dzika_zdzicha 28.02.07, 09:08 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3950472.html no i jaka z tego nauka? może teraz wszyscy zaczniemy "sugerować się" czyimiś wypowiedziami? i zapomnimy podać źródła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gizmo Re: Załucki da szansę Michalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:31 Zapewne ta "młoda osoba" go przekonała. Łatwiej jej to było zrobić w ŻW niż w "Gościu Niedzielnym". Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 09:39 ciekawe, czy gdybym ja zrobiła to samo, to dałby mi szansę. też jestem "młodą osobą". :P GN zyskuje mój szacunek. ŻW nie komentuję. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Załucki da szansę Michalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 10:07 Mam na temat niedziennikarskich umiejętności EM swoje zdanie, ale to chyba nie temat tego forum. W kazdym razie gośc stwierdził, że widział ją w tv i wie, że ma ona własne zdanie. Ja też ją widziałem i tam gdzie zdania miały jakiś sens nie mogę być pewien, czy nie zostały po prostu zapamiętane z lektur autorki, jednak więkość zdań sprawiała wrażenie totalnego intelektualnego chaosu. Na podstawie tych obserwacji zaproponowałbym jej jakąś nieprzemęczającą umysłowo pracę. Co on chyba zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 17:22 dzika_zdzicha napisała: > ciekawe, czy gdybym ja zrobiła to samo, to dałby mi szansę. też jestem "młodą > osobą". :P Rybiński nie jest "młodą osobą" i też dostał. Tylko że on dostał szanse na opluwane, a nie pisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 19:37 ale u niego zdarzyło się to tylko raz! u niej recydywa. to jednak różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 19:50 dzika_zdzicha napisała: > ale u niego zdarzyło się to tylko raz! u niej recydywa. to jednak różnica. Zgodził się pluć, to nikt dalej nie szukał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 19:53 :) my tu żartujemy, ale mnie ta sprawa wcale nie bawi. i to, że nie jest tak nagłośniona też mnie wpienia. mogę sobie najwyżej tu poklikać, buuu ;( Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 20:02 dzika_zdzicha napisała: > :) my tu żartujemy, ale mnie ta sprawa wcale nie bawi. i to, że nie jest tak > nagłośniona też mnie wpienia. mogę sobie najwyżej tu poklikać, buuu ;( Michalil robiła to na blogu, za darmo, nieoficjalne etc... Rybiński przepisał, opublikował i wziął za to kasę. Mimo to jest autorytetem moralnym konserwatystów, liberałów i katolików. Wileki Dziennikarz i Literat Ziemkiewicz jest dumny z jego przyjażnii, a dzieiątki wszechpolskich dyskutantek sika w majtki jeszcze przed przeczytaniem jego felietonu w którym z cała ostrością i bezwzględnością piętnuje przekręty Mazowieckiego i Geremka. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 20:23 jak to za darmo? nieprawda, przecież miała sprawę i musiała publicznie przeprosić - to było chyba w 2003 roku. na blogu to dopiero się wydało. Rybiński to jednak co innego. on ma własny styl (najbardziej podobał mi się kiedyś w Rz) i potrafi ciekawie pisać. nie obrażaj go... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 22:07 dzika_zdzicha napisała: > jak to za darmo? nieprawda, przecież miała sprawę i musiała publicznie > przeprosić - to było chyba w 2003 roku. na blogu to dopiero się wydało. > > Rybiński to jednak co innego. on ma własny styl (najbardziej podobał mi się > kiedyś w Rz) i potrafi ciekawie pisać. nie obrażaj go... Własny styl w plagiatach chyba. Byle pólgłowek potrafi pisac nieprawde, a gdy mu sie pisanie nieprawdy udowodni, to sie oburza ze nie zrozumiano jego ironii he! he! Zamiast naśladowców poczytaj Mistrza: tinyurl.com/276hnh Co do Michalik - wydaje mi się nieco podejrzane że "dopadnięto ja" dopiero teraz, gdy zaczęła delikatnie krytykowac PiS. Oczywiście nie mam żadnych dowodów, ale atmosfera "hackingu" narasta ... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 01.03.07, 08:05 widzę, że nie czytałeś artykułu o Michalik i o tym, jak ona reagowała, gdy internauci wytknęli jej plagiaty. no cóż, trudno. może więc faktycznie plagiat to sposób na życie. można się potem tłumaczyć polityczną nagonką. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 02.03.07, 03:58 dzika_zdzicha napisała: > widzę, że nie czytałeś artykułu o Michalik i o tym, jak ona reagowała, gdy > internauci wytknęli jej plagiaty. no cóż, trudno. Na inne traktowanie przez internautów plagiatora Rybyńskiego, a inne plagiatorki Michalik nie ma wpływu fakt czy czytałemm zy nie artykułu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 02.03.07, 05:24 moim zdaniem nie powinno się traktować tak samo kogoś, kto zrobił coś złego* raz i kogoś, kto robił to wiele razy. cóż. miejmy tylko nadzieję, że ona nie splagiatuje tego, co napisałeś. o Rybińskiego jestem dziwnie spokojna, mimo że facet mnie wkurza. *delikatnie to ujęłam Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 02.03.07, 05:48 dzika_zdzicha napisała: > o Rybińskiego jestem dziwnie spokojna, mimo że facet mnie wkurza. Ja mniej. Linia Axela Springera jakby zmienia kierunek. ( Przestała obowiązywac umowa z PiSem?) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_zdzicha PROŚBA 28.02.07, 19:51 chciałabym baaardzo serdecznie poprosić, aby ktoś z szanownych panów redaktorów/pań redaktorek zechciał poruszyć problem plagiatów w dziennikarstwie. napiszcie coś o tym albo powiedzcie w radiu czy tivi. to naprawdę wkurzające. środowisko dziennikarskie nie może milczeć w tej sprawie. please... pretty please! ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Załucki da szansę Michalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 21:15 obciaga to ma etat Odpowiedz Link Zgłoś