Gość: World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:25 Martynko! przestań wywoływać wilka z lasu.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the.bill1 Re: Koszmar Moniki Olejnik i Tomasza Lisa 20.04.06, 19:39 (...) Gdzie byli Monika Olejnik i Tomasz Lis, kiedy w ramach dzielenia opozycji na lepszą i gorszą UOP wchodził do "Gazety Polskiej" i rekwirował nakład z tzw. listą Macierewicza? Gdzie byli, gdy w rocznicę obalenia rządu Olszewskiego, 4 czerwca 1993 r., pod rządami Rokity i Suchockiej autentyczne ZOMO zostało wprowadzone do akcji i pierwszy raz od czterech lat pałowało ludzi? Gdzie byli wtedy ci "obrońcy" wolności słowa? Gdzie oni byli, kiedy UOP zagrażał życiu polityków i autorów książki "Lewy czerwcowy"? Wszyscy bohaterowie tej książki: Jarosław Kaczyński, Jan Parys, Adam Glapiński, właściciel wydawnictwa Editions Spotkania Piotr Jedliński czy ja jako współautor książki (napisanej razem z Piotrem Semką) mieliśmy "dziwne" wypadki samochodowe w przeciągu jednego miesiąca po promocji książki w styczniu 1993 roku. Albo poprzecinane hamulce - jak Adam Glapiński, który na czerwonym świetle przeleciał skrzyżowanie na przestrzał, albo - jak Jarosław Kaczyński - przekłute opony wybuchające w czasie jazdy. Ja, wracając ze spotkania autorskiego z udziałem Jarosława Kaczyńskiego na Uniwersytecie Gdańskim, miałem bardzo dziwny wypadek samochodowy, po którym trzy tygodnie leżałem, a samochód był skasowany. Czy kogoś z nich to wtedy interesowało? Wtedy milczeli. Natomiast dzisiaj pasjami okazują swoje przywiązanie do wolności słowa, np. w akcie solidarności z jakimś dziennikarskim typkiem, któremu odwieszono wyrok sądowy, jaki dostał w zawieszeniu pod warunkiem, że przeprosi urzędnika, którego obraził, a że nie przeprosił, więc trafił do aresztu. Oto realna miara hipokryzji i tchórzostwa tej postawy. Kiedy naprawdę demokracja była w Polsce zagrożona, a instytucje państwa zaprzęgnięte do walki z opozycją - wtedy "ruki pa szwam" i grzecznie w chórze poprawności po stronie władzy. Gdy odwaga staniała, medialne gwiazdy zamykają się w proteście przeciwko gwałceniu wolności słowa w ustawionej publicznie klatce po tygrysie w obronie faceta skazanego prawomocnym wyrokiem sądu za to, że ewidentnie nadużył wolności słowa! To jest po prostu śmieszne.(...) całość: www.kmdm.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2131 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Koszmar Moniki Olejnik i Tomasza Lisa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.06, 20:13 Nie na temat i w ogóle nudne ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Nie dam sobą manipulować paranoikowi "the.bill1" IP: *.krakow.pl / *.vrak.krakow.pl 20.04.06, 20:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shocking truth Re: Nie dam sobą manipulować paranoikowi "the.bil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 22:24 Nie dam sobą manipulować paranoikowi Na taką ripostę stac michnikoida. Ale czy kogoś to jeszcze dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś