Dodaj do ulubionych

30 zwolnionych z Faktu

15.09.06, 17:46
piszę to bez żadnej satysfakcji
tym bardziej, że tym ludziom ciężko będzie znaleźć robotę w mediach.
z takim piętnem :/
Oni przecież 'tylko wykonywali rozkazy'
Obserwuj wątek
    • joella.r dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma 15.09.06, 18:04
      klopotów ze sprzedażą?
      • ivanka1 Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma 15.09.06, 18:10
        Po powstaniu Dziennika spadło tak z 60 tys.

To chyba po prostu cięcie kosztów w Axlu S.
        Bo jednak tej Wyborczej nie udało się zaj...ć
        A tu jeszcze Rzepa po Lisickim na pewno na silnego konkurenta wyjedzie
        • Gość: igła Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma IP: *.icpnet.pl 15.09.06, 18:40
          Otóż Fakt tez ma kłopoty ze sprzedażą. Klasyczny kanibalizm - Dziennik zżera się
          z Faktem nawzajem. Zwalniają teraz we wszystkich gazetach i wszystkich mediach.
          • david.locke Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma 15.09.06, 18:45
            Co wiecej zaczynaja sie tez zwolnienia w Dzienniku.
            Chyba Niemcy z kalkulatorem przyjechali i policzyli, ze cos za duzo pieniedzy
            wyadaja w Polsce.
            Szkoda kolegow zarowno z Faktu jak i tych z Dziennika. Zwlaszcza tych ostatnich
            co to porzucili cieple posadki i zwabieni poszli do Niemca. A teraz Niemiec im
            dziekuje...
            • rozmowy_kontrolowane Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma 15.09.06, 19:30
              Dobrze, dobrze, wszystkich powinni w "Fakcie" zwolnić.

Nie żal mi ich- bo trzeba nie mieć rozumu, żeby pójść do takiej szmaty pisać.
              • david.locke Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma 15.09.06, 19:49
                rozmowy_kontrolowane napisała:

> Dobrze, dobrze, wszystkich powinni w "Fakcie" zwolnić.
                > Nie żal mi ich- bo trzeba nie mieć rozumu, żeby pójść do takiej szmaty pisać.

Malo wiesz o zyciu, a jeszcze mniej o mediach.
                • rozmowy_kontrolowane Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma 16.09.06, 06:39
                  No, no, mało wiem.
                  Zwłaszcza, że od 9 lat siedzę w mediach.
                  Poza tym- to jest moja subiektywna opinia, nie musisz się z nią zgadzać, ale nie
                  masz prawa zarzucać mi czegokolwiek.
                  • pressforum Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma 16.09.06, 10:19
                    ohoho! znam ja takich co na "fakta" pomstowali, a potem dziekowali losowi, ze
                    ich "fakt" przyjal, gdy macierzyste redakcje zwalnialy, ciely koszty itp. bo na
                    chleb trzeba zarobic, a jeszcze jak ma sie rodzine... tiaaa wszystko zalezy od
                    punktu siedzenia.
                    "fakt" znacznie wieksze kuku zrobil nam. mianowicie spowodowal, ze cala branza
                    rowna w dol. a sformatowane radiostacje to co? to pies? to takie samo gowno
                    faktowe jak "taniec z gwiazdami" z niepelnosprawnym z powodu braku wyobrazni
                    hubertem urbanskim na czele. 9 lat w mediach? to co ty wiesz o mediach? jaki
                    masz punkt odniesienia?
                    pracowalem w "faku" pare miesiecy i jakos sie z tego powodu gorszy nie czuje,
                    choc ma sie rozumiec, ze robota durna.

• Gość: xx Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma IP: *.softlab.gda.pl 17.09.06, 20:06
                  wlasnie!
          • dzika_zdzicha Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma 16.09.06, 12:36
            no, jeśli stwierdzili, że jednak chcą z Dziennika robić tabloid, to co się teraz
            dziwią?

szkoda tylko zwolnionych ludzi, niezależnie od redakcji, dla której pracowali.
            • pressforum Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma 16.09.06, 13:03
              a ktoś stwierdził?
              • dzika_zdzicha Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma 16.09.06, 13:07
                nie wiem, czy ktoś stwierdził, ale porównując Fakt z Dziennikiem doszłam do
                takiego wniosku...
                • pressforum Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma 16.09.06, 13:48
                  eee, jako niebezstronny nie moge sie mądrzyć, ale mimo wszystko troszke na
                  wyrost porownanie. choc nie ukrywam, tak przyznam sie tu publicznie do wspolnych
                  poglądów z Adamem Michnikiem w jednej (tylko jednej) kwestii, otóz: dla mnie
                  gazeta tym cenniejsza, im bardziej opiniotworcza. nawet kosztem newsow. czy
                  pewien slynny wywiad o eleganckim tytule "pożegnanie z bronią" nosił znamiona
                  opiniotwórczości? nieee! był zwykłym swiństwem.
                  • Gość: Whinterfreshh Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 21:06
                    Jutro 2006-09-17 mają polecieć głowy osób z kolejnych działow. Czekamu na rozwój
                    wydarzeń...
                  • Gość: tut Re: dlaczego zwolnili? przecież Fakt chyba nie ma IP: *.icpnet.pl 18.09.06, 19:08
                    Nie przypominam sobie, aby Fakt kiedykolwiek stworzył jakąkolwiek opinię. Chyba,
                    że o wielorybie w Wiśle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka