Dodaj do ulubionych

KONY2012: "Uproszczona historia dla 4-latków". ...

IP: 194.181.93.* 15.03.12, 17:11
Ja tego filmu nie odebrałem tak, jak twierdzą Ugandyjczycy. Moim zdaniem ich złość wynika z bezsilności.
Ja sam z jednej strony nie mam wątpliwości co do szlachetnych pobudek, natomiast wątpię że ta medialna akcja cokolwiek zmieni. Co innego, gdyby pojawiły się informacje o ropie w Ugandzie...
Obserwuj wątek
    • Gość: niez3swiata KONY2012: "Uproszczona historia dla 4-latków". ... IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.12, 17:35
      Coz,
      Oni pozostana juz na zawsze ciemnym narodem swiata...3swiata.
      Niczego nie rozumieja nawet o sobie....,
      czyli wniosek jest prosty-oni potrzebuja bialego ,by pokazal im o co chodzi,kropka
    • jot-23 dlaczego nie zlapali jeszcze 15.03.12, 17:41
      sami szefa tej "nieistniejacej sily"?

"Please tell me Kenny is blowing up a man-shaped balloon"
    • Gość: vonsmroden KONY2012: "Uproszczona historia dla 4-latków". ... IP: 178.73.48.* 15.03.12, 18:07
      Pobudki są bardzo szlachetne, zwłaszcza, że działają tam już międzynarodowe koncerny wydobywające ropę naftową...i tu się zaczyna amerykański altruizm.
      Nie było ropy, to i problemu z ludobójstwem też nie było...
    • Gość: zomizom Re: KONY2012: "Uproszczona historia dla 4-latków" IP: *.icpnet.pl 15.03.12, 18:12
      deliberandum.wordpress.com/2012/03/08/uwagi-cynika/
      tutaj gościu trafnie to wszystko skwitował
    • Gość: u Re: KONY2012: "Uproszczona historia dla 4-latków" IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 18:55
      Otóż zaskoczę cię, informacje o ropie w Ugandzie pojawiły się już w zeszłym roku. Nic dziwnego, że Amerykanie chcą im "pomóc". Nie oszukujmy się, dobro ludu nie leży im na sercu.
    • szpon KONY2012: "Uproszczona historia dla 4-latków". ... 15.03.12, 19:13
      By wreszcie pomogli Syrii! Ale zaraz, tam nie ma ropy...
      youtu.be/oGtRiCjWmr8
    • izopropanol Typowi pseudowspolczujacy 15.03.12, 20:09
      Taak,typowi wspolczujacy murzynkom w Afryce i przez to czujacy sie super, hiper i swiatowcami. Ini sa be i rasisci.
      Bo cool jest dac zlotowke na murzynka w Afryce i jednoczesnie olac polskie dzieci myjace szyby na skrzyzowaniu myslac ze z nich i tak zule wyrosna bo to sie wie, bo to mamy na codzien.

Niestety boje sie ze dozyje tego dnia ze ci wszyscy teraz tacy otwarci i wspolczujacy na wlasnej skorze przekonaja sie ze znajomosc z jednym czarnym doktorem na uczelni czy barmanem w ulubionym klubie to jednak nie to samo co znajomosc z trzydziestka czarnych rodzin x8 ktore wprowadzily sie niedaleko.

Wtedy pogadamy o multi kulti.
      Bo latwo wspolczuc i byc milym jak sie tego nie ma na codzien.A tak z reka na sercu ilu z komentujacych ma jakas murzynska rodzine na pietrze czy w odleglosci 50-100 metrow od domu?
      Zostawcie Afryke Afrykanczykom, beda mieli 3/4 mniej problemow .
      • Gość: sad but true Re: Typowi pseudowspolczujacy IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 01:18
      • Gość: Śluziniec Re: Typowi pseudowspolczujacy IP: *.home.aster.pl 16.03.12, 14:07
        A co to ma wspólnego z artykułem, który dotyczy Murzynów mieszkających w Ugandzie? Jakie multi kulti?!
    • wyjepka KONY2012: "Uproszczona historia dla 4-latków". ... 15.03.12, 21:12
      W Ugandzie jest ropa.
      ----
    • Gość: sarge Kony = Apollo? IP: *.home.aster.pl 16.03.12, 01:32
      Toż to Carl Weathers!
      en.wikipedia.org/wiki/File:Apollo_creed_promo.jpg
    • Gość: Michalinoss KONY2012: "Uproszczona historia dla 4-latków". ... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.03.12, 10:49
      Prawda jest taka, że USA nie mają własnych podstaw prawnych do globalnych działań w Afryce. Film został spreparowany przez agentów w celu wywarcia presji na społeczeństwie, któzy z kolei wymuszą na kongresie stosowne decyzje. Dzięki temu USA będą mogły wysłać większe siły do Afryki i przeciwstawić się tam Chińczykom.
    • Gość: x KONY2012: "Uproszczona historia dla 4-latków". ... IP: *.nask.waw.pl 16.03.12, 13:28
      2 lata temu odkryto tam złoża ropy..
    • Gość: elo Re: KONY2012: "Uproszczona historia dla 4-latków" IP: 178.73.30.* 16.03.12, 19:54
      Qqq informacje o ropie w Ugandzie właśnie nie dawno się pojawiły.. i o to chodzi w tej manipulacji!
    • Gość: ara KONY2012: "Uproszczona historia dla 4-latków". ... IP: 150.254.166.* 26.03.12, 12:06
      W filmie pojawia sie informacja, iż Kony przeniósł swoją działalność poza teren Ugandy, nie wydaje mi się jednak, aby wszyscy oglądający film byli w stanie ją zauważyć (jeśli z czytaniem ze zrozumieniem jest tak poważny problem, to z oglądaniem ze zrozumieniem prawdopodobnie także). Zaraz po obejrzeniu filmu pojawiła się we mnie obawa, że może on zostać wykorzystany dla usprawiedliwienia amerykańskiej interwencji. Przyjadą, rozgrzebią, partyzantów nie wyłapią, będą siedzieć i zastanawiać się co dalej, ginąc w atakach albo napadając cywilów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka