Dodaj do ulubionych

Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytanii

21.09.06, 14:10
Wlos na glowie sie jezy.a redaktor ktory to napisal,musial wczesniej pisac
dla Faktu lub S.E.
Obserwuj wątek
    • Gość: v12 Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytanii IP: *.cable.ubr04.edin.blueyonder.co.uk 21.09.06, 14:10
      Podziekujmy naszym wspanialym kurduplowatym kartoflom. Tyle robia dobrego by
      zatrzymac mlodych ludzi w kraju, a w szczegolnosci kobiety...
      • Gość: kruk Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.bmwgroup.com 21.09.06, 14:44
        Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytanii

Przeczytaj komentowany artykuł »
        velda 21.09.06, 14:10 + odpowiedz

dla Faktu lub S.E.

jemu tylko podali narkotyki i pisal to rozebrany
        a przy pisaniu zrobili mu zdjecia i teraz beda go szantazowac
        jak nie bedzie chcial PISac kaczopanegirykow :)

• poszeklu Niestety elektorat PO wyjezdza z Polski 21.09.06, 19:40
          Mich...ik zrobil w Wyborowej taka wspaniala propagande kleski,
          ze mlodzi wyjezdzaja masowo. Falszywe i tendencyjne sondaze,
          szkalujace Polske reportaze, wywiady z anty-autorytetami, czy
          codzienne cytowanie antypolskich niemieckich brukowcow.
          POpaprence na tym najwiecej traca elektoratu.

Gość portalu: kruk napisał(a):

> Wlos na glowie sie jezy.a redaktor ktory to napisal,musial wczesniej pisac
          > dla Faktu lub S.E.
          >
          > jemu tylko podali narkotyki i pisal to rozebrany
          > a przy pisaniu zrobili mu zdjecia i teraz beda go szantazowac...
      • 1stanczyk Nie lubie byc wulgarny: co zrobic by przekonac 21.09.06, 15:49
        podbnych do Ciebie "politycznych naganiaczy", ze nagle zwalanie na Kaczynskich
        calego zla wyniklego z transformacji w Polsce bardziej im pomaga niz przeszkadza.
        Emigracja masowa z Polski zaczela sie w momencie gdy niektore kraje otworzyly
        oficjalnie granice po wejsciu Polski do UE.
        Przedtem byla duza: dotyczyla glownie ludzi, ktorzy czuli sie na silach zaczynac
        wszystko od poczatku nawet "na czarno". Nieliczni z nich zasilaja zreszta
        szeregi roznych mafi we Wloszech czy w Niemczech.
        Problem powstal w momencie gdy mozna jechac oficjalnie i wiecej niz w Polsce
        zarobic. "Latwizna" przyciaga slabych: na takich mafia zeruje zeby nie miec
        klopotow i jak najmniej ryzykowac.
        Latwizna wabia ludzi (kobiety) ktorzy (ktore) "mysla", ze mieli (mialy)
        szczescie: ten co zna zycie albo nie da sie zwabic albo zwiekszy ryzyko
        dzialanosci mafi swoim zachowaniem.
        I Kaczynscy nie maja z tym nic wspolnego bo jeszcze bardzo dlugo nasze place nie
        beda rowne tym w Angli i gdzie indziej.
        Podstwa, zeby moglo byc lepiej jest wolny rynek w Polsce okupowany obecnie (od
        17 lat) przez postkomunistyczne popluczyny, salonowych biznessmenow
        (inspirowanych niejednokrotnie przez "polskie sluzby wywiadowcze" WSI),
        korupcja, ktorej poziom porownywany jest z ta w narkotykowej Kolumbi, ta na
        rynku, w administracji i w polskiej mafi wymiary sprawiedliwosci z jej
        korporacyjno uniwersyteckim zapleczem (o mafinosci ktorego swiadczy miedzy
        innymi wszechobecny nepotyzm), przestepcow kierujacych zlodziejskimi polskimi
        firmami budowlanymi ktorych ilosc jest tak duza, ze istnieja obawy zalamania sie
        rynku inwestycyjnego gdyby ich wszystkich scigac.
        Zeby bylo lepiej trzeba jeszcze, zeby Polacy chcieli,zeby bylo lapiej a nie
        szukali caly czas winnych, tak jak Ty, gdzies indziej (z reguly tam gdzie im
        akurat dzisiaj wygodniej). Dla duzej ilosci Polakow dzisiaj jest wygodniej
        szukac winnych w PiS-ie.
        To ich dowartosciowywuje i niejednokrotnie jednoczy az do absurdalnych
        "koalicji" w mysl, ktorych stosuje sie haslo znane tylko z prl-owskiej
        przeszlosci: "im gorzej tym lepiej" i do ktorego swietnie pasuja Twoje
        "politykierskie zarzuty" wobec PiS-u

• bmkms Re: Nie lubie byc wulgarny: co zrobic by przekona 21.09.06, 17:47
          Dodaj jeszcze przepisy tzw "prawne" stworzone dla wygody przestepcow i
          urzednikow (co zreszta czesto jest jedno i to samo). Ale popieram Twoja ocene
          sytuacji w Polsce i motywy wyjezdzania za granice.
        • Gość: totalizator Straszenie kobiet to dobry sposob na zatrzymanie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:02
          Straszenie kobiet to dobry sposob na zatrzymanie ich w kraju.
          • wujek_wojtek4 Re: Straszenie kobiet to dobry sposob na zatrzyma 21.09.06, 21:05
            Najbezpieczniej jest siedzieć w domu i słuchać radia.
      • Gość: karola Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:22
        doczytałes dokładnie ? Kobieta wyjechała dwa lata temu. Ja bym podziękowała
        Balcerowiczowi i pseudoliberałom.
      • Gość: gość Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 20:39
        Gość portalu: v12 napisał(a):

> Podziekujmy naszym wspanialym kurduplowatym kartoflom. Tyle robia dobrego by
        > zatrzymac mlodych ludzi w kraju, a w szczegolnosci kobiety...
        - Ty byś zamknął granice i odebrał byś paszporty i temat uważałbyś za załatwiony
    • kevin_michnik mafia już w gb!!! 21.09.06, 14:12
      jeszcze tylko rząd i będzie tu całkiem fajnie
      • Gość: Jacus Re: mafia już w gb!!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.06, 14:14
        A niedawno Gazeta pisala ze to zywnosc za Polakami
        wyjezdza a nie mafia! Wiec jak to jest ???
        • kevin_michnik Re: mafia już w gb!!! 21.09.06, 14:21
          może to zapowiedź masowej emigracji kartofli

Gość portalu: Jacus napisał(a):

> A niedawno Gazeta pisala ze to zywnosc za Polakami
          > wyjezdza a nie mafia! Wiec jak to jest ???
        • Gość: Rek Re: mafia już w gb!!! IP: *.telia.com 21.09.06, 14:21
          nawet mafia juz z tego syfu ucieka :)))
          • Gość: gizi Re: mafia już w gb!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:17
            To smutne ale sporo jest prawdy w tym artykule o polkach nie najlepsze zdanie
            jest w londynie w cześci same na to zapracowały,krzywdząc te które podejmują
            prace są wykorzystywane przez personel i wyrzucane po miesiącu,nie zal mi tych
            które robią to świadomie ale jak ktoś był w londynie to wie ze jak uczepina u
            szyji czarnego faceta jest biała kobieta to na bank polka
        • mulla_komar Re: mafia już w gb!!! 21.09.06, 15:49
          No zywnosc: Baranina, Masa, Marchewa, Salceson, Kielbasa!!!
    • Gość: edek Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytanii IP: *.chello.pl 21.09.06, 14:22
      Podziękujmy komuchom i Balcerowiczowi za "dobrobyt" jaki nam zafundowali. Im
      kmiotkom jest dobrze, gorzej z większością społeczeństwa.
      • Gość: rysiek Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:29
        Tak, podziękujmy Balcerowiczowi kretynie, pomyśl zanim cokolwiek napiszesz,
        dajmy jeszcze wieksze becikowe,dowalmy przedsiebiorcom wyższe koszty pracy (o
        ile mogą być jeszcze wyższe niż w Polsce??) cos tam dajmy chłopom bo im jest
        zawsze źle (albo klęska urodzaju, albo susza, albo mroźna zima,albo powódź a
        może tak by sie ubezpieczyć??), coś górnikom (dostaną co zechcą a jak nie to
        znów rozpiepszą pół Warszawy...), całej reszcie parszywych, zgniłych
        kapitalistów, badylarzy, prywaciarzy podatki 80% żeby starczyło na państwo
        socjalne, tyle że wtedy pół polski wyjedzie, socjal sie zupełnie sypnie i
        budżetówka, emeryci itd poumierają z glodu
        • Gość: grzes Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.pcz.czest.pl 21.09.06, 14:48
          Tak, wiadomo, to PiS rzadzi od kilkunastu lat.
        • Gość: mokule Trochę liczb dla kolegi ryska IP: *.chello.pl 21.09.06, 15:20
          Ciężko zdobyć takie porównawcze dane, bo nie ma specjalnego zainteresowania
          mediów.
          Jednak oto co znalazłem.
          USA
          średnie zarobki wysokiego szczebla zarządzającego World Bank group w 2004 ok
          270000$
          zarobki górnika węglowego ok 52000$
          proporcje ok 5:1

Polska
          średnie wynagrodzenie członków zarżadu w bankach w 2005 r 1350000PLN
          zarobki górnika gdiześ ok 70000PLN
          proporcje ok 20:1

Więc bądź łaskaw nie wprowadzać w błąd mówiąc, że to górnicy zarabiają zbyt
          duzo w Polsce. Podobnie jest z rolnikami itd itp.
          • zenek_z_puszczy Re: Trochę liczb dla kolegi ryska 21.09.06, 17:21
            Gość portalu: mokule napisał(a):

> Ciężko zdobyć takie porównawcze dane, bo nie ma specjalnego zainteresowania
            > mediów.
            > Jednak oto co znalazłem.
            > USA
            > średnie zarobki wysokiego szczebla zarządzającego World Bank group w 2004 ok
            > 270000$

To glupio znalazles - WBgroup to organizacja miedzynarodowa, gdzie place sa
            limitowane. Naucz sie czytac ze zrozumieniem, a potem poszukaj danych dla
            prywatnych bankow. Moze sie czegos dowiesz.
      • Gość: Rek Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.telia.com 21.09.06, 14:29
        Zatrzymani są w wieku 43, 24, 18 i 16 lat. Trzem pełnoletnim grozi kara
        pozbawienia wolności do lat 10.

Jak ustaliła policja, dwaj młodzi mieszkańcy Leśnej wieku 11 i 13 lat oraz
        pochodzący z podleśniańskiego Miłoszowa 9-latek, obrzucali kamieniami stojące
        na parkingu samochody stanowiące własność jednego z lokalnych przedsiębiorców

Za obrzucanie kamieniami aut- 10 lat wiezienia .To co pomysli sobie mafioso gdy
        od tegoz "lokalnego przedsiebiorcy" zarzada haraczu? jak mnie zlapia ,to
        pewnie jaja urwa i zywcem pogrzebany bede.Biorac pod uwage wage przestepstwa.I
        postanowil przeniesc sie do GB :))))
        • janspruce Rek ty bucu- 10 lat to grozi temu biznesmenowi co 21.09.06, 20:41
          tych szczawi pogonil nago przed samochodem. Mafiozo za spalenie tych aut
          dostal by 2lata.
      • pm7303 Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani 21.09.06, 15:18
        > Podziękujmy komuchom i Balcerowiczowi za "dobrobyt" jaki nam zafundowali. Im
        > kmiotkom jest dobrze, gorzej z większością społeczeństwa.

Moze lepiej podziekuj mamusi i tatusiowi, ze splodzili nieudacznika, ktoremu sie
        'nie powodzi' z powodu oczywistych brakow w ...
        Jak bys sie tak po swiecie rozejrzal, to ten 'dobrobyt' za ktorego brak winisz
        Balcerowicza dotyka tylko ludzi ktorzy sobie umieja radzic (niezaleznie od
        panstwa) - wiec jak juz to narzekaj, ze to przez Balcerowicza, PO, cyklistow,
        etc. naplodzono tylu kretynow, leni, darmozjadow, etc. w Polsce
        • melsztynska Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani 21.09.06, 15:49
          super riposta!!! - też mi się zdarza odpowiadać ostro na oczywiste nonsensy,
          ale że mozna aż tak ostro... :)
        • Gość: Monka Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.bulldogdsl.com 21.09.06, 18:39
          Też tak kiedyś myślałam. Ale to nie tak. W Wielkiej Brytanii nawet nieudacznicy
          życiowi zarabiają sporo, managerowie wyższych szczebli mają tyle wiedzy o
          świecie, co w Polsce absolwent pierwszej lepszej zawodówki. Ten kraj stwarza
          szansę godnego życia nawet osobom niezbyt dobrze rozgarniętym, których jest,
          mówiąc szczerze, większość. I o to chyba chodzi w normalnym państwie.
          Aczkolwiek masz rację, że zwalanie winy na Balcerowicza to zupełne
          niezrozumienie polityki i ekonomii.
          • Gość: SP Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.telia.com 21.09.06, 18:51
            Moniko,nie przesadzaj z ta zawodowka-az tyle tam sie nie nauczylas jak widac z
            zupelnie debilnego tekstu.A jaka zawodowke konczylas ? handlowa ? to wez wielki
            burak i palnij sie w swoja durna glowe.
            • Gość: Monka Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.bulldogdsl.com 21.09.06, 19:04
              Chętnie podyskutuję, ale na poziomie.
              Nie skończyłam zawodówki. Mam doktorat z psychologii. Siedzę w Anglii 2 lata.
              W moim poście chodziło mi o to, że autor listu, na który odpowiadałam, uważa,
              że ludzie super zaradni poradzą sobie w każdej sytuacji, niezależnie od państwa
              i systemu. Jest to prawda, tacy ludzie sobie poradzą. Ale jest ich mniejszość,
              w każdym państwie. Co z resztą? Dobre państwo to takie, które zapewnia godne
              życie każdemu obywatelowi, również niepełnosprawnym, mniej inteligentnym i po
              prostu przecietnym. W Polsce taki powiedzmy sobie przeciętniak nie ma obecnie
              szans na dostatnie życie. Trzeba być wyjątkowym, aby sobie poradzić. W Anglii
              przeciętnie zdolni i przeciętnie wykształceni ludzie mają taką pracę, o którą w
              Polsce walczą najlepsi.
              I naprawdę kompetencje niektórych managerów angielskich pozostawiają wiele do
              życzenia. Znam absolwentów zawodówek w Polsce, którzy mając takie warunki na
              start, jakie są tutaj w Anglii, zaszliby w życiu znacznie wyżej.
              O to mi mniej więcej chodziło. Uważam, że jest to jak najbardziej logiczne i
              nie widzę w swoim myśleniu nic "debilnego".
              • Gość: SP Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.telia.com 21.09.06, 19:24
                Chętnie podyskutuję, ale na poziomie.
                > Nie skończyłam zawodówki....
                fakt ,to widac

Mam doktorat z psychologii. Siedzę w Anglii 2 lata

A za co siedzisz ? 2 lata ,to tylko w PL daja za drobne przestepstwo

mam kontynuowac ? I dalej tak bedziesz udawadniac ,ze ktos z dr z psychologii
                jest tak niemilosiernie prymitywny? To strasznie musi byc wysoki poziom
                polskich uczelni.jak na kogos z wyksztalceniem ,to masz jezyk sprzataczki i
                podobna tez argumentacje.No teraz sie rozluznij i dokoncz sprzatania biura w
                ktorym dorwalas sie do komputera.Pozdrawiam
                • Gość: Monka Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.bulldogdsl.com 21.09.06, 19:28
                  A może jakieś konkrety zamiast obrażania?
                  Co jest debilnego w moim myśleniu?
                  Gdzie się mylę?
                  Jeśli się nie ma odpowiednich argumentów, to najlepiej poobrażać drugą
                  stronę... Skąd ja to znam? Skąd tyle nienawiści w Tobie, człowieku?
                  • Gość: SP Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.telia.com 21.09.06, 19:39
                    A może jakieś konkrety zamiast obrażania?
                    Co jest debilnego w moim myśleniu?
                    Gdzie się mylę?
                    Jeśli się nie ma odpowiednich argumentów, to najlepiej poobrażać drugą
                    stronę... Skąd ja to znam? Skąd tyle nienawiści w Tobie, człowieku?

1.a co to ja jestem psychologiem,bym przeprowadzal analize
                    2.a kogo to ja nienawidze ?
                    3. mam awersje do netowych smiesznych oszustow,usilujacych byc kims ,kim nie sa.
                    4. moge Cie prosic o skonczenie dyskusji ?
                    • Gość: Monka Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.bulldogdsl.com 21.09.06, 19:46
                      Aha. Już rozumiem: jesteś tym typem, który wchodzi na forum nie po to, aby
                      podzielić się swoją opinią na dany temat, ale po to, aby poprzyczepiać się do
                      paru przypadkowych osób, zupełnie bez głębszego celu. W związku z tym ja
                      również dziękuję za niezykle produktywną dyskusję. Dowiedziałam się mnóstwa
                      rzeczy na temat Twojego spojrzenia na sytuację polskiej emigracji w Anglii. Ale
                      teraz chyba zajmę się czymś ciekawszym niż pisanie na forum.
                      P.S. Nie udaję nikogo innego niż jestem. Ja naprawdę jestem dr psychologii.
                      Przysięgam :-)
      • lze_elita.72 To Balcerowicz winien, ze Polki sie qrwia? Puknij 21.09.06, 16:17
        ty sie w glowe i lepiej pilnuj swojej zony, narzeczonej, corki czy panienki:)
        • Gość: Superpimp Re: To Balcerowicz winien, ze Polki sie qrwia? Pu IP: *.telia.com 21.09.06, 16:25
          ładna i zgrabna blondynka, wyjechała do Londynu dwa lata temu. Chciała tam
          pracować, żeby pomóc swojej bezrobotnej mamie spłacać kredyt mieszkaniowy.

I tak Pani redaktor zaczyna swoje bzdety....
          I jeszcze nie spotkalem sie by ktos napisal :Brzydka niezgrabna i ufarbowana na
          nieokreslony kolor,wyjechala do np Londynu ,bo juz jej te beznadziejne zycie w
          popegeerowskiej wiosce obrzydlo i kolezanka tak pieknie pisze w listach ,jakie
          to ciuchy sobie kupuje i jak imprezuje co noc......
          kazdego chca brac na lzawe historie o pomaganiu rodzinie.I koniecznie musi byc
          kredyt mieszkaniowy !!!!

• lze_elita.72 Wstawialem sie kiedys - jeszcze przed Unia - za 21.09.06, 19:31
            taka polska dlugowlosa i naturalna blondyna, naprawde hoza, wysoka i zgrabna
            (ale nie z anorektyczek - to bylo cos, na czym facet mogl oko zawiesic: gdyby
            przez porcelanowa cere odrobina inteligencji przejrzala, to panienke mozna by
            nawet okreslic jako krolewska pieknosc). Ni slowa po angielsku, ni centa przy
            duszy, nawet nie byla w stanie powiedziec, gdzie bedzie miala pierwszy nocleg.
            Zaczalem tlumaczyc Szkotowi w Dover (tak sie zlozylo - immigration ze Szkocji w
            pld.Anglii; przystojny gosc kolo 40-tki), ze taka panienka Wlk.Brytanii napewno
            krzywdy nie zrobi. Na to Szkot, ze chodzi o to, by Wlk.Brytania nie zrobila
            krzywdy dziewczeciu, bo co ja czeka? Pierwszy czarny pimp w bialym mercu w
            Londynie, a dalej mozna sie domyslec...I przestalem sie za mala wstawiac, Szkot
            mial racje! Niestety, granice otwarto i brytyjska sluzba graniczna juz
            cofnieciem z granicy takich polskich panienek nie jest w stanie przed
            sqrwieniem bronic:(
            • Gość: SP Re: Wstawialem sie kiedys - jeszcze przed Unia - IP: *.telia.com 21.09.06, 19:51
              Nie widze celu w jakims odradzaniu itp.kazdy robi co chce.Oczywiscie mozna
              zrozumiec ,ze stojac na tasmie i wycinajac dorszom flaki itp .to jest nudne.I
              kazdy chce sobie poprawic,Za to same stanie w gumiakach i czyszczenie
              ryb ,mozna zarobic kilkakrotnie wiecej w Islandii.Ale nudny to kraj i daleko.
              No to lepiej do GB itp.Polakow wiecej,latwiejszy kontakt itp.Jedne znajda
              prace bo szukaja ,inne postanawiaja by je znaleziono.I nic tu nie ma do
              dodania.jak kto chce tak zrobi.jakies tam oburzanie sie na kogos ,kto te "
              niewinne duszyczki" do zlego namawia ,to takie pieprzenie szczeniakow i madrych
              innaczej.Mozecie im wszystkim z rozbiegu na pukiel skoczyc ! Gdyby nie bylo
              chetnych,nic by nie zarobili .
      • Gość: Gościu Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.lodz.mm.pl 21.09.06, 19:59
        Gdyby nie Balcerowicz i reszta, to byś miał jak teraz na Węgrzech.
        Peace bro..
    • Gość: Adam M To oznacza skuteczność PiS! IP: *.bazapartner.pl 21.09.06, 14:26
      I niech sobie GW i inne III RP - media piszą co chcą. Ludzie widzą co się dzieje.
    • palestrina2005 W GW wiecej "Faktu" i Super Expresu 21.09.06, 14:27
      Zauważyliście że dzisiaj jakoś więcej na GW superexpressowych i faktowych
      artykułów ???????
      Ciekawe - czyżby zmiana stylu portalu ?????
      Schodzimy do sensacyjek ????? Widocznie tylko tak można uratować spadające
      akcje Agory...
      • Gość: pikolo Re: W GW wiecej "Faktu" i Super Expresu IP: 193.201.167.* 21.09.06, 14:48
        Mam nadzieję że ich już nie da się uratować.
        Mafia przeniosła się tam bo i większość szemrańców powyjeżdżała. Mnie to
        cieszy. Druga sprawa, to że młodzi ludzie się zastanowią dwa razy zanim wyjadą
        do tego niby - eldorado w którym rozdają pieniądze za sam fakt istnienia.
      • Gość: kamerzysta Re: W GW wiecej "Faktu" i Super Expresu IP: *.aster.pl 21.09.06, 14:49
        Wiesz Palestrina odnoszę też takie wrażenie. Tzn nie czytam Faktu i SE ale
        zauważam postępujący i smutny trend w kierunku 'bruku' nie tylko jeśli chodzi o
        GW. Według mnie dotyczy też innych mediów.

Rzepa jeszcze się trzyma ale nie wiadomo jak długo.

'Gorszy pieniądz wypiera lepszy pieniądz'

Pozdro
      • kavasz Re: W GW wiecej "Faktu" i Super Expresu 21.09.06, 14:56
        Jeśli już tak popisujecie się inteligencją, to popatrzcie, że to artykuł z
        Metra.
        • palestrina2005 Re: W GW wiecej "Faktu" i Super Expresu 21.09.06, 15:48
          Tak, ale kiedyś artykułów z Metra było mniej w portalu GW, albo były na mniej
          prominantnych pozycjach i królowały poważniejsze tematy.
          Dzisiaj wyjątkowo jakoś dużo tekstów superekspresowych w nagłówkach.

Zastanawiam się po prostu czy to zmiana strategii portalu -
          więcej "popularnych" tematów.
    • wiarusik Jeśli... 21.09.06, 14:47
      ...miłościwie nam panujący stworzą tajną policję do likwidacji sqoorwysyństwa,
      to zgłaszam się jako 1szy ochotnik.
      Z chęcią wydłubię mafiozom oczy zardzewiałą łyżką i nasypię wiurów.
      Nie znajdą ich spalonych w lesie,bo już dawno zostaną poszatkowani przez
      snopowiązankę i w_p_i_e_r_d_o_l_e_n_i przez stróżujące dobermany.
      • Gość: kruk Re: Jeśli... IP: *.bmwgroup.com 21.09.06, 14:53
        Uzupelnienie:

dla Faktu lub S.E.

autorka "artykulu" Angelika zupelnie swobodnie wziela narkotyki i pisala to
        rozebrana
        a przy pisaniu zrobili jej zdjecia i teraz beda ja szantazowac
        i zmuszac do dziennikarskiej prostytucji czyli pisania kaczopanegirykow :)
    • Gość: public enemy uk Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.bulldogdsl.com 21.09.06, 14:51
      niewiem na jakim poziomie jest ten redaktorzyna ktory to napisal,ale chyba byl
      kujonem i gnebili go w podstawowce..to jakis kasztan chyba. przeciez w polsce
      nigdy niebylo mafii wiec jak moze polska mafia byc w uk?? czy ten kasztan
      niewie ze wolomina juz niema, pruszkow ledwo zipie a mokotowski w rozsypce??
      jak ktos niema pojecia o temcie to niepowinien straszyc ludzi. a jak jakas
      wiesniara ma zabrany paszport i mysli ze bez niego niemozna wrocic do polski to
      gratuluje jej madrosci. wystarczy dowod lub wizyta w konsulacie i sprawa
      zalatwiona.
      • zdr1 Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani 21.09.06, 15:40
        Gość portalu: public enemy uk napisał(a):

> a jak jakas wiesniara ma zabrany paszport i mysli ze bez niego niemozna
        > wrocic do polski to gratuluje jej madrosci.

Wiesniary tez maja prawo do zycia kolego. Gratuluje empatii, dobrze, ze tacy
        jak ty stad wyjezdzaja.
        • Gość: Superpimp [...] IP: *.telia.com 21.09.06, 16:06
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • Gość: maya Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:19
            Do suprpimpa. 'dobrzy zostaja' ...chyba nie piszesz o Sobie? Nienawiścia az
            zioniesz, brakiem smaku i kultury. Wylewasz z Siebie jakieś żale, może to jakieś
            żale z dzieciństwa? Kto Cie tak nienawidził? Chyba matka, z tego wynika, bo
            obrażasz własnie kobiety. Znam parę osób, które wyjechały do pracy, nie wpisują
            sie w Twoje ograniczone kategorie. Poszerz śwoje ograniczone horyzonty. A może
            juz zapóżno? Jeszcze pewnie należysz do LPR i chodzisz do kościoła. Ide o zakład.
            • Gość: superpimp Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.telia.com 21.09.06, 17:31
              maya ty umiesz czytac? Ty naucz sie czytac ,to co napisane a nie to co ty sobie
              w pustej glowie wydumasz.! O kim ja pisze ? znasz te kategorie i swiat.Czy ja
              cos zlego napisalem o innych kategoriach wyjezdzajacych? Czy tematem jest
              sprzataczka hotelowa lub Pani dentystka.I nie musisz sie zakladac czy chodze do
              kosciola lub do jakiej partii naleze-slepy by zauwazyl ,ze nie klikam z PL.
              I nie nadymaj sie tak okropnie bo pekniesz-filozofie z kuchennych rejonow.A
              teraz poczytaj jeszcze raz i sprawdz,gdzie obrazam kobiety.Jak krowie na
              pastwisku ,wyloze ci,gdyz widocznie tylko lopatologie pojmujesz.Pisalem o
              glupocie,naiwnosci i oszustwach zarowno prasy jak i takich ,ktorzy robia z
              siebie ofiary,gdy popadna w klopoty ,za ktore moga podziekowac swojej wlasnej
              glupocie.
      • Gość: maya Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:14
        Wieśniara nie wieśniara, miejmy nadzieję, że lepiej zna zasady polskiej pisowni
        niż ty. Włos sie jeży czytając Twój komentarz.
    • Gość: pil.Nick Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:52
      Mafia.Banda bezmózgów.
    • Gość: normalny Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:56
      katolicki kraj,katolickie zwyczaje
      • Gość: obserwator115 Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.toya.net.pl 21.09.06, 15:04
        jest prosta metoda na rozwiazanie tego i wieklu innych problemów, trzeba
        wybudowac wiecej kosciołów i modlic sie o lepszy byt, w wkl. bryt. nie ma
        jeszcze zbyt wielku polskich kosciolów wiec i tam zaczyna zle sie dziac :P
        ament
        • Gość: public enemy uk Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.bulldogdsl.com 21.09.06, 15:10
          moze i masz racje,ale niezapominaj o moskach do ktorych chadzaja turbaniarze i
          pod wplywem szatanskich wersetow morduja ludzi w metrze czy autobusach przy
          zachwycie polek ktore z nimi sypiaja.
          p.s. do polek majacych chlopaka z pakistanu,algerii, maroka, turcji czy
          albanii- pamieytajcie ze wyznawcy islamu nieuzywaja papieru toaletowego po
          skorzystaniu z toalety.
          • Gość: maya Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:21
            Ale za to za kazym razem myją sie. Ale Ty nie wiedziałbyś o tym, bo masz zbyt
            ograniczone horyzonty, zastraszony i bojący sie inności rasisto.
      • zdr1 Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani 21.09.06, 15:43
        Gość portalu: normalny napisał(a):

> katolicki kraj,katolickie zwyczaje

Masz cos do katolikow? Uwazaj, bo ktos cie wreszcie opie.. z gory na dol i z
        dolu do gory i bedziesz wtedy wrzeszczal o tej swojej tolerancji, a to ty
        lazisz i zaczepiasz ludzi nie odwrotnie, swinski pomiocie.
    • Gość: Henryk Dlaczego państwo polskie na to pozwala ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:15
      Pytanie w tytule nie jest bezzasadne. Państwo polskie nie interesuje się losem
      swoich obywateli poza granicami Polski. Polskie służby dyplomatyczne wykazują
      się dużą indolencją. A przecież problemów byłoby mniej gdyby tylko polskie
      władze chciałyby zmienić ten stan rzeczy.
      Dlaczego np. polskie służby specjalne nie zaczną działać niekonwencjonalnie.
      Jakby ukatrupiły kilku gangsterów w sposób spektakularny to ta swołocz
      wiedziałaby, że nie jest bezkarna.
      • Gość: KOR Re: Mafia.... do WB czyzby mafia SLD? IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 21.09.06, 15:24
        CZLONKOW MAFII KARAC WYROKAMI SMIERCI. TO I TAK ULGOWA KARA
      • wiarusik Racja 21.09.06, 15:26
        Czemu te pajace Giertychy,Leppery,Kaczyńskie nie ruszą doopy i się tym nie
        zajmą?
        Może trzeba im zrobić powtórkę z Węgier?
        Możliwa strata opierdzianego stołka stymuluje do działania.
        Trzeba powołać Szwadrony Śmierci-bicz na zorganizowaną przestępczość.Klin
        klinem.
        • Gość: Noreno Re: Racja IP: *.telia.com 21.09.06, 15:35
          wiarusik,wylacz dzieciaku komp i jazda na boisko.wygladasz jak zmoczony kot,won
          i poopalaj sie troche
      • melsztynska Re: Dlaczego państwo polskie na to pozwala ? 21.09.06, 15:35
        'Państwowcom' odpowiem, że tkwią w demagogicznej samoułudzie, która w skrajnych
        przypadkach dochodzi aż do 'co państwo/rząd robi by ludzie byli szczuplejsi?!'
        (tak krzyczaly populistyczne dzienniki wlaśnie tu, w Londynie, gdzie akurat
        jestem). Państwo ma zalatwić bysmy mieli pracę, byli szczęsliwi, może jeszcze
        do nieba się dostali (najlepiej bez pokuty czyśćcowej...) W tym konkretnym
        smutnym przypadku recepta jest jedna: edukacja, języki, pelne 'odrobienie
        zadania domowego' przed wyjazdem... Pełna odpowiedzialność - bodaj za siebie. A
        kolejka pod polskim konsulatem w L liczyla 8 września kilkanaście osób a nie
        tlumy, jak czytałam byłam na polskich portalach. Pomysł 'ukatrupienia'
        oczywiście żenujący.Uklony - mimo wszystko.
        • wiarusik Re: Dlaczego państwo polskie na to pozwala ? 21.09.06, 15:51
          Państwo jest po to by pomóc obywatelowi,a nie tylko ściągać podatki.
          Płacę-wymagam.
          Jeśli mordują bezkarnie moich współobywateli,może i mnie to spotkać.
          Dlatego domagam się by państwo rozsmarowało i zmasakrowało jednego i drugiego
          kryminalistę po to,by ich potencjalni następcy zastanowili się milion razy
          przez 20 lat,czy warto.
          • lze_elita.72 Jeszcze nikt w policji nie slyszal,by jakas mafia 21.09.06, 18:53
            zabila kogokolwiek za niewinnosc - chyba, ze w strzelaninie ulicznej
            • wiarusik Re: Jeszcze nikt w policji nie slyszal,by jakas m 21.09.06, 20:32
              Np. za to,że ktoś nie chciał na nich robić.
              Już nie bądź taki(ka) infantylny(a).
      • lze_elita.72 To ma doroslej babie pupcie zaszyc, zeby sie z 21.09.06, 16:18
        Arabami w Londynie nie puszczala?
      • Gość: nawiedzona Re: Dlaczego państwo polskie na to pozwala ? IP: *.telia.com 21.09.06, 16:29
        Polskie sluzby dyplomatyczne nie reprezentuja polskich interesow.
        • Gość: Superpimp Re: Dlaczego państwo polskie na to pozwala ? IP: *.telia.com 21.09.06, 16:39
          Gość portalu: nawiedzona napisał(a):

> Polskie sluzby dyplomatyczne nie reprezentuja polskich interesow.

faktycznie jestes nawiedzona !!

Polskie Panstwo ma gowno do powiedzenia w sprawach bytowych,moralnych itp
          obywateli przebywajacych za granicami.To sa osoby pelnoletnie i odpowiedzialne
          za swoje prywatne zycie.I to nie jest polski panstwowy interes !

• Gość: Zico To siedzieć z du..mi w kraju, a ni szlajać się po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:28
      zagranicach,kurde!
    • Gość: :-) Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.ztpnet.pl 21.09.06, 15:29
      Ano, tez sie usmialem z tonu, w jakim artykul jest napisany. Niestety ostatnio w GW coraz wiecej tego typu niusow sie pojawia. :-/
    • Gość: roof tak to jest, jak sie ma iloraz int. 0 IP: *.ipt.aol.com 21.09.06, 15:44
      pomijam kilka procent, gdzie rzeczywiscie kobiety daly sie zlapac w sidla, ale
      reszta to pewnie na swoja prosbe daly sie zlapac, i jeszcze najciekawsze, ze sa
      jeszcze tutaj ludzie ktorzy placa za zalatwienie pracy... ech... kiedy polacy
      naucza sie dzialac z polecenia... ech.
    • red.a.michnik Ludzieje glupieja jak w Klondike 21.09.06, 15:45
      Ludzieje glupieja jak w Klondike, sterlingi dzialaja na ludzi jak zloto w czasie goraczki zlota. Wylacza sie glowka i logiczne myslenie.
    • zdr1 Potrzebna jest polityka informacyjna w szkolach 21.09.06, 15:47
      Potrzebna jest polityka informacyjna w szkolach i w mediach na ten temat. To
      jest zadanie rzadu. Panie Giertych, to temat dla pana. Takie rzeczy nalezy
      robic w Polsce a nie pogadanki o pederastii.
      • lze_elita.72 W szkolach? Chyba na studiach doktoranckich:) Te 21.09.06, 16:13
        idiotki "najbardziej zagrozone" zblizaja sie bowiem do trzydziestki.
    • Gość: Sany Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytanii IP: 82.139.53.* 21.09.06, 15:53
      .. głupie baby za dolary!!!
    • Gość: kamerzysta Kolejna korzyść ze wstąpienia do UE IP: *.aster.pl 21.09.06, 15:54
      Problemem jest kwestia to czy goście ci wyjechali na stałe czy zamierzają
      podszkolic się języka, odłożyć na mieszkanie i wrócić ...
      • poszeklu Niestety elektorat PO wyjezdza z Polski 21.09.06, 17:33
        Mich...ik zrobil w Wyborowej taka wspaniala propagande kleski,
        ze mlodzi wyjezdzaja masowo. Falszywe i tendencyjne sondaze,
        szkalujace Polske reportaze, wywiady z anty-autorytetami, czy
        codzienne cytowanie antypolskich niemieckich brukowcow.
        POpaprence na tym najwiecej traca elektoratu.
    • neiden Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani 21.09.06, 16:07
      bardzo dobra wiadomosc dla polski
    • lze_elita.72 Wzruszylem sie; "naiwne panienki" w wieku 25 lat 21.09.06, 16:12
      do 30-tki. Albo skonczone idiotki, albo alfons za malo im odpalal, stad i
      niesnaski w "rodzinie"...
    • Gość: Wie Dźma Czarna mafia czyli łopot sutann nad La Manche IP: *.eu.org 21.09.06, 16:18
      czarna mafia wyczuła koniunkturę (a są w tym dobrzy - w końcu te 2000 lat
      działalności firmy to niebagatelne doświadczenie) i teraz stada facetów w
      czarnych sukienkach śmiga tanimi liniami lotniczymi na robotę eksportową.
      Niezawodne metody wyczuwania kasy są stosowane teraz za granicą. Czyżby moher
      się skosmacił i wyschło źródełko marności? Batmani są wyjątkowo mobilni. W
      końcu kochanki i gosposie można mieć wszędzie.
      • Gość: Superpimp Re: Czarna mafia czyli łopot sutann nad La Manche IP: *.telia.com 21.09.06, 16:33
        Czarna mafia czyli łopot sutann nad La Manche IP: *.eu.org

Przeczytaj komentowany artykuł »
        Gość: Wie Dźma 21.09.06, 16:18 + odpowiedz

czarna mafia wyczuła koniunkturę (a są w tym dobrzy - w końcu te 2000 lat
        działalności firmy to niebagatelne doświadczenie) i teraz stada facetów w
        czarnych sukienkach śmiga tanimi liniami lotniczymi na robotę eksportową.

he he he ,znaczy stawiasz na tym samym poziomie ksiezy i prostytutki?
        interesujacy punkt widzenia :)
        do piekla pojdziesz wiedzmo !
    • Gość: olo Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 16:21
      Swoboda pisywala w Metrze...
    • Gość: etain Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytanii IP: *.meep.cz 21.09.06, 16:47
      z komentarzy wynika ze jesli GW rzeczywiscie obniza poziomy to wylacznie ze
      wzgledu na poziom swoich czytelnikow. odrobiny szacunku dla tych kobiet, dla
      tych ludzi by nie zaszkodzilo. wspolczucia. czy to mozliwe, by one sie o to
      "same prosily"? nie potrafie zrozumiec, jak mozemy sie nawzajem oklamywac i
      wykorzystywac, czerpac zyski z czyjegos bolu i strachu... wszystko jedno jak
      bardzo taka dziewczyna mialaby sie o to prosic. czy was nie przeraza zycie w
      takim swiecie?
      • Gość: Superpimp Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.telia.com 21.09.06, 17:19
        czy to mozliwe, by one sie o to
        "same prosily"? nie potrafie zrozumiec, jak mozemy sie nawzajem oklamywac i
        wykorzystywac, czerpac zyski z czyjegos bolu i strachu... wszystko jedno jak
        bardzo taka dziewczyna mialaby sie o to prosic. czy was nie przeraza zycie w
        takim swiecie?

ja tez nie rozumiem jak mozecie sie nawzajem oklamywac i wykorzystywac itd
        jestes jakis nawrocony sutener?
        i zboczeniec na dodatek ,raz sie same prosza,znowu Cie cos przeraza i tak w
        kolo macieju .belkot pijanego czy co? Ty wroc do polskiej wodki ,ta becherovka
        na mozg ci pada
        • Gość: etain Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.meep.cz 21.09.06, 17:30
          bynajmniej nie nawrocona. tu nie ma sie z czego nawracac, chyba ze z bycia
          kobieta, zeby nie padac mimowolna ofiara takich superalfonsow jak ty:)
          wydaje mi sie ze nie ma nic gorszego niz prostytucja, ktora swiadczy o tym ze
          ewolucja przeszla nam kolo nosa. po prostu nie pojmuje jak to mozliwe ze w XXI
          wieku sa w naszym cywilizowanym swiecie sa miliony miejsc, do ktorych czlowiek
          wchodzi po to, by wykorzystac cialo drugiego czlowieka. wbrew prawu, choc na
          porzadku dziennym...
          ale zdaje sie ze nie piszesz tego zeby naprawde zrozumiec o co mi chodzilo.
          • Gość: Superpimp Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.telia.com 21.09.06, 17:40
            wydaje mi sie ze nie ma nic gorszego niz prostytucja, ktora swiadczy o tym ze
            ewolucja przeszla nam kolo nosa. po prostu nie pojmuje jak to mozliwe ze w XXI
            wieku sa w naszym cywilizowanym swiecie sa miliony miejsc, do ktorych czlowiek
            wchodzi po to, by wykorzystac cialo drugiego czlowieka. wbrew prawu, choc na
            porzadku dziennym...
            ale zdaje sie ze nie piszesz tego zeby naprawde zrozumiec o co mi chodzilo

zabierasz sie za dyskusje o prostytucji itp? sama piszesz ,ze nie pojmujesz
            itd.Wiec najpierw zdobadz POJECIE,potem sie zapisz do glosu.jak mozna o czyms
            pisac nie majac pojecia ? Przy okazji zapytam sie czy masz odpowiednia ilosc lat
            uprawniajacych do zabierania glosu.mam ugruntowane podejrzenia ,ze raczej nie.
            • Gość: etain Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.meep.cz 21.09.06, 17:50
              a ja zaczynam miec wrazenie ze ty masz o tym pojecie troche zbyt duze, bez
              wzgledu na wiek, i ze tylko z jednej tylko strony je posiadles. sprobuj troche
              ta swoja jadowita klawiaturke przyciszyc, bo sie sam nia przytrujesz:)
              a jak chcesz mnie doinformowac a propos prostytucji, to slucham. co do gruntu
              dyskusji o niej to kazde miejsce jest dobre, zwazywszy, ze wszedzie sie ja
              przemilcza.
              • Gość: superpimp Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.telia.com 21.09.06, 18:01
                a ja zaczynam miec wrazenie ze ty masz o tym pojecie troche zbyt duze, bez
                > wzgledu na wiek, i ze tylko z jednej tylko strony je posiadles.

etain,powiedz tak szczerze,uczylas sie w szkole polskiego? nie pytam nawet o
                podstawy logiki...jak mozna miec "pojecie troche zbyt duze"? I zastanow sie co
                napisalas: i ze tylko z jednej strony je posiadles k.c. Widzisz dziecinko,to
                jest tak: mozna znac cos ze strony: pracownika,szefa,obserwatora itp.wybierz co
                wolisz-tylko miej litosc i nie napisz ,ze pracownika :))
                • Gość: etain Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.meep.cz 21.09.06, 18:32
                  moj jezyk jest bez zastrzezen:)to akurat moj czuly punkt i nie potrafilabym tego
                  przemilczec. a co do reszty, to mam nadzieje, ze nie piszesz powaznie.
                  • Gość: S.P. Re: Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytani IP: *.telia.com 21.09.06, 18:48
                    moj jezyk jest bez zastrzezen:)to akurat moj czuly punkt i nie potrafilabym tego
                    przemilczec.

No nareszcie cos konkretnego ! No no ,znaczy jezyk tez moze byc czulym punktem.
                    A tyle kobiet narzeka ,ze chlopy maja problemy ze znalezieniem ich " czulego
                    punktu" A okazuje sie ,ze nie szukali go dokladnie,zapomnieli o jezyku.I
                    prosze ,przynajmniej jedna ,ktora nie potrafila przemilczec i podpowiedziala !
                    Mnie tez juz nuzyly te opowiesci o G punkcie.Dzieki za informacje.
    • Gość: skorpion Polska mafia przenosi się do Wielkiej Brytanii IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.06, 16:50
      Dziekowac bogu , ze Niemcy nie sa tak glupcy jak Anglicy , lepiej miec Turkow
      i Arabow i male problemy z Alkaida jak z polskimi bandytami

skorpion
    • Gość: Zico Jedzie taka pinda, jedna z drugą, do Anglii, a nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:26
      potrafi nawet "dzień dobry" po angielsku powiedzieć. Serio. Znam takie
      przypadki.
      • Gość: zzz do Zico IP: 212.160.86.* 21.09.06, 17:30
        i to znaczy Zico ze mozna je gwalcic i sprzdawac w domach publicznych ??
        Zastanow sie co mowisz !
        • lze_elita.72 Nikt ich nie gwalci i nie sprzedaje - same sie 21.09.06, 19:19
          qrwia, poczawszy od szukania szczescia i szmalu wsrod zaradniejszych rodakow
          plci meskiej juz na Victoria Station. A potem jedna z druga dziwka sie dziwi,
          gdy je poderwany przezen pimp traktuje wlasnie... jak dziwke :)
          • tles01 lze_elita72.. ty to znasz z autopsji! 21.09.06, 20:03
            masz to już za sobą?.. teraz sama z tego żyjesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka