Dodaj do ulubionych

Policja prosi o donosy

• Gość: gatto Re: Policja prosi o donosy IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.09.04, 15:27
      Jestem za. Wielokrotnie obserwuję np. kierowców, którzy wyprzedzają na
      przejściach dla pieszych, i krew się we mnie gotuje, że nic nie mogę zrobić. Ja
      kiedyś dostałem za to 300 zł mandatu i 10 pkt. karnych - uważam że słusznie.
      Obok mnie na odcinku drogi biegnącej przez osiedle (chodzę tam z moimi dziećmi)
      młodzi potencjalni mordercy mkną swoimi czerwonymi "bolidami" ponad 100 km/h
      (jest tam ograniczenie do 40 km/h), a policji nie ma. Donosy to szansa, że
      wielu kierowców przestanie myśleć kategoriami "przechytrzenia policjantów", i
      może dotrze do nich, że narażają także innych, którzy się ich po prostu boją.
      Nie wierzę, że na podstawie donosu będą zamykani, ale sądzę, że to krok w
      dobrym kierunku. Na pewno może to być dla nich jakimś utrudnieniem, które
      skłoni do namysłu.
      • Gość: ALARM !!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!DONOSICIEL!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:30
        TY KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami!
        jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego
        wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym
        nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO
        ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA !
    • Gość: dude Re: Policja prosi o donosy IP: 217.153.88.* 29.09.04, 15:33
      swietny pomysl
      tylko czy policja nadąży obslugiwac doniesienia....
      Kiedys slyszalem wypowiedz rzecznika pras. KGP, ktory stwierdzil, ze nie ma
      sensu monotowac videoradarow, bo ilosc wykroczen generowanych przez takie
      urzadzenie jest tak wielka, ze nie ma odpowiedniej liczby osob to wyslania
      takiej liczby mandatow.
      pozdr
      dude
      • Gość: 2Paco to niestety fakt...:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:41
    • Gość: Mr_Alex Donosicielstwo??? Ubaw po pachy! IP: *.swgfl.org.uk / *.swgfl.ifl.net 29.09.04, 15:50
      Cze. Moja obecna lokalizacja to Trowbridge, UK. Tutaj prawie sie policji nie
      widzi ale gdy tylko zaczyna sie cos dziac (burda na ulicy, wlam do auta, czy
      chociazby podejrzany osobnik w okolicy, zaraz zjawia sie patrol i rozwiazuje
      problem. To sie nazywa "Odpowiedzialnosc Obywatelska". Jezeli chcesz sie czuc
      bezpiecznie, masz w policji oparcie. Niestety jak na razie w polsce jest z tym
      kiepsko i to z obydwo stron. Zarowno obywatele olewaja gdy co sie dzieje bo "co
      to da", z drugiej strony policja olewa swoja robote. Pamietam jak okolo rok
      temu stala na placu na przeciwko mojego domu koparka. Banda gowniarzy zaczela
      sie nia bawic. Jak tylko to zobaczylem to zadzwonilem na 997. Minelo 5 min jak
      gnojki odpalily koparke, wrzucily bieg i... koparaka pojechala w sina dal przez
      2 ogrodzenia, zatrzymujac sie na murze domu. Patrol pojawil sie po 15 min
      stwierdzajac ze nie ma sprawcow, powiadomil wlasciciela i tyle. Dopuki w polsce
      nie zmieni sie podejscie policji do swojej roboty a zarazem obywatele nie beda
      bardziej czujni doputy nic sie nie zmieni jesli chodzi o bezpieczenstwo.
    • Gość: GośćP Re: Policja prosi o donosy IP: 62.89.116.* 29.09.04, 16:04
      Ja tez sie zgadzam. Scenka: jedziemy z dzieckiem, skręcamy na zielonym (my
      mieliśmy pierwszenstwo), nagle wypada z boku (?) duży bus - a nie powinnien! I
      co? Spycha nas na przystanek, jeszcze "fucka" pokazał.... Ostre hamowanie (a
      dziecko w samochodzie!)... No i co mu zrobią? Spisałam numery rej. i co z tym
      dalej?
    • Gość: simpl Re: Policja prosi o donosy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.04, 16:33
      Wreszcie. Słyszałem parę lat temu, że w Szwecji ludzie dzwonią i wskazują piratów. I to działa. Mam jednak obawy, że zadzwonię, .. i tyle. Obym się mylił.
      Przyda się w każdym razie jakiś ogólnokrajowy "antypiracki" numer telefonu. Fikcja?
    • Gość: ola To po co nam policja ???? IP: 212.244.46.* 29.09.04, 16:40
      .
    • Gość: anek zeby to takie proste bylo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 16:51
      zatrzymalam sie przed przejsciem, wyprzedzil (wyminal) mnie taksowkarz, pasy,
      podwojna ciagla.. zadzwonilam na policje... no to prosze zadzwonic na drogowke,
      ok, wzielam nr, zadzwonilam, dowiedzialam sie, ze owszem, ale powinnam zglosic
      to zdarzenie na pismie.. przyznaje, nie starczylo mi juz pary.. moze tez brak
      zainteresowania po drugiej stronie telefonu..
    • Gość: Jacek Re: Policja prosi o donosy IP: *.echostar.pl 29.09.04, 16:53
      Jechałem sobie trasą A2 z Warszawy do Poznania. W pewnym momencie, gdy
      wyprzedzałem łotewskiego TIR-a i kierowca tegoż postanowił mnie zabić.
      Podjechał (w momencie w którym go wyprzedzałem) do samochodu jadącego przed nim
      na 2 może 3 metry. Z naprzeciwka, jak to na A2, jechały sobie samochody...
      Naprawdę cięzkie chwile przeżyłem. Spisaliśmy ( to znaczy żona spisała) numer
      rejestracyjny przyczepy, wjechałem za nim na stację benzynową i spisaliśmy
      numer samochodu, markę, kolor. Zadzwoniłem na policję.
      I co? Wysłali nas na drzewo. Prawie dosłownie zresztą.
      Potrafią tylko stać przy wylocie z miast, ze 20 metrów od końca terenu
      zabudowanego i kasować frajerów.
      A tamtem gościu z TIR-a pewnie kogoś w końcu zabije.
    • Gość: gość Re: Policja prosi o donosy IP: 62.233.175.* 29.09.04, 16:56
      proponuję naklejki na samochody znapisem "uwaga, donoszę!!!" może chociaż część
      sie przestraszy.
      • Gość: 2Paco Świetny pomysł!!!!!! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 18:17
        • Gość: ALARM !!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!DONOSICIEL!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:25
          TY KAPUSTO, TAKICH JAK TY TO SIĘ POWINNO POKROIĆ ŻYWCEM. Precz z donosicielami!
          jak bym wiedział o kimś że kapuje, to bym gnojowi nie odpuścił, mało tego
          wszystkim bym rozpowiedział że jest taka kurw...a i gdzie mieszka !!! Albo bym
          nadrukował ulotek z jego adresem, o treści : TU MIESZKA DONOSICIEL, UWAŻAJ CO
          ROBISZ JAK WIDZISZ TEGO CZŁOWIEKA, BO ZARAZ BĘDZIE O TYM WIEDZIEĆ POLICJA !
    • Gość: skorzasty Re: Policja prosi o donosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 17:03
      Pomysł niczego sobie. Miałem ostatnio tak sytuacje. Jakiś kretyn czarną Ibizą
      (nr rej. KCH 85EX)wyprzedził mnie niemal spychając do rowu. Chcąc przyjrzeć
      się inteligantowi, przyśpieszyłem. Rzecz działa się na dwupasmówce. Idiota nie
      dawał się wyprzedzić, zajeżdżał drogę, hamował bez powodu... czysty obłęd.
      Zadzwoniłem na policje. Bardzo miły pan powiedział mi, że poinfornuje
      najbliższy patrol, że mogę zgłosić przestępstwo, będę świadkiem itd., itp...Tak
      naprawdę nieczego to nie rozwiązuje. Może trzeba podnieść kary za niebezpieczną
      jazde (nie mylić z szybką jazdą; jak ktoś ma olej w głowie i potrafi
      przewidywać, to niech jeździ szybko), może na kursie prawa jazdy trzeba
      szpikować przyszłych adeptów filmami ukazującymi ofiary wypadków, może jakiś
      inny pomysł będzie dobry, bo w ten sposób nic się nie zwojuje...
      • Gość: amber Re: Policja prosi o donosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 17:59
        Łapać skurczybykow !
        Donos ze zdjeciem mi sie podoba. Na mojej prostej asfaltowej ulicy pod Warszawa
        motocyklisci probuja swoje maszyny. Nie ma tu chodnikow, dzieciaki i inni
        przechodnie przemykaja z przerazeniem, na wiosne o godz 22 walneli w faceta i
        zlamali mu obie nogi i miednice.

Porownuje to z miejscowoscia pod Kopenhaga gdzie mieszkalem.
        Tam tez sa mlodzi a HOND, Kawasaki itd duzo wiecej. Ale nigdy nie czulem sie
        zagrozony. Roznica w kulturze i wyobrazni jak dzien do nocy.
        Powiedzcie mi dlaczego Polacy sa tacy glupi ??

Dlatego kazdy sposob jest dobry wlaczajac donosy.
      • Gość: 2Paco Pomysł z pokazywaniem ofiar wypadków jest wyborny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 18:19
        i jestem jego gorącym zwolennikiem, ale mamy tak chore prawo, że nawet idiota,
        który kogoś zabił, zranił lub prawie to uczynił musi wyraźić zgodę, żeby mu
        takie coś pokazać...
    • Gość: leo Re: Policja prosi o donosy IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.04, 18:02
      W ubiegłym roku, kiedy wracałem z wakacji
      w ostatnich dniach sierpnia, zadzwoniłem
      na 112 z komórki. To było między Kamieniem
      Pomorskim a Goleniowem. Czarny (volvo?)
      samochód, rejestracja W0 BRAVO, wyprzedzał
      na zakręcie pod górę. Było bardzo niebezpiecznie,
      bo prawym pasem jechał sznur samochodów.

To było ok. 12 w południe.
      Telefon odebrał jakiś jakby zaspany i zagubiony
      policjant, który tłumaczył mi się, jak dziecko,
      że on jest w Kamieniu Pomorskim. Tłumaczyłem mu,
      jak dziecku właśnie, że trzeba sprawdzić
      ten samochód nieco dalej na trasie.

Wyobraźcie sobie, że na 112 dzwoni obcokrajowiec
      i próbuje powiedzieć coś po angielsku czy niemiecku.
      Nie umiem sobie takiej rozmowy wyobrazić
      (patrz wyżej policjant z Kamienia Pomorskiego).(*)

W tym samym czasie rzecznik policji w zachodniopomorskiem
      dumnie ogłosiła, że trzeba im zgłaszać różne
      rzeczy i oni to będą sprawdzać, łapać itd.

Chciałbym, żeby tak było. Społeczeństwo musi
      współpracować z policją.

(*) P.S. Kontakt przez telefon komórkowy to trudna sprawa
      w Polsce. Latem tego roku byłem na Górnym Śląsku.
      W Zabrzu zadzwoniłem na bodaj 986, telefon straży
      miejskiej. Zgłosiła się straż miejska, ale z Katowic.
      A dzwoniłem z samego centrum Zabrza. Ci z Katowic
      nie potrafili podać ani numeru telefonu ani adresu
      (podali, ale fałszywy adres - adres Urzędu Miejskiego,
      a Straż Miejska była zupełnie gdzie indziej)
      do straży miejskiej w Zabrzu.
    • Gość: straz miejska Re: Policja prosi o donosy IP: *.chello.pl 29.09.04, 18:10
      troche moze nie na temat ale skoro mowa o strozach prawa to z policja nie jest
      tak zle natomiast arogancja i chamstwo niedouczonych kretynow ze strazy
      miejskiej wola o pomste
    • Gość: joanna z gruntu nieetyczne... bez komentarza IP: 209.167.94.* 29.09.04, 18:27
      • Gość: 2Paco a etyczne jest zabijanie ludzi debilną jazdą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 18:48
        • Gość: yupiter no ty to się powinieneś leczyć, śmieciu ! IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:42
          ty donosicielskie ścierwo !
    • Gość: mipio Re: Policja prosi o donosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.04, 18:50
      I tak to nic nie da bo policja to nieroby i nikogo nie potrafa złapać.
      • Gość: Pikuś Re: Policja prosi o donosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 19:23
        Ciekawe czy wiesz ilu sku...synów czeka w kolejce do pierdla.
        Złapali tych wszyskich sku... prekuratory a sędzie ich tam wsadziły.

Oj durny ty dyrny MIPIO.
    • baxter !!! ŚWIETNIE !!! --> to teraz jak mi ktoś 29.09.04, 19:27
      podpadnie, to dzwonię do drogówki, kłamię, a oni robią mu koło (d...) samochodu.
      Niech i tak będzie.

Pozdrawiam
      • Gość: skorzasty Re: !!! ŚWIETNIE !!! --> to teraz jak mi kt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:53
        nie, nie, to nie tak: zgłaszasz, później występujesz jako świadek w sądzie
        grodzkim
      • Gość: tutti frutti heheh ZAJEBI....STY POMYSŁ, TEŻ TAK BĘDE ROBIŁ... IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:14
        I TO NIEWAŻNE CZY KTOŚ MI PODPADNIE, POPRSTU BĘDE LOSOWO DONOSIŁ NA RÓŻNYCH
        DOBRYCH KIEROWCÓW, ŻEBY WPROWADZIĆ ZAMĘT U PIESKÓW :DDDDD I ŻEBY NIE WIEDZIELI
        KTO TU NAPRAWDE ŁAMIE PRZEPISY, A KTO NIE, CZYLI BĘDĄ W PUNKCIE WYJŚCIA, HA!
    • stanizak Re: Policja prosi o donosy 29.09.04, 19:47
      Kompletna bzdura. Zacznijmy właśnie od policji, która pracuje za biurkiem ,
      to absurd " drogówka" łapie tylko na radar i to przeważnie w miejscach, które
      wcale nie są niebezpieczne. Zapytajcie kiedy ostatni raz złapali za wymuszanie
      pierwszeństwa, lub wyprzedzanie w niebezpiecznych miejscach.Niektóre znaki jak
      np linia ciągła, dla wielu kierowców już nie istnieją. Wprowadzono tyle nowych
      przepisów, kto je egzekwuje?! Z roku na rok coraz bardziej dominuje
      lekceważenie przepisów i zwykłw chamstwo, a nawet "przyzwoici " ludzie chwalą
      się że nie zapinają pasów. Kto zwrócił uwagę matce , która wozi czasem dwoje
      dzieci bez fotelika. A nieoświetleni rowerzyści , a jazda rowerami , nawet
      grupowo po chodnikach. Ostatnio w moim mieście zadzwoniłem na policję, że
      naulicy gdzie obowiązuje 40 odbywają się wyścigi i co? Czy policja
      zareagowała?! Panowie wyjdżcie z biura !!!
    • Gość: asdf Jasne, stara babcia stwierdzi ze przekroczylem pr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:29
      ..ędkość... dobre :) Przecież dobrze wiemy, że nawet policjalnci, którzy są
      pewnie ze samochod jedzie za szybko, bez radaru nic nie moga zrobic.
    • Gość: Kibic Re: Policja prosi o donosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:31
      Byc moze,ale nie w tym kraju.Majac doswiadczenia z nieodleglej przeszlosci, nie
      pojde na zadna wspolpraca z jakimkolwiek panstwowym,czy samorzadowym
      organem.Nawet jesli bede widzial ewidentne wykroczenia.
      • Gość: TYLKO DO KAPUSIÓW I CHOO.Y IM W D U P E,NIECH SE PROSI DALEJ,A TRAFI IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 11:20
        A KAŻDY KAPUŚ TO KUPA G OO W N A, CI CO ZA KOMUNY DONOSILI, PEWNIE TERAZ CZUJĄ
        SIĘ JAK W RAJU !
    • Gość: Kikong Re: To donosicielstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 20:43
      Jak komuniści chcieli żeby ludzie donosili to też mówili że to nie donosicielstwo.a policja niech sie weźmie do roboty bo to banda darmozjadów co patrzą tylko jak wyrwać pare złotych od ludzi.
    • Gość: bobek Re: Policja prosi o donosy IP: *.wroclaw.mm.pl 29.09.04, 20:46
      To zdjęcia było zrobione 9.06. Wiem o tym dokladnie.
    • Gość: stary driver. Re: Policja prosi o donosy IP: *.dolsat.pl 29.09.04, 21:00
      Ponieważ nasz fiskus nigdy nie potrafi zdobywać środki finansowe w sposób
      naturalny(jedynie natualnie potrafi je trwonić), ucieka się do obrzydliwej
      metody,polegającej na budowaniu misternego systemu tzw. " ogólnonarodowego
      donosiciestwa".
      Czemu to ma służyć,oczywiście "WYDRENOWANIU TYCH CO MAJĄ JAKĄŚ KASĘ(MA SAMOCHÓD
      TO MA KASĘ).Ja mam lepszy i pewniejszy sposób niżli ukryte
      fotoradary,policjanci za krzakami,czy sprytne pułapki w [postaci znaków
      ograniczających prędkość, czy też donosicielstwo.
      Moim pomysłem jest to, aby w każdym samochodzie rowerze - każdym pojeździe
      (hulajnoga,też), zamontować, na koszt posiadacza"tachograf", "alkomat" i
      kamerę,po co?, a no po to, aby te urządzenia wszystko dokładnie rejestrowały.
      Następnie, raz w tygodniu, każdy obowiązkowo i za stałą opłatą, zjawiał się
      będzie w wyznaczonym punkcie kontrolnym, celem analizy występków i wysokosci
      należnego obciążenia finansowego. A cha, każdy kierowca OBOWIĄZKOWO MUSI MIEĆ
      SPECJALNE KONTO w URZĘDZIE SKARBOWYM, NA KTÓRE BĘDZIE WPŁACAŁ KAŻDEGO
      MIESIĄCA,OKREŚLONĄ SUMĘ ,WYLICZONĄ O ŚREDNI ROCZNY MANDAT.
      UUUFFFF,ale się umęczyłem ,prawie tak jak "wierchudszka" w opolskiej policji.
      Opolscy zarządcy, zawsze mają "pociąg" do wszystkiego,wszędzie ich mądrości
      pełno.
      Jeżeli ktoś ma lepsze pomysła, to śmiało pomóżmy naszym krwiopijcom na słodkie
      lenistwo.
      Do dzieła rodacy.POMOŻECIE!!!!!! POMOŻECIE!!!!??? zatem do dzieła.
      • Gość: 2Paco A ja mam pomysł, stary driverze - kup se dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 23:39
        obicia, obij sobie ściany, żebyś nie mógł sobie o nie krzywdy zrobić, zrób se
        kibel w swoim pokoju, zamknij go od wewnątrz, urwij klamkę i razem z kluczem
        wyrzuć przez solidnie zakratowane okno. Albo najlepiej połam kluczyk i zjedz.
    • Gość: 14bgh Re: Policja prosi o donosy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.04, 21:10
      zgadzam się z potrzebą zwalczania piractwea drogowego. ale jeśli "donos" a
      lepiej info o piracie ma wiązać się z podaniem danych personalnych i włóczeniem
      po policji i sądach, to ja dziękuję. Już raz byłem świadkiem kolizji, wzywano
      mnie na policję i trzy razy do sądu odległego o 40 km. O stracie czasu, paliwa,
      nerwów, że nie wspomnę.
    • Gość: grzegorz Re: Policja prosi o donosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 22:16
      Po co??Wczoraj tj.28-ego na ul.Świętojanskiej na oczach patrolu policji
      wszedl pieszy na czerwonym świetle przed nadjeżdzajacy samochód na szwedzkich numerach ,ja jechałem nastepnym samochodem .Na sygnał zwracający uwagę panów policjantów żadnej reakcji????.
      To po co wam te donosy.
    • Gość: Piotr Dzisiaj omal nie zginąłem przez matoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 22:48
      Jestem żywy - tylko przez przypadek - na skrzyżowaniu w Grybowie woj.
      małopolskie dzisiaj 29-09-2004 godz.13:30 mialem zielone swiatlo - ale matol w
      samochodzie KUG 8822 przejechal skrzyżowanie z predkością ok. 70 km/h na
      czerwonym swietle - cudem moja Zona i ja uniknęliśmy śmierci
      Jak ktos zna namiary tego gościa niech napisze: omegapress@poczta.fm
      A i tak goscia zgłoszę na policję
      Jeszcze zyjący: Piotr
    • Gość: uczciwy Donosy na POLICJANTOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 23:16
      a moze bedziemy donosic o wszystkich przewinieniach, grzeszkach, przekretach i
      przestepstwach policjantoow
      ciekawe ilu by pozostalo na wolnosci...
      ooshy
      • Gość: 2Paco A czemu nie - jak coś przeskrobali, to jazda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 23:41
        • Gość: trutututu ciebie donosicielu nikt się o zdanie nie pytał IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 13:09
          więc się z tąd zabieraj ty ściero, do podłogi :DDD
      • Gość: psia suka ŻADEN !!!! tylko kto aresztuje policjanta ????? IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.04, 13:07
        jego kumpel policjant ?????????????????????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka