Gość: pluci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 18:00 Czy widzieliscie bilboardy z hasłem "Nadchodzi Nowy Dzień". mam jakieś przeczucie, że jest to wstęp do kampanii reklamowej nowego dziennika Agory. Jeśli się mylę napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gall z Inowłodza Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.chello.pl 03.11.05, 18:14 chyba się nie mylisz, też tak pomyślałem jak zobaczyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
rok1978 A jednak to prawda! 04.11.05, 10:32 ”Nadchodzi nowy dzień” – to hasło kampanii teaserowej, która poprzedza właściwą kampanię wprowadzającą nowy dziennik Agory na rynek. Jego debiut zaplanowano na 14 listopada. Layouty reklam z hasłem ”Nadchodzi nowy dzień” pojawiły się na warszawskich billboardach należących do AMS i citylightach Ruchu SA (na kioskach). Według naszych informacji, nośniki wykupione zostały przez Agorę. Prezentowane są dwie wersje reklam (z tym samym hasłem) – jedna przedstawia twarz młodego mężczyzny, druga twarz młodej kobiety. Właściwa kampania nowego dziennika (obejmie wszystkie rodzaje mediów) ma wystartować w przyszłym tygodniu. - Zapewniam, że o kampanii nowego dziennika poinformujemy w pierwszym możliwym terminie – mówi rzeczniczka prasowa Agory Beata Kruczek. Wydawca nie podaje również daty startu dziennika, ale z naszych informacji, potwierdzonych w sieciach sprzedaży, wynika, że na rynek trafi on w poniedziałek 14 listopada. Tytuł gazety nie jest jeszcze znany nawet jej dziennikarzom. Za kreację kampanii nowego dziennika odpowiada duet kreatywny Andrzej Maruszeczko i Robert Sieradzki. Domem mediowym, z którym współpracuje Agora, jest Starlink. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Curz Re: A jednak to prawda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.05, 19:05 Dzis przed faktami byl teaser tej nowej gazety. Slowo 'Nowy dzien' bylo wyroznione wiec zapewne jest to nazwa nowego dziennika. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Nowy dzień - nazwa niezła... 06.11.05, 19:18 - przynajmniej z puntku widzenia fonetycznego. Na pewno dużo lepsza niż "GW" czy "Rzeczpospolita" - łatwiej po prostu wymówić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.icpnet.pl 07.11.05, 08:46 Masz racje cos w tym jest. Kliknij tu: www.medialink.pl/media/?prasa/&kat=8 To moze teraz pospekulujemy jak sie bedzie nazywał? Może po prostu: NOWY DZIEŃ ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termos Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:27 Ja typuję, że będzie się nazywał "Dzień". Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 07.11.05, 10:45 Termos, tez tak obstawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pygmalion Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 07.11.05, 10:47 Nazwa niezbyt fortunna. Kojarzy się z "Naszym Dziennikiem". A skrót jest wręcz identyczny. Ciekawe czy nowy dziennik Agory będzie miał swoje forum? Odpowiedz Link Zgłoś
pluci Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 07.11.05, 17:59 Nazywać się będzie prawdopodobnie "Nowy Dzień". W reklamie telewizyjnej szczegolnie słowo Nowy zostało wyrożnione, ale dziennik nie może nazywać się po prostu "Nowy", tak więc musi to być "Nowy Dzień". Swoją drogą niezła nazwa dla dziennika tzw. środka. Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 07.11.05, 20:12 to wytluszczenie slowa "nowy" jednak daje do myslenia. dziennik "Nowy", gazeta "Dzień", ale "Nowy Dzień"? Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 07.11.05, 20:11 no i jest jeszcze domena: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=31554655&a=31567961 :) Odpowiedz Link Zgłoś
pluci Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 09.11.05, 16:11 Dziś pojawił sie nowy billboard z nowym hasłem "Dziś jest Nowy Dzień". Jasne,że będzie się nazywala "Nowy Dzień", ponieważ pokazano logo nowej gazety. Jest to czerwony prostokąt 2, w którym wpisano białymi literami nazwę "Nowy Dzień", trchę przypomina logo "Polityki". Znana jest też cena dziennika-1zł. I wszystko jasne. Czekamy na pierwszy numer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pressforum Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 19:59 tak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall z Inowłodza Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.chello.pl 09.11.05, 20:11 Zaczęło się od koszmarnej winiety, będzie jeszcze gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
pressforum Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 09.11.05, 21:16 pomijajac winiete, po czym wnosisz? Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal bingo! 09.11.05, 21:34 wszystko się zgadza :) a pierwszy numer już za kilka dni - w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall z Inowłodza Re: bingo! IP: *.chello.pl 09.11.05, 22:24 Dyrektorze forum, po pierwsze kiepska winieta, po drugie szefem Wojcik, były szef najkoszmarniejszego produktu na rynku, czyli METRA /ciekaw jest czy ktoś by to kupił jakby kosztowało 15 groszy?!?!!/, vice szefem Piechota /z tego co pamiętam to on wymyśłił DUKATY i awansował w Agorze z Wrocławia do Warszawy, co teraz wymyśli - Talary?/... Nadto pismo ma byc takie kobiece - opowiem dykteryjkę, pod koniec lat 90-tych, gdy wyb osiągała swoje apogeum, byli szaleńcy w pionie wydawniczym, ktorym sie marzył nakład Przyjaciółki /wtedy to było 2 miliony na tydzień/ i jak widzę wiele osób w Agorze z tego do dziś nie wyrosla, skoro marzy o milionowym nakładzie. Problemem Agory jest jednak to, że nic poza Wyborczą jej nie wyszło, ani radio, ani czasopisma, nawet z outdoorem mają kłopoty... Odpowiedz Link Zgłoś
curtiz Re: bingo! 09.11.05, 23:15 Tytuł kojarzy się z naszym dziennikiem i to nie tylko mnie - skojarzył się pierwszej osobie, której powiedziałem o bilboardzie. Kampania reklamowa chyba trochę spóźniona? Złotówka sugeruje mocno walkę z faktem. Ciekawe co z SE i dziennikami lokalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
pluci Re: bingo! 13.11.05, 15:16 Kto jest jak to nazywasz "dyrektorem forum" bo nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: like Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.czuby.pl 11.11.05, 01:55 Nie wiem jak tam reszta, ale ja tam się nie podniecam ND. U mnie już billboardy w chmurki i tęczowe kolorki wywołują odruch wymiotny. Kampania jest bezbarwna, robiona na odwal, bez pomysłu i za późno. Nie awansuje raczej do miana wydarzenia. W necie ichni naczelny cytuje jakby adasiowe "nam nie jest wszystko jedno", tyle, że prostszym językiem: "na dobre i na złe, dziennikarze tropią zło i pokazują dobro" i takie tam. Mnie to nie przekonuje, bo dzisiaj nie ma miejsca dla grzecznych chłoptasiów. Jest albo czarne, albo jeszcze bardziej czarne (vide: faki & co.). W końcu to człowiek ma gryźć psa, a nie odwrotnie! Myślę, że każdy gupek może się drzeć: "nadchodzi nowy dzień", ale co to oznacza dla Ziutka, co nie ma roboty, albo Krysi, co nie ma za co kupić kaszanki? "Pozytywna" gazeta jest dla nawiedzonych ludzi. Nie kupią sfrustrowanych oglądaczy z Faktu rodem. Target (duże miasta, 30-45 lat) to nie cała Polska, bo jak już ktoś ze wsi kupuje gazetę to albo "faka" żeby się podziwować, albo lokalną, żeby zobaczyć ile wójt nakradł. A milion sztuk łatwo nastukać, ale sprzedać o wiele trudniej. Takie mam zdanie, nawet na agorowym forum. Generalnie jestem na "nie", ale coż, pożyjom, uwidzim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall z Inowłodza Re: Żałosne IP: *.chello.pl 13.11.05, 20:33 dobrze gadasz like, sam jestem z provincji, więc wiem, że podobne są oczekiwania Odpowiedz Link Zgłoś
curtiz Re: Żałosne 13.11.05, 22:37 tu można obejrzeć strony: www.nowydzien.pl/nowydzien/0,70086,3008281.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyszek Re: Żałosne IP: *.bulldogdsl.com 14.11.05, 01:36 Przejrzałem i pierwsze wrażenie: PORAŻKA Nic mi się w tej gazecie nie podoba, nie będę jej czytelnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita :((((( 14.11.05, 07:31 Nie podoba mi sie. Winieta wyglada troche jak..... layout Trybuny Slaskiej pod koniec 2001 roku. Plus taka sama sieczka... Hehe "pozytywna"gazeta.... Wylozyli sie chlopcy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: :((((( IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.11.05, 07:58 No i jak Wam się podoba ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall z Inowłodza Re: :((((( IP: *.chello.pl 14.11.05, 08:50 Nędza, straszna nędza. Autorzy powinni spalić się ze wstydu "za swój autorski projekt" - jak powiedziała wandzia. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: :((((( 14.11.05, 10:07 makabra na jedynce - badziew. poza tym błędy, newsy sprzed weekendu, no i wszechobecny kaczyński... nie wyszło im. ja rozumiem - gdyby to miała być bezpłatna gazeta... ale ponoć nie jestem w ich target group, więc był to mój z ND pierwszy i ostatni raz ;)) m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall z Inowłodza Re: :((((( IP: *.chello.pl 14.11.05, 10:26 Gdyby pomysłodawcy postanowili walczyć z Metrem - to można byłoby dokonywać wyboru: bierzemy ze stojaka Metro ub Nowy Dzień. Miało być milion nakładu, jest 800 tys., w planach sprzedaz na poziomie 250 tys, czyli walka o 3 miejsce z SE, póki co jest codziennie samochód, a co później. I ten news o polskim szpitalu na Saharze - kogo to interesuje, co to za wiadomość. Kompromitacja! Zamiast dużego zespołu i makietowców z Barcelony - lepiej było skrzyknąć kilku licealistów i paru młodych grafików komp - a efekt byłby o niego lepszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
curtiz Re: :((((( 14.11.05, 18:12 Rzeczywiście słabe. Czołówka to jakaś wielka porażka, wiadomośc może ekskluzywna ale tak naprawdę nikogo nie interesująca. Dla kogo ta gazeta? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colargol Re: :((((( IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 18:38 Bardzo, bardzo słaba gazeta. Ewentualnie gdyby była rozdawana za darmo. Nie jest jednak warta nawet tej 1 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
stpaul Re: "Nowy Dzień" nadszedł 14.11.05, 18:37 No i nadszedł "Nowy Dzień". Koszmar straszliwy. Może się powtórzę, ale też nie wiem dla kogo jest ta gazeta. I jeszcze 1 zł. każą płacić. Toż niektóre darmowe gazety osiedlowe w moim mieście są na co najmniej równym poziomie edytorskim, a dowiedzieć się z nich można dużo więcej. Najbardziej jednak zdumiewa mnie fakt, że zespół (trzon stanowią doświadczeni dziennikarze GW z centrali i z terenu) stukał tę gazetkę na sucho przez ostatnie pół roku. Efekt gorzej niż mizerny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: "Nowy Dzień" nadszedł IP: *.aster.pl 14.11.05, 19:41 spory zawód, chociaż spaprany pierwszy numer wcale nie oznacza, że następne nie będą lepsze i że ludziska i tak nie kupią chociaż jeśli mają do wyboru tańsze o złotówkę metro ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poncze Re: "Nowy Dzień" nadszedł IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 21:20 Szczerze mówiąc, następne mnie już nie interesują. Pierwszy wystarczył. Dziękuję, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: "Nowy Dzień" nadszedł 14.11.05, 21:25 Gość portalu: poncze napisał(a): > Szczerze mówiąc, następne mnie już nie interesują. Pierwszy wystarczył. > Dziękuję, nie. Wracasz do Faktu, czy SE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poncze Re: "Nowy Dzień" nadszedł IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 22:04 Czytuję Wyborczą i lokalne tytuły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita To gorsze niz Dzien Dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 00:19 Przepraszam, ale mniezatkalo, takie to gow..n.o Jak Agora mogla pozwolic na wydanie czegos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
sentrum Re: porażka 22.11.05, 12:23 Wróżę klape tytułowi. Porażająca kampania reklamowa. Kto jest grupa docelową? Wierzę, że czytelnicy gazety za 1 pln nie są ludzmi, którym sie w zyciu powiodło, nie maja zbyt wiele powodów do radości na codzień, a twarze krzyczące na billboardach sa nie z ich świata. Fakt jakby lepiej trafia do grupy docelowej. Na billboardach zobzczysz taksówkarza, sprzedawczynię... do jest grupa docelowa. Agora rozminęła się z odbiorcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: porażka IP: *.it-net.pl 23.11.05, 11:04 "Narkotyki są dla szmat i przegranych" wódka jest dla odpałów i frustratów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maleszkowski "Odchodzi Nowy Dzień". Zbliża sie noc dla Agory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 03:31 Biznes medialno prasowy nie jest tak łatwy jak mała kłótnia z tataą Wałęsą i przejęcie za darmo wysokonakładowego tytułu. Ta renta już się kończy wiadomosci.onet.pl/1265567,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
pluci "Odchodzi Nowy Dzień" 23.02.06, 09:49 Sam chcialem to zrobić, ale mnie ubiegleś. Wątwekm zamknięty. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś