Dodaj do ulubionych

Palaczy PiS wyśle do Włoch

• Gość: gość monachijska ciotko IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 10:23
      jesteś strasznie zadowolona? To bądź w tym swoim Munchen i nie
      wtrącaj się do spraw Polski, a będzie - pisząc twoim "stylem" -
      okropnie fajnie.
    • Gość: Palaczy terror Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 10:25
      Palacze to terroryści. Wmuszają innym dym, argumentują, że są
      ggorsze nałogi, że na coś trzeba umrzeć, wpychają się ze swoim
      smrodem nieproszeni i nie chcą wyjść, są nierentowni w pracy- kto
      normalnie pracuje musząc palić co minut? Beznadziejni ludzie.
      • Gość: gość Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 10:36
        sam jesteś nierentowny ;). Owszem, 4 razy w ciągu dnia pracy wyjdę
        do palarni na 10 minut. Przez pozostały czas natomiast pracuję, a
        mój niepalący kolega z pokoju z krzesła nie wstanie traci 3-4
        godziny dziennie na Gadu Gadu, W tym godzinę na śniadanie (ja zjadam
        w domu) i inne tego typu pierdoły.

I kto jest bardziej efektywny (ja: -45 min) czy on (-300 min)?

Na marginesie: żaden palacz nie chce całkowitego zniesienia zakazów,
        a niepalący jak jeden mąż chcą zniesienia palenia.

Cuiekawe czy pisiory Hocki i Cymański przeliczyły ile straci państwo
        na akcyzie przy wprowadzeniu bzdurnych zakazów (ten z moim prywatnym
        balkonem był godny pis-u - tak samo żenujący)
    • Gość: elske Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 10:28
      Tak, tak - we Włoszech można sobie popatrzeć jak nikt nigdzie nie pali. Byłam
      w zeszłym miesiącu w Wenecji - w knajpie prosisz o popiołkę to przynoszą,
      dziadki palą na ławkach, na stacji Mestre (kolejowa) co 3 metry popielniczka
      (na peronie!) na przystankach więcej palących niż u nas.
    • carpaccio4 zapomnieli o zakazie masturbacji 14.07.08, 10:28
      rozprasza, rośnie błona między palcami i zabiera zbyt dużo cennego czasu.
    • Gość: asia Zakaz palenia w miejscach publicznych - popieram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 10:29
      Nie znosze dymu papierosowego i uwazam ze palenie w miejscach publicznych
      powinno byc dozowolone jedynie w wyznaczonych, oddzielonych od reszty
      pomieszczeniach. Do szalu doprowadzaja mnie ludzie ktorzy w tłoku potrafia
      palic papierosy , dmuchaja mi w nos i machaja zapalonym papiersem sypia popiol
      i nie przyjmuja sie tym czy przypalą stojacych obok ludzi. To prawie tak samo
      wkurzajace jak idioci ktorzy majac popielniczki w samochodzie ale pety i inne
      smieci wyrzucaja przez okno samochodu w czasie jazdy.
      Zakaz palenia w miejscach publicznych - popieram w pelni.
    • Gość: byly_palacz Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.cmbg.cable.ntl.com 14.07.08, 10:30
      Wielka Brytania wprowadzila zakaz calkowitego palenia w zeszlym roku. Zakaz ten
      obejmje takze palenie w resteuracjach i PUBach. Po roku doswiadczenia i
      obserwacji moge tylko powiedziec ze byl to doskonaly pomysl. Przed zakazem
      palenia wyjscie do Pabu lub Dysoteki konczylo sie bolem glowy od wsychania
      gestego dymu papierosowego, a takze cala garderoba miala zapach jakby ktos ja
      uwedzil w dymie tytoniowym. Po wprowadzeniu zakazu jest zupelnie inaczej. Puby
      nie opustoszaly,palacze pala na zewnatrz w specjalnie wyznaczonych miejscach, to
      samo sie tyczy dyskotek i resteuracji. W koncu mozna sobie wyjsc wieczorem,
      zjesc, wypic, a przy tym nie nawdychac sie symu niotynowego. Mysle ze wiekszosc
      mieszkajacych w Wielkiej Brytani sie ze mna zgodzi. Zycze Polskim politykom
      rozumu i odwagi do podjecia decyzji calkowitego zakazu palenia.
      • Gość: palacz Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.08, 10:45
        o czyściciel garnków spod Londynu się odezwał. Zza morza widać
        najlepiej ;)
      • zbychuk Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch 14.07.08, 16:17
        Wiekszosc pewnie sie z Toba zgodzi. Ale wiekszosc w swoim czasie w
        USA popierala niewolnictwo, czy to jest argument?
        Akurat mieszkam w Anglii i wiem ze zakaz palenia spowodowal wiele
        problemow dla pubow. Czy wiesz ze w Anglii okolo 20% spoleczenstwa
        pali, ale wsrod bywalcow pubow palilo 65%. Czy uwazasz ze jak 355
        narzuca swoja wole 65% to w porzadku?
        Tak - ludzie to zaakceptuja - taka natura ludzka, a w szczegolnosci
        Anglikow, ze adoptuja sie do swiata.
        W sumie w USA prohibicja w niektorych regionach byla do lat 60-tych,
        a nawet w pewnym stopniu istnieje do dzis
    • loppe Re: Palacz 14.07.08, 10:33
      Tadeusz Mazowiecki, Bronisław Geremek, Adam Michnik - najwięksi
      Polacy to palacze....................
    • Gość: cc Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: 193.164.157.* 14.07.08, 10:35
      Jako nałogowy palacz nie widzę przeszkód żadnych w tym aby
      wprowadzić zakaz palenia w knajpach ... mnie to osobiście nie
      przeszkadza ... bo można przy dymku przed knajpą pogadać z
      nieznanymi ludźmi.
      NIE ZGADZAM SIĘ NATOMIAST ZE ZDANIEM ŻE Z PODATKÓW IDZIE NA LECZENIE
      PALACZY. PAPIEROSY OBARCZONE SĄ TAKĄ AKCYZĄ ŻE GDYBY SZŁA ONA NA
      LECZENIE PALCZY TO MIELI BY ONI NAJLEPSZĄ OPIEKĘ MEDYCZNĄ W KRAJU.
      Niestety pieniądze z akcyzy na to nie idą ... a idą na pensje dla
      urzędzników wprowadzających bzdurne zakazy. Jak dla mnie ustawa jest
      o kant rozbić ... bo są znacznie skuteczniejsze sposoby oduczenia
      palenia, jak choćby wprowadzenie obowiązku tylko jednej podwyżki
      akcyzy na papierosy w roku. Wtedy podwyżka wyleczyła by wielu. Taka
      ustawa mimo że jest najlogiczniejsza uderza w podstawę tego co
      tworzą piewcy niepalenia ... czyli w ich kasę ... bo od tego czy
      będzie zakaz palenia w domach, szkołach, barach, samochodach kasa
      ustawodawców nie zbiednieje, głód nikotynowy ma swoje prawa i trzeba
      go zaspokoić, lecz palacze którzy rzucą palenia są już problemem, bo
      z nich juz kasy nie będzie. Tu cynizm posłów jest wielki ... z
      jednej strony próbują wprowadzić zakazy, ale z drugiej pilnują aby
      im kasy nikt nie odebrał. Może tak wprowadzą wraz z zakazami
      zniesienie akcyzy na papierosy ... mogę nawet wtedy palić w
      wydzielonych miejscach w mieście i bee ufał że chcą dobrze dla
      obywateli, a tak to spadające notowania mocherowych beretów powodują
      że muszą coś robić i jak zwkle są jak ich wódz w tych działanich ...
      mali :)
      Pozdrawiam palaczy i życzę braku rozstroju nerwowego zwłaszcza jak
      się zobaczt po[polrne po 7 złociszy ... choć takich na szczęście nie
      pale :)
    • Gość: palacz Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: 82.160.250.* 14.07.08, 10:38
      wprowadzić zakaz polityki!!!! rozwiązać sejm...a "polityków" do Chin!!!!
    • Gość: wdr Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.de.ibm.com 14.07.08, 10:38
      ty jako palacz nie życzysz sobie zatruwania dymem papierosowym a ja jako pieszy
      nie życzę sobie zatruwania mnie spalinami. tak więc proponuję zakaz poruszania
      się prywatnymi samochodami (także mieszkańcy) w centrach miast, wjazd tylko dla
      służb dostawyczch, ratunkowych i komunikacji miejskiej.
    • Gość: gość Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.toya.net.pl 14.07.08, 10:47
      ostatnio miałam taką sytuację: siedziałam na dworcu PKP (na zewnątrz) na
      ławce. Dosiadły się do mnie 3 kobiety (prawie mnie z tej ławki spychając) i
      jedna z nich - ta siedząca przy mnie wyciągnęła papierosa i zaczęła palić
      dmuchając mi dymem prosto w twarz. Na moją grzeczną prośbę o zgaszenie
      papierosa bądź o odejście gdzieś dalej z nim stwierdziła że nie ma zakazu
      palenia i jak mi to przeszkadza to mam się wynieść. Uważacie że takie
      zachowanie jest w porządku? A skoro palacze to tacy porządni ludzie to skąd
      się biorą pety na przystankach i na ulicy? Pewnie rzucają je tam niepalący?
      • zbychuk Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch 14.07.08, 16:23
        Maz racje, takie zachowanie jest niegrzeczne i ta kobieta nie
        powinna byla sie tak zachowywac, ale wiesz co - sam u siebie
        zauwazylem takie zachowanie. Poniewaz wszedzie mi zakazuja, to jak
        moge to sie nie przejmuje. Kiedys zawsze pytalem w towarzystwie ( w
        szczegolnosci Pań), a teraz jakoś czuje sie z tego zwolniony. Wiem
        że to nie dobre, ale to jakas taka glupia reakcja na zasadzie - wy
        olewacie moje potrzeby to ja bede olewal wasze
    • nadredaktorka Popieram całkowity zakaz palenia! 14.07.08, 10:48
      Palenie to choroba psychiczna.
      • Gość: obii Re: Popieram całkowity zakaz palenia! IP: *.gprs.plus.pl 14.07.08, 10:57
        A ja popieram myślenie, zanim się coś napisze...
        Z Twojego wywodu wynika, że jesteś za zakazem chorób psychicznych.
      • Gość: drojb Re: Palenie poprawia koncentrację i pamięć IP: 212.76.37.* 14.07.08, 18:36
        więc niepalący są głupsi (?)
        A nasz naród już i tak jest głupawy (dzięki reformie szkolnictwa).
        Ergo: postuluję SUROWY nakaz palenia we wszystkich miejscach. Poprawi zbiorowo
        koncentrację, przywróci pamięć, a wczesne zgony zdejmą z niżu demograficznego
        brzemię utrzymywania emerytów.
        Same korzyści dla Narodu!
    • Gość: Krzysztof Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: 77.79.213.* 14.07.08, 10:52
      Wstrętny nałóg, pozbyłem się go 10 lat temu, ale jak dalej PiS
      będzie z nim walczył to wrócę do dymka....
    • Gość: palacz. Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 11:10
      Marcin Świetlicki - Palenie

Pytam: dlaczego niepalący
      wsiadają bez skrupułów do przedziałów
      dla palących? Czemu chcą dominować? Czemu
      są wiecznie urażeni?
      Mój mały przyjacielu, papierosie.
      Spędziłem z tobą więcej czasu niż z kimkolwiek.
      Niszczymy się nawzajem, czule
      zobowiązani.
      Pytam: dlaczego niepalący
      nie doceniają naszej samotności,
      naszej niemądrej odwagi, naszego
      żaru, popiołu?
      -------------------------------------------------------------

Mam gdzieś takie zakazy, to mój wybór, będę palić bo lubię, papierosy drożeją?
      No cóż, benzyna też, ale bez samochodu niektórzy też nie mogą się obejść. Zakaz?
      Po co? Nie palę na przystankach, nie palę przy niepalących kiedy nie mam na to
      pozwolenia (zawsze pytam). Nie zmuszam nikogo do palenia, więc dlaczego chcecie
      mnie (nas) zmusić do niepalenia? Nie rozumiem tego. Wolałbym wprowadzenia zakazu
      spożywania alkoholu w ogóle, to byłoby dużo lepsze i pożyteczne dla
      społeczeństwa. Dla tych którzy psioczą, że tak dużo płacą podatków na leczenie
      naszych (palaczy) Chorób- otóż z niedawnych wyliczeń (art, był nawet na tym
      portalu) osoba paląca jest mniej kosztowna dla podatników niż niepaląca.
      Dlaczego? Żyje krócej. :) Tak więc proszę, bez takich.

To wszystko jest chore, z totalitaryzmem już skończyliśmy jak się zdaje wiec
      państwo powinno się za przeproszeniem odpieprzyć od tego co robię ja i moje
      płuca w wolnej chwili.
      • Gość: palaczka Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: 132.188.32.* 14.07.08, 11:23
        Zgadzam się w pełni z powyższym :)
        Tylko jeszcze uwaga: uwielbiam wręcz te opisy Państwa Niepalących - gdy tylko pisza o staniu na przystanku, w opisie pojawia się zazwyczaj walacy deszcz, burza, względnie gradobicie, pod wiatą biedni Niepalący i jeden Straszny Palacz, który zawsze, ale to zawsze dmucha dymem PROSTO W TWARZ :) Genialne :)
    • Gość: MPL Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: 151.193.120.* 14.07.08, 11:21
      Jestem palaczem, ale również popieram zakaz. Pod jednym warunkiem. Żeby to miało
      ręce i nogi. Byłem zarówno we Włoszech, jak i w jeszcze bardziej rygorystycznej
      Japonii.

Taki zakaz jak tam, to super sprawa. W wielu miejscach na chodnikach nie można
      palić. W restauracjach też. Ale zarówno na ulicach, restauracjach, czy innych
      miejscach publicznych są wydzielone miejsca do palenia. Np. na ulicy co
      powiedzmy 300m są obszary z popielniczkami, gdzie można palić. W restauracjach i
      na lotniskach są wydzielone pomieszczenia. W innych nie. Na swoich balkonach,
      ogródkach itp. można palić.

I to mi się podoba. To, czego obawiam się u nas, to brak przepisów regulujących
      powstanie takich "palarni" na ulicach. Mówi się o zakazie, ale nie mówi się o
      nakazie dla miasta zorganizowania takich punktów co np. 300-500m w centrum.

Dlatego tak - jestem za zakazem, nie - nie w formie proponowanej przez PiS.

Zakazać każdy głupek potrafi. Ale kompseksowo rozwiązać problem już niewielu.
    • Gość: TomKs Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.tktelekom.pl 14.07.08, 12:09
      Skoro tak dbają o nasze zdrowie, to niech zakażą palenia w ogóle! Oraz produkcji i sprzedaży papierosów i innych wyrobów tytoniowych. Wtedy będzie uczciwie, a troska (zupełnie zbędna, z resztą, lepiej samemu się o siebie troszczyć) rządzących o obywateli autentyczna i pozytywna w skutkach.
      Tyle, że zysk budżetu z samej tylko akcyzy to ponad 15 000 000 000 (miliardów) zł rocznie! To około 1/3 budżetu NFZ; połowa dziury budżetowej. Z takich pieniędzy niełatwo zrezygnować, co?
      Nie można zjeść ciastka i mieć ciastka. Zdecydujcie się! Albo pełny zakaz, albo wolno palić, oczywiście z zachowaniem kultury wobec niepalących.
      Zakaz na przystankach jest OK, ale co do lokali już nie. Można np. wprowadzić obowiązek umieszczenia na drzwiach informacji, czy w danym lokalu wolno palić, czy nie, względnie są dwie strefy/sale. I wszystko jasne, każdy wie, w co się ładuje, nie ma prawa narzekać.
    • Gość: TomKs Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.tktelekom.pl 14.07.08, 12:40
      No, to o co Ci chodzi? Tam, gdzie się pali nie chodzisz, niektórzy nie chodzą tam, gdzie jest zakaz, wszyscy są zadowoleni.
      Na leczenie palaczy to akurat nic z Twoich podatków nie idzie! Wręcz przeciwnie! Sama tylko akcyza pokrywa 1/3 budżetu NFZ, policz sobie.
    • Gość: Rafał B. Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.chello.pl 14.07.08, 12:59
      Sprawa jest prosta: mamy w Polsce socjalizm (NFZ) ktoś pali, zachoruje na raka
      i my niepalący będziemy na niego płacić, bo oczywiście sam przez całe życie
      tyle kasy na NFZ nie zapłaci żeby starczyło na pół roku hospitalizacji.
      Sprywatyzować wszystko, niech każdy opłaca sobie swoje wybrane na wolnym rynku
      ubezpieczenie i wtedy niech sobie pali do woli (a i palaczy byłoby mniej bo
      ubezpieczyciele zwracaliby uwage na ich nałóg).
      • zbychuk Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch 14.07.08, 16:26
        Jesli wtedy zniosa rowniez akcyze na papierosy, to jestem za w 100%
    • Gość: MANKO Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: 83.238.175.* 14.07.08, 13:42
      Rozwiązać ten probolem powinno wieksze wsparcie władz dla Kampani LOKAL BEZ
      PAPIEROSA.PL - www.LokalBezPapierosa.pl, do której przstapiło już 10 miast i
      400 lokali gastronomicznych w Polsce. - Nie bądź biernym, Nie daj się zatruwać
      - Wybierz Lokal bez papierosa !!!
    • Gość: MANKO Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: 83.238.175.* 14.07.08, 13:44
      Poki co polecam portal www.LokalBezPapierosa.pl - i włączenie się w kampanię !!!!
    • Gość: TomKs Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.tktelekom.pl 14.07.08, 13:48
      No, to o co Ci chodzi? Tam, gdzie się pali nie chodzisz, niektórzy nie chodzą tam, gdzie jest zakaz, wszyscy są zadowoleni.
      Na leczenie palaczy to akurat nic z Twoich podatków nie idzie! Wręcz przeciwnie! Sama tylko akcyza pokrywa 1/3 budżetu NFZ, policz sobie.
    • Gość: TomKs Re: Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.tktelekom.pl 14.07.08, 14:24
      Na leczenie palaczy to akurat nic z Twoich podatków nie idzie! Wręcz przeciwnie! Sama tylko akcyza pokrywa 1/3 budżetu NFZ, policz sobie. A w Niemczech i innych krajach zachodnich akcyza jest kilkukrotnie wyższa!
    • Gość: TomKs Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.tktelekom.pl 14.07.08, 16:56
      Na leczenie palaczy to akurat nic z Twoich podatków nie idzie! Wręcz przeciwnie! Sama tylko akcyza pokrywa 1/3 budżetu NFZ, policz sobie. A w Niemczech i innych krajach zachodnich akcyza jest kilkukrotnie wyższa!
    • Gość: TomKs Palaczy PiS wyśle do Włoch IP: *.tktelekom.pl 14.07.08, 16:56
      Skoro tak dbają o nasze zdrowie, to niech zakażą palenia w ogóle! Oraz produkcji i sprzedaży papierosów i innych wyrobów tytoniowych. Wtedy będzie uczciwie, a troska (zupełnie zbędna, z resztą, lepiej samemu się o siebie troszczyć) rządzących o obywateli autentyczna i pozytywna w skutkach.
      Tyle, że zysk budżetu z samej tylko akcyzy to ponad 15 000 000 000 (miliardów) zł rocznie! To około 1/3 budżetu NFZ; połowa dziury budżetowej. Z takich pieniędzy niełatwo zrezygnować, co?
      Nie można zjeść ciastka i mieć ciastka. Zdecydujcie się! Albo pełny zakaz, albo wolno palić, oczywiście z zachowaniem kultury wobec niepalących.
      Zakaz na przystankach jest OK, ale co do lokali już nie. Można np. wprowadzić obowiązek umieszczenia na drzwiach informacji, czy w danym lokalu wolno palić, czy nie, względnie są dwie strefy/sale. I wszystko jasne, każdy wie, w co się ładuje, nie ma prawa narzekać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka