Dodaj do ulubionych

Santa Spam

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 09:52
Co za bzdury :) Ja bardzo lubię dostawać życzenia od znajomych i wiem, że oni
ode mnie też. Miło, gdy ktoś pamięta :) Miło, nawet jeśli trzeba wypatrywać
życzeń od znajomych wśród spamu otrzymanego od pie... reklamodawców.
Obserwuj wątek
    • yavorius kod sms 22.12.05, 11:12
      Czy można uchronić się przed tym spamem? Nasi operatorzy komórkowi nie dają
      możliwości blokowania przychodzących SMS-ów (wyjątkiem jest sieć Era: wystarczy
      wstukać kod *35*0000*12#. Odblokować można w każdej chwili, wciskając ten sam
      kod, tylko zamiast pierwszej gwiazdki wcisnąć #).

Szkoda, że zapomnieli napisać, że kod należy potwierdzić zieloną słuchawką lub
      innym przyciskiem nawiązującym połączenie...
      • adas313 Bez przesady.... 22.12.05, 11:54
        Twierdzenie że życzenia świąteczne wysłanie mailem to spam, brzmi mniej więcej
        jak porównanie kartek świątecznych do gazetek reklamowych supermarketów
        wrzuanych do skrzynek w przemysłowych ilościach.
        • jankbh Artykul na zamówienie ...poczty? 22.12.05, 16:25
          Co, boja sie, ze straca na milionach niewyslanych kartek swiatecznych? Wlasnie
          sam przed chwila myslalem, czy nie wyslac do wszystkich znajomych na internecie
          zyczen mejlem, bo zwyklych kartek juz nie zdaze.
          • Gość: gogol A niech mi tylko ktory wysle zyczenia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:13
            to ja mu tez przesle serie zyczen
    • Gość: niby miło :) ale jest w tym trochę racji IP: *.system.szczecin.pl 22.12.05, 12:08

oczywiście ze lubię życzenia od znajomych
      ale nie od wszystkich, bez przesady, zostawie info na gg i tlenie ze zyczę
      wesołych świąt i tyle. zyczeń oczekuję od mojej kochanej rodzinki i od
      najlepszych , czyli przyjaciół,

po co mi spam - od ludzi których średnio znam ? (a sie zrymowało :))

• setorika Re: Santa Spam 22.12.05, 12:38
      Preferuję realne kartki świąteczne i od dwóch lat wyłączam w wigilię komórkę.
      Szału można dostać, 40 smsów dziennie i wszystkie na jedną modłę. A interes
      zbijają operatorzy.
    • Gość: gmork Re: Santa Spam IP: *.isk.net.pl / *.devs.futuro.pl 22.12.05, 14:49
      Nie zaliczyłabym zyczeń światecznych jako spamu. To miłe, że nawet ludzie których żadko mam okazję spotykac pamiętaja o mnie w święta. Dlamnie to nie jest Spam. Za to wkurzają mnie klasyczne spamy podszywające sie tytułami pod prywatne wiadomości.
    • Gość: what? Re: Santa Spam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 15:40
      to jakas straszna bzdura!! jak można porównywać życzenia od znajomych do
      reklamowego spamu! to chyba dosc mile, ze osoby, ktore sie lubi pamietaja o nas
      na swieta, nawet jesli przesylaja seryjny wierszyk. trudno sie tez dziwic
      popularnosci kartek internetowych czy smsow skoro ich cena jest
      nieporywnywalnie nizsza niz tradycyjnej kartki.
    • Gość: sam spam Re: Santa Spam IP: 217.153.26.* 22.12.05, 15:52
      No właśnie.

Wszystkiego co najlepsze i jeszcze...
    • Gość: Polak Re: Santa Spam IP: *.gdynia.mm.pl 22.12.05, 16:15
      To prawda Każdy z Nas bardzo lubi dostawać życzenia i popieram idee wysyłania SMS'ów oraz e-mail'i. Zwyczajowo wysyłam około 5 i tyle mniej więcej do mnie wraca. A spam to już zupełnie inna bajka.
      • Gość: Henryk Walezzzi Jak ty lubisz to nie znaczy ze kazdy to lubi osle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:19
        Jestem przeciwny hurtowemu wysylaniu maili i smsow z zyczeniami. Powinni tego
        zabronic, bo to nie fair. Ja mam o tych idiotach ktorzy w swieta przesylaja
        wierszyki i kartki wyrobione zdanie. To bezrobotni, albo szukajacy pracy
    • Gość: nilved Re: Santa Spam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:15
      Swiete slowa, nie znosze dostawac tych smieciowych zyczen przesylanych dalej - nigdy na nie nie
      odpowiadam. Co innego, jezeli widac, ze sa dla mnie i do mnie - a nie dla wszystkich i do wszystkich.
    • Gość: Yaho Re: Santa Spam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 17:14
      ...a sponsorem artykułu jest Poczta Polska :D
    • Gość: Maxs W koncu ktos to napisal :) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.12.05, 20:32
      Ja sie tylko podpisuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka