hubert5552 28.11.06, 15:00 Wyobrazcie to sobie w Polsce :) Chyba za sto lat, jak przestaniemy w koncu uwazac, ze homoseksualizm to przestepstwo :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maly kaziu Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.snclavalin.com 28.11.06, 15:01 a ja chce zeby mnie uwazano za kozice gorska. niby czemu nie?, czuje sie kozica i to jest dyskryminacja ze mam dokumenty wystawione jako czlowiek. ps. plec kozicy obojetna...aby tylko byla kozica... Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua A opinia moich kapłanów? 28.11.06, 15:05 To skandal, że nikt nie zapytał o opinię moich kapłanów w tej sprawie. To przecież oni są największymi ekspertami w sprawach płci. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz W 4 RP to nie do pomyślenia, my tu wszyscy jesteśm 28.11.06, 15:19 jesteśmy szczęśliwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Ukochany kraj 28.11.06, 15:30 plaszcz napisał: > jesteśmy szczęśliwi :) Nie dziwię się, żyjecie w najwspanialszym kraju na świecie, nie przypadkiem po dwóch tysiącach lat przyszedłem właśnie do was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Flucky Re: Ukochany kraj IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:52 Wiesz za co niekturzy nie tolerują takich jak Ty? Za to, że jak się chorobę nazwie chorobą to jest awantura, a jak Ty i Tobie podobni obrażacie czyjeś uczucia religijne to Waszym zdaniem wszystko jest OK. W swoich wątkach obrazasz te uczucia i to bardzo poważnie. Jesteś fanatykiem tylko poglądy masz inne niż ci a których się nabijasz. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Nie martw się, religia to jeszcze nie choroba... 28.11.06, 19:05 Ale za ortografię to należałoby Ci okazać skrajną nietolerancję i odesłać do podstawówki (zakładając, że kiedykolwiek w niej byłeś). Z czym do ludzi? Niepiśmienni ciemni obywatele 4-tej RP zaczynają terroryzować wszystkich swoimi napęczniałymi uczuciami religijnymi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Nie martw się, religia to jeszcze nie choroba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:40 jestem katoliczką, ale to wcale nie oznacza, że fanatykiem. powinniście sami posłuchać tego, co mówicie...dokąd ten świat zmierza? "rodzina" dwóch pedałów i biednego, bezbronnego, adoptowanego dziecka, które zostało potraktowane, jak zabawka, która ma ładnie pasowac do obrazka szczęśliwej rodziny XXI wieku, to jest tolerancja?? operacje zmiany płci...co to za tolerancja?? jeżeli to jest wolność, cos, co daje szczęście człowiekowi, to chcę wam przypomnieć, że podobna sytuacja miała miejsce zaraz przed upadkiem Starożytnego Egiptu. Sodoma i gomora. Jesteśmy kochani na dobrej drodze do samodestrukcji... Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d W NY funkcjonuje to od dawna! 28.11.06, 20:10 Phi, wielka mi rzecz - zatwierdzili stan istniejący w przepisach! Przecież z 54% populacji metropolii nowojorskiej wygląda dokładnie jak ta(en) pan(i) ze zdjęcia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Jak to nie jest fanatyzm, to jak wyglądają... 29.11.06, 11:13 ...katoliccy fanatycy? Już się boję. Badania naukowe potwierdzają, że nie ma żadnego znaczenia, jakiej płci osoby wychowują dziecko. W rodzinie homoseksualnej dziecko otrzyma o wiele lepsze wychowanie i edukację niż w sierocińcu. A sam proces adopcji zapewnia, że tylko najlepsze pary homo będą się mogły zając dziećmi, a nie jak u hetero - gdzie nie tylko ci, którzy chcą i potrafią, ale i ci zbyt głupi żeby kupić prezerwatywę mają potomstwo. Czy samotnym matkom i ojcom też byś zabierała dzieci, żeby nie miały jednopłciowych wzorców? Czy może przymusowo wszystkich wyswatasz? Po znaczenie słowa tolerancja odsyłam do sjp.pwn.pl . Co do jednego się zgadzam - wy katolicy jesteście na drodze do samodestrukcji. Jeśli lubisz porównania historyczne: Tak jak Aztecy - zamiast zauważyć, co się dzieje w świecie tylko popadacie coraz głębiej w swoje obrzędy. Odpowiedz Link Zgłoś
olsen.pl Re: Jak to nie jest fanatyzm, to jak wyglądają... 29.11.06, 12:29 pkrehbiel napisał: > Badania naukowe potwierdzają, że nie ma żadnego znaczenia, jakiej > płci osoby wychowują dziecko. Głównie zależy to od tego, kto takie badania sponsoruje. :) > W rodzinie homoseksualnej dziecko otrzyma o wiele lepsze > wychowanie i edukację niż w sierocińcu. W KAŻDEJ normalnej rodzinie - gdzie ludzie umieją żyć i się kochać. Naprawdę wydaje Ci się, że w związki jednopłciowe to czysta sielanka i nie ma tam przemocy, kłótni, zdrad, alkoholu itp.? Ten mit został już dawno obalony. > a nie jak u hetero Nie bój się, będzie też jak u hetero, a może i gorzej - to tylko kwestia czasu, zwiększenia się popularności związków homoseksualnych i siłą rzeczy zmniejszenia kontroli nad nimi. Bo ludzie są zawsze tacy sami. > Co do jednego się zgadzam - wy katolicy jesteście na drodze > do samodestrukcji. Jesteś chłopcze takim wzrorem tolerancji, że aż się płakać chce - ze śmiechu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jalowiec Re: Jak to nie jest fanatyzm, to jak wyglądają... IP: *.canea.com.pl 29.11.06, 14:02 > Badania naukowe potwierdzają, że nie ma żadnego znaczenia, jakiej płci osoby > wychowują dziecko. a w jakim sensie nie ma znaczenia - hę? kompleksowo czy mowa o jakiejś wąskiej działce typu seksualnośc? bo widzisz - dziecko powinno miec Matkę i Ojca - każde inne rozwiazanie to juz nieszczeście...i chocbys nie wiem jak zaklinał rzeczywistośc to tego nie zmienisz... > najlepsze pary homo będą się mogły zając dziećmi, a nie jak u hetero - gdzie > nie tylko ci, którzy chcą i potrafią, ale i ci zbyt głupi żeby kupić > prezerwatywę mają potomstwo. cheche - tak to juz jest urzadzone - i to jet wada motoru gdzie tłok zamiast w cylindrze pracuje w rurze wydechowej - to może i motor Postępu jest - ale jak widzisz Postep nie daje rady... > Czy samotnym matkom i ojcom też byś zabierała dzieci, żeby nie miały > jednopłciowych wzorców? Czy może przymusowo wszystkich wyswatasz nie, nie zabiorę - ale nie mówię że to dobry dla Dzieci układ - rozumiesz już? > Po znaczenie słowa tolerancja odsyłam do sjp.pwn.pl . ja tam wole Kopalińskiego - tam definicja zaczyna sie od "wyrozumiałośc" - jestem dla swoich dzieci wyrozumiały, a jakże - ale to nie znaczy że im na wszystko pozwalam... zresztą zawsze warto zapoznac się z etymologią (o czym twoje źródło milczy taktownie) a tam mamy: "Etym. - łac. tolerantia - cierpliwość, wytrwałość od tolerare - wytrzymywać, znosić". ja rozumiem, że słowa ewoluuja - a jakże - najbardziej dzięki lewakom - rewolucja z barykad przeniosła sie do warstwy jezykowej - zatem tolerancja to już "...filia"; > Jeśli lubisz porównania historyczne: Tak jak Aztecy - zamiast zauważyć, co się > dzieje w świecie tylko popadacie coraz głębiej w swoje obrzędy. przecignąłeś chyba wypowiadacza forumowego Jeloła - on zrównał tzw. kulture gejowską z Majami (nie chodzi o RÓŻowe Vice;-)) ja wiem że powiedziec mozna wszystko - tak tak to najwieksza z zasług lewacta i rewolty żabowej - osobna kwestia jest czy wypowiadana fraza ma siw jakkowiek do rzeczywistości... Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Badania "naukowe" 29.11.06, 16:18 pkrehbiel napisał: > Badania naukowe potwierdzają, że nie ma żadnego znaczenia, jakiej płci osoby > wychowują dziecko. Te badania "naukowe" potwierdzaja, ze komuna wiele sie nie roznila od innych systemow. Odpowiedz Link Zgłoś
kryszal87 Re: Nie martw się, religia to jeszcze nie choroba 28.11.06, 23:14 Ty za to piszesz co najmniej wspaniale...a to nie jest terroryzm tylko obrona. Jednocześnie obrona najważniejszych cnót, na których powstała wolna Polska. Jeśli uważasz, że gdy jesteś "na topie" będąc zwolennikiem tego wszystkiego -nie jesteś ciemny, a rasa tradycjonalistów to idioci to pomyśl najpierw nad sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
brite Hmmmm.... 28.11.06, 20:35 "krok w kierunku oddzielenia anatomii od tego, co naprawdę czyni człowieka kobietą lub mężczyzną" ummm... czyli od czego? Fizjologii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm, hmm... Re: Hmmmm.... IP: *.chello.pl 28.11.06, 23:00 Psychicznie jestem mieszkańcem planety Xenomorphes w gwiadozbiorze Wężownika. Jako gatunek wyższy żądam bezwzględnego posłuchu od wszystkich przedstawicieli pseudorozumnego gatunku zamieszkującego przypadkowo planetę Ziemia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajcie spokoj Re: A opinia moich kapłanów? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 28.11.06, 20:56 Dla niektorych kazdy artykul jest dobry zeby opluc Polske. Szkoda ze sra..ie tam gdzie jecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czescjacek Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:14 czemu nie, tylko warto pamiętać że kozice górskie raczej są pozbawione praw obywatelskich. niestety są objęte ochroną gatunkową, ale zachęcam do zostania bażantem, możemy się umówić na wspólne polowanko :) Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 19:45 maly kaziu napisaL/LA: a ja chce zeby mnie uwazano za kozice gorska. niby czemu nie?, czuje sie kozica i to jest dyskryminacja ze mam dokumenty wystawione jako czlowiek. ps. plec kozicy obojetna...aby tylko byla kozica... na poczatek proponuje skateboard (wiem co czujesz, ja na szczescie przytylem) Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 15:03 "Słyszałem już o przypadku rzekomego transgenderysty podającego się w swoim miejscu pracy za "kobietę w ciele mężczyzny" i jednocześnie lesbijkę, którego wyprowadzono z damskiej ubikacji, ponieważ składał przebywającym tam paniom propozycje natury seksualnej - opowiada dr Paul McHugh, członek Rady Bioetyki przy Prezydencie Stanów Zjednoczonych i dziekan Wydziału Psychiatrii na Uniwersytecie Johna Hopkinsa. Naukowiec dodaje, że wspomniany mężczyzna odebrał usunięcie go z toalety jako wielką niesprawiedliwość, ponieważ uważał swoje zachowanie za zupełnie normalne i mieszczące się w granicach obowiązującego prawa uznającego i chroniącego wszystkie orientacje seksualne i rodzaje płci, jakie sobie przypisywał." czyzby chodzilo o pewnego wloskiego pseudo-polityka, oczywiscie lewicowego... ;-) moim zdaniem pozostawienie formalnej decyzji o plci w gestii samych zainteresowanych jest lekka przesada... poza znikoma iloscia osob o faktycznych zaburzeniach sa cale rzesze glupkow, ktorym wydaje sie, ze fajnie bedzie pobyc dla odmiany plcia przeciwna... z reszta w USA sa np. ludzie-"koty" z zoperowanymi uszami, ogonami, kocimi wasami itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czescjacek Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:15 tylko unigenderowe kible mogą nas uratować przed upadkiem cywilizacji Zachodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:42 tylko patrzeć, aż zaleje nas fala arabów. A mamy tak piękna tradycję;( Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 15:04 hubert5552 napisał: > Wyobrazcie to sobie w Polsce :) Chyba za sto lat, jak przestaniemy w koncu > uwazac, ze homoseksualizm to przestepstwo :))) nie wiem kto uwaza homoseksualizm za przestepstwo, moze ty... Odpowiedz Link Zgłoś
malolat.87 Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 17:08 to jest temat na wątek o 1000 postach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddfgs Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:06 Reg: Furthermore, it is the birthright of every man — Stan: Or woman. Reg: Why don't you shut up about women, Stan? You're putting us off. Stan: Women have a perfect right to play a part in our movement, Reg. Francis: Why are you always on about women, Stan? Stan: I want to be one. Reg, Francis: What? Stan: I want to be a woman. From now on, I want you all to call me "Loretta". Reg: Wha'? Loretta: It's my right as a man. Judith: Well, why do you want to be Loretta, Stan? Loretta: I want to have babies. Reg: You want to have babies?! Loretta: It's every man's right to have babies if he wants them. Reg: But... you can't have babies. Loretta: Don't you oppress me! Reg: I'm not oppressing you, Stan, you haven't got a womb! Where's the fetus gonna gestate? You gonna keep it in a box? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipoliciak Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.elartnet.pl 28.11.06, 15:10 mocne! co to? :) Odpowiedz Link Zgłoś
feenstra Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 15:14 Life of Brian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.chello.pl 28.11.06, 16:07 Reg: Furthermore, it is the birthright of every man — Stan: Or woman. Reg: Why don't you shut up about women, Stan? You're putting us off. Stan: Women have a perfect right to play a part in our movement, Reg. Francis: Why are you always on about women, Stan? Stan: I want to be one. Reg, Francis: What? Stan: I want to be a woman. From now on, I want you all to call me "Loretta". Reg: Wha'? Loretta: It's my right as a man. Judith: Well, why do you want to be Loretta, Stan? Loretta: I want to have babies. Reg: You want to have babies?! Loretta: It's every man's right to have babies if he wants them. Reg: But... you can't have babies. Loretta: Don't you oppress me! Reg: I'm not oppressing you, Stan, you haven't got a womb! Where's the fetus gonna gestate? You gonna keep it in a box? Monty Python jest najlepszy :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 15:07 Nie wiem kiedy przectaniecie Hubercie. W kazdym razie nie przestepstwo tylko dewiacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipoliciak Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.elartnet.pl 28.11.06, 15:08 coraz większe postępy postępu! brawo! a tak serio - czy świat już zupełnie zwariował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc.baren To jakiś ponury żart ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:14 Absurd niepojęty. Czy jest jego jakaś granica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 15:17 a komus to szkodzi? Co za roznica co ktos ma w dowodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 15:23 To ze np. taki facet bedzie nagabywal kobiety, w miejscach gdzie tylko one powinny miec dostep i gwarancje dyskrecji (np. toaleta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:03 aha, a bez tego nie moze nagabywac? Bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 16:09 Jak jestes tam leganie to nikt cie stamtad nie ma prawa wyrzucic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:12 ale molestowanie jest nielegalne. Wiec za to mozna wywalic. Na tej zasadzie nie powinno sie sprzedawac nozy, bo mozna kogos skaleczyc. Swoja droga nie jestem pewien, czy sa przepisy prawne regulujace kto moze znajdowac sie w damskiej toalecie. Znasz podstawe prawna? Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 16:22 Nagabywanie nie jest molestowaniem. Zreszta jako kobieta mogl po prostu 'podejmowac konwersacje'. > Swoja droga nie jestem pewien, czy sa przepisy prawne regulujace kto moze > znajdowac sie w damskiej toalecie. Znasz podstawe prawna? No nie zartuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:25 jasne, a co to jest molestowanie? Lesbijka tez nie moze molestowac. Czy uwazasz, ze gej bardziej pasuje do meskiej, czy damskiej toalety? > > Swoja droga nie jestem pewien, czy sa przepisy prawne regulujace kto moze > > znajdowac sie w damskiej toalecie. Znasz podstawe prawna? > > No nie zartuj. nie zartuje, jestem ciekaw. Jest taka? Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 16:41 Napisalem 'To ze np. taki facet bedzie nagabywal kobiety, w miejscach gdzie tylko one powinny miec dostep i gwarancje dyskrecji (np. toaleta)' Ty sie czepiles molestowania. Co do podsawy prawnej to naprawde nie rob sobie jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:48 a co to jest nagabywanie? Jak uciazliwe, to podpada pod molestowanie. > Co do podsawy prawnej to naprawde nie rob sobie jaj. powaznie pytam. Bo pisales, ze bedzie mial prawo, a teraz nie ma. Wiec jestem ciekawy, czy to jest prawnie uregulowane, czy tylko umowa spoleczna... Dodatkowo nie odpowiedziales, czy wolalbys, zeby gej byl z Toba w toalecie, czy w damskiej? A lesbijka? Co jezeli lesbijka w damskiej toalecie bedzie nagabywac inne panie? Mozna ja wyrzucic? Swiat jest bardziej kolorowy niz Ci sie wydaje :). A sprowadznenie wszystkiego do problemu toalet jest troche niepowazne. Tutaj, w Belgii, jest sporo koedukacyjnych (a w Polsce tez sie zdarzaja) i jakos ludzie sobie radza. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 16:53 Napisalem 'NP. w toalecie'. Jesli nie rozumiesz to NP. znaczy 'NA PRZYKLAD'. To ty sprowadziles sprawe do molestowania i toalety. Co do podstawy prawnej to musisz przesledzic czy w NY byly jakies orzeczenia sadow w tych sprawach i zastanowic sie czy mowi ci cos termin 'prawo zwyczajowe'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:56 > Co do podstawy prawnej to musisz przesledzic czy w NY byly jakies orzeczenia > sadow w tych sprawach i zastanowic sie czy mowi ci cos termin 'prawo >zwyczajowe bardziej bylem ciekaw polskiej sytuacji. Skoro to tylko prawo zwyczajowe, to mozna je lamac bez konsekwencji i nikt nie ma prawa mnie z damskiej toalety wyrzucic :). Poza tym chyba zdajesz sobie sprawe, ze obecnie mozna zmienic plec i wchodzic w zgodzie z prawem zwyczajowym do innej niz dotychczas toalety? Wiec od problemu nie uciekniesz. Poza tym nie odpowiadasz na moje pytanie juz po raz drugi ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 18:29 Jesli chodzi ci o pytanie: Dodatkowo nie odpowiedziales, czy wolalbys, zeby gej byl z Toba w toalecie, czy w damskiej? Nie chodzi o to co ja bym wolal tylko czy to jest facet czy nie. A lesbijka? Co jezeli lesbijka w damskiej toalecie bedzie nagabywac inne panie? Mozna ja wyrzucic? Nie wiem, za to wiem ze facet nie ma wstepu do damskiej toalety nigdzie na swiecie. Skoro to tylko prawo zwyczajowe, to > mozna je lamac bez konsekwencji i nikt nie ma prawa mnie z damskiej toalety > wyrzucic :). Od kiedy prawo zwyczajowe mozna lamac bez konsekwencji? Prawodawstwo sie klania. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Prawo zwyczajowe w Polsce można łamać... 28.11.06, 19:07 ...od jakichś 70 lat - od kiedy przestało obowiązywać. Polecam lekturę Konstytucji. Już teraz, będąc facetem, mogę wchodzić do damskich toalet do woli. Jedyną sankcją byłoby uznanie mnie za chama. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Prawo zwyczajowe w Polsce można łamać... 28.11.06, 20:13 W Polsce nawet konstytucja nie jest zrodlem prawa, bo Polska nie jest panstwem prawa. Rozmawiamy o NY, a tam jest troche inny system. Common law o ile dobrze pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Prawo zwyczajowe w Polsce można łamać... IP: *.30-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.11.06, 21:48 wyraznie pytalem o Polske i dziekuje przedpiscy, ze potwierdzil moje przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Prawo zwyczajowe w Polsce można łamać... 28.11.06, 22:09 Ok, a napisz do czego potrzebne ci byly regulacje prawne dotyczace toalet damskich i meskich w Rzeczypospolitej Polskiej? Jakie to ma znaczenie dla meritum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Prawo zwyczajowe w Polsce można łamać... IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 22:59 meritum bylo takie (Twoj post): -------------------------------------------------------------------------------- To ze np. taki facet bedzie nagabywal kobiety, w miejscach gdzie tylko one powinny miec dostep i gwarancje dyskrecji (np. toaleta) -------------------------------------------------------------------------------- skoro moze juz teraz bezkarnie, to argument kiepski. Poza tym zapominasz, ze to jednak nie jest facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: To jakiś ponury żart ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:47 dla nich powinny być osobne kible, indywidualne. a swoją drogą, to, że jeszcze takich nie ma, to przejaw dyskryminacji...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
metokard Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 17:12 > To ze np. taki facet bedzie nagabywal kobiety, w miejscach gdzie tylko one > powinny miec dostep i gwarancje dyskrecji (np. toaleta) nie wiedzialam, ze zeby wejsc do toalety, trzeba sie legitymowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 18:31 A kto powiedzial ze trzeba? Tez potrafisz sie ograniczyc do toalety? Nie potrafisz sobie nic innego wyobrazic. Dalem prosty przyklad zeby ludzie zrozumieli, ale nie sadzilem ze z was az takie prostaki. Odpowiedz Link Zgłoś
critic Nie bądź idiotą... 28.11.06, 18:20 Najpierw musiałby przez dwa lata zachowywać się jak kobieta, ubierać jak kobieta, no i przedstawić opinie psychologów, potwierdzające, że wewnątrz męskiego ciała jest kobietą. Szkoda zachodu dla "nagabywania kobiet w miejscach do których tylko one powinny mieć dostęp". No ale jak widać prymitywom tylko jedno w głowie. Gdzie ta cywilizacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha czytales Re: Nie bądź idiotą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:27 ja juz jestem kobieta :P cywilizowany homo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jul Re: To jakiś ponury żart ? IP: *.aster.pl 28.11.06, 22:24 to nie jest facet - zrozum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: 150.254.206.* 28.11.06, 15:23 Transgenderystow nalezy leczyc i tyle. Przy okazji pytanie do lewicy: Czy schizofrenik, ktoremu sie wydaje, ze jest Napoleonem ma prawo zmienic imie i nazwisko na Napoleon Bonaparte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenna Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: 193.59.173.* 28.11.06, 15:31 palma to tobie bije. leczyć należy choroby i osoby z takim mentalnym spaczeniem jak twoje. transseksualizm to nie katar. leczyć dałoby się to tylko chyba przez wycięcie mózgu;) Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! 28.11.06, 15:36 Marginalne dewiacje i choroby nie powinny zmuszac spoleczenstwa do zmiany zasad spolecznego wspolzycia. Lewicy naprawde bije palma, a leczyc poninnas sie ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopsiup Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:41 A skąd wiesz, że Xenna to nie facet? Stary co się łamiesz. Za 20 lat wpiszemy sobie do papierów, że jesteśmu z planety Melmak i będziemy mogli się odmelować z tej planety niewiedzieć czemu nazywaną Ziemią. A własnie - zmieńmy jej nazwę na Dewiacja. Planeta Dewiacja - cool :D Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Wy nie wiecie co to zyc w strachu i byc przesladow 28.11.06, 15:51 anym!!! Ja sie urodzilem jako kurczak i przez wiekszosc zycia ktos chcial mnie zdekapitowac tylko za to kim jestem!!! Wydaje mi sie wiec ze moje zdanie powinno byc w tej kwestii wazniejsze od waszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Zglos sie do lewicy IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:22 Jacys Zieloni i Feministki na pewno dadza Ci paszport kurczaka i kaza dawac ziarno ze pieniadze podatnika :) Poczekaj jeszcze kilka lat i palma im tak odwali, ze napewno tak sie skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: *.ichf.edu.pl 28.11.06, 16:38 Za 20 lat to będziesz wybijał głową dziurę w podłodze albo ci zrobią kęsim i utna główkę za obrazę proroka. Tym się niestety kończą wszelkie zabawy w dekadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hekate Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: *.derbynet.pl 28.11.06, 20:41 Super post:))) Spłakałam się ze śmiechu:) Zgadzam się z każdym słowem przedmówcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RQD Prawicowe zakapiory=zacofanie buractwo prostactwo IP: *.aster.pl 28.11.06, 21:41 Jednostki które nie umieją się efektywnie przystosowywać do nowych zjawisk społeczno kulturowych jako mniej inteligentne ulegną nieuchronnej marginalizacji! Prawicowo - katolicki światopogląd to przyczyna niedorozwoju tego kraju Wasze wnuki będą się z was śmiały A wasze dzieci będą was przeklinać! Przeproście i Spier...! Odpowiedz Link Zgłoś
kryszal87 Re: Prawicowe zakapiory=zacofanie buractwo prosta 28.11.06, 23:36 Ja na pewno nie uważam się na człowieka mniej inteligentnego niż inni, i mam do tego solidne podstawy których nie będę tutaj wymieniał. Jednocześnie nie potrafię się dostosować to tych chorych zmian chociaż na tym świecie żyję dopiero od kilkunastu lat. Powodem tego jest zapewne to, że w przeciwieństwie do tych niby inteligentów którzy zwykle żyją biernie i pusto ja zastanawiam się często nad swoim życiem. A wnuki będą się ze mnie śmiały pewnie dlatego, że niemyślącej masy jest zwykle nieco więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moorgana Xenna-ty masz spaczony mózg IP: *.ocean.univ.gda.pl 28.11.06, 15:48 Przez takich jak ty niedługo normalny, heteroseksualny człowiek będzie uważany za odstępstwo a normą będą pedały całujące się w tramwajach, zboki poprzebierane za kobiety a z czasem zoofile i inne oszołomy. TO SĄ ZBOCZEŃCY i nikt mi nie wmówi, że jak się facet z facetem bzyka to jest to normalne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: Xenna-ty masz spaczony mózg IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 15:56 bo to nie jest normalne, jakby było to juz dawno Natura by wyszła naprzeciw wymaganiom Procedru - a póki co z dupiszcza nie leje się wazelina... pozdrawiam rozsądnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Flucky Re: Xenna-ty masz spaczony mózg IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:57 Zapomniałeś o pedofilach. Kiedyśi to będzie dozwolone. Przecież jesteśmy postępowi, no nie? Wiem jedno, na tym Świecie już nic się kupy nie trzyma... A raczej głównie kupy się trzyma. Fuu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Uwazaj na lewice IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:24 Nie mow tego glosno, bo za 10 lat zamkna Cie w obozie reedukacyjnym. Juz w tej chwili w Kanadzie za to, co napisales mozesz wyladowac w wiezieniu. A poza tym, to lewica mowi o sobie, ze jest tolerancyjna i sprzeciwnia sie cenzurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Uwazaj na lewice IP: *.aster.pl 28.11.06, 21:48 Nietolerancyjni uniemozliwiają wprowadzenie zasad tolerancji i powinni byc wyeliminowani ze społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rexhunt BRAWO! dobrze napisane! IP: 80.55.145.* 28.11.06, 19:59 popieram normalnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: BRAWO! dobrze napisane! IP: *.aster.pl 28.11.06, 21:46 Pierd... tradycjonalistów! Pisuary na Madagaskar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: won-parszywcu [...] IP: *.aster.pl 28.11.06, 21:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE HE 28.11.06, 16:04 Gość portalu: xenna napisał(a): >palma to tobie bije. leczyć należy choroby i osoby z takim mentalnym spaczeniem >jak twoje. transseksualizm to nie katar. leczyć dałoby się to tylko chyba przez >wycięcie mózgu;) Lewicowcy i powyższa kobieta (feministka?) nie pojęli jeszcze jaki będzie PIERWSZY efekt dowolności wpisywania sobie płci ? Gdyby nie podpowiedzi mądrzejszych anty-lewicowców, lewica przegłosowałaby temat i wpadła we własne sidła, tak samo jak było z wprowadzaniem komunizmu. A jaki byłby pierszy efekt ? Ano, taki, że zawody sportowe byłyby tylko męskie i ... transwesytów - kobietom wstęp wzbroniony. Dlaczego wzbroniony ? Ano z prostego faktu, że spośród pierwszej setki mistrzów w danej dziedzinie sportowej (w tym, bilard, szachy, brydż itd.) są zawsze sami mężczyźni, nawet jeśli mieliby amputowane, na własną prośbę, narządy płciowe. Z znowu byłby cyrk lewicowy tworzenia dyscyplin dla "3-ciej płci" (dwie pierwsze w sporcie byłyby zajęte, he he), czyli dla biologicznych kobiet. Identycznie jak teraz lewactwo tworzy cyrk "praw" dla związków homoseksualnych. Po co jakieś "prawa" i specjalne ustawy o małżeństwach homoseksualnych, jeśli do zabezpieczenia majątkowego rozpadającego się związku wystarcza umowa cywilna z podpisem notariusza ? Ano po to, bo lewicowa hołota wprowadziła setki lewicowych bzdur, typu dziedziczenie państowej emerytury po mężu i nie można dogadać się z prywatną firmą ubezpieczeniową, bo przymus płacenia jest na państową emeryturę. Podobnie z odwiedzinami w państowym szpitalu. Podobnie z setkami głupich, lewicowych zapisów, które tworzą dla samego lewactwa nastepne problemy przy następnych "szczęśliwych" pomysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:10 To po co w ogole malzenstwa? Zlikwidowac i od razu jaka oszczednosc. > Ano z prostego faktu, że spośród > pierwszej setki mistrzów w danej dziedzinie sportowej (w tym, bilard, szachy, > brydż itd.) nie wiem jak w innych dyscyplinach, ale co do szachow nie masz racji. Poza tym mozna to uregulowac przepisami dla konkretnych dyscyplin. Jest to probem marginalny. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE 28.11.06, 16:27 Gość portalu: yeellow napisał(a): > To po co w ogole malzenstwa? Zlikwidowac i od razu jaka oszczednosc. A ja w pewnym czasie chciałem mieć małżeństwo i założyłem rodzinę i lewactwu wara od tego, że dwie osoby płci przeciwnej tego chcą. Nawet jeśliby jakiś wszechmocny lewak zlikwidował prawną możliwość małżeństwa, to ja z wybraną kobietą i miliony nam podobnych, tworzyliby sobie własne ceremonie małżeńskie, do ochrony prawnej po rozwodzie wykorzystywałoby się zwykłe prawo cywilne z umową cywilną i miliony par olewałyby rządzącego lewaka od góry do dołu (o ile lewak jak to lewak, nie zaczałby wtrącać do obozów koncentracyjnych za widzimisie). Dlaczego pary homosiów RZEKOMO nie potrafią olać rządzącego "prawaka" i tworzyć własne związki wg własnego uznania ? Potrafią, potrafią, tyle, że lewicowej hołocie, która próbuje kaperować homoseksualitów nie w smak indywidualne załatwianie tematu przez tysiące homosiów nienagłasniających swoich związków i piep..rzą o "dyskryminacji", bo lewactwo che zdobyć "punkty". > > Ano z prostego faktu, że spośród > > pierwszej setki mistrzów w danej dziedzinie sportowej (w tym, bilard, szachy > > brydż itd.) >nie wiem jak w innych dyscyplinach, ale co do szachow nie masz racji. Mam rację - Ty nie masz racji. Chcesz podać kontrargument, to przytocz nazwisko kobiety, która wygrywała z Karpowem, Kasparowem lub najbardziej znanymi szachistami-mężczyznami. Tu nie chodzi o żadną wojnę płci, tylko o realia. > Poza tym mozna to uregulowac przepisami dla konkretnych dyscyplin. Jest to > probem marginalny. No właśsnie o tym napisałem wcześniej, że gdyby nie mądrzejsi, wówczas lewicowi ustawodawcy już ustanowiliby, że każdy ma prawo sobie wpisać jaką płeć chce i zawody sportowe byłoby przez pierwsze lata tylko w dyscyplinach mężczyn i transwestytów, a potem ... ustanowionoby zawody odrębne dla "trzeciej" płci, czyli dla biologicznych kobiet, które już byłyby dokładnie sprawdzane czy są biologicznymi kobietami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:30 > Mam rację - Ty nie masz racji. > Chcesz podać kontrargument, to przytocz nazwisko kobiety, która wygrywała z > Karpowem, Kasparowem lub najbardziej znanymi szachistami-mężczyznami. Tu nie > chodzi o żadną wojnę płci, tylko o realia. Polgar. Byla w czolowce meskich szachistow (a pisales o pierwszej setce). Wiec nie masz racji. Tak jak i w innych sprawach, chociaz wydaje Ci sie, ze wszystkie rozumy zjadles. > ustawodawcy już ustanowiliby, że każdy ma prawo sobie wpisać jaką płeć chce i > zawody sportowe byłoby przez pierwsze lata tylko w dyscyplinach mężczyn i > transwestytów, a potem ... ustanowionoby zawody odrębne dla "trzeciej" płci, > czyli dla biologicznych kobiet, które już byłyby dokładnie sprawdzane czy są > biologicznymi kobietami. juz teraz sa z tym problemy, ale co Ty mozesz o tym wiedziec. Wystarczy, ze jestes pewnym swego, jak w cytacie powyzej. Nadete bufony sa najsmieszniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE 28.11.06, 16:42 Gość portalu: yeellow napisał(a): > > Karpowem, Kasparowem lub najbardziej znanymi szachistami-mężczyznami. Tu > > nie chodzi o żadną wojnę płci, tylko o realia. >Polgar. Byla w czolowce meskich szachistow (a pisales o pierwszej setce). Nawet nie chce mi się sprawdzać ogólnych wyników. Wśród pierwszej setki fizyków też zdarzyła się jedna kobieta - Maria Skłodowska- Curie. Ostatni raz było to 100 lat temu. Przypuśćmy, że udowodniłeś, że raz na kilka lat do takiego "nowoczesnego" sportu oprócz mężczyzn i transwestytów weszłaby jedna kobieta. Mnie dalej bawi, że jako prawdziwy lewicowiec nie chcesz się chyłkiem i natychmiast wycofywać z pomysłu "wolności wpisywania płci". > Wiec nie masz racji. Tak jak i w innych sprawach, chociaz wydaje Ci sie, ze > wszystkie rozumy zjadles. A ten przytoczył jeden przykład, że do pierwszej setki sportowej wejść mogłaby prawdziwa kobieta i już zadowolony i nie czuje zagorożenia dla ideii lewicowej (prawdziwi lewicowi towarzysze już rozstrzelaliby cię za słabą "czujność rewolucyjną"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:53 > Przypuśćmy, że udowodniłeś, że raz na kilka lat do takiego "nowoczesnego" > sportu oprócz mężczyzn i transwestytów weszłaby jedna kobieta Blad, udowodnilem na razie, ze sie mylisz, chociaz wydaje Ci sie, ze masz racje. Mam nadzieje, ze da Ci to do myslenia. >Mnie dalej bawi, że jako prawdziwy lewicowiec Tutaj zdradzasz sie slaboscia umyslu, ktora kaze Ci klasyfikowac wszystkich rozmowcow odmiennych pogladow jako "prawdziwych lewicowcow". >nie chcesz się chyłkiem i natychmiast wycofywać z > pomysłu "wolności wpisywania płci". to nie moj pomysl, wiec nie mam sie z czego wycofywac. Msci sie brak logicznego myslenia i precyzji wypowiedzi. A pomysl jak pomysl, mnie nie przeszkadza. > A ten przytoczył jeden przykład w kolejnym poscie jest jeszcze prawny. Napisales z wielka pewnoscia, ze masz racje, a ja sie myle. Zamiast potulnie odszczekac dalej sie wymadrzasz. >i nie czuje zagorożenia dla ideii lewicowej > (prawdziwi lewicowi towarzysze już rozstrzelaliby cię za słabą "czujność > rewolucyjną"). A Ty jestes syndykalistycznym faszysta i druhowie odeslaliby Cie na front wschodni. Tez umiem wczuc sie w Twoj absurdalny humor. Chcesz kontynuowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Myslenie nie boli IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:30 "Blad, udowodnilem na razie, ze sie mylisz, chociaz wydaje Ci sie, ze masz racje. Mam nadzieje, ze da Ci to do myslenia." Jeden jedyny wyjatek. I tak Polgar nigdy nie wygrywala z mezczyznami z czolowki. Powolywanie sie na Polgar to jak proba udowodnienia, ze wszy potrafia latac, bo jedna wesz uczepila sie golebia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Myslenie nie boli IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:51 > Jeden jedyny wyjatek. I tak Polgar nigdy nie wygrywala z mezczyznami z > czolowki klamiesz. Poza tym rozmowca pytal o jeden, jedyny wyjatek. A czolowke zdefiniowal dosc szeroko. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek każdą sprawę LEWAKom,po kolei należałoby tłumaczyć 28.11.06, 16:52 Gość portalu: yeellow napisał(a): > > Mam rację - Ty nie masz racji. > > Chcesz podać kontrargument, to przytocz nazwisko kobiety, która wygrywała > > Karpowem, Kasparowem lub najbardziej znanymi szachistami-mężczyznami. Tu > > nie chodzi o żadną wojnę płci, tylko o realia. >Polgar. Byla w czolowce meskich szachistow (a pisales o pierwszej setce). >Wiec nie masz racji. Tak jak i w innych sprawach, chociaz wydaje Ci sie Ej, amtołku, matołku. Oto cała lewica, nawet sprawdzić niczego nie potrafi. Gdzie widzisz kobiece imię wśród niekwestionowanych mistrzów Świata ? I tak każdą sprawę lewakom, po kolei należałoby tłumaczyć. pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostwa_%C5% 9Bwiata_w_szachach#Niekwestionowani_mistrzowie_.C5.9Bwiata Lista mistrzów świata Niekwestionowani mistrzowie świata Wilhelm Steinitz, 1886 -1894 Emanuel Lasker, 1894-1921 Jose Raul Capablanca, 1921-1927 Aleksander Alechin, 1927-1935 i 1937-1946 Max Euwe, 1935-1937 Michaił Botwinnik, 1948-1957, 1958-1960 i 1961-1963 Wasilij Smysłow, 1957-1958 Michaił Tal, 1960-1961 Tigran Petrosjan, 1963-1969 Borys Spasski, 1969-1972 Robert Fischer, 1972-1975 Anatolij Karpow, 1975-1985 Garri Kasparow, 1985-1993 Władimir Kramnik, od 2006 Mistrzowie świata PCA Garri Kasparow, 1993-2000 Władimir Kramnik, od 2000. Mistrzowie świata FIDE od 1993 roku Anatolij Karpow, 1993-1999 Aleksander Chalifman, 1999-2000 Viswanathan Anand, 2000-2002 Rusłan Ponomariow, 2002-2004 Rustam Kasimdżanow, 2004-2005 Weselin Topałow, 2005-2006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: każdą sprawę LEWAKom,po kolei należałoby tłum IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:57 czy jako syndykalistyczny faszysta nie widzisz roznicy miedzy mistrzem swiata, a pierwsza setka? Klamczuszku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Wez mu wytlumacz jeszcze jedna rzecz IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:33 Ciekawe, dlaczego ten lewak nazywa Ciebie "syndykalistycznym faszysta". "syndykalistyczny" - czyli zwolennik zwiazkow zawodowych, a wiec lewak. "faszysta" to nic innego jak narodowy socjalista, czyli tez lewak. Przypomina mi to czarnych w USA, ktorzy jak chca sobie ublizyc, to nazywaja sie nawzajem "czarnuchami" (nigger). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Wez mu wytlumacz jeszcze jedna rzecz IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:58 juz Ci wyjasnilem w innym poscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey H Co was wszyscy inni obchodza martwcie sie o siebie IP: *.range81-158.btcentralplus.com 28.11.06, 16:19 pisze do darr.darka i innych madrych, martwcie sie o siebie a nie o czyjes problemy z identyfikacja plci, tak naprawde waszym problemem jest to ze chcecie nagiac swiat tak zeby pasowal do waszych wyobrazen a jak wam sie to nie uda to biadolicie jakie to rozpasanie panuje w swiecie bo ludzie zmieniaja plec olaboga, czy ktos was prosil zebyscie byli czyims sumieniem ?? ktokolwiek?? i to wy macie problem a nie Ci ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie sie o s 28.11.06, 16:34 Gość portalu: Casey H napisał(a): >pisze do darr.darka i innych madrych, martwcie sie o siebie a nie o czyjes >problemy z identyfikacja plci, tak naprawde waszym problemem jest to ze chcecie >nagiac swiat tak zeby pasowal do waszych wyobrazen a jak wam sie to nie uda to >biadolicie jakie to rozpasanie panuje w swiecie bo ludzie zmieniaja plec >olaboga, czy ktos was prosil zebyscie byli czyims sumieniem ?? ktokolwiek?? i t >wy macie problem a nie Ci ludzie Chłopie, ja jestem liberałem - konserwatywnym, a nie "nowoczesną" odmianą socjalistycznego "liberała". To oznacza, ze guzik mnie obchodzi co Ty i Tobie podobni robią, byle nie wkraczać na moje i mnie podobnych podwórko. Chcecie wybaczać swoim zbrodniarzom ? Da się to załatwić w normalnymn Prawie od ZARAZ - klauzula łaski wobec Twojego przyszłego mordercy (lub Twoich nieletnich dzieci) spisywana wobec notariusza i Prawo nie mogłoby orzekać kary śmierci wobec TWOJEGO winowajcy. Od manipulacji w Prawo dla mnie i mnie podobnych WARA lewactwu. Chcecie płącić na przymusową emeryturę i tysiace przymusowych rzeczy dla lewicowców ? Da się to załatwić w normalnymn Prawie od ZARAZ - umowa pełnoletniego spisywana wobec notariusza, że od dziś obowiązany jest płącić 50% podatku na lewicowe obciążenia a w zamian ... ble ble. Ja nie chcę płacić na przymusowę emeryturę, nawet jeśli wg lewactwa skończyć miałbym pod mostem, od manipulacji w Prawo dla mnie i mnie podobnych WARA lewactwu. Itd. KTO KOMU chce naginać prawo(lewo) do swoich wyobrażeń ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie si IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:39 > Chcecie wybaczać swoim zbrodniarzom ? Da się to załatwić w normalnymn Prawie od > ZARAZ - klauzula łaski wobec Twojego przyszłego mordercy (lub Twoich nieletnich > dzieci) znasz sie widac na prawie jak swinia na gwiazdach... Poza tym masz smieszna wizje swiata, godna pryszczatego nastolatka. Co mnie obchodza Twoje podatkowe dylematy w tym watku? Masz obsesje i nie potrafisz pisac na temat, madrzac sie tam, gdzie guzik wiesz (jak na razie: szachy, prawo). Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie si 28.11.06, 17:17 Gość portalu: yeellow napisał(a): > > Chcecie wybaczać swoim zbrodniarzom ? Da się to załatwić w normalnymn Prawie > > ZARAZ - klauzula łaski wobec Twojego przyszłego mordercy (lub Twoich > > nieletnich dzieci) >znasz sie widac na prawie jak swinia na gwiazdach... Poza tym masz smieszna >wizje swiata, godna pryszczatego nastolatka. Znasz się na logice, matole, jak na wszytkim co piszesz. Takie różnicowanie prawa jest jak najbardziej stosowane, nie zawsze wynika z wyboru, ale np. kobiety nie były wsadzane do więzienia, jeśli nie chciałyby służyć w wojsku. Inaczej w sprawie wojska traktowano też Świadków Jehowy, gdy nie było służby zastępczej - kary za odmowę służby były niższe. Analogicznie sąsiadujace państwa mogą mieć bądź zapis prawny wykluczający karanie śmiercią, bądź zapis prawny karzący śmiercią zbrodniarzy i przeprowadzka do innego panstwa bądź innego stanu oznacza akceptację nowego Prawa. Ja pokazałem, że możliwe jest stosowanie klauzuli łaski dla SWOJEGO winowajcy w zapisach prawnych. A u ciebie, matole, reakcja obronna pojawia się (tak, można wiele spraw załatwiać prosto!) a i z logiką u ciebie na bakier i pieprzysz o świniach i o gwiazdach, bo tyle ci pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie si IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:28 lol, jak brakuje argumentow to wychodzi cale buractwo. Pisales o prawie, podales konkretny przyklad, napisalem Ci, ze sie nie da. Nie da sie w tym prawie, ktorego nie chcesz zmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Dokladnie yeellow! 28.11.06, 18:45 "znasz sie widac na prawie jak swinia na gwiazdach... Poza tym masz smieszna wizje swiata, godna pryszczatego nastolatka." > lol, jak brakuje argumentow to wychodzi cale buractwo. Tylko po co obrazac innych? Zamilkbyc i oszczedzil dar.darkowi nerwow. Co sie nie da? Czemu sie nie da? Nie potrafisz sobie wyobrazic? To czemu potrafisz sobie wyobrazic ze facet z kuska bedzie mial w dowodzie 'baba'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atlantyk) Re: Dokladnie yeellow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:54 Kobieta nie "baba". Trochę szacunku dla drugiego człowieka płci przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Dokladnie yeellow! IP: *.30-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.11.06, 21:55 "znasz sie jak swinia na gwiazdach" to zartobliwe powiedzenie funkcjonujace w jezyku polskim, nie ma sie o co obrazac. Wyobrazic moge sobie rozne rzeczy, ale w ramach obowiazujacego prawa, ktorego darek nie chce zmieniac, tak sie nie da. I o tym pisalem. Nie da sie tez z innych przyczyn zdroworozsadkowych, ale rozumiem, ze dla zwolennikow UPR to nie jest przeszkoda ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Dokladnie yeellow! 28.11.06, 22:17 'Poza tym masz smieszna wizje swiata, godna pryszczatego nastolatka." to tez zartobliwe okreslenie? > Wyobrazic moge sobie rozne rzeczy, ale w ramach obowiazujacego prawa, ktorego > darek nie chce zmieniac, tak sie nie da A skad wiesz ze nie chce? Gdzie to wyczytales? > Nie da sie tez z innych przyczyn zdroworozsadkowych. A co to za argument? Ja moge na tej samej zasadzie napisac ze nie sa wprowadzane z braku zdrowego rozsadku. Jak chcesz sobie dzici uczyc ze facet jest kobieta to sobie to rob. Natomiast zatwierdzanie tego prawnie jest idiotyzmem. Co innego jak ktos juz zmienil plec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Dokladnie yeellow! IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 23:04 > 'Poza tym masz smieszna > wizje swiata, godna pryszczatego nastolatka." > > to tez zartobliwe okreslenie? sprawdz sobie laskawie ile wczesniej obelg ciezszego kalibru spokojnie wytrzymalem, ok? > A skad wiesz ze nie chce? Gdzie to wyczytales? w jednym z jego postow. Nie chce mi sie szukac, ale nie powinno to byc trudne. > > Nie da sie tez z innych przyczyn zdroworozsadkowych. > > A co to za argument? to nie jest argument, ale nie chce mi sie rozwijac jalowej dyskusji o podstawach prawa. > Jak chcesz sobie dzici uczyc ze facet jest kobieta to sobie to rob. Natomiast > zatwierdzanie tego prawnie jest idiotyzmem. Co innego jak ktos juz zmienil plec > . kto tu mowi o uczeniu czegos dzieci? Umialbys? Zdefiniuj wiec, kto to jest facet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Uwaga! Lewak!!! IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:36 Po czym poznac posty lewaka? - zero argumentow; - absolutny brak szacunku dla drugiego czlowieka; - duzo obelg; Na lewicy obowiazuje zasada, ze debate wygrywa ten, kto bardziej zelzy przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
critic Re: Uwaga! Lewak!!! 28.11.06, 18:34 Gość portalu: Morphy napisał(a): > Po czym poznac posty lewaka? > > - zero argumentow; > - absolutny brak szacunku dla drugiego czlowieka; > - duzo obelg; No cóż... > darr.darek napisał: > Znasz się na logice, matole, jak na wszytkim co piszesz. i jeszcze: > A u ciebie, matole, reakcja obronna pojawia się (tak, można wiele spraw > załatwiać prosto!) a i z logiką u ciebie na bakier i pieprzysz o świniach i o > gwiazdach, bo tyle ci pozostaje. (cytaty z forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=53030882&a=53039433) Czyżby twój kolega był lewakiem, prawiczku? Ups... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey H zaraz zaintrygowales mnie IP: *.range81-158.btcentralplus.com 28.11.06, 16:44 co robie ja i mi podobni?? a poza tym nikt Cie nie zmusza do placenia na nikogo pieniedzy (tzn poza panstwem polskim), nikt nie wkracza na twoje podworko ze swoimi problemami, chodzi tylko o to ze Ci ludzie jak kazdy maja prawo zyc wlasnym zyciem pod warunkiem ze nie ingeruja w zycie innych, przeciez nikt Ciebie nie zmusza do zmiany plci, przepraszam jezeli przypisalem Ci pogladyu ktorych nie podzielasz, Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: zaraz zaintrygowales mnie 28.11.06, 17:05 Gość portalu: Casey H napisał(a): >co robie ja i mi podobni?? a poza tym nikt Cie nie zmusza do placenia na nikogo >pieniedzy (tzn poza panstwem polskim), nikt nie wkracza na twoje podworko ze >swoimi problemami, chodzi tylko o to ze Ci ludzie jak kazdy maja prawo zyc >wlasnym zyciem pod warunkiem ze nie ingeruja w zycie innych, przeciez nikt >Ciebie nie zmusza do zmiany plci, przepraszam jezeli przypisalem Ci pogladyu >ktorych nie podzielasz, Jak to nikt nie zmusza mnie do płacenia na nikogo ? Wg lewicy rządzącej MUSZĘ płacić na emeryturę państwową i na lecznictwo państowe i na ubezpieczenia państwowe i muszę płacić na utrzymanie więźniów i muszę zapianać pasy (nie państwowe) w aucie swoim itd.itd.. Jeśli prowadziłbym działaność gospodarczą i nie płacił na ZUS, wówczas pod rygorem prawnym naliczonoby mi 10 lat wstecz wszelkie niedopłaty (na rzekomo moją, państową emeryturę), zlicytowano mieszkanie i caly majątek, mnie i moje dzieci skazanoby na los tułaczy po sierocińcach i przytułkach dla bezdomnych. A akurat prowadzący działalność mają i tak dobrze, bo muszą opłacać dużo niższy ZUS niż ja i mogą przejść na stałe 19% niezależnie od dochodów. W przypadku pracownika najemnego, z rynkowej płacy w Polsce 2500zł, która faktycznie wynosi ok. 3000zł (pracodawca wie, że jest jeszcze obciążany dodatkowym zusem na wypłacaną płacę brutto), niemal 1400zł idzie na obciążenie jakie wypracowuje pracownik a opłaca pracodawca, a reszta 1600zł dostaje się pracownikowi najemnemu. Wspomnę, że w zakupowanych towarach i usługach średnio 15% (stawki 22%, 7%, 3%, 0%, zw.) z tych 1600zł netto idzie jeszcze na czysty VAT dla fiskusa. I Ty mi piszesz, że ja ... nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
critic Re: zaraz zaintrygowales mnie 28.11.06, 18:41 Po pierwsze: "<Casey H> chodzi tylko o to ze Ci ludzie jak kazdy maja prawo zyc > >wlasnym zyciem pod warunkiem ze nie ingeruja w zycie innych, przeciez nikt > >Ciebie nie zmusza do zmiany plci" Chyba nie ustosunkowałeś się do tej części postu, prawiczku. Po drugie: " <Casey H> a poza tym nikt Cie nie zmusza do placenia na n > ikogo > >pieniedzy (tzn poza panstwem polskim)" Więc cały twój wywód na temat ZUSów, emerytur itp. był absolutnie zbędny. I pomyśleć że to sam innym zarzucasz brak logiki... Po trzecie: " <darr.darek> Wg lewicy rządzącej MUSZĘ > płacić na emeryturę państwową i na lecznictwo państowe i na ubezpieczenia > państwowe i muszę płacić na utrzymanie więźniów i muszę zapianać pasy (nie > państwowe) w aucie swoim itd.itd.." Nie chciałbym cię rozczarować, ale od roku rządzi PRAWICA (i.e. PiSs), więc jak na razie to wg nich MUSISZ na to wszystko płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jul Re: zaraz zaintrygowales mnie IP: *.aster.pl 28.11.06, 22:51 "to wszystko sprawil grzech ze ludziom jest ze soba zle" Odpowiedz Link Zgłoś
critic Re: Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie si 28.11.06, 18:30 darr.darek napisał: > guzik mnie obchodzi co Ty i Tobie > podobni robią, byle nie wkraczać na moje i mnie podobnych podwórko. Więc co cię obchodzi to co się dzieje w NY, prawiczku? Chyba jednak niewiele jest szczerości w twoich deklaracjach... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie si 28.11.06, 19:11 Nie bede odpowiadal za darr.darka ale g. mnie obchodzi jak ktos sobie mowi ze jest facetem, kobieta, czy purchawka. Natomiast kiedy facet bedzie prawnie uznany za kobiete(a tutaj idzie o urzedniczo uznany wpis odniennej niz posiadana plci) to bedzie to rodzilo pewne konsekwensje prawne, ktore ja bede zmuszony prawem uznac. Takie zabawy niszcza porzadek spoleczny a ja jestem czlonkiem tego spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Uwaga! Lewak! IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:21 Po czym poznac lewicowy post? - absolutny brak argumentow; - absolutny brak szacunku dla drugiego czlowieka; - wulgaryzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Uwaga! Lewak! IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:30 nie, darr.darek nie jest lewakiem, jest syndykalistycznym faszysta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Re: Uwaga! Lewak! IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:35 "syndykalistyczny" - czyli zwolennik zwiazkow zawodowych, a wiec lewak. "faszysta" to nic innego jak narodowy socjalista, czyli tez lewak. Przypomina mi to czarnych w USA, ktorzy jak chca sobie ublizyc, to nazywaja sie nawzajem "czarnuchami" (nigger). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Uwaga! Lewak! IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:55 po prostu nie rozumiesz zartu. "Syndykalistyczny faszysta" to idiotyczny zlepek slowny zastosowany jako kontra do naklejania kazdemu latki lewaka, czy zdeklarowanego komunisty. Widac oczekujac odrobiny luzu i poczucia humoru oczekiwalem zbyt wiele... ps. zalozenie, ze ja probuje komus za wszelka cene ublizyc (w psychologii nazywane projekcja) zaprowadzilo Cie na manowce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 19:30 > "Syndykalistyczny faszysta" to idiotyczny zlepek > slowny zupełnie jak słowo homofobia - widzę że wy lewacy lubując się w idiotycznych związkach przenosicie to na słowotwórstwo...cóz w sumie konsekwentnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:02 Syndykalistyczny faszysta - to nie słowotwórstwo. Nie powstaje nowe słowo. Homofobia to przykład logicznego a nie idiotyczngo tworzenia nowego słowa, czego ty jesteś przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 20:13 > Homofobia to przykład logicznego a nie idiotyczngo tworzenia nowego słowa, zatem poproszę o etymologię -jak dla mnie to nie logiczna a ideologiczna zbitka; zatem cóz znaczy to słowo, jakie sa jego poszczególne składniki, jak powstało i takie tam - no dajesz - oświec mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:29 cóż jak w przedszkolu: homo- homoseksualizm fobia- lęk (patrz arachnofobia itp.) lęk przed gejami i lesbijkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 20:34 > cóż jak w przedszkolu: ano jak w przedszkolu...bo poziom uzasadnienia przedszkolny a nie ciekawi cie czmu zbitka jest greko łacińska? a moze jest całkowicie łacińska - hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:40 Bo pytania jak z przedszkola (a dlaczego?), oczywiście kto pyta, nie błądzi. Nie mam pojęcia czemu tak się ogólnie przyjęło. Może dlatgo, że taki lęk przed osobami innej orientacj jest przez niektórych traktowany jako choroba (fobia-łac.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:43 ah można się oczywiście domyślić, że całkowicie łacińska nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 20:49 niby mozna - a jakże - niemniej to delikatny gwałt na semantyce... a może powiesz kiedy i po co go ukuto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:59 nie chce mi się zaglądać do słownika, ale myślę, że niedawno zostało wprowadzone. A po co słowo homofobia zostało wprowadzone - zapewne aby przedstawić pewne zjawisko, które dotychczas nie miało nazwy, ale jeżeli Cię to bardzo interesuje, słownik etymologiczny lub wyrazów obcych czeka, bo moje rozważania nie są poparte żadnym warsztatem językoznawczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 21:08 > przedstawić pewne zjawisko, które dotychczas nie miało nazwy, ale jeżeli Cię to > bardzo interesuje, słownik etymologiczny lub wyrazów obcych czeka, bo moje > rozważania nie są poparte żadnym warsztatem językoznawczym. sprawę juz dawno zgłębiłem...więc nie muszę - natomiast polecam samemu po nitce do kłębka - i chciałbym zaznaczyc że to nie ja wymachuję tym słowem - generalnie jest to słówko wytrych i tyle;-) tworzę z przyjaciółmi ideę o nazwie ZetHaPe (Zwiazek Homofobów Polskich) - gdzie homoseksualiści są mile widziani - kumasz przedmiotem nie jest tłok pracujący w rurze wydechowej zamiast w cylindrze, a jedynie tępienie lewactwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:20 teraz to ja nie kumam, było o etymologii słowa homofobia, a teraz a tępieniu lewactwa i ZHP. Trudno się mówi, powstało takie słowo i jeżeli bardzo Cię razi połączenie cząsteknie pochodzących z tego samego języka, używaj albo formy opisowej zjawiskaa albo wymyśl inne słowo - może się przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 21:53 i po to własnie ZetHaPE powstało - wszak sami się tak wg lewaków pietnująco) nazwaliśmy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Uwaga! Lewak! IP: *.30-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.11.06, 22:06 no, no, widze Arturze Polakowski (lub jego kolego), ze oprocz skatologicznych, masz jeszcze etymologiczne zainteresowania. Sprawdz sobie zatem w slowniku Kopalinskiego skad sie biora poszczegolne czlony i nie martw sie tak bardzo mieszanina greki i laciny, bo wiele innych slow niestety zadaje taki gwalt na jezyku (a tu nie tak strasznie, bo phobos jest z greki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atlanyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:01 nie takich gwałtów język polski doświadczył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawica=jelenie Morphy ty pier... tradycjonalistyczny faszysto! IP: *.aster.pl 28.11.06, 21:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atlantyk) Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:39 możesz zmienić imię i nazwisko na jakie chcesz, oprócz historycznych, zasłużonych nazwisk. Wiec może zmienić na Napolcio Bonapatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syn Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: 150.254.1.* 28.11.06, 15:32 to nie przestępstwo tylko choroba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopsiup Zawsze chciałem być hermafrodytą IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:33 To ja poproszę o takie samo prawo przy rejestracji samochodu. Zawsze marzyłem o Ferrari i mój polonez wreszcie by nim był. I mój Reksio będzie dla mojej żony wymarzonym kotkiem. Łab czy d..a co za różnica. Wazne co jest w papierach. Od dzisiaj czuję się afroamerykaninem i każdą negację tego wątku będę postrzegał jako przejaw rasizmu i dyskryminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Zawsze chciałem być hermafrodytą 28.11.06, 16:17 Gość portalu: hopsiup napisał(a): > Od dzisiaj czuję się afroamerykaninem i każdą negację > tego wątku będę postrzegał jako przejaw rasizmu i dyskryminacji. Slabos wybral te nacje i rasizm - da sie lepiej. Poza tym nawet GWyborcza Ci podejrzewa o dwoistosc: "napisał(a):" - jak z plecia jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 15:46 To takie zaklinanie rzeczywistości, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Czy podobnie będzie z chorymi którym wydaje się np. że są Józefem Piłsudskim? Nic nie zmieni faktu, że jest to mężczyzna podający się za kobietę, nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:05 co Cie obchodzi z jaka plcia ktos sie identyfikuje? I jak chce miec na imie? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 16:12 wesoly_siewca_pesymizmu napisała: > To takie zaklinanie rzeczywistości, że białe jest białe, a czarne jest czarne. > Czy podobnie będzie z chorymi którym wydaje się np. że są Józefem Piłsudskim? > Nic nie zmieni faktu, że jest to mężczyzna podający się za kobietę, nic poza ty > m. Sa przeciez pierwszo i drugo rzedne cechy plciowe - tak mnie uczyli juz w podstawowce. (Taki czlonek, to wbrew pozorom, jest II rzedna cecha. O brodzie nie wspomne.) Pamietacie, u Lema w Masce: budzi sie robot bez plci (ONO): obudzilom sie, rozejrzalom sie, wstalom Malo osob mowi w tym rodzaju , a da sie. W polskim mamy trzy rodzaj, trzeci jest nijaki. (taki nijaki? No, nijaki taki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:20 o czym w ogóle mowa? U nas w kraju nawet czerwone skarpetki sa pedalskim znakiem rozpoznawczym, a co dopiero wyrazenie publicznie swoich preferencji seksualnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.chello.pl 28.11.06, 16:08 Reg: Furthermore, it is the birthright of every man — Stan: Or woman. Reg: Why don't you shut up about women, Stan? You're putting us off. Stan: Women have a perfect right to play a part in our movement, Reg. Francis: Why are you always on about women, Stan? Stan: I want to be one. Reg, Francis: What? Stan: I want to be a woman. From now on, I want you all to call me "Loretta". Reg: Wha'? Loretta: It's my right as a man. Judith: Well, why do you want to be Loretta, Stan? Loretta: I want to have babies. Reg: You want to have babies?! Loretta: It's every man's right to have babies if he wants them. Reg: But... you can't have babies. Loretta: Don't you oppress me! Reg: I'm not oppressing you, Stan, you haven't got a womb! Where's the fetus gonna gestate? You gonna keep it in a box? Ktoś pytał co to, to Monty Python, nic innego jak "Żywot Bryan'a" - polecam :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 16:29 "Tym samym Nowy Jork robi krok w kierunku oddzielenia anatomii od tego, co naprawdę czyni człowieka kobietą lub mężczyzną" oczywiście można osłu wpisać, że jest koniem, ale od tego nie zarży. chore lewactwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcat Myślę, że to milowy krok w rozwoju cywilizacji. IP: *.acn.waw.pl 28.11.06, 16:41 Fakt, że troszczymy się o dewiantów, którzy przychodzą na świat raz na 130.000 urodzeń i właśnie dla nich jesteśmy gotowi zburzyć porządek świata oparty na podziale na 2 płcie, czyni naszą cywilizację lepszą. Dla tych jednostek warto zmnienić całą machinę urzędniczo-administacyjną, która we wszystkich formularzach, podaniach i załącznikach używa staroświeckiego podziału na mężczyznę i kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Myślę, że to milowy krok w rozwoju cywilizacj IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:00 chyba nie zrozumiales artykulu... Podzial nadal bedzie obowiazywal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:44 Wyobrażacie sobie jak się teraz umówić na randkę ha ha . Umawiacie się z chłopakiem/dziewczyną a tu się okazuje że kiedyś był Zdzisiem albo Krysią feeeeee obrzydliwe ale co tam zróbmy sobie wszyscy operację będzię fajnie haha Odpowiedz Link Zgłoś
metokard Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 17:18 ci ludzie juz teraz tak funkcjonuja, wiec nie ma sie czym podniecac. teraz po prostu bedzie im latwiej, majac porzadek w papierkach. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Co tam zmiana płci... A zmiana gatunku??? 28.11.06, 16:47 Np. na kaczkę, konia albo buraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totalizator Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:52 Trzeba miec kompletnie porabane. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 16:54 - Myślenie takie opiera się na arbitralnym rozróżnieniu, że istnieją tylko dwie płci - mówi Prinzivalli. - W rzeczywistości, ogromne bogactwo natury powoduje, że jest ich znacznie więcej, a ludzie pozornie wyglądający na przedstawicieli jednej z nich, tak naprawdę mogą należeć do zupełnie innej. ------------ No to braciszku/siostrzyczko - powiedz nam: do jakiej ? Nazwa i opis cech tej/tych plci ? Acha, no i biologiczny sens/funkcja ? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 17:54 Mam ambiwalentne uczucia w tej kwestii ... Gdyby mnie ktoś zapytał o zdanie chyba nie umiałabym się opowiedzieć ani za ani przeciw ... Odpowiedz Link Zgłoś
ardor homo jest zboczeniem 28.11.06, 17:18 Homosexualizm jest choraba. Jako taka, nalezy ja leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: homo jest zboczeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 17:33 ta opinia jest chora, więc się lecz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 19:10 > ta opinia jest chora, więc się lecz! a niby czemu chora jest ta opinia - bo demokratycznie zagłosowano kiedyś - owszem nie jestem pewien czy nalezy to/ich leczyc...niemniej jest to odchyłka i żadne głosowanie tego nie zmieni...to że da się z tym zyc tez, niczego nie zmieni - nie z takimi aberracjami da się życ...a jest to aberracja bo jakby nie była, to juz dawno Natura by wyszła naprzeciw wymaganiom stawianym przez Proceder - a póki co z dupiszcza nie leje się wazelina... pozdrawiam rozsądnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atalntyk) Re: cheche - pan doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:13 masz coś nie tak z tą wazeliną, bo jeżeli kobieta ma problem z wilgotnościąw pochwie(często sie zadarza) to czy natura skazała ją na brak seksu z mężczyzną. Poza tym anal nie jest głównym sposobem zaspokajania potrzeb seksualnych gejów (69), a nawet pary hetero czasem go uprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 20:18 > masz coś nie tak z tą wazeliną, bo jeżeli kobieta ma problem z wilgotnościąw > pochwie(często sie zadarza) to czy natura skazała ją na brak seksu z mężczyzną. a czy ja mówię że skazała na brak - niemniej jest to [brak wydzieliny] patologia, a nie fizjologia - tylko tyle i jednocześnie aż tyle - proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atlanyk) Re: cheche - pan doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:25 nie wiem czy patologia, raczej natura lub choroba. to dugie sie leczy, przy pierwszym nawilża. Jednak zdziwiło mnie, że masz duży problem z zaakceptowaniem tej formy współżycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 20:46 > nie wiem czy patologia, raczej natura lub choroba. to dugie sie leczy hemofilia to też natura...a patologia... po prostu pewne czynnosci organizmu nazywa się fizjologicznymi - niepełne występowanie lub brak nazywa się patologią - nie ma w tym nic pejoratywnego... > Jednak zdziwiło mnie, że masz duży problem z zaakceptowaniem > tej formy współżycia. ciekawe skąd wniosek że mam problem? czy dupiszcze cię na to naprowadziło? niestey zmartwię cię - nie mam problemu z zaakceptowaniem tej formy współzycia - po prostu nazywam rzeczy po imieniu - odbyt słuzy do wydalania - tak chciała natura - gdyby chciała inaczej ów odbyt by ewoluował...a tak sie nie dzieje - to że ktos wykorzystuje go [odbyt] niezgodnie z przeznaczeniem to jak najbardziej jego sprawa - niemniej niech minie wmawia, że to normalne...i zowu tylko i jednocześnie aż tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans(atlantyk) Re: cheche - pan doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:09 Dupiszcze to jednak inne słowo niż odbyt. Chodzi o to samo, ale: jeżeli używa się c..j zamaiat penis to jednak trochę to świadczy o braku akceptacji własnego ciała lub innych problemach seksualnych. Wazelina w dupiszczu inaczej brzmi nich śluz/nawilżenie odbytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 22:17 czyli tradycyjnie - chodzi o formę, a nie o treśc;-) takoz i patologie odebrałes jako negatywnie nacechowaną... i po to te wszystkie rewolucje semantyczne własnie...cheche o komfort idzie; a z innej beki - bo widzeze ogarniasz troche temat - pukam z tym pytaniem tu i ówdzie - co to jest tzw. kultura gejowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: cheche - pan doktor IP: *.30-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.11.06, 22:19 seks oralny to tez patologia? A masturbacja? Seks analny hetero tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 22:37 mylisz mozliwości ze "smutna" koniecznością;-) ale jak widaomo sie nie przekonamy...jak mówie całe sedno rozbija sie o "komfort" li tylko, to jest motor tego postępu - widzisz to sposób zaklinania rzeczywistości przez lewaków - jak jest problem/konflikt/zgrzytanie to zmiena sie wszystko naokoło co by procedujący inaczej (piszę nie tylko o gejach - ale o innych społecznie spornych kwestiach) czuli sie komfortowo - ale i tak to nic nie daje - powiem nawet wręcz przeciwnie - bo swiadomości nie da się zmienic poprzez kształtowanie otoczenia... no ale zsotawmy to, proponuję - lepiej wyłóz cos w sprawie kultury gejowskiej - bo to jest dla mnie pustosłowie - takie nadmuchiwanie prezerwtywy zeby na drugiej półkuli się zastanawiali "skąd pada cień" - wyłóż jakies racje, elementy stojące nią- a nuz będzie to z pożytkiem doczesnym i wiecznym; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: cheche - pan doktor IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 23:07 moze najpierw Ty odpowiedz mi na pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 23:16 przecie odpowiedziałem - z mysleniem masz problemy? - nie problem jak tylko dlaczego... no dajesz wytyczne kultury gejowskiej - co sie tak krygujesz - to cenniejsze (pisze to powaznie) niż ubijanie gówna w karafce...pisłaem przecie nie przekonamy się nawzajem...z prostej, najprostszej przyczyny - punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: cheche - pan doktor IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 23:25 do czego sie mamy niby przekonywac? Zadalem Ci proste pytanie, nie umiales prosto odpowiedziec. Czemu seks analny homo jest wbrew naturze, a hetero nie? Czy oralny hetro jest wbrew naturze (w koncu usta sa od jedzenia i mowienia). A masturbacja? Ja jestem ciekawy jako hetero, chce wiedziec, czy dzialam wbrew naturze i napadnie mnie Twoja smieszna bojowka. Co do kultury gejowskiej, to zacznij od pierwszego slowa, bo z nim masz klopot. Kultura to cos, czego Ci brakuje. Czego nie wyniosles z domu. Cos, z czym nie zaczynalbys rozmowy pytajac o fekalia. Sprawdz w slowniku. Gejowska - wiec tworzona glownie przez gejow i glownie dla gejow, w kazdym razie nie homofobow. Poruszajaca tematy i pojecia bliskie gejom. Z literatury np. Lubiewo. Poszukaj w ksiegarni, przeczytaj, to bedziesz mial dobry poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 23:39 > Czemu seks analny homo jest wbrew naturze, a hetero nie? a gdzies ty taka tezę wyczytał? po prostu to że odbyt słuzy do wydalania to jest fakt i tyle - zanegujesz to? wkładanie tam penisa jest niezgodne z naturalnym przeznaczeniem - ale co kto lubi...to jeszcze nie jest aberracja - aberracja jest nie seks analny ale smutna koniecznosc towarzysząca homoseksualizmowi - tylko i aż tyle... > Kultura to cos, czego Ci brakuje. Czego nie wyniosles z domu. Cos, z czym nie > zaczynalbys rozmowy pytajac o fekalia. Sprawdz w slowniku. nerwy puszczają? nie przypominam żebym pytał o fekalia - prosze nie wkładac mi nic w usta... > Gejowska - wiec tworzona glownie przez gejow i glownie dla gejow, w kazdym > razie nie homofobow. Poruszajaca tematy i pojecia bliskie gejom. Z literatury > np. Lubiewo. Poszukaj w ksiegarni, przeczytaj, to bedziesz mial dobry poczatek. czyli tak jak myslałem - wyznacznikiem jest tylko tematyka i target - żadnej nowej jakosci jak widze nie niesie - to sie chyba subkultura nazywa; słuchaj mam kolege który jak malcem był miał kiedys owsiki - radził sobe ze swędzeniem do odbytu świecowych kredek - towarzyszyła temu ulga, ba w pewnym sensie przyjemnośc towarzysząca - jak sieknę opowiadanko o tym albo i wiersza z ładnymi odniesieniami to będzie to kultura gejowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: cheche - pan doktor IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 23:45 a co to jest kultura majow? > nie przypominam żebym pytał o fekalia - prosze nie wkładac mi nic w usta... to spraw swoja pierwsza odzywke do mnie. co do ostatnego, to bedzie raczej literatura dziecieca, w koncu kolega nie byl gejem, a dzieckiem. Nie kazdy moze tworzyc sztuke, a Tobie zwyklej kultury brakuje, wiec gejowska sie nie przejmuj. ps. mam Ci odpowiedziec w podobnie szczeniackim duchu? Umialbym, ale mi sie nie chce, za glupie to i prymitywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 23:49 > a co to jest kultura majow? wśród Majów byli z pewnościa geje - nie znam gejowskiej kultury Majów - znasz? czy Dyskobol to nie przypadkiem wytwór kultury gejowskiej? a Kolos z Rodos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: cheche - pan doktor IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 23:51 jednak stary baca mial racje... Nie sluchasz, nie chcesz sie dowiedziec, wyrywasz z kontekstu i odpowiadasz pytaniem na pytanie. Nudny jestes i prymitywny, nie chce mi sie juz z Toba gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 23:57 > Nie sluchasz, nie chcesz sie dowiedziec, wyrywasz z kontekstu i odpowiadasz > pytaniem na pytanie. słucham i chcę sie dowiedziec - do czego innego się kultura gejowska sprowadza jak nie do tematyki i targetu - sam to napisałeś - nie ja - gdzie tu mowa o jakosci i odrębnosci? sam temat to za mało żeby zaraz mówic o kulturze - nikt nie robi odrębnej kultury z Ksiązki p.t. "Każdemu jego Everest" reprezentującej nurt tzw. literatury górskiej - napisał to wspincz dla wspinaczy - inni tez moga przeczytac ze smakiem lub nie - i tyle - ale żeby zaraz kultura? Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Zmiana plci czy rasy to pikus 28.11.06, 17:36 Michael Jackson zmienil sie z Murzyna na bialego. Ale wkrotce bedzie mozna zmienic gatunek, operacja na systemie kostnym, przeszczep siersci i bedzie mozna byc szympansem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgt Głupie to jak ch..ra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 17:55 Wyobraźmy sobie, że policja poszukuje listem gończym przestępcy wg dowodu mężczyzny, a fizycznie kobiety? I tak będą musieli napisać w liście, że to nie fizycznie kobieta a nie mężczyzna.. Albo przychodzi baba do lekarza i mówi - mam kłopoty z erekcją ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgt errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 17:58 Miało być oczywiście: "fizycznie kobieta" zamiast "nie fizycznie kobieta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bede chlopem .... Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:15 I swietnie zostane facetem wreszcie w moim wieku 30 lat polacy moze sie wyrobia w ustalaniach prawnych a jak nie trudno zwieksze zrzesze NY ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juz kilka lat po Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.elartnet.pl 28.11.06, 18:49 Hej Jestem juz kilka lat po zmianie plci , wlącznie z operacja. I powiem wam ze akurat w tej dziedzinie nie mozemy anrzekac ze mamy zacofane prawo. Bo mamy jedno z najlepszych w swiecie. Ze wszystkich znanych mi przepisó tylko polskie prawo umozliwia zmiane wstecz wszystkich dokumentó takich jak matura dyplom , swiadectwa pracy i co tylko sie chce , poza kościelnymi. I to tak ze nikt nie ma prawa zobbaczyc ze cos bylo zmienianie. Tego nie ma nigdzie , bo nawet w wielu krajach zachodnich po zmianie w dokumentach jest widoczna adnotacja o tej zmianie. A tak niby nowoczesny kraj jak anglia dopiero 2 lata temu zezwolil ja jakiekowiek zmiany imienia i plci. Mozna bylo przejsc leczenie , operacje a piepiery nadal miec stare . i ja wtedy normalnie funkcjonowac?? a w koncu o to chodzi takim jak ja osobom , wtopienie sie w tlum a nie epatowanie perwersją na jakiś paradach. Dzieki nasze preawu mglam normalnie zaczac nowe życie , i zarówno w pracy jak i otoczeniu w nowym miescie nikt nie wie kim bylam . Partnerzy tez nie :)) - bo chirurgów tez nie musimy sie w europie wstydzic Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod mezczyzna nigdy nie urodzi dziecka i mimo operacji IP: *.adsl.alicedsl.de 28.11.06, 19:04 bedzie to nadal niemozliwe, czyli jak zarobic pieniadze na robieniu wody z mozgu Odpowiedz Link Zgłoś