Dodaj do ulubionych

Załucki da szansę Michalik

28.02.07, 09:08
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3950472.html

no i jaka z tego nauka? może teraz wszyscy zaczniemy "sugerować się" czyimiś
wypowiedziami? i zapomnimy podać źródła?
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Re: Załucki da szansę Michalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:31
      Zapewne ta "młoda osoba" go przekonała. Łatwiej jej to było zrobić w ŻW niż
      w "Gościu Niedzielnym".
      • dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 09:39
        ciekawe, czy gdybym ja zrobiła to samo, to dałby mi szansę. też jestem "młodą
        osobą". :P

GN zyskuje mój szacunek. ŻW nie komentuję.
        pozdr.
        • Gość: gizmo Re: Załucki da szansę Michalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 10:07
          Mam na temat niedziennikarskich umiejętności EM swoje zdanie, ale to chyba nie
          temat tego forum. W kazdym razie gośc stwierdził, że widział ją w tv i wie, że
          ma ona własne zdanie. Ja też ją widziałem i tam gdzie zdania miały jakiś sens
          nie mogę być pewien, czy nie zostały po prostu zapamiętane z lektur autorki,
          jednak więkość zdań sprawiała wrażenie totalnego intelektualnego chaosu. Na
          podstawie tych obserwacji zaproponowałbym jej jakąś nieprzemęczającą umysłowo
          pracę. Co on chyba zrobił.
        • dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 17:22
          dzika_zdzicha napisała:

> ciekawe, czy gdybym ja zrobiła to samo, to dałby mi szansę. też jestem "młodą
          > osobą". :P

Rybiński nie jest "młodą osobą" i też dostał.
          Tylko że on dostał szanse na opluwane, a nie pisanie.
          • dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 19:37
            ale u niego zdarzyło się to tylko raz! u niej recydywa. to jednak różnica.
            • dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 19:50
              dzika_zdzicha napisała:

> ale u niego zdarzyło się to tylko raz! u niej recydywa. to jednak różnica.

Zgodził się pluć, to nikt dalej nie szukał ;-)
              • dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 19:53
                :) my tu żartujemy, ale mnie ta sprawa wcale nie bawi. i to, że nie jest tak
                nagłośniona też mnie wpienia. mogę sobie najwyżej tu poklikać, buuu ;(
                • dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 20:02
                  dzika_zdzicha napisała:

> :) my tu żartujemy, ale mnie ta sprawa wcale nie bawi. i to, że nie jest tak
                  > nagłośniona też mnie wpienia. mogę sobie najwyżej tu poklikać, buuu ;(

Michalil robiła to na blogu, za darmo, nieoficjalne etc...
                  Rybiński przepisał, opublikował i wziął za to kasę.
                  Mimo to jest autorytetem moralnym konserwatystów, liberałów i katolików.
                  Wileki Dziennikarz i Literat Ziemkiewicz jest dumny z jego przyjażnii,
                  a dzieiątki wszechpolskich dyskutantek sika w majtki jeszcze przed
                  przeczytaniem jego felietonu w którym z cała ostrością i bezwzględnością
                  piętnuje przekręty Mazowieckiego i Geremka.
                  • dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 20:23
                    jak to za darmo? nieprawda, przecież miała sprawę i musiała publicznie
                    przeprosić - to było chyba w 2003 roku. na blogu to dopiero się wydało.

Rybiński to jednak co innego. on ma własny styl (najbardziej podobał mi się
                    kiedyś w Rz) i potrafi ciekawie pisać. nie obrażaj go...
                    • dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 28.02.07, 22:07
                      dzika_zdzicha napisała:

> jak to za darmo? nieprawda, przecież miała sprawę i musiała publicznie
                      > przeprosić - to było chyba w 2003 roku. na blogu to dopiero się wydało.
                      >
                      > Rybiński to jednak co innego. on ma własny styl (najbardziej podobał mi się
                      > kiedyś w Rz) i potrafi ciekawie pisać. nie obrażaj go...

Własny styl w plagiatach chyba.
                      Byle pólgłowek potrafi pisac nieprawde,
                      a gdy mu sie pisanie nieprawdy udowodni, to sie
                      oburza ze nie zrozumiano jego ironii he! he!

Zamiast naśladowców poczytaj Mistrza:
                      tinyurl.com/276hnh

Co do Michalik - wydaje mi się nieco podejrzane
                      że "dopadnięto ja" dopiero teraz, gdy zaczęła
                      delikatnie krytykowac PiS.
                      Oczywiście nie mam żadnych dowodów, ale atmosfera
                      "hackingu" narasta ... ;-))
                      • dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 01.03.07, 08:05
                        widzę, że nie czytałeś artykułu o Michalik i o tym, jak ona reagowała, gdy
                        internauci wytknęli jej plagiaty. no cóż, trudno.

może więc faktycznie plagiat to sposób na życie. można się potem tłumaczyć
                        polityczną nagonką.
                        • dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 02.03.07, 03:58
                          dzika_zdzicha napisała:

> widzę, że nie czytałeś artykułu o Michalik i o tym, jak ona reagowała, gdy
                          > internauci wytknęli jej plagiaty. no cóż, trudno.

Na inne traktowanie przez internautów plagiatora Rybyńskiego,
                          a inne plagiatorki Michalik nie ma wpływu fakt czy czytałemm
                          zy nie artykułu :-)
                          • dzika_zdzicha Re: Załucki da szansę Michalik 02.03.07, 05:24
                            moim zdaniem nie powinno się traktować tak samo kogoś, kto zrobił coś złego* raz
                            i kogoś, kto robił to wiele razy. cóż. miejmy tylko nadzieję, że ona nie
                            splagiatuje tego, co napisałeś.

o Rybińskiego jestem dziwnie spokojna, mimo że facet mnie wkurza.

*delikatnie to ujęłam
                            • dr.freud Re: Załucki da szansę Michalik 02.03.07, 05:48
                              dzika_zdzicha napisała:

> o Rybińskiego jestem dziwnie spokojna, mimo że facet mnie wkurza.

Ja mniej.
                              Linia Axela Springera jakby zmienia kierunek.
                              ( Przestała obowiązywac umowa z PiSem?)
    • dzika_zdzicha PROŚBA 28.02.07, 19:51
      chciałabym baaardzo serdecznie poprosić, aby ktoś z szanownych panów
      redaktorów/pań redaktorek zechciał poruszyć problem plagiatów w dziennikarstwie.
      napiszcie coś o tym albo powiedzcie w radiu czy tivi.

to naprawdę wkurzające. środowisko dziennikarskie nie może milczeć w tej sprawie.

please... pretty please! ;(
    • Gość: pol Re: Załucki da szansę Michalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 21:15
      obciaga to ma etat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka