Dodaj do ulubionych

Białystok - stolica disco polo

31.05.05, 11:48
Górą nasi. Żubrówka dobra być:)
Obserwuj wątek
    • koczisss Re: Białystok - stolica disco polo 31.05.05, 11:55
      I piwo Żubr, też niczego sobie, w Szwecji od ręki kupili ode mnie 2 zgrzewki, 48 sztuk:)))
    • Gość: yokel :) białystok hehe IP: *.server.ntli.net 31.05.05, 12:07
      zostance przy swojej stolicy disco polo,nie psujcie nam Polski swoja ruska
      kultura i wiejska muzyka...
      • koczisss Re: białystok hehe 31.05.05, 12:12
        Tak, to czemu przy tej ruskiej muzyce wszyscy tańcowali, była dobra, a teraz już be???
      • koczisss Re: białystok hehe 31.05.05, 12:16
        NTLI Network Management Centre
        address: NTL Internet
        address: Crawley Court
        address: Winchester
        address: Hampshire
        address: SO21 2QA

Jak siedzisz tam to se siedź, ale broń Boże, nie psuj GB swoją Polską kulturą, bo na zbity pysk wywalą!!!
    • Gość: antydiscopolowiec Re: Białystok - stolica disco polo IP: *.adsl.ihug.co.nz 31.05.05, 12:38
      He he he, 100lica disco polo, ale buracki tytuł :-> Zajrzyjcie sobie na www.discopolo.prv.pl/ - może miłośnicy DP zaproponują władzom miejskim zmianę strony www urzędu miejskiego na bardziej pasującą do 100łecznego tytułu? Autor się chyba nie obrazi o plagiat ;->
      Współczuję wszystkim normalnym Białostocczanom tego wyróżnienia.
      • koczisss Re: Białystok - stolica disco polo 31.05.05, 12:52
        Niestety jakiś palant wymyślił ten tytuł, tak się składa, że disco z pola raczej tu nie jest słuchane, ale cóż, może autor jest fanem:(((
      • koczisss Re: Białystok - stolica disco polo 31.05.05, 12:55
        Zajefajna strona, aż rzygać mi się zachciało:(((
    • marysia888 Re: Białystok - stolica disco polo 31.05.05, 17:51
      Zupełnie nie wiem, dlaczego opinia o Białymstoku jest taka, a nie inna...<metro
      pomogo ją rozpowszchnić> Disco polo wcale nie jest dobrą muzyką, i myślę, że
      większość zdaje sobie z tego sprawę, jednakże niektórym się podoba...<i nie są
      to tylko białostocznie ci, którzy tego słuchają> Białystok to piękne miasto.
      Mamy swój klimat, i wcale nam nie zależy na tym, żeby zostać Metrostolicą, bo
      sami wiemy na ile nas stać(więc po co nabijać kabzę ludziom z metra sms-ami?)
      Białystok to miasto ziaaaaaaaaamów, czyż nie?;p
      I w ogóle jest tu rodzinna atmosfera. Ludzie na siebie patrzą, nie zadzierają
      nosa jak w Warszawie. Sama znam Łodzianina, który przyjechał do Białego, został
      i nie żałuje:)
      Wrocławianie, którzy tu przyjeżdżali, zachwycali się pięknem miasta(to nie jest
      ściema, mam wiadomości z pierwszej ręki)
      Poza tym mamy bardzo dużo zieleni i jest tu czyste powietrze(zielone płuca
      Polski)
      Nie wiem, dlaczego Białystok nie jest czesto odwiedzany przez turystów, chociaż
      każdemu sie tu podoba, kto by nie przyjechał-> zachwyca się.
      Pewnie powodem jest to, że Polska myśli, ze Białystok jest na końcu świata i
      mieszkają tam same buraki z wioski-> nic bardziej błędnego...
      przykro, że Polska ma takie mniemanie o moim mieście
      Ja jednak na pewno się nie przeprowadzę do żadnej Łodzi, czy Warszawy, bo tu
      jest wspaniale.
      pozdrawiam
      • Gość: Ewa Re: Białystok - stolica disco polo IP: *.elpos.net / *.elpos.net 01.06.05, 19:23
        Dlaczego tyle osob ( nawet te ktore powinny byc troche rozeznane w temacie)
        ciagle uwazaja ze Bialystok to jedna wielka wiocha.
        Nie chce nic mówic ale disco polo (razem czy osobno? no juz nawet ja-
        Bialostoczanka nie pamietam jak to sie pisze) sluchala cala Polska :)
        Gadajcie sobie co chcecie dla mnie Bialystok i tak jest naj miastem
        Zybscie wiedzieli jak fajnie jest u nas to nie wymyslalibyscie tyle bzdur.
        Zapraszam (i watpiacych zapewniam ze o 12 z wiezy ratusza na pewno nie poplynie
        zaden z czaderskich kawalkow tylko jeden z najpieknijszych hymnow w Polsce ;)
    • Gość: termos Re: Białystok - stolica disco polo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:49
      Tylko szkoda,że niektórzy mieszkańcy miasta mają wiejską mentalność,ale Białystok jest OK.
    • Gość: abc Re: Białystok - stolica disco polo IP: 213.17.151.* 01.06.05, 00:25
      Z tym białostockim disco polo to przykład dziennikarskiego ignoranctwa, no i
      przysłowiowy groch z kapustą. Najpierw to była Gala Piosenki Popularnej i
      Chodnikowej w Sali Kongresowej przygotowana przez TVP (1992). Tak
      spopularyzowany został termin "muzyka chodnikowa". Ponieważ jednak do celów
      marketingowych nazawa była zbyt ogólnikowa i niezbyt elegancka rok później szef
      podwarszawskiej firmy fonograficznej BLUE STAR wymyślił inny termin,
      właśnie "disco polo". Białostocczyzna była wtedy jedynie zapleczem BS. Z jednej
      strony dostarczała zespoły do do kolejnych nagrań, z drugiej strony stanowiła
      ogromny rynek zbytu. Zespoły "z Polski" współpracujące z BS miały gdzie grać, a
      sama firma miała gdzie sprzedawać kasety (płyt jeszcze nie było). Pierwszy
      GREEN STAR powstał w roku chyba 1994, gdy część współpracowników (wspólników?)
      właściciela BS pod jego nieobecność dokonała secesji. Ale i tak był to GREEN
      STAR "warszawski", Białystok nadal był zapleczem. Dopiero później w GS doszło
      do rozłamu i Białostoczyzna usamodzielniła się,aby... po niedługim czasie znów
      podzielić się na dwa rywalizujące ze sobą lokalne GS, spierające się o zespoły,
      prawa autorskie, znaki firmowe itp. Cóż, raczej nie ma się chyba czym chwalić.
      A jak się już pisze to wypadałoby zgłębić temat, Panowie Redaktory ...
    • Gość: faakju Re: Białystok to gmina i gumioki IP: *.bctel.ca 01.06.05, 08:13
      dobrze ze bedzie metro w bialymstoku .Se bedom zubry subwayem pomykac. Stolyca
      pici polo? tyn autor to ma shit for brains. Ale faktem jest ze dziewczyny jak z
      maxima . Tylko klotliwe bjacze bardzo.
    • Gość: M. Re: Białystok - stolica disco polo IP: *.ld.euro-net.pl 01.06.05, 21:51
      my kozaki białostoczaki;p
    • Gość: Kurpik Re: Białystok - stolica disco polo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:33
      Scorupko urodziła się w Łomży. Do tej pory mieszka tu jej dalsza rodzina tego
      samego nazwiska.
      Białystok znam bardzo dobrze - jest to brzydkie miasto bez tradycji i bez
      starówki z jednym, bardzo ładnym wiejskim pałacem targowicomagnata.
      Cała okolica śmieje się z Białegostoku.
      I już.
      • Gość: M. Re: Białystok - stolica disco polo IP: *.ld.euro-net.pl 02.06.05, 16:00
        co ty powiesz?
        a ja się śmieję z ciebie ;]
    • Gość: Gosciu Re: Bia?ystok - stolica disco polo IP: *.przeglad.com.pl / *.marquard.pl 03.06.05, 12:42
      Z moich doswiadczen w pracy w Warszawie wynika, ze element naplywowy z Bialegostoku jest
      najgorszy. Po trupach do celu, bez zasad i jakiegokolwiek honoru. Raczej z tym kojarze
      Bialystok niz z muzyka discopolo.
    • Gość: uuuuu żubrówka IP: *.csk.pl 04.06.05, 10:20
      Z tą żubrówką to prawda, jest bardzo dobra, można ją spotkać w dobrych
      londyńskich pubach.
    • superkinio Re: Białystok - stolica disco polo 04.06.05, 11:06
      Białystok wcale nie jest stolicą disco polo.Nikt u nas nie słucha tej muzyki.W
      Białymstoku mieszkam od urodzenia i uważam,że to piękne miasto.Ma swój
      niepowtarzalny klimat.Oprócz tego ma czyste powietrze (zielone płuca
      Polski).Nasza Żubrówka to najlepsza wódka w Polsce:) Odwiedzajcie Białystok
      warto !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka