Dodaj do ulubionych

Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć

28.11.06, 15:00
Wyobrazcie to sobie w Polsce :) Chyba za sto lat, jak przestaniemy w koncu
uwazac, ze homoseksualizm to przestepstwo :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: maly kaziu Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.snclavalin.com 28.11.06, 15:01
      a ja chce zeby mnie uwazano za kozice gorska.
      niby czemu nie?, czuje sie kozica i to jest
      dyskryminacja ze mam dokumenty wystawione jako
      czlowiek.

ps. plec kozicy obojetna...aby tylko byla kozica...
      • jeshua A opinia moich kapłanów? 28.11.06, 15:05
        To skandal, że nikt nie zapytał o opinię moich kapłanów w tej sprawie. To przecież oni są największymi ekspertami w sprawach płci.
        • plaszcz W 4 RP to nie do pomyślenia, my tu wszyscy jesteśm 28.11.06, 15:19
          jesteśmy szczęśliwi :)
          • jeshua Ukochany kraj 28.11.06, 15:30
            plaszcz napisał:

> jesteśmy szczęśliwi :)

Nie dziwię się, żyjecie w najwspanialszym kraju na świecie, nie przypadkiem po dwóch tysiącach lat przyszedłem właśnie do was.
            • Gość: Lucky Flucky Re: Ukochany kraj IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:52
              Wiesz za co niekturzy nie tolerują takich jak Ty? Za to, że jak się chorobę
              nazwie chorobą to jest awantura, a jak Ty i Tobie podobni obrażacie czyjeś
              uczucia religijne to Waszym zdaniem wszystko jest OK.
              W swoich wątkach obrazasz te uczucia i to bardzo poważnie. Jesteś fanatykiem
              tylko poglądy masz inne niż ci a których się nabijasz.
              • pkrehbiel Nie martw się, religia to jeszcze nie choroba... 28.11.06, 19:05
                Ale za ortografię to należałoby Ci okazać skrajną nietolerancję i odesłać do
                podstawówki (zakładając, że kiedykolwiek w niej byłeś). Z czym do ludzi?
                Niepiśmienni ciemni obywatele 4-tej RP zaczynają terroryzować wszystkich swoimi
                napęczniałymi uczuciami religijnymi...
                • Gość: natalia Re: Nie martw się, religia to jeszcze nie choroba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:40
                  jestem katoliczką, ale to wcale nie oznacza, że fanatykiem. powinniście sami
                  posłuchać tego, co mówicie...dokąd ten świat zmierza? "rodzina" dwóch pedałów i
                  biednego, bezbronnego, adoptowanego dziecka, które zostało potraktowane, jak
                  zabawka, która ma ładnie pasowac do obrazka szczęśliwej rodziny XXI wieku, to
                  jest tolerancja?? operacje zmiany płci...co to za tolerancja?? jeżeli to jest
                  wolność, cos, co daje szczęście człowiekowi, to chcę wam przypomnieć, że
                  podobna sytuacja miała miejsce zaraz przed upadkiem Starożytnego Egiptu. Sodoma
                  i gomora. Jesteśmy kochani na dobrej drodze do samodestrukcji...
                  • d_arek_d W NY funkcjonuje to od dawna! 28.11.06, 20:10
                    Phi, wielka mi rzecz - zatwierdzili stan istniejący w przepisach! Przecież z
                    54% populacji metropolii nowojorskiej wygląda dokładnie jak ta(en) pan(i) ze
                    zdjęcia ;)
                  • pkrehbiel Jak to nie jest fanatyzm, to jak wyglądają... 29.11.06, 11:13
                    ...katoliccy fanatycy? Już się boję.

Badania naukowe potwierdzają, że nie ma żadnego znaczenia, jakiej płci osoby
                    wychowują dziecko. W rodzinie homoseksualnej dziecko otrzyma o wiele lepsze
                    wychowanie i edukację niż w sierocińcu. A sam proces adopcji zapewnia, że tylko
                    najlepsze pary homo będą się mogły zając dziećmi, a nie jak u hetero - gdzie
                    nie tylko ci, którzy chcą i potrafią, ale i ci zbyt głupi żeby kupić
                    prezerwatywę mają potomstwo.

Czy samotnym matkom i ojcom też byś zabierała dzieci, żeby nie miały
                    jednopłciowych wzorców? Czy może przymusowo wszystkich wyswatasz?

Po znaczenie słowa tolerancja odsyłam do sjp.pwn.pl .

Co do jednego się zgadzam - wy katolicy jesteście na drodze do samodestrukcji.
                    Jeśli lubisz porównania historyczne: Tak jak Aztecy - zamiast zauważyć, co się
                    dzieje w świecie tylko popadacie coraz głębiej w swoje obrzędy.
                    • olsen.pl Re: Jak to nie jest fanatyzm, to jak wyglądają... 29.11.06, 12:29
                      pkrehbiel napisał:

> Badania naukowe potwierdzają, że nie ma żadnego znaczenia, jakiej
                      > płci osoby wychowują dziecko.

Głównie zależy to od tego, kto takie badania sponsoruje. :)

> W rodzinie homoseksualnej dziecko otrzyma o wiele lepsze
                      > wychowanie i edukację niż w sierocińcu.

W KAŻDEJ normalnej rodzinie - gdzie ludzie umieją żyć i się kochać. Naprawdę
                      wydaje Ci się, że w związki jednopłciowe to czysta sielanka i nie ma tam
                      przemocy, kłótni, zdrad, alkoholu itp.? Ten mit został już dawno obalony.

> a nie jak u hetero

Nie bój się, będzie też jak u hetero, a może i gorzej - to tylko kwestia czasu,
                      zwiększenia się popularności związków homoseksualnych i siłą rzeczy zmniejszenia
                      kontroli nad nimi. Bo ludzie są zawsze tacy sami.

> Co do jednego się zgadzam - wy katolicy jesteście na drodze
                      > do samodestrukcji.

Jesteś chłopcze takim wzrorem tolerancji, że aż się płakać chce - ze śmiechu. :)
                    • Gość: jalowiec Re: Jak to nie jest fanatyzm, to jak wyglądają... IP: *.canea.com.pl 29.11.06, 14:02
                      > Badania naukowe potwierdzają, że nie ma żadnego znaczenia, jakiej płci osoby
                      > wychowują dziecko.

a w jakim sensie nie ma znaczenia - hę?
                      kompleksowo czy mowa o jakiejś wąskiej działce typu seksualnośc?

bo widzisz - dziecko powinno miec Matkę i Ojca - każde inne rozwiazanie to juz
                      nieszczeście...i chocbys nie wiem jak zaklinał rzeczywistośc to tego nie
                      zmienisz...

> najlepsze pary homo będą się mogły zając dziećmi, a nie jak u hetero - gdzie
                      > nie tylko ci, którzy chcą i potrafią, ale i ci zbyt głupi żeby kupić
                      > prezerwatywę mają potomstwo.

cheche - tak to juz jest urzadzone - i to jet wada motoru gdzie tłok zamiast w
                      cylindrze pracuje w rurze wydechowej - to może i motor Postępu jest - ale jak
                      widzisz Postep nie daje rady...

> Czy samotnym matkom i ojcom też byś zabierała dzieci, żeby nie miały
                      > jednopłciowych wzorców? Czy może przymusowo wszystkich wyswatasz

nie, nie zabiorę - ale nie mówię że to dobry dla Dzieci układ - rozumiesz już?

> Po znaczenie słowa tolerancja odsyłam do sjp.pwn.pl .

ja tam wole Kopalińskiego - tam definicja zaczyna sie od "wyrozumiałośc" -
                      jestem dla swoich dzieci wyrozumiały, a jakże - ale to nie znaczy że im na
                      wszystko pozwalam...
                      zresztą zawsze warto zapoznac się z etymologią (o czym twoje źródło milczy
                      taktownie) a tam mamy: "Etym. - łac. tolerantia - cierpliwość, wytrwałość od
                      tolerare - wytrzymywać, znosić".
                      ja rozumiem, że słowa ewoluuja - a jakże - najbardziej dzięki lewakom -
                      rewolucja z barykad przeniosła sie do warstwy jezykowej - zatem tolerancja to
                      już "...filia";

> Jeśli lubisz porównania historyczne: Tak jak Aztecy - zamiast zauważyć, co
                      się
                      > dzieje w świecie tylko popadacie coraz głębiej w swoje obrzędy.

przecignąłeś chyba wypowiadacza forumowego Jeloła - on zrównał tzw. kulture
                      gejowską z Majami (nie chodzi o RÓŻowe Vice;-))
                      ja wiem że powiedziec mozna wszystko - tak tak to najwieksza z zasług lewacta i
                      rewolty żabowej - osobna kwestia jest czy wypowiadana fraza ma siw jakkowiek do
                      rzeczywistości...
                    • pendrek_wyrzutek Badania "naukowe" 29.11.06, 16:18
                      pkrehbiel napisał:

> Badania naukowe potwierdzają, że nie ma żadnego znaczenia, jakiej płci osoby
                      > wychowują dziecko.

Te badania "naukowe" potwierdzaja, ze komuna wiele sie
                      nie roznila od innych systemow.
                • kryszal87 Re: Nie martw się, religia to jeszcze nie choroba 28.11.06, 23:14
                  Ty za to piszesz co najmniej wspaniale...a to nie jest terroryzm tylko obrona.
                  Jednocześnie obrona najważniejszych cnót, na których powstała wolna Polska.
                  Jeśli uważasz, że gdy jesteś "na topie" będąc zwolennikiem tego wszystkiego -nie
                  jesteś ciemny, a rasa tradycjonalistów to idioci to pomyśl najpierw nad sobą...
          • brite Hmmmm.... 28.11.06, 20:35
            "krok w kierunku oddzielenia anatomii od tego, co naprawdę czyni człowieka
            kobietą lub mężczyzną"

ummm... czyli od czego? Fizjologii?
            • Gość: jul Re: Hmmmm.... IP: *.aster.pl 28.11.06, 22:19
              hmm... PSYCHIKI??
              • Gość: hmm, hmm... Re: Hmmmm.... IP: *.chello.pl 28.11.06, 23:00
                Psychicznie jestem mieszkańcem planety Xenomorphes w gwiadozbiorze Wężownika.
                Jako gatunek wyższy żądam bezwzględnego posłuchu od wszystkich przedstawicieli
                pseudorozumnego gatunku zamieszkującego przypadkowo planetę Ziemia!
        • Gość: dajcie spokoj Re: A opinia moich kapłanów? IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 28.11.06, 20:56
          Dla niektorych kazdy artykul jest dobry zeby opluc Polske. Szkoda ze sra..ie tam
          gdzie jecie.
      • Gość: czescjacek Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:14
        czemu nie, tylko warto pamiętać że kozice górskie raczej są pozbawione praw
        obywatelskich. niestety są objęte ochroną gatunkową, ale zachęcam do zostania
        bażantem, możemy się umówić na wspólne polowanko :)
      • jjjnjankowski Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 19:45
        maly kaziu napisaL/LA: a ja chce zeby mnie uwazano za kozice gorska. niby czemu nie?, czuje sie kozica i to jest dyskryminacja ze mam dokumenty wystawione jako
        czlowiek. ps. plec kozicy obojetna...aby tylko byla kozica...

na poczatek proponuje skateboard
        (wiem co czujesz, ja na szczescie przytylem)
    • skipper_ Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 15:03
      "Słyszałem już o przypadku rzekomego transgenderysty podającego się w swoim
      miejscu pracy za "kobietę w ciele mężczyzny" i jednocześnie lesbijkę, którego
      wyprowadzono z damskiej ubikacji, ponieważ składał przebywającym tam paniom
      propozycje natury seksualnej - opowiada dr Paul McHugh, członek Rady Bioetyki
      przy Prezydencie Stanów Zjednoczonych i dziekan Wydziału Psychiatrii na
      Uniwersytecie Johna Hopkinsa. Naukowiec dodaje, że wspomniany mężczyzna
      odebrał usunięcie go z toalety jako wielką niesprawiedliwość, ponieważ uważał
      swoje zachowanie za zupełnie normalne i mieszczące się w granicach
      obowiązującego prawa uznającego i chroniącego wszystkie orientacje seksualne i
      rodzaje płci, jakie sobie przypisywał."

czyzby chodzilo o pewnego wloskiego pseudo-polityka, oczywiscie
      lewicowego...

;-)

moim zdaniem pozostawienie formalnej decyzji o plci w gestii
      samych zainteresowanych jest lekka przesada... poza znikoma iloscia
      osob o faktycznych zaburzeniach sa cale rzesze glupkow, ktorym
      wydaje sie, ze fajnie bedzie pobyc dla odmiany plcia przeciwna...

z reszta w USA sa np. ludzie-"koty" z zoperowanymi uszami, ogonami,
      kocimi wasami itd...
      • Gość: czescjacek Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:15
        tylko unigenderowe kible mogą nas uratować przed upadkiem cywilizacji Zachodu
        • Gość: natalia Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:42
          tylko patrzeć, aż zaleje nas fala arabów. A mamy tak piękna tradycję;(
    • skipper_ Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 15:04
      hubert5552 napisał:

> Wyobrazcie to sobie w Polsce :) Chyba za sto lat, jak przestaniemy w koncu
      > uwazac, ze homoseksualizm to przestepstwo :)))

nie wiem kto uwaza homoseksualizm za przestepstwo, moze ty...
      • malolat.87 Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 17:08
        to jest temat na wątek o 1000 postach
    • Gość: ddfgs Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:06
      Reg: Furthermore, it is the birthright of every man —
      Stan: Or woman.
      Reg: Why don't you shut up about women, Stan? You're putting us off.
      Stan: Women have a perfect right to play a part in our movement, Reg.
      Francis: Why are you always on about women, Stan?
      Stan: I want to be one.
      Reg, Francis: What?
      Stan: I want to be a woman. From now on, I want you all to call me "Loretta".
      Reg: Wha'?
      Loretta: It's my right as a man.
      Judith: Well, why do you want to be Loretta, Stan?
      Loretta: I want to have babies.
      Reg: You want to have babies?!
      Loretta: It's every man's right to have babies if he wants them.
      Reg: But... you can't have babies.
      Loretta: Don't you oppress me!
      Reg: I'm not oppressing you, Stan, you haven't got a womb! Where's the fetus gonna gestate? You gonna keep it in a box?
      • Gość: hipoliciak Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.elartnet.pl 28.11.06, 15:10
        mocne! co to? :)
        • feenstra Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 15:14
          Life of Brian
      • Gość: Ania Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.chello.pl 28.11.06, 16:07
        Reg: I'm not oppressing you, Stan, you haven't got a womb! Where's the fetus
        gonna gestate? You gonna keep it in a box?

Monty Python jest najlepszy :D:D
    • mulla_komar Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 15:07
      Nie wiem kiedy przectaniecie Hubercie. W kazdym razie nie przestepstwo tylko
      dewiacja.
    • Gość: hipoliciak Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.elartnet.pl 28.11.06, 15:08
      coraz większe postępy postępu! brawo!

a tak serio - czy świat już zupełnie zwariował?
    • Gość: mc.baren To jakiś ponury żart ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:14
      Absurd niepojęty. Czy jest jego jakaś granica?
      • Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 15:17
        a komus to szkodzi? Co za roznica co ktos ma w dowodzie?
        • mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 15:23
          To ze np. taki facet bedzie nagabywal kobiety, w miejscach gdzie tylko one
          powinny miec dostep i gwarancje dyskrecji (np. toaleta)
          • Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:03
            aha, a bez tego nie moze nagabywac? Bzdura.
            • mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 16:09
              Jak jestes tam leganie to nikt cie stamtad nie ma prawa wyrzucic.
              • Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:12
                ale molestowanie jest nielegalne. Wiec za to mozna wywalic. Na tej zasadzie nie
                powinno sie sprzedawac nozy, bo mozna kogos skaleczyc.

Swoja droga nie jestem pewien, czy sa przepisy prawne regulujace kto moze
                znajdowac sie w damskiej toalecie. Znasz podstawe prawna?
                • mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 16:22
                  Nagabywanie nie jest molestowaniem. Zreszta jako kobieta mogl po prostu
                  'podejmowac konwersacje'.

> Swoja droga nie jestem pewien, czy sa przepisy prawne regulujace kto moze
                  > znajdowac sie w damskiej toalecie. Znasz podstawe prawna?

No nie zartuj.
                  • Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:25
                    jasne, a co to jest molestowanie? Lesbijka tez nie moze molestowac. Czy
                    uwazasz, ze gej bardziej pasuje do meskiej, czy damskiej toalety?

> > Swoja droga nie jestem pewien, czy sa przepisy prawne regulujace kto moze
                    > > znajdowac sie w damskiej toalecie. Znasz podstawe prawna?
                    >
                    > No nie zartuj.

nie zartuje, jestem ciekaw. Jest taka?
                    • mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 16:41
                      Napisalem 'To ze np. taki facet bedzie nagabywal kobiety, w miejscach gdzie
                      tylko one
                      powinny miec dostep i gwarancje dyskrecji (np. toaleta)'

Ty sie czepiles molestowania.

Co do podsawy prawnej to naprawde nie rob sobie jaj.
                      • Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:48
                        a co to jest nagabywanie? Jak uciazliwe, to podpada pod molestowanie.

> Co do podsawy prawnej to naprawde nie rob sobie jaj.

powaznie pytam. Bo pisales, ze bedzie mial prawo, a teraz nie ma. Wiec jestem
                        ciekawy, czy to jest prawnie uregulowane, czy tylko umowa spoleczna...

Dodatkowo nie odpowiedziales, czy wolalbys, zeby gej byl z Toba w toalecie, czy
                        w damskiej? A lesbijka? Co jezeli lesbijka w damskiej toalecie bedzie nagabywac
                        inne panie? Mozna ja wyrzucic?

Swiat jest bardziej kolorowy niz Ci sie wydaje :). A sprowadznenie wszystkiego
                        do problemu toalet jest troche niepowazne. Tutaj, w Belgii, jest sporo
                        koedukacyjnych (a w Polsce tez sie zdarzaja) i jakos ludzie sobie radza.
                        • mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 16:53
                          Napisalem 'NP. w toalecie'. Jesli nie rozumiesz to NP. znaczy 'NA PRZYKLAD'. To
                          ty sprowadziles sprawe do molestowania i toalety.

Co do podstawy prawnej to musisz przesledzic czy w NY byly jakies orzeczenia
                          sadow w tych sprawach i zastanowic sie czy mowi ci cos termin 'prawo zwyczajowe'.
                          • Gość: yeellow Re: To jakiś ponury żart ? IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:56
                            > Co do podstawy prawnej to musisz przesledzic czy w NY byly jakies orzeczenia
                            > sadow w tych sprawach i zastanowic sie czy mowi ci cos termin 'prawo
                            >zwyczajowe

bardziej bylem ciekaw polskiej sytuacji. Skoro to tylko prawo zwyczajowe, to
                            mozna je lamac bez konsekwencji i nikt nie ma prawa mnie z damskiej toalety
                            wyrzucic :).

Poza tym chyba zdajesz sobie sprawe, ze obecnie mozna zmienic plec i wchodzic w
                            zgodzie z prawem zwyczajowym do innej niz dotychczas toalety? Wiec od problemu
                            nie uciekniesz.

Poza tym nie odpowiadasz na moje pytanie juz po raz drugi ;-).
                            • mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 18:29
                              Jesli chodzi ci o pytanie: Dodatkowo nie odpowiedziales, czy wolalbys, zeby gej
                              byl z Toba w toalecie, czy
                              w damskiej?

Nie chodzi o to co ja bym wolal tylko czy to jest facet czy nie.

A lesbijka? Co jezeli lesbijka w damskiej toalecie bedzie nagabywac
                              inne panie? Mozna ja wyrzucic?

Nie wiem, za to wiem ze facet nie ma wstepu do damskiej toalety nigdzie na
                              swiecie.

Skoro to tylko prawo zwyczajowe, to
                              > mozna je lamac bez konsekwencji i nikt nie ma prawa mnie z damskiej toalety
                              > wyrzucic :).

Od kiedy prawo zwyczajowe mozna lamac bez konsekwencji? Prawodawstwo sie klania.
                              • pkrehbiel Prawo zwyczajowe w Polsce można łamać... 28.11.06, 19:07
                                ...od jakichś 70 lat - od kiedy przestało obowiązywać. Polecam lekturę
                                Konstytucji. Już teraz, będąc facetem, mogę wchodzić do damskich toalet do
                                woli. Jedyną sankcją byłoby uznanie mnie za chama.
                                • mulla_komar Re: Prawo zwyczajowe w Polsce można łamać... 28.11.06, 20:13
                                  W Polsce nawet konstytucja nie jest zrodlem prawa, bo Polska nie jest panstwem
                                  prawa. Rozmawiamy o NY, a tam jest troche inny system. Common law o ile dobrze
                                  pamietam.
                                  • Gość: yeellow Re: Prawo zwyczajowe w Polsce można łamać... IP: *.30-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.11.06, 21:48
                                    wyraznie pytalem o Polske i dziekuje przedpiscy, ze potwierdzil moje
                                    przypuszczenia.
                                    • mulla_komar Re: Prawo zwyczajowe w Polsce można łamać... 28.11.06, 22:09
                                      Ok, a napisz do czego potrzebne ci byly regulacje prawne dotyczace toalet
                                      damskich i meskich w Rzeczypospolitej Polskiej? Jakie to ma znaczenie dla
                                      meritum?
                                      • Gość: yeellow Re: Prawo zwyczajowe w Polsce można łamać... IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 22:59
                                        meritum bylo takie (Twoj post):

--------------------------------------------------------------------------------
                                        To ze np. taki facet bedzie nagabywal kobiety, w miejscach gdzie tylko one
                                        powinny miec dostep i gwarancje dyskrecji (np. toaleta)
                                        --------------------------------------------------------------------------------

skoro moze juz teraz bezkarnie, to argument kiepski. Poza tym zapominasz, ze to
                                        jednak nie jest facet.
                    • Gość: natalia Re: To jakiś ponury żart ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:47
                      dla nich powinny być osobne kible, indywidualne. a swoją drogą, to, że jeszcze
                      takich nie ma, to przejaw dyskryminacji...:))
          • metokard Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 17:12
            > To ze np. taki facet bedzie nagabywal kobiety, w miejscach gdzie tylko one
            > powinny miec dostep i gwarancje dyskrecji (np. toaleta)

nie wiedzialam, ze zeby wejsc do toalety, trzeba sie legitymowac.
            • mulla_komar Re: To jakiś ponury żart ? 28.11.06, 18:31
              A kto powiedzial ze trzeba? Tez potrafisz sie ograniczyc do toalety? Nie
              potrafisz sobie nic innego wyobrazic. Dalem prosty przyklad zeby ludzie
              zrozumieli, ale nie sadzilem ze z was az takie prostaki.
          • critic Nie bądź idiotą... 28.11.06, 18:20
            Najpierw musiałby przez dwa lata zachowywać się jak kobieta, ubierać jak
            kobieta, no i przedstawić opinie psychologów, potwierdzające, że wewnątrz
            męskiego ciała jest kobietą. Szkoda zachodu dla "nagabywania kobiet w miejscach
            do których tylko one powinny mieć dostęp".

No ale jak widać prymitywom tylko jedno w głowie. Gdzie ta cywilizacja...
            • Gość: haha czytales Re: Nie bądź idiotą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:27
              ja juz jestem kobieta :P cywilizowany homo.....
          • Gość: jul Re: To jakiś ponury żart ? IP: *.aster.pl 28.11.06, 22:24
            to nie jest facet - zrozum!
    • Gość: Morphy Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: 150.254.206.* 28.11.06, 15:23
      Transgenderystow nalezy leczyc i tyle.

Przy okazji pytanie do lewicy:

Czy schizofrenik, ktoremu sie wydaje, ze jest Napoleonem ma prawo zmienic imie i nazwisko na Napoleon Bonaparte?
      • Gość: xenna Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: 193.59.173.* 28.11.06, 15:31
        palma to tobie bije. leczyć należy choroby i osoby z takim mentalnym spaczeniem
        jak twoje. transseksualizm to nie katar. leczyć dałoby się to tylko chyba przez
        wycięcie mózgu;)
        • mulla_komar Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! 28.11.06, 15:36
          Marginalne dewiacje i choroby nie powinny zmuszac spoleczenstwa do zmiany zasad
          spolecznego wspolzycia. Lewicy naprawde bije palma, a leczyc poninnas sie ty.
          • Gość: hopsiup Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:41
            A skąd wiesz, że Xenna to nie facet?

Stary co się łamiesz. Za 20 lat wpiszemy sobie do papierów, że jesteśmu z
            planety Melmak i będziemy mogli się odmelować z tej planety niewiedzieć czemu
            nazywaną Ziemią. A własnie - zmieńmy jej nazwę na Dewiacja. Planeta Dewiacja -
            cool :D
            • mulla_komar Wy nie wiecie co to zyc w strachu i byc przesladow 28.11.06, 15:51
              anym!!! Ja sie urodzilem jako kurczak i przez wiekszosc zycia ktos chcial mnie
              zdekapitowac tylko za to kim jestem!!! Wydaje mi sie wiec ze moje zdanie powinno
              byc w tej kwestii wazniejsze od waszego.
              • Gość: Morphy Zglos sie do lewicy IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:22
                Jacys Zieloni i Feministki na pewno dadza Ci paszport kurczaka i kaza dawac ziarno ze pieniadze podatnika :)

Poczekaj jeszcze kilka lat i palma im tak odwali, ze napewno tak sie skonczy.
            • Gość: orient Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: *.ichf.edu.pl 28.11.06, 16:38
              Za 20 lat to będziesz wybijał głową dziurę w podłodze albo ci zrobią kęsim i
              utna główkę za obrazę proroka. Tym się niestety kończą wszelkie zabawy w dekadencję.
            • Gość: hekate Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: *.derbynet.pl 28.11.06, 20:41
              Super post:)))
              Spłakałam się ze śmiechu:)

Zgadzam się z każdym słowem przedmówcy.
          • Gość: RQD Prawicowe zakapiory=zacofanie buractwo prostactwo IP: *.aster.pl 28.11.06, 21:41
            Jednostki które nie umieją się efektywnie przystosowywać do nowych zjawisk
            społeczno kulturowych jako mniej inteligentne ulegną nieuchronnej
            marginalizacji!
            Prawicowo - katolicki światopogląd to przyczyna niedorozwoju tego kraju Wasze
            wnuki będą się z was śmiały A wasze dzieci będą was przeklinać!
            Przeproście i Spier...!
            • kryszal87 Re: Prawicowe zakapiory=zacofanie buractwo prosta 28.11.06, 23:36
              Ja na pewno nie uważam się na człowieka mniej inteligentnego niż inni, i mam do
              tego solidne podstawy których nie będę tutaj wymieniał. Jednocześnie nie
              potrafię się dostosować to tych chorych zmian chociaż na tym świecie żyję
              dopiero od kilkunastu lat. Powodem tego jest zapewne to, że w przeciwieństwie do
              tych niby inteligentów którzy zwykle żyją biernie i pusto ja zastanawiam się
              często nad swoim życiem. A wnuki będą się ze mnie śmiały pewnie dlatego, że
              niemyślącej masy jest zwykle nieco więcej.
        • Gość: moorgana Xenna-ty masz spaczony mózg IP: *.ocean.univ.gda.pl 28.11.06, 15:48
          Przez takich jak ty niedługo normalny, heteroseksualny człowiek będzie uważany
          za odstępstwo a normą będą pedały całujące się w tramwajach, zboki poprzebierane
          za kobiety a z czasem zoofile i inne oszołomy. TO SĄ ZBOCZEŃCY i nikt mi nie
          wmówi, że jak się facet z facetem bzyka to jest to normalne!!!
          • Gość: jałowiec Re: Xenna-ty masz spaczony mózg IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 15:56
            bo to nie jest normalne, jakby było to juz dawno Natura by wyszła naprzeciw
            wymaganiom Procedru - a póki co z dupiszcza nie leje się wazelina...

pozdrawiam rozsądnych...
          • Gość: Lucky Flucky Re: Xenna-ty masz spaczony mózg IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:57
            Zapomniałeś o pedofilach. Kiedyśi to będzie dozwolone. Przecież jesteśmy
            postępowi, no nie?

Wiem jedno, na tym Świecie już nic się kupy nie trzyma... A raczej głównie kupy
            się trzyma. Fuu.
          • Gość: Morphy Uwazaj na lewice IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:24
            Nie mow tego glosno, bo za 10 lat zamkna Cie w obozie reedukacyjnym.

Juz w tej chwili w Kanadzie za to, co napisales mozesz wyladowac w wiezieniu.

A poza tym, to lewica mowi o sobie, ze jest tolerancyjna i sprzeciwnia sie cenzurze.
            • Gość: w Re: Uwazaj na lewice IP: *.aster.pl 28.11.06, 21:48
              Nietolerancyjni uniemozliwiają wprowadzenie zasad tolerancji i powinni byc
              wyeliminowani ze społeczeństwa
          • Gość: Rexhunt BRAWO! dobrze napisane! IP: 80.55.145.* 28.11.06, 19:59
            popieram normalnych!!!
            • Gość: a Re: BRAWO! dobrze napisane! IP: *.aster.pl 28.11.06, 21:46
              Pierd... tradycjonalistów! Pisuary na Madagaskar!
          • Gość: won-parszywcu [...] IP: *.aster.pl 28.11.06, 21:45
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • darr.darek Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE HE 28.11.06, 16:04
          Gość portalu: xenna napisał(a):
          >palma to tobie bije. leczyć należy choroby i osoby z takim mentalnym spaczeniem
          >jak twoje. transseksualizm to nie katar. leczyć dałoby się to tylko chyba przez
          >wycięcie mózgu;)

Lewicowcy i powyższa kobieta (feministka?) nie pojęli jeszcze jaki będzie
          PIERWSZY efekt dowolności wpisywania sobie płci ?
          Gdyby nie podpowiedzi mądrzejszych anty-lewicowców, lewica przegłosowałaby
          temat i wpadła we własne sidła, tak samo jak było z wprowadzaniem komunizmu.

A jaki byłby pierszy efekt ?
          Ano, taki, że zawody sportowe byłyby tylko męskie i ... transwesytów - kobietom
          wstęp wzbroniony. Dlaczego wzbroniony ? Ano z prostego faktu, że spośród
          pierwszej setki mistrzów w danej dziedzinie sportowej (w tym, bilard, szachy,
          brydż itd.) są zawsze sami mężczyźni, nawet jeśli mieliby amputowane, na własną
          prośbę, narządy płciowe.
          Z znowu byłby cyrk lewicowy tworzenia dyscyplin dla "3-ciej płci" (dwie
          pierwsze w sporcie byłyby zajęte, he he), czyli dla biologicznych kobiet.

Identycznie jak teraz lewactwo tworzy cyrk "praw" dla związków homoseksualnych.
          Po co jakieś "prawa" i specjalne ustawy o małżeństwach homoseksualnych, jeśli
          do zabezpieczenia majątkowego rozpadającego się związku wystarcza umowa cywilna
          z podpisem notariusza ?
          Ano po to, bo lewicowa hołota wprowadziła setki lewicowych bzdur, typu
          dziedziczenie państowej emerytury po mężu i nie można dogadać się z prywatną
          firmą ubezpieczeniową, bo przymus płacenia jest na państową emeryturę. Podobnie
          z odwiedzinami w państowym szpitalu. Podobnie z setkami głupich, lewicowych
          zapisów, które tworzą dla samego lewactwa nastepne problemy przy
          następnych "szczęśliwych" pomysłach.

• Gość: yeellow Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:10
            To po co w ogole malzenstwa? Zlikwidowac i od razu jaka oszczednosc.

> Ano z prostego faktu, że spośród
            > pierwszej setki mistrzów w danej dziedzinie sportowej (w tym, bilard, szachy,
            > brydż itd.)

nie wiem jak w innych dyscyplinach, ale co do szachow nie masz racji.

Poza tym mozna to uregulowac przepisami dla konkretnych dyscyplin. Jest to
            probem marginalny.
            • darr.darek Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE 28.11.06, 16:27
              Gość portalu: yeellow napisał(a):
              > To po co w ogole malzenstwa? Zlikwidowac i od razu jaka oszczednosc.

A ja w pewnym czasie chciałem mieć małżeństwo i założyłem rodzinę i lewactwu
              wara od tego, że dwie osoby płci przeciwnej tego chcą. Nawet jeśliby jakiś
              wszechmocny lewak zlikwidował prawną możliwość małżeństwa, to ja z wybraną
              kobietą i miliony nam podobnych, tworzyliby sobie własne ceremonie małżeńskie,
              do ochrony prawnej po rozwodzie wykorzystywałoby się zwykłe prawo cywilne z
              umową cywilną i miliony par olewałyby rządzącego lewaka od góry do dołu (o ile
              lewak jak to lewak, nie zaczałby wtrącać do obozów koncentracyjnych za
              widzimisie).

Dlaczego pary homosiów RZEKOMO nie potrafią olać rządzącego "prawaka" i tworzyć
              własne związki wg własnego uznania ? Potrafią, potrafią, tyle, że lewicowej
              hołocie, która próbuje kaperować homoseksualitów nie w smak indywidualne
              załatwianie tematu przez tysiące homosiów nienagłasniających swoich związków i
              piep..rzą o "dyskryminacji", bo lewactwo che zdobyć "punkty".

> > Ano z prostego faktu, że spośród
              > > pierwszej setki mistrzów w danej dziedzinie sportowej (w tym, bilard, szachy
              > > brydż itd.)
              >nie wiem jak w innych dyscyplinach, ale co do szachow nie masz racji.

Mam rację - Ty nie masz racji.
              Chcesz podać kontrargument, to przytocz nazwisko kobiety, która wygrywała z
              Karpowem, Kasparowem lub najbardziej znanymi szachistami-mężczyznami. Tu nie
              chodzi o żadną wojnę płci, tylko o realia.

> Poza tym mozna to uregulowac przepisami dla konkretnych dyscyplin. Jest to
              > probem marginalny.

No właśsnie o tym napisałem wcześniej, że gdyby nie mądrzejsi, wówczas lewicowi
              ustawodawcy już ustanowiliby, że każdy ma prawo sobie wpisać jaką płeć chce i
              zawody sportowe byłoby przez pierwsze lata tylko w dyscyplinach mężczyn i
              transwestytów, a potem ... ustanowionoby zawody odrębne dla "trzeciej" płci,
              czyli dla biologicznych kobiet, które już byłyby dokładnie sprawdzane czy są
              biologicznymi kobietami.

• Gość: yeellow Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:30
                > Mam rację - Ty nie masz racji.
                > Chcesz podać kontrargument, to przytocz nazwisko kobiety, która wygrywała z
                > Karpowem, Kasparowem lub najbardziej znanymi szachistami-mężczyznami. Tu nie
                > chodzi o żadną wojnę płci, tylko o realia.

Polgar. Byla w czolowce meskich szachistow (a pisales o pierwszej setce).

Wiec nie masz racji. Tak jak i w innych sprawach, chociaz wydaje Ci sie, ze
                wszystkie rozumy zjadles.

> ustawodawcy już ustanowiliby, że każdy ma prawo sobie wpisać jaką płeć chce i
                > zawody sportowe byłoby przez pierwsze lata tylko w dyscyplinach mężczyn i
                > transwestytów, a potem ... ustanowionoby zawody odrębne dla "trzeciej" płci,
                > czyli dla biologicznych kobiet, które już byłyby dokładnie sprawdzane czy są
                > biologicznymi kobietami.

juz teraz sa z tym problemy, ale co Ty mozesz o tym wiedziec. Wystarczy, ze
                jestes pewnym swego, jak w cytacie powyzej. Nadete bufony sa najsmieszniejsze :)
                • darr.darek Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE 28.11.06, 16:42
                  > > Karpowem, Kasparowem lub najbardziej znanymi szachistami-mężczyznami. Tu
                  > > nie chodzi o żadną wojnę płci, tylko o realia.
                  >Polgar. Byla w czolowce meskich szachistow (a pisales o pierwszej setce).

Nawet nie chce mi się sprawdzać ogólnych wyników.
                  Wśród pierwszej setki fizyków też zdarzyła się jedna kobieta - Maria Skłodowska-
                  Curie. Ostatni raz było to 100 lat temu.
                  Przypuśćmy, że udowodniłeś, że raz na kilka lat do takiego "nowoczesnego"
                  sportu oprócz mężczyzn i transwestytów weszłaby jedna kobieta. Mnie dalej bawi,
                  że jako prawdziwy lewicowiec nie chcesz się chyłkiem i natychmiast wycofywać z
                  pomysłu "wolności wpisywania płci".

> Wiec nie masz racji. Tak jak i w innych sprawach, chociaz wydaje Ci sie, ze
                  > wszystkie rozumy zjadles.

A ten przytoczył jeden przykład, że do pierwszej setki sportowej wejść mogłaby
                  prawdziwa kobieta i już zadowolony i nie czuje zagorożenia dla ideii lewicowej
                  (prawdziwi lewicowi towarzysze już rozstrzelaliby cię za słabą "czujność
                  rewolucyjną").

• Gość: yeellow Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro HE HE IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:53
                    > Przypuśćmy, że udowodniłeś, że raz na kilka lat do takiego "nowoczesnego"
                    > sportu oprócz mężczyzn i transwestytów weszłaby jedna kobieta

Blad, udowodnilem na razie, ze sie mylisz, chociaz wydaje Ci sie, ze masz
                    racje. Mam nadzieje, ze da Ci to do myslenia.

>Mnie dalej bawi, że jako prawdziwy lewicowiec

Tutaj zdradzasz sie slaboscia umyslu, ktora kaze Ci klasyfikowac wszystkich
                    rozmowcow odmiennych pogladow jako "prawdziwych lewicowcow".

>nie chcesz się chyłkiem i natychmiast wycofywać z
                    > pomysłu "wolności wpisywania płci".

to nie moj pomysl, wiec nie mam sie z czego wycofywac. Msci sie brak logicznego
                    myslenia i precyzji wypowiedzi.

A pomysl jak pomysl, mnie nie przeszkadza.

> A ten przytoczył jeden przykład

w kolejnym poscie jest jeszcze prawny. Napisales z wielka pewnoscia, ze masz
                    racje, a ja sie myle. Zamiast potulnie odszczekac dalej sie wymadrzasz.

>i nie czuje zagorożenia dla ideii lewicowej
                    > (prawdziwi lewicowi towarzysze już rozstrzelaliby cię za słabą "czujność
                    > rewolucyjną").

A Ty jestes syndykalistycznym faszysta i druhowie odeslaliby Cie na front
                    wschodni. Tez umiem wczuc sie w Twoj absurdalny humor. Chcesz kontynuowac?
                    • Gość: Morphy Myslenie nie boli IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:30
                      "Blad, udowodnilem na razie, ze sie mylisz, chociaz wydaje Ci sie, ze masz
                      racje. Mam nadzieje, ze da Ci to do myslenia."

Jeden jedyny wyjatek. I tak Polgar nigdy nie wygrywala z mezczyznami z czolowki.

Powolywanie sie na Polgar to jak proba udowodnienia, ze wszy potrafia latac, bo jedna wesz uczepila sie golebia.
                      • Gość: yeellow Re: Myslenie nie boli IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:51
                        > Jeden jedyny wyjatek. I tak Polgar nigdy nie wygrywala z mezczyznami z
                        > czolowki

klamiesz. Poza tym rozmowca pytal o jeden, jedyny wyjatek. A czolowke
                        zdefiniowal dosc szeroko.
                • darr.darek każdą sprawę LEWAKom,po kolei należałoby tłumaczyć 28.11.06, 16:52
                  > > Mam rację - Ty nie masz racji.
                  > > Chcesz podać kontrargument, to przytocz nazwisko kobiety, która wygrywała
                  > > Karpowem, Kasparowem lub najbardziej znanymi szachistami-mężczyznami. Tu
                  > > nie chodzi o żadną wojnę płci, tylko o realia.
                  >Polgar. Byla w czolowce meskich szachistow (a pisales o pierwszej setce).
                  >Wiec nie masz racji. Tak jak i w innych sprawach, chociaz wydaje Ci sie

Ej, amtołku, matołku. Oto cała lewica, nawet sprawdzić niczego nie potrafi.
                  Gdzie widzisz kobiece imię wśród niekwestionowanych mistrzów Świata ?
                  I tak każdą sprawę lewakom, po kolei należałoby tłumaczyć.

pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostwa_%C5%
                  9Bwiata_w_szachach#Niekwestionowani_mistrzowie_.C5.9Bwiata

Lista mistrzów świata
                  Niekwestionowani mistrzowie świata
                  Wilhelm Steinitz, 1886 -1894
                  Emanuel Lasker, 1894-1921
                  Jose Raul Capablanca, 1921-1927
                  Aleksander Alechin, 1927-1935 i 1937-1946
                  Max Euwe, 1935-1937
                  Michaił Botwinnik, 1948-1957, 1958-1960 i 1961-1963
                  Wasilij Smysłow, 1957-1958
                  Michaił Tal, 1960-1961
                  Tigran Petrosjan, 1963-1969
                  Borys Spasski, 1969-1972
                  Robert Fischer, 1972-1975
                  Anatolij Karpow, 1975-1985
                  Garri Kasparow, 1985-1993
                  Władimir Kramnik, od 2006

Mistrzowie świata PCA
                  Garri Kasparow, 1993-2000
                  Władimir Kramnik, od 2000.

Mistrzowie świata FIDE od 1993 roku
                  Anatolij Karpow, 1993-1999
                  Aleksander Chalifman, 1999-2000
                  Viswanathan Anand, 2000-2002
                  Rusłan Ponomariow, 2002-2004
                  Rustam Kasimdżanow, 2004-2005
                  Weselin Topałow, 2005-2006

• Gość: yeellow Re: każdą sprawę LEWAKom,po kolei należałoby tłum IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:57
                    czy jako syndykalistyczny faszysta nie widzisz roznicy miedzy mistrzem swiata,
                    a pierwsza setka? Klamczuszku...
                    • Gość: Morphy Wez mu wytlumacz jeszcze jedna rzecz IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:33
                      Ciekawe, dlaczego ten lewak nazywa Ciebie "syndykalistycznym faszysta".

"syndykalistyczny" - czyli zwolennik zwiazkow zawodowych, a wiec lewak.

"faszysta" to nic innego jak narodowy socjalista, czyli tez lewak.

Przypomina mi to czarnych w USA, ktorzy jak chca sobie ublizyc, to nazywaja sie nawzajem "czarnuchami" (nigger).
                      • Gość: yeellow Re: Wez mu wytlumacz jeszcze jedna rzecz IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:58
                        juz Ci wyjasnilem w innym poscie...
          • Gość: Casey H Co was wszyscy inni obchodza martwcie sie o siebie IP: *.range81-158.btcentralplus.com 28.11.06, 16:19
            pisze do darr.darka i innych madrych, martwcie sie o siebie a nie o czyjes
            problemy z identyfikacja plci, tak naprawde waszym problemem jest to ze chcecie
            nagiac swiat tak zeby pasowal do waszych wyobrazen a jak wam sie to nie uda to
            biadolicie jakie to rozpasanie panuje w swiecie bo ludzie zmieniaja plec
            olaboga, czy ktos was prosil zebyscie byli czyims sumieniem ?? ktokolwiek?? i to
            wy macie problem a nie Ci ludzie
            • darr.darek Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie sie o s 28.11.06, 16:34
              Gość portalu: Casey H napisał(a):
              >pisze do darr.darka i innych madrych, martwcie sie o siebie a nie o czyjes
              >problemy z identyfikacja plci, tak naprawde waszym problemem jest to ze chcecie
              >nagiac swiat tak zeby pasowal do waszych wyobrazen a jak wam sie to nie uda to
              >biadolicie jakie to rozpasanie panuje w swiecie bo ludzie zmieniaja plec
              >olaboga, czy ktos was prosil zebyscie byli czyims sumieniem ?? ktokolwiek?? i t
              >wy macie problem a nie Ci ludzie

Chłopie, ja jestem liberałem - konserwatywnym, a nie "nowoczesną" odmianą
              socjalistycznego "liberała". To oznacza, ze guzik mnie obchodzi co Ty i Tobie
              podobni robią, byle nie wkraczać na moje i mnie podobnych podwórko.
              Chcecie wybaczać swoim zbrodniarzom ? Da się to załatwić w normalnymn Prawie od
              ZARAZ - klauzula łaski wobec Twojego przyszłego mordercy (lub Twoich nieletnich
              dzieci) spisywana wobec notariusza i Prawo nie mogłoby orzekać kary śmierci
              wobec TWOJEGO winowajcy. Od manipulacji w Prawo dla mnie i mnie podobnych WARA
              lewactwu.
              Chcecie płącić na przymusową emeryturę i tysiace przymusowych rzeczy dla
              lewicowców ? Da się to załatwić w normalnymn Prawie od ZARAZ - umowa
              pełnoletniego spisywana wobec notariusza, że od dziś obowiązany jest płącić 50%
              podatku na lewicowe obciążenia a w zamian ... ble ble. Ja nie chcę płacić na
              przymusowę emeryturę, nawet jeśli wg lewactwa skończyć miałbym pod mostem, od
              manipulacji w Prawo dla mnie i mnie podobnych WARA lewactwu.
              Itd.

KTO KOMU chce naginać prawo(lewo) do swoich wyobrażeń ??!!
              • Gość: yeellow Re: Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie si IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:39
                > Chcecie wybaczać swoim zbrodniarzom ? Da się to załatwić w normalnymn Prawie
                od
                > ZARAZ - klauzula łaski wobec Twojego przyszłego mordercy (lub Twoich
                nieletnich
                > dzieci)

znasz sie widac na prawie jak swinia na gwiazdach... Poza tym masz smieszna
                wizje swiata, godna pryszczatego nastolatka.

Co mnie obchodza Twoje podatkowe dylematy w tym watku? Masz obsesje i nie
                potrafisz pisac na temat, madrzac sie tam, gdzie guzik wiesz (jak na razie:
                szachy, prawo).
                • darr.darek Re: Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie si 28.11.06, 17:17
                  > > Chcecie wybaczać swoim zbrodniarzom ? Da się to załatwić w normalnymn Prawie
                  > > ZARAZ - klauzula łaski wobec Twojego przyszłego mordercy (lub Twoich
                  > > nieletnich dzieci)
                  >znasz sie widac na prawie jak swinia na gwiazdach... Poza tym masz smieszna
                  >wizje swiata, godna pryszczatego nastolatka.

Znasz się na logice, matole, jak na wszytkim co piszesz.
                  Takie różnicowanie prawa jest jak najbardziej stosowane, nie zawsze wynika z
                  wyboru, ale np. kobiety nie były wsadzane do więzienia, jeśli nie chciałyby
                  służyć w wojsku. Inaczej w sprawie wojska traktowano też Świadków Jehowy, gdy
                  nie było służby zastępczej - kary za odmowę służby były niższe.
                  Analogicznie sąsiadujace państwa mogą mieć bądź zapis prawny wykluczający
                  karanie śmiercią, bądź zapis prawny karzący śmiercią zbrodniarzy i
                  przeprowadzka do innego panstwa bądź innego stanu oznacza akceptację nowego
                  Prawa.
                  Ja pokazałem, że możliwe jest stosowanie klauzuli łaski dla SWOJEGO winowajcy w
                  zapisach prawnych.
                  A u ciebie, matole, reakcja obronna pojawia się (tak, można wiele spraw
                  załatwiać prosto!) a i z logiką u ciebie na bakier i pieprzysz o świniach i o
                  gwiazdach, bo tyle ci pozostaje.

• Gość: yeellow Re: Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie si IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:28
                    lol, jak brakuje argumentow to wychodzi cale buractwo. Pisales o prawie,
                    podales konkretny przyklad, napisalem Ci, ze sie nie da. Nie da sie w tym
                    prawie, ktorego nie chcesz zmieniac.
                    • mulla_komar Dokladnie yeellow! 28.11.06, 18:45
                      "znasz sie widac na prawie jak swinia na gwiazdach... Poza tym masz smieszna
                      wizje swiata, godna pryszczatego nastolatka."

> lol, jak brakuje argumentow to wychodzi cale buractwo.

Tylko po co obrazac innych? Zamilkbyc i oszczedzil dar.darkowi nerwow.

Co sie nie da? Czemu sie nie da? Nie potrafisz sobie wyobrazic? To czemu
                      potrafisz sobie wyobrazic ze facet z kuska bedzie mial w dowodzie 'baba'?
                      • Gość: trans(atlantyk) Re: Dokladnie yeellow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:54
                        Kobieta nie "baba". Trochę szacunku dla drugiego człowieka płci przeciwnej.
                      • Gość: yeellow Re: Dokladnie yeellow! IP: *.30-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.11.06, 21:55
                        "znasz sie jak swinia na gwiazdach" to zartobliwe powiedzenie funkcjonujace w
                        jezyku polskim, nie ma sie o co obrazac.
                        Wyobrazic moge sobie rozne rzeczy, ale w ramach obowiazujacego prawa, ktorego
                        darek nie chce zmieniac, tak sie nie da. I o tym pisalem.
                        Nie da sie tez z innych przyczyn zdroworozsadkowych, ale rozumiem, ze dla
                        zwolennikow UPR to nie jest przeszkoda ;-)
                        • mulla_komar Re: Dokladnie yeellow! 28.11.06, 22:17
                          'Poza tym masz smieszna
                          wizje swiata, godna pryszczatego nastolatka."

to tez zartobliwe okreslenie?

> Wyobrazic moge sobie rozne rzeczy, ale w ramach obowiazujacego prawa, ktorego
                          > darek nie chce zmieniac, tak sie nie da

A skad wiesz ze nie chce? Gdzie to wyczytales?

> Nie da sie tez z innych przyczyn zdroworozsadkowych.

A co to za argument? Ja moge na tej samej zasadzie napisac ze nie sa
                          wprowadzane z braku zdrowego rozsadku.
                          Jak chcesz sobie dzici uczyc ze facet jest kobieta to sobie to rob. Natomiast
                          zatwierdzanie tego prawnie jest idiotyzmem. Co innego jak ktos juz zmienil plec.
                          • Gość: yeellow Re: Dokladnie yeellow! IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 23:04
                            > 'Poza tym masz smieszna
                            > wizje swiata, godna pryszczatego nastolatka."
                            >
                            > to tez zartobliwe okreslenie?

sprawdz sobie laskawie ile wczesniej obelg ciezszego kalibru spokojnie
                            wytrzymalem, ok?

> A skad wiesz ze nie chce? Gdzie to wyczytales?

w jednym z jego postow. Nie chce mi sie szukac, ale nie powinno to byc trudne.

> > Nie da sie tez z innych przyczyn zdroworozsadkowych.
                            >
                            > A co to za argument?

to nie jest argument, ale nie chce mi sie rozwijac jalowej dyskusji o
                            podstawach prawa.

> Jak chcesz sobie dzici uczyc ze facet jest kobieta to sobie to rob. Natomiast
                            > zatwierdzanie tego prawnie jest idiotyzmem. Co innego jak ktos juz zmienil
                            plec
                            > .

kto tu mowi o uczeniu czegos dzieci? Umialbys? Zdefiniuj wiec, kto to jest
                            facet?
                • Gość: Morphy Uwaga! Lewak!!! IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:36
                  Po czym poznac posty lewaka?

- zero argumentow;
                  - absolutny brak szacunku dla drugiego czlowieka;
                  - duzo obelg;

Na lewicy obowiazuje zasada, ze debate wygrywa ten, kto bardziej zelzy przeciwnika.
                  • critic Re: Uwaga! Lewak!!! 28.11.06, 18:34
                    Gość portalu: Morphy napisał(a):

> Po czym poznac posty lewaka?
                    >
                    > - zero argumentow;
                    > - absolutny brak szacunku dla drugiego czlowieka;
                    > - duzo obelg;

No cóż...

> darr.darek napisał:

> Znasz się na logice, matole, jak na wszytkim co piszesz.

i jeszcze:

> A u ciebie, matole, reakcja obronna pojawia się (tak, można wiele spraw
                    > załatwiać prosto!) a i z logiką u ciebie na bakier i pieprzysz o świniach i o
                    > gwiazdach, bo tyle ci pozostaje.

(cytaty z forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=53030882&a=53039433)

Czyżby twój kolega był lewakiem, prawiczku? Ups...
              • Gość: Casey H zaraz zaintrygowales mnie IP: *.range81-158.btcentralplus.com 28.11.06, 16:44
                co robie ja i mi podobni?? a poza tym nikt Cie nie zmusza do placenia na nikogo
                pieniedzy (tzn poza panstwem polskim), nikt nie wkracza na twoje podworko ze
                swoimi problemami, chodzi tylko o to ze Ci ludzie jak kazdy maja prawo zyc
                wlasnym zyciem pod warunkiem ze nie ingeruja w zycie innych, przeciez nikt
                Ciebie nie zmusza do zmiany plci, przepraszam jezeli przypisalem Ci pogladyu
                ktorych nie podzielasz,
                • darr.darek Re: zaraz zaintrygowales mnie 28.11.06, 17:05

Gość portalu: Casey H napisał(a):
                  >co robie ja i mi podobni?? a poza tym nikt Cie nie zmusza do placenia na nikogo
                  >pieniedzy (tzn poza panstwem polskim), nikt nie wkracza na twoje podworko ze
                  >swoimi problemami, chodzi tylko o to ze Ci ludzie jak kazdy maja prawo zyc
                  >wlasnym zyciem pod warunkiem ze nie ingeruja w zycie innych, przeciez nikt
                  >Ciebie nie zmusza do zmiany plci, przepraszam jezeli przypisalem Ci pogladyu
                  >ktorych nie podzielasz,

Jak to nikt nie zmusza mnie do płacenia na nikogo ? Wg lewicy rządzącej MUSZĘ
                  płacić na emeryturę państwową i na lecznictwo państowe i na ubezpieczenia
                  państwowe i muszę płacić na utrzymanie więźniów i muszę zapianać pasy (nie
                  państwowe) w aucie swoim itd.itd..

Jeśli prowadziłbym działaność gospodarczą i nie płacił na ZUS, wówczas pod
                  rygorem prawnym naliczonoby mi 10 lat wstecz wszelkie niedopłaty (na rzekomo
                  moją, państową emeryturę), zlicytowano mieszkanie i caly majątek, mnie i moje
                  dzieci skazanoby na los tułaczy po sierocińcach i przytułkach dla bezdomnych.
                  A akurat prowadzący działalność mają i tak dobrze, bo muszą opłacać dużo niższy
                  ZUS niż ja i mogą przejść na stałe 19% niezależnie od dochodów.
                  W przypadku pracownika najemnego, z rynkowej płacy w Polsce 2500zł, która
                  faktycznie wynosi ok. 3000zł (pracodawca wie, że jest jeszcze obciążany
                  dodatkowym zusem na wypłacaną płacę brutto), niemal 1400zł idzie na obciążenie
                  jakie wypracowuje pracownik a opłaca pracodawca, a reszta 1600zł dostaje się
                  pracownikowi najemnemu. Wspomnę, że w zakupowanych towarach i usługach średnio
                  15% (stawki 22%, 7%, 3%, 0%, zw.) z tych 1600zł netto idzie jeszcze na czysty
                  VAT dla fiskusa.
                  I Ty mi piszesz, że ja ... nie muszę.
                  • critic Re: zaraz zaintrygowales mnie 28.11.06, 18:41
                    Po pierwsze:

"<Casey H>
                    chodzi tylko o to ze Ci ludzie jak kazdy maja prawo zyc
                    > >wlasnym zyciem pod warunkiem ze nie ingeruja w zycie innych, przeciez nikt
                    > >Ciebie nie zmusza do zmiany plci"

Chyba nie ustosunkowałeś się do tej części postu, prawiczku.

Po drugie:

"
                    <Casey H>
                    a poza tym nikt Cie nie zmusza do placenia na n
                    > ikogo
                    > >pieniedzy (tzn poza panstwem polskim)"

Więc cały twój wywód na temat ZUSów, emerytur itp. był absolutnie zbędny. I
                    pomyśleć że to sam innym zarzucasz brak logiki...

Po trzecie:

"
                    <darr.darek>
                    Wg lewicy rządzącej MUSZĘ
                    > płacić na emeryturę państwową i na lecznictwo państowe i na ubezpieczenia
                    > państwowe i muszę płacić na utrzymanie więźniów i muszę zapianać pasy (nie
                    > państwowe) w aucie swoim itd.itd.."

Nie chciałbym cię rozczarować, ale od roku rządzi PRAWICA (i.e. PiSs), więc jak
                    na razie to wg nich MUSISZ na to wszystko płacić.
                  • Gość: jul Re: zaraz zaintrygowales mnie IP: *.aster.pl 28.11.06, 22:51
                    "to wszystko sprawil grzech ze ludziom jest ze soba zle"
              • critic Re: Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie si 28.11.06, 18:30
                darr.darek napisał:

> guzik mnie obchodzi co Ty i Tobie
                > podobni robią, byle nie wkraczać na moje i mnie podobnych podwórko.

Więc co cię obchodzi to co się dzieje w NY, prawiczku? Chyba jednak niewiele
                jest szczerości w twoich deklaracjach...
                • mulla_komar Re: Co was(LEWI)wszyscy inni obchodza martwcie si 28.11.06, 19:11
                  Nie bede odpowiadal za darr.darka ale g. mnie obchodzi jak ktos sobie mowi ze
                  jest facetem, kobieta, czy purchawka. Natomiast kiedy facet bedzie prawnie
                  uznany za kobiete(a tutaj idzie o urzedniczo uznany wpis odniennej niz
                  posiadana plci) to bedzie to rodzilo pewne konsekwensje prawne, ktore ja bede
                  zmuszony prawem uznac.
                  Takie zabawy niszcza porzadek spoleczny a ja jestem czlonkiem tego
                  spoleczenstwa.
        • Gość: Morphy Uwaga! Lewak! IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:21
          Po czym poznac lewicowy post?

- absolutny brak argumentow;
          - absolutny brak szacunku dla drugiego czlowieka;
          - wulgaryzmy.
          • Gość: yeellow Re: Uwaga! Lewak! IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:30
            nie, darr.darek nie jest lewakiem, jest syndykalistycznym faszysta :)
            • Gość: Morphy Re: Uwaga! Lewak! IP: 150.254.206.* 28.11.06, 17:35
              "syndykalistyczny" - czyli zwolennik zwiazkow zawodowych, a wiec lewak.

"faszysta" to nic innego jak narodowy socjalista, czyli tez lewak.

Przypomina mi to czarnych w USA, ktorzy jak chca sobie ublizyc, to nazywaja sie nawzajem "czarnuchami" (nigger).
              • Gość: yeellow Re: Uwaga! Lewak! IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:55
                po prostu nie rozumiesz zartu. "Syndykalistyczny faszysta" to idiotyczny zlepek
                slowny zastosowany jako kontra do naklejania kazdemu latki lewaka, czy
                zdeklarowanego komunisty. Widac oczekujac odrobiny luzu i poczucia humoru
                oczekiwalem zbyt wiele...

ps. zalozenie, ze ja probuje komus za wszelka cene ublizyc (w psychologii
                nazywane projekcja) zaprowadzilo Cie na manowce :)

• Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 19:30
                  > "Syndykalistyczny faszysta" to idiotyczny zlepek
                  > slowny

zupełnie jak słowo homofobia - widzę że wy lewacy lubując się w idiotycznych
                  związkach przenosicie to na słowotwórstwo...cóz w sumie konsekwentnie...
                  • Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:02
                    Syndykalistyczny faszysta - to nie słowotwórstwo. Nie powstaje nowe słowo.
                    Homofobia to przykład logicznego a nie idiotyczngo tworzenia nowego słowa, czego
                    ty jesteś przykładem.
                    • Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 20:13
                      > Homofobia to przykład logicznego a nie idiotyczngo tworzenia nowego słowa,

zatem poproszę o etymologię -jak dla mnie to nie logiczna a ideologiczna zbitka;
                      zatem cóz znaczy to słowo, jakie sa jego poszczególne składniki, jak powstało i
                      takie tam - no dajesz - oświec mnie...
                      • Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:29
                        cóż jak w przedszkolu:
                        homo- homoseksualizm
                        fobia- lęk (patrz arachnofobia itp.)
                        lęk przed gejami i lesbijkami
                        • Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 20:34
                          > cóż jak w przedszkolu:

ano jak w przedszkolu...bo poziom uzasadnienia przedszkolny
                          a nie ciekawi cie czmu zbitka jest greko łacińska?
                          a moze jest całkowicie łacińska - hę?
                          • Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:40
                            Bo pytania jak z przedszkola (a dlaczego?), oczywiście kto pyta, nie błądzi.
                            Nie mam pojęcia czemu tak się ogólnie przyjęło. Może dlatgo, że taki lęk przed
                            osobami innej orientacj jest przez niektórych traktowany jako choroba (fobia-łac.).
                            • Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:43
                              ah można się oczywiście domyślić, że całkowicie łacińska nie jest :)
                              • Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 20:49
                                niby mozna - a jakże - niemniej to delikatny gwałt na semantyce...
                                a może powiesz kiedy i po co go ukuto?
                                • Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:59
                                  nie chce mi się zaglądać do słownika, ale myślę, że niedawno zostało
                                  wprowadzone. A po co słowo homofobia zostało wprowadzone - zapewne aby
                                  przedstawić pewne zjawisko, które dotychczas nie miało nazwy, ale jeżeli Cię to
                                  bardzo interesuje, słownik etymologiczny lub wyrazów obcych czeka, bo moje
                                  rozważania nie są poparte żadnym warsztatem językoznawczym.
                                  • Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 21:08
                                    > przedstawić pewne zjawisko, które dotychczas nie miało nazwy, ale jeżeli Cię
                                    to
                                    > bardzo interesuje, słownik etymologiczny lub wyrazów obcych czeka, bo moje
                                    > rozważania nie są poparte żadnym warsztatem językoznawczym.

sprawę juz dawno zgłębiłem...więc nie muszę - natomiast polecam samemu po nitce
                                    do kłębka - i chciałbym zaznaczyc że to nie ja wymachuję tym słowem -
                                    generalnie jest to słówko wytrych i tyle;-)
                                    tworzę z przyjaciółmi ideę o nazwie ZetHaPe (Zwiazek Homofobów Polskich) -
                                    gdzie homoseksualiści są mile widziani - kumasz przedmiotem nie jest tłok
                                    pracujący w rurze wydechowej zamiast w cylindrze, a jedynie tępienie lewactwa...
                                    • Gość: trans(atlantyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:20
                                      teraz to ja nie kumam, było o etymologii słowa homofobia, a teraz a tępieniu
                                      lewactwa i ZHP.
                                      Trudno się mówi, powstało takie słowo i jeżeli bardzo Cię razi połączenie
                                      cząsteknie pochodzących z tego samego języka, używaj albo formy opisowej
                                      zjawiskaa albo wymyśl inne słowo - może się przyjmie.
                                      • Gość: jałowiec Re: Uwaga! Lewak! IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 21:53
                                        i po to własnie ZetHaPE powstało - wszak sami się tak wg lewaków pietnująco)
                                        nazwaliśmy;-)
                                        • Gość: yeellow Re: Uwaga! Lewak! IP: *.30-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.11.06, 22:06
                                          no, no, widze Arturze Polakowski (lub jego kolego), ze oprocz skatologicznych,
                                          masz jeszcze etymologiczne zainteresowania. Sprawdz sobie zatem w slowniku
                                          Kopalinskiego skad sie biora poszczegolne czlony i nie martw sie tak bardzo
                                          mieszanina greki i laciny, bo wiele innych slow niestety zadaje taki gwalt na
                                          jezyku (a tu nie tak strasznie, bo phobos jest z greki).
                                • Gość: trans(atlanyk) Re: Uwaga! Lewak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:01
                                  nie takich gwałtów język polski doświadczył
          • Gość: prawica=jelenie Morphy ty pier... tradycjonalistyczny faszysto! IP: *.aster.pl 28.11.06, 21:43
      • Gość: trans(atlantyk) Re: Jak zwykle lewicy bije palma i to ostro!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:39
        możesz zmienić imię i nazwisko na jakie chcesz, oprócz historycznych,
        zasłużonych nazwisk. Wiec może zmienić na Napolcio Bonapatek.
    • Gość: Syn Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: 150.254.1.* 28.11.06, 15:32
      to nie przestępstwo tylko choroba
    • Gość: hopsiup Zawsze chciałem być hermafrodytą IP: *.aster.pl 28.11.06, 15:33
      To ja poproszę o takie samo prawo przy rejestracji samochodu. Zawsze marzyłem o
      Ferrari i mój polonez wreszcie by nim był.
      I mój Reksio będzie dla mojej żony wymarzonym kotkiem.

Łab czy d..a co za różnica. Wazne co jest w papierach.

Od dzisiaj czuję się afroamerykaninem i każdą negację tego wątku będę postrzegał
      jako przejaw rasizmu i dyskryminacji.
      • kamyk39 Re: Zawsze chciałem być hermafrodytą 28.11.06, 16:17
        Gość portalu: hopsiup napisał(a):
        > Od dzisiaj czuję się afroamerykaninem i każdą negację
        > tego wątku będę postrzegał jako przejaw rasizmu i dyskryminacji.

Slabos wybral te nacje i rasizm - da sie lepiej.

Poza tym nawet GWyborcza Ci podejrzewa o dwoistosc:
        "napisał(a):" - jak z plecia jest ?
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 15:46
      To takie zaklinanie rzeczywistości, że białe jest białe, a czarne jest czarne.
      Czy podobnie będzie z chorymi którym wydaje się np. że są Józefem Piłsudskim?
      Nic nie zmieni faktu, że jest to mężczyzna podający się za kobietę, nic poza tym.
      • Gość: yeellow Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: 194.7.114.* 28.11.06, 16:05
        co Cie obchodzi z jaka plcia ktos sie identyfikuje? I jak chce miec na imie?
      • kamyk39 Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 16:12
        wesoly_siewca_pesymizmu napisała:

> To takie zaklinanie rzeczywistości, że białe jest białe, a czarne jest czarne.
        > Czy podobnie będzie z chorymi którym wydaje się np. że są Józefem Piłsudskim?
        > Nic nie zmieni faktu, że jest to mężczyzna podający się za kobietę, nic poza ty
        > m.

Sa przeciez pierwszo i drugo rzedne cechy plciowe - tak mnie uczyli juz w
        podstawowce. (Taki czlonek, to wbrew pozorom, jest II rzedna cecha. O brodzie
        nie wspomne.)

Pamietacie, u Lema w Masce:
        budzi sie robot bez plci (ONO):
        obudzilom sie, rozejrzalom sie, wstalom

Malo osob mowi w tym rodzaju , a da sie.
        W polskim mamy trzy rodzaj, trzeci jest nijaki.
        (taki nijaki? No, nijaki taki)

• Gość: Ewelina Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:20
          o czym w ogóle mowa? U nas w kraju nawet czerwone skarpetki sa pedalskim
          znakiem rozpoznawczym, a co dopiero wyrazenie publicznie swoich preferencji
          seksualnych...
    • Gość: anka Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.chello.pl 28.11.06, 16:08
      Reg: I'm not oppressing you, Stan, you haven't got a womb! Where's the fetus
      gonna gestate? You gonna keep it in a box?

Ktoś pytał co to, to Monty Python, nic innego jak "Żywot Bryan'a" - polecam :D:D
    • read1 Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 16:29
      "Tym samym Nowy Jork robi krok w kierunku oddzielenia anatomii od tego, co
      naprawdę czyni człowieka kobietą lub mężczyzną"

oczywiście można osłu wpisać, że jest koniem, ale od tego nie zarży.
      chore lewactwo
    • Gość: pcat Myślę, że to milowy krok w rozwoju cywilizacji. IP: *.acn.waw.pl 28.11.06, 16:41
      Fakt, że troszczymy się o dewiantów, którzy przychodzą na świat raz na 130.000
      urodzeń i właśnie dla nich jesteśmy gotowi zburzyć porządek świata oparty na
      podziale na 2 płcie, czyni naszą cywilizację lepszą. Dla tych jednostek warto
      zmnienić całą machinę urzędniczo-administacyjną, która we wszystkich
      formularzach, podaniach i załącznikach używa staroświeckiego podziału na
      mężczyznę i kobietę.
      • Gość: yeellow Re: Myślę, że to milowy krok w rozwoju cywilizacj IP: 194.7.114.* 28.11.06, 17:00
        chyba nie zrozumiales artykulu... Podzial nadal bedzie obowiazywal.
    • Gość: ika Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:44
      Wyobrażacie sobie jak się teraz umówić na randkę ha ha .
      Umawiacie się z chłopakiem/dziewczyną a tu się okazuje że kiedyś był Zdzisiem
      albo Krysią feeeeee obrzydliwe ale co tam zróbmy sobie wszyscy operację będzię
      fajnie haha
      • metokard Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 17:18
        ci ludzie juz teraz tak funkcjonuja, wiec nie ma sie czym podniecac. teraz po prostu bedzie im latwiej,
        majac porzadek w papierkach.
    • patman Co tam zmiana płci... A zmiana gatunku??? 28.11.06, 16:47
      Np. na kaczkę, konia albo buraka?
    • Gość: totalizator Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:52
      Trzeba miec kompletnie porabane.
    • amoremio Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 16:54
      - Myślenie takie opiera się na arbitralnym rozróżnieniu, że istnieją tylko dwie
      płci - mówi Prinzivalli. - W rzeczywistości, ogromne bogactwo natury powoduje,
      że jest ich znacznie więcej, a ludzie pozornie wyglądający na przedstawicieli
      jednej z nich, tak naprawdę mogą należeć do zupełnie innej.
      ------------

No to braciszku/siostrzyczko - powiedz nam: do jakiej ?
      Nazwa i opis cech tej/tych plci ?
      Acha, no i biologiczny sens/funkcja ?

• sztuka.latania Re: Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć 28.11.06, 17:54
        Mam ambiwalentne uczucia w tej kwestii ... Gdyby mnie ktoś zapytał o zdanie
        chyba nie umiałabym się opowiedzieć ani za ani przeciw ...
    • ardor homo jest zboczeniem 28.11.06, 17:18
      Homosexualizm jest choraba. Jako taka, nalezy ja leczyc.
      • Gość: ;) Re: homo jest zboczeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 17:33
        ta opinia jest chora, więc się lecz!
        • Gość: jałowiec cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 19:10
          > ta opinia jest chora, więc się lecz!

a niby czemu chora jest ta opinia - bo demokratycznie zagłosowano kiedyś -
          owszem nie jestem pewien czy nalezy to/ich leczyc...niemniej jest to odchyłka i
          żadne głosowanie tego nie zmieni...to że da się z tym zyc tez, niczego nie
          zmieni - nie z takimi aberracjami da się życ...a jest to aberracja bo jakby nie
          była, to juz dawno Natura by wyszła naprzeciw wymaganiom stawianym przez
          Proceder - a póki co z dupiszcza nie leje się wazelina...

pozdrawiam rozsądnych...
          • Gość: trans(atalntyk) Re: cheche - pan doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:13
            masz coś nie tak z tą wazeliną, bo jeżeli kobieta ma problem z wilgotnościąw
            pochwie(często sie zadarza) to czy natura skazała ją na brak seksu z mężczyzną.
            Poza tym anal nie jest głównym sposobem zaspokajania potrzeb seksualnych gejów
            (69), a nawet pary hetero czasem go uprawiają.
            • Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 20:18
              > masz coś nie tak z tą wazeliną, bo jeżeli kobieta ma problem z wilgotnościąw
              > pochwie(często sie zadarza) to czy natura skazała ją na brak seksu z
              mężczyzną.

a czy ja mówię że skazała na brak - niemniej jest to [brak wydzieliny]
              patologia, a nie fizjologia - tylko tyle i jednocześnie aż tyle - proste?
              • Gość: trans(atlanyk) Re: cheche - pan doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:25
                nie wiem czy patologia, raczej natura lub choroba. to dugie sie leczy, przy
                pierwszym nawilża. Jednak zdziwiło mnie, że masz duży problem z zaakceptowaniem
                tej formy współżycia.
                • Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 20:46
                  > nie wiem czy patologia, raczej natura lub choroba. to dugie sie leczy

hemofilia to też natura...a patologia...

po prostu pewne czynnosci organizmu nazywa się fizjologicznymi - niepełne
                  występowanie lub brak nazywa się patologią - nie ma w tym nic pejoratywnego...

> Jednak zdziwiło mnie, że masz duży problem z zaakceptowaniem
                  > tej formy współżycia.

ciekawe skąd wniosek że mam problem? czy dupiszcze cię na to naprowadziło?
                  niestey zmartwię cię - nie mam problemu z zaakceptowaniem tej formy współzycia -
                  po prostu nazywam rzeczy po imieniu - odbyt słuzy do wydalania - tak chciała
                  natura - gdyby chciała inaczej ów odbyt by ewoluował...a tak sie nie dzieje -
                  to że ktos wykorzystuje go [odbyt] niezgodnie z przeznaczeniem to jak
                  najbardziej jego sprawa - niemniej niech minie wmawia, że to normalne...i zowu
                  tylko i jednocześnie aż tyle...

• Gość: trans(atlantyk) Re: cheche - pan doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:09
                    Dupiszcze to jednak inne słowo niż odbyt. Chodzi o to samo, ale:
                    jeżeli używa się c..j zamaiat penis to jednak trochę to świadczy o braku
                    akceptacji własnego ciała lub innych problemach seksualnych.
                    Wazelina w dupiszczu inaczej brzmi nich śluz/nawilżenie odbytu.
                    • Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 22:17
                      czyli tradycyjnie - chodzi o formę, a nie o treśc;-)
                      takoz i patologie odebrałes jako negatywnie nacechowaną...
                      i po to te wszystkie rewolucje semantyczne własnie...cheche o komfort idzie;

a z innej beki - bo widzeze ogarniasz troche temat - pukam z tym pytaniem tu i
                      ówdzie - co to jest tzw. kultura gejowska?
                      • Gość: yeellow Re: cheche - pan doktor IP: *.30-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.11.06, 22:19
                        seks oralny to tez patologia? A masturbacja? Seks analny hetero tez?
                        • Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 22:37
                          mylisz mozliwości ze "smutna" koniecznością;-)
                          ale jak widaomo sie nie przekonamy...jak mówie całe sedno rozbija sie
                          o "komfort" li tylko, to jest motor tego postępu - widzisz to sposób zaklinania
                          rzeczywistości przez lewaków - jak jest problem/konflikt/zgrzytanie to zmiena
                          sie wszystko naokoło co by procedujący inaczej (piszę nie tylko o gejach - ale
                          o innych społecznie spornych kwestiach) czuli sie komfortowo - ale i tak to nic
                          nie daje - powiem nawet wręcz przeciwnie - bo swiadomości nie da się zmienic
                          poprzez kształtowanie otoczenia...

no ale zsotawmy to, proponuję - lepiej wyłóz cos w sprawie kultury gejowskiej -
                          bo to jest dla mnie pustosłowie - takie nadmuchiwanie prezerwtywy zeby na
                          drugiej półkuli się zastanawiali "skąd pada cień" - wyłóż jakies racje,
                          elementy stojące nią- a nuz będzie to z pożytkiem doczesnym i wiecznym;
                          • Gość: yeellow Re: cheche - pan doktor IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 23:07
                            moze najpierw Ty odpowiedz mi na pytanie?
                            • Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 23:16
                              przecie odpowiedziałem - z mysleniem masz problemy? - nie problem jak tylko
                              dlaczego...
                              no dajesz wytyczne kultury gejowskiej - co sie tak krygujesz - to cenniejsze
                              (pisze to powaznie) niż ubijanie gówna w karafce...pisłaem przecie nie
                              przekonamy się nawzajem...z prostej, najprostszej przyczyny - punkt widzenia
                              zalezy od punktu siedzenia;-)

• Gość: yeellow Re: cheche - pan doktor IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 23:25
                                do czego sie mamy niby przekonywac? Zadalem Ci proste pytanie, nie umiales
                                prosto odpowiedziec. Czemu seks analny homo jest wbrew naturze, a hetero nie?
                                Czy oralny hetro jest wbrew naturze (w koncu usta sa od jedzenia i mowienia). A
                                masturbacja?

Ja jestem ciekawy jako hetero, chce wiedziec, czy dzialam wbrew naturze i
                                napadnie mnie Twoja smieszna bojowka.

Co do kultury gejowskiej, to zacznij od pierwszego slowa, bo z nim masz klopot.
                                Kultura to cos, czego Ci brakuje. Czego nie wyniosles z domu. Cos, z czym nie
                                zaczynalbys rozmowy pytajac o fekalia. Sprawdz w slowniku.
                                Gejowska - wiec tworzona glownie przez gejow i glownie dla gejow, w kazdym
                                razie nie homofobow. Poruszajaca tematy i pojecia bliskie gejom. Z literatury
                                np. Lubiewo. Poszukaj w ksiegarni, przeczytaj, to bedziesz mial dobry poczatek.
                                • Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 23:39
                                  > Czemu seks analny homo jest wbrew naturze, a hetero nie?

a gdzies ty taka tezę wyczytał?
                                  po prostu to że odbyt słuzy do wydalania to jest fakt i tyle - zanegujesz to?
                                  wkładanie tam penisa jest niezgodne z naturalnym przeznaczeniem - ale co kto
                                  lubi...to jeszcze nie jest aberracja - aberracja jest nie seks analny ale
                                  smutna koniecznosc towarzysząca homoseksualizmowi - tylko i aż tyle...

> Kultura to cos, czego Ci brakuje. Czego nie wyniosles z domu. Cos, z czym nie
                                  > zaczynalbys rozmowy pytajac o fekalia. Sprawdz w slowniku.

nerwy puszczają?
                                  nie przypominam żebym pytał o fekalia - prosze nie wkładac mi nic w usta...

> Gejowska - wiec tworzona glownie przez gejow i glownie dla gejow, w kazdym
                                  > razie nie homofobow. Poruszajaca tematy i pojecia bliskie gejom. Z literatury
                                  > np. Lubiewo. Poszukaj w ksiegarni, przeczytaj, to bedziesz mial dobry
                                  poczatek.

czyli tak jak myslałem - wyznacznikiem jest tylko tematyka i target - żadnej
                                  nowej jakosci jak widze nie niesie - to sie chyba subkultura nazywa;

słuchaj mam kolege który jak malcem był miał kiedys owsiki - radził sobe ze
                                  swędzeniem do odbytu świecowych kredek - towarzyszyła temu ulga, ba w pewnym
                                  sensie przyjemnośc towarzysząca - jak sieknę opowiadanko o tym albo i wiersza z
                                  ładnymi odniesieniami to będzie to kultura gejowska?
                                  • Gość: yeellow Re: cheche - pan doktor IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 23:45
                                    a co to jest kultura majow?

> nie przypominam żebym pytał o fekalia - prosze nie wkładac mi nic w usta...

to spraw swoja pierwsza odzywke do mnie.

co do ostatnego, to bedzie raczej literatura dziecieca, w koncu kolega nie byl
                                    gejem, a dzieckiem.

Nie kazdy moze tworzyc sztuke, a Tobie zwyklej kultury brakuje, wiec gejowska
                                    sie nie przejmuj.

ps. mam Ci odpowiedziec w podobnie szczeniackim duchu? Umialbym, ale mi sie nie
                                    chce, za glupie to i prymitywne.
                                    • Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 23:49
                                      > a co to jest kultura majow?

wśród Majów byli z pewnościa geje - nie znam gejowskiej kultury Majów - znasz?
                                      czy Dyskobol to nie przypadkiem wytwór kultury gejowskiej? a Kolos z Rodos?
                                      • Gość: yeellow Re: cheche - pan doktor IP: *.mobileinternet.proximus.be 28.11.06, 23:51
                                        jednak stary baca mial racje...

Nie sluchasz, nie chcesz sie dowiedziec, wyrywasz z kontekstu i odpowiadasz
                                        pytaniem na pytanie. Nudny jestes i prymitywny, nie chce mi sie juz z Toba
                                        gadac.
                                        • Gość: jałowiec Re: cheche - pan doktor IP: *.canea.com.pl 28.11.06, 23:57
                                          > Nie sluchasz, nie chcesz sie dowiedziec, wyrywasz z kontekstu i odpowiadasz
                                          > pytaniem na pytanie.

słucham i chcę sie dowiedziec - do czego innego się kultura gejowska sprowadza
                                          jak nie do tematyki i targetu - sam to napisałeś - nie ja - gdzie tu mowa o
                                          jakosci i odrębnosci?
                                          sam temat to za mało żeby zaraz mówic o kulturze - nikt nie robi odrębnej
                                          kultury z Ksiązki p.t. "Każdemu jego Everest" reprezentującej nurt tzw.
                                          literatury górskiej - napisał to wspincz dla wspinaczy - inni tez moga
                                          przeczytac ze smakiem lub nie - i tyle - ale żeby zaraz kultura?
    • pendrek_wyrzutek Zmiana plci czy rasy to pikus 28.11.06, 17:36
      Michael Jackson zmienil sie z Murzyna na bialego.

Ale wkrotce bedzie mozna zmienic gatunek, operacja
      na systemie kostnym, przeszczep siersci i bedzie mozna
      byc szympansem!
    • Gość: fgt Głupie to jak ch..ra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 17:55
      Wyobraźmy sobie, że policja poszukuje listem gończym przestępcy wg dowodu
      mężczyzny, a fizycznie kobiety? I tak będą musieli napisać w liście, że to nie
      fizycznie kobieta a nie mężczyzna..
      Albo przychodzi baba do lekarza i mówi - mam kłopoty z erekcją ;-)
      • Gość: fgt errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 17:58
        Miało być oczywiście: "fizycznie kobieta" zamiast "nie fizycznie kobieta"
    • Gość: bede chlopem .... Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:15
      I swietnie zostane facetem wreszcie w moim wieku 30 lat polacy moze sie wyrobia
      w ustalaniach prawnych a jak nie trudno zwieksze zrzesze NY ;)
      pozdrawiam
    • Gość: Juz kilka lat po Nowojorczycy będą mogli wybrać sobie płeć IP: *.elartnet.pl 28.11.06, 18:49
      Hej
      Jestem juz kilka lat po zmianie plci , wlącznie z operacja.
      I powiem wam ze akurat w tej dziedzinie nie mozemy anrzekac ze mamy zacofane
      prawo. Bo mamy jedno z najlepszych w swiecie. Ze wszystkich znanych mi
      przepisó tylko polskie prawo umozliwia zmiane wstecz wszystkich dokumentó
      takich jak matura dyplom , swiadectwa pracy i co tylko sie chce , poza
      kościelnymi. I to tak ze nikt nie ma prawa zobbaczyc ze cos bylo zmienianie.
      Tego nie ma nigdzie , bo nawet w wielu krajach zachodnich po zmianie w
      dokumentach jest widoczna adnotacja o tej zmianie. A tak niby nowoczesny kraj
      jak anglia dopiero 2 lata temu zezwolil ja jakiekowiek zmiany imienia i plci.
      Mozna bylo przejsc leczenie , operacje a piepiery nadal miec stare . i ja wtedy
      normalnie funkcjonowac?? a w koncu o to chodzi takim jak ja osobom , wtopienie
      sie w tlum a nie epatowanie perwersją na jakiś paradach. Dzieki nasze preawu
      mglam normalnie zaczac nowe życie , i zarówno w pracy jak i otoczeniu w nowym
      miescie nikt nie wie kim bylam . Partnerzy tez nie :)) - bo chirurgów tez nie
      musimy sie w europie wstydzic
      Pozdrawiam
    • Gość: abhaod mezczyzna nigdy nie urodzi dziecka i mimo operacji IP: *.adsl.alicedsl.de 28.11.06, 19:04
      bedzie to nadal niemozliwe, czyli jak zarobic pieniadze na robieniu wody z mozgu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka