Dodaj do ulubionych

Całować twoją dłoń, madame?

• Gość: TOMASZ ADAMSKI Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.galileo.com 02.12.05, 20:25
      Po przeczytaniu artykulu przypomnialo mi sie co mawial pewien bywalec
      salonow:"Zawsze caluje kobiete w reke bo przeciez od czegos trzeba zaczac".
    • anna-dark Powracam z ciemności-ale lubię zimne lody! 02.12.05, 20:45
      Powracam z ciemności-ale lubię zimne lody!
      • Gość: Milosnik Re: Powracam z ciemności-ale lubię zimne lody! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 21:08
        Chetnie nawiaze kontakt z Twoja clitoris.Podaj numer telefonu.
    • mistrz_ip Re: Całować twoją dłoń, madame? 02.12.05, 21:24
      ojć!!toż to paskudztwo jakich mało!!cieszę się,że nikt mi nie będzie już ślinił
      ręki.
    • Gość: do Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 21:56
      nie
    • Gość: brrrrr Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.toya.net.pl 02.12.05, 22:02
      W imię czego mam ryzykować, że zliżę poprzedni pocłunek.
      Skąd mam wiedzieć gdzie lub w czym dama trzymała rękę, co dotykała, kiedy jej
      nie widziałem.
      Całowanie w rękę jest kompletnie chore o ile nie jest początkiem gry wstępnej.
      Świadczy tylko o tym że gość za chwilę przepije potencjalne zagrożenie dużą
      wódką, albo jest pozbawiony wyobraźni.
      W latach szkolnych zawsze ściemniałem i całowałem swój duży paznokieć.
      Podobnie nie jestem w stanie przełamać się i dotknąć wody "święconej" w misie
      przy wejściu do kościoła, normalnie nie wierzę że nie ma w niej "czegoś" po
      poprzednikach.
    • Gość: miedza znieśc podawanie ręki!!! IP: *.psd.vodafone.ie 02.12.05, 22:11
      Jestem na Wyspach od roku - tu nie ma zwyczaju podawania ręki na powitanie, ten
      zwyczaj mnie w Polsce żenuje, a was??
    • Gość: ola Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 22:19
      zwyczaj może ładny, ale osobiście nie przepadam gdy ktos całuje mnie w dłoń,
      szczególnie kiedy robi to prawie siłą
    • Gość: oum Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.05, 22:42
      Nie, dzięki, nie całować.
      Zwłaszcza jak się nie znamy.
      • Gość: how Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.12.05, 00:29
        nie ma sprawy!!!zreszta nawet nie ma kogo!!!kobiety sa teraz wyzwolone:)zreszta ... niewazne... jest rownouprawnienie!!!wiec jesli my mamy calowac to i kobitki niech caluja!!!
    • Gość: oum Re: Lepiej całujcie mnie w clitoris !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.05, 22:43
      Brawo anna!
      To przynajmniej ma sens.
      • anna-dark Re: Lepiej całujcie mnie w clitoris !!! 03.12.05, 15:09
        A cała kupa zazdrośników tylko może pomażyć...

Gość portalu: oum napisał(a):

> Brawo anna!
        > To przynajmniej ma sens.
        • Gość: canx Re: Lepiej całujcie mnie w clitoris !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 21:24
          marzyć sie pisze przez RZ
    • Gość: Robcio [...] IP: *.mia.bellsouth.net 03.12.05, 00:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Bawidamek Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.12.05, 03:38
      Zwyczaj nie zwyczaj, ja zawsze caluje mlode i piekne. Pozostalym sciskam
      rzeczowo reke.
      • mniklas5 Re: dyrektor firmy w ktorej 03.12.05, 05:27
        pracowalem 25 lat temu, w dniu 8 marca czlowal w reke wszystkie kobity, a bylo
        ich moze ze 150 ktore ustawily sie w rzedzie, dawal kazdej pare rajstop i
        jednego tulipana, my faceci to ogladalismy i pekalismy ze smichu
    • Gość: eurofanatik Glupi zwyczaj IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.05, 06:02
      Jak dla mnie calowanie w reke uwlacza kobiecie i jest zupelnie niepotrzebne. Podanie sobie reki jest gestem ktory duzo bardziej symbolizuje otwartosc i przyjazn. Dobrze, ze ten anachronizm odchodzi w przeszlosc.
    • Gość: sandra Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 10:34
      Od czasu do czasu bardzo miło kiedy męźczyzna całuje w rękę, ale staje się
      męczące kiedy robi to codziennie!
    • Gość: reformator Kobiety do wojska, na przodek w kopalni!! IP: *.autocom.pl 03.12.05, 12:33
      W pierwszej kolejnosci powinny iśc kobietopodobne stwory typu Jaruga,Środa, czy
      Labuda
      • Gość: gneralisimus BARB. Re: Kobiety do wojska, na przodek w kopalni!! IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 04.12.05, 01:30
        Spoko spoko - Taka żona, córa albo bratanica się nada może ?? jak dotąd 549 zl
        netto ma?jak im 1549 JUŻ dadzą? i emerka w wieku 49 - ?? Spoooko ...
    • Gość: < ' -' > Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.telkab.pl / 194.183.32.* 03.12.05, 14:01
      nie widze powodu dla którego ktoś miałby mi ślinić rękę. nie odbieram tego jako
      okazywanie szacunku ale jako archaizm z którym należałoby w końcu
      skończyć.Niech faceci w inny sposób okazują kobiecie szacunek,a nie wciąż
      kobietę sprowadza sie do pięknej,delikatnej,słodkiej istotki której okazuje się
      niby szacunek cmokając ją jej cudną rączkę ale później juz ma sie głęboko w
      dupie co ona ma do powiedzenia itd.urocze :]
    • Gość: km Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:06
      Fuj! Paskudny zwyczaj i bardzo dobrze, że odchodzi w zapomnienie.
    • Gość: uciecha obrzydliwe obcałowywanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 17:58
      Obrzydliwy zwyczaj, fuj! Jak to dobrze, że odchodzi w zapomnienie.. nareszcie..
      Niby dlaczego obcy (a czasem obleśny do tego) facet ma mnie całować w rękę? Co
      to wogle za spoufalanie? Podanie dłoni w zupełności wystarcza, po co udziwniać
      to jakimiś anachronicznymi średniowiecznymi zwyczajami..

A gadanie, że całowanie w rękę wyraża "szacunek" mężczyzn do kobiet, uważam za
      komiczne. Jakoś nie widzę tego szacunku.. Faceci lubią myśleć o kobietach jako o
      istotkach słodkich, uroczych i głupawych. I to ma być ten szacunek??? Dziękuję
      bardzo, wolę uścisk dłoni:)
    • Gość: kalasanty Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: 212.33.78.* 03.12.05, 20:34
      Dawno już przestałem. Teraz to jakby pocalować kolegę w ptaka. To samo z
      całowaniem w usta - co tam było przedemną ?
      Tylko kobieta to wie
    • Gość: Ali Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.pronet.lublin.pl 03.12.05, 22:27
      nie całować, tylko ślinić, to wtedy damom przejdzie staroświacki obyczaj.
    • pinkpanther Re: Całować twoją dłoń, madame? 04.12.05, 00:40
      moim zdaniem to obrzydliwe
      raz w tygodniu jeżdżę do firmy, gdzie jeden z pracowników, pan ok
      pięćdziesiątki zawsze całuje mnie w rękę, mimo że wyraźnie podaję mu ją do
      uściśnięcia (zresztą nigdy nie wyciągam ręki pierwsza). Dla mnie to obrzydliwe,
      może nie powinnam ściągać rękawiczek?
      • Gość: gosc DO ANNA DARK IP: 213.88.232.* 04.12.05, 00:57
        Po pierwsze: "marzyc" pisze sie przez RZ.
        Po drugie: jak wyzej wynika masz najprawdopodobniej klopoty
        z czytaniem i pisaniem oraz ortografia w ogole; tutaj mowa o calowaniu kobiet w
        reke a nie clitoris (chyba, ze mylisz te dwa pojecia). Jak chcesz poruszac
        aspekt calowania clitoris zaloz inny watek.
    • Gość: (pan!!) "Miriam" Lepiej calujta mnie w czlona ;) IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 04.12.05, 01:09
      Lepiej calujta mnie w czlona :) <to tak , skoro powyższego "clitoris" nie
      skasowano;); a co jest niby "taaakim bystrym" commentem>
    • Gość: morfeusz Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.05, 01:51

Piękną swoją rękę daj mi daj,nikt nie całuje tak jak Ja
      Piękną swoją rękę daj mi daj,nikt nie całuje...
      Cmok!!! Cmok!!!

--
      Jestem Morfi i jestem z Polski
    • Gość: "A u nas wParyrzÓ" A u nas w Paryrzu ... IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 04.12.05, 03:17
      A u nas w Paryrzu ...
    • Gość: rebus Re: Całować twoją dłoń, madame? IP: *.w193-251.abo.wanadoo.fr 04.12.05, 05:14
      CALOWAC TWOJA DLON MADAME: Nikt juz tego we Francji nie robi ani w innych
      krajach tylko u nas chawstwo caluje po raczkach...
    • Gość: repre$ Kobiety to istoty samodyskryminujące się. IP: *.osk.enformatic.pl 04.12.05, 09:06
      Całować czy nie? Wybór należy do kobiet. Chyba przeważa pogląd, że całowanie w
      rękę w "sytuacjach ogólnych" odpada. I dobrze. Niech zostanie
      zwyczajem "bliskoimieninowym". Wystarczy.
      Mi bardziej przeszkadza inne zjawisko: kobiety nie mają zwyczaju wyciągać ręki
      na przywitanie. Załóżmy, że podchodzę do grupki osób. Wypada się przywitać i to
      przywitać najpierw z kobietami. To one powinny pierwsze wyciągnąć rękę do
      przywitania, ale nie mogę się tego gestu doczekać. Idiotycznie wyglądałoby
      ściskanie rąk mężczyznom z pominięciem kobiet, więc bywam zmuszony pierwszy
      wyciągać rękę na powitanie pań. Staram się "przygotować" tę sytuację, witając
      się nie "według płci", ale "według kolejności stania". Jak już przywitam się z
      najbliżej stojącym facetem, to staję przed panią i dopiero wtedy udaje mi się
      doczekać na jej ruch ręki.
      Drogie panie, trochę odwagi i otwartości w stosunku do mężczyzn. Z tym
      bydlątkiem trzeba wymienić uścisk ręki i Wy musicie ten gest zapoczątkować.
      Inaczej same wykluczacie się z równouprawnienia.
      Ciekawi mnie szczególnie zdanie kobiet na ten temat.
      • niemyte_mohery Bardzo dobry komentarz! 04.12.05, 15:18
        Gość portalu: repre$ napisał(a):
        > Drogie panie, trochę odwagi i otwartości w stosunku do mężczyzn. Z tym
        > bydlątkiem trzeba wymienić uścisk ręki i Wy musicie ten gest zapoczątkować.
        > Inaczej same wykluczacie się z równouprawnienia.
        > Ciekawi mnie szczególnie zdanie kobiet na ten temat.

Polskie kobiety czesto nie maja smialosci i zachowuja sie jak podporzadkowane
        male dziewczynki. Brak poczucia wlasnej wartosci (nie chce tu wnikac w
        przyczyny zeby nie prowokowac Lprowcow;-( ) powoduje ze boja sie wykazywac
        inicjatywe w kazdej sytuacji, nawet jesli jest to tylko podawanie reki. Skad to
        wiem? Sama taka bylam. Zajelo mi wiele czasu i opuszczenie polskiego zascianka
        zeby odzyskac poczucie wlasnej wartosci i pewnosc siebie. Na szczescie i w
        Polsce sie duzo zmienia, ale z Twojego postu wynika ze niezbyt szybko.

Z innej beczki. Ze zgroza zauwazylam w kraju w ktorym mieszkam (bardzo
        wyemancypowanym), w sytuacjach biznesowych kolejnosc podawania reki zalezy TYLKO
        od pozycji osobnika w lancuchu pokarmowym. Co wiecej, czesto nawet w prywatnych
        kontaktach tylko panowie podaja sobie reke, dla pan jest tylko uprzejme
        skinienie glowa ;-(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka