Gość: remek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:08 Zgadzam sie. Trzeba zamykac tych piratow drogowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kierowca POPIERAM!!! IP: 157.25.91.* 29.09.04, 11:13 Tak jest na całym świecie, ale nie u nas. Policja to zawsze "oni", a donosić wstyd. Przykład ze Szwajcarii: jadę piękną drogą, mijam ograniczenie prędkości do 90 km/h. Droga jak polska autostrada, ruch niewielki, tnę dalej spoko. Mijam grzecznie jadących tubylców, widzę oburzone miny, niektórzy machają. Po ok. 10 kilometrach zatrzymuje mnie policja: ktoś zadzwonił z komórki, że drogą jedzie pirat. Też bym tak chciał u nas! Byłoby bezpieczniej i spokojniej, ale nikt tego nie robi bo... no właśnie dlaczego? Może wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
saganek Re: kretynizmy jakich malo 29.09.04, 11:39 Masz racje.1 policjant nic nie wymysli.2 wymysli idiotyzm a teraz myslalo 3 i to za moje pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco Ciekawe czy tak będziesz pisała, gdy ci kogoś z bl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:44 iskich taki pirat potrąci, nie daj Bóg uszkadzając lub zabijając... Trzeba zwalczać wszelkie zagrożenia, a prywatnych osób jest tysiące razy więcej niż policjantów. Tylko że najpierw nasz naród musi nauczyć się szanować policję. Na zachodzie to bardzo szanowany zawód, tymczasem u nas.. aż szkoda mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balloon Re: Ciekawe czy tak będziesz pisała, gdy ci kogoś IP: 212.160.170.* 29.09.04, 14:38 nigdzie ten zawód tak naprawde nie jest szanowany, pies to pies, policji nie lubi ten kto miał z nimi do czynienia (i to nie koniecznie jako przestępca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco A wiesz jak jest indziej? Czy patrzysz na "indziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:59 " przez pryzmat Polski? Wiedz, że np. w Austrii (a znam ten kraj bardzo dobrze, spędziłem tam bardzo wiele czasu) policja cieszy się bardzo dużym szacunkiem. Ty najwyraźniej nie możesz się prawidłowo rozwinąć albo jesteś dresem/kibolem/karkiem i stąd tak masz. Ciekawe czy jak tobie się coś stanie, to dalej będziesz, w imię "polskości", uważał że policja to psy, które należy trzymać w zamknięciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: A wiesz jak jest indziej? Czy patrzysz na "in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:41 Tak! Ale Austria to kraj policyjny i kraj kapusiów już od czasów Franciszka Józefa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco I dobrze na tym wszyscy wychodzą!!! Przynajmniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 18:14 kultura jazdy i poziom bezpieczeństwa są tak wysokie, że Polska pewnie nigdy nawet sie nie zbliży. A Ty najwyraźniej mentalnie żyjesz jeszcze w PRLu... kraj kapusiów... a może jeszcze siedziba światowej żydo-masonerii??? :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:chyba marza ci sie stare czasy z zomo IP: 207.248.159.* 30.09.04, 01:08 niech przejada sie po polsce to beda mieli piratow na kopy zwlaszcza na glownych trasach pamietamy.tripod.com rzeczenie krola angielskiego karola II: ujrzawszy pod pregierzem skazanca spytal co sie stalo odpowiedziano mu milosciwy panie pisal satyry na ministrow odrzekl krol co za glupiec czemuz nie pisal na mnie ? nic by mu sie nie stalo prawem ktore najlepiej odslania zamiar despotow , jest kara smierci ustanowiona przeciw autorom pamfletow i przeciw poetom to nie jest zgola z ducha republiki, w ktorej lud rad widzi upokorzenie moznych. ale ludzie pragnacy obalic wolnosc republiki lekali sie pism ktore mogly obudzic ducha wolnosci. sulla ktory polaczyl tyranie anarchie i wolnosc wydal prawa kornelianskie zda sie na to jedynie wydal ustawy , aby tworzyc zbrodnie tak obejmujac niezliczona liczbe uczynkow mianem morderstwa znajdowal wszedzie mordercow i za pomoca praktyk ktore az nadto znalazly nasladowcow zastawial pulapki, rozsypywal ciernie otwieral przepascie pod stopami wszystkich obywateli ubostwo i niepewnosc mienia rozwija w panstwach despotycznych lichwe gdyz kazdy drozy sie z pieniedzmi w proporcji do niebezpieczenstwa na jakie sie pozyczka naraza nedza sie wciska ze wszystkich stron w te nieszczesne kraje wszystko tam jest wzbronione nawet ratowanie sie pozyczka kupiec zyje z dnia na dzien totez prawo handlowe ogranicza sie do prostych policyjnych zarzadzen niesprawiedliwy rzad nie moze sie obejsc bez rak, ktore by spelnialy jego niesprawiedliwosc: otoz niepodobna aby te rece nie krzataly sie dla siebie samych kradziez gropsza publicznego jest tedy naturalna dla panstw despotycznych wobec powszechnosci tej zbrodni konfiskaty tam sa bardzo uzyteczne w ten sposob przynosza one ulge ludowi pieniadz uzyskany ta droga jest powazna danina, ktorej wladca by nie sciagnal ze zrujnowanych poddanych w kraju takim nie ma jednej rodziny ktora despotyzm pragnalby zachowac w despotyzmie wladza przechodzi calkowicie w rece tego komu sie ja powierza wezyr sam jest despota a kazdy poszczegolny urzednik wezyrem w republikach podarki sa sprawa ohydna cnota zas ich nie potrzebuje w panstwie despotycznym gdzie nie ma ani cnoty ani honoru jedyna rzecza ktora moze sklonic do czynu to nadzieja wygodniejszego zycia Platon zadal aby ci ktorzy przyjmuja podarki za spelnienie swej powinnosci byli karani smiercia zlym bylo tez prawo rzymskie ktore pozwalalo przyjmowac drobne podarki byle nie przekraczaly stu talarow na rok ale tym ktorym sie nic nie daje nie pragna niczego natomiast tym ktorym daje sie troche, pragna niebawem wiecej a pozniej duzo zreszta latwiej jest dowiesc temu ktory nie powinien nic brac , a mimo to bierze niz temu ktory bierze wiecej , gdy powinien brac mniej i ktory zawsze znajdzie po temu pozory , wymowki , przyczyny i racje powszechnym wiadomym jest ze wielkie nagrody w republice sa oznaka upadku gdyz gdy w republice wlada cnota polityczna pobudka ktora wystarcza sama sobie i wyklucza calkowicie inne to panstwo nagradzajace przez dawanie swiadectwa spelnienia obywatelskiej powinosci w sluzbie republiki O duchu praw Monteskiusz POLAKU ODPOWIEDZ SOBIE SAM W JAKIM KRAJU ZYJESZ W 21 wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STULL PIGEON NO TY TO NAPEWNO BYŁEŚ DONOSICIELEM ZA KOMUNY!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:08 TY KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami! jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Miałem z nimi do czynienia i bardzo szanuję! IP: *.chello.pl 29.09.04, 19:07 1. Przy kontrolach drogowych byli zawsze kulturalni 2. Wzywani przeze mnie ;))) z domu przyjechali szybko i zakończyli nocną burdę sąsiadów. I tu tak na marginesie: jak pijana chołota ryczy całą noc za ścianą, też się nikt nie wychyli. Dlaczego? Żeby nie wyjść na "kapusia"? A przed kim? To są pojęcia rodem z więzienia, czy dresiarskiej subkultury, zakorzenione jakoś dziwnie wśród normalnych ludzi. I założę się, że sąsiedzi po cichu mi dziękowali, że się dalo jeszcze parę godzin pospać. A praca w policji jest ciężka, źle płatna i dlatego ich bardzo szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaj troche szanuje, wiecej sie boje IP: 128.163.110.* 29.09.04, 23:26 No wlasnie, jak piszesz praca w policji jest ciezka i zle platna. Dlatego jak odbywa sie selekcja osob pracujacych w policji? Moje typy: 1. osobnicy ktorzy nie potrafia znalezc pracy gdzie indziej 2. osobnicy ktorzy lubia okazac sile fizyczna 3. osobnicy ktorzy lubia przemoc 4. osobnicy ktorzy lubia wzbudzac strach 5. osobnicy ktorzy lubia bron Generalnie odczuwam szcunek dla policji, ale nie chce miec z nimi do czynienia z powodow wyzej wymienionych - szczegolnie na nocnym patrolu i jak maja przed 40-ka. I dlatego jestem tez za tym by drastycznie podniesc place by zmienic selekcje negatywna w policji. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Ciekawe czy tak będziesz pisała, gdy ci kogoś 29.09.04, 21:13 Gość portalu: balloon napisał(a): > nigdzie ten zawód tak naprawde nie jest szanowany, pies to pies, policji nie > lubi ten kto miał z nimi do czynienia (i to nie koniecznie jako przestępca) Gleboko sie mylisz. Sa kraje gdzie policjant jest szanowany i ma autorytet. A podejscie do policji u nas to ewidentny spadek po komunie, gdzie MO bylo czascia aparaty zniewolenia spoleczenstwa. Jeszcze nie tak dawno angielscy policjanci nie nosili broni bo nie musieli. Jak cos powiedzieli to tak mialo byc i bylo. Zmienil to dopiero naplyw imigrantow. No ale oczywiscie to dzialalo w obie strony - ten policjant na prawde sluzyl spoleczenstwu, a nie tylko patrzyl o co sie przyp... jak u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Ciekawe czy tak będziesz pisała, gdy ci kogoś IP: *.top.net.pl 29.09.04, 15:09 Zawód policjanta jest faktycznie nieszanowany w Polsce. Zwłaszcza przez samych policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Knur Re: kretynizmy jakich malo IP: *.kaczory.net.pl / *.kaczory.net.pl 09.10.04, 18:17 nasrał ci podobno cieślak do mózgu (a może był to ten drugi-mały, łysy pierdolec chroniący Okęcie) Odpowiedz Link Zgłoś
saganek Re: POPIERAM!!! 29.09.04, 11:49 Wiem.Bo im sie nie chce d... ruszyc,albo udaja,ze nie maja paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALARM !!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!DONOSICIEL!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:21 TY KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami! jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stull pigeon NO TY TO ZA KOMUNY NAPEWNO KAPOWAŁEŚ !!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:05 TY KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami! jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: POPIERAM!!! IP: *.blich.krakow.pl 30.09.04, 21:25 Dlatego, ze ludzie pamietajacy stan wojenny maja gleboko zakodowane policja=milicja=wrog. Jakakolwiek wspolpraca z wrogiem jest hanbiaca. Rozumiem, ze chlopaczki bez szyj nie chca powiadamiac policji, ale normalni ludzi.. Co zafjadani przeciwnicy, jak widzielibyscie morderstwo to tez udawalibyscie, ze tego nie widzicie? W normalnym kraju takiej dyskusyji w ogole by nie bylo. Jestem kapusiem, bo zadzwonilem na policje, jak banda gnojkow szla po ulicy i rozbijala szyby w samochodach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winky1 Re: Policja prosi o donosy IP: *.rybnet.pl 29.09.04, 11:16 No dobrze, rozumiem, że drogówka prosi o "donosy'" na zwykłych "obywateli" popełniających wykroczenia drogowe. Ale jak się mam zachować, jeśli spotykam się z przypadkiem łamania przepisów przez policjantów w radiowozach? też na nich donosic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble A ja sie nie zgadzam. IP: *.k.mcnet.pl 29.09.04, 11:17 Jak mnie sie nie spodoba Piotrek, to powiem, ze zapier... samochodem na trzeciego. A jak ja nie powiem, to Piotrek sie krepowal nie bedzie. Ludzka zawisc jest nieograniczona. Ja juz mam aktualnie sprawe bo koles powiedzial,ze mu ukradlem paczke fajek, ciagnie sie juz ponad rok. Mimo, ze poza zeznaniami Policja nie zebrala zadnych dowodow. Taki stan prawny wPolsce. Tyle, ze mialem przy sobie paczke, a tamten powiedzial, ze to jego. Teraz czekam na mandaty, jak ktos powie, ze jechalem 195 km/h na trasie Lazienkowskiej. Moze mi nawet prawko zabiora i w koncu doczekam sie pierdla... Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: A ja sie nie zgadzam. 29.09.04, 15:25 Gość portalu: Ble napisał(a): > Jak mnie sie nie spodoba Piotrek, to powiem, ze zapier... samochodem na > trzeciego. A jak ja nie powiem, to Piotrek sie krepowal nie bedzie. Ludzka > zawisc jest nieograniczona. Alez jest - niech dany Piotrek na Ciebie doniesie, a Ty udowodnisz ze w tym czasie nie mogles prowadzic samochodu, bo np ogladales z rodzina film (masz swiadkow) - wtedy dany Piotrek idzie siedziec za skladanie falszywych zeznan na pare latek. I 2-3 takie przypadki i odechciewa sie skladania falszywych donosow. Inna sprawa ze jezeli sa tylko zeznania owego Piotrka przeciw Twoim to w cywilizowanym panstwie jestes niewinny - jest to nierozstrzygalna watpilwosc, a jak wiadomo wszelkie watpliwosci rozstrzyga sie na korzysc oskarzonego 'in dubio pro reo' Tyle ze dopoki w polskich sadach bedzie obowiazywala zasada tzw 'swobodnej oceny dowodu przez sad' a zwlaszcza zeznan to ta zasade mozna o kant d... potluc. Wiem o czym mowie bo sam mialem taka syt. - 3 osoby zeznaly ze bylem gdzie indziej, a jedna ze jakoby mnie widziala podczas tzw 'wybrykow chuliganskich'. I co? Sad uznal zeznania 3 osob za niewiarygodne, natomiast jednej za wiarygodne i na tej podstawie mnie skazal. Co ciekawe - przeciez jesli te 3 osoby zeznaly nieprawde, to popelnily przestepstwo scigane z urzedu! Ale zadnej sprawy nie bylo. A prokurator byl na sali... Oczywiscie dzis bym sie tak nie pozwolil 'zrobic' - jak by bylo trzeba to by sie sprawa w Stasburgu skonczyla, ale to bylo dawno :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rte Re: Policja prosi o donosy IP: 80.51.254.* 29.09.04, 11:17 precz z donosicielstwem!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Policja prosi o donosy 29.09.04, 15:28 Gość portalu: rte napisał(a): > precz z donosicielstwem!!!!!!!!!!!!! mozesz podac namiary na siebie? Chetnie Ci wklepie i skroje z cennych rzeczy. Bo przeciez Ty na policje nie pojdziesz, bo to 'donosicielstwo' Wez sie zastanow co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uaw11 KAPUSIE !!!! IP: 80.51.254.* 29.09.04, 11:19 donosicieli powinno sie likwidowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutu Re: KAPUSIE !!!! IP: 151.157.129.* 29.09.04, 11:43 Donosicielstwo bez profitu to jakis idealizm ktory nie chwyci. Dzis trzeba ustalic konkretne warunki, stawki i kapusiowi odpalic na przyklad 10% mandatu za spelnienie obywatelskiego obowiazku. Czynem spolecznym nie poprawimy swiata. Mamy tysiace doswiadczonych donosicieli wiec wykorzystajmy ten kapital spoleczny i powierzmy bylym SB-kom, ormowcom, ubowcom PZPR-owcom i im podobnym misje ksztalcenia kadr. Budujmy spoleczenstwo obywatelskie nie zaprzepaszczajac tego kapitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: KAPUSIE !!!! IP: *.osiedle.net.pl 29.09.04, 13:10 I prosze PLR zrobil ci z mozgu, tylko usiasc i plakac... albo wyniesc sie z tej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: KAPUSIE !!!! IP: *.osiedle.net.pl 29.09.04, 14:04 Oczywiscie mialo byc: I prosze co PLR zrobil ci z mozgu, tylko usiasc i plakac... albo wyniesc sie z tej Polski. Sorki za blad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WANADOO TY TO NAPEWNO BYŁEŚ ULUBIEŃCEM MO, ZA KOMUNY!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:09 TY KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami! jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: Policja prosi o donosy IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 29.09.04, 11:28 "Dlatego ważne są zeznania świadka. To on może powiedzieć, że pirat wyprzedzał na trzeciego, zajechał drogę czy przekroczył prędkość." i zezna pod przysięga, że widział WYRAŹNIE jak pirat przekroczył prędkość o 23 km/h a wszystko ma zarejstrowane na zdjęciu z telefonu komórkowego wyposażonego w atestowane urządzenie do pomiaru prędkości ludzie litości te barany z polucji:) jaja sobie z nas robią proponuje robić zdjęcia przechodzącym nie na pasach albo deptającym trawniki będzie ciekawiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turkish spoleczenstwo kapusiow IP: *.159.221.165.Dial1.Chicago1.Level3.net 29.09.04, 11:40 tak sie nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian Re: spoleczenstwo kapusiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:50 tak sie nie robi tak? nie no brawo turkish, nic tylko przyklasnac i dac sie przejechac jakiemus debilowi aby podkreslic ze "kapowac nie wolno chocby nie wiem co"... jak ktos mysli ze z dobra fura mozna wszystko, a przepisy czy chocby zwykla przyzwoitosc niektorych nie dotycza to trzeba takiego ukrucic... nie mysle tu o jakims fanatyzmie ze jak ktos jedzie 5 km za dyzo to od razu biec do pana wladzy, ale jak czesto widzimy ze ktos ma niepokolei we lbie za kolkiem i zaraz zabije siebie( to moze akurat mala strata) i innych?? i taki prywatny apel: zrzucimy wreszczcie ten PRL-owski balast ze policja to oni, ci zli od systemu z ktorym nalezy walczyc, a ktos kto chce poczuc sie bezpiecznie na ulicy to kapus, zakala spoleczenstwa i w ogole nie wiadomo kto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flex Re: spoleczenstwo kapusiow IP: *.abo.fi 29.09.04, 13:19 U nas w bloku jest taki klimat, że jak jeden koleś poszedł na policję, to teraz nikt z nim nie rozmawia i wszyscy spluwają na jego widok. I bardzo dobrze: jest to słynne powiedzenie "A w Polsce jak kto chce" i za to kocham ten kraj. Jak ktoś jest ciotą i ciągle boi się, że wpadnie pod samochód "pirata" to niech się wyprowadzi do Szwajcarii, bo tam, jak ktoś napisał w innym poście, donoszą już po 10km jazdy z nadmierną prędkością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco Flex, głupi najwyraxniej jesteś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:52 ...w poniedziałek, na ulicy Broniewskiego w Warszawie, tramwaj miał wypadek - wjechało pod niego trzech naspawanych gości (potwierdziły to badania lekarsie) maluchem. Pasażer zginął, dwaj pozostali ranni. Motorniczego akurat wczoraj poznałem, bo zna go moja siostra. Facet się podłamał, ale narzeczona mu mądrze wytłumaczyła: dobrze że tak się stało - skoro wjechali pod tramwaj, to tym bardziej mogli wjechać w grupę pieszych i ich pozabijać albo wsadzić na wózki inwalidzkie. Czy ty, mądry Flexie, nie zadzwoniłbyś na policję widząc takie zagrożenie (tj. trzech naspawanych gości w rozpędzonym samochodzie) na ulicy??? Jeśli nie, to życzę ci z całej mojej nienawiści do ludzi z zaburzonym procesem socjalizacji (pewnie nie wiesz, co to jest), żebyś sam stał się ofiarą pirata drogowego, na którego nikt nie doniósł, bo to Polska i nie wypada. I żebyś to przeżył, to zobaczymy czy dalej będziesz taki "fajny" koleś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-flex !! Re: Flex, głupi najwyraxniej jesteś... IP: *.reynet.pl 29.09.04, 21:40 jak flexiątko moze zadzwonic na policje skoro donioslby na swoich najblizszych (towarzyszow bojek, zwyklych burakow)? Ciekawe gdzie by podzial bejsbola jakby troche pojezdzil na wozku... Ja znam czlowieka, ktory non stop jezdzi samochodem "na gazie". Uwaza, ze ma takie znajomosci, ze nic mu nie zrobia. Ja tylko czekam.. ale mam nadzieje, ze nic tragicznego do tego czasu sie nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco ja spotkałem raz takiego i od siostry wiem, co zro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 23:36 bił: po pijaku zabił pieszego, a że jest bogaty i tatuś ma chody, to podsmarowali i policja "ustaliła", że wszystkiemu winny był pieszy. I jeszcze poniżali rodzinę zabitego. A ten frajer dalej się rozbija coraz to szybszymi samochodami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALARM !!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!DONOSICIEL!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:26 TY KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami! jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian Re: spoleczenstwo kapusiow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:57 pogadamyjak jakis mily i kulturalny wolnomyslacy kochajacy szybka jazde czlowiek potraci kogos ci bliskiego, moze wtedy zmienisz poglady... a przyslowie "a w polsce jak kto chce" dotyczy czegos innego niz ty rozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian prywatnie do flex'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:08 hej flex jeszcze taka jedna mysl mnie naszla - a moze ty poza swoj blok nie wychodzisz i nie wiesz jak to jest nieco blizej jezdni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sol<- Re: spoleczenstwo kapusiow IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 29.09.04, 18:25 Jaaasne! A jak ci ukradna samochod, okradna mieszkanie to tez nie idz na policje. Przeciez to KAPOWANIE. Ukradli ci juz kiedys cos? A przejechali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupek Re: spoleczenstwo kapusiow IP: *.blich.krakow.pl 30.09.04, 21:35 Nie robi sie, bo to niekolezensko przerwac ziomalowi w bejcy na fiolecie wyscigi po ulicach pelnych jeszcze zywych ludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Policja prosi o donosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 11:54 Donoście na policję, łamiącą przepisy czającą się za krzaczkiem lub płotkiem żeby ciebie skasować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola A ja na debili bede donosil ! IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 29.09.04, 12:21 "Na trasie" kapowac nie bede, bo i mnie sie czasem zdarza nagiac przepisy. Podobnie podczas jazdy w miescie. Ale mam takiego cwiercmozga w bloku naprzeciwko, ktory na krotkiej i zastawionej parkujacymi wozkami osiedlowce od zera dochodzi do 120 "bo moze". Jak psa przejedzie, to trzy mu w cztery - najwyzej bedzie sobie musial nowa lampe kupic. Ale po drugiej stronie ulicy jest szkola podstawowa, gdzie dziatwa myka tam i z powrotem. Polmozg chyba ma "nieregulowany" czas pracy, bo piszczy i rano i w poludnie i wieczorem. Jak bedzie dalej piszczal - to sie gnoja nakreci i odda posterunkowemu. Wiekszosc glosow jest "Kapusiom NIE!" A ja twierdze ze sa zjawiska gorsze niz donoszenie w takich sprawach - to debilizm, ktory trzeba ciac krotko przy ziemi. Kola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 120 Re: A ja na debili bede donosil ! IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 29.09.04, 12:36 do 120 ha ha a łyżka na to niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco Te, 120 - czyżbyś nie wiedział, że samochody potra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:55 fią tak szybko jeździć??? Na Boga, zlituj się i zajrzyj chociaż raz na deskę rozdzielczą samochodu zaparkowanego gdzieś w pobliżu twojego kartonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSM Skoro GW pisze 'gliniarze w Opolu'... IP: *.swissoft / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:03 ... to niedlugo bedzie pisac 'krawezniki w Tychach'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Policja prosi o donosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:05 Popieram, ale powinno to działać w obie strony, policja też często przekracza przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Policja prosi o donosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.04, 12:38 Cytuję: "Funkcjonariusze chcą wytropić nie tylko pijanych za kółkiem, ale i młodych lubiących szybką jazdę czy szarżujących po osiedlowych uliczkach." Krócej mówiąc wynika z tego, że niebezpiecznie jeżdżą TYLKO młodzi lub pijani, z czym ja się nie zgodzę. Najwięcej wypadków powodują kierowcy w wieku 23-27 lat, ale zastanawiam się jakby taka stastystyka wyglądała, gdyby była podawana procentowo-tzn. jaki % wypadków powodują kierowcy w określonym wieku. Łatwo powiedzieć, że młodzi powodują najwięcej wypadków z jednego powodu-jest ich najwięcej i najwięcej jeżdżą. Jeżdżę dosyć dużo i większość niebezpiecznych sytuacji powodowali STARSI ludzie, którzy po prostu nie mają już refleksu, nie widzą, że właśnie w kogoś wjeżdżają. Ostatnio widziałem jak taki staruszek wjechał na odcinek jezdni ze zmienioną organizacją ruchu (były jakieś roboty drogowe), ale zamiast jechać pasem wyznaczonym przez żółte pasy, pojechał "starą" trasą wjeżdżając w barierki i w końcu w drugi samochód. Powinno się wprowadzić okresowe obowiązkowe badania zdrowotne powyżej np. 60 r.ż. Nade mną mieszka człowiek, który ledwo chodzi, z pomocą laski zresztą, ręcę mu się trzęsą, a raz w tygodniu wsiada w samochód..już zaliczył większość słupków na parkingu pod blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysa Lezba Re: Starsi kierowcy IP: *.pruszcz-gdanski.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 13:25 Zgadzam sie z przedmowcą a propos starszych kierowców. Spotkalem pare razy leciwych kierowcow na stacjach benzynowych w takim stanie nasilajacej sie senilizacji, bycmoze chorób wieku podeszlego, ze z calą powagą moglbym ich porownac do stanu totalnego upojenia alkoholowego, niemozliwosc dogadania sie z ekspedientem, zaburzenia rownowagi, brak orientacji przy kasie, brak pamieci, sluchu i skrajne niedowidzenie - zaznaczam, ze nie bylo od zadnego z nich czuc alkoholu, a potem ladowali sie do swoich aut i odjezdzali ze stacji ku zdziwieniu wszystkich ze stacji, ze w takim wieku i stanie ktos prowadzi, confused.. To jest dopiero zagrozenie. Sam nie jezdze wolno i jak taki czlowiek na zupelnej nieswiadomce robi cos zupelnie nie przewidzianego to nie kazdy bedzie potrafil go wyminac w ostatniej chwili jak chwyci go atak Parkinsona.. Czyz taka nie jest prawda? ps. Wy w swoich Deawoo i Skodach, ktorzy najczesciej macie problemy z innymi kierowcami, to wlasnie wam Ci staruszkowie najczesciej rysuja auta na parkingach (sam mam Skode, ale widze jaka rzeznie robia inni uzytkownicy tych aut na drodze jadac nawet grubo ponizej ograniczenia predkosci, np. kierunek w prawo i skrecaja w lewo, zajezdzanie drogi na nieswiadomce, wypadki ze Skodami widze bardzo czesto, ech) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco Właśnie!!! Polskie prawo zakłada, że jak 18-latek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:59 jest zdrowy i może prowadzić samochód, to będzie zdrowy do usranej śmierci - nie na starość, ale okresowe badania powinno się robić najrzadziej raz na 10 lat, dla wszystkich kierowców (oczywiście bez konieczności ponownego zdawania egzaminu, bo to byłby totalny absurd). Ludzie często sami nie zauważają, jak im się wzrok psuje, bo to z reguły długo trwa i ciężko się połapać... a co to jest 50 złotych raz na 10 lat? Starsi oczywiście powinni mieć najrzadiej raz na 1 rok, może dwa lata. Badania oczywiście powinny obejmować chociaż badanie wzroku - osobiście jestem zwolennikiem badania zmysłu równowagi, które to badanie jest bardzo proste a sprzęt stosunkowo tani (wyposażyć n przychodni w kraju i niech badają!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco P.S. dla niezbyt kumatych - nie tylko wzrok się ps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:04 uje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY TŁUKU JEDNO CI POWIEM : JESTEŚ DEEEBILEM !!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Policja prosi o donosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:46 Wczoraj widziałem jak dwóch policjantów jeździło pod prąd radiowezem, bez sygnału. Czy na nich również donieść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Policja prosi o donosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.04, 13:39 Bardzo słusznie ktoś już zauważył, że Polacy mają swoisty "PRL-owski kompleks" polegający na złym zrozumieniu słowa "donosiciel". Według mnie to określenie bardziej pasuje do osoby działającej w złej wierze. Jasne jest, że cham który notorycznie np. parkuje pod blokiem na trawniku, nie będzie popierał zgłoszenia tego faktu Straży Miejskiej, tylko raczej będzie się starał zawstydzić osoby, które mają tego wszechogarniającego chamstwa dość. Myślę, że właśnie stąd wynika większość (niestety) komentarzy do tego artykułu. Zawsze przy tego rodzaju artykułach ktoś podnosi wątek ewentualnego niesłusznego oskarżenia. Może wobec tego zlikwidujmy sądy i policję, bo przeciez zawsze ktoś nas może o coś złośliwie oskarzyć i będziemy mieli z tego powodu problemy jak rzekomo jeden z moich poprzedników na forum (chodzi mi o MITOMANA twierdzącego, że ma sprawę w sądzie za kradzież papierosów). P.S. CZy zgłaszając na policję np. włamanie do mieszkania sąsiadów jestem donosicielem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco Czy na nich donieść? Oczywiście!!! Nikt nie mówił, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:00 że należy donosić tylko na cywili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE MAMY RADIOWOZU Kiedys zawiadomilem policje o piracie. Odpowiedz: IP: *.azvu.nl 29.09.04, 12:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco A jak będziesz coś widział, że komuś grozi niebezp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:06 ieczeństwo, to nie zadzwonisz, bo "kiedyś" nie mieli radiowozu??? Kiedyś miałem cienki głosik, a potem przeszedłem mutację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W LUSTRO SPOGLĄDAĆ TY SZMATO, DONOSICIELU !! JAK MOŻESZ RANO... IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:16 TY SZMATO, KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami! jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysa Lezba Sukinsyny IP: *.pruszcz-gdanski.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 12:58 No to pieknie, wystarczy, ze skrzyknie sie pare osob, natrzaska zdjec przy normalnej predkosci i doniesie, ze ktos robi rzeznie na ulicy, w odwecie na przyklad, za to ze impreza u sasiada byla ciut za dlugo, albo nie umyl klatki a byla jego kolej. Czysty wybieg dla pieniaczy. ps. A ja w takim razie donosze, ze pan Michal Otrebski naku.wia autem po swoim osiedlu i wczoraj o malo nie zdjal kobiety z dzieckiem w wozku, poza tym bierze udzial w nocnym sciganiu swoim Daewoo Lanosem i kreci bączki na skrzyzowaniach po pijaku. Czy zeznania to dowody? Badzmy powazni. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Sukinsyny 29.09.04, 15:34 Gość portalu: Łysa Lezba napisał(a): > A ja w takim razie donosze, ze pan Michal Otrebski naku.wia autem po swoim > osiedlu i wczoraj o malo nie zdjal kobiety z dzieckiem w wozku, poza tym bierze > > udzial w nocnym sciganiu swoim Daewoo Lanosem i kreci bączki na skrzyzowaniach > po pijaku. Czy zeznania to dowody? Badzmy powazni. A pan Michal Otrebski przedstawia 5 swiadkow ze nie mogl tego robic, bo byl gdzie indziej i idziesz siedziec za skladanie falszywych zeznan. Proste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pshemo Brawo!!! Tylko jest jedno ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:10 Wszystko pięknie, kierowca złożą doniesienie stracą kilka dni na formalności i sprawę przed kolegium i ...no powiedzmy że akcja osiągnie sukces. Powstaje tylko jedno dość przewrotne pytanie, a kto mi zagwarantuje że nie będą w ten sposób załątwiane prywatne porachunki? np.komuś nie spodoba się że mu zjąłem miejsce na chodniku i "złoży doniesienie o popełnieniu przestępstwa bądź wykroczenia" iż rzekomo jechałem po osiedlowej uliczce z prędkością 140 km na godzię...późny wieczór kierowca sam a tu dwie osoby zeznają i kara gotowa... więc w jaki sposób będzie określana prawdziwość tych doniesień? na fotografii prędkości nie widać a z doświadczenia wiem iż jak wariat gna to pojawia się jak zjawa i trzeba mu z drogi zjechać a nie szukać kamery, bo przecież dla mnie najważniejsze jest dojechać w jednym kawałku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALARM !!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!DONOSICIEL!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:22 TY KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami! jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoL Znaleźliście milion powodów, żeby NIE donosić... IP: *.is.pw.edu.pl 29.09.04, 13:19 ... no bo przecież Polak musi "na przekór". A jednocześnie pewnie ci sami ludzie, którzy są tak przeciwni "donosicielstwu", będą się oburzać, że na drogach tak niebezpiecznie i tylu szaleńców... Walcie się, ja BĘDĘ dzwonić na policję i informować o piratach. A jak usłyszę "nie mamy radiowozu", to op..lę niebieskiego lenia i zadzwonię do jego szefa. A jeśli wszyscy mnie oleją, to i tak następnym razem znowu zadzwonię, bo NAJGORSZE co można robić, to kwękać że "to nic nie da"... pozdrawiam normalnych, wiecznie sfrustrowanym życzę powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco JA TEŻ BĘDĘ DZWONIŁ!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRASH KILLER TAK JAK ZA DAWNYCH DOBRYCH CZASÓW,CO DONOSICIELU ? IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:10 TY KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami! jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary A co z ciulami co jeżdżą za wolno albo na opałowym IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.04, 13:30 Wystarczy że policja stanie przy drodze i gołym okiem widać rupiecie, które jadą na oleju opałowym i zagrażają innym. \niech się policja weźmie do roboty, bo jak człowiek dzwoni do nich w potrzebie to nie chce im się przyjąć zgłoszenia.\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco Wiele razy dzwnoiłem na policję i ZAWSZE przyjmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:11 li zgłoszenie! Mój komisariat, w Wawie przy ulicy Żeromskiego (chyba nr 3), jak kilka razy dzwoniłem, to zawsze szybko reagował. Raz, jak pod moimi oknami szedł pacjent i strzelał sobie z ostrej broni w ziemię, to zaraz zadzwoniłem i nie zdążyłem skończyć zdania, a dyspozytor (mam bezpoedni numer do komisariatu, więc omijam pośredników) już nadawał komunikat. W minutę (słownie: minutę!!!) całe osiedle było bostawione ze wszystkich stron i gościa dybnęli 500 metrów ode mnie. I co? Może policja jest do dupy, a ja jestem konfident??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: Policja prosi o donosy IP: *.tfkable.pl 29.09.04, 13:31 POPIERAM Musze tylko kupic sobie aparat cyfrowy. Ale jednwgo upatrzonego juz mam, EPI W835 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: probowalam Re: Policja prosi o donosy IP: 193.28.187.* 29.09.04, 13:50 Bardzo fajny pomysł, tylko że nie można się dodzwonić ani pod 112 ani pod 997, więc raczej się to nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco Zauważ, że w tym przypadku policja nie musi złapać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:15 za rękę, czy przy przekraczaniu prędkości o 100km na godzinę (widziałem koło mojego domu n!-krotnie). Tu chodzi o zebranie materiałów, zeznać różnych osób itp. Żaluję, że nie mam kamer włączającej nagrywanie na ruch czegoś w zasięgu czujnika (można takie nabyć). Ustawiłbym w oknie i skierował na ulicę pod moimi oknami. Szybko zebrałbym kilka ciekawych nagrań, jak można wymuszać pierwszeństwo na uliczce osiedlowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALARM !!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!DONOSICIEL!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:24 TY KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami! jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gheera Czas odejść od socjalistycznego sposobu myślenia IP: *.zgpila.com.pl / *.zgpila.com.pl 29.09.04, 13:52 Czas odejść od socjalistycznego sposobu myślenia - my obywatele kontra oni - państwo i jego organy. Przecież żyjemy w jednym, naszym wspólnym państwie. I to w naszym interesie jest aby przestępcy byli wyeliminowani albo karani. Odpowiedz Link Zgłoś
mandelieu Re: Policja prosi o donosy 29.09.04, 14:37 Przekazać informację o piracie drogowym to jedno a przekazać materiał dowodowy, zdjęcie, film z kamery, złożyć zeznania, z tym do Sądu ??? no ludzie proszę nie ośmieszajmy się wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2Paco rozumiesz, że lepiej zaoszczędzić te kilka godzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:01 i pozwolić szaleć jakiemuś bandycie na ulicy?! zakładam że masz rodzinę, rodziców, wujów, ciocie lub dzieci - nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że bliskie tobie osoby codziennie muszą przechodzić przez ulicę czy jechać gdzieś samochodem lub innym środkiem transportu. A piraci zawsze gdzieś zapieprzają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALARM !!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!DONOSICIEL!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:25 TY KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami! jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian nie odwracac kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 14:54 nie odwracajcie kota ogonem... nie probujcie rehabilitowac lubiacych nadepnac kierowcow tymi wolno jezdzacymi staruszkami... kazdy z nich stanowi TAKIE SAME zagrozenie i jest mi wszystko jedno kto mnie rozjedzie - skutki beda takie same Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Policja prosi o donosy IP: 62.233.176.* 29.09.04, 15:06 proponuję zacząć od policjantów, strażników miejskich oraz ochroniarzy, którzy nagminnie łamia przepis o obowiązku zapinania pasów bezpieczeństwa (mogą ich nie używać tylko podczas konwoju mienia lub osób), przynajmniej tak jest we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ he he IP: *.top.net.pl 29.09.04, 15:19 Raz jechałem wielopasmówką, dozwolone było 70 km/h, po lewym pasie, z zamiarem skrętu w lewo na najbliższym skrzyżowaniu. Nagle za mną pojawił się burak w jakimś szrotowym mikrobusiku. Oczywiście błyskanie światłami i trąbienie a potem jechał zderzak w zderzak. Nie przepuściłem go, więc zmienił pas i pojechał na tym skrzyżowaniu PROSTO. Poszedłem na policję, nie do jakiegoś dziadowskiego komisariatu, tylko do wydziału ruchu drogowego (akurat w jednym budynku jest i wojewódzki i miejski), podałem numer rejestracyjny i rysopis buraka. Usłyszałem stwierdzenie "Nie ma wykroczenia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: he he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:30 ja nie bardzo rozumiem, jakie to milao byc wykroczenie? ze ci mrygal swiatlami i trabil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riggipop BO NIE BYŁO KRETYNIE!! A TY PEWNIE W OSTATNIEJ IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:40 CHWILI MIGACZ WŁĄCZYŁEŚ, TY ŚMIERDZĄCY DONOSICIELU ! Odpowiedz Link Zgłoś