Dodaj do ulubionych

Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira

IP: *.org.pl 04.03.07, 20:11
przecież faktycznie takie "konkursy" to bzdura i naciągactwo
Obserwuj wątek
    • Gość: kaczka_prostaczka Superbrands, coolbrands, i co jeszcze? IP: *.chello.pl 04.03.07, 21:39
      Przecież te pożal się boże konkursy nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, a
      przypuszczalnie mają wiele wspólnego z hojnością "uczestników".

Szwindel i tyle.

Wszyscy wiedzą co to jest Ryanair, a kto wie co to jest cośtam-brands? I to
      cośtam ma legitymizować Ryanaira? Śmiech.

CoolKaczka
      • pogromca_mrowek Kolejna agencja "Masters of Farts" 05.03.07, 08:15
        Specjaliści od wyłudzania pieniędzy z New Communications już od dwóch lat pukają do drzwi firm i ogłaszają ich CoolBrandami w nadziei, że ktoś da się nabrać.

Ryanair specj od prowokacji? Jakich prowokacji? Że nie dali sie wydymać cwaniakom oglaszającym kolejnego "Master of Fart"?
        Te gale to pic i fotomontaż, dla frajerów - jak ostatnio Joanna Brodzik okrzyknięta najpiękniejsza Polką - hahahhaha (wg Vivy albo innego "Teleg... na gorąco")
        • jimmyjazz Opłaty są za przystąpienie do programu - BuHAHAHA 05.03.07, 08:31
          jasne, przecież wiadomo że nie za zwycięstwo w "konkursie".
          przecież nikt nie bierze za to kasy.

co za szmatławcy
          • 4krzych1 a ile firm lotniczych wpłaciło tę opłatę??? 05.03.07, 12:31
            i ile z nich otrzymało "nagrodę"??? jeśli jedna, albo wszystkie, które wpłaciły
            dostały "jakąś" nagrodę, to to jest oczywisty szwindel i powinien być ścigany
            karnie, jako oszustwo, np. jako publiczne nakłanianie do niekorzystnego
            rozporządzenia mieniem przez potencjalnych klientów linii lotniczych...
            Ale to nie w Polsce, z tymi "salonowymi układami", w których Nina Kowalewska od
            lat rej wodzi...
            • Gość: Adam ryan air - oszusci i naciagacze IP: *.range86-142.btcentralplus.com 05.03.07, 13:35
              Sprobujcie zabookowac bilet z ich strony - co strona nowe oplaty, suma sumarum
              wychodzi drozej niz gdzie indziej a odloty sa o dziwnych porach 6:15 etc
              • Gość: bukfast Re: ryan air - oszusci i naciagacze IP: *.range86-147.btcentralplus.com 06.03.07, 19:18
                Zgadzam sie z Tobą, wlasnie chcialem o tym napisac, Ryan Air to sa dopiero
                naciagacze, kaza sobie placic za wszystko! A szczytem bezczelnosci juz jest
                oplata za zwykly bagaz! Chyba jedyna tak naciagajaca firma, blee :/ wole latac
                wizzairem, lub centralwings, a najlepiej Easy Jet'em.
                howgh
        • nkab Re:Joanna Brodzik okrzyknięta najpiękniejsza Polką 05.03.07, 10:48
          No właśnie. A nie powinno być, że piosenkarką
          o najdźwięczniejszym głosie?

Andrzej.
    • buszek3 Rynair ma racje. Bo to oszustwo z "nagrodami", 04.03.07, 22:50
      "Statuetkami", Dyplomami NAJ .. za ktore trzeba placic. Niby chodzi o pokrycie
      kosztow w wys. np 6000 zl . Pomnozone przez 100 lyb 1000 daje powazna sumkę.
      Brawo Ryanair - pedzic oszustow !
      • pogromca_mrowek 150 frajerów x 6000 eur daje prawie milion euro! 05.03.07, 08:20
        Jak już sie nauczyłeś liczyć, rozpocznij naukę czytania: 6000 euro to NIE 6000zł.
    • k-mill Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira 05.03.07, 01:16
      A tak, jeszcze lepsza reklama i calkowicie za darmo. nawet zdjecie samolotu sie
      pojawilo
      :)
      • k-mill Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira 05.03.07, 01:16
        gratulacje dal PR ryanaira !! :)
      • Gość: 4krzych1 kto opisze wreszcie bagno polskich firm PR??? IP: *.aster.pl 05.03.07, 12:44
        ...przecież to jedna wielka "przewalarnia i pralnia kasy" dla "ludzi dobrze po-
        układanych"!!!!
    • Gość: lisek Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 02:01
      brawo Ryanair! kmiotki roztropki sobie biznesik wymyslily. wazne zeby bylo duzo
      angielsko brzmiacych nazw, to brzmi powaznie :) + album ktorego nikt nie
      oglada. zenada
    • Gość: pj Ja też mam dość Ryanaira IP: *.chello.pl 05.03.07, 02:48
      Raz z nimi leciałam - zgubili bagaż, a walizka, której nie zgubili, była w
      stanie opłakanym.
      • jerry21 Re: Ja też mam dość Ryanaira 06.03.07, 21:32
        mialas pecha - ja latalem moze z 30 razy - i tylko raz mialem
        problem -tzn opozniony bardzo odlot - jest faktem jednak ze zmiana
        rezerwacji jest u nich absurdalnie droga
    • Gość: Ola Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.aber.ac.uk 05.03.07, 02:53
      Coz, ja spotkala sie z 'superwajzorem' ryana we Wroclawiu, i naprawde mam dosc
      tej linii lotniczej... zadnego szacunku do klienta... :/
      • Gość: bat56 Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.acn.waw.pl 05.03.07, 03:34
        A co mają walizki "pj" i uczucia "Oli" do tematu? Cóż za idiotyczny sposób
        dyskutowania. Porażająca logika.
        Rewiński pisze:
        "Irlandczycy skrytykowali w nim polską firmę New Communications, która
        przyznaje m.in. liniom lotniczym tytuł "CoolBrands", czyli "Super Marki". W ub.
        roku otrzymała go Centralwings, spółka-córka LOT-u."
        I dalej:
        "To ostatnie zdanie to aluzja do sytuacji finansowej Cetralwings, która w
        zeszłym roku miała ponad 60 mln strat."

Przecież, jeżeli to jest prawdą, to Ryanair ma absolutną rację, pomijając już
        sprawę zasadności organizowania bzdurnych konkursów, jak to piszą "józef
        cieśla", "kaczka_prostaczka i "buszek3"
      • Gość: Patryk Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:30
        To prawda, Rynair we Wrocławiu to straszna wioska (bo zupełnie inaczej jest po
        angielskiej stronie....i mam nadzieje w innych miastach w Polsce). Podejscie do
        klienta jest identyczne jak w misiu!!! PKSem bylo milej w 1985 roku niż w
        rynair dzisiaj !!! rowniez mam dosyć latania do Wrocławia!
        • Gość: Jonek Sprecyzuj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.07, 10:02
          Masz dość latania tą linią czy do Wrocławia? Bo jesli masz dośc latania do
          Wrocławia bo korzystasz z gó..anego przewoźnika to gratuluję Ci intelektu.
          Wybierasz tanie gó.. a potem spisujesz na straty miasto gdzie ten przewoźnik
          raczył otworzyc swoje biuro. Równie dobrze mogę powiedzieć że nienawidzę centrum
          handlowego bo pośródu paru setek sklepów jest jeden który mnie oszukał.
        • Gość: wiechu27 Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.03.07, 12:58
          Lot z Wrocławia do Dublina 23 lutego był opóźniony 10 godzin. Czy mam prawo do
          jakiegoś odszkodowania? Czy ktoś mi podpowie, co powinienem zrobić? Oczywiście
          od ryanaira nie miałem wcześniej żadnej informacji.
          • Gość: Menzies Av. Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.belf.cable.ntl.com 05.03.07, 13:05
            To sa TANIE LINIE LOTNICZE. Kazdy kupujacy bilet misu sie liczyc z tym ze moze
            powstac opoznienie i niestety nie moze nic na to poradzic. W zeszlym roku jeden
            z lotow Wizzair na trasie Katowice - Liverpool mial opoznienie 18 godzin! Linie
            lotnicze BMIBaby spozniaja sie caly czas. easyJet rowniez nie zawsze jest
            punktualny, Jet2 w zeszle swieta mial sredni czas opoznien 3 godziny (lotnisko
            Belfast International, co mialo wplyw na niepunktualnosc rowniez na innych
            lotniskach w UK) Tak to z tanimi liniami jest. Zdarzaja sie rowniez sytuacje ze
            odwoluje sie loty po wczesniejszym zapowiedzeniu opoznienia.
            • swan_ganz Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira 05.03.07, 15:56
              no więc właśnie; tanie linie lotnicze.
              Chcielibyście płacić jak za peekaes a obsługę mieć na poziomie normalnych
              przewoźników?
              To zapłać za taką usługę, matole jeden z drugim a później wymagaj. Odwrotnie
              się nie da.
          • a.rd Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira 10.03.07, 23:10
            Tak, masz prawo do odszkodowania za opoznienie przekraczajace bodaj 3 godz
            wynikajace z winy przewoznika. Bez roznicy czy opoznil sie tani czy normalny
            przewoznik. Takie jest prawo UE.
            Jesli opoznienie nie nastapilo z winy przewoznika (np. bardzo zle warunki
            atmosferyczne) nie ma odszkodowan.
            Na stronach UE www.europa.eu znajdziesz wysokosc naleznego ci odszkodowania.
            • Gość: cas Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 07:09
              a.rd napisał:

> Tak, masz prawo do odszkodowania za opoznienie przekraczajace bodaj 3 godz

To nie do końca tak. Masz prawo do posiłku i noclegu w razie dużego opóźnienia,
              ale nie do odszkodowania gotówkowego. To przysługuje gdy nie zostaniesz zabrany
              na pokład pomimo rezerwacji i terminowego zgłoszenia się do check-in.
              Jest jeszcze parę ciekawych praw, o których mało kto wie, np. bezpłatna karta
              telefoniczna...

Natomiast rzeczywiście "taniość" przewoźnika nie ma absolutnie nic do rzeczy.
              Oczywiście, linie nie informują pasażerów o przysługujących im prawach - po co
              mają pakować się w koszty?
    • Gość: pocalujta_wujta Mam swoja opinie na temat tych "cool brands" IP: *.nwrk.east.verizon.net 05.03.07, 03:42
      Tak ssie sklada ze sam probowalem kilku z tych marek i raczej mialbym trudnosci z nazwaniem ich
      "cool". Ot po prostu sa jakie sa. Czasem sa nawet kiepskie.

Malo mnie obchodzi co sadzi marketing. To jest zwykla zaslona dymna sluzaca handlowi nie zawse
      jakosciowego produktu czy uslug. Tak to juz jest. Biezre sie takieg specjaliste czy firme PR i daje sie im
      produkt - np. worek ziemniakow - no a oni maja to wszystko tak opakowac by sie sprzedalo. Tam
      gdzie sa wady to przemilcza a najchetniej odwroca uwage.

Dlatego tez zyjac w USA malo polegam i duzo krytykuje Amerykanom w twarz ich Consumer Reports.
      Faktycznie to jest zbiorek glosow ludzi malo kompetentnych, ktorzy ulegli zaslonie dymnej PR a nie
      obiektywne badanie jakosci produktow i uslug. Wiele z tych opinii ma sie akurat odwrotnie do
      rzeczywistosci tylko ze o tym mozna sie dowiedziec ryzykujac wloasne pieniadze i korzystajac z tych
      mniej polecanych uslug i produktow.
      • Gość: big-lu dasz kase bedziesz the best - sciema sciema IP: *.adsl.alicedsl.de 05.03.07, 04:55
        te wszystkie konkusry , smieszne certyfikaty itp to wielkie oszustwo.
        wyciagaja kase jak sie da a duzo ludzi sie na to nabiera

podobnie jest z "testami" w czasopismach,
        najlepsze laptopy np.siemens przed dellem i toshiba ;)
        najlepsze twarde dyski itd

ludzie obudzcie sie to SCIEMA
        to wszystko wyglada tak: kto da wiecej kasy ten wygrywa
        normalka.

• Gość: arw Re: dasz kase bedziesz the best - sciema sciema IP: 87.105.182.* 05.03.07, 09:04
          no dokładnie...w innych najlepsze laptopy to toshiby "one month crash" i delle
          "bum bum":), hihi obiektywność...nie ma to jak "obiektywne" testy...
    • Gość: alldesigner Ten atak na nagrodę to nic innego jak zagrywka PR IP: *.autocom.pl 05.03.07, 05:06
      , którą pewnie przygotowała właśnie firma Ciszewski PR...

Co można zrobić mocniejszego niż otrzymać taką nagrodę?
      Totalnie ją rozwalić, wyśmiać i obniżyć jej prestiż pod pretekstem "kupowania"
      tytułu... Czy firmy to kupują, czy nie...kogo to obchodzi??? :) Przecież i tak
      nikt tego "z zewnątrz" nie zweryfikuje.

A Ryanair świetnie przędzie dzięki takiemu wizerunkowi właśnie - im bardziej
      kontrowersyjnie tym lepiej.

A wypowiedziana umowa z agencją?? :)
      Jutro, albo za 2 tygodnie podpiszą nową - lepszą...
    • Gość: nie lubie ryanair Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.chello.pl 05.03.07, 05:44
      I nie polubie choc niestety tylko u nich mozna leciec np z Glasgow do Dublina za
      22 funty. Wiec z prawdziwa nienawiscia zamowie kolejne bilety.
    • olias uczył Ryanair jak Marcin Marcina 05.03.07, 07:07
      proszę, proszę Pierwsza Uczciwa się znalazła. Żeby dopchać się do lotniska w
      Modlinie na zasadzie WYŁĄCZNOŚCI przez kilka lat zwodziła Polskę rzekomą ofertą
      budowy bazy remontowej. Łotwę zresztą też.
      Teraz
      'oczarowuje" bazą noclegową samolotów. Gdy już bierze jakiś lot na lotnisku
      żąda haraczu w postaci opłaty za "reklamę miasta" na swojej stronie
      internetowej. Reklamy albo nie ma albo lepiej żeby nie było.
      szulerzy bez kultury, buractwo.
      • hrabiaa Dziewczyny i chłopaki "robią" kasiorę 05.03.07, 07:39
        Wymyślili sobie chłopcy i dziewczyny metodę na trzepanie kasiory. W kraju jest
        wiele takich "konkursów" i "prestiżowych nagród". Za wszystko trzeba słono
        płacić.
        Po co się męczyć z cwaniaczkami. W Hiszpanii takie nagrody można na pniu i od
        ręki kupić garściami.
        A, tutaj, jakieś Old Communictation, Old Frustration- nie warto się dawać
        naciągaćw
        • Gość: carlo Kto tym burakom pozwala u nas lądować IP: *.chello.pl 05.03.07, 08:05
      • maxxximus31 Re: uczył Ryanair jak Marcin Marcina 05.03.07, 08:59
        No tak, ale dzięki temu wie doskonale jak inni naciągają. Przecież wszelkiego
        rodzaju konkursy fair play itp nie są robione z chęci rzetelnej oceny
        podmiotów, ale w celach biznesowych. Coolbrandy czy coś podobnego to kolejny
        wabik, tyle że trzeba go urzeczywistnić. Czy ktoś się oburza jak słyszy, że
        płatki Nestle coś tam według badań <b>niezależnego instytutu badawczego </b>są
        idealne? Przecież to jawne naciąganie, ale nikt się nie oburza. Jesteśmy
        manipulowani na każdym kroku. Tylko że w tym kraju za nazwanie prezydenta
        idiotą można zostać pociągniętym do odpowiedzialności karnej, a za świadome
        upowszechnianie nieprawdy (bo czy istnieje półprawda) nie.

maxxx.blox.pl
        • Gość: Jonek Re: uczył Ryanair jak Marcin Marcina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.07, 10:10
          Nie ma "niezależnych instytutów". Wszystkie te instytuty są zależne ... od tego
          kto zapłaci więcej.
      • Gość: i wszystko jasne Re: uczył Ryanair jak Marcin Marcina IP: *.range86-147.btcentralplus.com 06.03.07, 19:22
        Hmm, bylo by pewnie o wiele lepiej ale zgadnij jakiej narodowosci jest ten
        "menago" ktory za tym stoi...
        tak, tak, nie mylisz sie to polaczek...
    • Gość: t Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.de.ibm.com 05.03.07, 08:06
      Centralwings może miał 60 mln strat, ale ile czasu jest na rynku?? Ciekawe ile
      strat miał Ryan podczas pierwszych lat działalności??
    • swan_ganz świetny tekst " przecież opłata jest za 05.03.07, 08:31
      zorganizowanie gali..."
      Irlandczycy mają rację - firmy działające w ten sposób to zwykli naciągacze
      brzydzący się uczciwą robotą...
    • Gość: Jonek A kto to? IP: *.e-wro.net.pl 05.03.07, 08:54
      Aby przyznawać tytuły super firmy należy najpierw samemu mieć autorytet w oczach
      klientów. A tu mamy do czynienia z dwiema ledwie znanymi firmami. Powstała firma
      drucik o nazwie X a potem druga firma drucik Y, która zajmuje sie przyznawaniem
      jakiś tytułów. Dlaczego mam wierzyć w tytuły przyznawane przez New Comunication
      skoro ja w tym artykule po raz pierwszy spotkałem się z tą nazwą. Bardziej bym
      uwierzył mojemu sąsiadowi, którego szanuje i w którego prawdomówność wierzę.
    • ted1951 Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira 05.03.07, 09:17

Coz, prawda w oczy kole! Irlandczycy maja po prostu racje!
    • Gość: eeeee Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.wolfson.cam.ac.uk 05.03.07, 09:20
      W ktorym miejscu Ryanair nie ma racji, bo nie rozumiem?

• Gość: Jonek Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.07, 10:15
        Przez wiele lat Ryanair korzystał z takich "niezaleznych" firm przyznających
        nagrody na zasadzie: kto zapłaci więcej. Ale przestało im to wystarczać więc
        zaatakowali te firmy marketingowe kreując sie na jedynego uczciwego, nie
        biorącego udziału w handlu tytułami. Teraz wielu naiwniaków uwierzy w ich
        uczciwość. A to wszystko to tylko marketing. Najpierw kupowanie takich tytułów a
        teraz obalanie ich. Za rok wyskocza znowu z czyms innym.
    • Gość: mam dosc ryanaira Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.server.ntli.net 05.03.07, 09:25
      i ich naciagactwa. poczatkowa cena biletu a ta koncowa to roznica cenowa siegajaca kilkudziesieciu funtow. i nie chodzi tu tylko o oplaty lotniskowe. trzeba sobie tez doplacic za takie "luksusy" jak oplata za bagaz czy np ubezpieczenie... wole fruwac z konkurencja...
    • Gość: ika Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.03.07, 09:27
      Najśmieszniejesze, że Ryanair sam kręci jak się da. Za 1 zł oczywiście nigdzie
      z nimi nie polecisz, bo musisz dobulić za podatki, opłaty lotniskowe, za bagaż
      w luku itd.
      Śmieszy mnie też ich nieporadność marketingowa. Bycie chamskim to jedna z
      najprymitywniejszych metod promocji. To było ciekawe, ale w latach 60-tych.
      Panom z Ryanair'a chyba brakuje polotu by w 2007 coś mądrego wymyślić.
      Ciekawe też, dlaczego zachwycacie się takim prostactwem? Czy tylko dlatego, że
      możecie troszkę zaoszczędzić?
      Jeśli tak, to kiepsko....
      • Gość: Patryk Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:37
        Zgodze sie z Tobą i chetnie poczytałbym wiecej wypowiedzi na temat doświadczeń
        z tą Linią ... moje są złe a wasze ???
        • Gość: qazar Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: 149.156.12.* 05.03.07, 09:48
          moje też złe, i nie mam zamiaru więcej korzystać, odwołany lot i zero reakcji z
          ich strony, w drodze powrotnej chamskie stewardesy, nigdy więcej z nimi nie
          polecę.
      • Gość: akiika Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.160.228.77.olsznet.ec.pl 05.03.07, 11:06
        a dlaczego miałbyś polecieć za 1 zł?
        ktoś miałby zapłacić za ciebie? oni, jak każdy, nie prowadzą działalności
        charytatywnej tylko zarobkową... Dają ci za 1 zł bilet i tylko bilet, nie
        przelot tylko bilet! resztę płacisz sam, chcesz korzystasz, nie to nie...
    • Gość: nie latam juz ryan Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.cable.ubr03.gray.blueyonder.co.uk 05.03.07, 09:39
      To naciagacze pierwszej klasy! Mialam odwolane 2 loty- zero zainteresowania
      pasazerem. Wole latac skyem lub centralwings do innego miasta a potem dojechac
      pociagiem niz dawac zarobic tym zlodziejom.
    • Gość: trzeźwy 24000 zł za przyznanie nagrody? IP: *.chello.pl 05.03.07, 09:46
      I to ma być UCZCIWE?

Toż to hucpa jakich mało - banda oszustów zrzuca się po X zł i losują tego, kto zgarnie splendor?
      Jaki to ma związek z byciem cool?

A! Oszuści są cool?
      No to wszystko jasne...
      • Gość: jha Re: 24000 zł za przyznanie nagrody? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.07, 09:57
        Brawo Ryanair!! Wreszcie ktoś umiał prawdę w oczy powiedzieć. Oby więcej takich przypadków. Może ktoś zedrze w końcu z tego kraju kożuch kłamstwa przekupności i głupoty.
        • Gość: pasazer Re: 24000 zł za przyznanie nagrody? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 10:17
          "To nie pierwszy atak Ryanaira na firmę współtworzącą polski rynek lotniczy.
          Irlandczycy atakowali już port lotniczy Okęcie za wysokie opłaty lotniskowe,
          urzędników za to, że nie budują lotniska w Modlinie. LOT oskarżyli o "okradanie
          swoich klientów" poprzez wysokie ceny biletów, opóźnienia i gubienie bagaży."
          Tutaj akurat pryznam Ryanair racje - opłaty na Okeciu wysokie, nie połączone z
          jakością, lotnisko w Modlinie juz od paru lat "sie robi" i nic z tego nie
          widac. A tak przy okazji, nigdy nie latałem tanimi liniami, naotomiast
          uszkodzen i pogubien bagazy zaliczylem wiele razy. W zgubieniach wg mnie
          przoduje Alitalia, nasz LOT przy tym co Włosi wyrabiaja z bagazami to neptek
    • Gość: Aster Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.srv.volvo.com 05.03.07, 10:13
      Pomijając konkurs, Ryanair to najbardziej bezczelna firma na świecie, już dawno
      dorównała Tele2. Ich szef to prostak. Wypowedzie pana prezesa godne człowieka z
      rynsztoku. Gó..ana jakość i tyle. I jeszcze uważają, iż trzeba im dziękować za
      to, że latają do PL. A co Ryanair zrobił ostatnio w Krakowie? To jest dopiero
      firma wyłudzająca pieniądze! Ryanair to dno! Nie wiem jak ta marka mogła
      uzyskać jakieś wyróżnienie.
      • Gość: Aster Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.srv.volvo.com 05.03.07, 10:17
        PS: A może niektórzy nie wiedzą, że Ryanair ściąga haracz za to, że lata na
        lotniska w PL?
      • Gość: Jonek Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.07, 10:19
        Dziwi mnie Twoje ostanie zdanie. Jakbyś zapłacił to też byś dostał wyróżnienie.
    • Gość: i_dobrze Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: 195.187.100.* 05.03.07, 10:28
      W Polsce jakoś nikt cwaniactwa nie potępiał, więc stało się ono normą (co akurat nie znaczy, że Rynair jest w 100% ok - to inna sprawa).
      Największy plus wstąpienia do unii to to, że na obrzydliwie chamskie polskie cwaniactwo wreszczie zaczął reagować ktoś silniejszy, bo do tej pory to mieli wszystkich gdzieś. Dotyczy to praktycznie wszelkich dziedzin życia: polityka, urzędnicy, wielkie agencje PR itd itp.
    • Gość: pollena-ewa sa Pracowałem w Pollenie-Ewie SA w Łodzi, więc coś... IP: *.server.ntli.net 05.03.07, 10:36
      o tym wiem!!! Idiotyczne wystawy, nagrody, medale, wyróżnienia. Tytuły o
      których nikt nigdzie nie słyszał (Czy ktoś z Was słyszał o Światowej Wystawie
      Innowacji w Brukseli? Byli i obecni pracownicy Polleny Ewy są wykluczeni z
      konkursu). Pan Prezes kochał te nagrody i był z nich bardzo dumny, z
      przymrużonymi oczami opowiadał o przyszłych korzyściach wynikających z jego
      wyjazdu na targi kosmetyczne do Annaheim (Kto wie gdzie to jest? Nie wiecie! W
      USA) - efekt: średnia eksportu miesięcznie do USA tuz przed przejęciem Polleny
      przez TZMO to 100 (sto) PLN nie wspomnę o kosztach - wszystkie po stronie
      Polleny od wielu lat - czy też "ekspansji" na Daleki Wschód, na Tajwan: stoisko
      w hipermarkecie, o nagrodach na targach w Kazachstanie. A za tym wswzystkim
      szła kasa, kasa, kasa. Do takich firm jak ta... Kowalski Communication Inc. Ltd
      czy jak ona się tam nazywa, z tego artykułu. Myślę że za 20.000 euro to, w
      Brukseli ja dostałbym nagrodę za zgrabne nogi a Pan Panie Redaktorze Michnik za
      płynność wymowy (przepraszam nie chciałem urazić, chodzi o przykład). Potem
      następowało "onanizowanie się" przez cały rok "zdobytą" nagrodą (CoolBrandem...
      Kto wymyślił tę nazwę? Co to za wiocha? Kto się daje na to nabierać? Są jeszcze
      takie MATOŁY jak BYŁY Pan Prezes?) I te odprawy na których wszyscy siedzieli z
      otwartymi gębami ale nikt (kajam się ja też) nie miał odwagi wstać i
      powiedzieć: Przestań Pan pier...ć! Mamy 4 mln w plecy miesięcznie przez pańskie
      wygłupy! Jesteś Pan zerem!
      Ja przynajmniej, jak teraz opowiadam historyjki z życia FK Pollena-Ewa SA w
      Łodzi dostaję od znajomych browca gratis, tak ich to bawi. A Pan Prezes ze
      swoją powierzchownaścią fryzjera z zakładu za rogiem (pomadowane włosy, 1.50 w
      kapeluszu i wąsik ach ten wąsik) pewnie ugania się dalej za swoją młodością i
      długonogimi laskami (nie wiem co te kurduple widzą w wysokich laskach, mnie by
      było głupio) Mnie wtedy jednak nie bawiła praca pod kierownictwem IDIOTÓW:
      cymbał dyrektor ds eksportu (nie znał języków obcych, o jego rosyjskim to
      krążyły po firmie kawały), bałwan dyrektor ds produkcji (z.. pracownika od
      opakowań za to że zgodził się zapłacić 0,50 PLN/opakowanie przy nakładzie 5000
      sztuk - tyle było trzeba - chwycił za telefon, zadzwonił do drukarni i zamówił
      50.000 sztuk ale po 0.35 PLN/sztuka: widzisz głupku tak się robi interesy!!!).
      Teraz pracuję w Firmie w której, Szef jest normalny nie "utaneczniony"
      (ulubione słowo tego idioty) gdzie ocenia się ludzi po efektach a nie po
      donosach "kuzynów" i ""utanecznionych" partnerów córeczki PP gdzie ludzi
      przyjmuje się patrząc na kwalifikacje a nie na odchylenie wahadełka (serio!!!) -
      a tak na marginesie, jak się czuje Pańska "była", specjalistka od feng shui?
      Dbile, debile, debile.
      Wracając do tematu: nie podskakujcie zbyt mocno państwo z firmy
      Brzęczyszczykiewicz Communications Inc. Ltd czy jak wam tam. Ponieważ każde
      działanie marketingowe można wartościować, nawet wasze i co za tym idzie
      wykazać że, nie ma żadnego przełożenia na wzrost sprzedaży i stanowi tylko i
      wyłącznie zwykłe naciągactwo. Na czym poznał się Ryanair i chwała mu za to.
      Macie więc dobrego przeciwnika w razie potyczki sądowej a waszemu personelowi
      już teraz sugeruję: szukajcie innej pracy, bo to nie skończy się szczęśliwie.
      Każda ściema ma swój koniec. Pa, pa Kowalski Comunnication Co. Ltd
      sratatasratata.
      • Gość: Jonek Re: Pracowałem w Pollenie-Ewie SA w Łodzi, więc c IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.07, 10:49
        znam takie firmy. Pracowalem w AB, hurtownia sprzetu komputerowego. Widzialem
        jak się "dostaje" Tip-Chip od chipa za oferowane produkty. Nigdy nie zapomne
        slow prezesa: Niezaleznie ile nas to bedzie kosztowalo to musimy dostac nagrode
        Tiop-Chip. Ale z ostania Twoją wypowiedzią sie nie zgodzę. Pracownicy tych firm
        marketingowych mogą spac spokojnie i nie martwic się o szukanie nowej pracy. Tak
        długo jak instnieja naiwniacy wierzący w takie tytuły.
        • Gość: pollena-ewa Jonek, jesteś aż takim pesymistą? IP: *.server.ntli.net 05.03.07, 13:16
          Życzę szefom tych firm, a szczególnie temu przygłupowi, który przyjeżdżał z
          Wawy do Polleny kręcić lody (sorrki, clipy reklamowe), aby wypadły im wszystkie
          zęby z wyjątkiem dwóch, a te dwa , na zmianę , w dzień i w nocy j..ły ich przez
          24 godziny a ich żony i córki musiały iść na ulicę i prosić o usługę. Dotyczy
          to Pana Prezesa Nadzwyczaj Utanecznionego, TEŻ.
          Jak kiedyś, ten Misio od filmów z samej Wawy, nakręcił reklamówkę szamponu do
          włosów, to wyszła mu reklama środków masowej komunikacji. Osioł nie znał
          pojęcia timing w programie montażowym (wystarczy włączyć stoper - czas antenowy
          kosztuje - a to nie była poezja, tylko chłam) i wyszło że panienka z rozwianymi
          włosami szlaja się po przystankach a jak już coś złapie to prędzej syfa niż
          autobus. Misiek jeździ dzięki Pollenie Mitsubishi Pajero i nazwisko ma z
          rosyjska dźwięczące. Obrotny burak.
      • Gość: andy Re: Pracowałem w Pollenie-Ewie SA w Łodzi, więc c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 13:39
        a ja cialem kiedys takich frajerow garsciami na niezla kase. ci najmniej lotni
        nawet 3 razy z rzedu placili :) tak byli zadni slawy. ale to nudne po jakims
        czasie...
    • Gość: gość Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: 57.66.78.* 05.03.07, 10:56
      Moi znajomi mieli lecieć Ryanair'em 29.04.2006 z Gdańska. Było trochę
      pochmurno i siąpił wiosenny kapuśniaczek, samoloty wszystkich innych linii
      startowały i lądowały. Tylko Ryanair ani nie przyleciał po pasażerów, ani z
      nimi nie wyleciał (podobno ze względu na "trudne" warunki pogodowe. Zero
      rekompensaty, zwrotu kosztów itd. NIGDY nie polecę Ryanair'em!!!
      • Gość: big t Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.hudd.cable.ntl.com 05.03.07, 11:21
        podobnie 21.02.2007 Kraków -> Liverpool. Ryanair jest gorzej niż śmieszny. W mailu napisali do mnie, że odwołują loty bo na lotnisku znaleziono sarnę. Tymczasem wszystkie linie latały bez problemu. Chodziło jedynie o to, aby odwołać lot na który było małe zainteresowanie, pod byle pretekstem.
        • Gość: yoss Re: Polskie agencje promocyjne mają dość Ryanaira IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 12.03.07, 23:44
          hehehe
          ja wracalem do Londynu z R 28.02 i mialem to samo - ze niby jakas sarna czy
          jelen zostal zauwazony w obrebie lotniska, wobec czego nie moga startowac po
          zmierzchu. Przez piec dni przed lotem codziennie cwaniaki przysylaly maile a to
          ze lot odwolany a to ze przesuniety - w koncu jednak polecialem tego samego
          dnia. Ale troche nerwow mnie to kosztowalo uff :)
    • avatary Ryanair owacje ! wietrzyć te szuflandie 05.03.07, 11:05
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka