zgloska 22.01.06, 22:21 witam. Mam pytanie czy za żłobki sie płaci? Jak wygląda sprawa z pampersami, jedzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ineze Re: nie w temacie 23.01.06, 00:38 Opłata za żłobek zwykle stała + wyżywienie 3,50 za dzień w razie choroby odliczane): w zależności od miasta (małe około80-100 zł + wyżywienie), duże około 150 + wyżywienie). Pampersy - zostawia sie np. w szafce dziecka kilka na dzień. Posiłki: sniadanie około 8, II śniadanie(przed 10tą), obiad(zwykle przed snem o 12), podwieczorek (po 14 tej). Odpowiedz Link Zgłoś
je Re: nie w temacie 23.01.06, 09:10 U nas oplata stala 50zl/mc plus 3,80 za wyzywieni za dzien. Odliczane gdy dziecka nie ma w zlobku wiecej niz jeden dzien. Pieluchy jednorazowe zostawia sie w szafce, do tego ubranie na przebranie. Posilki o podobnych godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
marjotka Re: nie w temacie 23.01.06, 09:46 A gdzie jest taka niska opłata stała? Pytam z ciekawości, bo w POznaniu w moim żłobku to ok. 160 zł + 4 zł. za wyżywienie za dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
zgloska Re: nie w temacie 23.01.06, 10:27 mam jeszcze jedno pytanie. Jak wygląda podanie do żłobka są gotowe pisma czy trzeba samemu coś na skrobać? Są potrzebne jeszcze jakieś inne dokumenty np. zaświadczenie lekarskie? Przepraszam, że marudze ale ja naprawde nie jestem w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrux2 Re: nie w temacie 23.01.06, 12:42 Sa gotowe. U nas wymagane bylo zaswiadczenie o pracy rodzicow. Konieczna jest zgoda lekarza. W niektorych zlobkach chca zaswiadczenie z sanepidu. U nas pampersy sa na specjalne zyczenie rodzicow a normalnie jest tetra. W kazdym zlobku jest troche inaczej wiec najlepiej zrobisz jak zadzwonisz w interesujace Cie miejsce i o wszystko zapytasz. Przy okazji bedziesz wiedziec czy sa wolne miejsca. (Ja myslalam, ze nie ma z tym problemu i w dwoch miejscach spotkala mnie niespodzianka. ) U nas oplata wynosi 13 % najnizszego wynagrodzenia + 3,5 jedzenie dziennie + 10 zl na srodki czystosci itp. Sumarczynie wychodzi ok. 200 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
mrux2 Re: nie w temacie 23.01.06, 13:28 Zapomnialam dodac, ze u nas zlobek zapewnia tylko mleko z worka 2% wiec jak ktos chce cos innego to musi sam donosic. Odpowiedz Link Zgłoś
joan1 Re: nie w temacie 23.01.06, 14:09 Od 1 stycznia Płock jest supermiastem dla mam żłobkowiczów. Opłata stał 50 zł /było 80/ - decyzja prezydenta masta. stawka dzienna 3,80 zł żyć nie umierać żeby tylko było w czym wybierać a tu trzy żłobki na krzyż i panie które są w wiekszości z minionej epoki. Pozdrawiam wszystkie mamy które mogą posyłać dzieciaczki do współczesnych złobków. Odpowiedz Link Zgłoś
marjotka Re: nie w temacie 23.01.06, 10:35 Chyba musisz zapytac. Ja dostałam gotowy kwestionariusz ze żłobka.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: nie w temacie 23.01.06, 13:21 O wszystko najlepiej zapytać na miejscu. W Warszawie opłata wynosi 9zł za dzień roboczy, z czego 4,50 - to stawka żywieniowa, odliczana przy nieobecności dłuższej nić trzy dni (z rzędu). Wniosek trzeba było pobrać w danym żłobku. Wymagany był stempel i podpis pracodawcy, zaświadczenie z sanepidu i wpis w książeczce zdrowia od pediatry. Tak było w Warszawie przy zapisach na ubiegły rok "szkolny". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zgloska Re: nie w temacie 23.01.06, 21:43 Bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi. Zadzwoniłam i sporo się dowiedziałam. We wrzesniu startujemy w krakowskim żłobku na Okólnej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrux2 Re: nie w temacie 24.01.06, 18:37 Kozlowek moje rodzinne strony Swiat jest maly Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś