araya 16.02.07, 22:02 "Specjaliści od marketingu" w szczególności FMCG - do odstrzału. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Helena Tabu przelamuja od 40 lat apteki, nie reklamy IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 17.02.07, 00:48 Jesli stojac w kolejce w aptece musze glosno prosic o tampony i cala kolejka z ciekawoscia wysluchuje odpowiedzi na pytanie pana aptekarza "Jaki rozmiar", to naprawde reklamy to male piwo. W reklamach jestem przytnajmniej anonimowa. W kazdymn cywilizowanym kraju zachodnim zarowno prezerwatywy jak i tampony na miesiaczke bierze sie samemu z polki i placi przy kasie. Ale, qrva, nie w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TINA Re: IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.02.07, 19:15 super! w tej pruderyjnej , prowincjonalnej Wolsce takie reklamy nigdy nie przejda. Nazywanie penisa, pochwy, tabletek anykoncepcyjnych, prezerwatyw itp po imieniu do konca swiata bedzie uznawane za obrazoburcze i nieprzystojne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babette Re: IP: *.retsat1.com.pl 21.02.07, 19:19 tina, nie przesadzajmy, kiedyś nie do pomyślenia była reklama podpasek- pamiętasz zamieszanie wokół pierwszej takiej reklamy? a teraz jakoś idzie. skoro już nakładki wibracyjne durexa się w telewizji reklamuje to idzie to wszystko w dobrą stronę.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina Re: IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.02.07, 20:24 a tak, faktycznie. oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
halev Re: 22.02.07, 17:19 Gość portalu: TINA napisał(a): > Nazywanie penisa, pochwy, tabletek anykoncepcyjnych, prezerwatyw itp > po imieniu do konca swiata bedzie uznawane za obrazoburcze i nieprzystojne. A jak? Przecież Polacy robią "to" tylko w celach prokreacyjnych. To po co o tym mówić? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Skoro nie jesteś w stanie bez skrępowania IP: *.acn.waw.pl 21.02.07, 19:17 odpowiedzieć na pytanie jaki rozmiar tylko wolisz po kryjomu ściągnąć tampony czy gumy z półki to faktycznie masz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babette Re: Tabu przelamuja od 40 lat apteki, nie reklamy IP: *.retsat1.com.pl 21.02.07, 19:18 e? mieszkam w polsce. tampony i podpaski zakupuję w supermarketach albo większych sklepach samoobsługowych, nie w aptekach, podobnie jak prezerwatywy. i się bierze z półki i płaci przy kasie. w polsce. a zresztą jak nawet cała kolejka się przysłuchuje jakiego rozmiaru tamponu potrzebuję to co z tego? zasada jest taka- mam miesiączkę, nic na to nie poradzę, jak kogoś to ciekawi albo bawi to trudno, jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sygryda Re: Tabu przelamuja od 40 lat apteki, nie reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:21 Zgadzam się, przecież wszędzie można kupić tampony!! poza tym to ludzkie, normalne i nie ma się czego wstydzić. Jeśli będziemy się z tym zawsze kryć, to faceci nigdy nie docenią jakie jesteśmy dzielne, że przez to musimy przechodzić, co w końcu nie jest najprzyjemniejsze na świecie. Pozdrawiam wwszystkich którzy nie wstydzą się ludzkich odruchów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalliiccee Re: Tabu przelamuja od 40 lat apteki, nie reklamy IP: *.ast.ima.pl 21.02.07, 19:52 Helenka, kotku? Gdzie Ty mieszkasz, że nie ma tam supermarketu zadnego????!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor. Re: Tabu przelamuja od 40 lat apteki, nie reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:16 > Jesli stojac w kolejce w aptece musze glosno prosic o tampony i cala kolejka z > ciekawoscia wysluchuje odpowiedzi na pytanie pana aptekarza "Jaki rozmiar" Hela, ale Polska zmieniła się od 40 lat. Teraz jest inaczej niż wtedy, gdy do Stanów wyjeżdżałaś. I wiesz, mamy prąd i wodę i nawet komputery! Odpowiedz Link Zgłoś
zostatniejchwili Tak jak reklamy w "Żółci" - skandal... 21.02.07, 19:21 poniżej pasa zszedł Polsmos Łańcut i jego reklama "Zytniej" w Żółci... Odpowiedz Link Zgłoś
annateodozja Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż 21.02.07, 19:26 swoją drogą przepiękna była reklama środka na hemoroidy, ta z biegającymi pupami. to dopiero było coś.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kernel Reklamy schodzą poniżej pasa ... IP: *.medcohealth.com 21.02.07, 19:35 To prawda. Schodzą zwłaszcza w portalu gazety. Co chwila wyskakuje coś migającego i zasłaniającego połowę strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bard Re: Reklamy schodzą poniżej pasa ... IP: *.softlab.gda.pl 21.02.07, 21:23 Dokładnie! Zgadzam się, myslałem z początku że chodzi w tym artykule o samo krytyle reklam na portalach bo to co się teraz dzieje to małpi gaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka2 Reklamy? ja nic nie widzę IP: 83.238.150.* 21.02.07, 22:56 Ale o co chodzi? Ja od 2 lat żadnych nachalnych reklam nie widzę na gazecie... w zasadzie to żadnych reklam nigdzie :) polecem zainstalowac w końcu firefoxa + adblock jak cywilizowany człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tu-160 Re: Reklamy? ja nic nie widzę IP: *.chello.pl 22.02.07, 01:14 Potwierdzam, też mam Firefox+AdBlock już dawno nie widziałem żadnej wyskakującej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Infolinia Re: Reklamy? ja nic nie widzę IP: *.bulldogdsl.com 22.02.07, 01:36 Firefox + AdBlock i nie widac ZADNYCH reklam. Ha!! W moim internecie nie ma reklam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakierkmieć Jakie reklamy?? IP: 83.238.65.* 22.02.07, 01:38 Firefox plus dodatek adblock i żegnajcie reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgsz Re: Reklamy? ja nic nie widzę IP: 195.20.2.* 22.02.07, 07:34 Lub sama Opera[1] zawierająca zaraz po instalacji niezbędne komponenty. ...ja też mniej więcej od 2 lat widzę wyłącznie te reklamy, które chcę. Pozdrowienia, O. [1] bardzo szybka i znacznie bezpieczniejsza (od Internet Explorera) przeglądarka WWW po polsku: www.opera.com/download/get.pl?id=28548&thanks=true&sub=true Odpowiedz Link Zgłoś
kamiloss3 Wielkie tabu 21.02.07, 19:51 "Ostatnio reklamy domowego, cyfrowego testu ciążowego "Clearblue Easy" przełamały tabu związane z oddawaniem moczu w miejscach publicznych." To jedne z największych tabu w naszej kulturze. Tylko śmierdzące skarpetki i robienie kupy w lesie są większymi tabu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
earlyyears Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i żenad 21.02.07, 20:09 "predzej serce ci peknie", reklama producenta prezerwatyw. bardzo trafna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chmurka Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:20 bez przesady.. ostatnia reklama podpasek jak dziewczyna tanczy i poprawia sobie w kroku to jest dopiero zenua....gorszego chłamu nie widzialam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina Re: IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.02.07, 20:31 kamiloss, myślę, że takich tabu jest znacznie więcej. ciekawy temat na forum :) (ale chyba nie na to) Odpowiedz Link Zgłoś
pierre.dolin Ja chcę więcej !!! 21.02.07, 20:32 Z utęsknieniem czekam na odważną, bezpruderyjną firmę reklamową (i odważne media, które zamieszczą jej wytwór). Chodzi o to, by za pomocą zmasowanej kampanii zmienić w różnych durnych mózgownicach negatywne nastawienie do publicznej defekacji i womitowania spowodowanych ciężkim kacem po trzydniowym tankowaniu – niech to będzie np. reklama eleganckich sick bags. Wymienione czynności są przecież najbardziej naturalną reakcją organizmu, której nie trzeba się wstydzić, wręcz jest ona cool. Może jakaś co bardziej postępowa redakcja prasowa lub telewizyjna zgodziłaby się użyczyć swoich wnętrz, fasad swych biurowców, swojego zespołu redakcyjnego (jeden by się radośnie, publicznie męczył, tak przez jakieś trzy minuty, a reszta, trochę co prawda upaprana, w zachwycie biłaby brawo). A więc, gdzie są odważni, kreatywni, otwarci na nowe idee i na oczekiwania rynku (ręczę, że np. w kręgach dresów to by chwyciło i towar szedłby jak woda) ? Jest taka jedna fajna definicja reklamy: jest to komercpropaganda robiona dla kretynów przez kretynów. Sayonara Odpowiedz Link Zgłoś
lemonna Re: Ja chcę więcej !!! 21.02.07, 20:49 no wiesz womitowanie jeszcze rozumiem, ale publiczna defekacjA??? możesz jakis przykład podać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tege proszę bardzo... IP: *.icpnet.pl 21.02.07, 20:52 robienie kupki ale takiej nie za ładnej, żeby trzeba było wycierać, a następnie ukazanie superwłaściwości ścierających supernowego eleganckiego papieru toaletowego. BOMBA normalnie! W końcu to taka naturalna, codzienna czynność... :| Odpowiedz Link Zgłoś
annateodozja Re: proszę bardzo... 21.02.07, 21:36 ale tak jak w reklamach podpasek nie pokazuje się krwi i skrzepów i innych tego typu atrakcji, tak samo w reklamach papieru toaletowego obędzie się bez wymienionych przez tege smaczków. chodzi o to, żeby nie czerwienić się jak ktoś o tymże produkcie wspomina albo żeby nie udawać, że się nie miesiączkuje i nie sra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tege Re: proszę bardzo... IP: *.icpnet.pl 21.02.07, 21:48 no pewnie, że nie o to chodzi. Bo rzeczywiście to wszystko jest częścią naszego codziennego życia ale niekoniecznie chcemy mieć to zobrazowane na ekranie tv bądź monitora ;]. A reklama, w której jest pokazana żółta substancja, która z założenia ma być moczem, to już lekkie przegięcie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż 21.02.07, 20:57 A ludzie udajacy plemniki? To chyba wiesze złamanie tabu, niz mocz. Trzeba często dzieciom tłumaczyć, co to jest sperma ;) a co to jest mocz, wie każdy :) pzdr tapety.tapety.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
to_ti Milion dolarów za milion wejść? 21.02.07, 21:56 nieźle płacą...dolara za wejście..:) www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywizm Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i żenad IP: *.aster.pl 21.02.07, 22:18 Hmmm Zastanówmy się kto zapłacił za ten artykuł?.... Philips?? Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż 21.02.07, 22:36 autor zdecydowanie wyolbrzymia problem, reklama w USA nikogo nie dziwi czy zawstydza, reklamuje sie tak podpaski jak i prezerwatywy oraz antydepresanty i srodki na porost wlosow. MOzliwe ze w latach 5o tych byl problem z niektorym produktami. Poza tym mysle ze w Polsce mozna kupic te rzeczy z polki, pozniej placic w kasie. Ci ktorzy mieszkaja w USA wiedza ze w farmacji jest zaznaczone na podlodze linia kolejki i zawsze klient czekajacy jest okolo dwoch metrow od okienka, wlasnie zeby dac prywatnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawus Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i żenad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 05:28 Ostatnio reklamy domowego, cyfrowego testu ciążowego "Clearblue Easy" przełamały tabu związane z <b>oddawaniem moczu w miejscach publicznych</b>. WTF? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: commer Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż IP: 172.16.2.* 22.02.07, 07:48 Ciekawe i śmieszne reklamy znajdziesz tu: spoty.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:46 co to za faceci, co golą całe ciało? to jakieś pedały! Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca W imię, ojca i syna i ducha!Toż to obraza boska!!! 23.02.07, 09:17 Produkty do higieny intymnej!!! Lubrykanty!! Podpaski!! Tampony!! Panie ty widzisz i nie grzmisz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś