Dodaj do ulubionych

Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują miesz...

IP: *.pools.arcor-ip.net 22.11.07, 13:25
Nie wierzcie polskim posrednikom! Zwlaszcza tym ze Szczecina! Wynajduja oferty
w niemieckich biurach, dorzucaja swoja prowizje, i prowadza delikwenta do
niemieckiego biura! Kupujcie bezposrednio od niemcow!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurus Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.07, 17:07
      Atutami zwłaszcza Meklemburgii są też piękne krajobrazy, spokój i bezpieczeństwo, które wszyscy sobie tu chwalą.

Ciekawe jak dlugo jeszcze potrwa z tym bezpieczenstwem ??
      • kontonaspam Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie 22.11.07, 18:22
        Rydzyjka, Giertychy i inne oszołomy straszyły, że jak
        wejdziemy do Unii, to nas Niemcy wykupią i może nawet będziemy
        musieli po Niemiecku mówić. Tymczasem to Polacy wykupują Niemcy...
        • Gość: marl57 Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 18:30
          a Niemcy się dodatkowo z tego cieszą.
          Są idiotami, czy tez idioci straszyli nas wykupem przez Niemców?
          Jeśli ktoś zapłacił kwotę naeżną właścicielowi, to co komu do tego, ile, i kto? Ważne że z zadowoleniem dla obu stron.
          A w PL byłaby histeria jak z najazdem pruskim jakim albo z okupacja.
          • kosmiczny_swir Dziwisz się? Taki Giertych nigdy z Niemcem na żywo 22.11.07, 19:52
            Dziwisz się? Taki Giertych nigdy z Niemcem na żywo nie rozmawiał i ma utrwalony
            wizerunek Niemca-potwora. A swoją drogą to mam nadzieję, że Polacy w Niemczech
            okażą się tak samo porządni jak Niemcy, w przeciwieństwie do np. Turków którzy
            poza małymi wyjątkami ogólnie są antypaństwowi i antyspołeczni.
            • Gość: wiśniowy Re: Dziwisz się? Taki Giertych nigdy z Niemcem na IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.07, 20:12
              hehe, przybędzie nam km autostrad :)
            • Gość: fabio Re: spokojna glowa. volks-deutch premierem, jest o IP: *.hsd1.ca.comcast.net 22.11.07, 21:24
              kazja skoplonizowac Niemcy.
              • dornjuan A co na to PIS ? Polacy grabią Niemców !!! 22.11.07, 21:43
      • zigzaur Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie 22.11.07, 18:22
        Krajobrazy dokładnie takie same, jak na Mazurach czy Pomorzu

"Uralte Eichen
        Dunkler Buchenhain
        Grünende Biren
        auf dem Wiesenrein"
    • Gość: nanook Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: *.pronet.lublin.pl 22.11.07, 17:10
      Powracamy na stare słowiańskie ziemie.
    • miecznikow Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie 22.11.07, 17:10
      >Nie wierzcie polskim posrednikom! Zwlaszcza tym ze Szczecina!
      Wynajduja oferty
      > w niemieckich biurach, dorzucaja swoja prowizje, i prowadza
      delikwenta do
      > niemieckiego biura! Kupujcie bezposrednio od niemcow!

Prawda!!! Lepiej szukac samemu!
      Dom na wsi (134mkw + ogrodek ok 500 mkw) pod Lipskiem do
      zamieszkania od zaraz kupilem za 27 tys EUR!!!
      • Gość: karol Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.07, 17:26
        gadaj zdrow i dalej lej wode zejdz na ziemie i nie wypisuj przynajmniej glupot "dziecko neo",mieszkam tam juz od 1990 roku i nie slyszalem o takich kwotach ale coz ja moge wiedziec.. gdy inni wiedza lepiej a szczegolnie osoby mieszkajace w polsce, z ta kwota to kupisz garaz lub rozklekotana rudere ale bez terenu
        • Gość: wujek_bobi Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: 207.61.44.* 22.11.07, 17:29
          Prawda jest taka ze polacy kolonizuja caly swiat. Juz jestesmy znani
          jako prusaki swiata ktore zwekaja sie i rozmnazaja w zastraszajacym
          tepie.
        • Gość: Raf Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.11.07, 17:57
          Ja tam widzialem kilka ciekawych ofert kolo Drezna, nawet za 25tys. € nieduzy domek na wsi niedaleko. Jednak za cos lepszego trzeba dac troche wiecej, ale do 100€ jest duuuuzy wybor :)
      • Gość: ewa Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: *.t-mobile.co.uk 08.11.09, 16:34
        dziekuje serdecznie za porady:)
    • Gość: maj Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują miesz.. IP: 84.38.160.* 22.11.07, 17:16
      PiS straszył przez 2 lata germanizacją Polski, wykupem ziemi na Mazurach itp.
      Okazuje się, że 'wędrówki ludów' straszenia się nie boją. A w konsekwencji -
      może być tak, że Słowianie połabscy zintegrują się z Polską. I co wtedy?
      • Gość: :))) Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: *.acn.waw.pl 22.11.07, 17:44
        Katoliccy narodowcy znajdą sobie wtedy inny straszak. Niepotrzebny im
        samodzielny Polak, pewny siebie i swego. Potrzebny im niewykształcony
        i wystraszony parafianin, co do boi się "Miemca", diabła i genetyki.
        • Gość: marl57 Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 18:40
          a ten właśnie elektorat, w sposób naturalny i nieubłagalny przenosi się coraz szybciej do pana na niebiesiech.
          Giertych sam już odpuścił i zrezygnował z nawracania wody kijem, ale to nie po dobroci, tylko z przymusu, gdy mu sie polityczne zaplecze skońzcyło. Rydzyk dalej kombikuje, ale wkrótce pewnie pozruci sukienkę i się czystymi biznesami zajmie. W Niemczech jest już wiele jego stron-sklepów internetowych ze sprzedazą bądż czego.
        • Gość: grr Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: *.kgu.de 22.11.07, 19:49
          dobrze powiedziane... :)
      • porannakawa20 Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie 22.11.07, 17:47
        Gość portalu: maj napisał(a):

> PiS straszył przez 2 lata germanizacją Polski, wykupem ziemi na Mazurach itp.>
        Okazuje się, że 'wędrówki ludów' straszenia się nie boją. A w konsekwencji ->
        może być tak, że Słowianie połabscy zintegrują się z Polską. I co wtedy?

Odwracali uwagę luda.
        Aby w tym czasie nie patrzeć im na ręce i nie zaglądać za bardzo w ich
        pzaprzeszłe działania uwłaszczania Kaczyńskich na majątku narodowym. NASZYM!
    • Gość: powrót Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 17:41
      Trzeba kupować jak najwięcej. Później przyjdzie czas na zrównanie na tych
      terenach praw języka polskiego z niemieckim.
      • zigzaur Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie 22.11.07, 18:24
        A może z tureckim?
        • kosmiczny_swir Na wschodzie Niemiec jest mało Turków 22.11.07, 19:56
          Na wschodzie Niemiec jest mało Turków, oni nie są głupi, oni idą tam gdzie jest
          kasa, żeby było kogo obierać z tej kasy, żeby miał kto kupować kebaby i żeby
          byli klienci taksówek. Typowe miejsca pracy Turka : shawarma bar i taksówka.
    • Gość: Jasnowidz Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują miesz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 17:54
      Jestem wielkim zwolennikiem PiS, ale muszę z przykrością przyznać,
      że w sprawie zbliżenia i pojednania Polsko-Niemieckiego dużo większe
      pole do popisu ma wnuk co dziadka miał w Wehrmachcie. Ci polscy
      osiedleńcy miają historyczną rolę do spełnienia w zbliżeniu obu
      narodów. Zamiast wyjeżdżać do Wielkiej Brytanii lub Irlandii, Polacy
      winni się osiedlać we wschodnich regionach Niemiec. Trzeba jednak
      przyznać, że Rząd niemiecki robi wielki niewybaczalny błąd ze szkodą
      przede wszystkim dla Niemców i Niemieć, nie zezwalając Polakom
      podejmowania pracy w Niemczech, tylko dalej odwleka w czasie wydanie
      zgody na takie zatrudnienie. Niemcy patrzcie w przyszłość, a nie
      żyjcie przeszłością.
      • Gość: marl57 Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 18:47
        a tak co do dziadka w Wehrmachcie, to czy wnukowie Gosiewskiego (jesli tacy bedą) bedą mieli prawo wyparcia się takiego dziadka, wykluczenia go ze swej rodziny i uniemożliwienia np swym pzreciwniko stawiania im zarzutu posiadania w ich rejestrach takiego poprzednika.?
        Bo jeśli znany nam wnuzcek miał swego dziadka w sku, co w tych rejonach rzadkością być nie musiało ani wyjątkiem żadnym, to jakaż wina wnuka za to co dziadek robił albo co?
        Bolszewicka odpowiedzialnosc zbiorowa -c.d.histerii Pis`u?
        A ja sie ojca wypieram katoliko-komunisty idioty złodzieja co mnie okradł i nie mam z nim dobrowolnie nic wspólnego.
    • Gość: Jacus dla "znawcow" tematu co kupuja po 24 tys. IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.07, 18:19
      www.sz-immo.de/search/resultlist.asp?qid=1312241
    • Gość: Leslaw Dobrzanski Polacy, jak zwykle bez wizji i wyobrazni IP: *.proxy.aol.com 22.11.07, 18:29
      wyjazd na stale do Niemiec?, nie mozna juz nizej upasc.Przeciez w
      Polsce jest duzo opuszczonych gospodarstw i domow, a co do dobrej
      gospodarki to trzeba samemu ja stworzyc, a nie liczyc tradycyjnie na
      gotowe. Polska potrzebuje powrotu naszych emigrantow, a nie
      zaludniania naszego Kraju przez ludnosc Trzeciego Swiata, lub
      europejskich odpadkow.

Leslaw Dobrzanski
      • Gość: amik Re: Polacy, jak zwykle bez wizji i wyobrazni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 18:45
        Gość portalu: Leslaw Dobrzanski napisał(a):

> wyjazd na stale do Niemiec?, nie mozna juz nizej upasc.Przeciez w
        > Polsce jest duzo opuszczonych gospodarstw i domow, a co do dobrej
        > gospodarki to trzeba samemu ja stworzyc, a nie liczyc tradycyjnie na gotowe.

No to twórz tę dobrą gospodarkę. Moja znajoma lekarka też miała takie podejście,
        aż w końcu znalazła sobie pracę w ex-NRD, zaraz za polską granicą. Teraz żałuje
        tylko jednego - że zmarnowała w ojczystym kraju tyle lat życia. Mimo że jej nowe
        miasto jest trochę smętne (połowa mieszkańców wyjechała na Zachód), jest
        zachwycona, bo wreszcie czuje, że żyje, i zawodowo (lepsze płace, warunki pracy,
        układy z szefami itp.), i w sferze międzyludzkiej: brak polskiej zawiści,
        podkładania świń, kombinatorstwa itp. A to przecież biedniejsza i bardziej
        zacofana część Niemiec...

Polska potrzebuje powrotu naszych emigrantow, a nie
        > zaludniania naszego Kraju przez ludnosc Trzeciego Swiata, lub
        > europejskich odpadkow.

To załóż firmę i daj ludziom pracę za pieniądze, które umożliwią im kupno
        mieszkania lub domu oraz założenie rodziny. Ja tego nie potrafię, bo nie mam
        miliardów euro i nie jestem geniuszem biznesu. Dlatego za kilka miesięcy
        wyjeżdżam stąd na stałe. Nie będę już zap*ał na lewych rencistów, KRUS-owców,
        górników, wojskowych emerytów itp.
        • Gość: hg Re: Polacy, jak zwykle bez wizji i wyobrazni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 20:11
          no własnie - niech zamiast tych pustych Bogoojczyżnianych wystąpień stworzą kraj
          europejski
          ja tu załozyłem firme , natyrałem sie 30 lat a teraz marze zeby może jakiś np
          Niemiec ja sobie kupił i niech popróbuje z ta całą mafią polityczno - urzedniczą
          która żeruje na tubylcach bo po to jest i tylko to umie
      • Gość: anonim Re: Panie Dobrzanski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 19:12
        Polska nie potrzebuje powrotu swoich emigrantow, Polska potrzebuje
        ich PIENIEDZY, MONEY. P.... o emigrantach a na mysli maja forse
        ludzi ktorzy zarobili za granica. Niech tylko wroca to kochana
        Polska zaoferuje najpierw opodatkowanie zarobkow zagranicznych a
        potem zmagania sie z policja,biurokracja,niekompetencja urzednicza i
        calym innym chlamem.Chodzi o pieniadze.
        • Gość: greg Re: Panie Dobrzanski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 19:47
          W Polsce póki co nie potrzeba fachowców. Tu doskonale żyje się kombinatorom,
          cwaniakom i szemranym byznesmenom. Kto tego nie łapie ten jest frajer albo...
          emigrant. Najlepiej tam, gdzie docenią jego umiejętności.
      • kosmiczny_swir Szanowny Panie Dobrzański 22.11.07, 20:09
        Szanowny Panie Dobrzański,

W Polsce nie mam szans na to, żeby się zrealizować zawodowo. Jestem inżynierem
        telekomunikacji, specjalizuję się w przetwarzaniu i kompresji obrazu, proszę mi
        uwierzyć, ale w POlsce nie ma firm high-techowych w których miałbym szansę się
        zrealizować zawodowo za właściwe pieniądze. Bo kto w Polsce robi "proprietary"
        (nie wiem jak to po Polsku, za długo za granicą studiuję) kodeki wideo? Jak pan
        założy firmę, która będzie mnie potrzebowała, będzie miała perspektywy rozwoju i
        dobrze zapłaci za wykonaną pracę to proszę zostawić wpis na moim blogu.
    • Gość: ZiomisławPaliblant Kto żyw, spie.. z tego kraju... Smutne to. IP: *.e-wro.net.pl 22.11.07, 18:46
      Kto żyw, spie.. z tego kraju... Smutne to.
      Polacy "kolonizują" już nie tylko Wyspy, ale i Niemcy. Łakomym okiem spoglądają na USA.
      Tylko dlaczego ku.., w Polsce nie może być dobrze?
      • Gość: Tomek Re: Kto żyw, spie.. z tego kraju... Smutne to. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 18:50
        Dokladnie- to polska sie wyludnia !
        Mozeby wreszcie umozliwic niemcom swobodne kupowanie ziemi i
        osiedlanie sie. My tu tez potrzebujemy ludzi do zycia i pracy
        • Gość: FABIO [...] IP: *.hsd1.ca.comcast.net 22.11.07, 18:58
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gosc portalu Blitzkrieg IP: *.oracle.com 22.11.07, 19:02
      Brawo, niedlugo zdobedziemy Berlin. Kto pierwszy ten lepszy !
      'First we take Manhatan, then we take Berlin ...'
    • Gość: NN Drang nach Westen... :) IP: *.chomiczowka.waw.pl 22.11.07, 19:25
    • Gość: Joga Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują miesz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 19:47
      A czy ktoś wie jakie tam są podatki od nieruchomości i co z
      remontami? Czy od nas przewozić materiały i siłe roboczą czy tam?
    • Gość: Olek Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują miesz.. IP: *.globalconnect.pl 22.11.07, 21:06
      Należy bić na alarm - rodacy podstępnie (niskie ceny nieruchomości)
      ściągani są do Niemiec i poddawani germanizacji. Jest to kolejny
      podstęp mający na celu przejęcie naszego kraju przez wrogie mu siły.

;-)
      • Gość: fabio Re: Hej kolchoznicy, moze to ten cud o ktorym volk IP: *.hsd1.ca.comcast.net 22.11.07, 21:26
        s-deutch mowil przed wyborami.
    • appfunds Re: Polacy kolonizują byłe NRD, masowo kupują mie 22.11.07, 21:37
      Jakoś mnie te dawne pokołchozowe tereny nie wydają się jakieś szczególnie
      atrakcyjne.
      No chyba, że ktoś lubi deszcz.
      Wolałbym raczej miejsce bardziej słoneczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka