Dodaj do ulubionych

Będą dwie "Gazety Polskie"?

17.02.06, 20:49
To zdaje się wychodzi naprzeciw oczekiwaniom miłościwie nam rzadzących.
Repolonizacja mediów. Co dwie polskie gazety to nie jedna! : )
Obserwuj wątek
    • koloratura1 Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? 17.02.06, 21:55
      felietonista.pl napisał:

> To zdaje się wychodzi naprzeciw oczekiwaniom miłościwie nam rzadzących.
      > Repolonizacja mediów. Co dwie polskie gazety to nie jedna! : )

Choćby nawet i ta jedna "robiła bokami" z powodu marnej liczby czytelników...

• felietonista.pl Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? 17.02.06, 22:00
        koloratura1 napisała:

> Choćby nawet i ta jedna "robiła bokami" z powodu marnej liczby czytelników...

To nie tak. Jak gazeta będzie odpowiednio polska, to się kolegę PiSiaka zrobi
        naczelnym. Albo koleżankę PiSankę, ale chyba jednak kolegę, bo to bardziej po
        chrześcijańsku.

No a jak gazeta będzie robiła bokami, bo ją obcy kapitał osaczył na przykład (be
        konkurencja, be), to się kopsnie dotacyjkę w imieniu obrony polskości mediów.

I wszyscy będą szczęśliwi, dobrze poinformowani, i tacy polscy.
        • Gość: pasikonik a ja myslalem ze wszystkie gazety sa polskie, poza IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.02.06, 22:38
          a ja myslalem ze wszystkie gazety sa polskie, poza jedna oczywiscie
          • puba Re: a ja myslalem ze wszystkie gazety sa polskie, 19.02.06, 08:54
            Sakiewicz uczy sie od Kaczorów:)
            słusznie zauważył przestpczo-agenturalną grupę destrukcyjną w swej gazecie i
            słusznie zakłąda 100%-polską gazetę polską:) kaczorki tez widzą dookoła ze ktos
            na nich krzywo potrzy więc fukają i się obrażają bo jakze to tak..kryrtykują
            tak i są niemili, wytykają i łapią za słowka - jak tu w takiej atmosferze
            budować kolejne RP????????

powodzenie panie Sakowski - mam nadzieję ze w nowej GP znajdzie się wreszcie
            ktos to zauważy ze Pan też jest dywersantem, wrogim ludu i Kaczorowej władzy
            ludowo-demokratycznej i wsadzą cię do politycznej paki...
            bo sam dokładasz cegiełkę pod budowę II PRL - tyle ze nie komunistycznego a
            socjalistyczno-nacjonaliztycznego z dyktaturką kurdupli i ojca wiadamojakiego.

---------------
            NA KACZORKA WEŹ TOPORKA

Gość portalu: pasikonik napisał(a):

> a ja myslalem ze wszystkie gazety sa polskie, poza jedna oczywiscie
            • Gość: melesz Aaaa, to juz wiadomo: jak Kongo to WSI. IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 19.02.06, 22:04
              • Gość: melesz ...i pamiętam sprawę z tym Sakiewiczem. Tez kawał IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 19.02.06, 22:07
                przewalacza i kombinatora z tej samej parafii co i tamci. Jak eliminował brudnymi metodami Wierzbickiego z pomocą obydwu Donów Kingów (ze sprywatyzowanej WSI), to nic mu nie przeszkadzało też nadawać na niego do prokuratury.
                • varsavianna Wierzbicki się złajdaczył nt 21.02.06, 00:11
        • Gość: fresz a po co było sprzedawac media? Treaz IP: *.master.pl 26.02.06, 21:40
          trzeba kombinowac, jak odzyskac obiektywizm
    • Gość: Marcin co to za gazeta chyba drukuja ja na ukrainie IP: *.man.czest.pl 17.02.06, 22:29
      bo nieznam u nas sa wyborcza fakt polityka zycie i inne a to ? co ? po co
      piszecie o cyms czego nikt niezna i nieczyta
      • Gość: grzesiek Re: co to za gazeta chyba drukuja ja na ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:29
        Drogie dziecko wyobraż sobie że jak coś nie jest reklamowane i propagowane w mediach to nie znaczy że tego nie ma. Moge ci powiedziec że znam kilka osób które ja czytają, m.in. i ja ją czytam.
        • felietonista.pl Aaale którą? 17.02.06, 23:48
          > Moge ci powiedziec że znam kilka osób które ja czytają, m.in. i ja ją czytam.

Ale którą? Albowiem nieustająco poszukuję obiektywnego źródła informacji. Bez
          ironii (też). : )
          • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Aaale którą? 18.02.06, 13:15
            Gazetę Polską zapewne, bo ten drugi tytuł wyjdzie dopiero w marcu. Zresztą niema
            co się popisywać swoją niewiedzą, bo do Gazety Polskiej pisują takie nazwiska,
            jak Łysiak, Wolski, Zaorski... Nie jest to więc jakiś kserowany biuletyn
            wydawany własnymi siłami przez gartskę hobbystów.
            • felietonista.pl Bastion Inteligencji 18.02.06, 13:42
              dziedzicznacytadelafinansjery napisał:

> do Gazety Polskiej pisują takie nazwiska,
              > jak Łysiak, Wolski, Zaorski... Nie jest to więc jakiś kserowany biuletyn
              > wydawany własnymi siłami przez gartskę hobbystów.

Cytadelo Dziedziczna,

Dziękuję serdecznie za wyżej przytoczone słowa, które do serca sobie głęboko
              wezmę. Jednakowoż Nazwiska i Spółka nie przekonują mnie co do tego, by Gazeta
              wzmiankowana obiektywnym źródłem informacji była, czego poszukiwanie
              zadeklarowałem w swej uprzedniej wypowiedzi.

Aby nastąpiła pełna jasność w temacie, na odcinku i w rzeczy samej istocie, nie
              uważam również publikatorów wrażego koncernu na literkę A. za specjalnie obiektywne.

Co do kserowanego biuletynu - akurat nie mam nic przeciw takim wydawnictwom sam
              takowe popełniając. No może przy użyciu nieco innych środków przekazu. :)

Jednocześnie odpowiadając na polemikę Zyzia Z (bo jakoś nie chce mi się pisać
              odrębnego postu), chciałbym nadmienić, że posądzanie czytelników i forumowiczów
              Gazety (tej drugiej, a nawet trzeciej jak się okazuje), o inteligencję jest
              nadmiarem uprzejmości z jego strony. Lepiej powiedzieć wprost, że tylko głupi
              zdobyłbym się na złośliwość względem jedynie polskiej gazety. O, przepraszam,
              obu gazet.

Wasz Bastion Inteligencji Niewzruszony
            • bart66 Czy to po lekturze Gazety Polskiej... 18.02.06, 16:04
              ...drogi Pan robi takie byki ortograficzne jak "niema"?

A nazwiska nigdy niczego nie napiszą, chyba że chodzi o osoby je noszące.
              • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Czy to po lekturze Gazety Polskiej... 23.02.06, 17:31
                Tak jest, właśnie po lekturze Gazety Polskiej z upodobaniem zapominam zasady
                ortografii i pisze "nie ma" jako "niema". Oczywiście szanowny pan nie słyszał o
                czymś takim jak literówki i każdej źle postawonej literce w zdaniu daje
                stanowczy odpór ideologiczny! Gratuluję rewolucyjnej czujnosci i radzę
                przeszukać wszystkie moje posty z ostatnich 50 lat - a tam znajdą się dowody i
                na to, że nie tylko Gazetę Polską, ale i "Głos" Miacierewicza nie jest mi obcy,
                jak równieź "Nasz Dziennik". Dowodów na czytanie "Trybuny" tam nie będzie, bo
                literówek nie potrafię się wyzbyć. Przykro mi.
            • jaceq Re: Aaale którą? 19.02.06, 21:43

> takie nazwiska, jak Łysiak, Wolski, Zaorski...

No, toś mnie, dziedziczny, ubawił. Jakie "nazwiska"? Kto to są ci panowie? I o
              którego Zaorskiego biega?

> biuletyn wydawany własnymi siłami przez gartskę hobbystów.

Ależ tak właśnie GP wygląda po odejściu Wierzbickiego. Dokładnie tak.

____
              • varsavianna to se chłopie przejrzyj :) 21.02.06, 00:12
                a nie gadaj od rzeczy :)
              • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Aaale którą? 23.02.06, 17:34
                No Maleszki to tam nie ma, ani takich tuzów jak Passent czy KTT, Urban także tam
                nie pisuje. Nawet Broniarka nie uświadczysz, to fakt. Ale Łysiak, Wolski czy
                Zaorski to są nazwiska, czy się komuś ta gazeta podoba, czy nie.
        • dr.szfajcner Re: co to za gazeta chyba drukuja ja na ukrainie 18.02.06, 11:59
          Gość portalu: grzesiek napisał(a):

> Drogie dziecko wyobraż sobie że jak coś nie jest reklamowane i propagowane w
          me diach to nie znaczy że tego nie ma. Moge ci powiedziec że znam kilka osób
          które ja czytają, m.in. i ja ją czytam.

Stad ten moralizaotrko-pouczjacy ton.
          A mowino ze to cecha zwolennikow GW.
      • Gość: beta Re: co to za gazeta chyba drukuja ja na ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:35
        Od jakiegoś czasu to jest świetna gazeta , jedyna która bezstronnie opisuje
        ciekawe rzeczy , radzę poczytać dla równowagi .
      • Gość: faraon Re: co to za gazeta chyba drukuja ja na ukrainie IP: *.chello.pl 18.02.06, 03:11
        Ćwok!
      • t.dragon Re: co to za gazeta chyba drukuja ja na ukrainie 18.02.06, 18:06
        Tobie widocznie nic więcej nie trzeba. Produkcie "michnikowej" wizji RP
      • Gość: Martini Re: co to za gazeta chyba drukuja ja na ukrainie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:17
        bardzo fajna gazeta. Polecam.
    • Gość: Cwana Botswana Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? IP: 83.142.240.* 17.02.06, 22:36
      Najlepsza gazeta na rynku.Najlepiej poinformowana.Już tylko to,że pisze Łysiak to wielka rzecz.A są jeszcze Ziemkiewicz,Wildstein(okazyjnie),Lisiewicz i przede wszystkim Darski!!Polecam też strone abcnet.com.pl Lepiej wiedzieć jak to wszystko hula.
      • Gość: Czerwony beret Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:51
        Towarzysze! A co z Trybuną Ludu ? Kiedy będzie reaktywacja ?
      • jaceq Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? 19.02.06, 21:46

> Już tylko to,że pisze Łysiak

No faktycznie, "świetna" zamiana: Łysiak za Anitę Gargas.
        ____
    • lubella69 po za "wybiórczą", wszystkie są polskie ;) 18.02.06, 08:25
      i tyle
    • Gość: Archaos Gazeta co miesiac? IP: *.ustronie.pw.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 10:26
      "Powołano nową spółkę, która już niedługo zacznie wydawać miesięcznik
      "Niezależna Gazeta Polska"."

No to ciekawe, bo wg słownika PWN gazeta to: "pismo periodyczne wychodzące co
      najmniej dwa razy w tygodniu". Miesięcznik wychodzący co najmniej 2 razy w
      tygodniu. Co za wynalazek. No tak, Polak potrafi.
      • Gość: zzzyziu Re: Gazeta co miesiac? IP: *.crowley.pl 18.02.06, 11:41
        Co za kolesie... Dopieprzyc sie z czystej zlosliwosci. To juz jest standard
        wypowiedzi na forach ponoc inteligenckiej GW.

Gazeta Polska to taki samo wydawnictwo jak wszystkie inne. Ich klopot polega
        tylko na tym, ze pisali o niewygodnych rzeczach, byli przemilczani w
        mainstreemie i sekowani przez poprzednie wladze. Kiedy nawet ktores z glownych
        mediow podejmowalo jakis temat opisany przez GP albo jakis jego watek, to nigdy
        nie powolywalo sie na GP chociaz tego wymaga przyzwoitosc. Czytam GP bo moge
        sie z niej dowiedziec o sprawach, o ktorych nie napisza w innych gazetach.
        Polecam ja szczegolnie ze wzgledu na dziennikarskie sledztwa GP i felietony.

Oczywiscie widac braki w GP bo to jest takie lowcostowe wydawnictwo. Ale ogolnie
        odbior jest pozytywny. Jesli GP nie uda sie rozwiazac problemow wlascicielskich
        to bede kupowal ich nowe wydawnictwo.
        • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Gazeta co miesiac? 18.02.06, 13:15
          "Ponoć" robi wielką róznicę :)))))
          • jaceq Re: Gazeta co miesiac? 19.02.06, 21:48

dziedzicznacytadelafinansjery napisała:
            > Czy był pan członkiem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej?

A co, organizujecie jakiś wieczorek wspominkowy?
      • Gość: red. nacz. LUB CZASOPISMA..... IP: *.futuro.pl / *.naskarpie.futuro.pl 18.02.06, 14:25
        Misiu Pysiu kochany/-a

a czy ust. Prawo Prasowe gdzieś zabrania zgłosić do rejestracji CZASOPISMO o nazwie "Nowa Gazeta Polska" ?

dzięki z góry za wyjaśnienie
    • varsavianna Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? 18.02.06, 12:26
      Po odejściu tego upiorkowatego Wierzbickiego nareszcie GP stała się normalną
      gazetą, bez cenzury, z rewelacyjnymi tekstami publicystycznymi.

Oby sie opoarli podejrzanej spółececzce, co ma kontakty i tu, i tam, co chodzi
      do ministra na prośbę Lockhead'a, a tak naprawdę nie na ich prośbę, tylko
      całkiem innej sprawie... ;)

PS
      Do tych, co się śmieją z nazwy GP:
      GP na samym początku miała być dziennikiem. wierzbicki jednak tak "genialnie"
      zarządzał pismem, że nic z tego nie wyszło i ostał się jeno tygodnik.
    • block-buster Przeciez tego goowna nikt nie czyta 18.02.06, 13:06
      Czy dwie,czy osiem,to gazetka dla oszolomstwa...
      • Gość: lili Re: PO CO TA ZŁOŚLIWOŚĆ ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 15:56
        LUDZIE !! czy Polak po szkodzie i przed szkodą zawsze głupi musi być ??!!!
        Gazeta każda w wolnym kraju powinna być wolna od nacisków kogokolwiek,
        chyba ,że Polska przestała być już krajem wolnym!!! Coraz bardziej zastanawiam
        się nad tym dlaczego w nas w polskim narodzie zawsze poniewieranym przez kogoś
        czy to wewnątrz kraju czy poza , jest tyle chamstwa,nienawiści,
        złośliwości !!?? długo moznaby wymieniać, ale po co zapyziały kraj, pełno tu
        zapyziałych śmieci, a nie ludzi ,którzy w sposób nikomu nie urągający
        potrafiliby walczyć o "swoje"!! Tak, NIESTETY, ppłakać się chce,gdy czytam
        dzisiejsze fora i nie tylko, nasz kraj zalewa fala zapyziałych frustratów !!!
        Ludzie piszcie dobre rzeczy , krytyka jest również budująca, ale nie w takim
        chamskim stylu. WYLUZUJCIE ZAPYZIALCY!! pozdrawiam zdrowo myślących i nadal
        mieszkajacych w tym pięknym kraju ludzi wszelkiej narodowości i wyznań, bo za
        chwilę zacznie się atak na tych, co katolikami zwać się nie chcą>>>
        • felietonista.pl Złośliwość moją cnotą 18.02.06, 16:13
          Gość portalu: lili napisał(a):

> WYLUZUJCIE ZAPYZIALCY!!

W rzeczy samej Lili. Mogę zaproponować pewne ćwiczenie na wyobraźnię? Spróbuj
          mianowicie sobie wyobrazić, że jesteś częścią tego narodu. I przeczytaj co
          napisałaś. Może wtedy oszczędniej będziesz gospodarować wykrzyknikami i
          niektórymi figurami retorycznymi.

A co do złośliwości. Złośliwość bywa niezbędna, szczególnie jak ktoś przesadza w
          świętoszkowatości (i to nie było do Ciebie, bynajmniej). Złośliwość czasem
          pomaga przywrócić równowagę.

No i jest śmieszniej. : )
          • Gość: lili Re: Złośliwość moją cnotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:36
            Dzięki za trochę krytyki.To prawda,moze za dużo tych znaków, ale najczęściej
            człowiekowi puszczają nerwy, no i oczywiscie wtedy emocje górą.Ale,ale,mój
            panie (bo chyba jesteś facetem) nie zgadzam się z Tobą, czyżby złośliwość
            pomagała przywrócić równowagę ? Mi ,gdy przypomnę sobie różne scenki z życia
            mojego i opowiastki znajomych, to raczej tylko podgrzewa atmosferę i tak
            naprawdę ,to myslę,że do niczego dobrego nie prowadzi.
            A,poczytałam sobie trochę felietonistę, jeśli to uważasz za złośliwości, to
            może byłabym skłonna przyznać Tobie trochę racji, a może nawet trochę więcej
            racji.
            Ja , mam niestety sporo problemów, i powiem szczerze, że żadne złośliwości mi
            tu nie pomogą.
      • majka688 Re: Przeciez tego goowna nikt nie czyta 18.02.06, 20:14
        Nie sądziłam, że kiedyś zareaguję rozbawieniem, że powinnam się zaliczyć do
        oszołomstwa. Teraz to nastąpiło. Jeśli komuś brakuje kasy na prasę, tak jak
        mnie, to może przeczytać niektóre artykuły z GP w Kiosku na Onecie.
    • Gość: rg Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? IP: *.rev.dls.net 18.02.06, 16:52
      Sakiewicz to wariat ,ktory ma za swojego guru drugiego wariata
      kaczynskiego.Obydwoje wesza dookola agentow szpiegow itp.Po odejsciu
      Wierzbickiego Gazeta Polska spadla do parteru pod kazdym wzgledem.Mowie to jako
      dlugoletni czytelnik,obecnie byly,poniewaz po przeczytaniu kilku numerow w
      wykonaniu Sakiewicza zrezygnowalem.
      • varsavianna Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? 18.02.06, 19:56
        Odezwał się przeciwnik lustracji i ten, co chce chronic tyłki postkomunistom :P

Widać, że nie czytałeś i czytasz GP, bo byś wiedział, co piszesz :P
    • Gość: pamietajacy Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:03
      Ostrzegał Leszek Moczulski, bo kręcili się kiedyś przy KPN i on uważał, że są
      niewiarygodni.

przeciez solski prowadzil studio wyborcze gdy moczulski startowal na
      prezydenta. smieszny maly facecik w muszce. juz o tym moczulski zapomnial ??? a
      skad on go wtedy wzial ???
      • Gość: pamietajacy moczulski a solski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:04
        Ostrzegał Leszek Moczulski, bo kręcili się kiedyś przy KPN i on uważał, że są
        niewiarygodni.

przeciez solski prowadzil studio wyborcze gdy moczulski startowal na
        prezydenta. smieszny maly facecik w muszce. juz o tym moczulski zapomnial ??? a
        skad on go wtedy wzial ???
        • Gość: snake Re: moczulski a solski IP: *.chello.pl 18.02.06, 20:49
          Solski i zmuda brali także udział w rozbiciu ROP. Kumpluja się z Wrzodakiem.
          Dlaczego nikt nie zauważył, że 20 procent to za mało, żeby przejąć spółkę.
          Tajemnicą poliszynela jest to, że King&King ma ciche poparcie grupy
          Wierzbickiego, który oficjalnie przedstawia się jako ich ofiara. Gazeta
          Wyborcza w swoich publikacjach od prawie roku pomija ten fakt, że Wierzbicki
          ślini się do Kingów, a ci po prostu robią go w konia. Tak przy okazji robią w
          konia Michnika, który chyba rzeczywiście uwierzył, że Wierzbicki jest ofiarą
          Kingów.
          • varsavianna Re: moczulski a solski 21.02.06, 00:19
            Kingi ograli i Wierzbickiego, i Sakiewicza. Przynajmniej na początku :(

To wredne buce, ale i sprytni manipulatorzy, nawet teraz oszukują wierzbę,
            który widac na stare lata rozumkiem juz nie grzeszy.
            • tatarstan1 Wierzbicki gra z Kingami 23.02.06, 13:10
              i jeszcze rżnie głupa... podły zdrajca!

Chciał wykończyc Sakiewicza, bo tylko on przeciwstawiał się idiotycznemu
              pomysłowi, by naczelnym GP została Isakiewiczowa. Umówił sie z Kingami, że
              Sakiewicza wyrzucą z zarządu - okazało się, że Kingio graja na dwie strony.
              sakiewiczowi mówili, ze go poprą. W ostatecznej rozgrywce na walnym nie poparli
              nikogo.

A teraz Wierzbicki chce swoje udziały sprzedać tym łachudrom z King&King.

ZDRAJCA
    • xx23 Proponuje nowe gazety 18.02.06, 19:47
      -"Niezależna Nowa Gazeta Wzborcza"
      -"Niezależna Nowa Trybuna Ludu"
      -"Niezależny Nowy Nasz Dziennik"
      -"Nizależna Nowa Niedziela"
      -"Niezależny Nowy Przekrój"
      -"Niezależna Nowa Skrzydlata Polska"
      -"Nieyależny Nowy Komputer Swiat"
      i wielu innych...
      • rmstemero Re: Proponuje nowe gazety 18.02.06, 19:57
        xx23 napisał:

> -"Niezależna Nowa Gazeta Wzborcza"
        > -"Niezależna Nowa Trybuna Ludu"
        > -"Niezależny Nowy Nasz Dziennik"
        > -"Nizależna Nowa Niedziela"
        > -"Niezależny Nowy Przekrój"
        > -"Niezależna Nowa Skrzydlata Polska"
        > -"Nieyależny Nowy Komputer Swiat"
        > i wielu innych...
        >
        nie nalezy zapomniec rowniez o:

gazecie bardzo polskiej
        gazecie bardziej polskiej niz inne gazety
        gazecie wyjatkowo polskiej
        gazecie tak polskiej ze trudno wytrzymac
    • Gość: observer Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.06, 20:03
      k...a aż strach . ZAMIAST JEDNEJ CZARNEJ GAZETY BĘDĄ DWIE!.Dobre jest to , że
      nieżle się palą w piecu. moja kioskarka zbiera mi je na podpałę.
    • Gość: kurdesz To co "Gazeta Polska" nie jest polska ? IP: *.wirba.net / 213.172.172.* 18.02.06, 21:11
      To która gazeta jest polska, bo nie wiem co czytać.
    • Gość: jerzy30 czyli szmata [ściera]rozdziera sie na dwie szmatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:41
      oby tak dalej
    • Gość: kochanek Jarka K. OBCE SIŁY PROMUJĄ PIS!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 08:28
      Świat PiSu w małym paluszku! Jak widać tylko gazeta będąca promotorką i służką
      PiS jest uwikłana w działalność wywiadowczą. OBCE SIŁY PROMUJĄ PIS!!! Sakiewicz
      szpieg, w AWSie szpiedzy itd. Czy Holandia sprzedawała nam jakieś samoloty?
      Potwierdziłoby to moje przypuszczenie, że Jarosław Kaczyński działa na rzecz
      rządu Krolestwa Holandii i zajmuje się promocją homoseksualizmu.
    • Gość: Kir Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 11:09
      Pamętam z dawniejszych czasów podobny spór między 2-ma czasopismami erotycznymi
      (Tylko erotomanem od razu mnie nie zwać!)Wamp.Podobna sprawa.Skończyło się na
      tym,że zaczął wychodzić Wamp i Nowy WAmp i wszystko byłó w porządku bo w
      uzasadnieniu stwierdzono,że nie są to te same gazety chociaż "Nowy" jechaL i
      korzystał z tego co wypracował ten oryginalny.::DD
      Pozdrawiam
      Kir
      Ps
      Nie wiem czy nadal wychodzą pod tym samym tytułem.Ale dla czytelników musiała to
      być niezła zmyłka:DDD
      Zresztą czy zwracali nato uwagę:D,to bardzioej sprawa czasopism tracących
      czytelników i wpływy finansowe.
    • Gość: Pinformowany O Gazecie POlskiej w Konfrontacji IP: *.acn.waw.pl 19.02.06, 16:52
      O sprawie Kinga i Gazety Polskiej ma być w Konfrontacji Latkowskiego 1 marca.
      Podobno szykuje się ostrra rozpierducha na wizji.
      www.tvp.pl/konfrontacja
      www.itvp.pl/konfrontacja
      www.latkowski.com
      ale
      • varsavianna Re: O Gazecie POlskiej w Konfrontacji 25.02.06, 23:16
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=37491904
    • wprost1 Zapytanie do Latkowskiego 19.02.06, 16:55
      Dlaczego ze swojej strony zdjął zapowiedź programu o Gazecie Polskiej,
      \sprawdźcie www.latkowski.com
      i porównajcie z www.itvp.pl/konfrontacja
      www.tvp.pl/konfrontacja
    • holewiusz Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? 19.02.06, 22:15
      Jak będą dwie "GAZETY POLSKIE", to pewnie każda będzie zarzucać drugiej,że tamta
      udaje tylko,ze jest POLSKA.
      • Gość: sake Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 23:00
        cały problem w tym, że Kingów po cichu popiera Wierzbicki. A Wierzbicki z kolei
        przedstawia się Michnikowi jako ofiara Kingów.
    • Gość: MISIO Sakiewicz IP: 217.149.246.* 03.03.06, 09:48
      Oj ten Sakiewicz to niezly gagatek z tego co czytam.
      Cos ma za skora, przekrety jakies?
      • varsavianna Re: Sakiewicz 03.03.06, 10:24
        Wierzbicki ma - ukrywał, że księgowa wyprowadza kasę z firmy - ponad 400
        tysięcy! Sakiewicz chciał zmiany księgowej, ale Wierzbicki się nie zgadzał.
        Dopiero nowa księgowa udowodniła przekręt. Poprzednią księgową ściga prokurator.

Zresztą z Wierzbickiego też się szmatka zrobiła - dogaduje sie teraz z
        King&King, by im sprzedać swoje udziłały... jeśli to zrobi, nie będzie wart
        splunięca ;P
        • dr.szfajcner Re: Sakiewicz 09.03.06, 01:16
          varsavianna napisała:

> Zresztą z Wierzbickiego też się szmatka zrobiła - dogaduje sie teraz z
          > King&King, by im sprzedać swoje udziłały... jeśli to zrobi, nie będzie wart
          > splunięca ;P

A co, powinien je dac w prezencie urodzinowym Sakiewiczowi?
          • tatarstan1 Re: Sakiewicz 10.03.06, 16:29
            Nie, sprzedać ruskim szpiegom :P
    • Gość: feniks28 Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 11:37
      Dla najmniej zorientowanego w polityce odbiorcy polskich mediów,to co dzieje
      sie po dojściu do wladzy PiS i objecia urzędu Prezydenta przez Lecha
      Kaczyńskiego,nie budzi ŻADNYCH wątpliwości,że wolnych mediów w Polsce nie ma.
      Krytykowanie rządzącej prawicy i Prezydenta odbywa się w sposób tragiczny i
      bezpardonowy.Zachowanie lewicy (wraz z PO) daje obraz wielkości korupcji i
      ukladów,wszystkich wywodzących sie z PZPR ludzi(niezależnie od ich obecnej
      przynależności).Tak wiele ludzi w mediach kompromituje sie swoją postawą i
      zachowaniem...bezpowrotnie.A szkoda.
    • Gość: marek Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 17:17
      Upadek "Gazety Polskiej" zaczął się z chwilą przejścia do obozu jasnogrodu
      P.Wierzbickiego. Obowiązywał całkowity zakaz krytyki różowego salonu a
      szczególnie jego wodza - Michnika. Na szczęście te czarne chwile już za nami.
      Po ich odejści nakład błyskawicznie wzrósł. No i przede wszystki wrócił
      Waldemar Łysiak ! Choćby ze względu na jego felietony warto czytać Gazetę
      Polską. Tak trzymać !!!
    • misio2006 Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? 08.03.06, 23:43
      Jestem pełen podziwu dla Pana Tomasza Sakiewicza odwagi w walce z służbami specjalnymi oraz o niezależność Gazety Polskiej i innych mediów.

KING&KING ta firma niby związana ze służbami specjalnymi jak twierdzi pan Tomasz Sakiewicz jest super nieudolna w swoich działaniach jak na służby specjalne w postępowaniu z człowiekiem który wzioł od nich 500 000 PLN i teraz opowiada o nich bzdury łamiąc wszelkie kanony prawa handlowego i nie tylko wykluczając ich ze spółki.

Pan Sakiewicz pomawia nie tylko dana firmę ale także inne osoby zarówno dziennikarzy jak osoby nie związane z mediami. Strasząc jak on ich załatwi w ten lub inny sposób.
      Pan Sakiewicz w swoich artykułach mija się często z prawdą może ten typ tak ma.

Przykład Gazety Polskiej jest to sporem o KASĘ po prostu a nie o niezależność oraz o niespełnione ambicje rządzenia Pana Sakiewicza nie posiadającego nawet studiów wyższych oraz innych kwalifikacji do kształtowania opinii publicznej. Przecież zawód dziennikarza jest to zawód jakby niebyło zaufania publicznego.
      • tatarstan1 Re: Będą dwie "Gazety Polskie"? 10.03.06, 16:34
        Już ci odpisałem na Gospodarce :P

K&K to łgarze, złodzieje i bandyci - udowodnili to sami tyle razy, że nie ma sensu udowadniać tego na
        forum :P

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=37665317
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka