Dodaj do ulubionych

Studenci do koszar

• Gość: student Do wojska IP: 212.51.205.* 13.06.07, 08:31
      A co ciepłe kluchy! Wy macie nie isć do wojska, jesteście w Polsce czy nie?!
      Więc obowiązek powinien być. Dupkom z poprzednich roczników sie udało, a wy
      macie zaszczyt! Więc nie narzekać! Ja też jestem p ostudiach i byłem pół roku
      na podchorążówce i wspominam ten okres jako jeden z fajniejszych w życiu! Więc
      mięczaki nie pękajcie!
      • 1korektor Byłem podchorążym 12 miesięcy 13.06.07, 08:41
        i nie traktuję tego jako element walki politycznej.
        Fajnie nie było, choć dziś mam sentyment.

Nie róbcie z tego wątku politycznego, co najwyżej ponarzekajcie na odwieczną
        nieudolność procedur poboru. Była, jest, będzie. Zawsze do komend dawali
        największych durniów mundurowych.
      • Gość: Tray Re: Do wojska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:45
        Niech bronią ojczyzny ci, którzy są winni całemu temu syfowi.I ciekawe kiedy w
        końcu bedzie sie liczyło zdanie obywateli! Gdzie tu wolność, hę?!
      • Gość: kazio_rozlamowiec oddaj ojczyżnie co jej się nalezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:47
        Bądźmy szczerzy co to jest 900 osób na kilkadziesiąt tysięcy kończących studia
        Bo te 3,6 tys to sa studenci którzy sami zgłosili sie na przeszkolenie w czasie
        wakacji 6 tyg tzw przeszkolenie krótkotrwałe (o czym oczywiscie Gazeta nie
        raczyła poinformować No i moim skromnym zdaniem chyba znajdzie sobie lepszych
        kandydatów niż student socjologi Zresztą wojsko musi mieć dostep do
        specjalistów w jakis dziedzinach "technicznych" skoro ich sama nie kształci...

... ojczyzna cię wykształciła studencie, teraz i ty daj coś od siebie...
        • Gość: heh Re: oddaj ojczyżnie co jej się nalezy IP: *.komtech.com.pl 13.06.07, 12:10
          Myśląc globalnie, wykształciła mnie ludzkość. I dlatego w zamian muszę się nauczyć zabijać ludzi.

Państwo jest bytem abstrakcyjnym. Każdy ginący człowiek i każde osierocone dziecko to rzeczywiste osoby. Ja wybieram człowieka przed wymyślonymi bytami, dlatego nie uważam się już za patriotę.

No ale nic to. I tak zrobię to, co trzeba. Czyli co każą.
      • Gość: studenciak Re: Do wojska IP: *.ds.pg.gda.pl 13.06.07, 08:58
        Ja nie zamierzam mieszkać w jakimś baraku/namiocie/czymkolwiek przez 3 miesiące. Jestem wygodny i wolę wyjechać za granicę i nigdy nie wracać niż tutaj być przez 3 miesiące czyimś pieskiem.
        • raveness1 Re: Do wojska 14.06.07, 07:12
          Hehe! Niejeden Polak za granica moze tylko pomarzyc o takich warunkach
          mieszkalnych jak ma przecietny szwej w koszarowcu.
          Bylem i widzialem, i tu i tam.
    • Gość: magiczny7777 Re: Studenci do koszar IP: *.toya.net.pl 13.06.07, 08:42
      Polazlem do tego kretynskiego skostnialego budynku WKU i malo co na zawal nie
      padlem.I chcialem isc ponownie na BADANIA LEKARSKIE ( mam 28 lat i kat.A-
      wieczny student)poniewaz od pierwszej wizyty stan mojego zdrowia znacznie sie
      pogorszyl (operacja,wysokie cisnienie,wypadek uraz itd.) i oto co
      usłyszłem:Wojsko nie ma pieniędzy na powoływanie komisji lekarskich na razie
      jest pan studentem i nic panu nie grozi jak pan przestanie byc to wtedy
      zobaczymy buhahahahahahahaaaa
    • morowy Jak zatrzymać emigrację młodych ? 13.06.07, 08:48
      PIS-iurki łapią się wszelkich możliwych sposobów, aby zatrzymać falę emigracji
      (za pracą) młodych, wykształconych ludzi. Nie wiedzieli jak tę emigrację
      powstrzymać to wymyślili wcielenie do wojska. Byłem w wojsku i wcale nie
      uważałem tego za honorowy obowiązek, tylko wyjęte z życia dwa lata, stracone
      bezpowrotnie.
    • Gość: studenciak Czyli nie ma wyboru - emigracja... IP: *.ds.pg.gda.pl 13.06.07, 08:50
      Nie zamierzam marnować 3 miesięcy i bawić się w harcerzy.
    • lolektyrmand Żacy nie przesadzajcie 13.06.07, 08:53
      Szkolenie wojskowe dla absolwentów studiów to nie zwykła służba, taka jak dla
      innych ludzi w ich wieku. Magistrowie trafiają do szkół podoficerskich, gdzie
      są tylko ludzie w ich sytuacji, więc nie ma mowy o żadnej fali.
      Agrumenty studentów są śmieszne. Po pierwsze: "Ignorancia iuris nocet". Tak
      było już za czasów rzymskich, więc jeśli osoba z wyższym wykształceniem
      twierdzi, że nie przeszła przeszkolenia na studiach, bo nie było czasu na
      czytanie przepsiów, to kompromituje siebie i szkołę, która uczyniła kogoś
      takiego magistrem.
      Po drugie jak się ma trzy miesiące wakacji - uśredniając - to można
      wygospodarować trochę czasu na przeszkoelnie i mieć armię z głowy. Jak
      bohaterowie artykułu i ich koledzy pójdą do pracy, to dopiero się dowiedzą, jak
      wyglądają wakacje. Będą dyskutować z pracodawcami, że chcą wypoczywać, a nie
      pracować? Jestem ciekaw, jak to będzie.
      Wreszcie, twierdzenie, że możliwość powołania absolwentów do wojska powoduje,
      że będą emigrować jest sugerowaniem, o ile nie namawianiem do łamania prawa,
      czyli do ucieczki przed wojskiem z kraju.
      • wogrodrycha Re: Żacy nie przesadzajcie 13.06.07, 09:14
        Ten koleś po socjologii sam się ośmiesza a takze uczelnię, tymi swoimi
        infantylnymi hasełkami. Socjologia to jeden wielki balet i niech nie mówi że to
        cieżkie studia i ze dodatkowo w wakacje należy mu sie odpoczynek. Moja znajoma
        studiowała socjologię i z jej opowiadań wynikało że ten kierunek studiów był
        permanentnym odpoczynkiem z wyjątkiem sesji. Do tego nie musieli w wakacje
        odbywać zadnych praktyk studenckich (ja musiałem w ciagu studiów odbyć dwie
        miesieczne praktyki). reasumujac - jeśli nie chciało sie poświecić miesiaca czy
        2 miesiecy wakacji no to teraz po studiach ma się problem. No ale mądry Polak
        po szkodzie. A juz w ogóle śmieszy mnie to nalatywanie na kaczki. Czy za czasów
        slad nie brano do woja??? Brano a owszem raz więcej raz mniej a raz wcale. No
        ale teraz trzeba bronić demokracji przed kaczkami i w imię obywatelskiego
        nieposłuszeństwa nie pójsć do wojska ;-)
        Krótkotrwały wyjazd za granicę nic i tak nie da bo po powrocie armia sie o was
        upomni a potem mozecie nie trafić na 3 miesiace na przeszkolenie tylko na 1,5
        roku do jakiejś jednostki karnej
    • koszmarekopalek koniec z wojskiem z pospolitego ruszenia!! 13.06.07, 08:54
      kiedy się skończy zmuszanie ludzi do wojska?? czas na zawodową armię. to nie
      czasy pijanej szlachty, która robiła co chciała. ludzie chcą pracować, a nie
      uganiać się w błocie. jak wojsko ma dość debili bez matury w wojsku, to niech
      bierze na szkolenia i za nie płaci, a nie pieprzy o obowiązku wobec ojczyzny.

co ta ojczyzna robi dla mnie, że mam dla niej krew puszczać ?!! co robi
      giertych, lepper, kaczory?
    • stasi1 nie znajomość prawa nie jest okolicznościa łaodząc 13.06.07, 08:55
      ą.
      Co do ojczyzny, nawet jak kaczory w niej rządzą to nie znaczy że to nie jest
      to nasza ojczyzna. Jeśli to nie jest twoja ojczyzna to trzeba było to wcześniej
      powiedzieć a nie kształcić się na koszt obcej ojczyzny.
      • Gość: emk6 Re: nie znajomość prawa nie jest okolicznościa ła IP: 62.87.244.* 13.06.07, 09:12
        Co ty gadasz, jaki koszt ojczyzny? Chyba na koszt podatkow rodzicow.
      • takajednaania Re: nie znajomość prawa nie jest okolicznościa ła 13.06.07, 09:26
        A kto płaci podatki przeznaczane miedzy innymi na publiczne szkoły wyższe?
        Ojczyzna? Nie kolego - podatnicy w tym rodzice studentów. Niczego więc owa
        ojczyzna nikomu za darmo nie daje.
        Można by się oburzać, gdyby obywatel polski , którego rodzice płacą podatki w
        krainie nadwiślańskiej, studiował np. we Francji na uczelni publicznej na koszt
        francuskiego podatnika. Tyle, że oburzać by się mogli Francuzi a nie Tobie podobni.
    • max_marcin Studenci do koszar 13.06.07, 09:00
      To jest super sprawa dla wszystkich studentów. Bo jak wojsko ich nie znajdzie
      przez rok to mają armię z głowy. Wystarczy wyjechać na rok za granicę, a może
      przy okazji już się nie wróci.
    • Gość: keith Emigracja? chyba do USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:02
      bo w Unii czeka na ciebie list gonczy. Wkurza mnie to ale taki jest fakt.
    • grogreg Armia z poboru 13.06.07, 09:14
      Zawsze dostawala w dupe od zawodowcow.
      Czas skonczyc z tym anachronizmem.
      • Gość: vladymir Re: Armia z poboru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:35
        Armia Czerwona i Wermacht niby były armiami zawodowymi według Ciebie?

A prawda jest taka, że rezerwiści są po to, żeby walczyli jak wróg wytłucze
        zawodowców
    • Gość: khjy Studenci do koszar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:15
      To nie moja ojczyzna Polska, nie mam oichoty za te durne mohery co głosowałay w wyborach na PIS i przystawki oddawać zycie, wole wybrać wolność w Unii!!!!!!
    • Gość: IJ Teletubisie pierwszy raz obejrzałem w wojsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:15
      Było to dwa lata temu podczas ćwiczeń. Zostałem powołany na tygodniowe
      ćwiczenia, ale przez większość czasu nikt nie wiedział co zrobić z rezerwistami,
      którzy przyszli do jednostki. Siedzieliśmy więc w świetlicy i oglądaliśmy
      telewizję. To właśnie wtedy po raz pierwszy mogłem zobaczyć teletubisie.
      Chciałbym za to niniejszym podziękować naszej armii.
    • takajednaania Studenci do koszar 13.06.07, 09:18
      Mój syn kończy w tym roku studia. Załatwiłam już mu pracę w zawodzie u znajomych
      w Szwecji. Dotychczas się wahał czy wyjechać. Po tej wiadomości przestał.
      Gdy "przyjdą i załomocą" usłyszą ode mnie: "Nie wiem gdzie jest syn.Gdzieś za
      granicą. Nie mam z nim kontaktu".
      Mam nadzieję,ze syn zaaklimatyzuje się w Szwecji i do Polski na stałe nie
      powróci. Nie ma do czego. Niech swą przyszłość wiąże z normalnym krajem.
      • Gość: student Re: Studenci do koszar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:00
        takajednaania napisała:

> Mój syn kończy w tym roku studia. Załatwiłam już mu pracę w zawodzie u znajomyc
        > h
        > w Szwecji. Dotychczas się wahał czy wyjechać. Po tej wiadomości przestał.
        > Gdy "przyjdą i załomocą" usłyszą ode mnie: "Nie wiem gdzie jest syn.Gdzieś za
        > granicą. Nie mam z nim kontaktu".
        > Mam nadzieję,ze syn zaaklimatyzuje się w Szwecji i do Polski na stałe nie
        > powróci. Nie ma do czego. Niech swą przyszłość wiąże z normalnym krajem.

Spodziewaj się więc wizyty tych smutnych panów. Wyobraź sobie, że do ojca mojego przyjaciela (też
        studenta) właśnie "przyszli i załomotali". Kazali mu wskazać miejsce pobytu syna, a jeśli jest za granicą
        - podać kraj, w którym przebywa. Myślałem, że takie przygody już się dawno skończyły - a tu proszę!
        • takajednaania Re: Studenci do koszar 13.06.07, 10:19
          Drogi studencie! Już w czasach peerelu łomotali mi do drzwi, zabierali "na
          dołek", straszyli wyrzuceniem z pracy.... Jedyne co im miałam im do powiedzenia
          to: "pocałujcie mnie w ....". Mam wiec pewne doświadczenie w kontaktach ze
          "smutnymi panami". Nie złamali mnie ubole, to nie złamią mnie ich pisowskie
          klony. A mój syn będzie żył w normalnym kraju. I wszystko zrobię aby tak się stało.
          Pozdrawiam
          Ania
    • ponury_drwiacy_szyderca Panie Ozga możesz mi pan polizać granaty od dołu 13.06.07, 09:21

• Gość: Mac Re: Studenci do koszar IP: 57.66.197.* 13.06.07, 09:21
      A mnie urzekla wypowiedz studenta socjologii ktory anrzeka ze w ciagu tego roku
      nie bedzie mogl wziac kredytu mieszkaniowego. Uspokoje go - i tak nie bedzie
      mogl, bo nikt nie zaplaci swiezemu absolwentowi i to jeszcze tak smiesznego
      kierunku tylu pieniedzy by stac go bylo na kredyt:) A sam pomysl Wojska P.
      beznadziejny...
      • Gość: Zdenerwowany Re: Studenci do koszar IP: 57.66.197.* 13.06.07, 09:44
        patrzac po IP piszemy z tej samj firmy :)
    • Gość: Zdenerwowany Re: Studenci do koszar IP: 57.66.197.* 13.06.07, 09:24
      robicie z siebie takie ofiary, a mi sie tylko smiac chce. kazdy z Was mial
      okazje wykazac minimum zainteresowania i wysilku, aby zapisac sie w trakcie
      studiow na przeszkolenie !!! 1.5 !!! miesieczne w TRAKCIE wakacji (nie tylko z
      2giego roku mogli sie zapisac!). Wiec wybaczcie, krzykacze, ze nie wspolczuje
      Wam, ale sam bedac studentem, oraz pracownikiem dwoch firm zglosilem sie,
      poszedlem i mam z glowy (teraz zaluje ze tak krotko trwalo).

zalezne od centrum (bylem CSLII - polecam) i specjalizacji moze czekac Was duzo
      nauki albo kombinowania. Sam jestem bardzo zadowolony - duzo cwiczen,
      dyscypliny, nauki (interesujacyh rzeczy!), pracy w grupie i tony innych rzeczy,
      zlozyly sie na ciekawa i nieszablonowa lekcje zycia....

oj biedni studenci, biedni... co to bedzie - 3 miesiace w koszarach, 3 miesiace
      dyscypliny, pobudki o 0530 i braku imprez z dziewczynkami i uzywkami.... bawcie
      sie dobrze :)
    • keeper81 A ja bym chcial do wojska !! 13.06.07, 09:25
      • keeper81 Re: A ja bym chcial do wojska !! 13.06.07, 09:31
        Ja ukonczylem studia na polibudzie w 2005 i od razu objela mnie amnestia czyli
        automatyczne przeniesienie do rezerwy.Po 3 i 4 roku nie moglem isc na te
        wakacyjne szkolenie poniewaz to bylo zarezerwowane tylko dla 1 i 2 roku.A
        chcialem !! Wbili mi w ksiazeczce stopien szeregowego.Teraz mam prace, ale i tak
        czuje niedosyt ze nie mialem okazji odbyc chociaz tego 2-3 miesiecznego
        szkolenia.I teraz pytanie.Czy majac juz przeniesienie do rezerwy i ukonczone
        studia jest szansa ze dostalbym sie na takie krotkie szkolenie?! btw. tak czy
        siak uwazam ze facet przez wojsko powinien przejsc
      • ewa646 A co z rocznikiem 2001/2002? 13.06.07, 09:33
        Czy ktoś zna przepisy co czeka absolwenta tegorocznego, który zaczynał studia
        sześć lat temu? Bardzo proszę o odpowiedź!!! Prawdopodobnie ten pomysł z
        wojskiem to jeden ze sposobów na obniżenie bezrobocia!!!
        • marcink_23 Re: A co z rocznikiem 2001/2002? 13.06.07, 09:36
          Są automatycznie przenoszeni do rezerwy ;) Przeczytaj sobie rozporządzanie.
    • gburiaifuria Studenci do koszar 13.06.07, 09:26
      obrzydliwosc. Jedyni, co powinni musowo pojsc do armii i to najlepiej od razu do
      Afganistanu, to mohery, wszechmlodziez i wyznawcy IVRP, reszta powinna byc
      automatycznie przeniesiona do rezerwy, a w ogole kiedy armia zawodowa?
    • Gość: Paweł Ten artykuł to bzdura IP: *.3s.pl 13.06.07, 09:34
      Tak stan rzeczy nie obowiązuje od dziś. Trzeba odczekać 12 miesięcy i tyle. Jak
      pokazuje jednak praktyka, prawdopodobieństwo wzięcia do wojska jest jednak
      bliskie 0 ;-).
    • Gość: Luigi Jedna wielka bzdura. Populistyczny artykuł IP: *.nat.student.pw.edu.pl 13.06.07, 09:35
      Wojsko nie ma kasy na takie masowe pobory. A pozatym Ci, którzy byli na tym
      kilku tygodniowym szkoleniu byli bardzo zadowoleni. Większość czasu spędzali na
      strzelnicy.
      • bf109 Ty chyba chory jesteś 13.06.07, 09:54
        Gość portalu: Luigi napisał(a):

> Wojsko nie ma kasy na takie masowe pobory. A pozatym Ci, którzy byli na tym
        > kilku tygodniowym szkoleniu byli bardzo zadowoleni. Większość czasu spędzali
        na
        > strzelnicy.

Tak się składa że mam kontakt z parowa studentami ze szkoły oficerskiej z
        Wrocławia, przez cały rok wystrzelili 5(!!!!!!-pisemnie: pięć!!!) naboi do
        Kałacha, poza tym chodza na musztre i maluja krawęzniki. Tak jest
        wśród "oficerów" wśród zwykłych poborowych jest po prostu dramat, nie robią
        zwyczajnie nic, bo tez przeważnie nic nie umieją i trzeba ich uczyć jak się
        podpisać, podetrzeć, że się nie ćpa i nie pije. To bardzo cwane ze strony armii
        ze nie ma ochoty na zwykłych niepiśmiennych i chce studentów ale każdemu
        studentowi który trafi w ten motłoch zwyczajnie współczuje. Kto ni wiezy niech
        przyjży się naszej "rezerwie" - w sumie ciężko jej nie zauważyć.
        Mnie co roku sprwadzają czy studiuje, raz się spóźnilem i dostalem z marszu
        powołanie wiec dla mnie ten artykuł nie jest smieszny. Amen
        • Gość: Luigi Re: Ty chyba chory jesteś IP: *.nat.student.pw.edu.pl 13.06.07, 11:22
          Mówisz o szkole oficerskiej, a ja o szkoleniu. Powtórzyłem to co mówili koledzy,
          którzy brali w tym udział. Nie twierdzę, że wszędzie tak jest.
      • takajednaania Re: Jedna wielka bzdura. Populistyczny artykuł 13.06.07, 09:57
        Ze co proszę? Zadowoleni? Na strzelnicy? Jak widzę bawią cię takie chłopięce
        rozrywki. Weż zatem kubełek i wracaj do piaskownicy. Dorośli po studiach mają
        inne, poważniejsze zajęcia niż bawienie się w wojsko. Pozostawiają to
        niedorostkom i niedorozwojom.
        • Gość: Luigi Re: Jedna wielka bzdura. Populistyczny artykuł IP: *.nat.student.pw.edu.pl 13.06.07, 11:26
          Rzeczywiście 3 tygodnie to wielki problem. Jak się coś umie i jest po dobrej
          uczelni, to tylko szef będzie tęsknił. A pozatym to patriotyczny obowiązek,
          jakbyś nie wiedziała. Ku chwale ojczyzny :)
    • kajetanb52 Panowie wyluzujcie 13.06.07, 09:35
      E tam, ja po studiach poszedłem w kamasze i z perspektywy czasu bardzo miło to
      wspominam. Postrzelałem sobie z kałacha, pobiegałem po poligonie, wypiłem morze
      wódki i nawiązałem kilka przyjaźni które trwają do dziś. Trochę takie
      survivalowe wakacje ;)
      • takajednaania Re: Panowie wyluzujcie 13.06.07, 09:58
        Kolejny niedorostek.
      • Gość: mkozuch Re: Panowie wyluzujcie IP: 62.29.168.* 13.06.07, 11:14
        Ja też zaraz po studiach byłem 6 mies w armi, całego wojska jest może z miesiąc
        a reszta to jakieś wykłady i balangi na pobliskim miasteczku studenckim;).Ach
        łezka sie w oku kręci
    • ksks3 Ciekawe czy przez to wojsko się odchami 13.06.07, 09:47
      a może zchamieje inteligencja.
      chociaż najbardziej prawdopodobne jest to, ze młodzi magistrowie zwieja na
      zachód.
    • krawiec6661 Student niebezpieczny dla władzy 13.06.07, 09:48
      bo myśli. W woju już im zrobią odpowiednie pranie mózgu, pokażą młodym, że są
      nikim, nauczą "patriotyzmu", a przy okazji nauczą jak rozwalić drugiemu
      człowiekowi łeb kolbą karabinu. Same pozytywy.
    • Gość: wododo nieznajomość prawa nie zwalnia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:53
      ... etc, to po pierwsze.

Po drugie - nie chrzańcie, że ktoś wymyślił to w tej chwili (oczywiście PiS-dy,
      przeciez Dorn by wszystkich chętnie "w kamasze posłał" ;p. W tekście jest
      wyraźnie mowa o "nowelizacji przepisów w październiku 2002 roku" czyli przepisy
      są od prawie 5 lat!!! Jeśli studenciaki, yntelygentna ponoć brać, do tej pory
      tego nie skumała... no cóż.

Po trzecie - o tym, że obowiązek obrony ojczyzny ustawa na nas nakłada, chyba
      każdy debil wie (a student raczej wyżej na drabinie bytów stoi) i dlatego
      powinien był to sprawdzić choćby na stronach WP, zwłaszcza, że dostęp do
      internetu nie jest dziś czymś nieosiągalnym.

A że można było wiem, bo moi koledzy ze studiów też odbywali takie szkolenia w
      czasie ubiegłorocznych wakacji.

Po czwarte - przestańcie teraz pikietować jak jacyś górnicy czy lepperyści.
      Prawo jest prawem i przestrzegać go nalezy, a jesli macie je w doopie, to
      znaczy, żeście sobacze kałmuckie bękarty.

Pozdro!
      • Gość: aid Re: nieznajomość prawa nie zwalnia... IP: 80.54.62.* 13.06.07, 11:00
        Gość portalu: wododo napisał(a):
        > wyraźnie mowa o "nowelizacji przepisów w październiku 2002 roku" czyli przepisy
        >
        > są od prawie 5 lat!!! Jeśli studenciaki, yntelygentna ponoć brać, do tej pory
        > tego nie skumała... no cóż.
        Łżesz jak bura suka!
        Co roku (w czerwcu) od weilu lat Minister Obrony Narodowej wydawał pismo, na
        mocy którego absolwenci przechodzili do rezerwy. Nie robiłem szkolenia w trakcie
        studiów, bo czekałem na to pismo w ubiegłym roku. PISdowy minister jednak
        zmienił "tradycję" i nie wydał takiego rozporządzenia.
        • critto Re: nieznajomość prawa nie zwalnia... 13.06.07, 13:27
          mlode pokolenie pokaze tym PiS-kom, co o nich mysli, gdy zacznie ich ROZLICZAC.
          A to juz niedlugo:) Oj bojcie sie PIS-owcy, LPR-owcy i Samoobroncy, bojcie!!
          Beda rozliczenia, lud dorwie was w swoje rece!!!
    • suhar3 Kolejny pomysł naszego rządu 13.06.07, 09:57
      Głupi, beznadziejny... itd itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka