Dodaj do ulubionych

Nowy dziennik Agory

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.10.05, 10:56
Zarząd Agory SA z siedzibą w Warszawie (Spółka) informuje, iż w dniu 3
października 2005 roku podjął decyzję o rozpoczęciu wydawania nowej
ogólnopolskiej gazety codziennej o szerokim zasięgu. Agora intensywnie
przygotowuje się do debiutu nowego tytułu. Debiut zaplanowano na jesień tego
roku. Nowy dziennik ma być gazetą "środka" i nie będzie miał charakteru prasy
bulwarowej czy tabloidu. Powstaje jako autorski projekt Agory.

www.agora.pl/agora_pl/1,66405,2950083.html
Obserwuj wątek
    • curtiz Re: Nowy dziennik Agory 04.10.05, 11:46
      Ładnie z ich strony, że od razu wpisali na stronę teksty przemówień ;-)

"Zarząd Agory SA z siedzibą w Warszawie (Spółka) informuje, iż w dniu 3
      października 2005 roku podjął decyzję o rozpoczęciu wydawania nowej
      ogólnopolskiej gazety codziennej o szerokim zasięgu"

Hehe, decyzję niby podjęli wczoraj, a pracowników ściągali do wawy od kilku
      miesięcy, nawet dzisiejszą konferencję zapowiedzieli już w zeszłym tygodniu ;-
      ))))

"Tym samym chciałabym uciąć wszelkie spekulacje dotyczące jego formuły - nie
      będzie to tabloid, ani gazeta bulwarowa!
      Będzie to "gazeta środka" - oznacza to, że zamierzamy wypełnić lukę istniejącą
      na polskim rynku prasy. Nie będziemy zatem, bezpośrednio konkurować o
      czytelnika z istniejącymi tytułami prasowymi."

Trochę zaskoczenie - wszyscy tu się spodziewali wojny z Faktem. A zatem wojować
      będzie jednak Metro. Gazeta środka przypomina mi trochę ciągłe klęski partii
      środka, w tym hołubionej przez GW demokraci.pl Tak jak przypuszczałem to może
      wykosić lokalne gazety i to chyba będzie główna konkurencja nowego projektu.
      Pisma Polskapresse i Orkli mogą nie mieć nic ciekawego do zaoferowania. Może to
      też oznacza koniec SE. Myślę, że dużo zależy od ilości gadżetów w nowej
      gazecie, no i oczywiście ceny. Jak będzie to złotówka to lokalne za 1,20
      całkiem odpadną, a i Faktowi czytelników urwą, bo nawet czytelników Faktu razi
      czasem agresja tej gazety. Tak czy siak komuś czytelników urwać trzeba.

"Nasza gazeta nie będzie tworzyć rzeczywistości, lecz ją rzetelnie opisywać."

To w dzisiejszych czasach baaardzo trudna i ryzykowna deklaracja ;-)

No a najważniejsze - tytuł? cena? data?
      Może ktoś, kto był na konferencji się wypowie ;-)
      • Gość: gnA Re: Nowy dziennik Agory IP: *.chello.pl 04.10.05, 11:59
        Konferencji można było posłuchać przez internet, i tak naprawdę nic tam nie
        powiedziano, nawet dziennikarze nie rwali sie do zadawania pytań, więc czarna
        informacyjna dziura,

żle wróże całemu przedsięwzięciu,

a ponoć agora się przymierza do opiniotwórczego dziennika,

chyba przesadzili z tymi nowymi projektami, sami chca zafusic kurę przynosząca
        zyski- czyli Wyborczą...
        • Gość: realista Re: Nowy dziennik Agory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:46
          nawet dziennikarze nie rwali sie do zadawania pytań, więc czarna
          > informacyjna dziura,
          A kto by śmiał pytac o cokolwiek ekipe Agory z Krakowskiego Przedmieścia
          • tonieja10 Czy to znaczy, ze GW kaput? 04.10.05, 22:03
            • Gość: gnA Re: Czy to znaczy, ze GW kaput? IP: *.chello.pl 04.10.05, 22:12
              Na kazdego przychodzi koniec!
              • Gość: Michał Re: Czy to znaczy, ze GW kaput? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 22:29
                konie, nie koniec, ale chociaż po konferencji był poczęstunek i można było coś
                fajnego dostac.
                • Gość: gnA Re: Czy to znaczy, ze GW kaput? IP: *.chello.pl 04.10.05, 22:36
                  coś im zostało z kuchnii /w której byłem się zatruł salmonellą ze 2 lub 3 lata
                  temu- nie ja jeden- ponoć ponad 100 osób zmogło/ coś nie zeszło i rozdawali...
    • alex200 Po nudnej gazecie, nijakim Metrze - nowy Bubel 05.10.05, 04:22
      Gazety Agory nie wnoszą już od dawna nieczego do polskiego życia publicznego,
      ale domyślam się, że chodzi o kieszeń akcjonariuszy z tygodnika mazowsze.
      Jestem przekonany, że tym razem będzie to katastrofa finansowa. I to
      katastrofa, która zachwieje także nudną i żałosną wyborczą.
      • Gość: wqhbtbnt4 Re: Po nudnej gazecie, nijakim Metrze - nowy Bube IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 30.10.05, 09:45
        no i co z tą gazetą?
        • Gość: gall z Inowłodza Re: Po nudnej gazecie, nijakim Metrze - nowy Bube IP: *.chello.pl 30.10.05, 09:57
          Ruszy przed świętem Niepodległośći, tak się mówi, wielka katastrofa zbliża się
          wielkimi krokami, Axel buduje nowy dziennik na przykładzie Welt Kompakt, czyli
          zamierza uderzyć w GW a nie w Rzepę.
          • Gość: ed Re: Po nudnej gazecie, nijakim Metrze - nowy Bube IP: *.acn.waw.pl 30.10.05, 12:18
            Nie wiadomo, nie wiadomo.
            Jak sypną trochę grosza, to może się nawet powieść. Sęk w tym, że są raczej
            skąpi;)
            • Gość: gall z Inowłodza Re: Po nudnej gazecie, nijakim Metrze - nowy Bube IP: *.chello.pl 30.10.05, 16:01
              Ano spędziłem tam pare lat i tak skąpej firmy nie widziałem, żadnej chęci
              dobrego wynagradzania ani dodatkowych bonusów /no chyba, że za taki uważa się
              bezpłatny egzemplarz Wyborczej, często bez dodatków/.

ale co innego skąpstwo dla pracwoników, a co innego łożenie na domy mediowe i
              agencje reklamowe.
              • Gość: gall z Inowłodza Re: Po nudnej gazecie, nijakim Metrze - nowy Bube IP: *.chello.pl 31.10.05, 11:03
                14 listopada
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka