Dodaj do ulubionych

PiS oskarża Trybunał

IP: 81.210.39.* 11.05.07, 06:55
Na szczęście jesteśmy jeszcze górą! Ale jak tak dalej pójdzie to kartofle w
końcu wygrają i będziemy drugą Białorusią!
Obserwuj wątek
    • Gość: selat Tak, "WY" jesteście górą, która urodziła...mysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 08:06
      mysz ... czerwoną, zjadającą okruszki z ręki SB
      • stasi1 Re: Tak, "WY" jesteście górą, która urodziła...my 12.05.07, 10:32
        ale przecież t mysz wyszła z rąk kaczorów, to oni są teraz czerwoni?

> mysz ... czerwoną, zjadającą okruszki z ręki SB
        • skubi6 Oto wyrok 13.05.07, 23:21
          Wyrok Trybunału Konstytucyjnego w formie zrozumiałej:
          www.skubi.net/ustawa.html
          Więcej o ustawie lustracyjnej: www.skubi.net/lustracja.html
      • pws3 Oskarżając Trybunał PiS pogrąża się 28.05.07, 20:54
        Taka postawa PiS to naruszenie zapisów naszej Konstytucji o podziale władz w RP.
        Ciekawe, co teraz będzie!
    • Gość: Mokado PiS oskarża Trybunał IP: 212.51.205.* 11.05.07, 09:44
      Kalisz dokumentuje jak idiota, po co IPN miał wertować wszystkie teczki,
      również te które dotyczą innych osób(nazwisk). Gratuluję "wysokiego" IP panie
      Kalisz.
      • maruda.r Re: PiS oskarża Trybunał 11.05.07, 14:08
        Gość portalu: Mokado napisał(a):

> Kalisz dokumentuje jak idiota, po co IPN miał wertować wszystkie teczki,
        > również te które dotyczą innych osób(nazwisk). Gratuluję "wysokiego" IP panie
        > Kalisz.

Z jakiego DHCP ma to wysokie IP poseł Kalisz?

• Gość: Informatyk Re: PiS oskarża Trybunał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:19
        Ja tam chwalę Kalisza bo odważnie powiedział kim on jest podając swój adres
        poczty elektronicznej: "Ryszard Kalisz małpa".
    • bwportal.pl Re: PiS oskarża Trybunał 11.05.07, 10:15
      DAJCIE MI CZŁOWIEKA, A JA ZNAJDĘ NA NIEGO PARAGRAF - jest to stalinowska
      zasada działania radzieckiego prokuratora generalnego A. Wyszyńskiego,
      wykorzystywana często w krajach realnego socjalizmu. Podobnie słynne jest
      jeszcze powiedzenie Dzerżyńskiego, jednego z twórców utopijnego komunizmu: Nie
      ma niewinnego, są tylko źle przesłuchiwani...
    • maruda.r PiS oskarża PiS 11.05.07, 14:07

Prof. Marian Filar z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. - PiS chce, by
      wszystkie instytucje, w tym sądownicze, stały przed nim na baczność i się go
      słuchały. Mam poważne wątpliwości, czy Kaczyńscy rozumieją i akceptują
      trójpodział władzy - mówi nam prawnik.

Jak takich wątpliwości nigdy nie miałem. Przypominam wspomnienia Jarosława
      Kaczyńskiego o jego marzeniu: chciał być premierem. Sęk w tym, że Kaczyński
      marzył o tym w czasach PRL - gdy absolutnie nic nie wskazywało na upadek komuny.

Więc nie jakaś idea polityczna, ale zwykła żądza władzy powoduje Kaczyńskimi.
      Przy takim założeniu, teza, że niezależne sądy są tylko przeszkodą dla
      Kaczyńskich, udowadnia się sama.

PiS zmierza w kierunku przewodniej roli narodu, jaką kiedyś uzurpowała sobie
      nieboszczka PZPR. PiS zmierza ku bycia organizacją przestępczą.

Zdumiewający jest absolutny brak krytycyzmu Kaczyńskich w stosunku do własnych
      działań. Oni nie mają już żadnego kontaktu z rzeczywistością, a ich postrzeganie
      faktów jest na poziomie kilkuletniego dziecka. Przecież tzw. IV RP nie ma szans
      na przetrwanie.

• Gość: Rafał Pastuszak Re: PiS oskarża Trybunał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 16:30
      Chciałoby się napisać coś konstruktywnego, ale w życiu każdego człowieka
      nadchodzi brutalny moment, kiedy zauważa, że pojęcie głupoty absolutnej jest
      jak najbardziej realne i nie ma sensu męczyć klawiatury.

Tyle na ten temat.
    • pws3 PiS oskarża Trybunał. Ale to już było!!!! 11.05.07, 17:42
      PiS oskarża Trybunał Ale to już było!!!!
      Cytuję: Premier grozi też innym. - Każdego z nich można o coś oskarżyć - mówi
      Był taki, kto nazywał się Wyszyński i mówił: dajcie mi człowieka, znajdę na
      niego paragraf.
      Gdzie on mieszkał i kim był?
      • Gość: Historyk Re: PiS oskarża Trybunał. Ale to już było!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:22
        Mam nadzieję, że nie kojarzysz go z Kardynałem Tysiąclecia Wyszyńskim, bo to
        chodzi o innego Wyszyńskiego.
        • Gość: gandalf Re: PiS oskarża Trybunał. Ale to już było!!!! IP: *.chello.pl 13.05.07, 07:36
          Andriej Wyszynski (1883 -1954) - w latach 30 - tych naczelny prokurator ZSRR
          wslawiony prowadzeniem oskarzen w slynnych procesach tzw. "starych bolszewikow"
          i "trockistow",procesach o sabotaze w przemysle ZSRR itd. Inicjator stosowania
          i wymuszania zeznan przy pomocy tortur (co stosowano z zapalem we wszystkich
          procesach w tych latach) , gloszacy tezy ,ze "...prawo musi podlegac praktyce
          politycznej.. " , a takze , ze "..odzwierciedla wole klasy panujacej , popartej
          sila .." . Jego metody byly i prawdopodobnie sa nadal stosowane u naszych
          wschodnich sasiadow.
    • pws3 PiS oskarża Trybunał 11.05.07, 17:43
      Skandaliczna wypowiedź Premiera. Gdzie rozdział władz?
      • Gość: Marta50 Re: PiS oskarża Trybunał IP: *.pools.arcor-ip.net 12.05.07, 00:46
        Nie tylko skandaliczna ale bardzo niepokojaca, premier stawia sie ponad
        najwyzszy organ prawodawczy jakim jest TK o czym to swiadczy? O ciagotkach
        blizniakow do wladzy absolutnej, wiec jak ja nazwac: dyktatura, rezimem?
    • Gość: artus PiS oskarża Trybunał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:14
      Premier ma też teczkę? Ponoć w części spreparowaną - jego zdaniem- ale zgodnie z
      doktryną pisu "pojawiły się (przecież) wątpliwości", a zatem powinien
      zrezygnować z funkcji i zrzec się mandatu poselskiego. podobnie jego brat, tzw.
      "prezydent". dwie chore kanalie.
      • Gość: Psychiatra Re: PiS oskarża Trybunał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 20:25
        Dlaczego ciebie tak wcześnie wypuścili ze szpitala psychiatrycznego. Możesz być
        dużym zagrożeniem dla otoczenia.
    • Gość: cynik Dajcie, dajcie człowieka, ja mu teczkę znajdę ... IP: *.chello.pl 12.05.07, 19:00
      Te gesty, te pokrzykiwanie, ta twarz wykrzywiona władczo - kogo przypomina ?!!!
      Sięgnijcie do filmów z lat trzydziestych we Włoszech i w Niemczech!
    • Gość: obsrwator PiS oskarża Trybunał IP: *.gwardii.osi.pl 13.05.07, 09:16
      przyjdzie czas i na siewców niezgody
    • Gość: leo w Polsce tylko premier IP: *.171.76.162.crowley.pl 13.05.07, 15:10
      jest poza podejrzeniem
    • stasi1 może jednak nie uda się kartoflą z drugą Białorus 14.05.07, 00:16
      ią?
    • Gość: Staszek z Krakowa PiS oskarża Trybunał IP: 62.121.129.* 14.05.07, 09:33
      Trybunał wydał wyrok polityczny co do tego nie ma wątpliwości
    • Gość: jadwiga PiS oskarża Trybunał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 11:36
      Ile razy w życiu sie lustrować?PIS podważa jeden z ważnych instytucji naszego
      Państwa.Porównywanie składania oświadczeń lustracyjnycz z PIT -mi
      to .....smiesznośc.Poseł J.Kurski nie potrafi pohamować swej zemsty i
      nienawiści.
    • Gość: arian3 PiS oskarża Trybunał IP: *.tomaszow.mm.pl 15.05.07, 19:35
      PIS ma rację,bo w sprawach lustracji sędziowie powinni najpierw sami sie
      zlustrowac,aby nie byc posądzanymi o niewiarygodność,zwłaszcza,że ich kariery
      powstały w PRLu,a wszyscy doskonale wiedzą,jak wtedy te kariery w zawodzie
      prawniczym
      powstawały.arian3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka