Dodaj do ulubionych

Pilnują siebie, a nie nas

• Gość: vladek Re: Pilnują siebie, a nie nas IP: *.centertel.pl 16.11.05, 14:37
      Jednego jestem pewien. Obywatel nie musi być super i w porządku i miec czyste
      łapki. Potrafię zrozumieć i przymknąć czasem oko na nieuczciwość czy wręcz na
      przestępstwo. Każdy to potrafi - kto zaprzecza jest hipokrytą. Spodziewamy sie
      pobłażliwości wobec siebie, wobec dzieci które kradną z głodu i wobec
      ulubieńców tłumów, wszystko oczywiście jeśli na dłuższą metę nie przeginają.
      Ale z drugiej strony - policjant nie może być pobłażliwy i przymykać oczu na
      nieuczciwość i przestępstwa popełniane przez innych policjantów !!!! nigdy!!! -
      i dlatego tą decyzje uważam za słuszną. Policjant MUSI być czysty, a te 0,1%
      wgdanych statystycznych, "nieuczciwych" w policji traktuję jako przejaw
      czarnego humoru...
    • Gość: Wyborcza donosi Re: Wyborczej przeszkadzaja porzadki w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:51
      Ciekawe dla czego ?
    • Gość: psiakrew A mi szkoda Janowskiego IP: 217.153.26.* 16.11.05, 14:57
      Z nim mieli byśmy więcej cukru w cukrze (polskim)...

_
      Pies na kaczki.
    • Gość: olek 50:1 BSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:57
      na 2000 BSW będzie (przy zachowaniu przelicznika) 40 BSW-spec. Na 40 BSW-spec
      będzie 4 asystentów, a nad nimi umiłowany Ludwik Dorn. Proponuję przeczytać
      książkę Suworowa p.t. Kontrola. Ludwiczek pewnie już przeczytał :-)))))))
    • Gość: helter-sklelter i bardzo dobrze niech zaczną od siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 15:10
      bez czystej - nieskorumpowanej i uczciwej policji nie będzie policji skutecznej,
      taka jest prawda. patrz new york i polityka zero tolerancji właśnie głównie dla
      korupcji w policji (a nie jak to się powszechnie przyjmuje dla najmniejszych
      przestępstw, tam się to sprawdziło może i u nas też.
      chociaż jak patrzę na niektórych naszych policjantów to pewnie nawet są uczciwi
      ale co z tego jak dodatkowo są koszmarnie i bezdennie głupi!
    • Gość: obserwator Re: Pilnują siebie, a nie nas IP: *.sympatico.ca 16.11.05, 15:37
      Pogarda dla innych Swiadczy o braku szcunku dla samego siebie! Co powiesz
      jezeli ciebie beda nazywac " GRYZIPIOREK"?
    • kristof_35 Re: Pilnują siebie, a nie nas 16.11.05, 16:00
      Ci panowie pilnować będą żeby coś do swej kieszonki wpadło.
    • Gość: SA Re: Pilnują siebie, a nie nas IP: *.sulechow.net 16.11.05, 16:06
      niech zgadne komendant rozmawiał napewno z przedstawicielami PIS-u , brawo za
      pomysły
    • martynka9003 Re: Pilnują siebie, a nie nas 16.11.05, 16:24
      i jak tu życ spokojnie wiedząc, ze na jededo psa wtpada 380 obywateli, no po
      proestu... ręce opadają, a no i jakie to oni mają pomysły oj:(
    • Gość: pukpuk i bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:04
      niech pilnuja! IM MNIEJ PRZESTEPCOW WSROD POLICJANTOW, TYM MNIEJ PRZESTEPCOW NA
      ULICACH. naiwni niech sobie dalej mysla, ze w policji (i to nie od razu wysoko
      wysoko) nie ma patologii. wiem cos o tym niejako z autopsji.
    • Gość: Fabio Re: Pilnują siebie, a nie nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:17
      Bardzo dobry pomysł. Ten odsetek nieuczciwych policjantów robi wałki na sumy,
      które pozwoliłyby zatrudnić 10 razy więcej funkcjonariuszy do bronienia
      zwykłych ludzi. Podoba mi sie zamordyzm jaki powoli wprowadza PiS.Ledwo 2 dni
      minęły a Rywina grzecznie zaproszono do celi...czemu SLD nie udało sie tego
      zrobic przez tyle czasu???Niech tylko stworzą ludziom warunki w których mogliby
      uczciwie żyć i zarabiać pieniądze. Żeby nikomu nie opłacało się kraść...
    • szymko123 Re: Pilnują siebie, a nie nas 16.11.05, 17:37
      Ja uważam, że 400 czy 500 ludzi świata nie zbawi. Nawet wszystkich Polaków nie
      zbawi. A w policji sytuację może zmienić na korzyść. A policja powinna być
      kryształowo czysta, i powinna budzić szacunek i zaufanie. Więc o po co to
      robienie piany?!
      Zgadzam się z inicjatorem tego wątku na forum...
      Pozdrawiam wszystkich uczciwych policjantów i wszytskich uczciwych Polaków.
    • Gość: Łukasz To dobrze ! IP: 193.59.95.* 16.11.05, 17:52
      To dobrze - oczywiscie ze policjant powinien byc lepiej pilnowany, bo musi byc
      poza podejrzeniami!
      Oni tez beda na ulicach i jesli zlapia zwyklego przestepce tez powinni byc
      nagradzani, czesto przestepcy wspolpracuja z policja wiec moga lapac jednych i
      drugich
      • sarhenziel Re: To dobrze ! 16.11.05, 18:25
        Szanowni dyskutanci problem leży gdzie indziej:
        Kontrola policji powinna być prowadzona przez społeczeństwo pytanie jak
        odpowiadam przez wybory szefa lokalnej policji przez społeczność lokalną wtedy
        będzie mu zależeć na opini współobywateli a nie wyższego szefa i zaczną łapać
        przestępców a nie wmawiać obywatelowi że nie ma szans na złapanie sprawcy albo
        rządać od niego wskazania sprawcy czesto po to żeby go poinformować kto doniosł
        W dużych policjach typu Warszawa kontrol wewnętrzna ma może sens ale w gminach
        obywatele łapsów dopilnują. AMEN
    • Gość: kaczor Re: Pilnują siebie, a nie nas IP: *.orasoft.net.pl 16.11.05, 18:46
      to są jaja zamiast dzialac to będą pilnowac,a kto ich będzie kontrolowal?
    • Gość: Gregor Re: Pilnują siebie, a nie nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 19:30
      Prosze o wybaczenie, ale poziom wypowiedzi pisemnej pana stachowiaka jest
      ponizej poziomu "Faktu". Nawet ponizej poziomu ulotki wyborczej Leszka Bubla.
      Jak w artykule prasowym mozna uzywac slow "Gliniarz" czy "wywalono z pracy". Mam
      nadzieje ze pan Stachowiak to praktykanyt o krotkim stazu... Bo przyszlosc tez
      wroze krotka...
      • ketonur Tak trzymac !!! 16.11.05, 21:07
        Obawialem sie i nadal obawiam sie rzadow PiSuarow ale poki co pozytywnie mnie
        zaskakuja. Myslalem, ze w 1szej kolejnosci polaza nacisk na zwiekszenie
        uprawnien i liczebnosci policji. Zabrali sie do tego jednak tak jak trzeba.
        Czyli od wyrzucenia calego syfu za drzwi...
        Bawi mnie oburzenie w szeregach policji. Zaslaniaja sie niskim odsetkiem
        przestepstw popelnianych przez policjantow. No tak ale by przestepstwo zostalo
        jako takie zaklasyfikowane trzeba je najpierw wykryc. Chyba kazdy wie jak
        przerozne kliki lubia sie wzajemnie zaslaniac, vide: lekarze, ksieza, prawnicy,
        politycy... Reka reke myje.
        Prawda jest taka, ze to, co dzieje sie w policji to calkowity absurd. Do
        niedawna pracowal ze mna synus wioskowego komendanta. Uprawial handel
        kradzionymi czesciami samochodowymi, podobnie jak koledzy tatusia.
        Ja sam rowniez mialem kiedys przyjemnosc poznac uczciwosc policjantow. Pomylili
        mnie i mojego kumpla z debilami krzyczacymi "arka Gdynia" i demolujacymi
        osiedle, na ktorym mieszkamy. Przy okazji zatrzymania wyszarpali mi z portfela
        200 koron dunskich, ktore tam sie znajdowaly. Gdy okazalo sie, ze ani ja, ani
        moj znajomy nie bylismy tymi debilami - swiadkowie byli 100m obok i od razu to
        potwierdzili. Zlodzieje wypuscili nas z radiowozu i pieniazkow oczywiscie nie
        oddali.
        Nie bede rozpisywal sie nad takimi sprawami jak zakucie w kajdanki mimo tego, ze
        poslusznie wyciagalem reke z dowodem osobistym jak i przypieprzenie moja glowa z
        calej sily o dach radiowozu...
        Tak trzymac Kaczory, tak trzymac!
    • Gość: Adam BZDURA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 21:27
      Zwiększyć wypłaty dla funkcjonariuszy i polepszyć sprzęt. To faktycznie wpłynie
      na poprawę działania Policji. To, co się dzieje teraz to nonsens. Jeżeli nie
      umundurowane patrole jeżdżą Polonezami, Policjanci strzelają raz na rok i to 3
      naboje (z broni, która pozostawia wiele do życzenia). Komisariaty są obskurne i
      pieniędzy brakuje tam dosłownie na wszystko. Poza tym zatrudnianie najlepszych
      śledczych w tym wydziale będzie głupotą, ponieważ zamiast łapać przestępców na
      ulicach będą podsłuchiwać i śledzić pana X z Drogówki, który wziął 50 zł od
      kierowcy...
      • zajebus Re: BZDURA!!!!! 16.11.05, 22:12
        tych szybkich do pistoletow to mielismy w Poznaniu i sad zarzadzil juz
        odszkodowanie dla chlopaka na wozku ale zycia drugiemu nie wroci,

policjant przede wszystkim niech sie nauczy glowy uzywac a nie pistoletu,
        uczciwa zaplata nalezy sie WSZYSTKIM pracujacym w Polsce,nie tylko policji
        kiedy kierowca tira jedzie za dlugo bo przeciesz chce zarobic to zaraz HALLOO
        bij zabij! a jak "pan wladza" bierze regularnie lapowki to "o jejku przeciez ma
        rodzine,zarobic musi!" a kierowca nie ma rodziny??

skad taka chec u spoleczenstwa do taryfy ulgowej dla policji??myslicie ze was
        obronia kiedy potrzeba zajdzie?? haha zebyscie sie nie rozczarowali,
        kumpel zadzwonil ze lumpy ludzi w parku zaczepiaja na to pan "wladza": zrobili
        ci cos??---nie, to sie kur**a ciesz!

bardzo dobrze robia,niech ich pilnuja i karaja lapownikow i brutali tak jak
        bylby ukarany kazdy inny nie mundurowy
        • sauber1 Re: BZDURA!!!!! 17.12.06, 00:20
          zajebus napisał:

>
          > bardzo dobrze robia,niech ich pilnuja i karaja lapownikow i brutali tak jak
          > bylby ukarany kazdy inny nie mundurowy

Nie należy generalizować ale lewusów i w tej fabryce też nie brakuje i jak ktoś
          popatrzy im na łapki nie zaszkodzi, za wiele przypadków można jet zaobserwować,
          dobrobyt i łatwość pozyskania środków rozpycha, a apetyt rośnie, większość ludzi
          za marne grosze pracuje i żyć musi. Ale po co też szukać przedziwnych rozwiązań
          na "chłopski rozum", jak można brać wzorce z cywilizowanych krajów a nie ze
          wschodu. A tak swoją drogą powinna być taka strona internetowa by obywatele tego
          kraju mogli zaobserwowane nieprawości, opisać podając szczegóły, ułatwiło by to
          pracę kontrolujących tych co powinni strzec przestrzegania prawa, z czym jest
          nie najlepiej, oj widzi się widzi różności.........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka