Gość: mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 13:06 dopelniacz slowa watrobki to chyba watrobek, prawda?;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vivi Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 13:19 Tutaj nie chodzi o gramatykę tylko o otyłość. I nie ma co dociekać bo nawet victor Hugo robil błędy ortograficzne i gramatyczne. A jak jest wątróbki w dopełniaczy w języku francuskim? hi hi hi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 20:13 francuski nie ma przypadków wątróbka - une foie pasztet z gęsich wątróbek - pâté de foies gras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOMBINATOR TO PO CO SARKOZY KAZAŁ SUPERMARKETOM SCHODZIĆzCEN, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:39 skoro Francuzi tak grzecznie kupują lokalną żywność w małych sklepikach? Wychodzi wręcz na to, że supermarkety nie mają czego szukać we Francji, bo nawet na prąd nie zarobią. Ciekawe, kiedy ostatnio ktoś widział Francję bez supermarketów... Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek sieci hipermarketów we Francji to 80% OBROTU ... 16.12.04, 10:52 80% całego detalicznego handlu francuskiego. Najwyższy wskaźnik w Europie. Jak by nie patrzeć, to głównie dzięki fransuskim sieciom, handel w Polsce jest jedną z niewielu dziedzin, które wyglądają lepiej niż na zachodzie Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Purysta Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 11:02 (Un) foie to watroba, une fois to znaczy jeden raz. I raczej jest pâté de foie gras a nie des foies gras (bo "on mange du foie" a nie "des foies"). Co do zgrabnosci: moze sa i zgrabne, ale glupota wynikajaca z arogancji przebijaja wielu. Oczywiscie mowa o stereotypie, nie o poszczegolnych przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś OCZYWIŚCIE, ŻE FRANCUSKI MA PRZYPADKI IP: *.crowley.pl 17.12.04, 10:26 to, że się końcówki nie zmieniają to nie znaczy, że nie ma przypadków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szafa_z_Wieszakami Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.srvsquid2.gln / 195.68.111.* 17.12.04, 10:30 Niestety, nie "(une) foie" tylko "(un) foie", rodzaju meskiego. Tak mi przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.sggw.waw.pl 16.12.04, 12:00 po prostu le foie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc gosc gosc Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.roadrunner.nf.net 15.12.04, 15:42 Francja to prostytutka Europy. powiedzial Bismarck. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esteta a widzial chociaz jedna? IP: *.uhp / *.uhp-nancy.fr 15.12.04, 15:46 Ten, co te rozwazania splodzil, to najwyrazniej nigdy ani jednej Francuzki na oczy nie widzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: a widzial chociaz jedna? IP: 217.96.44.* 15.12.04, 20:15 A że był z niego genialny polityk tak samo jak żelazny samiec więc zrobił wszystko aby zobaczyć te panie i w roku 1870 wybuchła wojna....prusko- francuska.Ponieważ na polu męsko -damskim nie wiodło mu się tak dobrze jak na polu bitwy ,więc jedynym sposobem na dowartościowanie siebie w oczach innych ,równych poziomem, wyzwał najzgrabniejsze kobiety świata od prostytutek.No cóż,nie wiem Jak z wami jest faceci, ale chyba cudownie jest mieć kobietę ,która dla twojego kaprysu może być twoją i tylko twoją prostytutką w sypialni,w kuchni zaś gotować jak Francuzka,a w towarzystwie być błyskotliwą,inteligentną a przy tym skromną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek dla kolegi z Tarnobrzega IP: 63.118.18.* 15.12.04, 21:55 kobieta ktora gotuje jak Francuzka, w towarzystwie jest błyskotliwa i inteligentna a przy tym skromna ... toz to moja Gosia!!! A ona przeciez Polka z krwi i kosci, i choc wojazowalem milami po wszystkich zakamarkach Europy i Hameryki piekniejszej nigdzie nie widzialem :-) Co wam powiem to wam powiem, ale piekniejszych dziewczyn niz Polki nie ma. Wystarczy na rynek zagladnac w piatek wieczorem ... ... a te ladne laski na filmach za Atlantykiem, polski rodowod z dziada pradziada pokazuja ;-) Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: dla Tomka od kolegi z Tarnobrzega IP: 217.96.44.* 15.12.04, 23:38 Znam Twoją Gosię...toż to Ona wygląda jak FRANCUZKA.... Pewnie w jej żyłach płynie trochę krwi francuskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annie_Laurie_Starr Re: a widzial chociaz jedna?do historyka IP: *.ilabs.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 08:10 A po jakiego diabla kobieta ma byc skromna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hreh chyba chodzilo mu ze ma byc "sromna"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 12:52 ...pomylil sie chlopina, co sie go czepiasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do gościa hreh Re: chyba chodzilo mu ze ma byc "sromna"... IP: 217.96.44.* 16.12.04, 17:19 W przeciwieństwie do ciebie,wiem nie tylko jak umieścić brakującą literę,ale również napisać:"ł" i "ę" Mniemam zatem ,że próbowałeś napisać: "pomylił się chłopina..." Dzięki za próbę obrony ,wolę profesjonalistów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hreh Re: chyba chodzilo mu ze ma byc "sromna"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 11:01 napisalem to, co na pisalem...natomiast jeslis taki pedant co do jezyka polskiego, to odpowiem tak: mniemam że chciałeś napisać "dziękuję", a nie "dzięki", oraz "wiem jak nie tylko" a nie "wiem nie tylko jak"...wiem zatem dlaczego wolisz profesjonalistow-bo masz sie od kogo uczyc...duzo uczyc zreszta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: a widzial chociaz jedna?do historyka IP: 217.96.44.* 16.12.04, 17:06 A że ją Bóg stworzył a szatan opętał ,więc będzie na wieki i grzeszna i święta... W zależności od upodobań.... są też i tacy,których skromność kobiety zniewala.../żeby nie używać słowa"podnieca"/ skromna-dla diabła to większe wyzwanie PROSZĘ SOBIE WYBRAĆ NAJBARDZIEJ TRAFNĄ ODPOWIEDŻ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rilwen Re: a widzial chociaz jedna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 05:16 hmm... te słowa nie dotyczyły francuzkich kobiet... btw, ja też uważam, że Francja była prostytutką Europy, a zdjęcie Churchilla mam na worku treningowym, a na papierze toaletowym czasami rysuję podobiznę Roosevelta, jego Ela była brzydka, a on był matołem i na zachodzie są same kobiety-monstra, a pod godłem powiesiłam sobie zdjęcie gen.Sikorskiego i najpiękniejsze są Polki (wyżyłam się), ale nie mieszajmy wszystkich kobiet do polityki, bo nie każda ma do tego wielkie serce w krągłej piersi i mafię w rodzinie, a Francuzki podziwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.chello.pl 15.12.04, 19:48 Wyborcza lamentuje, że Polacy żywią się niezdrowym syfem na mieście - rzecz jasna nie wskaże skąd tego typu postawy się biorą i nie skrytykuje czynników które wpływają na taki stan rzeczy. Podcięłaby bowiem gałąź na której sama siedzi - że konsumpcjonizm jest jednak promowany, niech świadczy tytuł artykułu poniżej - "Jakie DVD kupić na święta". Pozorne utyskiwanie nad obecnie istniejącym stylem życia są niczym innym jak oswajaniem zła, a nie jego potępieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndyMel Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: 81.56.223.* 15.12.04, 20:02 Chyba ich powalilo !!! Tu mieszkam i sie nie ogladam za nimi tak jak to czynie w Polsce.... ;-) A co do nadwagi - to tutaj raczej cierpia na anoreksje albo "srodek ciezkosci" maja przesuniety mocno w dol. Co do ubierania to jeszcze inna sprawa - tylko niewielki % Francuzek umie sie ubrac w tygodniu (nie wiem co robia z tymi ciuchami, ale na pewno ich nie zakladaja do pracy !). Co do jedzenia, to chyba ktos ma na mysli sposob jedzenia w mniejszych miastach (po tutejszemu to jest prowincja) - w Paryzu nie ma czlowiek czasu by gotowal sam - moze oprocz weekendow. Chyba podobnie w kazdym wiekszym miescie.... Chyba ta ankiete to sami sobie zrobili miedzy soba - lubia sie chwalic jacy to oni nie sa....! Oburzony mieszkanie podparyskiej "wioski" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.adsl.proxad.net 15.12.04, 20:12 Oczywiscie artykul jest przesadzony. Nikt nie jada tak czesto "na miescie" jak Francuzi. Ale tez nikt nie jada tak regularnie i w sumie zdrowo. Fast foody to domena francuskiej biedoty z hlmow. Francuzki sa szczuple i nie wszystkim sie musza podobac - sa po prostu francuskie a nie slowianskie. Do pracy ubieraja sie jak do pracy, a Polski jak na bal czy na dyskoteke. Kwestia stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: 134.93.52.* 16.12.04, 22:37 a ja wole wyzywajaco ubrane Polki z prowincji niz "pozaparyskie worki"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia do luc IP: *.102.119-80.rev.gaoland.net 16.12.04, 23:23 qui es tu sale fils de pute francais ,pervers sexuel de merde,pédofile et violeur d'enfant pour parler des polonaises !!! les polonaises sont aux polonais et pas votre putin de race de pd de francais !!!les francais pour les polonaises sont trop belle !! le francais ressemble à une merde physiquement et veut avoir des belles femmes !!! si je te rencontre ta sale tete de fils de pute de d'osédé du cul ,je vais te montrer ou tu dois etre !!!ta place ,c chez les bougnoules ,retourne y ,labas tu te branleras comme tu le fais tout le temps petite bite assexué venu de france !!!!!les francais sont des salopes !!! ils n'ont rien à baiser chez eux ( que des merdes les francaises )et viennent faire du tourisme sexuel en pologne !!!!putin de race d'athée ,poubelle ambulante qui pue l'arabe ,lécheur de cul de bougnoule !!!90 % des belles francaises baisent avec des bougnoules !!c normal que l'on retrouve des francais dans les bordels en espagne et en europe,ils faut qu'ils paient pour baiser ce qu'ils n'auront jamais avec leur face de rat !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia bis do luc IP: *.102.119-80.rev.gaoland.net 16.12.04, 23:29 Qui es tu sale fils de pute francais ,pervers sexuel de merde,pédofile et violeur d'enfant pour parler des polonaises !!! les polonaises sont aux polonais et le resteront !!!pas votre putin de race de pd de francais !!!les polonaises pour les francais sont trop belle !! le francais ressemble à une merde physiquement et veut avoir des belles femmes ,c paradoxal!!! si je te rencontre ta sale tete de fils de pute de d'osédé du cul ,je vais te montrer ou tu dois etre !!!ta place ,c chez les bougnoules ,retourne y ,labas tu te branleras comme tu le fais tout le temps petite bite assexué venu de france !!!!!les francais sont des salopes !!! ils n'ont rien à baiser chez eux ( que des merdes les francaises )et viennent faire du tourisme sexuel en pologne !!!!putin de race d'athée ,poubelle ambulante qui pue l'arabe ,lécheur de cul de bougnoule !!!90 % des belles francaises baisent avec des bougnoules !!c normal que l'on retrouve des francais dans les bordels en espagne et en europe,ils faut qu'ils paient pour baiser ce qu'ils n'auront jamais dans leur vie avec leur face de rat !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: do luc IP: 134.93.52.* 17.12.04, 16:45 Na cool- vielleicht jetzt auf Deutsch? Oder wolltest du, dass ich deine Aussage nicht verstehe?Zwar habe ich franzoesich gelernt, aber so gut wie du kenne ich die Sprache nicht. OK- wenn meine Freundin kommt, uebersetze ich mir deinen warscheinlich tollen und wertvollen Kommentar:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski + POLKI SA LADNIEJSZE I ZGRABNIEJSZE IP: *.dip.t-dialin.net 15.12.04, 20:09 Nie wiem kto to stwierdzil,ale na podstawie wlasnych obserwacji,nie mylic z doswiadczeniem ,oswiadczam wszem i wobec,ze Polki sa najpiekniejszymi i najzgrabniejszymi kobietami swiata!!!Nie wiem jak to robia,ale na ulicach widac tylko same superdziewczyny. W Ameryce dla przykladu,maja takie szerokie d..py,ze strach patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEKSOWNA RABAJOWA TY WALISZ TYLKO NA GLEMPA I SLUBNA WIEC IP: *.sympatico.ca 16.12.04, 17:12 NIE MASZ SKALI POROWNAWCZEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. FRANCUZKI TO KASZALOTY I PASZTETY ZAPUSZCZONE... IP: *.rezist.com 15.12.04, 20:12 Najpiękniejsze za to są mieszanki biało-czarno Tureckie, jakich pełno we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Kryteria IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 20:14 Well, he, he. Nadwaga nie jest jedynym ani najważniejszym kryterium zgrabności!!! Nie będe tu cytował wzoru na idealnie zgrabna kobietę, powiem tylko że rzecz zalezy od długości nóg, szerokości bioder i tali, także obwodu biustu. Dyletanctwo panowie redattore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student MIESZKAM WE FR I ZAPRZECZAM IP: *.evc.net 15.12.04, 20:16 Francuski zdecydowanie nie wyrozniaja sie zadna zgrabnoscia czy uroda... czysta przecietnosc... mieszkalem w paru krajach po drugiej stronie europy... dziewczyny z europy centralnej - polska, czechy, slowacja etc.. - sa najslodsze.. moja mieszka w Poznaniu. ;) Les francaises ne sont vraiment pas exceptionnelles je comprends pas du tout pourquoi les polonais gardent ce stereotype encore... allez la bas et vous jugerez par vous meme. a bon entendeur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ WSZYSTKO JEST WZGLĘDNE... IP: 217.96.44.* 15.12.04, 20:36 Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i mam swoje trzy grosze do dodania a zacznę personalnie: 1-Hej Ty Polski Katoliku z USA ;firstly jako katolik nie powinieneś patrzeć na żadne zadki aby nie wzbudzać w sobie ani strachu ani podniecenia,no chyba że sprawia ci to satysfakcję.Secondly jeśli tak lubisz się przyglądać polskim tyłeczkom to co ty chłopie jaszcze robisz w tych Stanach,wracaj do nas!!! 2.Hej ty studencie mieszkający we Francji,apel podobny co powyżej.Toż to miłość najważniejsza jest przecież,a ty zostawiasz najsexy pupcię w Poznaniu!!! 3.Jedni lubią szczupłe inni krąglejsze..rzecz gustu i preferencji Odpowiedz Link Zgłoś
robert78 Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie 15.12.04, 20:57 Francuzki są mało atrakcyjne, chociaż faktycznie lubią gotować. Dokładne przeciwieństwo Polek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihihihihihihiii Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.houston.rr.com 15.12.04, 21:17 a ja znam duzo kobiet/francuzek we francji/paryzu i poza Francja... i nie potrafia gotowac!!!!! Mezowie i ich chopaki gotuja o wiele lepiej od tych dziewczyn! Anorexia jest bardzo popularna we Francji wsrod kobiet. A poza tym francuzi, koledzy jak szukaja dziewczyn to wiekszosc ma dziewczyny/zony wlasnie nie francuski! MAja chyba dosc swoich wlasnych wybrednych i narzekajacych kobiet...bo nie zawsze chodzi o wyglad. Np francuz mi wytlumaczyl ze miedzy innymi slowianki, polki sa bardziej kobiece niz francuzki. hihihihihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kewah Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.dip.t-dialin.net 15.12.04, 21:19 Po dwunastu latach spedzonych we Francji musze Wam powiedziec, ze ten artykul to duby smalone. Moze dotyczy to Paryzanek (nie gotuja!), ale byliscie w Alzacji i widzieliscie te tluste dupska?! I nastepna bajka to ta agroturystyka i super odzywianie. Niestety wpieprzaja mrozonki i polprodukty - kto by sie tam bawil w lepienie pierogow. A poza tym - ktoraz by to umiala zrobic??!! No i jeszcze jedna uwaga - przed zalozeniem tej koronkowej bielizny trzeba by sie nieco umyc, a tego Francuzi nie lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.adsl.proxad.net 15.12.04, 21:46 Z tym myciem to przesadziles, nie wyrozniaja sie w tym wzgledzie od innych narodow europejskich. A co do jedzenia. jedza regularnie 4 razy dziennie i nie obzeraja sie miedzy posilkami. Lekkie sniadanie( zadnych tlustych jajecznic, szynek z ogorkiem, ale pieczywo z maslem albo dzemem), obiad o 13.00 ( w knajpie albo w domu ale jest to cieply obiad) a nie jak w Polsce o niawiadomo jakich godzinach, lekki podwieczorek i ciepla kolacja. Jedza duzo warzyw, dobrego miesa ( a nie panierowanej wieprzowiny) zadnych klusek, pierogow i podobnych syfow. Wszystko popijane woda mineralna a nie kompotami no i oczywiscie dobrym winem. Ja mieszkam w Paryzu i znam duzo kobiet ktore gotuja i lubia to. A co do Alzacji to inna bajka, to kuchnia bardziej niemiecka, dlatego tuczaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 15.12.04, 22:21 Julio - co za uogolnienia. pieczywo maja swietne - ale wylazcnie biale - a w Polsce wiele osob je razowce NA PEWNO wiekszosc nie jada cieplego obiadu - i w jakiej knajpie?? w Paryzu??? codziennie? chyba zartujesz. "nie jak w Polsce o neiwiadomo jakich godzinach???" to chuba tylko dzieci i ich niepracujace mamusie jedza "klusek pierogow i podobnych syfow" uwlacza wspanialej kuchni wloskiej, osmemu cudowi swiata. w ogole te syfy takie niesmaczne. Nie smakuja Ci kluski, to nie jedz. Ja tam uwielbiam je pod tysiacem wloskich postaci. a w Alzacji to faktycznie nic tylko choucrout i boczek ale tez najlepszy steak tartar jadlam w Strassburgu... nie uogolniajmy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.adsl.proxad.net 16.12.04, 01:16 Kaszo, zupelnie obiektywnie. Francuzi w porownaniu do Polakow maja troche inny tryb zycia. Jedza lzej i o regularnych porach. Oczywiscie nie kazdy moze jesc obiad w domu ale ci co jedza w pracy albo knajpie (wiekszosc pracownikow ma tickets restaurant tak wiec jedzenie w knajpie to zaden luksus czasami po prostu nie ma innej mozliwosci czesc ludzi je tez w stolowce) jedza cieply posilek. W Polsce podgryza sie kanapki i je sie tzw obiad czesto poznym popoludniem albo wieczorem (jest nawet taki temat na forum kuchnia). Poza tym Francuzi jedza ciepla kolacje. Jedza sporo ale zarcie jest ogolnie mniej tuczace. Takie codzienne menu to krwisty befsztyk, kotlety jagniece, ryby z jarzyna, kawalek sera i jogurt. Nikt sie nie bawi w klejenie pierogow (wloskie ravioli to jednak bardziej subtelna odmiana naszych pierogow z ziemniakami i cebula tak wiec nie porownojmy polskiej kuchni do wloskiej)i robienie kopytek czy innych pyz. Od czasu do czasu zjadaja jakies ciezkie danie jednogarnkowe czy zupe ale to raczej w zimie ( a nie jak w Polsce trzeba zjesc codziennie sycaca zupe nawet jak 30 ° C na dworze) To tyle na temat jedzenia. A co do linii Francuzek ? Media nie przestaja trabic, ze spoleczenstwo francuskie jest coraz grubsze,zwlaszcza dzieci i mlodziez. Tak wiec...za dobrze nie jest, aczkolwiek na pewno lepiej niz w niektorych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka* Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:40 jeśli uwazasz że w Polsce to pierogi je się tylko z ziemniakami i cebulą to zapraszam do pierwszej lepszej pierogarni:) wcale nie tak trudno znaleźć.. okaże się ze masz przynajmniej 15 różnych farszów od mięsnych zaczynając na warzywnych kończąc....... jeśli nie lubisz -nie jedz! ale nie ubliżaj tym którzy lubią..... tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:38 Bronisz pierogów, bo pewnie nie masz tendencji do tycia (albo nadwaga Cię nie martwi). Ja pierogi (szczególnie ruskie, z ziemniakami właśnie i cebulą, ale jeszcze i z serem oczywiście, ze śmietaną i boczkiem) uwielbiam, ale jadłem je ostatnio z 15 lat temu. Są OKROPNE ze względu na nieskończoną ilość kalorii. Ze złości że są takie właśnie, by je sobie obrzydzić, chętnie nazwę je syfiaste. Dlaczego ktoś kto je lubi i mu nie szkodzą traktuje to jako obelgę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 15.12.04, 22:25 a jesi chodzi o mycie sie - to rzeczywiscie panuje taki nieszczesliwy stereotyp w Europie o Francuzach - w Anglii to niestety pierwsze skojarzenie jeszcze jedno niewdzieczne uogolnienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuj! Re: Niemcy to brudasy IP: *.server.ntli.net 16.12.04, 00:31 Niemcy to brudasy, myja sie raz na tydzien i to nie tylko moja prywatna opinia, fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he, he, he Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 21:59 powiedziec że Letycja jest takim cudem bo nie ma nadwagi to jest lekki idiotyzm he, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AE Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.18.akron.wroc.pl 15.12.04, 22:04 Spędziłem w Paryżu rok... i jedną z rzeczy których brakowało mi najbardziej to słowniańska uroda. Oczywiście zdarzały się świetne wyjątki. Ogólnie jednak nie tylko ja miałem podobne odczucia. Domniemam, że te wszystkie najzgrabniejsze kobiety świata musiały się gdzieś czasowo ukryć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza Re: no i te croissanDy!!! :) IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 15.12.04, 22:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japi ale i tak Amerykanki sa najseksowniejsze IP: 65.202.14.* 15.12.04, 22:13 bo maja najwiecej ciala! A im wiecej ciala tym wiecej seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigracja Re: Francuzki są najzgrabniejsze na świecie IP: *.fbx.proxad.net 15.12.04, 22:55 Trudno mi sie zgodzic, ze jest 20% wiecej sklepow z bielizna, niz piekarni. Mieszkam w centrum Paryza, mam 4 piekarnie w promieniu 100m i ani jednego sklepu z bielizna (mamy w dzielnicy butik odzieza z latexu, ale tego nie licze). Odpowiedz Link Zgłoś
qwasyx O czym nie wie Lukaszenka :-) 15.12.04, 23:07 ... i glosno sie drze, ze Bialorusinki sa rownie piekne jak nie piekniejsze. No coz sa biusty i biusciki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Glogowski Francuzki - to chyba pradwa IP: *.essex.ac.uk 15.12.04, 23:16 O Francuzkach mówilo sie wiele. Ze elganckie, ze z manierami, ze ... to i tamto. Wiele z tych stereotypowych opinii nie potwierdza sie w bezposredniej konfrontacji, ta jedna - ze sa zgrabne chyba tak. Jestem na stypendium w jednym z angielskich uniwersytetów. Mam sporo znajomych z Francji, z Lille, z Grenoble, z Lyonu no i z Paryza. Wsrod dziewczyn prawie kazda mi sie podoba :- )) Jednak obok, seksapilu i wdzieku cial ( na czym seksitowsko skupia sie autorka/autor artykulu. To typowe i bardzo powszechne polskie podejscie, niestety wyroznia nas na tle polnocnej Europy :-( ), zatem obok seksapilu, sa to osoby zazwyczaj bardzo otwarte, a przede wszystkim asertywne i ... hmm, jakiego by tu slowa uzyc, by nie urazic polskiego kultu bialoglowej panienki, niczym to Matki Boskiej z Lichenia ... jednak odwaze sie, sa to osoby bardzo WYSZCZEKANE. Ludzie na zachodzie, i tego mi bedzie w Polsce na pewno brakowalo, sa bardziej wolni. Kiedy nie maja ochoty mówia stanowczo "NIE" gdy sie zakochaja w czyms potrafia poswiecic temu calego siebie. W Polsce dochodzá niuanse panszczyzniano-obyczajowe ("jak nie znajdziesz meza do konca studiow to jestes stracona" - mowi mama polskiej Zosi i Zosia lowi na kazdej prywatece. A jak zlowi to nie pusci!!! Bo jak zostalaby sama to spoleczenstwo z Jankiem Rokita na czela ja zje) Tutaj, takie obawy juz sa passe. Kobieta wyksztalcona ma spore spektrum kariery zawodowej, ze nawet gdyby musiala wychowywac samotnie dziecko, poradzi sobie. Takze obok zgrbnych lydek, biustu, i kasztaltnej pupy, sexy jest rowniez postawa. Nie Matki-Polki jeczycielki, ale JEJ samodzielnie myslacego czlowieka. ( czasem w Mini Cooperze :-)) To co w glowie tez moze byc sexy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Li Re: Francuzki - to chyba pradwa IP: 195.187.253.* 16.12.04, 10:13 Rafałku, Świetnie, że jesteś zachwycony dziewczynami z różnych miejsc świata i - albo przede wszystkim - francuskami. Przyznaj jednak szczerze, że u nas na uczelni w Collegium Civitas też jest w czym wybierać. Jesteś na stypendium, więc nie masz teraz okazji się zachwycać. Fajnie spotkać Cię na forum. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Glogowski Re: Francuzki - to chyba pradwa IP: *.essex.ac.uk 16.12.04, 22:07 zeby jeszcze pisaly poprawnie, bylbym w siodmym niebie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Glogowski Re: Francuzki - to chyba pradwa IP: *.essex.ac.uk 17.12.04, 03:00 Mozesz mi odpowiedziec za przyslowiem: " przygadal kociol garnkowi..." i bédzie to prawda. Sam robié mnóstwo bledów - w pospiechu, lub po prostu z roztargnienia. A literowki sá plagá. W redakcji zalatwia to korekta, prywatnie Word, ale wiadomo jak to z nim bywa. Nie mniej strajmy sié pisac poprawnie by nie robic wiochy, ani u siebie ani za granicá. A przyslowie Rejowskie "Polacy nie gési..." niech nam pobrzmiewa w pamiéci. Taka prosba. I zalaczam oczywiscie pozdrowienia, kimkolwiek bys byla/byl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erik Etam, znam taka gruba i upudrowana Christine z IP: *.proxy.aol.com 15.12.04, 23:43 francuzkiej firmy telekomunikacyjnej, samo sadlo, taka gruba a jak sie poci to jej ten puder splywa jak avalanche w Alpach, taka malpa jest niestety... i do tego wredna jak cholera, juz nie wspomne o iteligencji, ze tez ona sie miesci w ten fotel w samolocie to nie wiem, hmm....skad te 10% to mocno przesadzone albo naciagane dane... soryy POLKI sa na pierwszym miejscu na swiecie a wiele krajow widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacques Re:W realnosci we francji jest odwrotnie. IP: 84.4.77.* 16.12.04, 12:46 Mam wrazenie ze to znow polityka i reklama francuska w Polsce. Mieszkam od kilku lat na poludniu Francji,zdominowanej przez feministki ktorym brakuje kobiecosci.A w dodatku jest odwrotnie niz podaja statystyki,mam wrazenie ze sa to statystyki z przed 20-tu lat,kiedy to byly atrakcyjne ,kobiece i zadbane kobiety.Obecne kobiety tzw.nowoczesne i niezalezne- kobiety zajete kariera ,nie maja czasu lub zapomnialy zadbac o siebie,jedza w restauracjach gdzie zostawiaja swoja wyplate ,a nie w domu ,sa otyle i zle ubrane ,a w dodatku bez gustu i przy Polkach sa jak brzydkie kaczatko,bo Polki sa najpieknieszymi kobietami na swiecie,przy najmniej na razie.Miejmy nadzieje ze Polacy w koncu przejza na oczy ,ze zachod to nie raj,i ze to co pisza czesto odbiega od realnosci i zaczna cenic co Polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erik ta GRUBE DUPA z Francji przyjezdza do Polski i IP: *.proxy.aol.com 16.12.04, 20:59 psuje statystyke!! Mowie o Christine z Francji pelna pudru i gazu !! Fe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DELIKATNIE MÓWIĄC BYŁEM WE FRANCJI NIE RAZ I MYŚLĘ, ZE TEN ARTYKUŁ IP: 62.233.169.* 16.12.04, 01:05 TO JAKIEŚ DROBNE NIEPOROZUMIENIE. TYPOWA FRANCUSKA JEST RACZEJ FILIGRANOWA I DO TYPU MODELKI JEJ DALEKO (SORKI ZE TAK MÓWIE ALE TAKIE SA MOJE OBSERWACJE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PGPG Ciekawa jaki jest procent otyłych np. w Botswanie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 16.12.04, 07:42 Jeśli Francuzki okrzyknieto najzgrabniejszymi na świecie to wszędzie musieli chyba badania prowadzić. Nawet Afryka jest bardziej otyła...ciekawe? Kto płaci za takie zaśmiecanie nam głów takimi "INFORMACJAMI"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkałem tam ktoś kto to napisał chyba we Francji nie był IP: *.apmoller.net / 217.153.180.* 16.12.04, 08:25 najładniejsze sa francuzki pochodzenia np. polskiego, wschodnio europejskiego, arabskiego, ewentualnie mulatki... to tak ale francuzki z krwi i kości ??? toż to stringi by na to nie weszły... a że modelka jakas tam ładna... Claudia Schiffer tez jest ładna a Niemki do najbardziej urodziwych z pewnościa nie należą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ew mieszkalem tam- przeczytaj tytul czy jest tam IP: *.142-200-80.adsl.skynet.be 16.12.04, 09:07 napisane najladniejsze czy najzgrabniejsze? a poza tym zgadzam sie Polki sa piekne ale POlki 20stki i TU jest ta roznica 30 stka otoczona dziecmi mezem i po wypasie kartoflanym to nie ta sama co we Francji a jeszcze dalej siegac w wiek ..brr jak pomysle o statystycznej kobiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =pk= Co to znaczy "Jedzą KRÓLI w sosie..." IP: *.u.mcnet.pl 16.12.04, 08:37 Bardzo proszę o wyjaśnienie tego słowa. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg jedzą króli w sosie musztadiwym??? IP: 213.17.204.* 16.12.04, 08:48 to juz wiem dlaczego monarchia sie na swiecie nie utrzymała...stad sa takie chude, bo króli na świecie coraz mniej, a i ochronę mają jakby wiekszą...a póki co zjadają te z kart, dlatego we francji nie ma w pokerze pojecia kareta króli:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg jedzą króli w sosie musztadowym??? IP: 213.17.204.* 16.12.04, 08:48 to juz wiem dlaczego monarchia sie na swiecie nie utrzymała...stad sa takie chude, bo króli na świecie coraz mniej, a i ochronę mają jakby wiekszą...a póki co zjadają te z kart, dlatego we francji nie ma w pokerze pojecia kareta króli:))) Odpowiedz Link Zgłoś