Dodaj do ulubionych

Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i żenady

16.02.07, 22:02
"Specjaliści od marketingu" w szczególności FMCG - do odstrzału.
Obserwuj wątek
    • Gość: Helena Tabu przelamuja od 40 lat apteki, nie reklamy IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 17.02.07, 00:48
      Jesli stojac w kolejce w aptece musze glosno prosic o tampony i cala kolejka z
      ciekawoscia wysluchuje odpowiedzi na pytanie pana aptekarza "Jaki rozmiar", to
      naprawde reklamy to male piwo. W reklamach jestem przytnajmniej anonimowa.
      W kazdymn cywilizowanym kraju zachodnim zarowno prezerwatywy jak i tampony na
      miesiaczke bierze sie samemu z polki i placi przy kasie. Ale, qrva, nie w
      Polsce!
      • Gość: TINA Re: IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.02.07, 19:15
        super! w tej pruderyjnej , prowincjonalnej Wolsce takie reklamy nigdy nie
        przejda. Nazywanie penisa, pochwy, tabletek anykoncepcyjnych, prezerwatyw itp
        po imieniu do konca swiata bedzie uznawane za obrazoburcze i nieprzystojne.

• Gość: babette Re: IP: *.retsat1.com.pl 21.02.07, 19:19
          tina, nie przesadzajmy, kiedyś nie do pomyślenia była reklama podpasek-
          pamiętasz zamieszanie wokół pierwszej takiej reklamy? a teraz jakoś idzie.
          skoro już nakładki wibracyjne durexa się w telewizji reklamuje to idzie to
          wszystko w dobrą stronę.;-)
          • Gość: tina Re: IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.02.07, 20:24
            a tak, faktycznie. oby tak dalej!
        • halev Re: 22.02.07, 17:19
          Gość portalu: TINA napisał(a):

> Nazywanie penisa, pochwy, tabletek anykoncepcyjnych, prezerwatyw itp
          > po imieniu do konca swiata bedzie uznawane za obrazoburcze i nieprzystojne.

A jak? Przecież Polacy robią "to" tylko w celach prokreacyjnych. To po co o tym
          mówić? ;-)
      • Gość: Smok Skoro nie jesteś w stanie bez skrępowania IP: *.acn.waw.pl 21.02.07, 19:17
        odpowiedzieć na pytanie jaki rozmiar tylko wolisz po kryjomu ściągnąć tampony
        czy gumy z półki to faktycznie masz problem.
      • Gość: babette Re: Tabu przelamuja od 40 lat apteki, nie reklamy IP: *.retsat1.com.pl 21.02.07, 19:18
        e?
        mieszkam w polsce. tampony i podpaski zakupuję w supermarketach albo większych
        sklepach samoobsługowych, nie w aptekach, podobnie jak prezerwatywy. i się
        bierze z półki i płaci przy kasie. w polsce.
        a zresztą jak nawet cała kolejka się przysłuchuje jakiego rozmiaru tamponu
        potrzebuję to co z tego? zasada jest taka- mam miesiączkę, nic na to nie
        poradzę, jak kogoś to ciekawi albo bawi to trudno, jego problem.
        • Gość: sygryda Re: Tabu przelamuja od 40 lat apteki, nie reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:21
          Zgadzam się, przecież wszędzie można kupić tampony!! poza tym to ludzkie,
          normalne i nie ma się czego wstydzić. Jeśli będziemy się z tym zawsze kryć, to
          faceci nigdy nie docenią jakie jesteśmy dzielne, że przez to musimy
          przechodzić, co w końcu nie jest najprzyjemniejsze na świecie.

Pozdrawiam wwszystkich którzy nie wstydzą się ludzkich odruchów!!!
      • Gość: aalliiccee Re: Tabu przelamuja od 40 lat apteki, nie reklamy IP: *.ast.ima.pl 21.02.07, 19:52
        Helenka, kotku?
        Gdzie Ty mieszkasz, że nie ma tam supermarketu zadnego????!!!!!
      • Gość: Autor. Re: Tabu przelamuja od 40 lat apteki, nie reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:16
        > Jesli stojac w kolejce w aptece musze glosno prosic o tampony i cala kolejka z
        > ciekawoscia wysluchuje odpowiedzi na pytanie pana aptekarza "Jaki rozmiar"

Hela, ale Polska zmieniła się od 40 lat. Teraz jest inaczej niż wtedy, gdy do
        Stanów wyjeżdżałaś. I wiesz, mamy prąd i wodę i nawet komputery!
    • zostatniejchwili Tak jak reklamy w "Żółci" - skandal... 21.02.07, 19:21
      poniżej pasa zszedł Polsmos Łańcut i jego reklama "Zytniej" w Żółci...
    • annateodozja Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż 21.02.07, 19:26
      swoją drogą przepiękna była reklama środka na hemoroidy, ta z biegającymi
      pupami. to dopiero było coś.;-)
    • Gość: kernel Reklamy schodzą poniżej pasa ... IP: *.medcohealth.com 21.02.07, 19:35
      To prawda. Schodzą zwłaszcza w portalu gazety. Co chwila wyskakuje coś
      migającego i zasłaniającego połowę strony.
      • Gość: Bard Re: Reklamy schodzą poniżej pasa ... IP: *.softlab.gda.pl 21.02.07, 21:23
        Dokładnie! Zgadzam się, myslałem z początku że chodzi w tym artykule o samo krytyle reklam na
        portalach bo to co się teraz dzieje to małpi gaj.
        • Gość: ka2 Reklamy? ja nic nie widzę IP: 83.238.150.* 21.02.07, 22:56
          Ale o co chodzi?
          Ja od 2 lat żadnych nachalnych reklam nie widzę na gazecie... w zasadzie to
          żadnych reklam nigdzie :)
          polecem zainstalowac w końcu firefoxa + adblock jak cywilizowany człowiek...
          • Gość: Tu-160 Re: Reklamy? ja nic nie widzę IP: *.chello.pl 22.02.07, 01:14
            Potwierdzam, też mam Firefox+AdBlock już dawno nie widziałem żadnej wyskakującej
            reklamy.
            • Gość: Infolinia Re: Reklamy? ja nic nie widzę IP: *.bulldogdsl.com 22.02.07, 01:36
              Firefox + AdBlock i nie widac ZADNYCH reklam.
              Ha!! W moim internecie nie ma reklam :-)
            • Gość: hakierkmieć Jakie reklamy?? IP: 83.238.65.* 22.02.07, 01:38
              Firefox plus dodatek adblock i żegnajcie reklamy
          • Gość: kgsz Re: Reklamy? ja nic nie widzę IP: 195.20.2.* 22.02.07, 07:34
            Lub sama Opera[1] zawierająca zaraz po instalacji niezbędne komponenty.
            ...ja też mniej więcej od 2 lat widzę wyłącznie te reklamy, które chcę.

Pozdrowienia,
            O.

[1] bardzo szybka i znacznie bezpieczniejsza (od Internet Explorera) przeglądarka WWW po polsku: www.opera.com/download/get.pl?id=28548&thanks=true&sub=true
    • kamiloss3 Wielkie tabu 21.02.07, 19:51
      "Ostatnio reklamy domowego, cyfrowego testu ciążowego "Clearblue Easy"
      przełamały tabu związane z oddawaniem moczu w miejscach publicznych."

To jedne z największych tabu w naszej kulturze. Tylko śmierdzące skarpetki i
      robienie kupy w lesie są większymi tabu. ;)
    • earlyyears Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i żenad 21.02.07, 20:09
      "predzej serce ci peknie", reklama producenta prezerwatyw. bardzo trafna.
      • Gość: chmurka Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:20
        bez przesady.. ostatnia reklama podpasek jak dziewczyna tanczy i poprawia sobie
        w kroku to jest dopiero zenua....gorszego chłamu nie widzialam
        • Gość: tina Re: IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.02.07, 20:31
          kamiloss, myślę, że takich tabu jest znacznie więcej. ciekawy temat na forum :)
          (ale chyba nie na to)

• pierre.dolin Ja chcę więcej !!! 21.02.07, 20:32
      Z utęsknieniem czekam na odważną, bezpruderyjną firmę reklamową (i odważne
      media, które zamieszczą jej wytwór). Chodzi o to, by za pomocą zmasowanej
      kampanii zmienić w różnych durnych mózgownicach negatywne nastawienie do
      publicznej defekacji i womitowania spowodowanych ciężkim kacem po trzydniowym
      tankowaniu – niech to będzie np. reklama eleganckich sick bags.
      Wymienione czynności są przecież najbardziej naturalną reakcją organizmu,
      której nie trzeba się wstydzić, wręcz jest ona cool. Może jakaś co bardziej
      postępowa redakcja prasowa lub telewizyjna zgodziłaby się użyczyć swoich
      wnętrz, fasad swych biurowców, swojego zespołu redakcyjnego (jeden by się
      radośnie, publicznie męczył, tak przez jakieś trzy minuty, a reszta, trochę co
      prawda upaprana, w zachwycie biłaby brawo).
      A więc, gdzie są odważni, kreatywni, otwarci na nowe idee i na oczekiwania
      rynku (ręczę, że np. w kręgach dresów to by chwyciło i towar szedłby jak
      woda) ?

Jest taka jedna fajna definicja reklamy: jest to komercpropaganda robiona dla
      kretynów przez kretynów.

Sayonara
      • lemonna Re: Ja chcę więcej !!! 21.02.07, 20:49
        no wiesz womitowanie jeszcze rozumiem, ale publiczna defekacjA??? możesz jakis
        przykład podać?
        • Gość: tege proszę bardzo... IP: *.icpnet.pl 21.02.07, 20:52
          robienie kupki ale takiej nie za ładnej, żeby trzeba było wycierać, a następnie
          ukazanie superwłaściwości ścierających supernowego eleganckiego papieru
          toaletowego. BOMBA normalnie! W końcu to taka naturalna, codzienna czynność... :|
          • annateodozja Re: proszę bardzo... 21.02.07, 21:36
            ale tak jak w reklamach podpasek nie pokazuje się krwi i skrzepów i innych tego
            typu atrakcji, tak samo w reklamach papieru toaletowego obędzie się bez
            wymienionych przez tege smaczków. chodzi o to, żeby nie czerwienić się jak ktoś
            o tymże produkcie wspomina albo żeby nie udawać, że się nie miesiączkuje i nie
            sra.
            • Gość: tege Re: proszę bardzo... IP: *.icpnet.pl 21.02.07, 21:48
              no pewnie, że nie o to chodzi. Bo rzeczywiście to wszystko jest częścią naszego
              codziennego życia ale niekoniecznie chcemy mieć to zobrazowane na ekranie tv
              bądź monitora ;]. A reklama, w której jest pokazana żółta substancja, która z
              założenia ma być moczem, to już lekkie przegięcie ;]
    • onioni Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż 21.02.07, 20:57
      A ludzie udajacy plemniki? To chyba wiesze złamanie tabu, niz mocz.
      Trzeba często dzieciom tłumaczyć, co to jest sperma ;) a co to jest mocz, wie
      każdy :)

pzdr
      tapety.tapety.glt.pl
    • to_ti Milion dolarów za milion wejść? 21.02.07, 21:56
      nieźle płacą...dolara za wejście..:)

www.foto-tel.pl/
    • Gość: obiektywizm Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i żenad IP: *.aster.pl 21.02.07, 22:18
      Hmmm Zastanówmy się kto zapłacił za ten artykuł?.... Philips??
      • mniklas5 Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż 21.02.07, 22:36
        autor zdecydowanie wyolbrzymia problem, reklama w USA nikogo nie dziwi czy
        zawstydza, reklamuje sie tak podpaski jak i prezerwatywy oraz antydepresanty i
        srodki na porost wlosow. MOzliwe ze w latach 5o tych byl problem z niektorym
        produktami. Poza tym mysle ze w Polsce mozna kupic te rzeczy z polki, pozniej
        placic w kasie. Ci ktorzy mieszkaja w USA wiedza ze w farmacji jest zaznaczone
        na podlodze linia kolejki i zawsze klient czekajacy jest okolo dwoch metrow od
        okienka, wlasnie zeby dac prywatnosc.
    • Gość: Prawus Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i żenad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 05:28
      Ostatnio reklamy domowego, cyfrowego testu ciążowego "Clearblue Easy" przełamały
      tabu związane z <b>oddawaniem moczu w miejscach publicznych</b>.

WTF? :]
    • Gość: commer Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż IP: 172.16.2.* 22.02.07, 07:48
      Ciekawe i śmieszne reklamy znajdziesz tu:
      spoty.blox.pl/html
    • Gość: x Re: Reklamy produktów osobistych - bez wstydu i ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:46
      co to za faceci, co golą całe ciało? to jakieś pedały!
    • ponury_drwiacy_szyderca W imię, ojca i syna i ducha!Toż to obraza boska!!! 23.02.07, 09:17
      Produkty do higieny intymnej!!! Lubrykanty!! Podpaski!! Tampony!! Panie ty
      widzisz i nie grzmisz!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka