travel_wawa Kaczorland to pruderia i ciemnogród. 18.07.06, 20:28 Towarzystwa ubezpieczeniowe zarobią krocia za sprzedaż polis ubezpieczających od absurdów Kaczorlandu. Mówiąc zaś serio za ciążę 15 latki odpowiedzialność ponoszą RODZICE zarówno jej, jak i chłopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genek Deresja po wyjedzie, sraczka, brzydki kierowca- cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 20:35 Co jeszcze??? dopisujecie od czego jeszcze trzeba sie ubezpieczyc zeby dzieciuszki byly zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo123 Re: Kolonijna ciążaKolonie zdrożeją. IP: 195.116.246.* 18.07.06, 20:55 Organizatorzy kolonii dolicza do ceny koszt pigułek antykoncepcyjnych. :) A swoją drogą pigułki przeciwbólowe i przeciwciążowe rodzice powinni dzieciom zapakować do plecaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kolonijna ciąża IP: 82.139.26.* 18.07.06, 20:57 Niech odpowiadają rodzice dziecka. To będzie normalne rozwiązanie w chorym kraju. Skoro byli tak głupi, żeby kopulować, to niech odpowiadają za to co zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo123 Jest to jakis sposób... :D IP: 195.116.246.* 18.07.06, 21:05 ...na zapewnienie środków utrzymania. Polak potrafi, więc wymyśli nowy sposób na kasę. A i jeszcze becikowe... Kolonie będa na wagę złota. Hehe : Ale co moga zrobić rodzice chłopców, którzy w ciążę zajść nie mogąi nie dostana alimentów. To jest jawna niesprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Jest to jakis sposób... :D 19.07.06, 00:10 Gość portalu: kolo123 napisał(a): > ...na zapewnienie środków utrzymania. Polak potrafi, więc wymyśli nowy sposób n > a > kasę. A i jeszcze becikowe... Kolonie będa na wagę złota. Hehe : > > Ale co moga zrobić rodzice chłopców, którzy w ciążę zajść nie mogąi nie dostana > alimentów. To jest jawna niesprawiedliwość. Kasę dzielić na pół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kolonijna ciąża IP: 82.139.26.* 18.07.06, 21:06 Ludzka głupota, to jest problem, a nie to, że rządzi Kaczyński i polska to tzw. katoland. Dajcie sobie spokój z nazwami katoland i kaczorland, bo mnie już szlak trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Kolonijna ciąża 19.07.06, 00:08 Gość portalu: Marek napisał(a): > Ludzka głupota, to jest problem, a nie to, że rządzi Kaczyński i polska to tzw. > katoland. > Dajcie sobie spokój z nazwami katoland i kaczorland, bo mnie już szlak trafia. Nawiązując do tematu, zawsze trzeba znaleść winnego; a że dziewczyny nie widzieli, to już inna bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych1 Oazowa ciąża ! IP: *.sidnet.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:09 A czy za ciążę z "Oazowych" wyczynów będzie płacił kościół ?!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Oazowa ciąża ! IP: 82.139.26.* 18.07.06, 21:12 W końcu normalne pytanie. Doskonale wiem, że ci z Oaz nie są święci. P.S. Kościół zatuszuje wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek_ok Dawać im bromu w kawie zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:36 i nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winky1 Re: Kolonijna ciąża IP: *.rybnet.pl 18.07.06, 21:40 słyszałam o tym przepisie już wcześniej ale wg mnie jest on troszke dziwny, ponieważ ten, kto jeździ na obozy i kolonie wie, że człowiek nie jest w stanie upilnowac każdego uczestnika. ten, kto chce to wprowadzic w zycie niech raz pojedzie na obóz/kolonie to sie przekona jak to wyglada w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Kolonijna ciąża IP: *.krakow.pl 18.07.06, 22:17 to jakies nieporozumienie! przeciez dziewczyna w wieku 15 lat wie dobrze co to jest ciaza! jesli nie to znaczy ze jest jakas nienormalna.. a obciazanie wychowawcow za niedopelnienie obowiazkow w postaci nie upilnowania zajsciu ciazy to totalny absurd! to giertych oczywiscie wymyslil, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
tomee_tom89 Re: Kolonijna ciąża 18.07.06, 22:19 To kompletna głupota żeby karać opiekuna za "wpadkę" podopiecznej...ktoś tu ma chyba nierówno...a co powiecie na monitoring... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frozyna Re: Kolonijna ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:46 genialny pomysł z alimentami, a jeszcze lepszy z ubezpieczaniem sie opiekunow w tym roku chcialam sobie dorobic w wakacje jako opiekunka ( mam ukonczony kurs), poszlam do biura turystycznego zapytac sie o prace, przyjeli mnie tam z otwartymi ramionami, lecz ze zmieszaniem na twarzy, ze malo płaca.. jak myslicie ile to jest malo? 500 zl?400? nie - otoz 320 zł za turnus ( 12 dni, ale nie po 8 godz pracy ale kilkanascie dziennie), dojazd w jedna strone trzeba oplacic samemu ( 320 - 40 zł=280zł) i tutaj czytam, ze warto byłoby sie dodatkowo ubezpieczyc przed ciaza ( nie moja, a cudza.. 280 zł - 60 zł = 220 zł) po tkaich rachunkach dochodze do wniosku, ze wolalabym zostac wolontariuszka i robic to dla przyjemnosci, a nie nosic na sobie brzemie odpowiedzialnosci za to, ze moze ktores z moich pietnasciorga "dzieci" zamiast spac w nocy nie bawi sie w lekarza z kolega lub kolezanka Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 co to za idiotyzm?? to chyba kazda panna powinna 18.07.06, 22:46 miec z urzedu przyzwoitke ;) ponadto gowniarstwo powinno byc wrecz zachecane do tego, bo potem to im sie rodzic nie chce :P a narodu mniej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz Narodu mniej powiadasz? IP: 217.97.193.* 19.07.06, 21:16 To kto tak te mieszkania obłędnie kupuje - kosmici? A nawet jak będzie narodu za mało to zrobimy to co Francja, zaimportujemy Muzinów z Aflyki i będzie nas full a przy okazji rasizm wyplenimy. Może wtedy przynajmniej doczekamy się dobrej reprezentacji piłkarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer jednoznaczne wyjasnienie MEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 18:34 MINISTERSTWO EDUKACJI NARODOWEJ Rzecznik prasowy Ministra Pani Marzena Filipczak Redaktor Naczelny "Metra" Szanowna Pani Redaktor, Na podstawie art. 31 ustawy - Prawo prasowe, w związku z artykułem Pana Łukasza Antkiewicza "Kolonie bez zabezpieczenia" ("Metro" nr 884 z 18 lipca 2006 r., s. 6), uprzejmie proszę o zamieszczenie na łamach kierowanego przez Panią dziennika następującego sprostowania. Informuję, że nie istnieje rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej, które regulowałoby kwestię sankcji prawnych dla wychowawcy, wynikających z sytuacji zajścia w ciążę wychowanki w czasie jej pobytu w placówce wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: jednoznaczne wyjasnienie MEN IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.06, 13:58 Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 21 stycznia 1997 r. w sprawie warunków, jakie muszą spełniać organizatorzy wypoczynku dla dzieci i młodzieży szkolnej, a także zasad jego organizowania i nadzorowania (Dz. U. Nr 12, poz. 67) do obowiązków wychowawcy należy w szczególności: 1) zapoznanie się z kartami kwalifikacyjnymi uczestników wypoczynku, 2) prowadzenie dziennika zajęć, 3) opracowywanie planów pracy wychowawczej grupy, 4) organizowanie zajęć zgodnie z rozkładem dnia, 5) <b>sprawowanie opieki nad uczestnikami grupy w zakresie higieny, zdrowia, wyżywienia oraz innych czynności opiekuńczych,</b> 6) zapewnienie bezpieczeństwa uczestnikom grupy, 7) prowadzenie innych zajęć zleconych przez kierownika placówki wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: jednoznaczne wyjasnienie MEN 22.07.06, 20:44 Gość portalu: uczen napisał(a): > 5) <b>sprawowanie opieki nad uczestnikami grupy w zakresie higieny, zdrowia, > wyżywienia oraz innych czynności opiekuńczych,</b> Sprawując opiekę normalnymi metodami w żaden sposób nie można zapobiec uprawianiu przez młodzież ukradkowego seksu. Jest to podstawa do oddalenia wszelkich ewentualnych roszczeń. Artykuł to pic na wodę fotomontaż. Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: jednoznaczne wyjasnienie MEN 24.07.06, 13:02 Warszawa, 19 lipca 2006 r. MINISTERSTWO EDUKACJI NARODOWEJ Rzecznik prasowy Ministra Pani Marzena Filipczak Redaktor Naczelny "Metra" Szanowna Pani Redaktor, Na podstawie art. 31 ustawy - Prawo prasowe, w związku z artykułem Pana Łukasza Antkiewicza "Kolonie bez zabezpieczenia" ("Metro" nr 884 z 18 lipca 2006 r., s. 6), uprzejmie proszę o zamieszczenie na łamach kierowanego przez Panią dziennika następującego sprostowania. Informuję, że nie istnieje rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej, które regulowałoby kwestię sankcji prawnych dla wychowawcy, wynikających z sytuacji zajścia w ciążę wychowanki w czasie jej pobytu w placówce wypoczynku. [...] Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arleta Re: Kolonijna ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 04:10 Odpowiedzialność wychowawcy? To zupełne nieporozumienie. Zdolność do czynności prawnych usyskuje się z chwilą ukończenia lat 13-tu. Rozwydrzone nastolatki, które są wychowywane "bezstresowo" gwiżdżą na rodziców, a co dopiero na wychowawców....a co z tymi które zachodzą w ciążę na pielgrzymkach? Kto ponosi odpowiedzialność za dziecko do lat 18? Nauczyciel, wychowawca, ksiądz czy RODZIC??? W dzisiejszych czasach zapewnia się dzieciom o wiele więcej niż to było kiedyś, ale tylko w sferze materialnej. Natomiast czasu dla nich zapracowany rodzic ma NIEWIELE i dlatego takie efekty. Oczekując CUDU od wychowawcy niech się rodzic zastanowi dlaczego JEGO dziecko uprawia seks???? W przeciwnym wypadku nauczyciel będzie się bał wykonywać swój zawód!!!! Jestem matką 20 letniego syna i 15 letniej córki. Jako rodzic borykam się z różnymi problemami, ale proszę mi wierzyć - problem powstaje tylko i wyłącznie wtedy, gdy z naszej strony jest zbyt małe zainteresowanie sprawami dzieci. NIE OBWINIAJMY WIĘC ZA NASZE BŁĘDY INNYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Kolonijna ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:37 Proszę o podanie nr w którym mówi się o odpowiedzialności tj płaceniu alimentów. Odpowiedz Link Zgłoś