Dodaj do ulubionych

"Nadchodzi Nowy Dzień"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 18:00
Czy widzieliscie bilboardy z hasłem "Nadchodzi Nowy Dzień".
mam jakieś przeczucie, że jest to wstęp do kampanii reklamowej nowego
dziennika Agory. Jeśli się mylę napiszcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gall z Inowłodza Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.chello.pl 03.11.05, 18:14
      chyba się nie mylisz, też tak pomyślałem jak zobaczyłem...
    • rok1978 A jednak to prawda! 04.11.05, 10:32
      ”Nadchodzi nowy dzień” – to hasło kampanii teaserowej, która poprzedza właściwą
      kampanię wprowadzającą nowy dziennik Agory na rynek. Jego debiut zaplanowano na
      14 listopada.
      Layouty reklam z hasłem ”Nadchodzi nowy dzień” pojawiły się na warszawskich
      billboardach należących do AMS i citylightach Ruchu SA (na kioskach). Według
      naszych informacji, nośniki wykupione zostały przez Agorę.
      Prezentowane są dwie wersje reklam (z tym samym hasłem) – jedna przedstawia
      twarz młodego mężczyzny, druga twarz młodej kobiety. Właściwa kampania nowego
      dziennika (obejmie wszystkie rodzaje mediów) ma wystartować w przyszłym
      tygodniu. - Zapewniam, że o kampanii nowego dziennika poinformujemy w pierwszym
      możliwym terminie – mówi rzeczniczka prasowa Agory Beata Kruczek. Wydawca nie
      podaje również daty startu dziennika, ale z naszych informacji, potwierdzonych
      w sieciach sprzedaży, wynika, że na rynek trafi on w poniedziałek 14 listopada.
      Tytuł gazety nie jest jeszcze znany nawet jej dziennikarzom.
      Za kreację kampanii nowego dziennika odpowiada duet kreatywny Andrzej
      Maruszeczko i Robert Sieradzki. Domem mediowym, z którym współpracuje Agora,
      jest Starlink.
      • Gość: Curz Re: A jednak to prawda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.05, 19:05
        Dzis przed faktami byl teaser tej nowej gazety. Slowo 'Nowy dzien' bylo
        wyroznione wiec zapewne jest to nazwa nowego dziennika.
        • dziedzicznacytadelafinansjery Nowy dzień - nazwa niezła... 06.11.05, 19:18
          - przynajmniej z puntku widzenia fonetycznego. Na pewno dużo lepsza niż "GW" czy
          "Rzeczpospolita" - łatwiej po prostu wymówić :)
    • Gość: Mikolaj Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.icpnet.pl 07.11.05, 08:46
      Masz racje cos w tym jest. Kliknij tu: www.medialink.pl/media/?prasa/&kat=8 To
      moze teraz pospekulujemy jak sie bedzie nazywał? Może po prostu: NOWY DZIEŃ ? :)
      • Gość: termos Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:27
        Ja typuję, że będzie się nazywał "Dzień".
        • pressforum Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 07.11.05, 10:45
          Termos, tez tak obstawiam :)
    • pygmalion Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 07.11.05, 10:47
      Nazwa niezbyt fortunna.
      Kojarzy się z "Naszym Dziennikiem".
      A skrót jest wręcz identyczny.
      Ciekawe czy nowy dziennik Agory
      będzie miał swoje forum?
    • pluci Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 07.11.05, 17:59
      Nazywać się będzie prawdopodobnie "Nowy Dzień". W reklamie telewizyjnej
      szczegolnie słowo Nowy zostało wyrożnione, ale dziennik nie może nazywać się po
      prostu "Nowy", tak więc musi to być "Nowy Dzień". Swoją drogą niezła nazwa dla
      dziennika tzw. środka.
      • pressforum Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 07.11.05, 20:12
        to wytluszczenie slowa "nowy" jednak daje do myslenia. dziennik "Nowy", gazeta
        "Dzień", ale "Nowy Dzień"?
    • jk Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 07.11.05, 20:11
      no i jest jeszcze domena:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=31554655&a=31567961
      :)
    • pluci Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 09.11.05, 16:11
      Dziś pojawił sie nowy billboard z nowym hasłem "Dziś jest Nowy Dzień".
      Jasne,że będzie się nazywala "Nowy Dzień", ponieważ pokazano logo nowej gazety.
      Jest to czerwony prostokąt 2, w którym wpisano białymi literami nazwę "Nowy
      Dzień", trchę przypomina logo "Polityki".
      Znana jest też cena dziennika-1zł.
      I wszystko jasne.
      Czekamy na pierwszy numer.
      • Gość: pressforum Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 19:59
        tak jest!
        • Gość: gall z Inowłodza Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.chello.pl 09.11.05, 20:11
          Zaczęło się od koszmarnej winiety, będzie jeszcze gorzej...
          • pressforum Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" 09.11.05, 21:16
            pomijajac winiete, po czym wnosisz?
      • dyl.sowizdrzal bingo! 09.11.05, 21:34
        wszystko się zgadza :)
        a pierwszy numer już za kilka dni - w poniedziałek.
        • Gość: gall z Inowłodza Re: bingo! IP: *.chello.pl 09.11.05, 22:24
          Dyrektorze forum,
          po pierwsze kiepska winieta, po drugie szefem Wojcik, były szef
          najkoszmarniejszego produktu na rynku, czyli METRA /ciekaw jest czy ktoś by to
          kupił jakby kosztowało 15 groszy?!?!!/, vice szefem Piechota /z tego co pamiętam
          to on wymyśłił DUKATY i awansował w Agorze z Wrocławia do Warszawy, co teraz
          wymyśli - Talary?/...
          Nadto pismo ma byc takie kobiece - opowiem dykteryjkę, pod koniec lat 90-tych,
          gdy wyb osiągała swoje apogeum, byli szaleńcy w pionie wydawniczym, ktorym sie
          marzył nakład Przyjaciółki /wtedy to było 2 miliony na tydzień/ i jak widzę
          wiele osób w Agorze z tego do dziś nie wyrosla, skoro marzy o milionowym nakładzie.
          Problemem Agory jest jednak to, że nic poza Wyborczą jej nie wyszło, ani radio,
          ani czasopisma, nawet z outdoorem mają kłopoty...
          • curtiz Re: bingo! 09.11.05, 23:15
            Tytuł kojarzy się z naszym dziennikiem i to nie tylko mnie - skojarzył się
            pierwszej osobie, której powiedziałem o bilboardzie.
            Kampania reklamowa chyba trochę spóźniona?
            Złotówka sugeruje mocno walkę z faktem. Ciekawe co z SE i dziennikami
            lokalnymi.
          • pluci Re: bingo! 13.11.05, 15:16
            Kto jest jak to nazywasz "dyrektorem forum" bo nie rozumiem.
    • Gość: like Re: "Nadchodzi Nowy Dzień" IP: *.czuby.pl 11.11.05, 01:55
      Nie wiem jak tam reszta, ale ja tam się nie podniecam ND. U mnie już billboardy
      w chmurki i tęczowe kolorki wywołują odruch wymiotny. Kampania jest bezbarwna,
      robiona na odwal, bez pomysłu i za późno. Nie awansuje raczej do miana
      wydarzenia.
      W necie ichni naczelny cytuje jakby adasiowe "nam nie jest wszystko jedno",
      tyle, że prostszym językiem: "na dobre i na złe, dziennikarze tropią zło i
      pokazują dobro" i takie tam. Mnie to nie przekonuje, bo dzisiaj nie ma miejsca
      dla grzecznych chłoptasiów. Jest albo czarne, albo jeszcze bardziej czarne
      (vide: faki & co.). W końcu to człowiek ma gryźć psa, a nie odwrotnie!
      Myślę, że każdy gupek może się drzeć: "nadchodzi nowy dzień", ale co to oznacza
      dla Ziutka, co nie ma roboty, albo Krysi, co nie ma za co kupić kaszanki?
      "Pozytywna" gazeta jest dla nawiedzonych ludzi. Nie kupią sfrustrowanych
      oglądaczy z Faktu rodem. Target (duże miasta, 30-45 lat) to nie cała Polska, bo
      jak już ktoś ze wsi kupuje gazetę to albo "faka" żeby się podziwować, albo
      lokalną, żeby zobaczyć ile wójt nakradł. A milion sztuk łatwo nastukać, ale
      sprzedać o wiele trudniej. Takie mam zdanie, nawet na agorowym forum.
      Generalnie jestem na "nie", ale coż, pożyjom, uwidzim...
    • alex200 Żałosne 13.11.05, 00:54
      Tym razem towarzyszom z Agory nie pomoże ethos.
      • Gość: gall z Inowłodza Re: Żałosne IP: *.chello.pl 13.11.05, 20:33
        dobrze gadasz like, sam jestem z provincji, więc wiem, że podobne są oczekiwania
        • curtiz Re: Żałosne 13.11.05, 22:37
          tu można obejrzeć strony:
          www.nowydzien.pl/nowydzien/0,70086,3008281.html
          • Gość: Szyszek Re: Żałosne IP: *.bulldogdsl.com 14.11.05, 01:36
            Przejrzałem i pierwsze wrażenie: PORAŻKA
            Nic mi się w tej gazecie nie podoba, nie będę jej czytelnikiem
            • marianna.rokita :((((( 14.11.05, 07:31
              Nie podoba mi sie. Winieta wyglada troche jak..... layout Trybuny Slaskiej pod
              koniec 2001 roku. Plus taka sama sieczka... Hehe "pozytywna"gazeta....
              Wylozyli sie chlopcy..
              • Gość: ABC Re: :((((( IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.11.05, 07:58
                No i jak Wam się podoba ?
                • Gość: gall z Inowłodza Re: :((((( IP: *.chello.pl 14.11.05, 08:50
                  Nędza, straszna nędza. Autorzy powinni spalić się ze wstydu "za swój autorski
                  projekt" - jak powiedziała wandzia.
                • mariken Re: :((((( 14.11.05, 10:07
                  makabra
                  na jedynce - badziew. poza tym błędy, newsy sprzed weekendu, no i wszechobecny
                  kaczyński...

nie wyszło im. ja rozumiem - gdyby to miała być bezpłatna gazeta... ale ponoć
                  nie jestem w ich target group, więc był to mój z ND pierwszy i ostatni raz ;))

m.
                  • Gość: gall z Inowłodza Re: :((((( IP: *.chello.pl 14.11.05, 10:26
                    Gdyby pomysłodawcy postanowili walczyć z Metrem - to można byłoby dokonywać
                    wyboru: bierzemy ze stojaka Metro ub Nowy Dzień.

Miało być milion nakładu, jest 800 tys., w planach sprzedaz na poziomie 250 tys,
                    czyli walka o 3 miejsce z SE, póki co jest codziennie samochód, a co później.

I ten news o polskim szpitalu na Saharze - kogo to interesuje, co to za
                    wiadomość. Kompromitacja!

Zamiast dużego zespołu i makietowców z Barcelony - lepiej było skrzyknąć kilku
                    licealistów i paru młodych grafików komp - a efekt byłby o niego lepszy!!!

• curtiz Re: :((((( 14.11.05, 18:12
                      Rzeczywiście słabe. Czołówka to jakaś wielka porażka, wiadomośc może
                      ekskluzywna ale tak naprawdę nikogo nie interesująca. Dla kogo ta gazeta? Nie
                      wiem.
                      • Gość: colargol Re: :((((( IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 18:38
                        Bardzo, bardzo słaba gazeta. Ewentualnie gdyby była rozdawana za darmo. Nie jest
                        jednak warta nawet tej 1 zł.
    • stpaul Re: "Nowy Dzień" nadszedł 14.11.05, 18:37
      No i nadszedł "Nowy Dzień". Koszmar straszliwy. Może się powtórzę, ale też nie
      wiem dla kogo jest ta gazeta. I jeszcze 1 zł. każą płacić. Toż niektóre darmowe
      gazety osiedlowe w moim mieście są na co najmniej równym poziomie edytorskim, a
      dowiedzieć się z nich można dużo więcej. Najbardziej jednak zdumiewa mnie fakt,
      że zespół (trzon stanowią doświadczeni dziennikarze GW z centrali i z terenu)
      stukał tę gazetkę na sucho przez ostatnie pół roku. Efekt gorzej niż mizerny.
      • Gość: nd Re: "Nowy Dzień" nadszedł IP: *.aster.pl 14.11.05, 19:41
        spory zawód, chociaż spaprany pierwszy numer wcale nie oznacza, że następne nie
        będą lepsze i że ludziska i tak nie kupią

chociaż jeśli mają do wyboru tańsze o złotówkę metro ?...
        • Gość: poncze Re: "Nowy Dzień" nadszedł IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 21:20
          Szczerze mówiąc, następne mnie już nie interesują. Pierwszy wystarczył.
          Dziękuję, nie.
          • dr.szfajcner Re: "Nowy Dzień" nadszedł 14.11.05, 21:25
            Gość portalu: poncze napisał(a):

> Szczerze mówiąc, następne mnie już nie interesują. Pierwszy wystarczył.
            > Dziękuję, nie.

Wracasz do Faktu, czy SE?
            • Gość: poncze Re: "Nowy Dzień" nadszedł IP: *.icpnet.pl 14.11.05, 22:04
              Czytuję Wyborczą i lokalne tytuły.
              • Gość: benita To gorsze niz Dzien Dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 00:19
                Przepraszam, ale mniezatkalo, takie to gow..n.o
                Jak Agora mogla pozwolic na wydanie czegos takiego?
                • Gość: penpal porażka IP: *.crowley.pl 21.11.05, 11:56
                  jw
                  • sentrum Re: porażka 22.11.05, 12:23
                    Wróżę klape tytułowi. Porażająca kampania reklamowa. Kto jest grupa docelową?
                    Wierzę, że czytelnicy gazety za 1 pln nie są ludzmi, którym sie w zyciu
                    powiodło, nie maja zbyt wiele powodów do radości na codzień, a twarze krzyczące
                    na billboardach sa nie z ich świata.
                    Fakt jakby lepiej trafia do grupy docelowej. Na billboardach zobzczysz
                    taksówkarza, sprzedawczynię... do jest grupa docelowa.
                    Agora rozminęła się z odbiorcą.
                    • Gość: w Re: porażka IP: *.it-net.pl 23.11.05, 11:04
                      "Narkotyki są dla szmat i przegranych"

wódka jest dla odpałów i frustratów
    • Gość: Maleszkowski "Odchodzi Nowy Dzień". Zbliża sie noc dla Agory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 03:31
      Biznes medialno prasowy nie jest tak łatwy jak mała kłótnia z tataą Wałęsą i
      przejęcie za darmo wysokonakładowego tytułu. Ta renta już się kończy
      wiadomosci.onet.pl/1265567,11,item.html
      • pluci "Odchodzi Nowy Dzień" 23.02.06, 09:49
        Sam chcialem to zrobić, ale mnie ubiegleś. Wątwekm zamknięty.
        Amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka