stz 15.11.06, 18:24 (donosi "Rzepa") Tych ludzi już zupełnie zamroczyło. Jeden z najlepszych programów publicystycznych! I jedyny program, gdzie omawiano (i to kompetentnie!) problematykę międzynarodową. Kto jeszcze im płaci abonament RTV? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agent cooper Re: W TVP likwidują "7 Dni Świat" IP: *.chello.pl 15.11.06, 20:01 Komunizm wedle słów szczepkowskiej upadł w 1989 roku, a ten program uchował się do 2006 roku. Chciał /ów program/ prześcignąć fidela i Kima - ale się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: W TVP likwidują "7 Dni Świat" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:14 Panie Agent Cooper, czy Pan ćpasz czy denaturat golisz? Trzeba naprawdę mieć zdewastowany mózg, żeby tę audycję nazwać komunistyczną. Bolka i Lolka też nazwiesz komunistami tylko dlatego, ze produkowano ten serial w PRL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kura56 Re: "Familiadę" też mogliby przy okazji /bt. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:58 Ja jestem za likwidacją Familiady. Poza tym bardzo lubiłam ten program.Sami wybitni redaktorzy: Szostkiewicz, Jonas, Mroziewicz i czasami jeszcze red. Jaceiwcz. Red.Jacewicza w mediach spotkać dziś to wielka rzadkość.On się teraz zrobił lobbystą od biznesu i ciężkie pieniądze zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
malanov Re: W TVP likwidują "7 Dni Świat" 15.11.06, 22:05 bardzo mnie to cieszy, nigdy nie podobało mi się, ze z abonamentu oplaca sie komunistycznych dziennikarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent cooper Re: W TVP likwidują "7 Dni Świat" IP: *.chello.pl 15.11.06, 22:57 Sam człeku golisz denaturatkę, pan Turski, Mroziewicz, Ostrowski, Jacewicz - to stare wyleniałe komuchy lub pro-komuchy. Jak powstanie jakaś TV PPR to z pewnością reaktywuje ten program. Ale póki co dziękujemy panom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: W TVP likwidują "7 Dni Świat" IP: *.aster.pl 16.11.06, 00:25 agent cooper , czy ty jesteś tak głupi , czy tylko udajesz .Poczytaj sobie np.biografię "Pasterz" Bernarda Lecomte o naszym Ojcu Św. Janie Pawle II , bo tak często p.Bronek z "fabryki koronek" i jego miernoty z tvp podpieracie się NIM . a swoim cynicznym postępowaniem przynosicie wstyd katolikom . Czy to JP II kazał wam cynicznie pod rzekomą "restrukturyzacją" robić CZYSTKĘ w tvp zwalniając ludzi z autorytetem i fachowców?( 7 dni świat, ale nie tylko ) - a na ich miejsce zatrudniacie miernoty ( TKM działa).Przykłady podaje prasa m.in nowy "Press" , ja dodam np.czystki w "Kurierze" tvp3 gdzie m.in nie ma już doskonałej i uroczej p.Joanny Osińskiej , ale mamy " nową zmianę" -ludzi z cyklu wierni ,ale mierni.Czy PIS dalej będzie tolerował debili w TVP- na swą zgubę, bo widzowie nie dzielą programy i ulubionych prezenterów na partyjnych i nie ,tylko na dobrych i złych.W tej chwili w TVP działa grupa szaleńców nie mająca pojęcia co tam robi.Tak jest gdy partia rządząca nie wie ,że dała "małpie brzytwe"., a oczekuje ... misji,to co się dzieje w tvp jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiziaMizia Re: W TVP likwidują "7 Dni Świat" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:46 malanov napisał: > bardzo mnie to cieszy, nigdy nie podobało mi się, ze z abonamentu oplaca sie > komunistycznych dziennikarzy A mnie się nie podoba, że z mojego abonamentu opłaca się prawicowe miernoty i katolickich ortodoksów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: W TVP likwidują "7 Dni Świat" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 01:00 Na szczęście coraz mniej ludzi płaci PiS-owi na tę ich propagandę haracz, nazywany "abonamentem RTV". Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Szkoda 16.11.06, 13:43 Szkoda,bo 7 Dni Świat był jednym z niewielu wartościowych programów w tv i jako jeden z niewielu omawiający problematyke miedzynarodową. Byc może jego wada było to,ze nei zajmował sie tropieniem agentów, ujawnianiem teczek i budowaniem stosów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:50 Też tak uważam. Wyjątkowy był tez dlatego, ze rozmówcy Turskiego wiedzieli, o czym mówią - a to chyba wyszło z mody w naszych "publicznych" mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Szkoda bardzo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 15:29 To jest(?) najlepszy x tej tematyki program od wielu lat. I pewnie dlatego musi być zdjęty. Ci wszyscy nowi w TVP, prowadzący teraz programy, do pięt nie dorastają tym z programu Turskiego. I to pewnie drażni władców TVP, to ich uwiera. Panowie z 7 dni świat to klasyczni przedstawiciele łżeelity. I musieli popaść w niełaskę, to oczywiste. Jak kiepski poziom prezentuje publicystyka TVP dowodzi program Tygodnik z TVP3. Nowoprowadząca niejaka Przełomiec nie radzi sobie kompletnie. Jeden wielki bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Szkoda bardzo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:08 "Najlepsza" w "Tygodniu" jest Krystyna Grzybowska, prywatnie - żona czołowego pisowskiego felietonisty Rybińskiego. Taki żeński Kononowicz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Szkoda bardzo! IP: *.aster.pl 17.11.06, 18:53 "Kaz" masz racje, ale w TVP od lat programy dostosowują chyba do możliwości intelektualnej decydentów.Klasyczny przykład jaki zauważyłem to program (w 2001r.)dla utalentowanej młodzieży "Pokaż, co potrafisz - Akademia IQ" znakomity i świetnie prowadzony przez autorkę p.Annę Szulc.Widocznie IQ młodzieży przerastało decydentów TVP , bo mimo dużej widowni i dobrych recenzji program znanym sposobem ( tak jak teraz "7 dni świat")zmarginalizowano zmieniając ciągle czas emisji i po wakacjach nie wrócił-do dziś, ale tvp daje mutacje programu "dla myślących inaczej" , zamiast oryginału.Myślałem ,że ten czas minął , ale ostatnie wyskoki pod hasłem "restrukturyzacja" , wykazują ,że "małpie dano brzytwę".Usuwa się fachowców i lubiane prezenterki np.panią Joannę Osińską świetnie prowadzącą rozmowy z gośćmi i "Kurier" , a zastąpiono "drugą zmianą".Głupota ściga się z ignorancją pod sztandarami TVP , którą firmuję p.Bronek z "fabryki koronek" i koalicja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: Szkoda bardzo! IP: *.aster.pl 18.11.06, 19:02 zmieniono godzine by mniej ludzi 'to cos' ogladalo, po czym 'ze wzgledu na malo ogladalnosc' zlikwidowano - klasyka TVP To dobry program a Turski prowadzi go wybitnie - od lat. Ale Prezesowi ludzie robiacy cos od lat i to profesjonalnie nie sa najwyrazniej potrzebni. Nie pasuja do koncepcji, do koncepcji pasuje Misja Specjalna i "blok publicystyczny' -fujjjj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Re: Szkoda bardzo! IP: *.pl 27.11.06, 19:22 Jaka szkoda. Bardzo lubię ten program - jeden z nielicznych na poziomie. !!!! Może jeszcze TVP wycofa sie z tej decyzji i program zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir A czemu się dziwić jeżeli tu wtcina się taki posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:10 Sikorski: Będzie wniosek ws. powrotu wojsk z Iraku PAP, jg 2006-11-30, ostatnia aktualizacja 2006-11-30 09:29 W pierwszej połowie grudnia Rada Ministrów wystąpi do prezydenta z wnioskiem w sprawie powrotu polskich wojsk z Iraku - zapowiedział minister obrony Radosław Sikorski w "Sygnałach Dnia". Zobacz powiekszenie Fot. Krzysztof Szatkowski / AG Minister obrony Radosław Sikorski "W pierwszej połowie grudnia Rada Ministrów wystąpi z wnioskiem do pana prezydenta" - powiedział Sikorski. Nie chciał jednak ujawnić, jaki termin powrotu polskich żołnierzy z Iraku jest realny. "W pierwszej kolejności podzielę się taką informacją z Radą Ministrów" - powiedział, dodając, że żołnierze wrócą, gdy taką decyzję podejmie prezydent. W poniedziałek prezydent Lech Kaczyński mówił, że nie ma żadnej decyzji dotyczącej wycofania polskich wojsk z Iraku, "poza tym, że nie będzie to później, niż w końcu 2007 r." Polska ma w Iraku około 900 żołnierzy. Zajmują się głównie szkoleniem sił irackich. Formalnie mandat PKW w Iraku kończy się pod koniec grudnia tego roku. Oficjalna decyzja o jego przedłużeniu jeszcze nie zapadła. Wojsko, oczekując na decyzję w sprawie losów misji irackiej przygotowuje się do ewentualnej kolejnej rotacji. Gość "Sygnałów Dnia", odnosząc się do wystosowanego przez NATO na szczycie w Rydze zaproszenia Serbii, Czarnogóry oraz Bośni i Hercegowiny (BiH) do programu Partnerstwo dla pokoju zaznaczył, że uczestnictwo tych krajów w programie będzie możliwe tylko pod warunkiem współpracy z międzynarodowym trybunałem ds. zbrodni wojennych w dawnej Jugosławii. "Myślę, że trzeba zachęcić tych, choćby w Serbii, którzy chcą zbliżenia z Sojuszem i cieszę się, że taka zachęta nastąpiła" - powiedział minister. Zakończony w środę w Rydze szczyt NATO, Sikorski ocenił jako sukces. "Był sukcesem (...) nie był przełomem, ale załatwiliśmy parę istotnych rzeczy, m.in. Partnerstwo dla pokoju, ogłoszenie pełnej zdolności bojowej sił reagowania Sojuszu (...) i przede wszystkim podkreślenie wagi misji w Afganistanie dla wiarygodności Sojuszu" - powiedział szef MON. Jego zdaniem, po szczycie NATO ranga Polski w Sojuszu wzrosła, głównie na skutek decyzji Polski o zwiększeniu naszego kontyngentu wojskowego w Afganistanie. Obecnie w Afganistanie jest ok. 190 polskich wojskowych. Zgodnie z deklaracjami rządu, na początku przyszłego roku ponad 1000 żołnierzy rozpocznie służbę w ramach operacji NATO ISAF; w Afganistanie będzie wtedy służyć łącznie ok. 1200 polskich żołnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mo zostawcie 7 dni IP: *.pl 01.12.06, 19:17 chyba przestanę płacić abonament . Czemu chcą zlikwidować świetny program - o niezniszczalnej formule - która ciągle jest interesująca m.in. dzięki prowadzącemu = Andrzej Turski to osobowość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: zostawcie 7 dni IP: *.aster.pl 02.12.06, 00:16 "Mo" masz racje , pan Turski to osobowość telewizyjna , ale w TVP to nie jest atut -wręcz przeciwnie - oni "wszystkowiedzący decydenci" najlepiej czują się gdy na wizji mają ,przepaszam... pokraki. Zauważyłem już od dawna ,że gdy ktoś w tvp zrobi dobry program , lub jest lubiany przez widzów, to zaraz zazdrośnicy podstawią mu nogę. TVP miała znakomity pr. dla młodzieży "Pokaż,co potrafisz -Akademia IQ" świetnie prowdzony przez autorkę p.Annę Szulc.Oczywiście już od dawna p.Ani Szulc nie ma w TVP-konkurencja znakomicie wykorzystuje głupotę tvp i pod innymi tytułami i z drobną zmianą wykorzystują pomysł p.Szulc z tvp1 .Ostatnio np.p.Joanna Osińska "nie pasowała" w "Kurierze" tvp3 , ale w Szczecinie mają lepszych fachowców i wykorzystują urodę i talent p.Osińskiej w nowej edycji ich regionalnej "Kroniki", tam wiedzą ,że uroda i osobowość jest ATUTEM , na Woronicza ciągle szukają kwadratowych jaj. Likwidacja "7 dni świat" jest kolejnym dowodem na nieuleczalną głupotę aktualnych decydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: zostawcie 7 dni IP: *.aster.pl 02.12.06, 00:16 "Mo" masz racje , pan Turski to osobowość telewizyjna , ale w TVP to nie jest atut -wręcz przeciwnie - oni "wszystkowiedzący decydenci" najlepiej czują się gdy na wizji mają ,przepaszam... pokraki. Zauważyłem już od dawna ,że gdy ktoś w tvp zrobi dobry program , lub jest lubiany przez widzów, to zaraz zazdrośnicy podstawią mu nogę. TVP miała znakomity pr. dla młodzieży "Pokaż,co potrafisz -Akademia IQ" świetnie prowdzony przez autorkę p.Annę Szulc.Oczywiście już od dawna p.Ani Szulc nie ma w TVP-konkurencja znakomicie wykorzystuje głupotę tvp i pod innymi tytułami i z drobną zmianą wykorzystują pomysł p.Szulc z tvp1 .Ostatnio np.p.Joanna Osińska "nie pasowała" w "Kurierze" tvp3 , ale w Szczecinie mają lepszych fachowców i wykorzystują urodę i talent p.Osińskiej w nowej edycji ich regionalnej "Kroniki", tam wiedzą ,że uroda i osobowość jest ATUTEM , na Woronicza ciągle szukają kwadratowych jaj. Likwidacja "7 dni świat" jest kolejnym dowodem na nieuleczalną głupotę aktualnych decydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent cooper Re: zostawcie 7 dni IP: *.chello.pl 02.12.06, 05:00 Skonczmy te dyskusje, powstanie TVP PPR powroci 7 dni, a teraz żegnamy redaktorów reżimowców. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: zostawcie 7 dni 02.12.06, 08:58 Gość portalu: agent cooper napisał(a): > Skonczmy te dyskusje, powstanie TVP PPR powroci 7 dni, a teraz żegnamy > redaktorów reżimowców. Kiedy pożegnacie Anite Gargas z Koła Gospodyń Wiejskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent cooper Re: zostawcie 7 dni IP: *.chello.pl 02.12.06, 10:35 Pożegnamy - wtedy jak ty pożegnasz się z tym forum i przestaniesz płodzić kolejne posty i nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: zostawcie 7 dni 02.12.06, 11:28 Gość portalu: agent cooper napisał(a): > Pożegnamy - wtedy jak ty pożegnasz się z tym forum i przestaniesz płodzić > kolejne posty i nicki. CZyli jednak doczekam ze Gargas bedzie robilsa strip-tease he! he! P.S. Sam oddawales sie adminomi w zamian za zablokowanie mego nicka, wiec pretensje o moj nowy nick miej do siebie, a wlasciwe do Pana Boga, ze obdarzyl Cie tak niewieka iloscia inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzy.sz Re: zostawcie 7 dni 02.12.06, 15:14 Prosze uprzejmie ciachnąć nozycami moje wypociny, sam juz nie wiem co pisze, ale pisac musze ketman ma duze wymagania, michnikowszczyzna tez wymagajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: zostawcie 7 dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 16:17 masz kłopoty idź do specjalisty, tu Ci nikt nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.szfaja Re: zostawcie 7 dni 04.12.06, 16:34 Gargas będzie robiła strip-tease. Zgadzam się z dr.szfajcnerem vel dr.freudem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: zostawcie 7 dni 04.12.06, 17:25 tw.szfaja napisała: > Gargas będzie robiła strip-tease. Zgadzam się z dr.szfajcnerem vel dr.freudem. zaznaczyłem do skasowania za łamanie regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biepieiso Re: W TVP likwidują "7 Dni Świat" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 00:09 Odpowiedz Link Zgłoś