Gość: Sowa IP: *.itpp.pl 26.03.05, 17:02 Zniknęły wszystkie wątki. Co się stało? Jest 17.02, Wielka Sobota. Może to z okazji świąt, albo jakiś strajk? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mafik Re: Co się stało? 26.03.05, 17:06 Zniknęły dwa wątki dotyczące tej samej osoby. Jeden został przeniesiony na Oślą ławkę. Drugi informujący o tym przeniesieniu został przeze mnie wykasowany, gdyż padło tam nazwisko głównego bohatera wykasowanego wątku. Pozdrawiam świątecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Do Mafika: 26.03.05, 17:37 Skoro juz latasz z nozyczkami badz laskaw zwrocic uwage na te watki : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=22059313&a=22074807 Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Sarkazm 26.03.05, 19:28 Marianna, sadze, ze sarkastyczne podejscie do jawnego klamstwa, ze gazete Samoobrony czyta 6 milionow rodakow jest pozyteczne :) Przeciez tzw. w socjologii sankcje satyryczne sa, jak bez watpienia wiesz skuteczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Sarkazm 26.03.05, 19:48 Tak sie Mafik przejal, nazwiskiem dziennikarza ze teraz innych bledow juz nie zauwaza... Chocbys Włodku napisał , dla jakiej hecy, o wyborczej gazecie, jakie straszne rzeczy, on tego nie dostrzeze... bo tylko bana na maca, rokite ma w swoim komputerze.. I chodzi i tnie kazde wyzwisko jednak zapomnial! zostalo nazwisko... I sekator z rak mu wypadl i stoi bezradnie, czy dobrze ptrzyciąlem? czy wreszcie jest ladnie..? I tak oto czyni admin-forumowicz jak mu zabiora robote zrobie zrzute na zestaw "Mały Majsterkowicz".... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Sarkazm 26.03.05, 20:47 Nie mam ja zielonego Co odpowiedziec Tobie. Mysle wszak, ze we Swieta Badzmy jednak ku sobie :) Zwlaszcza w obecnej dobie Kryzysu, no i zametu, Mysle, ze i rok caly Badzmy dla się anioly :) Z swad nic nie wyniknie, Maryanno Rokito Droga :) Patrz wszak historia nasza! (Czwarty wiersz nie ma rym :() Przeto teraz nie strojmy Barykad, stron, animozji, Boc to dla nas jest wnyk! (I znow czym nie ma zrym :() Dlatego wiec sie pogodzcie O, Mila Bialoglowa! Uciekam, zniknie wnet Kolejka do Czestochowa! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mafik Re: Sarkazm 26.03.05, 20:48 Marianna, pisze wiersze. Gratuluję debiutu literackiego. Marianno, czy mam cały Twój wątek na temat idealnej gazety, przenieść na Oślą Ławkę? Wtedy problem się zakończy. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Sarkazm 26.03.05, 21:14 Mafik, Nie mysl,ze problem zniknie przeciez przy mym nastepnym ten czlek znowu fiknie (?) A i badz sprawiedliwy skoro usunales jego nazwisko usun inne bo sie zrobi slisko.... To wbrew regulaminowi podawac czyjes dane prawdziwe, nieparwdziwe, czy tez zaslyszane... A co ci przeszkadza idealna gazeta? Czy moze ja zwykla baba,zwykla kobieta? A teraz za Wlodkiem powtorze ladnie "Łubu dubu, łubu dubu, niech nam zyje prezes naszego klubu" Niech zyje nam! Mowilam to ja Rokita. Marianna Rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 21:18 'A teraz za Wlodkiem powtorze ladnie "Łubu dubu, łubu dubu, niech nam zyje prezes naszego klubu" Niech zyje nam!' Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 21:24 Oczywiscie przepraszam,ze tak sie napisalo... "Po odejsciu Michnika oko cenzury zelżało"... ( to drugie zdanie ta autentyczny humor z zeszytow szkolnych, zamiast pewnej postaci historycznej dalam Michnika ) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 21:42 Zes mnie wkurzyla :) I to ostro. Ambicje ma urazilas! Wiec Ci przedstawiam ma lepsza poezje :D. Raz jedyny pozwalam sobie i na tym forum. W dodatku wiersz jest lekki, i sie usmiechniesz zapewne - niech to bedzie jego podstawowa tu funkcja. Zamiast wiersza - I nic żeś, Poeto, nie wpisał we strofy tej baśni? - A cóżem miał wpisać, gdy jestem ja właśnie Bez forsy. Bez szmalu. Bez kasy. Do czysta! Inne bliźnie z jukami przez łąki, przez lasy, Z etatu na etat, A potem w zlecenia Za chlebem hen poszły. Ja zaś zdjąłem kontusz, zwiesiłem kutasa, Co dyndał u pasa Gdzieś za węgłem, w sieni. I siedzę w pokoju W opończy zastoju. Na zydlu. Na dupie... Mowa potoczysta Nie ima się Wieszcza, Gdy Id mu powiada, Że poetom biada. I smętnie rozmyślać, dumać aż do mdłości, O fakcie powszechnym, że w Kraju nad Wisłą Jest dużo artystów z taką przypadłością. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 21:47 Czy z lewicy, czy z prawicy taka w Polsce dola chora za garsc srebrnych mozesz liczyc na .... poparcie redaktora :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 22:17 Nie chce niczyjego poparcia. Napisalem to, co mysle. Jestem tez wdzieczny Mafikowi za kulture - mowie o jego reakcji na moj post w watku o Plomyku, mowie tez o jego dzisiejszych zyczeniach. A co miedzy Wami zawszlo - tego nawet nie wiem. Nigdy od nikogo nie wzialem nawet zlamanego centa, chociaz mi na sile wciskano, bo byly takie okolicznosci. Wspolwlasciciele PRL-u robili na mnie dwie nagonki, druga zaserwowali po smierci moich rodzicow - robilem im za wyrzut sumienia swoja bezinteresownoscia - zawsze myslalem o czytelniku, a nie o pozycji czy pieniadzach. Nigdy nie bylem zniewolony przez samego siebie. Bo nie z ducha partii jam, a z ducha milosci, jakby to ujal Norwid w jednym ze swych wierszy. Tego nikt mi nie odbierze, nawet w rezimie totalitarnym nie udalo sie nikomu. Tak wiec nawet worek srebrnych nie interesuje mnie za poparcie redaktora. Sadze, ze mnie rozumiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 22:24 Wlodek przciez zazartowalam :) Miedzy Mafikiem a mna nic nie zaszlo, przykro mi tylko,ze nie wywalil niektorych postow. No ale ok, niech wisza, i tak swiadcza o poziomie kultury tego co je pisal. Mafik : teraz do ciebie, nie bierz na powaznie moich przytykow do Ciebie tutaj.Ok ? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 22:28 No to w takim razie otzrymujesz rozgrzeszenie :) :D Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 22:32 A kto zapuka trzy razy w konfesjonal ? Mam isc i nie grzeszyc wiecej? Nie sadze, by sie udalo :) Acha prosze o lagodny wymiar pokuty :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 22:53 Tuzin zdrowasiek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
delphine2 Re: marianna.rokita 26.03.05, 22:56 Ty się normalnie tutaj marnujesz na tym forum, powinnaś poezją się zająć :] poważnie mówie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: marianna.rokita 26.03.05, 23:19 I tak oto na podstep przyszla nowa pora bo delfina sie chciala pozbyc mnie z....monitora... Odpowiedz Link Zgłoś
delphine2 Re: marianna.rokita 26.03.05, 23:21 marianna.rokita napisała: > I tak oto na podstep przyszla nowa pora > bo delfina sie chciala pozbyc mnie z....monitora... > hehe ;] dziekuje za piekny wierszyk :) choc powiem ze przykrutki liczylem na jakis dlugi :p tylko male sprostowanie: delfin a nie delfina :D p/w Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: marianna.rokita 26.03.05, 23:30 Dobra dosc:) W kazdym razie przepraszam wszystkich za pierdólki.Po prostu nie moglam sie powstrzymac przed grafomania "poetycka":) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 23:26 Zdrowaś Maryjo, modle sie ja Rokita, powiedz, ze sie modlilam, jak cie kto zapyta, chcialam cie przeprosic i zaraz potem prosic o chlopa fajnego, o dzieciaka madrego, o Rodszylda fortune, zanim tam do Was odfrune. Jakis Pan byl ze mna, ale ty czuwasz nade mna, Wiec Hosannah juz ze mna nie ma chyba go dosiegnie twoja anatema? W kazdym razie Świeta Maryjo, modl sie za mną, to ja sie bede cieszyc. A teraz na razie, ide se pogrzeszyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Włodo SJ Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) IP: *.acn.waw.pl 26.03.05, 23:37 Zanim pojdziesz, dziecino, pogrzeszyc, musisz odmowic rozaniec. Potem rob, co chcesz. I jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mafik Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 23:43 ja już nawet usunąłem :)) i w ten sposób sprawa wyjaśniona! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 23:46 Dzieki :)Naprawde jestem wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mafik Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 23:47 Marianno, dobrze :))). Ja jestem tutaj adminem społecznym. Muszę zatem łagodzić pewne sytuacje. Czasami znaleźć sposób na porozumienie, a czasami po prostu coś wyciąć. I ciesze się, że są ludzie, którzy to rozumieją. Cieszę się, że jest na tym forum sporo osób, które walczą o jego intelektualny poziom. Chciałbym by stanowili zdecydowaną większość, wtedy głupich postów będzie mniej! To takie moje marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Ja czegos takiego nie powiedzialem! :) 26.03.05, 23:52 Otwartym tekstem powiem, ze to marzenie scietej glowy.Niestety,forum GW zawsze przycagalo i przyciagac bedzie (takze wszystkie inne internetowe fora)rozmaitej masci oszolomow. Ciesz sie jednak hi, hi, ze nie jestes moderatorem np.forum kraj, bo wtedy nie odchodzilbys od monitora :) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Drogi Mafiku, 26.03.05, 21:40 Kochany Mafiku, Na wstepie mego listu serdecznie Cie pozdrawiam.Jestes, i ladny, i madry i fajny.Debesciak.Naprawde.Po wstepie do mego listu, pragne poinformowac Cie, ze moj debiut literacki nastapil byl, gdy mialam jakies 7 lat i moj wierszyk opublikowano w szkolnej gazetce. Potem musialam robic wszystkie gazetki szkolne, lacznie z malowaniem Lenina, w II klasie szkoly podstawowej. Tak wiec debiut graficzny takze juz mam juz za soba. Nastepnie zatrudnila mnie Trybuna Slaska Dzien ( o czym pisal Fakt w kwietniu 2004 ), Wprost ( o czym pisal Superexpress w czerwcu 2004, i o czym pisala Wyborcza "Duzy Format" (zaraz ci dam linka),Przekroj itd. ),Dos Jidisze Wort, Pani oraz inne gazety.GW napisala tez, ze bylam prezenterka w katolickim radiu, co rowniez jest prawda. ( Bron Boze radio RM ) After, bynajmniej nie z powodu fallicznego wygladu piora, zostalam sexrekordzistka. Mozesz wywalic ten list na Osla Lawke.Za niechec do pokolorowania Lenina tez siedzialam w Oslej Lawce. Totua tua Marianna R. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Sarkazm 26.03.05, 21:02 Tylko prosze nie myslec, ze sie podlizuje adminowi! Juz w podstawowce walilem lizusow prosto w dziob - juz z takiej gliny zostalem ulepiony. Ale - naprawde, przestanmy sie wadzic! I - tez naprawde - bardzo spodobaly mi sie dzisiejsze zyczenia Mafika. Fragment: 'Chciałbym Wam wszystkim życzyć wiosennej radości przez cały rok, spokoju, zrozumienia, a także wiary w to, że może być lepiej. Nie musimy przecież pieklić się na otaczający nas świat i przeklinać na sąsiadów. Nie musimy odreagowywać codziennych stresów na forach internetowych. Niechże to nasze forum będzie miejscem wymiany mądrych zdań rodzących się w inteligentnych głowach użytkowników forum Prasa i Media. Niech to nasze pisanie będzie konstruktywne, a nie destrukcyjne. Być może dzięki naszym pomysłom, media będą chociaż o trochę lepsze. Czego Wam wszystkim i sobie również życzę.' Odpowiedz Link Zgłoś