Dodaj do ulubionych

GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ???

18.09.08, 23:25
Dziś przeanalizowałem o co chodzi ze Nawigacja GPS Lark FreeBird
trzeba zebrać kupony z gazety
potem (jak ma się szczęście tylko 30tys nawigacji do odebrania)
wysłać SMS gdzie się odbierze Nawigacje w jakim sklepie
a potem iść do sklepu okazać książeczkę z kuponami
a teraz koszty :
15 gazet to 22,5zl
SMS to 1,22
zapłacić za nawigacje 199zl
dojazd do sklepu Cerffor około 5zl
Suma : 227,72zl
taka Nawigacja w sklepie to koszt niecały 290zl
I teraz pytanie czy się opłaca??
Obserwuj wątek
    • Gość: Kędziorek Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.08, 08:55
      Na dzisiaj tak.
      Ale jak będziesz odbierał gps, to ceny mogą być podobne.
      • armagedon Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? 22.09.08, 17:33
        nie wiem czy różnica 50 zł to wielka mi oszczędność
      • eluskaw Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? 24.03.09, 17:34
        moze ktoś mi powie czy nie miał podobnych problemów z tym....
        sprzetem jak ja. mapy sa tak beznadziejne że poowy miejscowości w
        ogóle nie ma a zamiówione zozrszerzenie mapy ponad 3 miesiące temu
        nie dotarło. pomocy!!
    • Gość: Miodek Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.09.08, 12:59
      Jasne ze sie opłaca!identyczna nawigacja u niektórych allegrowiczów
      jest nawet za 320 zł to chyba mowi samo za siebie!!!
    • Gość: konich Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 19:41
      Te koszty mozna nieco zredukowac.
      Kupony mozna zdobyc za friko np. z prenumeraty GW w pracy i juz
      22,50 do przodu, czyli:
      199 GPS
      5,00 dojazd
      1,22 sms
      to daje 205,22.
      Moze teraz sie oplaci?
      • Gość: as Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 12:00
        Pytanie: czy kupując GPS w promocji (?) Gazety nie okaże się że kupi się tylko
        sam GPS bez akcesoriów? Ze strony Larka: Uchwyt samochodowy CM1 - 25 PLN, Rysik
        PD1 - 10 PLN, Zasilacz samochodowy CA1 - 25 PLN. Ktoś może wie czy decydując się
        na zakup otrzyma się cały zestaw czy tylko sam GPS?
        • Gość: arcticus Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: 89.108.200.* 10.10.08, 12:48
          no mnie wlasnie nurtuje podobne pytanie. obawiam sie, ze daja gole gpsy. jak
          bede mial czas, to dzis pojde sprawdzic. jak gole, to im podziekuje - za koljne
          oszustwo pod przykrywka promocj :-). jak bedzie pelny zestaw, to biore. tak, czy
          tak - musze dotrzec do kerfura, wiec na tranporcie nie trace ;)
          • Gość: qqq Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.10.08, 14:45
            Już kręcą. W terminie 10-19 października odbiór tylko dla osób z nr rezerwacji do 30 tys.
            • Gość: portal Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 15:01
              taaa u mnie to samo... dopiero po 10 LISTOPADA dostane smsa że odebrać
              urządzenie... a po tym 10siątym to sobie ją mogą w d*pe wsadzić bo ceny na
              allegro będą takie jak koszt tej navi teraz. A i tak nie wiadomo kiedy ją
              dostanę, może na gwiazdkę? 0 jakiejkolwiek organizacji... 26 września wiedzieli
              już ile nawigacji przypada na dany sklep. No ale widać same tłuki tam siedzą.
              • Gość: as Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.centertel.pl 11.10.08, 22:21
                Mam odpowiedź na pytanie które sam postawiłem. Zadzwoniłem na
                infolinię carrefour - wg osoby z którą rozmawiałem w zestawie jest
                zasilacz samochodowy oraz uchwyt. Rysika najprawdopodobniej nie ma
                ("nie mam informacji o takim przedmiocie w zestawie" - tak brzmiała
                odpowiedź). Ja również mam rezerwację z numerem >60.000 i dostałem
                sms, że GPS będzie można kupić od 13.11.2008. Czekam na jakieś info
                z pierwszej ręki - jeśli ktoś już kupił niech podzieli się
                informacją czy to co usłyszałem podczas rozmowy na infolini na temat
                zawartości zestawu jest prawdą.
                • grawo Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? 12.10.08, 17:01
                  Rysik jest, właśnie go wyciągnąłem. Pewnie nie jest wpisany w wykazie, bo jest wsunięty w moduł GPS.
                  Tak przy okazji do tych co narzekają na organizację promocji. Od początku było powiedziane (w regulaminie), że zestawów jest 30tys. z możliwością zwiększenia puli. Logiczne więc, że skoro zwiększyli, to najpierw trzeba obsłużyć tych pierwszych 30tys.
                  • mariano_84 Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? 13.10.08, 13:45
                    Moj ojciec wysłał smsa i po chwili przyszedł sms, że można juz odebrać. Jak sie mieszka na jakimś zapiździewiu to sie nie dziwię że nie ma;]
                • Gość: mac Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.chello.pl 14.10.08, 05:32
                  W zestawie jest wszystko, rysik też, kupiłem , działa jest o.k
                • Gość: jerry55 Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 11:24
                  Ja już kupiłem.Ma uchwyt,rysik,zasilacz samochodowy,przewód do USB
                  (można też tak ładować GPS-a)+instrukcje do Mapy i urządzenia.
                  To moja pierwsza navi więc nie mam porównania ale wydaje mi się że
                  działa szybko i dobrze.
                • Gość: emde5 Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 07:15
                  Odebrałem Larka w Carefourze. Jeżdżę, ale dla mnie zainstalowana mapa jest mało dokładna.Moge odstąpić urządzenie za cenę 199zł.
                  Proszę o telefon pod nr 022 772 51 25
                  • Gość: Abo Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: 82.160.38.* 23.10.08, 09:27
                    Miałem nr 65112 - wczoraj zadzwoniłem do Carefoura i dowiedziałem się, że już mozna odbierać. Odebrałem i jak na razie jestem zadowolony. Jak połączy się nawigację z rozumem, to na pewno ta która jest to wystarczy. Trochę można narzekać na aktualność - grudzień 2007 - ale to przecież tylko 200 zł
                • Gość: nowy nabywca Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 14:31
                  Są akcesoria , rysik ,uchwyt itd , można włączyć od zaraz i "wio koniku żelazny
                  w Polskę Panowie" sms odebrać od 13, kupony potrzebne i kasa na gps
    • Gość: Kazim Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 22:50
      z tego co tu wyczytałem ten gps ma tylko mapę PL a można
      też "dograć" inne mapy inne kraje eu albo całą EU? Czy ktoś wie jaka
      jest cena dodatkowej mapy(-ych map)?
      • Gość: Ripto Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.ultimo.pl 29.10.08, 14:44
        Można każda mapę doinstalować jesśli nie podoba się MapaMap można podczepić
        AutoMape. Wystaczy tylko dograć do pamieci lub na kartę SD nowy program z mapką
        i wybrać w ustawieniach GPSa inny program.
        • Gość: pechowiec Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.chello.pl 29.10.08, 16:39
          Przez przypadek usunalem smsa ale moj numer rezerwacji mam na kuponie zapisany.
          czy moglby ktos napisac jak to bylo napisane w tym smsie od carrefouru? z gory
          wielkie dzieki.
          pozdrawiam
    • hulahoop Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? 29.10.08, 23:42
      coś mi się wydaje, że to raczej więcej zamieszania-lepiej iść do sklepu i kupić
      bezpośrednio-płacisz i masz.
      • armagedon Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? 10.11.08, 23:22
        zgadza się
        poco to zamieszanie
        idę do sklepu i kupuje
        choć może to i jakieś urozmaicenie :)
        • Gość: lala Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.ztm.waw.pl 09.12.08, 08:45
          www.eska.pl/streamplayers/npoggx.xpi
    • Gość: Marek Re: GPS Lark FreeBird czy sie opłaca ??? IP: *.gorzow.mm.pl 09.04.09, 22:38
      w marcu można było kupić larka 35,6 w TESCO za 249 zł.
      • Gość: eSTe GPS Lark FreeBird jak sie sprawuje?? IP: *.plock.mm.pl 17.04.09, 20:22
        jak się sprawuje?? a tak w ogóle może ktoś z Was poleci coś innego lepszego w
        cenie do 500 zł??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka