele bym dał za to, żeby mieć studniówkę w swoim liceum - klimat, samodzielne przygotowywanie dekoracji, a przy okazji jeszcze mocniejsze integrowanie się z klasą. Z drugiej jednak strony moje LO nie miało warunków, aby pomieścić wszystkich na sali gimnastycznej - siłą rzeczy towarzystwo rozlpłynęłoby się po korytarzach, co byłoby niejako zaprzeczeniem idei studniówki, gdzie wszyscy bawią się w jednym miejscu, a nie dzielą na mniejsze grupki i po kryjomu popijają alkohol (do hotelu dało radę wnieść butelki od Sprite'a z inną zawartością ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Tylko kurew brakuje nt IP: *.net.autocom.pl 15.11.11, 00:26 Nie bój żaby, co za problem wykonać ze 3 telefony, rodzice zapłacą za wszystko, czego chcą ich kochane pociechy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahhna Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.acn.waw.pl 15.11.11, 00:08 Masakra... Ja wiele lat temu miałam studniówkę w szkole - jedną z ostatnich tego rodzaju. Wrażenie niezapomniane. Dekoracje, klimat, ciasta pieczone przez matki... Galowe stroje. Papieroski popalane w pustych ciemnych korytarzach szkolnych, po kryjomu oczywiście :) Po co wam ten cyrk w hotelach i z weselnym menu..? Co z tego zapamiętacie za 20 lat: wnętrze jakiegoś nieklimatycznego hotelu i roladki po szwajcarsku nadziewane awokado..? Odpowiedz Link Zgłoś
popijajac_piwo Młodzież jakaś dziwna dzisiaj... 15.11.11, 00:10 Za moich czasów to każdy patrzył byle taniej było. Wódki się napić, pannę na warsztat zaciągnąć (cytując klasyka), a nie jakieś czekoladowe fontanny i występy bębniarzy... Jak chcecie dzieci fajną studniówkę, to sobie bar lodowy zamówcie, a nie wróżkę... Odpowiedz Link Zgłoś
naszpanrobert Prawdziwa studniówka z przed lat 15.11.11, 00:14 a nie jakaś tam impreza dla dzieci nowobogackich www.youtube.com/watch?v=POUdA3oNlzA Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 Re: Prawdziwa studniówka z przed lat 15.11.11, 00:34 Teraz musi być sexi, lans i może zabawa w słoneczko ? Dziewuchy ubrane jak do pracy na ulicę. Ze studniówki zrobili miniburdelik. Bal maturalny odszedł w sina dal bo nauczyciele podobno boja sie pobicia przez nowobogackich gtnoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schuwald Pewnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 00:17 ...ci bębniarze i czekoladowe fontanny staną się trendem dopiero po tym tekście. Bo też i dlatego powstał. Odpowiedz Link Zgłoś
zemka Studniówka wypasiona albo żadna 15.11.11, 00:21 zauwazylam ze w stanach im biedniejsze dzielnice tym wieksze limuzyny na studniowkach..... wiec nie dziwmy sie ze te "nowe pieniadze " w Polsce musza sie pokazac a te fontanny czkoladowe to byly modne pare lat temu Krytykowanie ameryki modne wPolsce a rownoczesnie kopiowanie na calego....., nie zawsze to co najlepsze w stanach przynajmniej na oplacenie sali i koszta ogolne mlodziez musi zarobic grupowo to mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amber Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.11.11, 00:23 Cala polska buduje Warszawe! Moze ktos wreszcie znowu zmbombarduje to przeklete miasto snobow i utracjuszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.net.autocom.pl 15.11.11, 00:31 Nie widzę potrzeby tak radykalnych działań, większa część tej złoto-bananowej młodzieży pozjada się potem nawzajem żywcem w korporacjach w imię awansu, premii i lepszego jutra, reszta wyjedzie gdzieś, rozpije się albo trafi na dno, nic z tego nie będzie tak czy siak, nie miejmy złudzeń. Jedyne, co można zrobić, to być od tego syfu jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neron Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.183.185.127.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.11.11, 09:57 Przebijam piątkę. Kolego, sama prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Będzie snobistycznie, głupio i egoistycznie. 15.11.11, 00:34 To będzie pokaz kasy rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Będzie snobistycznie, głupio i egoistycznie. IP: 213.192.80.* 15.11.11, 07:15 Cały ten tekst dowodzi jedynie, że skasowanie najwyższej stawki PIT było dużym błędem. Ale nic straconego: czas na wprowadzenie podatków majątkowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.pools.arcor-ip.net 15.11.11, 00:38 Zascianek pozostanie zasciankiem i nie pomoga tu ani czekoladowe fontanny,ani limuzyny,wrecz przeciwnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welcometopoland a potem lodzik w WC, dragi i do Ruchu Kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 00:41 to pokolenie szybciej pozamyka emerytów w przytułkach niz zarobi na ich emerytury zasada nr 1 - zyc krotko i intensywnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LE Studniówka, maturka, a potem 5 lat imprezy IP: *.play-internet.pl 15.11.11, 00:45 na studiach. A jak dobrze pójdzie to i może doktorat się wyimprezuje. YES!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (x)(x) :D nie zartuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 01:00 system nie potrzebuji wybitnych jednostek ino niewolnikow... w polisz reality szou jest strasznie przeca. po co ci wyksztalcenie jak liczy sie ino cfaniactwo i kontanty ;F studniowka jest jak umycie raczek przez nauczycieli haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bl Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.pools.arcor-ip.net 15.11.11, 01:09 A moz te pieniadze przekazac pajacykowi po prawej stronie artykulu,dla glodnych dzieci w ojczyznie ?Ilez zup bedzie za to! Co na to maturzysci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry człowiek Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.146.239.147.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.11.11, 01:12 A moze Ty zrezygnujesz z jedzenia innego, niz najtansze szynki i sery z Lidla, przeprowadzisz sie do mniejszego mieszkania, zrezygnujesz z organizacji Swiat i dasz zaoszczedzone pieniadze na Caritas? Najlatwiej jest liczyc nieswoja kase... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bl Re: Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.pools.arcor-ip.net 15.11.11, 01:21 Chyba cos poruszylam skoro odpowiedziales?A to dobry znak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gak anonim Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.play-internet.pl 15.11.11, 01:54 zali mi was dzieci co nic nic nie maja czekamy na was Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright i koniecznie rura do tanca oraz 15.11.11, 02:15 para striperow, meski i damski. A co, zyje sie raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Studniówka wypasiona albo żadna IP: *.nplay.net.pl 15.11.11, 02:46 Takie rzeczy tylko w "stolycy":) Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats No i dobrze, niech sie mlodzi bawia, beda pamietac 15.11.11, 04:15 A stare wapniaki zapetlone tylko nadaja o studniowkach samopalach, bialo-czarnych zdjeciach i do drodze do szkoly pod gorke i przez snieg. Nic im juz nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Studniówka wypasiona albo żadna 15.11.11, 04:36 Tak to już jest gdy od 20 lat do liceów trafia "nowobogacka zawodówka". Wielkie mi mecyje - studniówka. Atrakcja dla plebsu - raz w życiu.... kurna, niekiedy na tym sie kończy bo na maturze kicha i obciach. Ale buractwo musi sie pokazać w Mariocie. Dokładnie to samo jest z komuniami, im większy burak tym większy wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
good_vibrations Studniówka wypasiona albo żadna 15.11.11, 05:17 W dupach się poprzewracało, nie ma co. Niby tylko kilka lat minęło od mojej studniówki a wydaje się, że całe pokolenie zupełnie inne. Odpowiedz Link Zgłoś