Dodaj do ulubionych

Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 07:14
A najlepsze było w 48 minucie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Grasshopper Kasa w sieci - autentycznie IP: *.ekoenergia.com.pl 07.09.04, 13:50
      • Gość: kk <a href="http://imperiumreklamy.com/pages/index.ph IP: *.ekoenergia.com.pl 07.09.04, 13:52
    • Gość: kid /A sam film jest po prostu ZLY/?brak mi slow??? IP: *.euv / 193.174.122.* 07.09.04, 14:26
      nie rozumiem jak Autorka tekstu moze uzywac takiego stwierdzenia na lamach GW.
      JAK FILM MOZE BYC ZLY?
      moze byc przecietny,moze byc nudny,moze byc zaskakujaco nieciekawy i nie
      trzymajacy w napieciu, ale zly??????
      • Gość: Kafa dobrze napisana recenzja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.04, 14:30
        wg mnie
      • Gość: atriota No wlasnie, on byl po prostu ZŁY.... IP: *.dip.t-dialin.net 07.09.04, 15:35
        skoro wykonujemy telefony, oglądamy, jak Pieńkowska z Durczokiem wykrzywiają
        usta niezależnie od tego, czy wynika to z kontekstu czy nie, to nie czepiajmy
        się, że film jest zły.... - przecież mieszkamy w Polsce, czego tu innego
        oczekiwać?
        • Gość: kid Do Atrioty,w sprawie oczekiwan i zycia w Polsce IP: *.euv / 193.174.122.* 07.09.04, 19:09
          Jezeli ludzie maja miec male oczekiwania wobec mediow, to jakich ludzi zrobia z
          nich media??myslacych skrotami ???trzeba sie czepiac,trzeba krytykowac, takie
          recenzje to ja moge w Super Expresie przeczytac i do nikogo nie bede mial
          pretensji o brak profesjonalizmu.
      • ulicaa Re: /A sam film jest po prostu ZLY/?brak mi slow? 09.09.04, 19:57
        zostawiajac film na boku, to Metro a nie GW
    • Gość: kid wyjatkowo nieprofesjonalna krytyka filmu IP: *.euv / 193.174.122.* 07.09.04, 14:35
      jest mi smutno, ze na lamach Gazety mam do czynienia z takim tekstem=faceta,sen
      milosnikow sadomasochizmu-slownictwo jest ubogie i niefachowe,wyrazone emocje
      przebarwione/tak sie nie pisze recenzji!!!!!!
      • Gość: Mucha Re: wyjatkowo nieprofesjonalna krytyka filmu IP: *.rej.edu.pl 08.09.04, 08:42
        A czego Ty oczekujesz po redaktorkach z Gazety. Większość z nich tłumaczy na
        polski zagraniczne recenzje, a reszta przepisuje (zwłaszcza jak opisują
        komercyjne chały i nawet wygrzebują z nich jakąś głębię) to co w materiałach
        daje dystrybutor. Pierwsze i drugie do sprawdzenia.
    • Gość: urlep. Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.media / *.media-saturn.com 07.09.04, 14:56
      Znając "Gazetę...", gdyby ten film wyglądał tak samo, ale w napisach pod hasłem
      reżyser był jakiś Almodovar zachwycali by się doskonałą głębią scenariusza i
      świetnie poprowadzoną fabułą. Catwoman to nie ten gatunek, droga Pani
      recenzentko.
      • Gość: sdg Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.09.04, 16:54
        Napisaliby : "Almodovar świadomie operuje kiczem i robi to w sposób
        doskonały" ;-)
        • Gość: VatermannShoevarek Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.client.comcast.net 07.09.04, 22:33
          Coz skro nawet w USA ten film dostaje 1 gwiazdke na 5 w brukowej gazecie to
          chyba autorka recenzji dobrze radzi.
          • Gość: kid ALE CHODZI O TO JAK RADZI IP: *.euv / 193.174.122.* 07.09.04, 23:38
            • Gość: ds Nie mowi sie chodzi ino sie mowi rozchodzi IP: *.demo.pl 08.09.04, 16:14
    • Gość: michal Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.chomiczowka.net.pl 07.09.04, 17:29
      HAHAHAHA!!! :D PO SAMEJ ZAPOWIEDZI TEGO FILMU STWIERDZILEM ZE NA TO NIE POJDE,
      SMIERDZI SZMIRA NA KILOMETR... A RECENZJA JEST PRZEZABAWNA :D
    • Gość: michal Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.chomiczowka.net.pl 07.09.04, 17:31
      bi.gazeta.pl/im/2273/z2273072G.jpg MIAUUU! ;))))
      • Gość: ufo Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.09.04, 18:35
        Prawdziwy profesjonalista wysiedziałby na filmie do konca chocby nie wiem co
        sie dzialo i dopiero pozniej po powrocie do domu obsmarowalby tego paszkwila z
        gory na dol. Pozostaje tylko smutno pokiwac glowa nad tym kogo GW zatrudnia do
        pisania recenzji....
        • Gość: Jaro Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.direct-adsl.nl 07.09.04, 21:04
          Ciesz się, że nie dostałeś recenzji pierwszych 3 minut filmu :-)
          Najprawdopodbobnie recnezentka żarła popcorn i bekała więc została wywalona
          z seansu. Teraz rozładowuje swoje frustracje :)
          • Gość: etili66 A NIE PRZYSZLO WAM DO GLOWY,ZE... IP: *.dsl.fiberworld.nl 08.09.04, 08:57
            moze autorka dopasowala styl recenzji do poziomu czytelnikow GW.Zgadzam sie z
            kid,a osobiscie nie lubie tego typu filmow.Niewiem czy da sie napisac dobra
            recenzje z takiego filmu(moze kid by sprobowal),najlatwiej chyba postawic
            gwiazdke jak w tym brukowym amerykanskim pismie..
    • Gość: c Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.04, 19:10
      ...i tak na koncu okazuje sie, ze zabija lokaj. lol
      • etili66 Re:JA MYSLE,ZE AUTORKA DOPASOWALA.... 08.09.04, 11:48
        styl recenzji do poziomu intelektualnego czytelnikow GW.
        Ja osobiscie nie jestem fanka takich filmow
        • natazawa kid,do etilli 66, 08.09.04, 16:41
          a jednak sama jestes czytelniczka GW SKORO TU ZAGLADASZ,jak mozesz oceniac
          poziom czytelnikow GW,CZEKAM NA PROPOZYCJE,prowadzisz jakies sondaze?albo moze
          przeprowadzasz jakies ankiety na ulicach...
    • Gość: kid jeszcze slowko o filmie IP: *.euv / 193.174.122.* 07.09.04, 19:35
      Autorka recenzji zdaje sie byc zniesmaczona efektami specjalnymi i ogolnym
      charakterem filmu Catwoman. No coz, to nie jest Wzgorze nadzieji ale film
      oparty na komiksie, bardzo znanym np. w USA. CI ktorzy czytywali ten komiks w
      dziecinstwie, fani komiksowej Catwoman, wybiora sie na ten film chociazby ze
      wzgledu na sentymenty. Potencjalni odbiorcy tego filmu, na ktorych licza
      producenci to przede wszystkim DZIECI i ich rodzice,pozniej komiksowi maniacy,
      za nimi spragniona rozrywki, szukajaca alternatywy na piatkowy wieczor
      mlodziez.... a na koncu Recenzentka Maja Staniszewska, ktora chce zobaczyc
      Halle w skorzanym wdzianku i nie ma pojecia,ze filmy oparte na komiksach trzeba
      mierzyc inna miara, nawet jesli film zaslugiwalby na zlota maline.
    • Gość: Piotrek Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.kir.pl 07.09.04, 19:52
      Jak można oceniać film, którego nie widziało się w całości? Nie wytrzymałaś, to
      siedź cicho. I tak to jest z kobietami, które idą na film tylko po to, aby
      popatrzeć sobie na stroje innych.
      • Gość: VatermannShoevarek Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.client.comcast.net 07.09.04, 22:42
        Film Martwica Mozgu trwa 2 godziny. Naprawde po kilku minutach mozna stwierdzic
        ze to totalny, bezmysly kicz. To, ze Catwoman jest dla 'dzieci', 'komiksowych
        maniakow' itd nie usprawiedliwia tworcow. Krytyk nie powinien mowic 'ten film
        jest dobry jesli wziasc pod uwage kategorie C'. Kategoria C mowi sama za
        siebie. Jesli ktos poszukuje w filmach jakichs doznan estetycznych czy ciekawej
        fabuly kiepski film (czy to sensacyjny czy inny) nie moze dostac rekomendacji.
        Oczywiscie jesli podobaja ci sie kiepskie, infantylne filmy to twoja sprawa.
        Recenzentka najprawdopodobniej celuje troche wyzej. Nie rownajmy w dol tylko w
        gore.
        • Gość: kid do vatermanna IP: *.euv / 193.174.122.* 07.09.04, 23:21
          nie jestem fanem kategorii C, jak to zasugerowales.catwoman moze sobie byc dla
          dzieci i to nie jest usprawiedliwienie dla tworcow,ale jakbys dokladnie
          przeczytal to co napisalem i zrozumial, ze chodzi mi o jakosc recenzji tego
          filmu a nie jakosc samego filmu.
          Nie jestem tez fanem komiksow, ale milo wiedziec ,ze filmy oparte na kanwie
          komiksowej zaliczasz do kategorii c=kiedys fantastyka byla tak niedoceniana,ale
          pojawil sie Wladca Pierscieni.CATWOMAN popularnosci komiksow z pewnoscia nie
          poprawi. JEZELI KATEGORIA C MOWI SAMA ZA SIEBIE TO PO CO ISTNIEJA RECENZJE
          FILMOW KATEGORII C,JESLI Z NICH NIC NOWEGO JUZ NIE WYCZYTASZ.
          radze czytac dokladnie komentowany artykul,tylko sie osmieszasz.
    • Gość: kid nie moge wytrzymac IP: *.euv / 193.174.122.* 07.09.04, 20:07
      jeszcze jedno, wlasciwie podstawa- NIE IDZ DO KINA ALE ZOBACZ ZDJECIA Halle-a
      gdzie przeczytam uzasadnienie????liczy sie uzasadnienie Pani Majo.=wiem, wiem
      glupi film, nudny fim, zly film.
      • Gość: VatermannShoevarek Re: nie moge wytrzymac IP: *.client.comcast.net 07.09.04, 22:47
        Uzasadnienie - Oszczedz pare zlotych, wejdz na internet i popatrz na zdjecia.
        Skoro nie ma fabuly to co innego pozostaje z filmu?
        • Gość: kid fabula jest ,trzeba tylko napisac ze jest slaba, a IP: *.euv / 193.174.122.* 07.09.04, 23:34
          , a zreszta czego TY SIE spodziewasz wlaczajac film MARTWICA MOZGU, ZE CO ZARAZ
          ODLECISZ,BO FILM CIE ROZLOZY NA LOPATKI...
          i daruj sobie te oszczedz pare zlotych
    • Gość: stefan Znaczy Kobieta-Knot? IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 07.09.04, 22:06
    • Gość: KS - k - AL Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 08.09.04, 00:43
      E tam

czego pan redaktor oczekiwał?

przecież to z założenia miała być głupia bajeczka...
      Mi się podobał fragment, w któym Sharone Stone uda, że płacze, bo zabito jej
      męża...
      przewijałem sobie ten fragment z 10 razy...
      śmiechu w tym filmie co nie miara...

trzeba brać proporcje
      to miało być takie pretensjonalne...

Pozdrawiam
      KS - k - AL
      • Gość: zu Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.itpp.pl 08.09.04, 09:31
        "[...] PRZEWIJAŁEM sobie ten fragment z 10 razy..."

czyżby film miał już swoją premierę na stadionie X-lecia?
        • Gość: oczywiście Miau Miau :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:46
      • Gość: kid tak, stary, jasne a odniosles takie wrazenie? IP: *.euv / 193.174.122.* 08.09.04, 12:52
    • Gość: befemot Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: 62.29.137.* 08.09.04, 12:18
      Cos jest na rzeczy.
      Zagrała w tym filmie, bo pewnie lubi...
      takie gadżety.
      Dyskretny urok dewiacji.
      Pozycja no 1 na półce filmów sado-maso.
      Dla mnie również no 1 , ostatnich wakacji.
      Może jest adeptem maso-nerii?
      I oddaje się prymitywnym obrzędom w celi?
      Mnie to nie rucha.
      Ropucha.

• Gość: Grace To znaczy że GW i Agora nie sponsoruje tego filmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 22:25
      Jeżeli taką recenzję możemy przeczytać tzn. że Gazety Wyborczej czy Agory nie
      ma wśród sponsorów.
    • Gość: maria Re: Wysz?am z kina - nie idz´ na "Kobiete˛-Kota" IP: *.adsl.wanadoo.nl 09.09.04, 00:42
      czy wlasnie w taki sposob ucza was teraz w szkolach dziennikarskich pisac recenzje
      filmowe?Naprawde wstyd! Obejrzalam ten film, nie moge powiedziec zebym chciala zachecac do
      obejrzenia, ale wydaje mi sie ze dziennikarz Gazety Wyborczej nie powinien formulowac recenzji
      w ten sposob!
    • Gość: luk Re: Wyszłam z kina - nie idź na "Kobietę-Kota" IP: *.petrus.com.pl 09.09.04, 09:04
      cienka lala z ciebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka