Dodaj do ulubionych

Prezydencki test (odc. 2) - chłopskie starcie

IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.05, 18:56
Do szkoły!
Uczyć się wiedzy ogólnej, bo wstyd nie znać Beethovena i Mickiewicza.
Był już kiedyś minister od kultury i sztuki (zresztą z waszego ugrupowania,
niejaki Podkański), który twierdził, że Czajkowski był wybitnym POLSKIM
kompozytorem, a z nieżyjącym od 6 lat Czapskim chciał się spotkać w
ministerstwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Romek z Sydney Re: Prezydencki test (odc. 2) - chłopskie starcie IP: *.dmz.health.nsw.gov.au 09.08.05, 01:57
      niestety bede "czepliwy", ale nie w stosunku do panow Kalinowskiego i Leppera,
      lecz do redaktora "Gazety" - pytanie o dacie zakonczenia II Wojny Swiatowej
      zostalo, moim zdaniem, blednie sformulowane... 8 czy 9 maja 1945 wojna
      skonczyla sie bowiem w Europie, bo formalnie zakonczyla sie, gdy Japonia
      podpisala akt kapitulacji 2 wrzesnia 1945... pozdrowienia z Australii...
      • Gość: elibre Re: Prezydencki test (odc. 2) - chłopskie starcie IP: *.reynet.pl 09.08.05, 12:18
        a wiesz ze Japonia z Rosja jest ciagle w stanie wojny? To moze poprawna
        odpowiedz powinna byc, ze trwa do dzisiejszego dnia, co? :-P
        • Gość: blert Re: Prezydencki test (odc. 2) - chłopskie starcie IP: *.kujawsko-pomorskie.pl 25.08.05, 20:48
          Nie, można by tutaj co najwyzej mówić o wojnie rosyjsko-japońskiej,a nie
          światowej.
      • Gość: tur Re: Prezydencki test (odc. 2) - chłopskie starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 02:35
        A poza tym jest jeszcze jedna bzdura i to kosmiczna. Kapitulację podpisali
        Niemcy przed Aliantami zachodnimi 8 maja, a przed ZSRS 9 maja, ale nie ma to
        nic wspólnego ze strefami czasowymi, przecież nikt tego nie robił po nocach (a
        inaczej różnica dat między Berlinem a Moskwą możliwa nie jest)!!!
    • Gość: Margeritha glowa boli:( IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 09.08.05, 07:32
      Jak czytam te wszystkie wypowiedzi, to mnie glowa boli. I ktos taki na byc
      glowa naszego panstwa?!!!? to przeciez wstyd i chanba! I na kogo tu glosowac?
      Porazka:9
    • maga_z Re: Prezydencki test (odc. 2) - chłopskie starcie 09.08.05, 12:07
      'Proszę tylko nie próbować mi wmówić, że nie wiem. '

yeah!
    • Gość: Arystoteles Re: Prezydencki test (odc. 2) - chłopskie starcie IP: *.elpos.net 09.08.05, 13:21
      Lepper jest tylko prostym chłopokiem wienc nie oczekujmy, że coś wie o mieście,
      przepraszam o państwie którym chce rządzić... moim zdaniem rządzic powinni
      ludzie ktorzy to umieja a u nas prezydentem moze byc kazdy!!! a ci ktoryz juz
      umieja rzandzic to niech dostaja swoje stanowiska na przynajmniej 10 lat aby
      pokazali ze sa w rzadzeniu dobrzy... awans powinien byc maly aby ludzie
      zrozumieli ze rzadzenie panstwem jest trudne i niech sie zajmuja tym ludzie
      ktorzy to umieja!!!
      Dziękuję Państwu :P
    • Gość: ori Re: Prezydencki test (odc. 2) - chłopskie starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 18:45
      nie wiem ile kosztuje najtanszy chleb, ale sam czesto kupuje za zlotowke, wiec
      to Lepiur byl blizszy prawdy
    • dominiqus "Metro" do poprawki... 29.08.05, 17:01
      Niestety Metro podaŁo niesprawdzone informacje... Hymnem Unii Europejskiej
      rzeczywiście jest "Oda do radości" Beethovena w aranżacji Herberta Von Karajana
      ale... bŁędne są informacje dotyczące tekstu utworu, ponieważ... hymn Unii
      Europejskiej nie ma tekstu, "Bez słów, w uniwersalnym języku muzyki, hymn ten
      wyraża ideały wolności, pokoju i solidarności, które Europa reprezentuje"

Więcej na temat hymnu UE oraz Rady Europy na stronach oficjalnego serwera Unii
      Europejskiej:
      europa.eu.int/abc/symbols/anthem/index_pl.htm
      Pozdrawiam
    • Gość: iusteena Re: Prezydencki test (odc. 2) - chłopskie starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:24
      hej, ale zauważcie, że lepper ma więcej prawidłowych odpowiedzi niż kalinowski! :|
      • Gość: ajo Re: Prezydencki test (odc. 2) - chłopskie starcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 22:16
        Jeden i drugi nie nadają sie na prezydenta. Kalinowski nakradł jak był w
        rządzie (nieudolny polityk), a Leper kradnie do dziś! Nie chce mi sie patrec na
        ich geby!(tak jak na innych kandydatów).Jesli uwazacie, ze którys z nich jest w
        stanie cos zmienic, to jestescie naiwni! W tym kraju prezydent NIE MOZE NIC!!!
        (Polacy to taki śmieszny naród...)
    • Gość: lali Re: Prezydencki test (odc. 2) - chłopskie starcie IP: 217.153.29.* 04.10.05, 16:02
      pani dziennikarko, a pani wie co znaczy szara eminencja? ni jak mi to nie
      pasuje do jarosława kalinowskiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka