Gość: Brudas Uwaga, podróżni! W pociągach mogą zaatakować na.. IP: 83.238.164.* 20.03.09, 12:15 Dzień dobry... pan prezydent K. chce aby w Polsce odbyło się olimpiada. Ale nie chce widzieć brudu i smrodu. Siebie i swój dwór wozi samochodem. Dał mu przykład Gosio jak się podróżuje. Brat pana prezydenta K. prezes jedynej słusznej partii opuszcza posiedzenie sejmu kiedy mowa o budżecie państwa. Szkodzi jemu klimatyzacja. No a tu są tacy, których poraża brud i smród na dworcach. Teraz doszło że pluskwy atakują w pociągach. Może tak podnieść ceny biletów. Ni- kt nieskorzysta z usług. Więc pluskwy wyginą same albo... Albo znajdą azyl u braci K. Tam potrafią je wytruć. Bracia mają doświadczenie. Poza tym można powołać spec komisję. Widzę nawet osobę przewodniczącego. Maciarewicz a zastępca Dorn insektom w żaden sposób nie przepuści. Do tego Polko ze Stasiakiem wprowadzi "Grom" a Szczygło zapewni odwody. Pluskwy nie mają szans. Po skończonej akcji raz jeszcze trzeba podnieść ceny biletów. Komisja przecież się narażała na pogryzienie. Co bardziej znaczących komisjantów wypada dać po głosowaniu - jednego na miejsce prezydenta wsi Warszawa. Będzie stołek po Waltz a ona do Europarlamentu albo jakiegoś banku, wakat po Marcinkiewiczu... I pluskwy nam już nie bę- dą groźne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Uwaga, podróżni! W pociągach mogą zaatakować na... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.03.09, 13:48 najprawdopodobniej te zwierzaczki przyniósł podróżny , powinno się wpuszczać do pociągów tylko czystych podróżnych a nie tylko oblanych perfumami jak ta paniusia , a po za tym składy są myte przed każdym wyjechaniem w drogę , ale trudno sprzątać w czasie jazdy po każdym kto nabrudzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Uwaga, podróżni! W pociągach mogą zaatakować na.. IP: 92.9.163.* 20.03.09, 13:57 to nie tylko nasze koleje mają ten problem; Raz jechałem nocnym expresem w Szwajcarii w lecie. W przedziale spało kilku pasażerów a pluskwy chodziły im po nogach; coś strasznego, całą podróż spędziłem na korytarzu paląc fajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Uwaga, podróżni! W pociągach mogą zaatakować na... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.03.09, 14:21 Mnie pogryzly pluskwy. Jechalam pociagiem z Warszawy do Wroclawia. W nocy wyszly z gniazd pod oknami i zaatakowaly caly przedzial. Wtedy jeszcze nikt nie wiedzial co to jest, ale bylo ich sporo. Przenioslam sie do innego przedzialu, niestety z kilkoma na urbraniu, bo 4 dni pozniej zaatakowaly nas w domu. Kiedy powiedzialam o tym konduktorowi, ten tylko zapytal gdzie, ale nic z tym nie zrobil. Ukaszenia okropnie swedzialy, a trzeba wiedziec, ze kazda pluskwa gryzie po kilka razy w rzadku. Moj maz mial pogryzione cale plecy. Oczywiscie musielismy zdezynfekowac cale mieszkanie... szkoda mowic ile nerwow to nas kosztowalo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remi Uwaga, podróżni! W pociągach mogą zaatakować na... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.03.09, 15:20 Jak mnie pogryzły w pociągu ok 8 lat temu, zastanawiałem się co z tym dalej robić. Leczenie trwało miesiącami, a jak udowodnić kolei , że to w pociągu mnie pogryzły...?Szkoda gadać...Może jak pogryzą konduktorów, rewizorów lub kogoś ważnego, kto akurat się wybierze pociągiem w podróż służbową, może coś się zmieni.Może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Uwaga, podróżni! W pociągach mogą zaatakować na... IP: 82.210.151.* 20.03.09, 16:02 I potem wielkie zdziwienie, że ludzie wolą jechać drożej i dłużej samochodem. Ja się wcale nikomu nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Uwaga, podróżni! W pociągach mogą zaatakować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 16:15 hm... jak umyć "kanapy" w przedziale?!!! przecież to w nich siedzą pluskwy, pod listwami, itd. bardzo chciałabym się dowiedzieć jak oni to robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Uwaga, podróżni! W pociągach mogą zaatakować na.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:44 POCIĄGACH IC,EX, POSPIESZNYCH PANUJE TODALNY BURDEL I MOŻNA PODŁAPAĆ WSZY I PLUSKWY ,UBIKACJI PANUJE TOTALNY BAŁAGAN I BRAK WODY UBIKACJACH I PAPIERU. JAK POIFOPRMOWANO KONDUKTORA TO ZMYŁ SIĘ DO WROCŁAWIA WRAZ KIEROWNIKIEM POCIĄGU , PRZEŚWIETLAŁA AGRESJA I CHAMOWATOŚ OBSŁUGI POCIĄGÓW,WSKAZYWAŁO KONDUTOR WRAZ KIEROWNIKIEM PILI PIWO PRACYOD SPRZEDAWCZÓW PIWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogryziony ostrzeżenie przed pluskwami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 08:58 Uwaga! Ostatnimi czasy na pluskwy można trafić w pociągach InterCity. W szczególności w przedziale dla matki z dzieckiem pociągu pospiesznego relacji Kołobrzeg (odj. 9.50) - Kraków Główny. Skutki pogryzień przez pluskwy domowe w tym pociągu obrazują poniższe zdjęcia, wykonane 9 dni od chwili pogryzienia. images38.fotosik.pl/164/1d65ceaf44b27bd4med.jpg images48.fotosik.pl/168/146746306505166dmed.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
beatazawrzel Re: ostrzeżenie przed pluskwami 25.07.09, 00:41 Potwierdzam. Jechałam tym pospiesznym Kołobrzeg-Kraków o 9:50 23.07.09 i siedziałam w przedziale przy wejsciu. Co jakis czas czulam ze cos po mnie lazi i w koncu okazalo sie że za oparciem na reke jest gniazdo pluskiew, mnostwo ich tam bylo. Jak przechodzil konduktor moj chlopak spytal jak czesto dezynfekowane sa wagony i pokazal robactwo, jakos nie byl pan zbytnio zdziwiony. Zaproponowal wszystkim pasazerom zeby sie przeniesli do innego przedzialu. Mielismy duzo bagazu wiec perspektywa przeciskania sie z nimi przez półpełne korytarze nie brzmiala zachecająco i przesiadl sie tylko obcokrajowiec z małym chlopcem. Za jakis czas konduktor z kolega przyszli ponownie mowiac zebysmy sie przesiedi do zupelnie pustego przedzialu w pierwszej klasie, co tez uczynilismy, a na drzwiach pan zostawil karteczke - nie dojrzałam co na niej napisał, ale z drugiej strony widnialo: przedzial dla matki z dzeckiem. Moj chlopak mial pomysl (w wypadku gdyby konduktor olal zupelnie sprawe) zeby zebrac pluskwy do woreczka i zaniesc je na biurko dyrekcji koleji w Krakowie. Moze wtedy problem stalby sie im blizszy, bo przesadzanie pasazerow z przedzialu na przedzial nie jest rozwiazaniem. Poki co jeszcze nic mi na skorze nie wyskoczylo ale gdyby tak sie stalo to kosztami leczenia probowalabym obarczyc PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: ostrzeżenie przed pluskwami IP: *.n4u.abpl.pl 16.11.09, 09:53 Mnie też pogryzły pluskwy w pociągu, wczoraj w 'Ślązaku' Zielona Góra - Kraków. Co prawda widziałam jakieś robaczki ale wtedy nie wiedziałam co to jest. Dopiero jak przyszłam do domu, zobaczyłam że na całym ciele mam bąble, musiałam siedzieć na gnieździe. Najgorzej pogryzioną mam twarz, nie czułam tego bo spałam. Od tej pory niechętnie będę wsiadać do pociągu, a już na pewni nie zasnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Uwaga, podróżni! W pociągach mogą zaatakować... IP: *.toya.net.pl 05.12.09, 08:35 w wczoraj na dziś wracałam z zakopanego do warszawy i moim przedziale było pełno tych robali! najpierw jeden, drugi, trzeci... zapaliłam światło... i co zobaczyłam?! było ich tame pełno! najwięcej w szczelinach na siedzeniach! obrzydliwe! natychmiast przesiadłam się do innego przedziału a o 'pasażerach na gapę' poinformowałam konduktora ;P zamkneli przedział od razu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżna prawda IP: *.sta.asta-net.com.pl 01.06.10, 20:27 Coś w tym jest, ja już drugi raz zostałam pogryziona przez pluskwy w pociągu PKP Intercity, relacji Szczecin/Kostrzyn - Przemyśl Główny. Żeby uprzedzić komentarze: nie mam pluskiew w domu, żadnego z domowników nic nie pogryzło (a pociągiem jechałam sama). Mam nadzieję, że nie przywiozłam tego badziewia ze sobą :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Uwaga, podróżni! W pociągach mogą zaatakować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 13:38 Tydzień temu jechałem pkp i od tamtego czasu się drapię. Czy to może być wina pluskw ? Gdzie mam się zgłosić po odszkodowanie ? HD-STUDIO VideoFilmowanie Odpowiedz Link Zgłoś