Dodaj do ulubionych

Nocne okradanie

29.12.05, 16:35

Witam, wczoraj wieczorem po północy oglądałem stację TVN natrafiłem na
program Nocne Igraszki w którym niby po odgadnięciu hasła z liter
znajdujących się na ekranie można było na początku wygrać 1000 zł przez kilka
minut oglądałem to bez interesowanie bo myslałem ze szkoda pieniędzy na
ekranie ciągle widniała informacja o tym ze linia jest wolna, jako że miałem
pod ręką telefon komórkowy to wysłałem smsa za 3,66 bo na ekranie non stop
widniała informacja o wolnych liniach i jakie było moje zdziwienie gdy
dostałem smsa zwrotnego o treści: Wieczorne Igraszki: Jestes bardzo blisko,
aby zostac zwyciezca, musisz po prostu wyslac ponownie SMS. Jestem pewny ze
uda Ci sie dostac do programu i wygrac! - taka byla tresc smsa a na ekranie
ciagle wiadomosc ze linie wolne, prezenterka ma mydlenie oczu opanowane do
perfekcji i wprowadzanie ludzi w blad podbijajac GŁÓWNĄ pulę nagród i pulę za
odgadnięcie tego hasła i tak przez kolejne 15 minut ciągle linie są wolne i
nikt nie dzwoni w co mi się nie chce wierzyć, Polska to nie jest malutka
wyspa z kilkusetm osobami ale są tu miliony obywateli i napewno kilka tysięcy
z nich ogląda tą stacje. Chciałbym zauważyć, że na początku programu ani na
ekranie bo program jest na żywo nie ma żadnej informacji że wysłanie smsa nie
jest równoznaczne z wzięciem udziału a linie ciągle są wolne.... Moje pytanie
więc brzmi czy można to ukrócić? Bo to mi wygląda na beszczelne okradanie i
wyzysk z ludzi, przez przeszkoloną prezenterkę i osoby obsługujące ten
program. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Umpa Re: Nocne okradanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 17:42
      Wsparłeś TVN na własne życzenie :) to nie jest nielegalne, tylko polega na
      łapaniu naiwnych :P
    • Gość: kaja Re: Nocne okradanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:20
      Moje pytanie
      więc brzmi czy można to ukrócić? Bo to mi wygląda na beszczelne okradanie i
      wyzysk z ludzi, przez przeszkoloną prezenterkę i osoby obsługujące ten
      program. pozdrawiam

a ktoś ci kazał wysyłać tego SMS-a?
      • Gość: Zocha Re: Nocne okradanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:47
        To jest chyba legalne. Nie dzwonić - jakie to proste... I samo umrze, z braku
        klientów :)
        • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Nocne okradanie 01.01.06, 15:39
          Tia. A trzyma się nieźle. Co mnie stale i nieustannie zaskakuje.
          No ale ja sam raz na te pół roku lecę i wysyłam kupon Lotto za jakies (góra) 5
          złotych. A to w końcu to samo ma imię. :)
          • Gość: Bodzio Re: Nocne okradanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 01:58
            a najlepsze jest to ze przez godzine nie ma zadnego telefonu!!!!!! a dopiero 2
            minuty przed koncem ktos dzwoni, przeciez ewidentnie widac ze nie ma zadnej
            linii wolnej a "otwieraja" moze jedno wejscie na ostatniego klienta albo robią
            inne przekręty. Wkurza mnie to ze robią z ludzi debili, a sluchanie prowadzacej
            to juz koszmar - co 5 s, "4000 TYS. ZŁOTYCH !!!.... 4000 TYS. ZŁOTYCH" i tak
            przez 20 min rzygac sie chce. Kase napewno na tym zbieraja bo wierzyc mi sie nie
            chce ze nikt przez godzine trwania programu nie dzwoni. A Totolotek moze to samo
            ma imie ale nikt nikogo w ciu...la nie robi, klupnijcie sie w glowe tvn i
            pusccie cos normalnego.

PS

przestancie w koncu powtarzac Kto was tak urzadzil bo tego nie mozna juz
            zniesc!!! jak macie zamiar nadawac cos w nocy to puszczajcie te powtorki ale
            zeby byly chociaz zroznicowane!!!! bo w obecnej chwili to lepiej wylaczcie
            program - po co drugiego meczyc
    • zaba_pelagia Re: Nocne okradanie 18.01.06, 08:26
      to już się naprawdę staje nudne
      ktoś wam kazał wysyłać albo dzwonić?
      za naiwność i łatwowierność się płaci (patrz - Grobelny)
    • l.george.l Re: Nocne okradanie 18.01.06, 12:44
      A jak myślisz, skąd się bierze 1000 zł na wygraną? Walter sięga do kieszeni i wykłada je na stół? Nie, na nagrodę muszą złożyć się frajerzy, a jeszcze musi starczyć na pensję dla panieniki, która mydli oczy, na chłoptasia za kamerą i ludzi odpowiedzialnych za emisję programu. Oczywiście Walter też musi swoją dolę ze stołu zgarnąć i włożyć do kieszeni. Popatrz, ilu jest frajerów, by z SMS-ów za 3,66 uskładało się tyle kasy.
    • gobi03 źle mówisz 19.01.06, 14:29
      - to nie jest okradanie, bo nikt ci pieniędzy z konta nie zabrał
      - to nie jest oszukiwanie, bo trzeba być ostatnim frajerem, żeby myśleć, że za
      SMS za 3,60 ktoś da ci 4000 zł
      - są ludzie, któzy mają np. niewykorzystane minuty przechodzące z miesiąca na
      miesiąc i mogą je wykorzystać na odrobinę hazardu; niektórzy mają telefon
      opłacany z innej kieszeni niż wczasy i mogą spróbować "zarobić sobie" na wczasy
      - oskarżasz bezpodstawnie twórców programu, że stosują oszukańcze metodi i
      "odblokowują" linię pod koniec - chyba, że masz jakieś dowody na to?
      - wątpię, by choć 100 osób oglądało tak nudny program, po prostu zamiast tablicy
      kontrolnej można wyświetlać coś, co i tak pójdzie "w koszty", a może przy okazji
      dać jakieś wpływy: koszt emisji jest prawie taki sam, istnieje szansa na
      dodatkowe dochody!
      Krótko mówiąc: ten program jest potrzebny!
      • trineo Re: źle mówisz 19.01.06, 20:34
        takie programy mają się dobrze,bardzo dobrze.
        Polsat też zwąchał kasę i w tym samym czasie antenowym skopiował program tvn--
        co mnie nie dziwi...
      • Gość: Bodzio Re: źle mówisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:56
        o jakich niewykorzystanych minutach mowisz?? jak z komorki mozna puscic tylko
        smsa a takie smsy nie wchodza pod zadna promocje abonamentowa, a jak im ktos
        oplaca rachunki to spoko ja juz w to nie wnikam i glupota jest porownywanie
        kosztow wyswietlania tablicy informacyjnej i tego programu, przeciez oczywiste
        jest to ze koszty proggramu sa wieksze bo wiecej ludzi trzeba oplacic do jego
        realizacji!! jezeli jest taka slaba ogladalnosc jak mowisz to nie puszczali by
        tego bo by to bylo nieoplacalne i puscililby kolejna powtorke "Kto was tak
        urzadzil", jednak ktos tam dzwoni i ktos zarabia na tych ludziach. I na koniec -
        ja nikogo nie oskarzam tylko takie nasuwaja mi sie spostrzezenia, moze obejrzyj
        sobie choc raz Nocne Igraszki i jak jestes osoba myslaca to chyba nielogiczne
        jest to ze przez godzine NIKT sie nie dodzwania, zegar juz wlaczony po raz drugi
        i jak czas mija to wtedy jest telefon po czym koniec programu - przeciez to jest
        ewidentne oszustwo i ten program nie jest nikomu potrzebny, chyba ze takim
        osobom jak ty, ktory moze namietnie tam dzwonia
        • gobi03 Re: źle mówisz 21.01.06, 22:51
          Widzę, e dyplomatycznie nie odnosisz się do moich argumentów...
          Czy mógłbyś wyjaśnić, co miałeś na myśli pisząc:
          > <...> jak z komorki mozna puscic tylko
          > smsa a takie smsy nie wchodza pod zadna promocje abonamentowa, a jak im ktos
          > oplaca rachunki to spoko ja juz w to nie wnikam i glupota jest porownywanie
          > kosztow wyswietlania tablicy informacyjnej i tego programu, przeciez oczywiste
          > jest to ze koszty proggramu sa wieksze bo wiecej ludzi trzeba oplacic do jego
          > realizacji!!

> ja nikogo nie oskarzam tylko takie nasuwaja mi sie spostrzezenia, moze obejrzyj
          > sobie choc raz Nocne Igraszki i jak jestes osoba myslaca to chyba nielogiczne
          > jest to ze przez godzine NIKT sie nie dodzwania, zegar juz wlaczony po raz drug
          > i
          > i jak czas mija to wtedy jest telefon po czym koniec programu - przeciez to jes
          > t
          > ewidentne oszustwo i ten program nie jest nikomu potrzebny, chyba ze takim
          > osobom jak ty, ktory moze namietnie tam dzwonia
          Widzę tu dwa zdania złożone, w których trudno wyróżnić zdanie nadrzędne a nawet
          podmioty i orzeczenia. Co gorsza, trudno w nich również wyodrębnić sens, tzn. co
          jest opisem, co - argumentem, a co - wnioskiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka