Dodaj do ulubionych

Księża dziś pokutują

21.02.07, 09:03
Mam to wszystko tam, gdzie trzeba czyli w szambie. Kto współpracował to
współpracował, a kto nie, to nie. Niech każdy bije się we własne piersi.
Zazwyczaj byli to tacy, którzy chcieli być pier(w)si. Zwyczajny zabieg
socjotechniczny, który nie ma nic wspólnego z religią.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jankowschlopcolubn Księża dziś pokutują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:23
      Wszyscy nasi ksieza nawet w kiblu sa swieci!
      • Gość: ikkk Jankowski ty bucu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:11
        Opamietaj sie wreszcie!
    • piwosz8 jankowski załóż FiM sprawe jak jesteś niewinny 21.02.07, 09:36
      a oni podali w swojej gazecie jak gdzie i kogo posuwałes ty pedofilu , dlaczego
      nie podasz ich do sądu o zniesławienie??? boisz się?? i koniecznie podaj o
      zniesławienie ich za to że twierdzą że to ty własnie byłeś agentem o
      pseudonimie libella.....i co zatkałao kakao?
      • franciszek.modrzycki Jankowski, Wielgus i inni! 21.02.07, 09:50
        To miedzy innymi dzieki nim ten kraj jest taki jaki jest!

Wywalic ta czarna swolocz gdzies za granice (najlepiej na saksy do Irlandii).
        Niech w koncu po wiekach Polska odetchnie swiezym powietrzem.

Polacy! Nie ma nic do stracenia!!!
    • cyndyndanda czy czarni sa wiarygodni?! To wszystko jest udawan 21.02.07, 09:46
      - w rodzinie mam ksiedza, mam rowniez bratanice, ktora jest corka ksiedza - na
      pohybel czarnym!!!
    • mieszko27 Księża dziś pokutują 21.02.07, 10:09
      I tak to juz jest: jedni coś maja na sumieniu, inni są czyści jak łza.
      Posypanie sie popiołem RAZ DO ROKU, co znaczy "krytyczne spojrzenie na siebie
      PRZED ŚIĘTAMI" Ma to przypominać męke i żmartwychwstanie Jezusa z Nazaretu. A
      dlaczego akurat taki spektakl TYLKO RAZ W ROKU? Czy zamiast niego nie należało
      by "posypywać swoją głowę" każdego dnia po to, by nie czynić zła NIKOMU, a więc
      i sobie? I by nie czynić jednorazowej "inmprezy" tuz przed Wielkanocą tylko po
      to, żeby si e na krótko zrefleksować, a już w Lany Poniedziałek o wszystkim
      zapomnieć i zaczynać od nowa? Czy to "święto" posypywania popiołem wynika z
      przesłania Jezusa i Jego uczniów? Gdzie to jest zapisane, że taki spektakl ma
      mieć miejsce własnie w takim czasie? Nie wystarzcy chyba powiedzieć, że jest to
      konsekwencją biblijnego "proroctwa": "z prochu powstałeś i w proch się
      obrócisz"? A może to jest tylko czysto komercyjny wymysł katolickiwego kleru.
      • Gość: natan Kto jest za ekskomunika Jankowskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:13
        JA TAK, BO TO SZKODNIK NAJWIEKSZY
      • wanda43 Re: Księża dziś pokutują 21.02.07, 12:25
        > A
        > dlaczego akurat taki spektakl TYLKO RAZ W ROKU? Czy zamiast niego nie należało
        >
        > by "posypywać swoją głowę" każdego dnia po to, by nie czynić zła NIKOMU, a więc
        >
        > i sobie?

Obśmialam sie jak norka.Przeciez wlasnie na tym to polega.Wlasnie po to kosciol rzymski wprowadzil te spowiedzie,odpusty,pokropki i inne wypominki.Za kase,za kase oczywiscie.Grzeszyc mozna do woli,raz na jakis czas do spowiedzi,raz na rok popiol na łeb i rozgrzeszenie i od nowa grzeszenie.Biznes sie kreci udoskonalany od 1500 lat.
        Biblia sobie,kosciol sobie.Pelne gęby kłamstwa i banałow.Gdyby sami wierzyli w to,co gloszą, nie popelniali by tylu dranstw.Historia kosciola rzymskokatolickiego jest krwawa i trupami usiana.
    • mark.parker Re: Księża dziś pokutują 21.02.07, 10:18
      "swoją obecność w centralnych uroczystościach..."

Jak to znajomo brzmi: pamiętacie centralne uroczystości dożynkowe?
      I ten "czysty" Jankowski - zupełnie jak "samo dobro" kurduplowate.
    • wieslaw1 Księża dziś pokutują 21.02.07, 10:18
      Jeżeli z tej pokuty choć drobna rzecz wyjdzie pożyteczna no to fajnie i jest z
      tego jakiś pożytek inaczej to para w gwizdek.Od odmawiania sobie pyszności w
      jedzeniu,ważniejsza jest chyba kontenplacja.Czy nasze szkoły po wprowadzeniu
      katechezy stały się lepsze moralnie,nie ma w nich narkotyków,przemocy itd.Czy
      dzięki wierze nasi politycy nie starają się słowem unicestwić przeciwnika i czy
      politycy,którzy tak afiszują się swoja pobożnością są naprawde lepsi od
      innych.Czy w ogóle księża którzy są łącznikiem między Bogiem a plebsem są choć
      trochę lepsi.Nie doznalem łaski wiary,więc wątpię
    • Gość: zły? Pokutują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:20
      Jakoś nie słyszałem w niedziele na ogłoszeniach parafialnych, aby proboszcz
      ogłaszał jakieś "nabożeństwo pokutne" z tej okazji...
      Zresztą - on sie od pewnego czasu uwaza za równego świętym, wymalował nawet
      swoje ryło na ścianie kościoła...
      • franciszek.modrzycki Juz widze jak ta rozowiutka swinka Dziwisz... 21.02.07, 10:39
        ...bedzie wpiepszac dzisiaj zamiast dwoch ciasteczek na podwieczorek tylko
        jedno! Biedny prosiaczek - jak on teraz musi cierpi.

Ludzie zrobta jakos zrzutke, bo sie nam kapciowy sficuje!

A teraz ukleknijmy nasze kochane owieczki parafialne i pomodlmy sie za naszych
        tlusciutkich pasterzy, zeby za bardzo nie cierpieli w czasie tej jedniodniowej
        pokuty.
        • Gość: zły? Będę mieć szacunek do kapciowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:41
          jak wymieni załoge w mojej parafii :/
          Dośc zamiatania pod dywan i udawania, że morda proboszcza na scianie kościoła
          zamiast krzyża to rzecz właściwa!
    • slawawojcik Re: Księża dziś pokutują 21.02.07, 10:32
      Niestety, nasze duchowieństwo grzeszy najbardziej pychą,zarozumiałością i
      chciwością.Innych pouczają a im samym przydałoby się pouczenie.Znacie:"kogo Bóg
      chce ukarac to mu rozum odbiera".Im odebrał także elementarne poczucie
      przyzwoitości nie mówią o zwykłej ludzkiej uczciwości.Nie mówię o wiedzy ale
      kiedy z jednym z nich chciałam porozmawiac na kolędzie o św.Janie od Krzyża pan
      ten potraktował mnie jak przygłupią babę i dumnie stwierdził,że jest magistrem
      teologii.Na to ja mu,że jestem magistrem....(nie powiem publicznie)i w ten
      sposób pogadało sobie dwóch magistrów.Facet wyleciał cały czerwony na
      twarzy.Inny z kolei zrobił ze mnie heretyczkę gdyż ośmieliłam się zadac pytanie
      czy jest jakaś różnica między Bogiem protestanckim a katolickim.Nie powiem o
      innych przykrych sprawach bo mam nad ludzmi litośc.Jedna rada by się im
      przydała-mniej publicznego posypywania głowy popiołem a więcej czytania
      Ewangelii i modlitw w zaciszu swojej"izdebki"Daleko im do ideałow podobno ich
      Mistrza.Tak się dzieje gdy człowiek dwóm panom służy a mamonę ma za boga.
    • Gość: ubawiony Re: Bastion UBekistanu – Kraków Mogilska 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:58
      pisz na temat łosiu
      • slawawojcik Re: Bastion UBekistanu – Kraków Mogilska 1 21.02.07, 15:36
        Przepraszam-czy to do mnie o tym "łosiu"?
    • Gość: SZERSZEŃ Re: Księża dziś pokutują IP: 80.54.108.* 21.02.07, 11:13
      Z prochu powstałeś

Biskupi zadecydowali, że tegoroczna środa popielcowa ma być dniem modlitwy i
      pokuty całego duchowieństwa polskiego. W wielu parafiach, archidiecezjach,
      bazylikach i sanktuariach odbędą się msze odprawiane przez hierarchów w
      intencji „za zdradę i uwikłania wynikające m.in. ze strachu i pogoni za
      sukcesem” oraz „niewierność przeciwko wierze i Ewangelii”. Oby te modły nie
      okazały się jednorazową, spektakularną akcją i by wnet nie poszły w zapomnienie
      intencje, w jakich się modlono. Skutki będą tylko wtedy pozytywne, kiedy się o
      nich myśli na co dzień, a nie „od wielkiego dzwonu”….
      • Gość: wredny Re: Księża dziś pokutują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:16
        > W wielu parafiach, archidiecezjach,
        > bazylikach i sanktuariach odbędą się msze odprawiane przez hierarchów w
        > intencji „za zdradę i uwikłania wynikające m.in. ze strachu i pogoni za
        > sukcesem” oraz „niewierność przeciwko wierze i Ewangelii”.
        Odbędą się?
        Wątpię...
    • Gość: centaur10 Księża dziś pokutują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:17
      Jak mi miło, że obcoplemieniec i innowierca tak bardzo dba o morale moje, Polaka
      - katolika. Niech święci własne dni święte a nam da spokój. Mamy własne wyznanie
      wiary i nie będzie nam z tylnego siedzenia ktoś dyktował, co mamy właśnie
      nacisnąć. Dzięki za troskę, dbaj o własną mycę...
    • Gość: Taurus Wystarczy ! IP: 62.233.181.* 21.02.07, 11:27
      Zakłamane sQrwysyny . Nie interesuje mnie czy kapowali czy nie . Interesuje mnie
      tylko ich zakłamanie . Co powoduje że właśnie tak się zachowują ? Mamona ! To
      jest ich "buk" ! Bogactwo KK jest znane od wieków . W ilu wyprawach brali oni
      udział żeby pod przykrywką niesienia wiary katolickiej ( nie mieszać z
      chrześcianami ) okraść niemal cały świat . Przez tych drani zaginęła cywilizacja
      azteków , podbili całą Amerykę Płd , z buciorami wpychali się do Azji skąd ich
      pogoniono . Najmniejszą aktywność wykazywali w Afryce bo tam panowała i panuje
      nędza . Gdzie podziały się te ich niby śluby ubóstwa . Komuna nie dała rady ,
      ale za to polski KK rozpie..ją tacy ludzie jak Rydzyk , Jankowski i tysiące
      katabasów z pomocą katokomuchów spod znaku PiSdy . Czas moheirowych beretów się
      kończy tak więc i era katabasów razem z nimi . Oby jak najszybciej . Nie jestem
      zwolennikiem Nostradamusa , ale wszystko wskazuje na to że jego proroctwo
      zaczyna działać i się dopełni .
      • wanda43 Re: Wystarczy ! 21.02.07, 12:28
        To jest imperium zla zwane w proroctwach wszetecznica narodow.
    • ksks3 Wiadro popiołu na głowę to też za mało 21.02.07, 11:38
      Kontener na łeb nie zmazał by win kleru wobec wiernych
      • Gość: wk Re: Wiadro popiołu na głowę to też za mało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:17
        tak sobie myślę, jakby tych wszystkich zatrudnić przy sprzątaniu Polski a nawet
        świata, bo w sumie co Oni takiego robią, pomodlić to ja mogę się wszędzie w
        domu na świeżym powietrzu, najważniejsze,że jestem w porządku.
    • luridus Nie ma co - piękna sprawa, pokuta pod przymusem. 21.02.07, 13:18
      Sami z siebie nie czuli potrzeby pokuty, dopiero Isakowicz, IPN i presja części
      mediów (na pewno nie GW)zmusiła do końca życia w kłamstwie. A i tak niektórzy
      łżą w żywe oczy i kłamia wbrew oczywistym dowodom. To środowisko nie jest mniej
      zepsute niż reszta kościoła, a ciągle stawia sie w powyżej zwykłych
      śmiertelników. No, ale ludzie nie są już takie ciemne, jak kiedyś (nietety
      tylko pod pewnymi względami.
    • Gość: kruk51 Księża dziś pokutują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:48
      Jakoś mnie to nie przekonuje ! I znowu teatrzyk marionetek dla grzecznych dzieci.
      Dla mnie niedowiarka, gdyby prawdziwie wierzyli w Boga to by się tak nie spodlili.
      My prosty naród, braliśmy w dupę i bierzemy w dupę. Dla nas nic się nie zmieniło.
      Rzetelność, pracowitość, uczciwość,obowiązkowość, i inne pozytywne przymioty wynie
      śliśmy z naszych domów. Inaczej nasze rodziny; żony, dzieci, bracia, siostry, wójó
      stwo, stryjostwo itd nie stanowiły by spójności !
      Oni poszli na służbę do obcego boga, za pieniądze i mają.
    • alex-alexander Księża dziś pokutują 21.02.07, 14:01
      To jeszcze jest Wielgus (kapus z powolania) urzednikiem koscielnym?
    • Gość: brt nie jest to za duzo IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.07, 14:09
      ale z drugiej strony znacznie wiecej niz doczekano sie od czlonkow PZPR, SB,
      ZOMO i innych podobnych instytucji.Kaplani przepraszaja, kto wie moze
      nieszczerze ale panowie scojalisci sa przekonani o cudownosci syetemu ktory
      budowali i slusznosci swoich dzialan.Brawo dla czarnych, nie lubiej ich ale
      zawsze to jakis postep
      • Gość: zły Re: nie jest to za duzo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:30
        W szczerość ich żalu i pokuty uwierze, jak np. w moim kościele parafialnym
        zniknie ze ściany tablica upamiętniająca proboszcza co kończył budowe kościoła...
        Za pieniądze z UB i to brane oficjalnie, w końcu działał w ZBOWiD-zie...
    • Gość: et 8334 IP: *.chello.pl 21.02.07, 14:30

"8334 księży zakonników ,zakonnic i aktywistów kościelnych - tyle liczyła
      agentura antykościelnego pionu SB w szczytowym pod tym względem roku 1984.
      Oznaczałoby to ,że po stanie wojennym prawie co trzecia osoba duchowna w tej lub
      innej formie współpracowała z SB" - IPN "Metody pracy operacyjnej aparatu
      bezpieczeństwa wobec kościołów i związków wyznaniowych 1945-1989" ,Warszawa 2004.
    • guru133 Obłuda tej pokuty aż w oczy bije. 21.02.07, 14:53
      Kiedy zwrócą 40 milionów ukradzionych emerytom na świątynie pychy Glempa, to
      uwierze w te pokutę.
    • guru133 Re: Bastion UBekistanu – Kraków Mogilska 1 21.02.07, 14:55
      Czy tobie też udzieliła się choroba Maciarewicza?
    • Gość: p Księża dziś pokutują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 15:05
      Pochwalam.
      Rozumiem, że następnie będzie pokuta za poczynania dzisiejsze:
      - elektroniczne granie zakłócające zasady współżycia społecznego
      - goszczenie się przy stołach pobliskiej szkoły publicznej na imprezach
      fundowanych przez wszystkich rodziców
      - dopisz swoje spostrzeżenia, ale z kulturą
      • guru133 Re: Księża dziś pokutują 21.02.07, 15:18
        - powszechna inwigilacja wiernych
    • Gość: Viorne2 Księża dziś pokutują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 15:45
      Wybiorcza mnie zadziwia! Jak maja tekst o homoseksualistach, to nie mozna
      komentowac, bo moze komus przekro by bylo, gdy jednak chodzi o kosciol katolicki
      to jak najbardziej. Jestescie tendencyjni do bolu!!!
    • neiden Księża dziś pokutują? 21.02.07, 15:56
      zdrajcy w sutannach powinni byc pozbawieni obywatelstwa polskiego i wyslani na
      banicje do vatykanu.
    • Gość: jan Księża dziś pokutują IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 21.02.07, 16:03
      Zgadzam sie z ksiedzem Jankowskim. Jezeli po raz pierwszy polski kosciol
      obchodzi dzien pokutny to znaczy dopiero teraz zaczal grzeszyc a przez 1000 lat
      nie. Ja mam tez kosciol w nosie. Z grzesznikami sie nie zadaje. Szczegolnie z
      SB-kami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka