Gość: cougnight Re: Ucieczka z Warszawy IP: *.icpnet.pl 26.11.05, 14:13 Niestety to prawda, i macki "warszafskie" nadal wędrują i robią zamęt w rozwoju kraju, a raczej innych jego regionów, o czym np. poznaniacy doskonale wiedzą. Serdecznie zapraszam również do Poznania, przeyjrzeć się temu pięknemu miastu, tylko jedyne co trzeba tu zrobić to wykopać ze stanowiskia prezydenta tego fryzowanego pudla jakim jest Grobelny, tak samo jak Warszawa pozbyła się kaczki. A chory rozwój kraju by nie da się o tym nie wspomnieć także winą naszego socjalistycznego spadku czyli łapownictwa, bo gdzie nie zakładać centrali firmy jak tam gdzie wszystko idzie szybko i _od_ręki_ zrobić. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawka_warszawka Re: Ucieczka z Warszawy IP: *.rakowiec.waw.pl / *.compi.net.pl 26.11.05, 16:45 Grobelny prezydentem RP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangurek29 też uciekłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 14:25 i nie żałuję. domek z widokiem na beskidy, do pracy godzinę samochodem. większość roboty wykonuję w domu. mam trójkę dzieci w wieku 6, 4 i 3 lata i na dwa dni po 5 godzin w tygodniu nianię do nich - wtedy kiedy muszę pojechać do katowic ze stertą papierów i projeków. zarabiam 4000 netto, o 1000 więcej niż w stolicy za pełną dyspozycję 8 godzin, także w soboty. życie rodzinne kwitnie, mąż na początku jeszcze jeździł do warszawki, ale potem znalazł pracę w Bielsku i zarabia tak samo, z tym, że ma większą swobodę co do godzin pracy. mamy czas, czyste powietrze, domek z ogródkiem i mniej chorób. w warszawie mieszkajnie 55 m2 za koszmarne pieniądze, hałas z ulicy, i wieczne korki. pewmego dnia jadąc z małą do lekarza, stojąc w korku, gdy wschodziło śliczne słoneczko - ledwo dostrzegalne dla kierowców, powiedziałam: dość!!! i dwa miesiące później na drugim końcu polski o 8 rano piłam z mężem kawę w ogrodzie z widokiem na kochan góry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: też uciekłam IP: *.chomiczowka.net.pl 26.11.05, 14:37 A wynoscie sie czym prędzej. Będzie przynajmniej praca dla rodowitych warszawiaków. Nikt was tu nie zapraszał i poradzimy sobie tu bardzo dobrze bez was. Juz denerwują mnie te przyjezdne wiesniaki w autach swieżo sprowadzonych z Niemiec które myśla ze w Warszawie wielką karierę zrobią. Pracujcie sobie gdzie chcecie, zarabiajcie nawet 2000zł wiecej niz w ukochanej Stolicy, tylko nie zatruwajcie nam powietrza spalinami ze swoich szrotwagenów. Nazjeżdzało sie takiej hołoty kilkaset tysiecy i teraz narzekaja ze korki. A róbcie te korki krakusom czy poznaniakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszkoo Londek Zdroj IP: *.server.ntli.net 26.11.05, 18:33 podobnie mysle jak Ty, z tym ze ja poki co w Londynie - ponad 3 lata... chce spadac stad..ale roznorodnosc ofert pracy mnie tu ciagle trzyma. Marze o tym by wrocic na podbeskidzie, gdzie mam swoj dom, familie i przyjaciol ... mam dosyc korkow , halasu i wyscigu szczurkow... zycie porazka. Przyjechalem tylko dlatego zeby zdobyc doswiadczenie, jezyk... i udowodnic sobie ze na wiecej mnie stac. Teraz jednak mysle o tym zeby wrocic i zalozyc rodzine, w koncu mam 28 lat. To chyba dobry wiek dla faceta..... pozdrawiam wszelkich karierowiczow, jak i zwyklych ludkow jak ja:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Ucieczka z Warszawy IP: *.aklubi.ee 26.11.05, 14:50 Modlę się by spełniły się i moje marzenia, wykluczające tą pogoń szczurów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrzezak 3miasto Re: Ucieczka z Warszawy IP: *.chello.pl 26.11.05, 14:51 to pomódl się i za mnie bo ja raczej nie jestem specjalnie wierzący ale nie popieram wyścigu szczórów;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWY DO WIDZENIA, NIE PRZYJEŻDŻAJCIE TU WIĘCEJ IP: *.chello.pl 26.11.05, 14:56 JESTEM WARSZAWIAKIEM Z DZIADA - PRADZIADA, KOCHAM TO MIASTO I ZAWSZE BĘDĘ CHCIAŁ TU ŻYĆ. CIESZY MNIE FAKT, ŻE PRZYJEZDNI DALI SOBIE SPOKÓJ Z " WARSZAWKĄ ". MYŚLELI, ŻE WARSZAWA, TO JAKIŚ RAJ; ŻE PRZYJADĄ TU NA JAKIEKOLWIEK STUDIA, ZROBIĄ MAGISTERKĘ I OD RAZU DOSTANĄ 3000 ZŁ NA POCZĄTEK. NO I BARDZO DOBRZE, ŻE SIĘ ZAWIEDLI. NA FORACH INTERNETOWYCH ZAWSZE PODKREŚLALI, JACY TO ONI SĄ PRZEDSIĘBIORCZY, ZARADNI, PRACOWICI, INTELIGENTNI. SKORO TAK, TO DLACZEGO NIE ROBILI BIZNESÓW U SIEBIE NA WSIACH. WYJEŻDŻALI DO DUŻYCH MIAST, PRZEZ CO NA WSI POZOSTAWALI TYLKO STARZY, NIEWYKSZTAŁCENI I SCHOROWANI LUDZIE, CO PROWADZIŁO DO TEGO, ŻE POLSKA WIEŚ STAWAŁA SIĘ CORAZ BARDZIEJ ZACOFANA. PRZYJEŻDŻALI TU DO MOJEGO MIASTA, WYNAJMOWALI W 5-8 OSÓB KAWALERKI. CO PIĄTEK JECHALI NA WIOCHY PO WAŁUWY, A JAK POŻARLI SIĘ ZE STARYMI, TO MIESIĄCAMI WCINALI CHIŃSKIE ZUPKI. A POTEM SZLI DO PIERWSZEGO LEPSZEGO PRACODAWCY I ZATRUDNIALI SIĘ ZA 600-800 ZŁOTYCH, ZAIWANIAJĄC PO 16 GODZIN NA DOBĘ. PRACODAWCY OBNIŻALI WYNAGRODZENIA, PSUŁ SIĘ RYNEK PRACY, POGARSZAŁY SIĘ WARYNKI TRAKTOWANIA PRACOWNIKÓW. PRACODAWCY WOLELI ZWOLNIĆ WARSZAWIAKA ( KTÓRY MUSIAŁ UTRZYMAĆ DOM, RODZINĘ, SAMOCHÓD; KUPIĆ DZIECIOM KSIĄŻKI DO SZKOŁY, OPŁACIĆ PARKING I KUPIĆ JEDZENIE PO WARSZAWSKICH CENACH )I NA JEGO MIEJSCE ZATRUDNIĆ TRZECH PRZYJEZDNYCH ZA TRZYKROTNIE MNIEJSZĄ STAWKĘ. PRACODAWCY OD JAKIEGOŚ CZASU ZACZELI ROZUMIEĆ, ŻE PRACA DLA PRZYJEZDNEGO TO " BYĆ, ALBO NIE BYĆ ".TAKIE ZACHOWANIE POWODUJE KONFLIKTY W PRACY I NIEZDROWĄ KONKURENCJĘ. SAMO UKOŃCZENIE STUDIÓW NIC NIE DAJE, CZŁOWIEK DYSPONUJE TYLKO TEORETYCZNĄ WIEDZĄ, A JEŚLI STUDIUJE ZAOCZNIE, TO I TA WIEDZA JEST BARDZO NIKŁA ( PO TO TYLKO, ABY ZROBIĆ PAPIER ). DLATEGO CIESZĘ SIĘ, ŻE PRZYJEZDNI CHCĄC WYSIUDŁAĆ WARSZAWIAKÓW, WYKOŃCZYLI PRZEDE WSZYSTKIM SAMYCH SIEBIE. TERAZ WIDZĄC WARUNKI PRACY, JAKIE SAMI SOBIE STWORZYLI ZACZYNAJĄ MIEĆ JUŻ WSZYSTKIEGO DOSYĆ I MARZĄ O POWRÓT NA POLE, GDZIE NIKT NA NICH NIE KRZYCZY; GDZIE NIE MUSZĄ UDAWAĆ, ZE ZNAJĄ DOBRE MANIERY LUB POTRAFIĄ SIĘ WYSŁOWIĆ I GODNIE REPREZENTOWAĆ SWOJĄ FIRMĘ. JESZCZE RAZ DO WIDZENIA, NIE BEDĘ ZA WAMI TĘSKNIŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslau Re: DO WIDZENIA, NIE PRZYJEŻDŻAJCIE TU WIĘCEJ IP: *.wroclaw.mm.pl 26.11.05, 15:49 te, warsiawiak, a ortografii to w warsiawce nie uczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWY Re: DO WIDZENIA, NIE PRZYJEŻDŻAJCIE TU WIĘCEJ IP: *.chello.pl 26.11.05, 15:53 "ÓCZĄ I TO DOBŻE", ALE PO CO SKUPIAĆ SIĘ NA ORTOGRAFII PISZĄC DO TAKIEGO MOTŁOCHU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: DO WIDZENIA, NIE PRZYJEŻDŻAJCIE TU WIĘCEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:58 kto jest motłochem??? Ty bucu z Pragi! wytrzymałem 11 miesięcy dojezdzając do pracy z Łodzi do Wwy, wszyscy pytali kiedy w koncy ściągne rodzinę, a ja konsekwentnie mówiłem, ze nigdy i miałem rację, znalazłem fantastyczna prace w moim mieście Łodzi, za pienądze lepsze niż w tej Twojej Warszawce, a że jestem generalnie dobrze wychowany to nie wspomnę o kulturze jaką prezentują Ci "warszawiacy", z dziada, pradziada, głownie z Radzymina i Pruszkowa... natomiast ton Twojego listu pokazuje jaka "klasa" ludzi mieszka w Warszawie!!! warszawieki buraki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siya Sar Re: DO WIDZENIA, NIE PRZYJEŻDŻAJCIE TU WIĘCEJ IP: *.chello.pl 26.11.05, 16:04 Moja rodzina walczyła w POWSTANIU o TO MIASTO, nie po to zeby takie chamy jak ty nas obrazały! Won! Won z mojego miasta! nie przyjezdzajcie tu wiecej!!! To wy, to ta chołota ktora tu przyjezdzala przez lata - robotnicy miast i wsi zepsuliscie nasz wspaniały wizerunek! nie ma lepszego miasta od Warszawy, ale czystej od przybłęd z prowincji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: DO WIDZENIA, NIE PRZYJEŻDŻAJCIE TU WIĘCEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 07:06 inteligencja z Warszawy sie odezwała...par excellence, wole byc "robotnikiem miast i wsi" w Łodzi, niż zawszonym karierowiczem w codziennym korku na Puławskiej w Warszawie, mimo wszystko pozdrawiam Cie serdecznie i szczęścia życzę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z prowincji Re: DO WIDZENIA, NIE PRZYJEŻDŻAJCIE TU WIĘCEJ IP: *.jsn.osi.pl 27.11.05, 08:40 Gość portalu: Siya Sar napisał(a): > Moja rodzina walczyła w POWSTANIU o TO MIASTO I co przegraliście powstanie. Cała Warszawa została doszczętnie zniszczona i zginęło 200tys. osób w tym prawie cała warszawska inteligencja. Jak chce się robić powstanie to na początku należy pomyśleć jakie się ma szanse. Typowy przykład bezmyślnego machania szabelką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslau Re: DO WIDZENIA, NIE PRZYJEŻDŻAJCIE TU WIĘCEJ IP: *.wroclaw.mm.pl 26.11.05, 16:51 pan z warszawy i do mnie pisze per motłoch, jeszcze 100 lat temu moi przodkowie walili twoich przodków w ryj, jesli się cham odpowiednio panu nisko nie ukłonił. ps: dajesz świadectwo swojemu miastu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrzezak 3miasto Re: DO WIDZENIA, NIE PRZYJEŻDŻAJCIE TU WIĘCEJ IP: *.chello.pl 26.11.05, 17:17 masz rację breslau!:) takie są fakty warszawka zawsze dostawała po pysku za swoje chamstwo i prymitywizm tak 3maj.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wARSZAfANKA ŚWIĘTA PRAWDA - BURACZKI NA WIOCHĘ!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo33 Re: Ucieczka z Wroclawia IP: 62.231.61.* 26.11.05, 15:01 Dla Warszawiaka, urodzonego tam, mieszkajacego, majacego przyjaciol, wspomnienia, to bedzie zawsze piekne i kochane miasto. Tak jak dla mnie najpiekniejszym miastem jest Wroclaw, cokolwiek i gdziekolwiek bym nie byl. Ale czasem jedynym wyjsciem - wyjechac, zostawic. Tak jak ja wyjechalem w kwietniu 2004 do Dublina. Na razie powracam do Wroclawia jako odwiedzajacy, i wiele dalbym zeby to zmienic. E, zreszta, napijmy sie... dobrego mocnego (z Lwowka Sl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: Ucieczka z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:19 Chcialoby sie rzec - nareszcie! Niech teraz prowincjusze ze pomidorowka w sloikach od mamy sie panosza w innych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Jaka ucieczka? 26.11.05, 15:24 W końcu zaczyna być normalnie! Ludzie przyjeżdzają do miast- centrów akademickich, na studia, a po ich ukończeniu wracają na "stare śmieci" i tam chcą pracować. Dobrze, że ludzie i firmy dostrzegają w końcu inne możliwości niż Warszawa, bo faktycznie prowadzić to do zrównoważenia rozwoju kraju, stwarza również szansę dla tych mniej aktywnych. To na prawdę dobry znak zarówno dla Polski jak i Warszawy, bo to miasto też ma swoją pojemność i ograniczoną możliwość wchłonięcia nowych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fugazzi77 kto ucieka z Warszawy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:18 ci, co nie byli z Warszawy. czyli za przeproszeniem wiesniaki, ktorzy przyjechali szukac tu lepszego zycia i sie wybic. a mama przysylali im kaftofle, jajka i kielbase albo co tydzien jezdzili po nie do siebie na wies. w glowach im sie poprzewracalo jak dostali prace, ze oni takie pany z miasta. a to wlasnie oni sa snobami, ktorym sloma z butow wystaje. teraz wyniesli sie z miasta i szczekaja jak bezzebne psy na Warszawe. ja jestem z Warszawy od pokolen, znam ludzi od przedszkola, i to nie sa frajerzy, lamusy, szpanerzy itp. to wszystko wies ze soba do nas przyniosla, tak jak i korki, wzrtost cen mieszkan itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delfina Dobrze, że wszystko wraca do normy IP: *.chello.pl 26.11.05, 17:19 Wielu z moich znajomych wyjechało do Warszawy za pracą ale nigdy im się tam nie podobało, na pewno chętnie wrócą do rodzinnego miasta. Zarobki może są wyższe w Warszawie, ale za to ceny (zwłaszcza mieszkań) kosmicznie wywindowane, więc na jedno wychodzi, kredyt i tak trzeba spłacac przez wiele lat. Gdybym miała emigrowac to nawet nie biorę stolicy pod uwagę, dużo lepsza jest zagranica, płacą w lepszej walucie, cwiczy się język no i ogólnie zmiana otoczenia jest na plus. Ale życzę powodzenia wszystkim "dorobkiewiczom", tu i tam:) I mniej jadu, ludzie, w końcu wszyscy jesteśmy Polakami i mamy chyba podobne cele w życiu, a czyja politechnika jest lepsza to naprawdę bardzo względne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrzezak 3miasto Re: Dobrze, że wszystko wraca do normy IP: *.chello.pl 26.11.05, 17:22 czy jesteśmy polakami? jak wśród polaków jest taka zakała warszawska to ja się wypisuję z tego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWY Re: Dobrze, że wszystko wraca do normy IP: *.chello.pl 26.11.05, 17:34 Nareszcie dwie konstruktywne wypowiedzi ( chociaż niepozbawione wad ). Wyjeżdżajcie sobie za granicę, łukiem omijając Warszawę. Nikt tu za Wami nie będzie płakał. Pa. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAFANKA ŚWIĘTA PRAWDA POZDRO WARSZAFANKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 22:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (o)(+) a moze tu... IP: *.212.164.84.tisdip.tiscali.de 26.11.05, 16:44 www.european-patent-office.org/epo/patexam.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Ucieczka z Warszawy IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 26.11.05, 16:47 Ciekawe, ze tak sie to zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KITARTÁS!!! jesteście wszyscy porąbani !!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.11.05, 17:03 co za głupi temat! czy wawa jest ok, czy nie. Ci z poza wawy przeklinają Wawę, a ci z wawy przeklinają przyjezdnych i wyzywają ich od buraków itd.. Ci co są z wawy i mają sie za Panów z racji zamieszkania osiągnęli najwyzszy stopien prymitywizmu! pożyjecie to zobaczycie, to co osiągniesz w życiu zależy od twojej pracy a nie od adresu zamieszkania. tym rdzennym wawiakom sie zupelnie w dupach poj.eb.a.l.o1!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWY Re: jesteście wszyscy porąbani !!!!! IP: *.chello.pl 26.11.05, 17:07 tym rdzennym wawiakom sie zupelnie w > > dupach poj.eb.a.l.o1!!!! kitraj swego ptasia - kitartasiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslau Re: jesteście wszyscy porąbani !!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 26.11.05, 17:09 tekst wyżej nie był do ciebie, chyba, umiesz czyatć warsiawiaku ze zrozumieiem? chodziło o rdzennych warszawiaków, a nie rdzennych potomków ludności napłwyowej z Tłuszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrzezak rdzennym dobre;) IP: *.chello.pl 26.11.05, 17:19 jasne pewnie przyjechałeś z jakiegoś zadupia i rżniesz wielkiego warszawiaka jak cała reszta warszawiaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: rdzennym dobre;) IP: *.chello.pl 27.11.05, 02:18 A ty kogo rżniesz, poniemiecki szabrowniku z nędzy galicyjskiej rodem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Ucieczka z Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 17:37 To A.Jabłońska jeszcze była w dobrej sytuacji-10 osób na jedno miejsce, bo w Katowicach jest170 przystępujących do testu na jedno miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TWKN Re: wszyscy Ci ktorzy zostaliście jesteście łosia IP: *.aster.pl 26.11.05, 18:12 A gdzie PW, a gdzie AGH...? W czym wy jestescie najlepsi... zart chyba. Scierpiec moge - wali mnie to szczerze mowiac bo jestem z UAMu... Inzynier - no wlasnie, konkretny fach. nauczyli Cie jedenj rzeczy ja tylko robisz do konca zycia. ZERO elastycznosci, ZERO polotu, ZERO znajomosci swiata, polityki, czegokolwiek ;) Ludzie od srubke i rysunkow technicznych. Zeby byc (dobrym) PRowcem dziecko, to trzeba miec wiedze z ekonomii, psychologii, prawa, dziennikarstwa... dobrzy PRowcy kocza po pare kierunnkow... a Ty wyskakujesz z jakiejs malej polibudy na morzem i robisz show... buahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted nie z wawy Re: wszyscy Ci ktorzy zostaliście jesteście łosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 18:29 trochę skromności , można każdemu, również tobie udowodnić braki w podstawowej wiedzy i myślę jeszcze że przez takich jak ty powstają konflikty między ludźmi tu np z tego kto z jakiego jest miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrzezak 3miasto Re: wszyscy Ci ktorzy zostaliście jesteście łosia IP: *.chello.pl 26.11.05, 18:48 co ty możesz wiedzieć o polibudzie człowieku?!???!!!!!!!! niżyniera nie "zrobisz" sobie po kursach korespondencyjnych czy jakiś bzdurnych szkoleniach podobnie jak lekarza medycyny czy farmaceuty a jak taki byle PRowiec w kółko się doszkala i przekwalifikowuje to widać jak gów** warta jest wasza wiedza!!!!!!! a nad morzem nie ma byle politechniki bo to uczelnia ztradycjami i osiągnięciami no ale co taki antyinżynier może wiedzieć na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: wszyscy Ci ktorzy zostaliście jesteście łosia IP: *.acn.waw.pl 26.11.05, 20:32 niestety jestes ci.., bo znakomita wiekszosc prezesow, dyrektorw finansowych, etc to ludzie po polibudzie i ze zrobionym MBA. Zeby dojsc na takie stanowisko trzeba myslec a nie skonczyc uniwerek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys A ja mam pytanie IP: *.rybnet.pl 26.11.05, 18:23 Czy w waszym regionie używa się słowa "kołaczyk"? Jak to nazywacie? Bo w Warszawie mówią na to "drożdżówka". I nie wiedzą co to kreple. Nie lubie Warszawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemii Warszawa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 18:38 Przyjezdni ślą joby na Warszawę, ale bez oporów z jej infrastruktury korzystają. To trochę też tak, jak było zaraz po wyborze Kaczyńskiego. "Uciekamy z Polski". A uciekajcie - będzie przynajmniej luźniej rano w metrze. Jak byłem w Krakowie, to kilkakrotnie doświadczyłem przytyków od krakusów, że oto "warszaffka przyjechała". Od ludzi, którzy nic o mnie nie wiedzą, tyle tylko, że jestem ze stolicy. W mojej opinii, to mieszkańcy Krakowa mają swój kompleks, u Wrocławian (pozdrawiam) czegoś takiego nie dostrzegłem. To takie kilka luźnych uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barwurka Re: Warszawa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 12:28 Popieram.... Choć na tym forum najwieksze kompleksy ma chyba niejaki wybrzezak3miasto... Jego zarzuty sa bezpodstawne...strasznie sie chłopak zestresował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrzezak 3miasto Re: Warszawa... IP: *.chello.pl 27.11.05, 15:45 zamknij paszczę warszawiaku!!! sam masz komplexy i jesteś zestresowany a zwłaszcza jak jedziesz w polskę, bo na pytanie skąd jesteś jak odp że z wawy to wszyscy reagują obrzydzeniem!!!ja również wracałem w wakacje z fajnego wrocka do mojego ukochanego 3miasta i na waszym socjalistycznym zgniłym i zasyfionym dworcu centr. przesiedziałem na bagarzach 3 godziny bo ze starości się przepalił kabelek w tunelu i cała wawa stała a potem jechałem z kraqsami w przedziale i dosiadła się babka jak powiedziała że jest z wawy to wszyscy mało się nie porzygali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrzezak 3miasto do hanyska IP: *.chello.pl 26.11.05, 18:40 nie pamiętam jak się u nas mówi na drożdżówkę ale blisko tego są ru..ki (racuszki z pudrem-puchotka) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrzezak 3miasto Re: do hanyska sprostowanie IP: *.chello.pl 26.11.05, 18:43 r.u.c.h.a.n.k.i tak brzmi nazwa ocenzurowali;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: do hanyska sprostowanie IP: *.rybnet.pl 26.11.05, 18:48 A ktoś wie co to są kreple? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrzezak 3miasto Re: do hanyska sprostowanie IP: *.chello.pl 26.11.05, 18:49 ja nie bardzo o crepach czy czymś takim słyszałem to naleśniki ale tego to nie znaju;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: do hanyska sprostowanie IP: *.rybnet.pl 26.11.05, 18:52 Pączki, ludzie, pączki! Kumpel raz w Warszawie podchodzi do kobiety sprzedającej pączki: "Dzień dobry, czy są kreple?" a ona: "Nie, niestety nie ma". A na ladzie pełno pączków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrzezak 3miasto Re: do hanyska sprostowanie IP: *.chello.pl 26.11.05, 18:56 no to nieźle w balona zrobił tą wawską gęś!:):):):):) wiesz co ja znam przypadek jak babka u mnie w szkole miała w rodzinie kaszubów i ślązaków i zrobiła konfrontację bo kazała gadać jednym z drugimi wyobraź sobie co to było;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: do hanyska sprostowanie IP: *.rybnet.pl 26.11.05, 19:00 He, he, zabawnie mysiało to wyglądać. Tyle, że śląski jest w miare zrozumiały dla ludzi spoza Śląska, a kaszubski jest wyjątkowo trudny i odmienny. Ach, jakby było fajnie, gdyby Śląsk był autonomią, koniec wyzysku przez w-wę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybrzezak 3miasto Re: do hanyska sprostowanie IP: *.chello.pl 26.11.05, 19:52 i oto chodzi polska powinna być państwem federacyjnym to by przyniosło wiele korzyści. a prywatnie to ci powiem że też nie do kończ rozumiem naszą mowę bo w kaszubskim jest 70 dialektów i kaszuba z północy nie dogada się z takim z południa(inaczej belok będzie mieć trudności w rozmowie z kaszubą zabornym) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin Re: Ucieczka z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 18:38 wroclaw tylko wroclaw najlepszy pod wzgledem ofert pracy a poza tym nie mamy takiego duzego skupiska cymbalow jakim jest wiejska badz krakowskie przedmiescie w warszawie, ktorej jakos nie umie nazwac moja stolica, bynajmniej wole wroclaw lub krakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Ucieczka z Warszawy IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.05, 18:38 Jak Warszawiak ma znaleźć pracę tu na miejscu skoro w mojej firmie na 40 zatrudnionych osób tylko 7 z nich jest z Warszawy? Reszta ludzi dojeżdża z Ostrołęki, Skierniewic, Łodzi itp. Może już czas żeby każdy z nas zaczął pracować w swoim miejscu zamieszkania. Bo jak się okazuje praca w innych miastach oprócz Warszawy też jest! Odpowiedz Link Zgłoś
kocurek82 Re: Ucieczka z Polski!!! 26.11.05, 18:50 "Ucieczka" z polski to najlepszy sposób wyrwania sie z nędzy!!! Posiadam tytuł magistra i nic pracy jak nie było tak nie ma. Od dłuższego czasu siedze za granicą i nie narzekam. W polsce mozna co najwyżej dorobić sie garba. Staranie sie o dobrą posadę tylko osoby z duzymi plecami najlepiej takimi jak pudzian hehe Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Ucieczka z Warszawy 26.11.05, 18:56 Dla wielu spoza stolicy Warszawa wydaje sie duzym tetniacym miastem. Nie przeszkadza im koszmarna architektura, beznadziejna infrastruktura i wszechobecna szarosc. Mozna ich zrozumiec, bo u siebie mieli jeszcze gorzej. Dopiero po paru latach spedzonych w W-wie to co bylo ekscytujace okazuje sie nijakie i do tego uciazliwe w zyciu. Chcialbym, zeby bylo inaczej ale obecna Warszawa jest tylko wielka sypialnia i wielkim miejscem pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Wsioki mają podobny kompleks jak Arabusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 18:56 Zazdroszczą stolicy wszystkiego bo sami tyle nie mają. Tak jak Arabusy którzy złorzeczą Zachodowi zamiast sami wziąć się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 Warszawiacy!! blagam!!! tylko nie do wroclawia 26.11.05, 18:56 Warszawiacy drodzy!! Tylko nie pchajcie sie do Wrocławia bo nam miasto zewsioczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Warszawiacy!! blagam!!! tylko nie do wrocla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 19:45 trochę się pośmiałem czytając opinie na forum więcej życzliwości i mniej zajadłości życzę pozdrawiam całą polskę Odpowiedz Link Zgłoś
pisareczka1 Re: Warszawiacy!! blagam!!! tylko nie do wrocla 27.11.05, 08:30 KOMPLEKSY KOMPLEKSY I JESZCZE RAZ KOMPLEKSY!!!!!!!!! Warszawa to centrum wydarzeń, szkolnictwa, wszystkiego! Jak jakiś wrocławianin może mieć prawo do pisania, że im miasto zawsioczymy! Paranoja. Zostanę w stolicy do końca swoich dni. Tu jest mój prawdziwy dom! Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 dzieki!! 29.11.05, 16:04 dzieki ze tam zostaniesz. zostan na wieki wieków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixxx Re: Ucieczka z Warszawy IP: *.aster.net.pl 26.11.05, 19:44 Chyba wszystko zalezy od sytuacji, pracowalem 6 lat w Lodzi i nie powiem zebymbyl zadowolony. 1000-1200 zl umowa zlecenie max jako doswiadczony specjalista IT. Teraz pracuje w tej okropnej Warszawie i nie marzekam ale to chyba poprostu chyba zalezy od wymagan. Przynajmniej sie nie "prosze" o prace. Wiadomo ze wolalbym mieszkac w Lodz, gdzie sa rodzice, znajomi, znane mi miejsca i ludzie. Ale chyba tak samo by sie czuj warszawiak wyprowadzony do lodzi. A co do tego przesadzonego optymizmu ze nagle w Warszawie nie bedzie sie moglo znalesc pracy a w innych miastach ot tak to bym nie przesadzal. Najpierw proponuje poszukac pracy ot chocby w Lodzi. A miasto smierdzi jak kazde inne, jak ktos chce pachnacego powietrza to do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bami Re: Ucieczka z Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 19:56 Słuszna racja,należy zmykać za Stolicy bo perspektywy kiepskie,tam teraz jest w myśl przysłowia,,każdemu błogo-jak kto ma kogoś"-prcuje się tam jak niewolnik-i płaca jest też jak dla niewolnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikodem d. Re: Ucieczka z Warszawy IP: *.lns3-c10.dsl.pol.co.uk 26.11.05, 20:10 Przepraszam, a dlaczego nie ma na drogowskazie Londynu, gdzie się wyprowadziłem z Warszawy? Rocznie za granicę wyjeżdża ok. 120 tyś. osób. Odpowiedz Link Zgłoś