amelia30 25.11.03, 16:24 Skoro pojawiło się nowe forum to prosze o podanie i uzasadnienie Waszych ulubionych czasopism. Nie chodzi mi o dzienniki ale o tygodniki i inne periodyki, które regularnie kupujecie. Zapraszam do dyskusji na nowym forum! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plus.minus Re: Ulubione czasopisma 25.11.03, 20:21 A może jednak dzienniki lub czasopisma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus.minus Re: Ulubione czasopisma IP: *.chello.pl 25.11.03, 22:21 A może jednak dzienniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Ulubione czasopisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.03, 22:54 Komiks Gigant Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq "Przekrój" 26.11.03, 09:14 "Przekrój" od roku 1946 do ok. 1970 - w każdym razie do czasu gdy prowadził go Marian Eile, oraz później, od momentu gdy wziął się za niego Piotr Najsztub. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Ulubione czasopisma 26.11.03, 11:16 Polityka i Wprost. Ewentualnie Newsweek, ale mniej. Magazyny ogrodnicze - Kwietnik, Mój piękny ogród, Działkowiec . Nienawidzę tzw. prasy kobiecej, nie ma ani jednego tytułu, który byłby wart choćby przekartkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Ulubione czasopisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 16:08 regularnie to tygodniki, czyli przekroj, wprost, politka i newsweek. Poza tym twoj styl, viva, elle, mieszkaniowe czasopisma, a jak mam zly humor to pelno jakichs babskich, ktore mnie rozsmieszaja......... Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Ulubione czasopisma 06.12.03, 17:18 default napisała: > Polityka i Wprost. Ewentualnie Newsweek, ale mniej. Dokładnie tak; tylko kolejność czytania inna: Newsweek i Polityka prawie w całości; Wprost nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Ulubione czasopisma 27.12.03, 23:59 Kobieta i Życie - kiedys byla warta tego... Odpowiedz Link Zgłoś
opeongo Re: Ulubione czasopisma 26.11.03, 15:37 Polityka, Forum, Charaktery - ale czytuję tylko w internecie nie cierpię makulatury :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Merigold Re: Ulubione czasopisma IP: *.acn.waw.pl 27.11.03, 00:12 "Polityka", "Forum", "Przegląd", "Nie", "Nowe Państwo". Tyle jeśli chodzi o regularnie czytane pisma tzw. opinii czyli polityczno-społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrick Lombardi Re: Ulubione czasopisma IP: 213.192.80.* 27.11.03, 12:24 Miałem cień nadzieii, że jednak nie jesteś LUMPEM-INTELIGENCJĄ-WYKSZTAŁCEŃCEM. Tak, po przeczytaniu tych "poważnych" periodyków masz już zapewnie własne wyrobione zadanie na następny tydzień. Nie chciałbym się otrzeć o ciebie nawet w czasie panicznej ucieczki z Albert Hall. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ulubione czasopisma IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 11:48 "Przekrój",GW,czasem- "Polityka", "Tygodnik Powszechny". I nigdy, przenigdy nie zrozumiem jak można czytać "Nie", to jak dobrowolne nurzanie się w gnojówce. Odpowiedz Link Zgłoś
plus.minus Re: Ulubione czasopisma 28.11.03, 11:56 NIEktórzy widać to lubią. U mnie czytają toto tylko na portierni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Merigold Re: Ulubione czasopisma IP: *.acn.waw.pl 28.11.03, 12:40 Wyjaśnię Ci to: czytam b. wiele tytułów (oprócz tych, które wymieniłam również "Press", Media i Marketing", "Charaktery", "Przekrój", nowe "Razem" poierwszy numer, "Unia i Polska", "Newsweek", czasem "Tygodnik Powszechny" i inne). Z prasy codziennej "GW", "Rzeczpospolitą", "Trybunę", "Nasz Dziennik". Jest mi to potrzebne do pracy. Muszę bez obrzydzenia przeglądać tytuły zawartością których się nie zgadzam, te ekstremalne zarówno z lewej jak i prawej opcji. Oczywiście nie czytam całej zawartości i nie wszystkie wydania, człowiekowi czasu by nie starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Merigold Re: Ulubione czasopisma IP: *.acn.waw.pl 28.11.03, 12:42 Jeszcze raz powtórzę, że muszę znać różne tytuły (włącznie z "Głosem, "Naszą Polską" np.) ze względów zawodowych. Czy to mnie usprawiedliwia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Triss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 12:49 Nie usprawiedliwiaj się. Już z pierwszej wymiany wynikało, że taki rozstrzał musi wynikać z Twojej pracy. Nikt przy zdrowych zmysłach nie czyta dla rozrywki Nie i Naszego Dziennika razem :) Problem w tym, że ten pierwszy znany jest jako szmatławiec i bardzo łatwo uznać każdego, kto go czyta za półgłówka, natomiast ten drugi jest mniej znany i stąd takie sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Merigold Re: Triss IP: *.acn.waw.pl 28.11.03, 12:51 Dziękuję za zrozumienie.:))) Naprawdę nie mam osobowości wielorakiej ani skłonności masochistycznych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Triss IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 16:31 Droga Triss, ależ rozumiem Cię także,chodziło mi o to, że niektórzy sąd o rzeczywistości wyrabiają sobie na podstawie "Nie" czy "Naszego Dziennika".Tego ostatniego gnojówką może bym nie nazwała(jednak Urban to obrzydliwiec nr1),jednak "Naszego..."też się czytać nie da (ten język pełen insynuacji, podejrzeń,niedomówień,sugerowania wszędzie podwójnych znaczeń!, ależ pole badań dla językoznawcy!).Czytuję też dominikańskie "W drodze", nieźle redagowane i dużo mądrych tekstów.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magister Re: Triss IP: 80.51.247.* 03.12.03, 00:20 w mojej klatce mieszka pijak, ktorego dzieci chodzą brudne... on ma jednak kase na wódkę i własnie... "NIE"! (kto by przypuszczal, ze cos czyta... a jednak) "Nasz Dziennik" to też gnojowka. Nie ma tam co prawda "kurew" w tekście, ale ten kryptofaszystowski antysemityzm, sugerowanie spisków żydomasońskich, rzygać się chce... dla tych kretynów USA, Unia i Izrael to wróg, chyba tylko Łukaszenka jest OK... Obrażają Polaków - zwolenników integracji europejskiej. żadnej z tych szmat od dawna nie miałem w ręku. po prostu nie chcę się brudzić tym gownem!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x NIeprawda IP: 62.233.183.* 06.01.04, 23:31 Ja czytuje Nie i Nasz Dziennik dla siebie. Lubie czytac artykuly prezentujace rozny punkt widzenia. Niekoniecznie zawodowo. :-) Chyba nienormalna jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
plus.minus Re: Ulubione czasopisma 28.11.03, 13:48 Gość portalu: Triss Merigold napisał(a): > Jeszcze raz powtórzę, że muszę znać różne tytuły (włącznie z "Głosem, "Naszą > Polską" np.) ze względów zawodowych. Czy to mnie usprawiedliwia? Jasne. Od razu było widać, że coś jest NIE tak.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: Ulubione czasopisma IP: *.magma / 62.233.250.* 28.11.03, 15:38 widzę, że powyżej toczyła się dyskusja na temat czytanych przez Triss gazet. otóż ja tez przeglądam rózne skrajne pisma, bo polityka to moje hobby i lubię wiedzieć, co w trawie piszczy, co wypisują po róznych stronach barykady. ot, po prostu ciekawość świata. a moje ulubione pisma: National Geographic - za bardzo ciekawe artykuły i piękne zdjęcia, prenumeruję od pierwszego polskiego numeru Polityka - bo pisują tam moi ulubieni dziennikarze: Janina Paradowska, Jacek Żakowski, świetne są felietony Stommy. no i tematy są omówione wnikliwie, bo w Newsweeku to dziennikarze tylko tak powierzchownie wszystko traktują:( te dwa pisma kupuję, a w necie czytam jeszcze: wprost, newsweek, tygodnik powszechny, wyborczą, rzeczpospolitą, artykuły w kiosk.onet.pl (artykuły z wielu wielu gazet), Nasz dziennik (choc to absolutnie nie moja opcja polityczna)... czasem w empiku poczytam jakies gazety. niestety nie mam kasy na kupowanie wszystkiego:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Ulubione czasopisma IP: 80.51.247.* 03.12.03, 00:12 "Mówią Wieki" - od 1996 regularnie Odpowiedz Link Zgłoś
brytyjka Re: Ulubione czasopisma 03.12.03, 15:12 Z dzienników "Wyborczą". Z tygodników "Przekrój". Poza tym namiętnie "Zwierciadło" i "Charaktery". Czasem "Press", "Piłka nożna", "Zeszyty Literackie". Jak mi się coś przypomni, nie omieszkam dorzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
hans111 Re: Ulubione czasopisma 05.12.03, 13:10 MOże to nie jest całkiem na temat, ale przyjrzałem się w EMPIKU stosiku z czasopismami i oniemiałem... Komu opłaca się wydawać miesięcznik (chyba) poświęcony wyłącznie tatuażom??? I ważniejsze - kto to kupuje? Co można się na ten temat dowiedzieć nowego co miesiąc?? Jest jeszcze więcej oczywiście takich "niszowych" czasopism (np. bodajże "Rezydencja", to już chyba kwartalnik). Fajnie, że jest taka różnorodność, nie kręcę nosem na to, tylko tak się zadumałem po prostu... Pozdrawiam Hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Merigold Re: Ulubione czasopisma IP: *.acn.waw.pl 05.12.03, 17:13 Wydawcy zaczęli uciekać w niszowość ponieważ na rynku istnieje już sporo tytułów magazynów ogólnoinformacyjnych typu "life style". To też kwestia rynku reklamowego, dla reklamodawców b. wyraźny i ograniczony profil pisma jest gwarancją, że jego oferta dotrze do właściwych odbiorców. Część z tych tytułów (fryzjerskie, poświęcone modzie, wnętrzom itd.) jest traktowana jako jedno z narzędzi pracy i kupowana przez osoby z branży. Tu w zasadzie możnaby mówić o podziale na pisma branżowe i poradnicze, jest dość płynny. Odpowiedz Link Zgłoś
sikor102 Re: Ulubione czasopisma 05.12.03, 21:21 hans111 napisał: > MOże to nie jest całkiem na temat, ale przyjrzałem się w EMPIKU stosiku z > czasopismami i oniemiałem... Komu opłaca się wydawać miesięcznik (chyba) > poświęcony wyłącznie tatuażom??? To Ty bardzo mało widziałeś. W krajach trochę bogatszych od naszego, każdy hobbysta i każda profesja ma swoją gazetkę, niekiedy pięknie wydaną.Jakoś im się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Ulubione czasopisma IP: *.icpnet.pl 05.12.03, 22:04 'M jak mieszkanie' i 'Moje mieszkanie' - bo od niedawna mam wlasne mieszkanie i probuje sie zdecydowac jak sie urzadzic; 'Jazz Forum' - bo lubie jazz; 'Polityka' 'Newsweek' - zeby wiedziec co sie dzieje na swiecie bo nie mam telewizora; 'Twoj styl' - bo wystarcza na trase Poznan-Warszawa 'Kwietnik' - moja mama to czyta, wiec ja tez i sobie marze jak to bedzie kiedys mieszkac w domku z ogrodkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Ulubione czasopisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 18:10 "Forum" - za przedruki najciekawszych artykułów z zagranicznej prasy Odpowiedz Link Zgłoś
blue_valentine1 Re: Ulubione czasopisma 07.12.03, 12:24 Polityka, Przekrój, Przeglad, NIE (i nie mam zamiaru sie tlumaczyc), Kino i czasem, w ramach oddechu od wypracowan moich genialnych maturzystow - jakis TS czy cos w tym rodzaju. -- "Robic dzieci - rzecz arcyswietna; miec je - co za niesprawiedliwosc!" (Sartre) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galare Re: Ulubione czasopisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 13:46 Z dzienników: GW (różnorodność), tygodniki: Tygodnik Powszechny (wspaniałe felietony, artykuły dyskusyjne, recenzje. Cenię za odwagę), nieregularniki: Karta (interesujące, świetnie wydawane - zdjęcia!), Produkt (dla równowagi psychicznej). Czasmi M jak mieszkanie lub coś podobnego. Lubię czytać i szkoda mi kasy na pisma kolorowe; to żadna przyjemność kupić coś co ma może i ponad 100 stron, ale po pół godzinie mam to przeczytane, czy jakkolwiek nazwać tę lekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steinbock Re: Ulubione czasopisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 01:02 A ja czytam ANGORĘ i już mam z głowy resztę polskich pism, bo najciekawsze rzeczy tam przedrukowują. Wyjątek robię tylko dla NIE- mniam, mniam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckw Re: Ulubione czasopisma IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 13:36 To fajnie,bo ja od czasu do czasu pisuje dla ANGORY (to juz nie tylko same przedruki,zwroc uwage). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
steinbock Re: Ulubione czasopisma 21.12.03, 23:23 > To fajnie,bo ja od czasu do czasu pisuje dla ANGORY Super! Ja też (chociaż czesciej coś tlumaczę) :) Co za miłe spotkanie :) Zaraz sprawdzę, kto sie ukrywa za tymi inicjałami. (to juz nie tylko same > przedruki,zwroc uwage). Zauważyłam, jasne :) zwłaszcza PERYSKOP. >pozdrawiam Ja też Cię pozdrawiam. A może sprobujemy się wzajemnie rozszyfrować? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckw Re: Ulubione czasopisma IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 19:35 Niestety, ckw to nie sa moje inicjaly. Tzn,to nie sa w ogole inicjaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Steinbock Re: Ulubione czasopisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 01:01 Tak mi się wydawało...bo nie ma tam nikogo o tych inicjałach :))) OK. Tajemnica to tajemnica. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckw Re: Ulubione czasopisma IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.12.03, 15:15 Z tygodnikow to regularnie Gazeta Polska-uwielbiam dziennikarstwo sledcze, a i liberalizm nie jest mi obcy (zwl odkad zakladam interes, he he). Na codzien Rzezpospolita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flynn Re: Ulubione czasopisma IP: *.pl / 80.48.133.* 21.12.03, 11:06 Z dzienników Wyborcza i zawsze muszę mieć Vanity Fair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxi Re: Ulubione czasopisma IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 18:40 Polityka , Pani ale do momentu kiedy wladze obiela pani Domagalik. Teraz nie ma co tam czytac. Nie znosze natomisat Wprost - nie odpowiada mi forma tego pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Re: Ulubione czasopisma IP: 62.233.183.* 06.01.04, 23:42 Rzeczpospolita, ale to dziennik. Forum Zwierciadlo Foreign Policy Te ww w miare regularnie. Nieregularnie: Nie, Polityka lub Wprost Tygodnik Powszechny Nasz Dziennik, ale to tez dziennik. Przekroj lub Viva (raczej rzadko) oprocz tego The Economist i pisma branzowe. Ostatnio Muratory, Ladny dom, Dobre Wnetrze itp., ale to chwilowo, bo jestem w trakcie remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Ulubione czasopisma 23.01.04, 10:20 Z tygodnikow opinii Polityka - wprawdzie J. Paradowska za jej bezkrytyczna lewicowosc omijam to cenie sobie kilku jej dziennikarzy np. Solska czy Peka. Jak tylko patrze na zanudziego to zal mi, ze juz nie pisuje tam felietonow Passent i KTT. Miesieczniki Kino, Film, Dom&Wnetrze z dziennikow GW, Puls Biznesu no i kilka razy w tygodniu Rzepa. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_dickens Re: Ulubione czasopisma 23.01.04, 10:56 "Najwyższy Czas" - regularnie, co tydzień, od deski do deski. Żeby odpocząć od codziennej dawki absurdu atakującej z wszystkich stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: Ulubione czasopisma IP: 81.15.170.* 23.01.04, 15:38 > "Najwyższy Czas" - regularnie, co tydzień, od deski do deski. Żeby odpocząć od > codziennej dawki absurdu atakującej z wszystkich stron. Wreszcie ktoś się znalazł co "NCz!" :) "Najwyższy Czas!" - co tydzień "Przekrój" (bywa naprawdę ciekawie) - co tydzień "Newsweek" - czasem "Wprost" - czasem "Polityka" - NIGDY :))) Nudne to-to nieziemsko i za bardzo polit-poprawno- lewicowe... "Rzeczpospolita" regularnie - informacyjnie i publicystycznie (zwłaszcza w piątki i soboty), "GW" użytkowo (poniedziałki i piątki), do niczego innego to się nie nadaje... "Teraz Rock" - nawyk z racji zaintersowań "Muza" - nawyk z racji zaintersowań Zawsze sprawdzam też nowe tytuły... Rzadko kiedy mnie coś ostatnio "trafia"... Odpowiedz Link Zgłoś
pointowski Re: Ulubione czasopisma 25.01.04, 15:39 z dziennikow to GW - ale tylko w wersji internetowej... bo taniej jakos... :p tygodniki to - pierwsze miejsce - PRZEKROJ - za oryginalne tematy, w miare neutralny stosunek do sprawy (procz Lybackiej :P) za fantastyczne zdjecia i zdrowy rozsadek. miesieczniki - press, czasem profit i cos z gatunku chip itp, ale dlaczego nie wydaja juz miesiecznika - MACHINA - to bylo cos fantastycznego - mozna by rzecz ze sie wychowalem na tym miesieczniku - i dziw bierze ze sie nikt za jego reaktywacje nie chce zabrac... a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś