Dodaj do ulubionych

TVN24 kontra TVP3

IP: *.acn.waw.pl 11.01.06, 20:22
Oglądam właśnie TVN24, od kilku ładnych godzin jadą bez przerwy o zadymie w
Sejmie, TVp3 w tym czasie dawał też trochę sejmu, ale i filmy jakies durne.
Pod tym względem chyba trudno porównywać te stacje, bo TVN24 to jednak mega
sprawny jest, potrafią robić program non stop z pełnej improwizacji bez tzw.
szpigli( swoistego planu). Mój szacuneczek, a Wasz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: TVN24 kontra TVP3 IP: *.aster.pl 11.01.06, 20:38
      TVN24 pokazuje nie po raz pierwszy ze jest stacją informacyjną na światowym
      poziomie. Docinki ze strony fanów TVP oczywiscie będą widziane, ale ja mam taki
      prosty przykład. PAP o 17.05 dała informacje o zadymie w sejmie co mialo
      miejsce po godzinie 16.00. Jednak w Teleexpresie o 17.00 niestety nie
      poinformowano o tym. TVP to nie jest telewizja gotowa na takie coś
      jak "Przepraszam ale musimy improwizować", szkoda. TVP3 powinna być stacją
      informacyjną a nie stacją o profilu ogólnym. Mają w planach robić stacje
      informacyjną od podstaw.... i po cholere? Wyląduje top tak samo jak TVP Kultura
      której poziom wyraźnie odbiega od normy telewizji publicznej. Ma sie wrazenie
      jak by tą telewizje robili amatorzy.
      • Gość: Tadek Re: TVN24 kontra TVP3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:08
        Jak coś się dzieje, oglądam wyłącznie TVN 24. I nie tylko z powodu lepszej
        organizacji. Ona jest zdecydowanie bardziej obiektywna, choćby dlatego, że głos
        oddaje wszystkim stronom - jak chociażby teraz.
    • Gość: GLOS Re: TVN24 kontra TVP3 IP: 213.134.160.* 11.01.06, 23:29
      Nie na darmo oficer SB Mariusz Walter mial swoj program w TVP2 w latach 70
      doswiadczenie teraz daje owoce ...
      • Gość: Lelekl Re: TVN24 kontra TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 07:28
        Umiejętnośc zarządzania przede wszystkim i ustawienie zespołu na sukces.
        Co do oficerów SB to widocznie był od tych oficerów, którzy pracuja w TVP3 :-)
    • bloczek4 Ale TVN24 to kanał informacyjny 11.01.06, 23:31
      Nic innego nie robią. A TVP3 to tv regionalna, zajmująca sie głównie małym
      podwórkiem. Co porównujesz?
      • Gość: k' Re: Ale TVN24 to kanał informacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:30
        tvn24 stacją śiatową? dobre. przecież oni mają dwóch własnych korespondentów
        zagranicznych. w brussel i watykanie. reszta to wolni strzelcy jak chodzi o
        współprace z tvn24
        • Gość: Tadek Re: Ale TVN24 to kanał informacyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:32
          Gość portalu: k' napisał(a):

> tvn24 stacją śiatową? dobre. przecież oni mają dwóch własnych korespondentów
          > zagranicznych. w brussel i watykanie. reszta to wolni strzelcy jak chodzi o
          > współprace z tvn24

Ale jak trzeba, to są stanie posłać człowieka na koniec świata, a nie czekać jak
          TVP. Sprawdź sobie, jak było z Biesłanem, zanim zaczniesz gadać bzdury.
          • Gość: k' Re: Ale TVN24 to kanał informacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:32
            odróżnij Tvn24 od tvn. Ten koleś co dostał w rękę w biesłanie nie jest etetowym
            pracownikiem tvn24 tak samo jak nie jest nim korespondent z Berlina i Londynu.
            Kogo wg ciebie posłł tvn24 do Biesłanu? Ja czegoś takiego nie pamiętam bynajmniej
            • Gość: Tadek Re: Ale TVN24 to kanał informacyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:37
              Ale po co ma być etatowy, to jest myślenie wbrew kapitalizmowi! Masz 5 000
              etatów w TVP, i uważasz, że ona jest lepsza od telewziji mających po etatów 300?

Człowieku, liczy się wynik, nie etat.
              • Gość: k' Re: Ale TVN24 to kanał informacyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:49
                liczy sie to aby najlepsi fachowcy pracowali tylko dla (w tym wypadku) tvn24 a
                nie dla konkurencji. poza tym rozmowa z tobą przypomina mi rozmowę z człowiekiem
                który nie ma argumentów i wiedzy a macha za to łapami wykrzykując "człowieku"!
                bye bye
                • Gość: Tadek Re: Ale TVN24 to kanał informacyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:56
                  Czyli mamy etaty, najlepiej w każdym miejscu. To pogratulować. A słyszałeś o
                  freelancerach? O obniżaniu kosztów? Mnie odmawiasz posługiwania sie argumentami,
                  ale sam tylko pleciesz w kółko "etat", etat"... Spróbowałbyś utrzymać prywatną
                  telewizję, mnożąc etaty jak TVP, to byśmy zobaczyli... Może nie dotarło do
                  ciebie, ale abonament to płacisz TVP, a nie telewizjom prywatnym. Bo one umieją
                  być w miare tanie...

I rzeczywiście, EOT.

• Gość: J.S. Re: TVN24 kontra TVP3 IP: *.stansat.pl 12.01.06, 14:42
      [...]Ale w TVP3 nie ma Agnieszki Górniakowskiej. Z ust tej dziewczyny jestem w
      stanie, z uśmiechem na twarzy, wysłuchać nawet informacji o nadciągającym
      katakliźmie ;-) I dobrego nastroju nie są mi wtedy w stanie popsuć panowie
      posłowie, senatorowie etc...
      • Gość: Jonatan Re: TVN24 kontra TVP3 IP: *.acn.waw.pl 12.01.06, 20:14
        Najświeższy przykład z dzisiaj. Godzina ok. 17.45. Wchodzi reporter z sejmu i
        opowiada o najnowszych pomysłach opozycji(prowadzenie obrad wbrew Pisowi) a
        BEZPOŚREDNIO po tym odnosi sie do tego jeden z "liderów" owej opozycji Bronisław
        Komorowski. Majstersztyk po prostu. Ktoś kto nie robił w dziennikarstwie nie wie
        jaka to figura jest. Cały dzień w zasadzie bez przerwy nadawali z Sejmu -
        naprawdę bogato. Chyba z milion konferencji stransmitowali. Ale to wszystko na
        nic - nie mają zbyt dużo etatów jak błyskotliwie i analitycznie zauważył koleś k
        czy inny tuz.
        • Gość: Lelekl Re: TVN24 kontra TVP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 05:07
          Ależ tak alez tak. Tymczasem gwiazdy z TVP przyjda zrobią i do domciu !
          Abonament plus reklamy wszysko wytrzymają nawet "misję"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka